Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΩΝ ΧΙΟΥ , ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

     Στα πλαίσια υλοποίησης των «Δράσεων τουριστικής προβολής Δήμων Χίου, Ψαρών και Οινουσσών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου που χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α., παραδόθηκε από τον ανάδοχο του έργου στο Δήμο Χίου, υλικό που αφορά την τουριστική προβολή του νησιού μας.
     Συγκεκριμένα, σύγχρονος οδηγός πολιτιστικού και εκπαιδευτικού τουρισμού στην ελληνική, αγγλική, γαλλική και γερμανική, νορβηγική,  γλώσσα, οδηγός θρησκευτικού & πολιτιστικού τουρισμού στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, χάρτης της Χίου, καλαίσθητα folder (φάκελοι) για την τοποθέτηση του υλικού, αφίσες με θέματα της Χίου, τσάντες προώθησης του υλικού.
     Επίσης, έχουν πραγματοποιηθεί καταχωρήσεις προβολής του νησιού μας στον Τουριστικό Οδηγό της Ελλάδας στην ελληνική, αγγλική και ρωσική έκδοση και προβλέπονται και σε άλλα μέσα.
     Μετά και από τη σχετική έγκριση από το Υπουργείο Τουρισμού, προωθούνται αντίστοιχες ηλεκτρονικές και έντυπες καταχωρήσεις σε ελληνικά και διεθνή μέσα.           

     Να σημειωθεί ότι το υλικό επεξεργάστηκε ο ανάδοχος του έργου, σε συνεργασία με το Τμήμα Απασχόλησης, Ναυτιλίας και Τουρισμού ενώ παράλληλα αναμένεται μέχρι και τη λήξη του προγράμματος έτος 2015 η ολοκλήρωση των εργασιών της εγκεκριμένης μελέτης.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 , ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ " ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ "

Μέχρι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα
Μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για το «κοινωνικό μέρισμα», μέσω του Taxisnet, όσοι το δικαιούνται, βάσει των νέων εισοδηματικών κριτηρίων, που ανακοινώθηκαν την 03.06.14, σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να το χάσουν.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου, έχει προειδοποιήσει, ότι η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις του «κοινωνικού μερίσματος» δεν θα αλλάξει και δεν θα δοθεί νέα παράταση.
Τονίζεται - όπως ανακοινώθηκε και στις 3 Ιουνίου 2014 - ότι όλες οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και είχαν απορριφθεί, καθώς και όσες θα υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου, θα αξιολογηθούν με τα νέα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια.
ΟΙΚ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΠΑΛΑΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
ΝΕΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑ
ΑΓΑΜΟΣ
6.000 €
7.050 €
500 €
ΕΓΓΑΜΟΣ
8.000 €
9.400 €
667 €
ΕΓΓΑΜΟΣ 1 ΠΑΙΔΙ
9.000 €
10.575 €
750 €
ΕΓΓΑΜΟΣ 2 ΠΑΙΔΙΑ
10.000 €
11.750 €
833 €
ΕΓΓΑΜΟΣ 3 ΠΑΙΔΙΑ
11.000 €
12.925 €
917 €
ΕΓΓΑΜΟΣ 4 ΠΑΙΔΙΑ
12.000 €
14.000 €
1.000 €

Άλλα 2 δισ. ευρώ θα χρειαστούν για τα ασφαλιστικά ταμεία


Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 2 δισεκ. ευρώ θα χρειαστούν τα ασφαλιστικά ταμεία για να καταβάλλουν απρόσκοπτα τις συντάξεις έως το τέλος του έτους. Στο ολοένα και διευρυνόμενο έλλειμμα δεν έχουν υπολογιστεί ενδεχόμενες απώλειες από νέες –εντός του έτους- μειώσεις στους φόρους υπέρ τρίτων ή στους πόρους που χρηματοδοτούν εν μέρει Ταμεία.
Σημειώνεται ότι οι φόροι υπέρ τρίτων συνδράμουν τα συνταξιοδοτικά ταμεία με ποσά που αγγίζουν τα 2 δισεκ. ευρώ.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σε ΙΚΑ , ΟΑΕΕ, και ΟΓΑ, καθώς η ρύθμιση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει αποτύχει, ενώ συσσωρεύονται συνεχώς νέα χρέη.
Στο ΙΚΑ το έλλειμμα φτάνει τα 807.9 εκατ. ευρώ, στον ΟΑΕΕ τα 462,7 εκατ. ευρώ και στον ΟΓΑ αγγίζει τα 181 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, για το Ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών εκτιμάται ότι το έλλειμμα ενδέχεται να εκτιναχθεί ακόμη και στο ύψος των 720 εκατ. ευρώ.
Ιδιαίτερα ανήσυχος είναι ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει επισημάνει πολλές φορές ότι χρειάζεται μια νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ανάλογη με αυτή που επιτράπηκε να εφαρμόσει η Ιταλία με περισσότερες από 100 μηνιαίες δόσεις.
Πηγή: Καθημερινή

aftodioikisi.gr

Θερινό ηλεκτροσόκ στα εξοχικά- Αυξήσεις 11% από την 1η Ιουλίου


Αντιμέτωπα με αυξήσεις 11% στους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ θα βρεθούν από την 1η Ιουλίου περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια καταναλωτές με εξοχικές και δευτερεύουσες κατοικίες, οι οποίοι σήμερα ανήκουν στη χαμηλότερη κατηγορία έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο.
Παρουσίαση των επερχόμενων αλλαγών στα τιμολόγια έγινε την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και τα οριστικά ποσοστά θα αποφασιστούν από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατόπιν σχετικής έγκρισης που αναμένει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η έγκριση της Κομισιόν, στην οποία το υπουργείο απέστειλε προ ημερών τις προτάσεις της ΔΕΗ, είναι απαραίτητη, προκειμένου να ισχύσουν τα νέα τιμολόγια, καθώς οι αλλαγές στην κλίμακα έως 800 κιλοβατώρες αποτελούν υποχρέωση του μνημονίου.
Σήμερα, στη χαμηλή κατηγορία τιμολογίων 0-800 κιλοβατώρες (KWh) ανήκουν περίπου 2,3 εκατ. οικιακοί καταναλωτές. Από αυτούς, τουλάχιστον 1,2 εκατ. καταναλωτές είναι κάτοχοι εξοχικών, δεύτερων και τρίτων κατοικιών. Από την 1η Ιουλίου και μετά, αυτή η χαμηλή κατηγορία καταργείται και ενοποιείται με την αμέσως επόμενη, από 801 έως 2.000 KWh. Δημιουργείται έτσι μία νέα κατηγορία από 0 έως 2.000 KWh.
Πηγή: Τα Νέα

aftodioikisi.gr

Η αξιολόγηση φέρνει απολύσεις στο Δημόσιο


Η κυβέρνηση αρνείται τον καθορισμό ποοστικού στόχου για πραγματοποίηση απολύσεων το 2015. Παρόλο που οι 2.000 απολύσεις στις οποίες αναφέρεται το ΔΝΤ στην έκθεσή του για την Ελλάδα προγραμματίζονται έτσι κι αλλιώς, με απομακρύνσεις επιόρκων και υπαλλήλων που προσλήφθηκαν με πλαστά πιστοποιητικά, η κυβέρνηση δεν θέλει μια σαφή δέσμευση σε συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Ο λόγος είναι κυρίως ψυχολογικός-επικοινωνιακός και ως προς αυτό έχει δεσμευτεί προσωπικά ο ΥΠΔΜ Κ. Μητσοτάκης ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί κάτι τέτοιο.
Ωστόσο, η υπόδειξη του ΔΝΤ που φαίνεται ότι θα υιοθετηθεί στην πράξη είναι η σύνδεση της αποδοτικότητας με τις απολύσεις. Θα χρησιμοποιηθεί, δηλαδή, η αξιολόγηση ως μηχανισμός δημιουργίας δεξαμενών υπαλλήλων προς αναγκαστική απομάκρυνση. Οι πιστωτές θέτουν ευθέως θέμα απολύσεων με βάση τη βαθμολογία που θα πάρουν οι υπό κρίση δημόσιοι υπάλληλοι. Το ΥΠΔΜ δεν παραδέχεται ότι υπάρχουν τέτοιες προθέσεις, ωστόσο η καθιέρωση της ποσόστωσης αντιμετωπίζεται από τους συνδικαλιστές ως εργαλείο πραγματοποίησης απολύσεων.


aftodioikisi.gr

Διορίζονται στο ΙΚΑ 915 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ


Στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ διορίζονται οι 915 επιτυχόντες των προκηρύξεων 8Κ/2008 και 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, γεγονός που δίνει λύση σε μια πολυετή εκκρεμότητα.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2014, λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας διοίκησης, τις αυξημένες ανάγκες των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας, προχώρησε στις ακόλουθες αποφάσεις:
1. Εκδόθηκαν οι αποφάσεις κατανομής για την απορρόφηση 331 και 226 αντίστοιχα επιτυχόντων του διαγωνισμού της προκήρυξης 8Κ/2008 στο ΙΚΑ -ΕΤΑΜ
2. Εκδόθηκε και ολοκληρώθηκε η απόφαση κατανομής προσωπικού στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ από τους επιτυχόντες της9Κ/2008 προκήρυξης, με την οποία τοποθετούνται οι συνολικά 358 επιτυχόντες
Με τον τρόπο αυτό θεραπεύεται η αδικία έναντι των μη διορισθέντων επιτυχόντων των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ 8Κ/2008 και 9Κ/2008, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται το ΙΚΑ  -ETAM με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό, τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου.
 «Αποκαθιστούμε μια αδικία πολλών ετών και παράλληλα ενισχύουμε μία νευραλγική υπηρεσία του Δημοσίου. Σύντομα όλοι οι αδιόριστοι επιτυχόντες – Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης – σε παρελθόντες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα έχουν τη δυνατότητα να προσληφθούν σε υπηρεσίες που έχουν υψηλές ανάγκες στελέχωσης και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.


aftodioikisi.gr

ΤA ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ…
Το καλοκαίρι έχει ήδη μπει κι όσοι λοιπόν κανονίζουν τις εξορμήσεις τους σε βουνό, θάλασσα εντός ή εκτός των τειχών της όμορφης χώρας μας, καλό είναι να είναι ενήμεροι για το πως μπορούν να αντιμετωπίσουν όλες τις μικρές αναποδιές που ενδέχεται να τύχουν στο δρόμο τους και να χαλάσουν το κέφι ή την καλή τους διάθεση.

Αν ταξιδεύετε λοιπόν αεροπορικώς, τότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αλλά και ενήμεροι για τα ακόλουθα:

·                    Αν έχετε εισιτήριο, φθάσετε την καθορισμένη ώρα και πραγματοποιήσετε τον έλεγχο εισιτηρίου έγκαιρα, αλλά η αεροπορική εταιρία, εφόσον ανήκει σε χώρα της Ε.Ε., αρνηθεί την επιβίβασή σας λόγω έκδοσης υπεράριθμων εισιτηρίων, αντικατάστασης αεροσκάφους με μικρότερο και ασφάλειας επιβατών, έχετε δικαίωμα :

Ø     αποζημίωσης από 250€ έως και 600€ ανάλογα με τα χιλιόμετρα της πτήσης σας ή
Ø     επιλογής μεταξύ επιστροφής της τιμής του εισιτηρίου και εναλλακτικής  πτήσης
Ø     διαμονής σε ξενοδοχείο, γεύματα και αναψυκτικά 

·        Αν η πτήση ακυρωθεί με ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας δικαιούστε:

Ø     Αποζημίωση σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα ποσά, εκτός αν πριν το ταξίδι είχατε εγκαίρως ενημερωθεί (δύο εβδομάδες νωρίτερα) ή μετά από ενημέρωση 1 με 2 εβδομάδες πριν σας δόθηκε δυνατότητα εναλλακτικής μεταφοράς στον προορισμό σας με διαφορά μικρότερη των 2 ωρών από την προγραμματισμένη πτήση ή τέλος, ενημερωθήκατε λιγότερο από 1 εβδομάδα πριν, αλλά η πτήση που προτείνεται αναχωρεί το πολύ 1 ώρα μετά την προγραμματισμένη
Ø     Διαμονή σε ξενοδοχείο, όταν μεσολαβεί διανυκτέρευση
Ø     Γεύματα και αναψυκτικά

·                       Αν η πτήση καθυστερήσει περισσότερο:

o       των 2 ωρών για όλες τις πτήσεις μέχρι 1.500 χλμ
o       των 3 ωρών για πτήσεις εντός Ε.Ε. άνω των 1.500 χλμ και μέχρι 3.500 χλμ για
     όλους τους προορισμούς
o       των 4 ωρών για όλες τις άλλες πτήσεις

…τότε έχετε δικαίωμα:

Ø         Διαμονής σε ξενοδοχείο (διανυκτέρευση) και μεταφοράς από και προς το
      αεροδρόμιο
Ø         Δωρεάν γεύματα και αναψυκτικά

·            Αν οι αποσκευές χάθηκαν ή καταστράφηκαν σε ένα αεροπορικό ταξίδι
      δικαιούστε:

Ø         Αποζημίωση 36,38€ ανά κιλό για ταξίδι στο εξωτερικό και 11,73€ ανά κιλό για  
      ταξίδι στο εσωτερικό,  ανάλογα με το βάρος των αποσκευών σας, το οποίο
      σημειώνεται στο ειδικό χαρτάκι (ticket) που επικολλάται στο εισιτήριό σας
Ø         Στην περίπτωση που το περιεχόμενο των αποσκευών σας είναι μεγάλης αξίας
      είναι προτιμότερο και ασφαλέστερο για σας να το δηλώσετε πριν ταξιδέψετε,
      ώστε σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής να αποζημιωθείτε για ό,τι έχετε
      δηλώσει

·                        Αν κατά τη διάρκεια της πτήσης πάθετε κάποιο ατύχημα έχετε δικαίωμα:

Ø         Πλήρους αποζημίωσης από την αεροπορική εταιρία, χωρίς να έχει σημασία ο  
        τόπος, όπου σημειώθηκε το ατύχημα
Ø         Σε προκαταβολές ποσών (το αργότερο μέσα σε 15 μέρες – όχι κατωτέρω των
      20.000,00€ ανά επιβάτη σε περίπτωση θανάτου) προκειμένου να καλύψετε τυχόν
      έξοδα, που ενδέχεται να προκύψουν
Ø         Αν η ζημία προκλήθηκε εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από αμέλεια του επιβάτη η
      αεροπορική εταιρεία ενδέχεται να περιορίσει την ευθύνη της ή και να απαλλαγεί
      από αυτή


Διαφάνεια τιμών κατά την ηλεκτρονική κράτηση
Όταν αγοράζετε ηλεκτρονικά το εισιτήριό σας, η συνολική τιμή του εισιτηρίου, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των υποχρεωτικών συμπληρωματικών επιβαρύνσεων, πρέπει να είναι γνωστή εξ αρχής, έτσι ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε τις τιμές μεταξύ αεροπορικών εταιρειών και να κάνετε τη σωστή επιλογή.
Εκτός από την τελική τιμή πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια οι εξής πληροφορίες: αεροπορικός ναύλος, φόροι, τέλη αεροδρομίου, καθώς και λοιπές επιβαρύνσεις, προσαυξήσεις ή τέλη (π.χ. για την ασφάλεια ή για τα καύσιμα).
Τυχόν προαιρετικά επιπλέον ποσά πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια και να επισημαίνεται ο προαιρετικός χαρακτήρας τους.

      Μην ξεχνάτε!

     Για οποιαδήποτε καταγγελία μπορείτε να απευθύνεστε:

            - στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (τηλ. 210 8916150, φαξ 210 8916193,
              210 8947132, e-mail:   d1d@hcaa.gr) και στα γραφεία της σε κάθε αεροδρόμιο,
-     στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, τηλ. 1520, φαξ 210-38 42 642
    e-mail: info@efpolis.gr   

-                 στην Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ

Αθήνα: τηλ. 210 330.44.44,  e-mail:  info@ekpizo.gr                                                 Θεσσαλονίκη: τηλ.2310257776, e-mail: ekpizothess@ekpizo.gr                                     Πάτρα: τηλ. 2610 222626, e-mail: ekpizopatras@ekpizo.gr                      Ιστοσελίδα: www.ekpizo.gr

3 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ
Στην Ασφάλεια βρίσκονται τις τελευταίες ώρες τρεις Τούρκοι που συνελήφθησαν και φέρονται να έχουν σχέση με την υπόθεση του φουσκωτού-οπλοστάσιο που είχε εντοπιστεί το περασμένο καλοκαίρι στη Χίο, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.

Οι δύο γυναίκες- 48 και 24 ετών- και ένας 40χρονος άνδρας συνελήφθησαν στην έφοδο που έγινε σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής και στη Μεσογείων, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ εις βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης. 

Συγκεκριμένα σε βάρος της 48χρονης και του 40χρονου εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης του Ανακριτή Εφετών Βορείου Αιγαίου, για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και σε βάρος της 24χρονης για την ίδια κατηγορία, όπως και παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες και τα όπλα και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Επίσης σε βάρος της εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της INTERPOL Τουρκίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 

Σημειώνεται ότι στο φουσκωτό που είχε εντοπιστεί στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Χίο και Οινούσσες το περασμένο καλοκαίρι είχε βρεθεί ένα ολόκληρο οπλοστάσιο και  συγκεκριμένα δύο αντιαρματικοί όλμοι, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλος αριθμός έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών. Τότε για την υπόθεση είχαν συλληφθεί οχτώ άτομα, έξι στη Χίο και δύο Κούρδοι στην Αθήνα μετά από έρευνες στα Εξάρχεια.

Πηγή: Τρεις συλλήψεις Τούρκων για το φουσκωτό οπλοστάσιο στη Χίο -Αναζητούνται δύο ακόμη | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/161162#ixzz35w2tZuLc

Τιμωρία αλά ελληνικά – Έκοψαν στο μισό μισθό δημοτικού υπαλλήλου γιατί κατήγγειλε φαινόμενα διαφθοράς


Μία απίστευτη υπόθεση έφερε χτες στο προσκήνιο η Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς, στην οποία υπάλληλος καθαριότητας υπέστη μείωση μισθού 50% επειδή κατήγγειλε περιστατικά αδιαφάνειας στην υπηρεσία της.
Όπως αναφέρει στην Καθημερινή η ίδια η υπάλληλος του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης είχε καταγγείλει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2013 παράτυπες διαδικασίες στον δήμο, όπως τη μη ανάρτηση αποφάσεων του δήμου στη «Διαύγεια», τη χορήγηση διαφορετικών πιστοποιητικών με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου και την ίδια ημερομηνία, παράβαση καθήκοντος, άνιση μεταχείριση εργαζομένων κ.ά.
Όχι μόνο δεν έγινε έλεγχος των καταγγελιών, αλλά επιβλήθηκαν στην υπάλληλο τέσσερις πειθαρχικές κυρώσεις για «άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής», μεταξύ των οποίων και μείωση μισθού, από τα ίδια πρόσωπα εναντίον των οποίων στρεφόταν η «κριτική» της. Δεδομένου ότι η υπάλληλος έχει υποβάλει ενστάσεις, προς το παρόν δεν έχει υλοποιηθεί η κράτηση του μισθού της, ωστόσο έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση, η ίδια βρίσκεται σε ιδιότυπη ομηρία και μάλιστα εν μέσω διαδικασίας διαθεσιμότητας.
Στις 9 Μαΐου 2014, η Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς απευθύνθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, αναφέροντας το περιστατικό. Με έγγραφό της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάλεσε αφενός τον δήμαρχο Σύρου να εκπληρώσει τη νόμιμη υποχρέωσή του και να προχωρήσει σε πειθαρχικό έλεγχο σχετικά με την καθυστερημένη ανάρτηση αποφάσεων στη «Διαύγεια» και αφετέρου να εξεταστούν οι καταγγελίες της υπαλλήλου για παρατυπίες.
Παρόλο που αποδείχθηκε ότι ο δήμος είχε όντως καθυστερήσει να αναρτήσει τις σχετικές αποφάσεις στη «Διαύγεια» (αναρτήθηκαν τον Μάιο, ενώ χρονολογούνται από το 2012 και 2013), μέχρι στιγμής οι καταγγελίες δεν έχουν εξεταστεί, με την υπάλληλο να εξακολουθεί να απειλείται με μείωση μισθού κατά 50%.


aftodioikisi.gr

Εκτός παιδικών σταθμών 30.000 παιδιά – Τι εκτιμούν οι δήμαρχοι


Εκτός παιδικών σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν το Σεπτέμβριο γύρω στα 30.000 παιδιά, σύμφωνα με εκτιμήσεις των δημάρχων.
Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι φέτος 68.000 παιδιά οικονομικά αδύνατων οικογενειών θα πάρουν εισιτήριο για τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμΕΑ χωρίς οικονομική συμμετοχή, με τον προϋπολογισμό του προγράμματος να φτάνει τα 162 εκ. ευρώ.  Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι ο συνολικός προϋπολογισμός ανήλθε σε 182 εκ. ευρώ και καλύφθηκαν 70.678 θέσεις παιδιών, ενώ για φέτος η ΚΕΔΕζητάει 250 εκατ. ευρώ, καθώς υποστηρίζει ότι οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 100.000.
Προτάσεις προς την πολιτεία ώστε να εκταμιευτούν περισσότεροι πόροι και το Σεπτέμβριο να απορροφηθεί το σύνολο των παιδιών των δικαιούχων στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς χωρίς οικονομική συμμετοχή, διατύπωσε και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης.
Ο κ. Δανιηλίδης χαρακτήρισε ανάσα και εξασφάλιση στα κοινωνικά προγράμματα τις ανακοινώσεις της πολιτείας σύμφωνα με τις οποίες εξασφαλίστηκαν θέσεις για συνολικά 68.000 παιδιά. Ωστόσο εκτίμησε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, οι αιτήσεις που θα υποβληθούν φέτος θα ξεπεράσουν τις 100.000, γεγονός που σημαίνει ότι πάνω από 30.000 παιδιά μπορεί να μείνουν εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.
Η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας έχει κάνει ήδη πρόταση για την περαιτέρω εκταμίευση κονδυλίων από τα αναπορρόφητα κονδύλια του ΕΣΠΑ και από τους πόρους που έχουν περισσέψει από το κοινωνικό μέρισμα, καθώς έτσι θα μπορέσουν να βρεθούν τα 88 εκατομμύρια που λείπουν για να φτάσει ο προϋπολογισμός τα 250 και να ανοίξουν οι θέσεις για 100.000 παιδιά.
Το υπουργείο Εργασίας από την πλευρά του ελπίζει ότι  «πιθανοί πρόσθετοι πόροι  από άλλα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης από πρόγραμμα χορηγιών, θα αυξήσει τον αριθμό των  68.000 παιδιών».
Τέλος, η προκήρυξη του σχετικού προγράμματος αναμένεται  να γίνει την ερχόμενη Τρίτη, 1η Ιουλίου.

aftodioikisi.gr

Το απίστευτο κόλπο των ιδιοκτητών ΙΧ υψηλού κυβισμού για να γλιτώνουν το τεκμήριο


Όχι που δεν θα έβρισκε ο Έλληνας μια… πλάγια λύση για να γλιτώσει την πληρωμή του τεκμηρίου για το ΙΧ που διαθέτει. Ειδικά εκείνοι που έχουν στην κατοχή του αυτοκίνητο υψηλού κυβισμού.
Από πατέντες άλλο τίποτα και αυτή που παρουσιάζει το Capital.gr φαίνεται πως χρησιμοποιείται από αρκετούς… έξυπνους που έτσι αποφεύγουν να πληρώσουν το τεκμήριο. Προσοχή: Δεν το κάνουν παράνομα, απλώς εκμεταλλεύονται ένα κενό νόμου.
Αυτό που κάνουν είναι το εξής: Πηγαίνουν κάθε μήνα και καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και έτσι δεν προκύπτει τεκμήριο διαβίωσης. Μάλιστα, η πατέντα λειτουργεί άψογα καθώς στα εκκαθαριστικά που έχουν αρχίσει να εκδίδονται βάση των φετινών φορολογικών δηλώσεων διαπιστώνουν ότι δεν τους έχει χρεωθεί ούτε το τεκμήριο διαβίωσης του ΙΧ αλλά ούτε και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης που υπολογίζεται βάση του τεκμηρίου.
Σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία το τεκμήριο διαβίωσης υπολογίζεται μα βάση τους μήνες που έχει ο φορολογούμενος το όχημα στην κατοχή του Το μυστικό βρίσκεται στην πρόβλεψη ότι «διάστημα μεγαλύτερο των 15 ημερών λογίζεται ολόκληρος μήνας». Με άλλα λόγια αν κάποιος έχει σε έναν μήνα το ΙΧ στην κατοχή του λιγότερο από 15 ημέρες τότε δεν χρεώνεται τεκμήριο για το συγκεκριμένο μήνα.
Στην πράξη αυτό που κάνουν πολλοί φορολογούμενοι είναι να υποβάλλουν δήλωση ακινησίας στην εφορία (κατάθεση πινακίδων) στις αρχές κάθε μήνα και να προχωρούν στην άρση της ακινησίας μετά τις 15 του μήνα. Άλλη πατέντα είναι ο φορολογούμενος να καταθέτει τις πινακίδες κυκλοφορίας κάθε Δευτέρα και να τις παραλαμβάνει και πάλι κάθε Παρασκευή.
Για να κλείσει την τρύπα που υπάρχει στην εφαρμογή του τεκμηρίου, το υπουργείο Οικονομικών είχε εξετάσει στο παρελθόν τη λύση του να επιβάλει τέλος ακινησίας. Δηλαδή κάθε φορά που ο φορολογούμενος να κατέθετε τις πινακίδες να πλήρωνε ένα ποσό της τάξεως των 30 έως 50 ευρώ προκειμένου να αποθαρρυνθούν από την αλλεπάλληλη κατάθεση πινακίδων. Το μέτρο, ωστόσο, δεν προχώρησε λόγω των αντιδράσεων που εκδηλώθηκαν.
Να σημειωθεί ότι μπορεί οι φορολογούμενοι που εφαρμόζουν την παραπάνω πρακτική να γλιτώνουν το τεκμήριο και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ωστόσο δεν γλιτώνουν τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας.


aftodioikisi.gr

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους από 18 έως 66 ετών


Πρόγραμμα απασχόλησης 200 ανέργων ηλικίας 18-66 ετών, με στόχο την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., της Ε.Σ.Ε.Ε. και των Οργανώσεων μελών αυτών, του Σ.Ε.Β., του Σ.Ε.Τ.Ε. και των Πανελληνίων Οργανώσεων μελών του Σ.Ε.Τ.Ε, προωθεί ο ΟΑΕΔ.
Θα απασχοληθούν 90 άνεργοι στη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και Οργανώσεις – μέλη αυτής, 60 άνεργοι στην Ε.Σ.Ε.Ε. και σε Οργανώσεις – μέλη αυτής, 45 άνεργοι στο Σ.Ε.Τ.Ε. και στις Πανελλήνιες Οργανώσεις – μέλη του Σ.Ε.Τ.Ε και 5 άνεργοι στον Σ.Ε.Β. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τα αποθεματικά του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) και η μέγιστη συνολική δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 4.500.000 ευρώ το οποίο κατανέμεται σε ετήσια βάση ως εξής:
Για το έτος 2014: 750.000 ευρώ
Για το έτος 2015: 1.500.000 ευρώ
Για το έτος 2016: 1.500.000 ευρώ
Για το έτος 2017: 750.000 ευρώ
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 39 μήνες εκ των οποίων οι 36 μήνες αφορούν σε επιχορήγηση και 3 μήνες σε δέσμευση του εργοδότη.
Ο δικαιούχος επιχορηγείται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψής του.
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ηλικίας έως 25 ετών (να διανύουν δηλαδή κατά την ημερομηνία πρόσληψής τους έως και το 25ο έτος της ηλικίας τους) ανέρχεται στο ποσό των 22 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ηλικίας άνω των 25 ετών (να έχουν συμπληρώσει δηλαδή κατά την ημερομηνία πρόσληψής τους το 25ο έτος της ηλικίας τους) που θα προσληφθούν στα πλαίσια του προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).
Το ποσό ορίζεται σύμφωνα με την ηλικία του ωφελούμενου ανέργου κατά την ημερομηνία πρόσληψής του από τον δικαιούχο και δεν τροποποιείται καθ” όλη την διάρκεια του προγράμματος.
Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του συνολικού μισθολογικού κόστους.
Τα ωφελούμενα άτομα είναι άνεργοι που:
- Έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2.
- Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
- Είναι ηλικίας 18 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 19ο έτος και το 67ο έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
- Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους – μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
- Ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της ζήτησης από τους δικαιούχους, και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.
Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή:
- Για άτομα που:
- είναι σύζυγοι και συγγενείς α” βαθμού εξ” αίματος ή εξ” αγχιστείας των μελών του Δ.Σ. του δικαιούχου που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα
κατά το τελευταίο 6μηνο πριν από την ημερομηνία αίτησής τους στο πρόγραμμα είχαν απασχοληθεί με σύμβαση εργασίας ορισμένου ή αορίστου χρόνου στους ανωτέρω δικαιούχους
Μετά την δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι δυνητικά δικαιούχοι που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http:// ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα του δικαιούχου επιλέγοντας από τη σχετική στήλη. Επιπλέον οι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση βάσει του προτύπου που είναι αναρτημένο στην ως άνω ιστοσελίδα.
Εντός 30 ημερών από την έκδοση της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής στο πρόγραμμα, ο δικαιούχος προβαίνει σε πρόσληψη του ατόμου.
Πηγή: news247.gr

aftodioikisi.gr