Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

AΓΩΝΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΧΙΟΥ - ΠΕΙΡΑΙΑ

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ
Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΥ
ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΧΙΟΥ –ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΧΙΟΥ
ΤΗ ΤΡΙΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 στις  21.30 ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΛΟΙΟ

ΒΟΜΒΑ : ΜΗ ΕΓΚΥΡΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΒΟΜΒΑ | Μη έγκυρη η έρευνα για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές
Δικαίωση της καταγγελίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Προέδρου της, κ. Κώστα Ασκούνη, σχετικά με την δημοσιευθείσα στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», την 15.09.13, έρευνα της Κάπα - RESEARCH, καταγγελία που πρώτο είχε αποκαλύψει το epoli.gr, για τις Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014.
Η περί ου ο λόγος έρευνα παρουσίασε, τόσο τους 20 δημοφιλέστερους Δημάρχους και 5 Περιφερειάρχες, αντίστοιχα, όσο και την «αμφισβήτηση εκ θεμελίων του μοντέλου διοίκησης των δήμων και των περιφερειών, αλλά και την καταδίκη του τρόπου διαχείρισης των εξουσιών και του δημοτικού ταμείου από τους δημάρχους» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το δημοσίευμα, με τίτλο: «Πολιτικές ανατροπές δείχνουν δήμοι και περιφέρειες».
Συγκεκριμένα, στο κυριότερο σημείο του πορίσματος της Τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου αναφέρεται:
«Συμπερασματικά, η έρευνα της Κάπα - Research, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», στις 15.09.13, δεν πληροί τις προϋποθέσεις μίας αντιπροσωπευτικής έρευνας, ιδιαίτερα όσον αφορά τους δήμους με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων και ειδικότερα τη δημοφιλία των αντίστοιχων Δημάρχων».   
Υπενθυμίζεται ότι, το epoli.gr είχε αναδείξει πρώτο το θέμα της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης έρευνας.

epoli.gr

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ


 

Με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κωνσταντίνου Γανιάρη καθορίζεται το πλαίσιο προαιρετικής λειτουργίας καταστημάτων τις Κυριακές όπως ορίζει ο Ν.4177/2013.

Για τη λήψη της Απόφασης ελήφθησαν υπόψη οι απόψεις των φορέων της τοπικής αγοράς καθώς και οι τοποθετήσεις στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης στις 9 Οκτωβρίου 2013 σύμφωνα με τις οποίες δεν προέκυψε να συντρέχουν ιδιαίτερες συνθήκες που να επιβάλλουν τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πλην αυτών που ορίζει ο νόμος.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ 800.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ


Ξεκινά σήμερα, από το «Χαμόγελο του Παιδιού», το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων για το 2013 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ.
Το σύνολο των δικαιούχων της δωρεάν διανομής τροφίμων αναμένεται να ξεπεράσει τους 800.000 και για την υλοποίησή του εμπλέκονται περισσότεροι από 1.000 φορείς-κοινωνικοί εταίροι του υπουργείου, όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων και παλιννοστούντων ή φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται κάθε χρόνο με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και περιλαμβάνει βασικά είδη διατροφής, όπως τυροκομικά, ζυμαρικά, και ελαιόλαδο.
Η διάθεση ελληνικών προϊόντων, αξίας 25 εκατ. ευρώ, επηρεάζει θετικά σημαντικούς παραγωγικούς φορείς της χώρας (παραγωγικές μονάδες, επιχειρήσεις μεταποίησης και τυποποίησης των γεωργικών προϊόντων που διανέμονται, τις μεταφορικές και άλλες επιχειρήσεις).
Για την απρόσκοπτη και με πλήρη διαφάνεια διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως είχε εξαγγείλει ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης, προχώρησε στον χωρισμό της χώρας σε τρεις Γεωγραφικές Ζώνες, για κάθε προϊόν δωρεάν διανομής. Έτσι ώστε να ευνοηθεί η συμμετοχή περισσότερων ενδιαφερομένων, αφού και μικρότερες επιχειρήσεις μπορούσαν να συμμετάσχουν διανέμοντας ένα προϊόν σε μια Ζώνη, να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ποσότητα διανομής.

aftodioikisi.gr

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ : ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ 4ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργανώνει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου σε 39 πόλεις της Ελλάδας τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό με θέμα: Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: «Υποστηρίζουμε τις μητέρες».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είμαστε παρόντες και σε αυτή τη διοργάνωση, υποστηρίζοντας με συνέπεια το πρώτο ανθρώπινο δικαίωμα:
Το μητρικό θηλασμό.
http://s.protagon.gr/resources/2013-03/2070465855_b800d7462b-thumb-large.jpg

Λέμε ΝΑΙ στο μητρικό γάλα γιατί:
  • ·         ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού και θωρακίζει την υγεία του μακροπρόθεσμά
  • ·         συμβάλλει θετικά στην ψυχική ανάπτυξη και ισορροπία του μωρού και την ωρίμανση του νευρικού και μυϊκού του συστήματος
  • ·         είναι δωρεάν και διαρκώς διαθέσιμο
  • ·         είναι εύπεπτο
  • ·         είναι πάντα αποστειρωμένο, ακόμα και όταν η μητέρα ζει σε κακές συνθήκες υγιεινής
  • ·         ωφελεί και τις μητέρες θωρακίζοντας τες απέναντι στον καρκίνο του μαστού, ενώ ενισχύει παράλληλα τη συμβιωτική σχέση με το μωρό
  • ·         αντίθετα από το υποκατάστατο μητρικού γάλακτος, που η παραγωγή και διανομή του συνδέεται μεταξύ άλλων με την αύξηση των αέριων ρύπων που συντελούν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, το μητρικό γάλα δεν παράγει οικολογικό αποτύπωμα
Λέμε ΟΧΙ στα ιδιωτικά συμφέροντα που προωθούν το υποκατάστατο μητρικού γάλακτος παραβιάζοντας, σε πολλές περιπτώσεις, τον Διεθνή Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος. Λέμε ΟΧΙ στα ταμπού και τις σεξιστικές αντιλήψεις που αποθαρρύνουν το θηλασμό στους δημόσιους χώρους.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να παραμείνει ουραγός στο δημόσιο θηλασμό. Για το λόγο αυτό η Πολιτεία οφείλει να αναδείξει τα οφέλη του θηλασμού διεξάγοντας καμπάνιες προώθησης του θηλασμού, δημιουργώντας δομές στήριξης των μητέρων που θηλάζουν και τηρώντας παράλληλα τις δεσμεύσεις του Διεθνούς Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος. Ο μητρικός θηλασμός αποτελεί την πιο αποτελεσματική προληπτική παρέμβαση δημόσιας υγείας για τη μείωση της βρεφικής νοσηρότητας και θνησιμότητας. Στην  Ελλάδα που πλήττεται από την οικονομική κρίση και η αγορά υποκατάστατου μητρικού γάλακτος είναι για πολλά νοικοκυριά απαγορευτική, η επιλογή του μητρικού γάλακτος αποτελεί την φυσική -άρα- την καλύτερη, την ασφαλέστερη, την οικονομικά προσφορότερη, αλλά τελικά και την πιο όμορφη προσφορά των γονιών προς το παιδί τους.

Η Θεματική Ομάδα Υγείας των ΟΠ

"ΒΡΟΧΗ" ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 - ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ


Σε ενενήντα συνδυασμούς επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 800.000 ευρώ για τις  παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκλογικών δαπανών κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2010 στην Αττική. Οι σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων που ελήφθησαν το 2012 αλλά επισημοποιήθηκαν – δημοσιεύθηκαν στις 25.10.2013 αφορούν κατά κύριο λόγω  στη μη ανάρτηση των εσόδων των συνδυασμών στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, την αναντιστοιχία μεταξύ των βιβλίων των συνδυασμών και των καταχωρήσεων στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, αλλά και τη διακίνηση εσόδων- εξόδων με άλλα μέσα πλην τραπεζικού λογαριασμού.
Στη λίστα φιγουράρουν τα ονόματα του νυν υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, του βουλευτή των ΑΝΕΛΓιάννη Δημαρά, ο οποίος, μάλιστα, εκπίπτει από το αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου Αττικής και του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλου.
Ενδεικτικά ορισμένοι συνδυασμοί και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν:
Περιφέρεια Αττικής
  • «Αττική Οδός» με επικεφαλής τον Άδωνι Γεωργιάδη12.903 ευρώ
Από τον συνδυασμό «Αττική Οδός» δεν αναρτήθηκε το ποσό των 12.903 ευρώ από τα έσοδά του στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Γι΄αυτή την παράβαση επιβάλλεται στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 12.903 ευρώ.
  • «Γιάννης Δημαράς- Άρμα Πολιτών» με επικεφαλής τον Γιάννη Δημαρά50.000 ευρώ καιέκπτωση από τη θέση του Περιφερειακού συμβούλου
Ο συνδυασμός «Γιάννης Δημαράς- Άρμα Πολιτών», παρόλο που τα έσοδα και οι δαπάνες των περιφερειακών και δηµοτικών συνδυασµών υποχρεούνται να διακινούνται, µέσω ειδικών λογαριασµών, που τηρούνται σε τράπεζες, εγκατεστηµένες στην Ελλάδα, ο εν λόγω συνδυασµός διακίνησε μέσω τραπεζικού λογαριασμού μόλις 28.737,79 ευρώ από το ποσό των 73.675,50 ευρώ των συνολικών εσόδων του. Όσον αφορά στις δαπάνες του από το συνολικό ποσό των 103.418,43 ευρώ, διακινήθηκαν μέσω τραπεζικού λογαριασμού μόλις 16.405,5 ευρώ.
Επιπλέον το το βιβλίο που προσκόμισε ο συνδυασμός είναι ελλιπώς ενημερωμένο. Συγκεκριμένα, αναγράφονται έσοδα 73.675 ,50 ευρώ, ενώ στην Κεντρική Βάση ∆εδοµένων έχουν αναρτηθεί έσοδα ύψους106,075,50 ευρώ.
Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις και ενόψει της πρώτης εφαρμογής του νόµου αυτού, το πρόστιµο που επιβάλλεται στον επικεφαλής του συνδυασµού περιορίζεται στο ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ παράλληλα αποφασίζεται η έκπτωση του Γιάννη Δημαρά από τη θέση του Περιφερειακού Συµβούλου στην Περιφέρεια Αττικής.


Δήμοι
  • «Ανθρώπινο Σύγχρονο Αιγάλεω» με επικεφαλής τον Καλογερόπουλο Δημήτριο- Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής: 24.550 ευρώ
Από το συνδυασμό «Ανθρώπινο Σύγχρονο Αιγάλεω» του Δήμου Αιγάλεω, το σύνολο των εσόδων του που ανέρχεται στα 24.550 ευρώ, δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Συνεπώς για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 24.550,00 ευρώ.
Παράλληλα προέκυψε ότι ο εν λόγω συνδυασμός δεν ανάρτησε ούτε τα έξοδα του, αλλά για αυτή την παράβαση δεν προβλέπεται η επιβολή προστίμου.
  • «Γιώργος Κουράσης Χαλάνδρι σε Δράση» με επικεφαλής τον Γιώργο Κουράση- νυν Δημάρχο Χαλανδρίου:6.000 ευρώ
Για τον συνδυασμό «Γιώργος Κουράσης Χαλάνδρι σε Δράση» του Δήμου Χαλανδρίου διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 6.000 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 6.000 ευρώ.
  • «Εποχή Δημιουργίας- Συνεργασία Πολιτών Νίκος Γ. Χαρδαλιάς» με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά- νυν Δήμαρχο Βύρωνα: 63.423
Για τον συνδυασμό «Εποχή Δημιουργίας- Συνεργασία Πολιτών Νίκος Γ. Χαρδαλιάς» του Δήμου Βύρωνα διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 63.423 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 63.423 ευρώ.
  • «Ενωμένη Πολιτεία» με επικεφαλής τον Ιορδάνη Λουίζο- νυν Δήμαρχο Μαραθώνα: 1.824 ευρώ
Για τον συνδυασμό «Ενωμένη Πολιτεία» του Δήμου Μαραθώνα διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 1.824 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 1.824 ευρώ.
  • «Για την Πόλη μας» με επικεφαλής τον Σωτήριο Ντούρο- νυν Δήμαρχο Αχαρνών: 638 ευρώ
Για τον συνδυασμό ««Για την Πόλη μας» του Δήμου Αχαρνών διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 638 ευρώαπό τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 638 ευρώ.
  • « Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» με επικεφαλής τον Βασίλη Ζορμπά- νυν Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής:21.735 ευρώ
Όσον αφορά στον συνδυασμό «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας» του Δήμου Αγίας Παρασκευήςδιακινήθηκαν μέσω τραπεζικού λογαριασμού έσοδα ύψους 17.400 ευρώ, ενώ στα βιβλία εμφανίζονται έσοδα18.000 ευρώ. Παράλληλα διακινήθηκαν μέσω τραπέζης δαπάνες ύψους 17.400 ευρώ, ενώ στα βιβλία οι δαπάνες ανέρχονται στις 21.735 ευρώ.
Εν συνεχεία, όπως προκύπτει από την αναλυτική κατάσταση εσόδων ο συνδυασμός είχε έσοδα από εκδήλωση3.735,94 ευρώ, ποσό το οποίο δεν προκύπτει ούτε από το βιβλίο εσόδων – εξόδων που τηρήθηκε, ούτε από προγενέστερη θεώρηση εισιτηρίων. Το γεγονός αυτό το δέχεται και ο οικονομικός διαχειριστής του συνδυασμού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι σε κάποια πολιτική συγκέντρωση δόθηκαν τα χρήματα αυτά οικειοθελώς από τους παρευρισκόμενους και για το λόγο αυτό δεν καταχωρήθηκαν και ούτε θεωρήθηκαν εισιτήρια. Ο ισχυρισμός
όμως αυτός δε δικαιολογεί την εν λόγω παράβαση για την οποία και επιβάλλεται πρόστιμο.
Ενόψει όμως της πρώτης εφαρμογής του νόμου αυτού η επιτροπή κρίνει ότι το συνολικό πρόστιμο που πρέπει να επιβληθεί για τις παραπάνω παραβάσεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από τις συνολικές δαπάνες του συνδυασμού, οι οποίες ανήλθαν στο ποσό των 21.735 ευρώ.
  • «Νέα πορεία Παπάγου- Χολαργού» με επικεφαλής τον Βασίλη Ξύδη- νυν Δήμαρχο Παπάγου- Χολαργού: 2.832 ευρώ
Για τον συνδυασμό «Νέα πορεία Παπάγου- Χολαργού» του Δήμου Παπάγου-Χολαργούδιαπιστώθηκε ότι το ποσό των 2.832 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον Επικεφαλής του Συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 2.832 ευρώ.
  • «Δυνατή Γλυφάδα» με επικεφαλής τον Κώστα Κοκκόρη- νυν Δήμαρχο Γλυφάδας: 9.100 ευρώ
Για τον συνδυασμό «Δυνατή Γλυφάδα» του Δήμου Γλυφάδας διαπιστώθηκε ότι το ποσό των 9.100 ευρώ από τα έσοδά του δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων. Για την παράβαση αυτή επιβάλλεται στον Επικεφαλής του Συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, δηλαδή 9.100 ευρώ.
Επίσης προκύπτει ότι ο εν λόγω συνδυασµός, στην Κεντρική Βάση ∆εδοµένων είχε αναρτήσει σύνολο εξόδων27.849,68 ευρώ ενώ στην κίνηση λογαριασµού το ύψος των εξόδων ανέρχεται στο ποσό των 36.728,63 ευρώ. Για την ανακρίβεια όµως αυτή δεν προβλέπεται επιβολή ποινής.
Αναλυτικά όλοι συνδυασμοί που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των παραβάσεων είναι οι εξής:
               • Ανθρώπινη Πολιτεία, Δήμος Πεντέλης, με επικεφαλής τον Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, 7.120 ευρώ.
  • • Καλύτερο Χαϊδάρι, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, Δημήτρη Μαραβέλια, 1.509 ευρώ.• Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας, με επικεφαλής τον Ξενοφώντα Μανιατογιάννη 2.241,62 ευρώ.• Η Πόλη που Αξίζουμε, Δήμος Κηφισιάς, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, Νίκο Χιωτάκη, 1,160 ευρώ.
    • Μαζί για την Πόλη μας, Δήμος Ζωγράφου, με επικεφαλής την Τίνα Καφατσάκη, 3.300 ευρώ.
    • Νέα Πορεία Παπάγου – Χολαργού, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, Βασίλη Ξύδη, 2.832 ευρώ.
    • ΔΑΔΑ Ζωγράφου, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Καζάκο, 50.000 ευρώ.
    • Δημιουργική Ενότητα Πολιτών Λυκόβρυσης – Πεύκης, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Δημήτρη Φωκιανό, 2.250 ευρώ.
    • Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μακρίδη, 1.200 ευρώ.
    • Αριστερό Σχήμα Ιλίου, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κουτσιανά, 934,30 ευρώ.
    • Τα Βριλήσσια των Πολιτών, με επικεφαλής τον Νίκο Ζήση, 1.869 ευρώ.
    • Νέα Εποχή για τη Λυκόβρυση και την Πεύκη, με επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, 4.750 ευρώ.
    • “Αγιος Δημήτριος η Πόλη μας, με επικεφαλής τον Αναστάσιο Αυρηλιώνη, 900 ευρώ.
    • Δυνατή Γλυφάδα Κώστας Κόκκορης, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Κώστα Κόκκορη, 9.100 ευρώ.
    • Αίγινα Πρόσω Ολοταχώς, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Γρηγορόπουλο, 3.195 ευρώ.
    • Ανεξάρτητη Δημοτική Συσπείρωση Αγίου Δημητρίου, με επικεφαλής τον Νίκο Λαζαρόπουλο, 12.828 ευρώ.
    • Όραμα για το Ηράκλειο, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Σταύρο Γεωργόπουλο, 9.000 ευρώ.
    • Ηλίου Πόλις Ανθρώπινη πόλη, Δήμος Ηλιούπολης, με επικεφαλής τον Χρήστο Κοκοτίνη, 7.874 ευρώ.
    • Ένωση Πολιτών, Δήμος Μεγαρέων, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Σταμούλη, 4.900 ευρώ.
    • Νέα Τετράπολις Βαρνάβας, Γραμματικό, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, με επικεφαλής τον Νίκο Ιωνά, 12.027 ευρώ.
    • Δύναμη Ελπίδας, Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, με επικεφαλής τον Γιώργο Αδάμο, 369 ευρώ.
    • Ελληνικό Αργυρούπολη Πρώτη Πόλη, με επικεφαλής τον Αθανάσιο Σπυρόπουλο, 1.578 ευρώ.
    • Δημοτική Οικολογική Συνεργασία Παλλήνης, με επικεφαλής τον Γιώργο Μπουλμπασάκο, 1.150 ευρώ.
    • Εποχή Δημιουργίας – Συνεργασία Πολιτών Νίκος Χαρδαλιάς, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Νίκο Χαρδαλιά, 63.423 ευρώ.
    • Τώρα ή Ποτέ Δήμος Σπετσών, με επικεφαλής την Καλομοίρα Αργυρίου – Κουμπή, 1.182 ευρώ.
    • Παναχαρναϊκή Ακηδεμόνευτη Κίνηση Πολιτών, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Παναγιώτη Φωτιάδη, 10.838 ευρώ.
    • Ριζοσπαστική Δράση για την Παλλήνη, με επικεφαλής τον Θεώδορο Γκοτσόπουλο, 3.600 ευρώ.
    • Συνεργασία για το Πέραμα, με επικεφαλής τον Φίλιππο Κάκαρη, 1.225 ευρώ.
    • Δημοτική Αναγέννηση Περάματος, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Γιάννη Γλύκα, 9.348 ευρώ.
    Νέο Ψυχικό Φιλοθέη – Ψυχικό Μια Όαση, με επικεφαλής τον Αριστείδη Καμάρα, 15.800 ευρώ.
    • Παιανία Σύγχρονη Πόλη, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Γιώργο Σιώκο, 6.500 ευρώ.
    • Γιώργος Κουράσης – Χαλάνδρι σε Δράση, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Γιώργο Κουράση, 6.000 ευρώ.
    • Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη – Κόντρα στο Ρεύμα, με επικεφαλής τον Κων/νο Παπαδόπουλο, 753 ευρώ.
    • Ενωμένη Πολιτεία, Δήμος Μαραθώνα, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Ιορδάνη Λουίζο, 1.824 ευρώ.
    • Συμπαράταξη για τον “Ανθρωπο και την Πόλη, Δήμος Αγίας Βαρβάρας, με επικεφαλής τον Γιώργο Γεωργιαννάκη, 894 ευρώ.
    • Πειραιάς Όλοι Μαζί, με επικεφαλής τον Αντώνη Καλογερογιάννη, 4.768 ευρώ.
    • Υπερκομματικός Δημοτικός Συνδυασμός Συνεργασία Πολιτών Μοσχάτου-Ταύρου, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Δημήτρη Σούτο, 1.350 ευρώ.
    • Πολίτες σε Κίνηση, Δήμος Δάφνης-Υμηττού, με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Αλεξάτο, 1.920 ευρώ.
    • Για ένα Νέο Μαρούσι, με επικεφαλής τον Δορύλαο Κλαπάκη, 4.000 ευρώ.
    • “Ανω Κάτω στο Καλαμάκι, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κλαυδιανό, 795 ευρώ.
    • Για την Πόλη μας του Δήμου Αχαρνών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης, Σωτήρη Ντούρο, 638 ευρώ.
    • Πετρούπολη Πόλη να Ζεις, με επικεφαλής τον Αθανάσιο Σκαλιστήρα, 10.250 ευρώ.
    • Καισαριανή Τώρα Ανάπτυξη Προοπτική, με επικεφαλής τον Χρήστο Βοσκόπουλο, 7.000 ευρώ.
    • Φαληρικός Συναγερμός, με επικεφαλής τον Ιπποκράτη Σαββούρα, 14.713 ευρώ.
    • Φώτης Μελάς Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Κερατσινίου – Δραπετσώνας, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Φώτη Μελά, 7.405 ευρώ.
    • Ανεξάρτητη Δημοτική Ενωτική Κίνηση Πετρούπολης, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Στέφανο Βλάχο, 5.290 ευρώ.
    • Κοινωνική Συμμαχία για τη Σαλαμίνα του Αύριο, με επικεφαλής τον Όμηρο Παπασάββα, 5.500 ευρώ.
    • Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τον Κορυδαλλό, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Σταύρο Κασιμάτη, 1.800 ευρώ.
    • Δημοτική Αλλαγή Ραφήνας – Πικερμίου, με επικεφαλής τον Γιώργο Χριστόπουλο, 3.190 ευρώ.
    • Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού Πάμε Αλλιώς, με επικεφαλής την Κατερίνα Κυλάκου, 4.400 ευρώ.
    • “Αμεση παρέμβαση, Δήμος Γλυφάδας, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Στέλιο Λανδράκη, 8.600 ευρώ.
    • Συνεργασία Πολιτών, Δήμος Καισαριανής, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Σπύρο Τζόκα, 3.134 ευρώ.
    • Δημοτική Κίνηση Γαλατσίου “Αλλος Δρόμος για μια Κοινωνία Αλληλεγγύης και Συμμετοχής, με επικεφαλής τον Αριστείδη Παπαδοκωστόπουλο, 444 ευρώ.
    • Όραμα Πόλης, Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Σταύρο Κόντο, 26.468 ευρώ
    • Ελληνικό Αργυρούπολη Σύγχρονη Πόλη, με επικεφαλής τον Χάρη Πασβαντίδη, 5.500 ευρώ.
    • Αττική Οδός Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής το νυν Υπουργό Υγείας, “Αδωνι Γεωργιάδη, 12.903 ευρώ.
    • Αττική Οικολογική Κίνηση, με επικεφαλής τον Κώστα Διάκο, 10.000 ευρώ.
    • Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Δάφνης – Υμηττού, με επικεφαλής τον Νεκτάριο Βενιζέλο, 3.250 ευρώ.
    • Χαλάνδρι Αναγέννηση, με επικεφαλής τον Νίκο Πανταζή, 5.859 ευρώ.
    • Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη Πόλεις για να Ζεις, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, 24.946 ευρώ.
    • Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλός 16χρονη Πόλη, με επικεφαλής τη Μερόπη Κατσάνου – Κουτσοδόντη, 4.900 ευρώ.
    • Ανθρώπινο σύγχρονο Αιγάλεω, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο της πόλης και νυν Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Δημήτρη Καλογερόπουλο, 24.550 ευρώ.
    • Συμμαχία Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη, με επικεφαλής τον Νίκο Στέφο, 6.100 ευρώ.
    • Σαρωνική Συμμαχία, με επικεφαλής τον Σταμάτη Γκίνη, 615 ευρώ.
    • Αγία Παρασκευή η Πόλη μας, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Βασίλη Ζορμπά, 21.735 ευρώ.
    • Αλλάζουμε Μαζί Νέος Δήμος Νέα Αρχή, Δήμος Παιανίας, με επικεφαλής τον Ισίδωτο Μάδη, 7.255 ευρώ.
    • Αλληλεγγύη Καματερό, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Τερζόγλου, 1.504 ευρώ.
    • Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πάμε Μπροστά, Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Σωτήρη Μεθενίτη, 14.200 ευρώ.
    • Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, με επικεφαλής την Αντωνία Αθανασοπούλου, 1.345 ευρώ.
    • Δήμος Ισχυρός Πόλη Με Όραμα, Δήμος Παλλήνης, με επικεφαλής τον Σπύρο Κωνσταντά, 12.000 ευρώ.
    • Αγία Βαρβάρα Αύριο Αλλάζουμε την Πόλη μας, με επικεφαλής τον Γιώργο Ρέμπη, 20.000 ευρώ.
    • ΔΑΔΑ με Όραμα, Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, με επικεφαλής τον “Αγγελο Αποστολάτο, 63.808 ευρώ.
    • “Αρμα Πολιτών, Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τον Γιάννη Δημαρά, 50.000 ευρώ και έκπτωση του κ. Δημαρά από το αξίωμα του περιφερειακού συμβούλου.
    • Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινιού – Δραπετσώνας Καλημέρα, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Λουκά Τζανή, 15.847 ευρώ.
    • Δημοτική Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μεγαρέων, με επικεφαλής τον Αναστάσιο Δέσκο, 2.900 ευρώ.
    • Πεντέλη εν Δράσει, με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη, 2.420 ευρώ.
    • Νέα Πορεία Νέα Καισαριανή, με επικεφαλής τον Νίκο Ζαρκαδούλα, 3.669 ευρώ.
    • Όμορφη Πόλη, Δήμος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, με επικεφαλής το Δρακούλη Βρεττάκο, 8.150 ευρώ.
    • Χρώμα στην Πόλη, Δήμος Ηλιουπόλεως, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Πατσαβό, 500 ευρώ.
    • Μελίσσια Πεντέλη Μαζί, με επικεφαλής τον Νίκο Τόλιο, 20.000 ευρώ.
    • Οικολόγοι Ύδρας, με επικεφαλής τον Μανώλη Τσακίρη, 1.021 ευρώ.
    • Ενεργοί Πολίτες η “Αλλη Πρόταση Ωρωπό, με επικεφαλής την Ιωάννα Στεργίου, 1.528 ευρώ.
    • Νέα Εποχή Αδέσμευτη Νέα Πόλη, Δήμος Αγίας Παρασκευής, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Κουβόπουλο, 40.807 ευρώ.
    • Οικόπολις για την Πόλη της Καρδιάς μας Ραφήνα – Πικέρμι, με επικεφαλής τον Γιώργο Μερτίρη, 8.103,78 ευρώ.
    • Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία Δήμου Γαλατσίου, με επικεφαλής τον Βρεττό Πρωτοψάλτη, 2.544 ευρώ.
    • Μαζί για μια Νέα Αρχή Βάσω Σπηλιωτοπούλου, Δήμος Κηφισιάς, με επικεφαλής την πρώην Δήμαρχο Βάσω Σπηλιωτοπούλου, 20.000 ευρώ.

AΓΡΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΧΙΟΥ

Σύμφωνα με απάντηση που λάβαμε από το Υπουργείο Υγείας σε υπόμνημα μας  σχετικά με την κάλυψη των κενών στα αγροτικά ιατρεία της Χίου σας γνωρίζουμε ότι:
Το μονοθέσιο ιατρείο Οινουσσών είναι καλυμμένο με υπόχρεο ιατρό μετά από προκήρυξη που έγινε στις 19.07.2013.
Στο διθέσιο ιατρείο Ψαρών έχουν παραταθεί οι θητείες των υπηρετούντων ιατρών καθώς στις προκηρύξεις που έχουν εκδοθεί από τη λήξη της θητείας τους (22.01.2013 και 15.02.2013) δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τις θέσεις.
Για το μονοθέσιο ιατρείο Νενήτων, μετά την παραίτηση για προσωπικούς λόγους του ιατρού που υπηρετούσε, εκδόθηκε προκήρυξη στις 4.9.2013 και έχει γίνει ο διορισμός του επιτυχόντος υπόχρεου νέου ιατρού.
Το μονοθέσιο ιατρείο Κουρουνίων είναι καλυμμένο με ιατρό που ανέλαβε υπηρεσία στις 21.08.2013
Για το μονοθέσιο ιατρείο Παρπαριάς έχει παραταθεί η θητεία του υπόχρεου υπηρετούντος ιατρού, καθώς η θέση δεν έχει καλυφθεί.

Για το διθέσιο ιατρείο Καλλιμασιάς ο ένας υπόχρεος ιατρός ανέλαβε υπηρεσία στις 08.04.2013 και η δεύτερη θέση καλύφθηκε μετά την προκήρυξη που έγινε στις 04.09.2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΑΣΟΥ ΓΙΑΚΑΛΗ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ Π.Σ. ΒΑΣΙΛΗ ΤΕΝΤΟΜΑ

Είδε το φως της δημοσιότητας μια ανοιχτή επιστολή του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Βασίλη Τεντόμα προς τον Περιφερειάρχη κ. Νάσο Γιακαλή σχετικά με το σοβαρότατο θέμα, του ακτοπλοϊκού προβλήματος στο Βόρειο Αιγαίο.

Θα περίμενε κανείς να διατυπωθούν οι θέσεις και οι συγκεκριμένες προτάσεις του κ. Τεντόμα για την αντιμετώπιση του θέματος, αφού στη προχθεσινή σύσκεψη στην τοποθέτησή του, κυριάρχησε ο εκνευρισμός και οι υπαινιγμοί απέναντι στον Περιφερειάρχη, πράγμα που συνεχίζει και σήμερα. Όλα όμως έχουν την εξήγησή τους…
Τι και εάν ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε αναλυτικά στις επισκέψεις του στο Υπουργείο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής παρουσία του Υπουργού κ. Βαρβιτσιώτη, τι κι αν το Περιφερειακό Συμβούλιο ασχολήθηκε με το θέμα και απέστειλε σε κάθε αρμόδιο και στα πολιτικά κόμματα τις θέσεις του και τις διαφωνίες του με την ασκούμενη πολιτική στην ακτοπλοΐα των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Ο κ. Τεντόμας έχει πολύ άγχος. Άγχος γιατί παρά τον επαναστατικό του οίστρο δεν μπορεί να πείσει σχεδόν κανέναν.
Άγχος γιατί στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θα γίνει ο απολογισμός του καθένα, τα πεπραγμένα και οι προσπάθειες που κατέβαλε για το Βόρειο Αιγαίο. Δεν αξίζει τον κόπο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα για τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση να απαντήσει κανείς στους υπαινιγμούς του κ. Βασίλη Τεντόμα για τα «συμπεθεριά» και τις παλιές ιδιότητες του Περιφερειάρχη, που αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας. Όντως κ. Τεντόμα σε τούτο εδώ τον τόπο, σε τούτο εδώ το λαό, είμαστε όλοι γνωστοί. Γι΄ αυτό και μας ανταμείβει ανάλογα.
Ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής έχει μόνο ευγνωμοσύνη απέναντι στο λαό του Βορείου Αιγαίου. Δεν ξέρουμε πως αισθάνεστε εσείς…
Και κάτι τελευταίο. Στην ανοιχτή επιστολή σας, τρεις φορές γράφετε «Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχη».
Αγαπητέ κ. Τεντόμα λοιπόν ηρεμήστε.

Γιατί η πολύ «αγάπη» σας για τον Περιφερειάρχη είναι «ρητορική» όπως τα ερωτήματα και τα επιχειρήματά σας.