Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΑ ΚΕΠ



ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΤΩΝ Κ.Ε.Π.


Την πρωτοφανή αδιαφορία του Υπουργείου Εσωτερικών για τον τελευταίο πυλώνα του κοινωνικού κράτους, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, η κατάσταση των Κ.Ε.Π. είναι τραγική: το προσωπικό είναι ανεπαρκές, στους ιδιοκτήτες των κτιρίων που είναι μισθωμένα τα Κ.Ε.Π. το Δημόσιο οφείλει ενοίκια, τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στα κέντρα είναι πολυκαιρισμένα ενώ δεν έχουν εκταμιευθεί καν τα κονδύλια για ανταλλακτικά ή επισκευή των μηχανημάτων.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

ΘΕΜΑ: ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΛΟΥΚΕΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠ

Κύριε Υπουργέ,

Λόγω της πρωτοφανούς αδιαφορίας του Υπουργείου σας, η πιο επιτυχημένη δημόσια υπηρεσία, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, βρίσκεται σε μαρασμό και κινδυνεύει άμεσα να βάλει λουκέτο.

Το προσωπικό είναι ανεπαρκές, στους ιδιοκτήτες των κτιρίων που είναι μισθωμένα τα Κ.Ε.Π., το Δημόσιο οφείλει πολλά ανεξόφλητα μισθώματα, τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στα κέντρα είναι πολυκαιρισμένα και τίθενται συχνά εκτός λειτουργίας, ενώ δεν υπάρχουν κονδύλια για ανταλλακτικά ή για την επισκευή των μηχανημάτων.

Ως Βουλευτής Επικρατείας που επισκέπτομαι πολλά μέρη της χώρας, γίνομαι δέκτης παραπόνων ότι τα προβλήματα είναι τεράστια και ότι η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει. Επιπλέον, από δικές μου επισκέψεις στα Κ.Ε.Π., διαπιστώνω ότι το προσωπικό εκφράζει πολλά παράπονα και δυσανασχετεί εύλογα γιατί δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσει τους πολίτες.

Άμεσο αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να ταλαιπωρούνται και να αγανακτούν.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Γιατί η Κυβέρνηση συστηματικά αποδυναμώνει τα Κ.Ε.Π. και δεν τα ενισχύει, ώστε να συνεχίζουν να εξυπηρετούν επιτυχώς τους Έλληνες πολίτες σε όλη την Επικράτεια;

2)Γιατί δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια, ώστε να καταστεί η λειτουργία τους εύρυθμη και αποδοτική;

3)Μήπως απώτερος στόχος της Κυβέρνησης είναι να κλείσει τα Κ.Ε.Π. και ποια θα είναι τότε η εναλλακτική πρόταση για τη διεκπεραίωση  των διοικητικών θεμάτων των Ελλήνων πολιτών;


Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς Νικόλαος Κουίκ