Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΛΟΓΩ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Λόγω εργασιών της ΔΕΗ θα διακοπεί το ρεύμα την Παρασκευή από τις 8:00 έως τις 15:00 στις περιοχές Βασιλεώνοικο, Εργατικές Κατοικίες Βασιλεώνοικου, Δημοτική Λαχαναγορά, Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Καρδαμάδας, Περιοχή Καρδαμάδας, Ασφαλιστική ΑΕ, Εργατικές Κατοικίες, Γαλακτοκομείο «Πελιναίον Όρος».

"ΦΩΝΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΥΡΙΑΔΕΣ"



Περιβάλλον και Πολιτισμός 2011

Η 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, που έχουν ως στόχο να αναδείξουν τη σημασία και τις ποικίλες διαστάσεις της αξίας του νερού στη ζωή των ανθρώπων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα,

παρουσιάζει

στο «Παλάτι Ιουστινιάνη» στις 6,7,8 και 9 Οκτωβρίου

από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι

Φωτογραφική Έκθεση με τίτλο «Οι κρήνες της Χίου«
Προβολή μικρού μήκους αρχαιολογικής ταινίας «Οι κρήνες του Κάστρου της Χίου», Παραγωγής της 3ης Ε.Β.Α.
Προβολή αρχαιολογικής ταινίας «Συντριβάνι, ο ήχος του νερού», Παραγωγής του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Μακεδονικών και Θρακικών Σπουδών
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Ο Δήμος Χίου θα βραβευτεί σε εκδήλωση στο Δήμο Ιεράπετρας, μαζί με 12 Δήμους της Ελλάδας, (Αλόννησος, Αργοστόλι, Βαθύ Σάμου, Ζάκυνθος, Ιεράπετρα, Ηγουμενίτσα, Κως, Μυτιλήνη, Νάξος, Ρέθυμνο-Πλατάνες, Ρόδος, Σαμοθράκη) από τη Διεθνή Επιτροπή Αξιολόγησης παραλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παράκτιων και Θαλάσσιων Περιοχών, για την υψηλή ποιότητα των παραλιών των περιοχών τους.
Η παρουσίαση της κάθε περιοχής από τους εκπροσώπους της, η απονομή και η βράβευση από τον Φορέα Πιστοποίησης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι συναντήσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις 8 Οκτωβρίου 2011, στη Ιεράπετρα Κρήτης.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΑΓΟΡΑ"



Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, στα πλαίσια της Έκθεσης «ΚΑΤΟΙΚΙΑ και ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΑΓΟΡΑ», (την οποία έχει θέσει υπό την αιγίδα της), που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 14 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο «Γ. ΚΑΛΟΥΤΑΣ», θα συμμετάσχει με περίπτερο στην είσοδο της Έκθεσης.
Το περίπτερο αυτό θα χρησιμοποιηθεί ως εκθεσιακός χώρος Αγιογραφίας και Βυζαντινής ζωγραφικής, ειδικά για τους ερασιτέχνες αγιογραφίας στους οποίους θα διατεθεί δωρεάν για να εκθέσουν τα έργα τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Παράλληλα, κάθε απόγευμα θα πραγματοποιούνται στο περίπτερο εργαστήρια αγιογραφίας και βυζαντινής χωγραφικής από Χίωτες επαγγελματίες καλλιτέχνες, ιδιαίτερα για τους μικρούς φίλους-επισκέπτες.
Όσοι ερασιτέχνες αγιογράφοι επιθυμούν να εκθέσουν έργα τους στο περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, θα πρέπει να το δηλώσουν το αργότερο μέχρι 17 Οκτωβρίου στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη (κ. Βάσω Κριτάκη, τηλ: 22710-44206), από όπου παρέχονται περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες για τους ενδιαφερόμενους.

Η ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΓΑΛΗΝΟ

Η ΝΟ.Δ.Ε. Λέσβου καλεί όλους τους βουλευτές του
Εθνικού Κοινοβουλίου, να μιμηθούν το παράδειγμα
του συντοπίτη μας βουλευτή Σπύρου Γαληνού ο οποίος
αποποιήθηκε σημαντικά προνόμια και παροχές και να
στηρίξουν έτσι έμπρακτα τον Ελληνικό λαό στις δύσκολες
ώρες που περνάει η Ελλάδα.

lesvosnews.net

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΓΑΛΗΝΟΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ:



Παράδειγμα προς μίμηση για τους «πατέρες του Έθνους» αποτελεί ο Βουλευτήςτης κ. Σπύρος Γαληνός ,ο οποίος αποποιήθηκε και τα βουλευτικά προνόμια
Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Γαληνός έχει ως εξής :


«Με αφορμή τον θόρυβο που γίνεται για τα προνόμια των Βουλευτών, και ανεξαρτήτως των στόχων που υπηρετεί η επιχειρούμενη απαξίωση και απονομιμοποίηση του πολιτικού κόσμου της πατρίδας μας νοιώθω την ανάγκη να γνωρίσω στους συμπατριώτες μου της Λέσβου, της Λήμνου και του Αϊ Στράτη τα προνόμια που έχω αποποιηθεί:

1. Το επίδομα ενοικίου των 1.000 ευρώ.
2. Το βουλευτικό αυτοκίνητο.
3. Την πρώτη θέση στα αεροπορικά ταξίδια από και προς τον νομό Λέσβου
4. Την απόσπαση δύο αστυνομικών
5. Την απόσπαση ενός δημοσίου υπαλλήλου
6. Τις χρηματικές αποζημιώσεις από την συμμετοχή μου στις επιτροπές δεν τις κρατάω ο ίδιος, αλλά τις χρησιμοποιώ για να καλύψω ανάγκες στον νομό μας.
7. Δηλώνω ότι κανείς από τους αποσπασμένους υπαλλήλους και τους συνεργάτες μου δεν είναι κοντινός ή μακρινός συγγενής μου.
8. Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι, εάν ποτέ προκύψει θέμα, δεν θα κάνω χρήση του νόμου περί ασυλίας βουλευτών. Νόμο για τον οποίο, σε ομιλίες μου στην ολομέλεια της βουλής, έχω καταθέσει πρόταση κατάργησης.


Είμαι νέος Βουλευτής, τα προνόμια τα βρήκα, δεν τα δημιούργησα. Εξ αρχής χρησιμοποίησα μόνον ότι ήταν αναγκαίο για να κάνω αποτελεσματικά την εργασία μου. Τα υπόλοιπα προσπάθησα να τα αξιοποιήσω υπέρ του Νομού μας και όπου αυτό δεν ήταν δυνατόν, τα αποποιήθηκα.

Πιστεύω, ότι σήμερα, την ώρα της πολυεπίπεδης κρίσης ο τόπος έχει ανάγκη από βουλευτές που να ισχυροποιούνται μέσα από μια υγιή και γνήσια σχέση εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες. Από βουλευτές που να μπορούν να ελέγξουν την κυβέρνηση, να κινητοποιήσουν τον κρατικό μηχανισμό, να διεκδικήσουν υπέρ της περιφέρειας τους.
Από την ώρα της εκλογής μου είμαι ταγμένος σε αυτόν τον σκοπό και έτσι θα συνεχίσω. Ξεκάθαρα και δυναμικά, όπως υποσχέθηκα»

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ : Να σταματήσει η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης αμέσως

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Παράταξη Πανεπιστημιακών Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ


Διαπιστώνεται ότι η παράταση της -εδώ και τέσσερις εβδομάδες συνεχιζόμενης- κατάληψης στο κτήριο διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη δεν προκαλεί μόνο σοβαρότατα προβλήματα στους εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο αλλά και, κυρίως , ανεπανόρθωτη βλάβη στους στην λειτουργία του ίδιου του Ιδρύματος

Τη στιγμή που ολόκληρη η χώρα, αλλά και η ανώτατη εκπαίδευση, αντιμετωπίζουν μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές και οικονομικές κρίσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αδυνατεί λόγω αυτών των πρακτικών να ανταποκριθεί σε βασικές και κρίσιμες για την επιβίωση κι ανάπτυξή του λειτουργίες:
- αδυνατεί να κατοχυρώσει ακόμη και τους πόρους που εξασφαλίσθηκαν από το ΕΣΠΑ για τις απαραίτητες υποδομές του (την ανέγερση κτηρίων και την αγορά εξοπλισμού),

- αδυνατεί να καταβάλει αποδοχές σε εργαζομένους ( από τους πλέον χαμηλόμισθους), οι οποίοι -εξαιτίας της αδυναμίας λειτουργίας της οικονομικής υπηρεσίας- κινδυνεύουν άμεσα να μην ανανεωθούν έγκαιρα οι συμβάσεις τους

- αδυνατεί να αντιμετωπίσει προβλήματα σίτισης και στέγασης των φοιτητών του λόγω μη λειτουργίας των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας.


Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ στην κρίσιμη αυτή συγκυρία θεωρεί ότι τώρα είναι η ώρα ευθύνης για εμάς τους Έλληνες Πανεπιστημιακούς δασκάλους. Είναι ώρα περίσκεψης και θάρρους.

Όλοι είναι σε θέση να αναλογιστούν τί σημαίνει για το Πανεπιστήμιό μας η συνεχιζόμενη απονέκρωση των κεντρικών λειτουργιών του από την εμμονή μιας ελάχιστης μειοψηφίας φοιτητών ενός από τα 17 Τμήματα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, οι οποίοι με πρωτοφανή αυταρχισμό και επιπολαιότητα εμποδίζουν την λειτουργία της Διοίκησης του Πανεπιστημίου σε βάρος των συμφοιτητών τους, των καθηγητών τους, των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο και του ίδιου του Πανεπιστημίου στο σύνολό του.


Με τον τρόπο αυτό παραβιάζουν την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου στις 31 Αυγούστου 2011 η οποία διακήρυξη ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ!


Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ θεωρεί ότι δεν μπορούμε πλέον να παραμένουμε απαθείς στην κατάσταση αυτή. Η Πανεπιστημιακή κοινότητα δεν μπορεί να ανέχεται την απροκάλυπτα αντιδημοκρατική συμπεριφορά ελάχιστων φανατικών. Δεν θέλει να υποθάλπει ή να νομιμοποιεί πρακτικές «αυταρχικών μειοψηφιών».

Πρέπει η κατάληψη του κτηρίου Διοίκησης να σταματήσει ΤΩΡΑ!

lesvosnews.net

Β.ΑΙΓΑΙΟ : ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ , "ΦΡΑΓΜΑ" ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν επενδυτές που έχουν υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με κυριότερα αίτια το «τέρας» της γραφειοκρατίας και την υποστελέχωση στη Διεύθυνση Ανάπτυξης, υπηρεσία στην οποία υπηρετούν μόλις... 3 άτομα! Είναι χαρακτηριστικό, όσον αφορά στην καθυστέρηση της καταβολής των επιχορηγήσεων στις επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει και τα τρία χρόνια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιχειρηματία από το Πλωμάρι Λέσβου, ο οποίος αν και έχει ολοκληρώσει την επένδυση του, ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ περιμένει την επιχορήγηση για πάνω από δύο χρόνια.

«Είμαι ένα βήμα πριν από την καταστροφή, δε χρωστούσα πουθενά, και από τότε που μπήκα στον Αναπτυξιακό είμαι καταχρεωμένος. Δύο χρόνια περιμένω τα λεφτά της επιχορήγησης», αναφέρει ο επενδυτής· ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν και στη Χίο.

Πρόβλημα υπάρχει και στην καταβολή της επιστροφής του ΦΠΑ από τις ΔΟΥ σύμφωνα με καταγγελία άλλου επενδυτή.

Ωστόσο, τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ: περισσότερο από ένα χρόνο απαιτείται, σε αρκετές περιπτώσεις, για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των φακέλων των υποψήφιων επενδυτών από την Επιτροπή Ελέγχου, τη στιγμή που η σχετική νομοθεσία προβλέπει ως μέγιστη διάρκεια της διαδικασίας τους δύο μήνες.

«Αγώνας για τα νησιά μας»

Το ζήτημα είχε θίξει και πριν από περίπου ένα μήνα και η παράταξη «Αγώνας για τα Νησιά μας», μέσω της οποίας έφτασε και στο περιφερειακό συμβούλιο, όπου σε αναφορά της έκανε λόγο για τη γραφειοκρατία, τις τρομερές καθυστερήσεις στην καταβολή των επιχορηγήσεων -καθυστερήσεις που φτάνουν έως και τα τρία χρόνια-, αλλά και τον έλεγχο των επενδύσεων.

Στο πλαίσιο συζήτησης στο ΠΕΣΥ, ο «Αγώνας για τα Νησιά μας» ζητούσε να δοθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες γραπτώς τα εξής στοιχεία:
- Ποιο είναι το ποσό που εκκρεμεί να καταβληθεί σε επενδυτές με βάση τις δαπάνες που έχουν μέχρι σήμερα πιστοποιηθεί,
- Πόσος χρόνος απαιτείται για την καταβολή της επιχορήγησης από τη στιγμή που θα υποβληθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά,
- Πόσες προτάσεις εκκρεμούν για υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο, τόσο στις περιφερειακές υπηρεσίες όσο και στις υπηρεσίες του υπουργείου.

Ωστόσο, όπως λέει ο επικεφαλής της παράταξης Παύλος Βογιατζής, απάντηση μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ

aftodioikisi.gr

ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΛΙΟΥ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΩΝΙΑΣ




Ανατολή Ηλίου με φόντο τις ακτες της Ιωνίας