Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦ.ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ "5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ"


 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο «5ο Festival Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας (Νέο Φάληρο, Αθήνα), από τον «Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού» και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.    

Η δεύτερη αυτή συμμετοχή της Π.Β.Α., μετά την περσινή, σε κλαδική έκθεση μελισσοκομικών προϊόντων στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, ενώ στο ενιαίο stand της Π.Β.Α. έδωσαν το παρόν μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί των νησιών, μεμονωμένοι παραγωγοί και ανεξάρτητες επιχειρήσεις μελισσοκομικών & συναφών προϊόντων. Την όλη προσπάθεια συνέδραμε το Επιμελητήριο Λέσβου, καθώς και η ακτοπλοϊκή εταιρεία “HELLENIC SEAWAYS”.   

Το εν λόγω festival, που αποτελεί το σημαντικότερο εξειδικευμένο εμπορικό θεσμό για τη μελισσοκομία που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, το επισκέφθηκαν πάνω από 50.000 τελικοί καταναλωτές από το λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς και μεγάλος αριθμός μελισσοκόμων & εμπορικών αντιπροσώπων του συγκεκριμένου κλάδου από όλη τη χώρα. Την Π.Β.Α. εκπροσώπησε στην τελετή των εγκαινίων ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, ενώ το συντονισμό της όλης οργάνωσης είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης και του περιπτέρου ο υπεύθυνος marketing της Π.Β.Α. κ. Πάνος Πίτσιος. Το stand του Βορείου Αιγαίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Αθανάσιος Σκορδάς, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες των 5 Περιφερειών που συμμετείχαν στην έκθεση, Πρόεδροι Επιμελητηρίων και άλλοι επίσημοι.      

Η φιλοσοφία της συμμετοχής της Π.Β.Α. σε ένα ενιαίο περίπτερο, αλλά με ατομικά booths (για την κάθε επιχείρηση), βασίστηκε στην προώθηση της μελισσοκομικής φυσιογνωμίας του Βορείου Αιγαίου και στην καθιέρωσή του ως παραγωγική περιοχή μελισσοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, με την ταυτόχρονη & ανεξάρτητη  προβολή των brand names των συνεταιριστικών & επιχειρηματικών προϊόντων που εκτέθηκαν, ώστε να αποκτά νόημα η προώθηση και να εξοικειώνεται ο δυνητικός καταναλωτής με τις τυποποιητικές φίρμες. Το γενικό moto που χρησιμοποιήθηκε, ήταν όπως και πέρυσι «… μέλι σαν …τα νησιά του Βορείου Αιγαίου !!», ενώ το μήνυμα που επιχειρήθηκε να «περάσει» στο κοινό, ήταν ότι σε αντίθεση με την ηπειρωτική Ελλάδα, όπου η μελισσοκομία χρησιμοποιεί ολοένα και πιο εντατικές μεθόδους (μεταφορές μελισσιών, κ.α.), οι μελισσοκόμοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου, έχουν διατηρήσει τις παραδοσιακές μεθόδους μελισσοκομίας, θυσιάζοντας σε κάποιες περιπτώσεις την ποσότητα, για χάρη της ποιότητας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα μέλια όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου που παράγονται από εκατοντάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους, να είναι ασύγκριτα στη γεύση και μοναδικά στο άρωμα. Επιπλέον, ο κάθε συνεταιρισμός & επιχείρηση, είχε τη δυνατότητα να τοποθετήσει ειδικό επιχειρησιακό ή προϊοντικό banner, με το slogan που επιθυμούσε να απευθύνει προς το ευρύ κοινό.  

Η παρουσία των μελισσοκομικών προϊόντων του Βορείου Αιγαίου στο festival αυτό, έδωσε τη δυνατότητα στους μεμονωμένους παραγωγούς & μέλη των Συνεταιρισμών, καθώς και στους ανεξάρτητους μικρούς επιχειρηματίες των νησιών, να διερευνήσουν τις δυνατότητές τους για εξωστρέφεια και ανάπτυξη των πωλήσεών τους εκτός της γεωγραφικής τους ενότητας, γεγονός που υπό τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, αποτελεί το ζητούμενο για όλες τις παραγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου. Επιπλέον είχαν την ευκαιρία, συμμετέχοντας στις παράλληλες εκδηλώσεις, γευσιγνωσίες & ημερίδες που διοργανώθηκαν, να μελετήσουν τον «ανταγωνισμό» και να ενημερωθούν γύρω από ποικίλα θέματα που αφορούν στην εξέλιξη της μελισσοκομίας, όπως νομοθεσία στην τυποποίηση και εμπορία μελιού, εξαγωγικές προοπτικές, πιστοποιήσεις βιολογικού μελιού, συστήματα τροφοδοσίας μελισσιών, κίνδυνοι αλλοίωσης των ελληνικών πληθυσμών μελισσών, κ.α. Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες μελισσοκόμοι του Βορείου Αιγαίου, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εισαγωγείς μελισσοκομικών προϊόντων σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία) και να διαπραγματευτούν για εμπορικές συμφωνίες.  

Τα μέλια των νησιών που εκτέθηκαν (θυμαρίσια, ανθόμελα ποικίλης ανθοφορίας, πευκόμελα, ερίκης, αναματόμελα, κ.α.), καθώς και τα λοιπά εδέσματα (όπως γλυκίσματα, που βασικό συστατικό παρασκευής τους είναι το μέλι), κέρδισαν τις εντυπώσεις και απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές από το κοινό που τα δοκίμαζε και ζητούσε να τα προμηθευτεί, γεγονός που επιτεύχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεδομένου ότι στην εν λόγω μελισσοκομική έκθεση, υπήρχε η δυνατότητα των άμεσων πωλήσεων. 

Μετά τη δεύτερη αυτή συμμετοχή της Π.Β.Α. στο festival μελιού, που θεωρείται σημείο αναφοράς και τόπος συνάντησης για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και των επιχειρήσεων διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού, οι μελισσοκόμοι του Βορείου Αιγαίου ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, εκτιμώντας ότι η παρουσία τους στο σημαντικό αυτό θεσμό πρέπει να είναι συνεχής, ώστε να στηρίζεται αδιαλείπτως το σκέλος της εμπορίας του προϊόντος, γεγονός που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή του. 

Οι επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου που έδωσαν το παρόν στο festival, με τη φυσική παρουσία των ίδιων των επιχειρηματιών ή αντιπροσώπων τους, ήταν:

1.      ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ “Ο ΙΚΑΡΟΣ”  
2.      ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ   
3.      ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΥ   
4.      ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ: ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΥΚΟΜΕΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
5.      “ΜΕΛΟΣΤΑΓΜΑ” ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΠΕΡΟΣ – ΠΡΟΤΥΠΟ  ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: ΑΝΘΟΜΕΛΟ & ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΛΕΣΒΟΥ
6.      “ΔΥΟ ΕΠΟΧΕΣ” ΜΑΡΙΑ ΚΩΣΤΗ: ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ
7.      “ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ” ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΡΡΗΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ
8.      ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ: ΜΕΛΙ ΕΡΙΚΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
9.      ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ ΛΗΜΝΟΥ
10. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ: ΜΕΛΙ ΠΥΡΓΟΥ ΣΑΜΟΥ
11. ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΜΕΛΙ ΠΥΡΓΟΥ ΣΑΜΟΥ
12. ΣΑΞΙΩΝΗΣ Κ. & Χ. Ο.Ε. “Ο ΚΙΜΩΝΑΣ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ & ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕΛΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ & ΛΗΜΝΟΥ (ανεξάρτητη συμμετοχή). 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, δήλωσε ότι η τεράστια συμμετοχή κοινού στην εν λόγω έκθεση, καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για το προϊόν του μελιού, στο οποίο η χώρα μας, σύμφωνα με τις υπάρχουσες στατιστικές, πρωτοστατεί παγκοσμίως και σε όλα τα επίπεδα, κυρίως λόγω της ποιότητας και της ποικιλίας της χλωρίδας που διαθέτει. Επιπλέον, η πρωτοφανής παρουσία νέων μελισσοκόμων, αποδεικνύει ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι, λόγω της κρίσης, προσπαθούν να στραφούν σε νέους αγροτοπαραγωγικούς κλάδους με κερδοφόρες προοπτικές, όπως είναι η μελισσοκομία. Για τους λόγους αυτούς, η Π.Β.Α. στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει δράσεις σχετικές με τον ευπαθή αυτό κλάδο, τουλάχιστον στο σκέλος της εμπορίας, ώστε να μπορέσει να ορθοποδήσει και να αναπτυχθεί.   


OΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΡΑΣΗ "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ 2013"




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2013». Φέτος, παραδώσαμε είδη πρώτης ανάγκης σε συλλόγους πολυτέκνων οικογενειών σε 40 νομούς σε όλη την Ελλάδα. Συνολικά, η πανελλαδική πρωτοβουλία συγκέντρωσε 8.700 είδη ρουχισμού, 13.000 συσκευασίες τροφίμων, 1.050 συσκευασίες φαρμάκων και 1.110 παιχνίδια.

Στην Αττική, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Οργάνωσης, Σάκη Ιωαννίδη, παρέδωσε σήμερα ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα και παιχνίδια στα γραφεία της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας, η οποία αναλαμβάνει τη διανομή των ειδών σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Με το πέρας της παράδοσης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ δήλωσε:


«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση «Χριστουγεννιάτικα Χαμόγελα 2013» σε 40 νομούς σε όλη την Ελλάδα. Οφείλουμε όλοι, να σταθούμε δίπλα στις πολύτεκνες οικογένειες που στην ουσία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας. Η κοινωνική αλληλεγγύη εκφράζεται μέσα από συνεχόμενη προσφορά όλους τους καιρούς, πολύ περισσότερο την εποχή της κρίσης. Για το λόγο αυτό οφείλει τόσο η κοινωνία να δείξει την ευαισθησία της απέναντι στις οικογένειες αυτές, όσο και η πολιτεία να λάβει μέτρα ανακούφισής τους, με το πέρας της κρίσης

TA "KAΡABAKIA ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΙΟΥ


 ΤΟΜΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Tαχ. Δ/νση: Ηρώων Πολυτεχνείου 13, 82100 Χίος

                                           Logo_TSD_DEX_Together.png
           
                       Πληροφορίες:  Στέλλα Τσιροπινά
                         Τηλέφωνο, fax :  22710-24718
                          Ε-mail:  ypsd@dide.chi.sch.gr
                      Ιστότοπος: drasischiou.weebly.com






 Χίος,    23-12-2013





ΠΡΟΣ:
M. M. E.  Χίου
     

kaikaki 02.gifkaikaki 02.gif                                    ΘΕΜΑ:   Τα καραβάκια των ευχών …

                                     «Καλημερίζω φέρνοντας αέρα μυρωμένο
                               απ’ τ’ αφρισμένα κύματα χιλιοτραγουδισμένο …»

Μυρωμένες ευχές και σατιρικά στιχάκια έχουν για φορτίο τους φέτος τα «Καραβάκια των ευχών» από Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της Χίου. Τα περισσότερα είναι καραβάκια που έχουν δημιουργηθεί «εκ του μηδενός», με υλικά απρόβλεπτα, ευτελή ή  πεταμένα.
                Ελάτε, λοιπόν, να καμαρώσετε  νεαρά «πληρώματα» και ευφάνταστα σκαριά σε ένα ταξίδι που συνδέει το παρόν μας με ένα παρελθόν απώτατο. Ελάτε να τραγουδήσετε την «Αρχιμηνιά …» μαζί με τις εφηβικές ομάδες των σχολείων και να χειροκροτήσετε την έμπνευση  και τη φαντασία τους.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς (Τρίτη,  31 Δεκέμβρη, το πρωί) :
10: 30 – 11: 00 π.μ.       Συγκέντρωση των μαθητικών ομάδων στην Πλατεία Πλαστήρα (Βουνακίου).
11: 00 π.μ.                       Πομπή και παράταξη των ομάδων με τα καραβάκια τους στην οδό Απλωταριάς,
                                        με κάλαντα, παινέματα, και σατιρικά δίστιχα.
                                            Έξοδος από την Απλωταριά – διέλευση της πομπής από την παραλιακή οδό με κατεύθυνση και πάλι την Πλατεία Πλαστήρα.
              Συμμετέχουν συντονιστές εκπαιδευτικοί και μαθητικές ομάδες από τα ακόλουθα σχολεία:
1ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Κάμπου, Γυμνάσιο Βροντάδου, Γυμνάσιο Καλλιμασιάς, Γυμνάσιο Καλαμωτής, Μουσικό σχολείο, Εσπερινό σχολείο, 1ο ΓΕ.Λ. , 3ο ΓΕ.Λ., ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Καρδαμύλων,      ΓΕ.Λ. Καλλιμασιάς,  1ο ΕΠΑ.Λ. Χίου,  ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου.



                                                    Για τον Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου,                   η  υπεύθυνη: Στέλλα Τσιροπινά

ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ –ΠΑΣΟΚ
ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΠΟΙΕΙ  Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ
Τέσσερις χιλιάδες εργαζόμενοι των Δήμων διαφόρων ειδικοτήτων από 272 Δήμους (53 Δήμοι που έχουν λιγότερους από 6.000 κατοίκους εξαιρούνται) οδηγούνται στην απόλυση, μετά τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνόμους, που βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα.
Αυτό είναι το πλεονάζον προσωπικό, που έβγαλαν οι μελέτες στελέχωσης των ΟΤΑ (αξιολόγησης των δομών) που έστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών σε όλους τους Δήμους, αδιαφορώντας πλήρως αν κοινωνικές τους υπηρεσίες υπολειτουργούν ή αν καλύπτονται βασικές λαϊκές ανάγκες.
Οι μελέτες αυτές βασίστηκαν σε συγκεκριμένα κριτήρια  για να οδηγηθούν χιλιάδες εργαζόμενοι των Δήμων στη διαθεσιμότητα, για να γίνει και φανερό για ποια αξιολόγηση μιλάμε!!!
Αυτό εξάλλου υπηρετεί σε μεγάλο βαθμό και η διαδημοτική κινητικότητα, που θέλουν Δήμαρχοι και κυβέρνηση να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, με “εθελούσια” μάλιστα διαδικασία. Απολύσεις, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, ξεσπίτωμα του μεγαλύτερου μέρους του πλεονάζοντος προσωπικού των ΟΤΑ.
Με αυτά τα εργαλεία κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση για λογαριασμό του κεφαλαίου πετυχαίνουν τους στόχους που έχουν θέσει: την αντικατάσταση της σταθερής δουλειάς από ελαστικά εργαζόμενους, περιορισμένης διάρκειας, τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης (μείωσης του λεγόμενου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους), τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών των ΟΤΑ, την μετακύλιση με την ανταποδοτικότητα περισσότερων βαρών στις πλάτες του λαού.
ΑΥΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΛΙΑ! ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΝΕΟΚΟΠΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩ!

Δεν πέρασε πολύς καιρός και οι αυταπάτες, που έσπειραν ΚΕΔΕ, Δήμαρχοι και ΠΟΕ-ΟΤΑ, ότι μπορεί να υπάρχουν και καλές αξιολογήσεις και ότι οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ μπορούν να σωθούν με την διαδημοτική κινητικότητα αποκαλύφθηκαν.
Ποιος δεν θυμάται τα καλοκαιρινά δελτία τύπου υπουργείου, ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ποιος δεν θυμάται τα χαριτωμένα ενσταντανέ της μεταξύ τους ανταλλαγής δώρων!!!
Αποκαλύφθηκαν οι ευθύνες τους για την αναμονή, που καλλιέργησαν, για τις αυταπάτες που έσπερναν για το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης και των Δημάρχων του ευρωμονόδρομου, όταν κινητοποιούνταν συμμαχώντας μαζί τους.
Τώρα σπεύδουν να διαφοροποιηθούν, διαφωνώντας για τον τρόπο “υπολογισμού του πλεονάζοντος προσωπικού ανά δήμο” και τις ακολουθούμενες διαδικασίες!!, συμφωνώντας όμως και πάλι με την ουσία της αξιολόγησης, αρκεί να είναι μια “άλλη αξιολόγηση” και της διαδημοτικής κινητικότητας.
Ο μόνος δρόμος της παρεμπόδισης των απολύσεων και της διεκδίκησης σταθερής δουλειάς με δικαιώματα περνάει μέσα από τους μαζικούς, συλλογικούς αγώνες όλου του λαού, ενάντια σε κυβέρνηση, τρόικα και Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στην πλουτοκρατία , που  θέλει φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, ενάντια σε Δημάρχους και Περιφερειάρχες που υπηρετούν αυτή την πολιτική του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ
22/12/2013


Η ΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΑΧ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
Στη γνωστή από το παρελθόν τακτική να μετρά ετεροχρονισμένα τα ρολόγια ύδρευσης των δημοτών , συνεχίζει να βαδίζει η ΔΕΥΑ δήμου Χίου.
Το αποτέλεσμα είναι οι μετρήσεις των δημοτών που είναι πέραν του τετραμήνου να χρεώνονται με διαφορετική κλίμακα και άρα τα κόστη να είναι υπέρογκα όχι με ευθύνη των δημοτών αλλά της φορομπηχτικής εταιρείας του Δήμου.
Αυτή η τακτική , έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών-ήδη ο κ. Κολλάκης Γιάννης από το Βροντάδο εγγράφως απευθύνεται στο δημοτικό συμβούλιο και χαρακτηρίζει αυτή τη μέθοδο συνώνυμο της κλοπής- γεγονός που αποδεικνύει ότι άμεσα η δημοτική αρχή πρέπει να αποσύρει τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΧ και να τα προσαρμόσει στις χρεώσεις τετραμήνου.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δήμου Χίου για άλλη μια φορά δυστυχώς δικαιώνεται για το φοροεισπρακτικό-φορομπηχτικό χαρακτήρα του Δήμου και της ΔΕΥΑΧ, παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου και καλεί τους δημότες μας άμεσα να αντιδράσουν για να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές, αλλά και να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα ώστε στις εκλογές που έρχονται να μαυρίσουν όλους αυτούς και τα κόμματά τους που τους μαυρίζουν τη ζωή στηρίζοντας με αγώνα και ψήφο τη Λαϊκή Συσπείρωση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ :ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ



Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στο Εμπόριο,
Η κυβέρνηση με την εφαρμογή του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές, ενδιαφέρεται μόνο για την ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην αγορά. Για τα κέρδη τους νομοθετεί. Δεν έχει στόχο να μειώσει ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα. Είναι η ίδια πολιτική που έφερε τα «χαράτσια», τους μισθούς, και τις συντάξεις πείνας, το αβέβαιο μέλλον σε κάθε οικογένεια. Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 7 Κυριακές, αλλά για όλες τις Κυριακές του χρόνο.
Τα μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα στο εμπόριο έχουν κάνει κόλαση την ζωή του κάθε εργαζόμενου, με την κυριαρχία ελαστικών μορφών απασχόλησης, τη μερική απασχόληση , το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς.
Σήμερα με την κατάργηση ουσιαστικά της κυριακάτκης αργίας θα προσπαθήσουν να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.
Η κυβέρνηση αξιοποιεί το νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ προκειμένου να εξοντώσει τα μικρά εμπορικά καταστήματα, προς όφελος των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων τροφίμων, ρούχων, ηλεκτρονικών ειδών, όπως έγινε τη δεκαετία του ’80 που εξαφάνισαν τα μπακάλικα.
Σε μια Ελλάδα με 1,5 εκατ. ανέργους, 30% ανεργία και πάνω από το 30% που ζει στο όριο της φτώχειας, και τον συνεχή βομβαρδισμό χαρατσιών, φόρων που υλοποιεί η συγκυβέρνηση, αποτελεί απάτη και κοροϊδία ότι ο λαός έχει παραπάνω μέρες να ψωνίσει τις γιορτές.
Όταν ο εργαζόμενος είναι απλήρωτος, του έχουν κόψει μισθούς, δώρα, συντάξεις, αδυνατεί να εξασφαλίσει την επιβίωση της οικογένειας του και δεν χρειάζεται παραπάνω μέρες να ψωνίσει, αλλά παραπάνω χρήματα. Φτάνει πια με την κυβερνητική προπαγάνδα περί «αναθέρμανσης της αγοράς τις μέρες των γιορτών» και τις άδειες τσέπες των μισθωτών συνταξιούχων!
Υποκρισία αποτελεί η στάση του ΔΣ της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ Χίου και του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Χίου,  οι οποίοι στις συσκέψεις με την Περιφέρεια Χίου σκίζουν τα ιμάτιά τους, ότι διαφωνούν να ανοίξουν την Κυριακή τα καταστήματά τους και στη συνέχεια τρέχουν πρώτοι να εφαρμόσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης που αύριο θα είναι η ταφόπλακά τους. Το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων κι Εμποροϋπαλλήλων Χίου, από πέρσι προειδοποίησε για τις εξελίξεις που οδηγούσαν στην κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ, μπαίνοντας μπροστά για να οργανωθούν αγώνες για την προάσπισή της,  κηρύσσοντας μάλιστα κι απεργία το Δεκέμβρη του 2012.
Το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων κι Εμποροϋπαλλήλων Χίου καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου και των super market να συσπειρωθούν γύρω του και να διεκδικήσουν μαζί το δικαίωμα στην κυριακάτικη αργία.
Δε θα γυρίσουμε 100 χρόνια πίσω, όπου οι εργαζόμενοι δούλευαν 7 μέρες την εβδομάδα από ήλιο σε ήλιο. ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ανοιχτά τα μαγαζιά για να αυξάνουν τα κέρδη των πολυεθνικών. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-                                  Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας
-                                  Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα
-                                  Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι κι οι διατάξεις που απελευθερώνουν το εμπόριο
-                                  Απόσυρση όλων των φορολογικών μέτρων και των χαρατσιών, αφορολόγητο όριο στο επίπεδο των βασικών αναγκών διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας
-                                  Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων

Το ΔΣ

Χίος, 23/12/2013

O KΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΤΗΝ "ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού του Κόσμου στον Κολωνό πραγματοποίησε την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος.
Η Κιβωτός του Κόσμου είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την μέριμνα και προστασία μητέρας και παιδιού, που υπέστησαν την παραμέληση και την εγκατάλειψη. Το έργο της Κιβωτού, με την καθοδήγηση και την εποπτεία του πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου είναι γνωστό σε όλους μας για την ανθρωπιά και τη στήριξη που παρέχει σε εκείνους που το έχουν ανάγκη.
Ο βουλευτής ξεναγήθηκε στους χώρους της Κιβωτού, συζήτησε με παιδιά, εθελοντές και εργαζόμενους και ενημερώθηκε λεπτομερώς από τον πατέρα Αντώνιο για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του οργανισμού, καθώς και για όλες τις πτυχές του κοινωνικού έργου που προσφέρει.
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του σε όλους όσοι συνεισφέρουν με τον τρόπο που μπορούν σε αυτήν την προσπάθεια και υπογράμμισε τη σημασία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, ανάμεσα στις αξίες εκείνες που χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία.


ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1993


Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για ασφαλισμένους από το 1993 και μετά είναι:
Άντρες και γυναίκες ασφαλισμένοι μετά την 1η/1/1993 σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες ΟΑΕΕ και άλλα Ταμεία (πλην ΟΓΑ και ΝΑΤ) συνταξιοδοτούνται με τη συμπλήρωση του κατά περίπτωση χρόνου ασφάλισης και του αντίστοιχου ορίου ηλικίας.
Για σύνταξη στα 62 απαιτούνται 40 έτη ασφάλισης. Με λιγότερα από 40 έτη (15-39) η σύνταξη χορηγείται στα 62 μειωμένη και στα 67 πλήρης. Για μειωμένη σύνταξη απαιτούνται 750 ημέρες ασφάλισης την τελευταία 5ετία.
Οι μητέρες ανήλικων παιδιών που πρωτοασφαλίστηκαν από 1ης/1/1993 και μετά σε οποιαδήποτε Ταμείο (πλην ΟΓΑ και ΝΑΤ) ή οι χήροι πατέρες απαιτείται να έχουν στα 20 έτη ασφάλισης ανήλικο παιδί και να συμπληρώσουν ταυτόχρονα το 55ο ή το 50ο έτος της ηλικίας (για πλήρη/μειωμένη σύνταξη αντίστοιχα) μέχρι τις 31/12/2012 και το 67ο/62ο έτος της ηλικίας (για πλήρη/μειωμένη σύνταξη αντίστοιχα) από 1ης/1/2013 και μετά.
Δείτε τους πίνακες:

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

aftodioikisi.gr

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ : ΠΟΙΟΙ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ( ΠΙΝΑΚΕΣ )


Προσοχή σε κρίσιμες λεπτομέρειες θα πρέπει να δείξουν οι ασφαλισμένοι κατά την αναγνώριση πλασματικών ετών, ώστε να αποφύγουν στα σίγουρα την αύξηση στα όρια ηλικίας και να κατοχυρώσουν πλήρη σύνταξη πολύ πριν από τα 67.
Πλασματικά χρόνια μπορούν να αναγνωρίσουν:
  1. Άνδρες και γυναίκες για να συμπληρώσουν από 4.5000 μέρες ασφάλισης έως 12.000 μέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ για πλήρη σύνταξη στα 55 (μητέρες με ανήλικο παιδί), στα 57 (γυναίκες με 10.000 ημέρες) ή στα 58 (άνδρες- γυναίκες με 10.500.)
  2. Οι ασφαλισμένοι σε Ταμεία ΔΕΚΟ- τραπεζών για σύνταξη με 25ετία στα 50 (μητέρες) και με 35ετία στα 58.
  3. Οι δημόσιοι υπάλληλοι για την 25ετία και την 35ετία.
  4. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες για 35ετία έως το 2012 με σύνταξη στα 60.
  5. Οι ασφαλισμένοι στα βαρέα για τα ένσημα που χρειάζονται έως τις 10.500 μέρες ή έως τις 4.500 ( μόνο οι γυναίκες με τον χρόνο των παιδιών), εφόσον όμως υπάρχουν οι 7.500 και οι 3.600 είναι στα βαρέα.
  6. Οι νέοι, μετά το 1993, ασφαλισμένοι σε όλα τα Ταμεία για να συμπληρώσουν επίσης χρόνο ασφάλισης που θα τους χρειαστεί στη συνταξιοδότηση.
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες:



Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

aftodioikisi.gr

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ 1,5 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ( ΠΙΝΑΚΕΣ )


Ευνοϊκές προϋποθέσεις για ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη με την αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης μπορούν να κατοχυρώσουν 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι είτε ασφαλίστηκαν μέχρι το 1992 είτε από το 1993 και μετά.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι μεν παλαιοί, μέχρι το 1992 ασφαλισμένοι, κερδίζουν ως και 12 χρόνια και αντί για τα 67 η σύνταξη έρχεται στα 55. Οι νέοι, μετά το 1993 ασφαλισμένοι, μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 62 τους με λιγότερα από 40 πραγματικά χρόνια.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, περισσότερο κερδισμένοι είναι οι γονείς δημόσιοι υπάλληλοι με ανήλικα παιδιά, καθώς βγαίνουν στη σύνταξη από τα 52 αναγνωρίζοντας είτε το χρόνο των παιδιών είτε τη στρατιωτική θητεία, είτε τις σπουδές για να συμπληρώσουν την 25ετία το 2011 ή το 2012.
Κερδισμένοι είναι επίσης όσοι αναγνωρίζουν πλασματικούς χρόνους για να συνταξιοδοτηθούν με τις προϋποθέσεις του 2010, αλλά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση ως τις 31/12/2013 ώστε να κλειδώσουν σύνταξη με τις προϋποθέσεις του 2010.
  • Τι μπορούμε να αναγνωρίσουμε
Οι πλασματικοί χρόνοι που μπορούν να αξιοποιηθούν από τους ασφαλισμένους χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
- Στην πρώτη είναι τα πλασματικά έτη με τα οποία οι ασφαλισμένοι μπορούν να κατοχυρώνουν σύνταξη με τις προϋποθέσεις του 2010. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν με βάση αίτηση έως τις 31/12/2013 πλην των περιπτώσεων (ασφαλισμένοι μέχρι το 1982) που όπως εξετάζεται θα πάρουν παράταση.
- Στη δεύτερη ανήκουν οι πλασματικοί χρόνοι του νόμου 3996/11 και αξιοποιούνται για σύνταξη με τα όρια ηλικίας και τον χρόνο ασφάλισης που ισχύουν από το 2011 και μετά. Στα πλασματικά αυτά μπήκαν ο χρόνος των παιδιών και των σπουδών, αλλά υπάρχουν περιορισμοί. Για παράδειγμα, όσοι συνταξιοδοτούνται με τις προϋποθέσεις του 2011 μπορούν να αναγνωρίσουν μέχρι και τέσσερα χρόνια, το 2012 μέχρι και πέντε πλασματικά έτη, το 2013 μέχρι και έξι και από το 2014 και μετά αναγνωρίζονται επτά πλασματικά χρόνια.
Δείτε τους πίνακες:




Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


aftodioikisi.gr

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΕ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ - Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΕΣ


Σε ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλόμενων πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους προχωράει, σύμφωνα με πληροφορίες τη aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του αντικαλλικράτη που πρόκειται να κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή χωρίς τις χωροταξικές αλλαγές.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη ρύθμιση η οποία έχει σταλεί από το υπουργείο Εσωτερικών Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν θα υπάρχει πλαφόν αναφορικά με το ύψος της οφειλής και η έκπτωση θα κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων. Συγκεκριμένα:
-Με εφάπαξ καταβολή μηδενίζονται (-100%) οι προσαυξήσεις ανεξαρτήτως ποσού
-Έως 5.000 ευρώ σε 24 δόσεις απαλλαγή του 80%  των προσαυξήσεων με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ
-Από 5 έως 10.000 ευρώ σε 48 δόσεις απαλλαγή του 50%  των προσαυξήσεων με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ
-Από 10 έως 20.000 ευρώ σε 72 δόσεις απαλλαγή του 30%  των προσαυξήσεων με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ
-Πάνω από 20.000 ευρώ σε 100 δόσεις απαλλαγή του 10%  των προσαυξήσεων με την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν θα είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή εκτίμηση για το ύψος των συνολικών οφειλόμενων στους δήμους. Ωστόσο, υπολογίζεται ότι πρόκειται για θεαματικά ποσά ειδικά στις τουριστικές περιοχές καθώς, λόγω της κρίσης, πολλές επιχειρήσεις οφείλουν δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια από τα τέλη παρεπιδημούντων.
Με τη ρύθμιση  αναμένεται αφενός να δοθεί σημαντική ανάσα στους δήμους σε μία περίοδο που ασφυκτιούν οικονομικά, ενώ και οι δήμαρχοι δεν θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση προεκλογικά να προχωρήσουν τις διαδικασίες μέσω των ΔΟΥ για μη παροχή φορολογική ενημερότητας, κατάσχεση εις χείρας τρίτων, κατάσχεση περιουσίας κλπ.


aftodioikisi.gr