Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ : Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 Ημέρα Εθνικής Μνήμης: Μάνα η Σμύρνη καίγεται (βίντεο)!
Ως Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος έχει χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα.
Ημέρα που η Σμύρνη πυρπολήθηκε από τα Κεμαλικά στρατεύματα...
Η ανακήρυξη της μαρτυρικής επετείου, ως ελάχιστη αναγνώριση των θυμάτων της τραγωδίας, έγινε με τη σχετική γνώμη της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ), όπως μνημονεύεται και στο Π.Δ. 304/2001.
Με την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, ξεριζώθηκαν σχεδόν δύο εκατομμύρια Έλληνες από τα χώματα της Ιωνίας και της Μικράς Ασίας.
Άγνωστος παραμένει όμως ο συνολικός αριθμός των χριστιανικών πληθυσμών που εξολοθρεύθηκαν με διάφορες μεθοδολογίες την περίοδο 1914–1923. Οι διάφορες μαρτυρίες βεβαιώνουν συνοπτικά ότι 450.000 Έλληνες είχαν εκτοπισθεί και είχαν πεθάνει. Συνολικά 150.000 είχαν εγγραφεί μέσα στα Τάγματα των Εργατών και είχαν πεθάνει. Περίπου 250.000 είχαν φύγει από τη Μ. Ασία και τη Θράκη προς την Ελλάδα και ότι 350.000 εκτοπίστηκαν μετά τους βαλκανικούς πολέμους και πριν το μεγάλο πόλεμο.
Υπάρχουν επίσης μαρτυρίες για τα στίγματα της μεγάλης αυτής Γενοκτονίας που συστηματικά και μεθοδευμένα ξεκίνησε ακόμη και πριν το 1914.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/346230/imera-ethnikis-mnimis-mana-i-smyrni-kaigetai-vinteo#ixzz2esaxN4Bm

ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ :ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ


Στην ταράτσα του ξενοδοχείου Ηλέκτρα στην Πλάκα πραγματοποιήθηκε ένα ζεστό βράδυ της προηγούμενης εβδομάδας δείπνο με άρωμα κεντροαριστεράς. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χρ. Δερβένης, ο Γιάννης Βούλγαρης, ο Νίκος Μπίστης, ο Γ. Βερνίκος, ο Α. Πανταζόπουλος και κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην πρόσφατη εκδήλωση για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚαντάλλαξαν ελπίδες και αγωνίες για το μέλλον της ελληνικής κεντροαριστεράς.
Για το εγχείρημα της “Ελιάς” που αποτελεί φιλοδοξία των εμπλεκομένων στην υπόθεση ανασυγκρότησης του πολιτικού χώρου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κρίσιμη θεωρείται η συμμετοχή των πέντε δημάρχων που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι και αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της κεντροαριστεράς: Μπουτάρης,ΚαμίνηςΦίλιοςΔημαράςΣκοτεινιώτης. Είχαν συνάντηση προχθές μεταξύ τους και κατέληξαν σε κοινές πρωτοβουλίες, αλλά πάντα για θέματα αυτοδιοίκησης. Είχε και μια συνάντηση ο Καμίνης με τον Σημίτη που θεωρήθηκε ως νεύμα στήριξης από τον πρώην πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που ενδιαφέρει τους “5” για να μπουν στο παιχνίδι είναι να μην έχει συνεργασίες στις αυτοδιοικητικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ.
Το ζήτημα των δυνητικών συνεργασιών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις εκλογές των ΟΤΑ συζητήθηκε και στο δείπνο που έγινε στην Πλάκα. Κοινός τόπος ήταν ότι πρέπει να αποφευχθούν, αλλά κοινή ήταν και η διαπίστωση ότι σε κάποιες περιφέρειες τουλάχιστον αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά εφόσον υπάρχουν πρόσωπα που έχουν εκτόπισμα και υπερκομματικά χαρακτηρηστικά.
Το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι οι κοινές υποψηφιότητες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα περάσουν από τα σαράντα κύματα και θα συναντήσουν πολλές αντιδράσεις από την κομματική βάση. Γιατί, όπως πληροφορείται η aftodioikisi.gr, και στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν είναι καθόλου δημοφιλής η ιδέα συνεργειών με το ΠΑΣΟΚ στον τομέα της αυτοδιοίκησης
aftodioikisi.gr

ΔΗΜΟΣΙΟ :ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΟ "ΔΩΡΑΚΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ" ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ


Στην κατάργηση του άρθρου 235 του Ποινικού Κώδικα με την οποία προβλέπεται ότι «δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης» για τους δημόσιους λειτουργούς, προχωράει μετροπολογία που κατέθεσε στo νομοσχέδιο του  «Πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και προστασία των θυμάτων αυτής»,  το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Με την τροπολογία, που υπογράφεται από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ποινικοποιείται και πάλι το «δωράκι» προς τους δημόσιους λειτουργούς «λόγω των παρερμηνειών που είχαν δημιουργηθεί.»
aftodioikisi.gr

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ καταγγέλλει στο χιώτικο λαό την άθλια συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , που έχουν οδηγήσει την εκπαίδευση στο νησί μας στα επίπεδα του 1950!
Για πρώτη φορά ξεκίνησαν τα σχολεία μας και υπάρχουν δεκάδες κενά στην πρωτοβάθμια και β/μια εκπαίδευση, αλλά και απολυμένοι εκπαιδευτικοί. Με τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούνται 26 αναπληρωτές δάσκαλοι και 16 Νηπιαγωγοί. Να σημειωθεί ότι  δεν έχει διοριστεί κανένας αναπληρωτής δάσκαλος και έτσι τα κενά στα σχολεία κραυγάζουν!
Ενδεικτικά αναφέρουμε των Νενήτων, του Πυργίου, Νεχωρίου, του 1ου Βροντάδου, του 3ου Βροντάδου, της Αστικής σχολής Χίου - 11ου    Δημοτικού, που ο δάσκαλος στέλλεται στα Ψαρά,  επειδή δεν υπάρχει ακόμα δάσκαλος και από τις Οινούσες που είναι δυσπρόσιτα μεταφέρεται και πάλι στα Ψαρά, αφήνοντας νέα κενά.
ΧΑΟΣ με υπεύθυνη μια κυβέρνηση που στους μόνους που ξέρει να είναι συνεπής είναι στους  εφοπλιστές , βιομήχανους τραπεζίτες και δανειστές μας ντόπιους και ξένους.
Την ίδια  ώρα με εγκύκλιο του υπουργείου που τη μετέτρεψαν σε τροπολογία στο νόμο που ψήφισαν, αυξάνει ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη κατά 10%, άρα μιλάμε για τμήματα 27-28άρια ακόμα και στην Α και την Β Δημοτικού, ακόμα και το νηπιαγωγείο. Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη, όχι μόνο για τις δυνατότητες μάθησης εντός της τάξης αλλά και για ζητήματα ασφάλειας, υγείας, κτλ.
Ανοίγει ο δρόμος για να κλείσουν τα ολοήμερα τμήματα στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Οι δάσκαλοι στα ολοήμερα θα τοποθετηθούν στο κανονικό πρόγραμμα για να καλύψουν τα κενά, ενώ στο ολοήμερο θα πάνε –αν θα πάνε- εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ή δάσκαλοι για συμπλήρωση ωραρίου. Το ολοήμερο μετατρέπεται σε παιδοφυλακτήριο, ο μαθητής δεν θα μαθαίνει τίποτα αλλά θα κάθεται εκεί και θα τον επιβλέπουν.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί θα βρεθούν χωρίς οργανική θέση, θα καταργηθούν νέες και στην πορεία θα ανοίξει η πόρτα στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος σιωπούν με το βλέμμα στραμμένο στα «κουκιά» των επόμενων εκλογών και η Περιφέρεια στο ίδιο μήκος κύματος για άλλα τυρβάζει. Οι τοπικοί Βουλευτές πρόθυμοι και δοσμένοι όπως πάντα στο άρμα των κομμάτων τους στη συγκυβέρνηση γίνονται για πολλοστή φορά συνένοχοι στο έγκλημα.
Ο λόγος και η ελπίδα βρίσκονται στα χέρια των εκπαιδευτικών , των γονιών και του λαού που πρέπει να αγωνιστεί για τα δίκια του.
Το δημοτικό συμβούλιο άμεσα πρέπει να συνέλθει και να εξετάσει την κατάσταση. Απαιτούμε εδώ και τώρα:
·         Άμεσους διορισμούς μόνιμων αναπληρωτών με βάση τα κενά και ικανοποίηση των αποσπάσεων από και προς το νησί μας για να καλυφτούν όλα τα λειτουργικά και οργανικά κενά.
  • Να μην κλείσει κανένα σχολείο! Καμιά απόλυση! Καμιά συζήτηση για χάσιμο οργανικών θέσεων.
  • Στα ολοήμερα τμήματα να εξασφαλιστούν:1) Πλήρης σίτιση όλων των μαθητών στο σχολείο, με μαγειρεία και τραπεζαρία, 2)Χώροι κατάλληλοι για την ξεκούραση και το παιχνίδι των μαθητών, 3)15 μαθητές/τμήμα κι ένας δάσκαλος να τα βοηθά στην προετοιμασία της μελέτης για την επόμενη μέρα.
  • Καμία τάξη με πάνω από 20 μαθητές. Καμία κατάργηση, σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία.
  • Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.
  • Καμία απόλυση-καμία διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα για την κάλυψη όλων των κενών.