Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ –ΠΑΣΟΚ
ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΠΟΙΕΙ  Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ
Τέσσερις χιλιάδες εργαζόμενοι των Δήμων διαφόρων ειδικοτήτων από 272 Δήμους (53 Δήμοι που έχουν λιγότερους από 6.000 κατοίκους εξαιρούνται) οδηγούνται στην απόλυση, μετά τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνόμους, που βρίσκονται ήδη σε διαθεσιμότητα.
Αυτό είναι το πλεονάζον προσωπικό, που έβγαλαν οι μελέτες στελέχωσης των ΟΤΑ (αξιολόγησης των δομών) που έστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών σε όλους τους Δήμους, αδιαφορώντας πλήρως αν κοινωνικές τους υπηρεσίες υπολειτουργούν ή αν καλύπτονται βασικές λαϊκές ανάγκες.
Οι μελέτες αυτές βασίστηκαν σε συγκεκριμένα κριτήρια  για να οδηγηθούν χιλιάδες εργαζόμενοι των Δήμων στη διαθεσιμότητα, για να γίνει και φανερό για ποια αξιολόγηση μιλάμε!!!
Αυτό εξάλλου υπηρετεί σε μεγάλο βαθμό και η διαδημοτική κινητικότητα, που θέλουν Δήμαρχοι και κυβέρνηση να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, με “εθελούσια” μάλιστα διαδικασία. Απολύσεις, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, ξεσπίτωμα του μεγαλύτερου μέρους του πλεονάζοντος προσωπικού των ΟΤΑ.
Με αυτά τα εργαλεία κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση για λογαριασμό του κεφαλαίου πετυχαίνουν τους στόχους που έχουν θέσει: την αντικατάσταση της σταθερής δουλειάς από ελαστικά εργαζόμενους, περιορισμένης διάρκειας, τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης (μείωσης του λεγόμενου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους), τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών των ΟΤΑ, την μετακύλιση με την ανταποδοτικότητα περισσότερων βαρών στις πλάτες του λαού.
ΑΥΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΛΙΑ! ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΝΕΟΚΟΠΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩ!

Δεν πέρασε πολύς καιρός και οι αυταπάτες, που έσπειραν ΚΕΔΕ, Δήμαρχοι και ΠΟΕ-ΟΤΑ, ότι μπορεί να υπάρχουν και καλές αξιολογήσεις και ότι οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ μπορούν να σωθούν με την διαδημοτική κινητικότητα αποκαλύφθηκαν.
Ποιος δεν θυμάται τα καλοκαιρινά δελτία τύπου υπουργείου, ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ποιος δεν θυμάται τα χαριτωμένα ενσταντανέ της μεταξύ τους ανταλλαγής δώρων!!!
Αποκαλύφθηκαν οι ευθύνες τους για την αναμονή, που καλλιέργησαν, για τις αυταπάτες που έσπερναν για το ρόλο της Τοπικής Διοίκησης και των Δημάρχων του ευρωμονόδρομου, όταν κινητοποιούνταν συμμαχώντας μαζί τους.
Τώρα σπεύδουν να διαφοροποιηθούν, διαφωνώντας για τον τρόπο “υπολογισμού του πλεονάζοντος προσωπικού ανά δήμο” και τις ακολουθούμενες διαδικασίες!!, συμφωνώντας όμως και πάλι με την ουσία της αξιολόγησης, αρκεί να είναι μια “άλλη αξιολόγηση” και της διαδημοτικής κινητικότητας.
Ο μόνος δρόμος της παρεμπόδισης των απολύσεων και της διεκδίκησης σταθερής δουλειάς με δικαιώματα περνάει μέσα από τους μαζικούς, συλλογικούς αγώνες όλου του λαού, ενάντια σε κυβέρνηση, τρόικα και Ευρωπαϊκή Ένωση, ενάντια στην πλουτοκρατία , που  θέλει φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, ενάντια σε Δημάρχους και Περιφερειάρχες που υπηρετούν αυτή την πολιτική του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ
22/12/2013