Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ κ.ΚΑΝΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ


Αξιότιμη κυρία Κάνις,

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, λόγω της χιακής καταγωγής σας πληροφορηθήκαμε την εκλογή σας ως μέλους του Κοινοβουλίου της Βικτωρίας στην Αυστραλία, κερδίζοντας την έδρα της Μελβούρνης.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την νίκη σας αυτή που αντανακλά στην αναγνώριση των πολιτικών θέσεων και δραστηριοτήτων σας.
Ευχόμενος γόνιμη θητεία στο κοινοβουλευτικό σας έργο και ευόδωση των στόχων σας, είμαι βέβαιος ότι οι Χιώτες συμπατριώτες μου ομογενείς θα τύχουν της αμέριστης υποστήριξης σας στα θέματα που τους απασχολούν.
Θα ήταν επίσης, ιδιαίτερη τιμή και χαρά μου σ’ ένα από τα ταξίδια σας στο νησί μας, να έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και σκέψεις για την ομογένεια και τη Χίο μας, κρατώντας ζωντανούς τους στενούς δεσμούς που συνδέουν την ελληνική ομογένεια της Αυστραλίας με τη Χίο.

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΧΙΟ




Με Απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κας Χρ. Καλογήρου (ΦΕΚ 285/12-9-2012) κηρύσσεται η αναγκαστική απαλλοτρίωση ιδιωτικών εκτάσεων στην περιοχή Βίγλι – Πυργιά Δημοτικής Ενότητας Καρδαμύλων, για την κατασκευή του έργου ΧΥΤΑ στην 1η Διαχειριστική Ενότητα Χίου (Βόρεια Χίος).
Η απαλλοτρίωση χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου» (ΕΣΠΑ 2007-2013) όπου έχει ενταχθεί το έργο (κωδικός Πράξης Ένταξης MIS 372815).  

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΑ ΚΕΠ



ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.


Την πρωτοφανή αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών για τον τελευταίο πυλώνα του κοινωνικού κράτους, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, η κατάσταση των Κ.Ε.Π. είναι τραγική: το προσωπικό είναι ανεπαρκές, στους ιδιοκτήτες των κτιρίων που είναι μισθωμένα τα Κ.Ε.Π. το Δημόσιο οφείλει ενοίκια, τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στα κέντρα είναι πολυκαιρισμένα ενώ δεν έχουν εκταμιευθεί καν τα κονδύλια για ανταλλακτικά ή επισκευή των μηχανημάτων.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠ

Κύριε Υπουργέ,

Λόγω της πρωτοφανούς αδιαφορίας του Υπουργείου σας, η πιο επιτυχημένη δημόσια υπηρεσία, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, βρίσκεται σε μαρασμό και κινδυνεύει άμεσα να βάλει λουκέτο.

Το προσωπικό είναι ανεπαρκές, στους ιδιοκτήτες των κτιρίων που είναι μισθωμένα τα Κ.Ε.Π., το Δημόσιο οφείλει πολλά ανεξόφλητα μισθώματα, τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στα κέντρα είναι πολυκαιρισμένα και τίθενται συχνά εκτός λειτουργίας, ενώ δεν υπάρχουν κονδύλια για ανταλλακτικά ή για την επισκευή των μηχανημάτων.

Ως Βουλευτής Επικρατείας που επισκέπτομαι πολλά μέρη της χώρας, γίνομαι δέκτης παραπόνων ότι τα προβλήματα είναι τεράστια και ότι η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει. Επιπλέον, από δικές μου επισκέψεις στα Κ.Ε.Π., διαπιστώνω ότι το προσωπικό εκφράζει πολλά παράπονα και δυσανασχετεί εύλογα γιατί δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

Άμεσο αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να ταλαιπωρούνται και να αγανακτούν.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Γιατί η Κυβέρνηση συστηματικά αποδυναμώνει τα Κ.Ε.Π. και δεν τα ενισχύει, ώστε να συνεχίζουν να εξυπηρετούν επιτυχώς τους Έλληνες πολίτες σε όλη την Επικράτεια;

2)Γιατί δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε να καταστεί η λειτουργία τους εύρυθμη και αποδοτική;

3)Μήπως απώτερος στόχος της Κυβέρνησης είναι να κλείσει τα Κ.Ε.Π. και ποια θα είναι τότε η εναλλακτική πρόταση για τη διεκπεραίωση  των διοικητικών θεμάτων των Ελλήνων πολιτών;


Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς Νικόλαος Κουίκ



ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΤΕΛΕΝΔΟ (ΑΝΑΤ. ΑΙΓΑΙΟ), ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΣΚΗΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ NAVTEX





Σε αιφνιδιαστική άσκηση προχώρησε σήμερα το απόγευμα το ΓΕΕΘΑ με την κινητοποίηση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης και σενάριο ανακατάληψης νήσου στο Ανατολικό Αιγαίο.
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο και με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τις απογευματινές ώρες της 20 Σεπτεμβρίου διεξάγεται άσκηση ¨Πυρπολητής.
Στο πλαίσιο της άσκησης και βάση του σεναρίου ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.
Περιοχή άσκησης είναι νησί του Ανατολικού Αιγαίου και σκοπός, ο εντοπισμός και εξουδετέρωση εχθρικών τμημάτων πάνω στο Νησί καθώς και η κατάληψη και εξουδετέρωση εχθρικού πλοίου στην περιοχή, με τις διαθέσιμες δυνάμεις.
Η άσκηση πραγματοποιείται στη νήσο Τέλενδο η οποία βρίσκεται σχεδόν μισό ναυτικό μίλι δυτικά της Καλύμνου.
Είναι η πρώτη φορά που διεξάγεται άσκηση με κινητοποίηση της Δύναμης Ταχείας Επέμβασης σε νήσο του Ανατ. Αιγαίου και ουσιαστικά πρόκειται περί απάντησης στην τουρκική NAVTEX 570  όπουσύμφωνα με την οποία τουρκικό ερευνητικό θα πραγματοποιήσει έρευνα 7,3 περίπου μίλια νότια της Μεγίστης οριακά εκτός των ελληνικών χωρικών υδάτων αλλά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και φυσικά εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ


Αιφνίδια άσκηση στο Ανατολικό Αιγαίο


Αιφνίδια άσκηση στο Ανατολικό Αιγαίο 
Αιφνίδια άσκηση στο Ανατολικό Αιγαίο βρίσκεται σε εξέλιξη τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης κατόπιν εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ αντιστρατήγου Μ. Κωσταράκου.

Στο πλαίσιο της άσκησης «Πυρπολητής» και βάση του σεναρίου, ενεργοποιήθηκε τμήμα της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης. Περιοχή της άσκησης είναι νησί του Ανατολικού Αιγαίου και ο σκοπός είναι ο εντοπισμός και η εξουδετέρωση εχθρικών τμημάτων πάνω στο νησί, καθώς και η κατάληψη και εξουδετέρωση εχθρικού πλοίου στην περιοχή, με τις διαθέσιμες δυνάμεις. 


Η άσκηση διαξάγεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας ότι θα πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: tovima.gr

O ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΧΙΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


     Την Παρασκευή, 21-09-2012, ο Δήμος Χίου θα πραγματοποιήσει τιμητικές εκδηλώσεις ως φόρο τιμής για την 68η επέτειο της Απελευθέρωσης του νησιού μας από τους Γερμανούς κατακτητές, με τη συμμετοχή των Χίων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και της Συμμαχικής Αποστολής.

     Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, στις 10.00 π.μ. θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, θα ακολουθήσει επίκαιρη ομιλία  από το Θεολόγο Καθηγητή Α/θμιας Εκπαίδευσης 4ου Γυμνασίου Χίου κ. Καρατζά Κων/νο, καθώς και Τρισάγιο – Κατάθεση Στεφάνων στις 10.45 π.μ. στον ανδριάντα του Ιάσονα Καλαμπόκα (έναντι Εθνικής Τράπεζας).
 O

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ , ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ


Σε σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Συντονιστή της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, Πάρι Κουκουλόπουλο, την εκπρόσωπο Τύπου Φώφη Γεννηματά, τον Υπεύθυνο του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ  Βασίλη Χρονόπουλο και εκπροσώπους του Συνηγόρου του Πολίτη  και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, συμμετείχε ο Εισηγητής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για θέματα Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτής Χίου, Κώστας Τριαντάφυλλος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΛΑΤΟΜΙΤΙΣΣΗΣ


 διαχειριστής



programma.Koukounareiou

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ



Ο περιορισμός των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς της 18ης Αύγουστου, σε τουριστικό επίπεδο, απασχόλησε τη συνεδρίαση της ΔΕΤΠ, με κύριο στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, μέσα από στοχευμένες και συντονισμένες ενέργειες.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ : "ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ" ΤΩΝ 821 ΕΚΑΤΟΜ.ΕΥΡΩ



Τη συμφωνία τους και στα υπόλοιπα 250 με 300 εκατ. ευρώ  από το «πακέτο» των 821 εκατ. ευρώ για την Αυτοδιοίκηση φαίνεται ότι εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της τρόικας κατά τη συνάντηση τους με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα την Τετάρτη.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  τα 821 εκατ. ευρώ περιλαμβάνονται πλέον στα περίπου 9,5 δισ. από τα 11,5 δισ. ευρώ  που έχουν «κλειδώσει».
aftodioikisi.gr

O K.TΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος ορίσθηκε, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ως τακτικό μέλος στην Επιτροπή Κανονισμού, Ασυλίας και Θεσμικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Με την ιδιότητα αυτή θα συμμετάσχει  στην επικείμενη Τέταρτη Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο από την 1η έως την 5η Οκτωβρίου.
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος έχει συμμετάσχει κατά το παρελθόν σε πολλές συναντήσεις, σε συνέδρια και fora του Συμβουλίου της Ευρώπης και κατά το έτος 2011 υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Νέας Γενιάς του ίδιου Διεθνούς Οργανισμού.
Επισημαίνεται ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπηςαποτελεί το κοινοβουλευτικό σκέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Βασικοί σκοποί της είναι η προάσπιση της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της έννομης τάξης, της κοινωνικής συνοχής, της ασφάλειας των πολιτών και της πολυπολιτισμικότητας.

ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ




Σειρά επαφών πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθ. Γιακαλής και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Κ. Γανιάρης κατά το διήμερο 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2012 στην Αθήνα. Αντικείμενα των συναντήσεων αυτών ήταν εκκρεμή ζητήματα της Χίου, με έμφαση στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της καταστροφικής πυρκαγιάς της 18/8/2012 και τη χρηματοδότηση του Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Χίου. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες συναντήσεις:
  • Με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλη με αντικείμενο τη γενικότερη επισκόπηση και αξιολόγηση των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς.
  • Με τον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κ. Τσαυταρή και τον Γενικό Γραμματέα του ίδιου Υπουργείου κ. Μ. Κορασίδη με αντικείμενο τις αποζημιώσεις πληγέντων μαστιχοπαραγωγών, μελισσοκόμων και κτηνοτρόφων καθώς και τη λήψη μέτρων στήριξης του πρωτογενούς τομέα.
  • Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Αθανασίου για θέματα αρμοδιότητάς του (μεταφορά μαθητών κ.ά).
  • Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Στ. Καλαφάτη με αντικείμενο την αξιοποίηση πόρων του «Πράσινου Ταμείου» του ΥΠΕΚΑ για τη Χίο.
  • Με τη Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας κ. Α. Δελαπόρτα για συνέχιση και επέκταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στη Χίο, με αντικείμενο την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.
  • Με τον υπόλογο Διαχείρισης του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα την πληρωμή των εργαζομένων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.
  • Με τον κ. Ματθαίο Λω, συντονιστή εκ μέρους των εφοπλιστικών οίκων της Χίου με θέμα τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά.