Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ AEGEAN REGATTA 2012




Mε μια λαμπρή Τελετή Λήξης στην πανέμορφη και φιλόξενη Σύρο, όπου έγινε και η απονομή των επάθλων στους νικητές, έπεσε η αυλαία της Aegean Regatta 2012, του διεθνή ιστιοπλοϊκού αγώνα που διοργάνωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Το τελευταίο σκέλος από την Βολισσό της Χίου ως την Ερμούπολη, ήταν περιπετειώδες αλλά και συναρπαστικό καθώς στη μέση της διαδρομής οι άνεμοι έφταναν σε ταχύτητα έως και τους 30 κόμβους με τους ιστιοπλόους να ταξιδεύουν τα 94 σκάφη που συμμετείχαν στην «Ρεγκάτα του Αιγαίου», στα όρια. Ειδικότερα στο πέρασμα του στενού Τήνου – Μυκόνου, πολλοί δυσκολεύτηκαν αρκετά καθώς το τοπικό φαινόμενο ενίσχυε κι άλλο την ένταση του ανέμου και τον κυματισμό.
Τα τελικά αποτελέσματα είναι:

ORCi
1 INTEGRALE με κυβερνήτη τον Σωτήρη Ζαμπέτογλου
2 MELITI IV με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη
3 CODE ZERO – VODAFONE με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελεγρή

ORC Ιnterantional over 680
1 NEFELI με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο
2 ΜΕΔΟΥΣΑ II με κυβερνήτη τον Στέφανο Κυρατσού
3 JOLLY JUMPER με κυβερνήτη τον Αστέριο Φανίκο

ORC CLUB
1 MAKEDONIA με κυβερνήτη τον Στάθη Σοφίτση
2 DANAE με κυβερνήτη τον Θόδωρο Γιαννακούδη
3 CALYPSO με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Γριτζελάκη

ΙRC
1 BAXIMUS – ENGAIA με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη
2 OXYGONON με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη
3 MELX II ΕΨΑ με κυβερνήτη τον Σταύρο Παπαγιαννόπουλο

Σε όλα τα σκάφη που νίκησαν δόθηκε επαμοιβόμενο έπαθλο, με την πιο συγκινητική στιγμή να είναι η απονομή του επάθλου με την ονομασία «Νίκος Παπάζογλου» στο σκάφος INTEGRALE, στη μνήμη του αξέχαστου μουσικού και ερμηνευτή, αλλά και ιστιοπλόου, που είχε τρέξει πολλές φορές στην Aegean Regatta και είχε συνθέσει το τραγούδι «Ορτσα – Πρύμα» για τον αγαπημένο του ιστιοπλοϊκό αγώνα.
Στην τρίτη ιστιοδρομία Βολισσός – Σύρος οι νικητές κατά κατηγορία ήταν:

ORCi
1 INTEGRALE με κυβερνήτη τον Σωτήρη Ζαμπέτογλου
2 MELITI IV με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη
3 CODE ZERO – VODAFONE με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελεγρή

ORC Ιnterantional over 680
1 ΜΕΔΟΥΣΑ II με κυβερνήτη τον Στέφανο Κυρατσού
2 NEFELI με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο
3 JOLLY JUMPER με κυβερνήτη τον Αστέριο Φανίκο

ORC CLUB
1 ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ με κυβερνήτη τον Αριστείδη Τζάνερο
2 DANAE με κυβερνήτη τον Θόδωρο Γιαννακούδη
3 CALYPSO με κυβερνήτη τον Χριστόφορο Γριτζελάκη

ΙRC
1 ANATEΛΟΥΣΣΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό
3 KIMATOLIGI με κυβερνήτη τον Γιάννη Παχάκη
3 BAXIMUS – ENGAIA με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη

Η Aegean Regatta 2012 ανήκει πλέον στο παρελθόν, αλλά και οι 750 ιστιοπλόοι που συμμετείχαν, μετά τις έντονες και συναρπαστικές στιγμές που έζησαν ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου και την επόμενη διοργάνωση, από την οποία είναι σίγουρο ότι δεν θα λείψει κανείς!
Συνδιοργανωτές της «Ρεγκάτας του Αιγαίου», ήταν οι όμιλοι: Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, Ν.Α.Ο. Καρλοβάσου, Ν.Ο. Σύρου με συντονιστή Όμιλο για το 2012 τον Ν.Ο. Χίου.
Επίσης υπάρχει και η υποστήριξη άλλων φορέων , όπως της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στην ανταπόκριση των ιδιωτών, καθώς έχουν αντιληφθεί την προσφορά της Aegean Regatta στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

31 ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ- ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ




Κατακόρυφα αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι παράνομες αφίξεις αλλοδαπών από τα απέναντι Τουρκικά παράλια επιβεβαιώνοντας τους φόβους για νέο κύμα λαθρομετανάστευσης μετά από τέσσερα χρόνια. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα Σάββατο εντοπίστηκαν συνολικά από τους λιμενικούς 31 παράνομοι μετανάστες ενώ συνελήφθησαν και οι Τούρκοι διακινητές τους.
Ειδικότερα στην περιοχή Λάμνα Λέσβου εντοπίστηκε,  τις πρώτες πρωϊνές ώρες του Σαββάτου 25 Αυγούστου από σκάφος του λιμενικού  και σε απόσταση 2 ν.μ. από την ακτή, φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 16 αλλοδαποί, ενώ το σκάφος, χειριζόταν 18χρονος Τούρκος διακινητής τους.Μόλις αντιλήφθησαν την παρουσία των λιμενικών οι αλλοδαποί τρύπησαν τη βάρκα και κατέληξαν στη θάλασσα απ' όπου και περισυνελλέγησαν.Ο 18χρονος διακινητής τους συνελήφθη.
Και άλλοι σήμερα ...
Επίσης τις πρωϊνές ώρες σήμερα Σάββατο εντοπίστηκε από σκάφος του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών , στη θαλάσσια περιοχή «Κουτσουκίδι» μηχανοκίνητη βάρκα  στην οποία επέβαιναν αλλοδαποί.  Οι λιμενικοί ακινητοποίησαν σε απόσταση περίπου 1 ν.μ. από τις ελληνικές ακτές,  το φουσκωτό μηχανοκίνητο σκάφος στο οποίο επέβαιναν 15 παράνομοι μετανάστες  καθώς και ο 34χρονος αλλοδαπός διακινητής τους.
Κατά τον εντοπισμό τους από το πλωτό περιπολικό του λιμενικού  η φουσκωτή λέμβος σκίστηκε από έναν μετανάστη με αποτέλεσμα να βρεθούν όλοι στη θάλασσα. Οι λιμενικοί περισυνέλλεξαν όλους με ασφάλεια ενώ συνελήφθη ο διακινητής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

ΠΗΓΗ lesvos report.gr

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ






 Απόπειρα εμπρησμού  σημειώθηκε υα μεσάνυκτα του Σαββάτου 25 Αυγούστου στην περιοχή Γιβάρι της Λαγκάδας.. H κινητοποίηση των κατοίκων ήταν άμεση και η φωτιά σβήστηκε τελείως

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



«Η ΧΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΤΗΡΙΟ!»



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ο οποίος έχει υπό την εποπτεία του και την Εκλογική Περιφέρεια της Χίου, έκανε την εξής δήλωση:



«Η επίσκεψή μου στο νησί της Χίου βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά αναγκάζομαι να κάνω μία άμεση δήλωση απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, διότι αυτό επιβάλλει η δραματική κατάσταση που αντικρίζω σε όποιο σημείο και αν έχω πάει με τους Πολιτευτές και τους Συντονιστές του Κινήματος.



Όπως με ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Κωνσταντίνος Γανιάρης, το νησί δεν μπορεί να κηρυχθεί πυρόπληκτο, για να τύχουν του μάξιμουμ των ευεργετημάτων οι πληγέντες κάτοικοι, επαγγελματίες κλπ, επειδή με βάση την κείμενη νομοθεσία, δεν έχει καεί ούτε ένα…κτίριο!



Με άλλα λόγια επειδή με ηρωικές προσπάθειες έκαναν καλά τη δουλειά τους οι πυροσβέστες, οι πιλότοι, οι εθελοντές και οι κάτοικοι του νησιού!



Επίσης, όπως με ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος έχει διατελέσει και Πρόεδρος των Μαστιχοπαραγωγών, την αποζημίωση στο 40% των μαστιχόδεντρων που κάηκαν, τη δικαιούνται βάση νόμου, μόνον οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση οι κατ’ επάγγελμα μαστιχοπαραγωγοί, οι οποίοι όμως είναι…ισχυρή μειοψηφία.



Το αποτέλεσμα θα είναι αν δεν αποζημιωθούν όλοι οι μαστιχοπαραγωγοί, δηλαδή και εκείνοι που δεν είναι το κύριο επάγγελμά τους, (υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι οι αποζημιώσεις θα πάνε για αναφύτευση και για ανάπλαση των τεράστιων εκτάσεων μαστίχας που έχουν καεί), τότε η ερήμωση μαστιχοπαραγωγικών περιοχών θα δημιουργήσει βαθύτατο χτύπημα στην τοπική οικονομία και όχι μόνο, καθώς η μαστίχα είναι εθνικό προϊόν και μάλιστα παγκοσμίως μοναδικό.



Επανειλημμένα με παρεκάλεσαν οι Αυτοδιοικητικοί Φορείς να ζητήσω από τον αρμόδιο Υπουργό να κάνει τροποποίηση του νόμου για αυτή την έκτακτη περίπτωση.



Τη Δευτέρα το πρωί θα καταθέσω για τα δύο αυτά ζητήματα Επίκαιρη Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς με το αίτημα να συζητηθεί το ταχύτερο δυνατόν.



Επίσης, καλώ την κυβέρνηση να στείλει το συντομότερο ζωοτροφές στο νησί, διότι όποια ζώα επέζησαν από τις καταστροφικές φωτιές κινδυνεύουν να πεθάνουν από την έλλειψη τροφής.



Τέλος, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία ανταπόκριση στις εκκλήσεις του Δημάρχου για την άμεση έναρξη διαδικασιών προμήθειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με καύσιμα, οπότε υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος κανένα δημοτικό όχημα να μην μπορεί να κινηθεί ούτε και αυτά της καθαριότητας, με δεδομένο ότι βενζίνες και πετρέλαια δόθηκαν στα οχήματα που ασχολήθηκαν με τη μάχη κατά της φωτιάς».

"ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ" ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ



Δε ζητεί βοήθεια από το κράτος, διότι ξέρει ότι δε θα πάρει.
Ζητεί βοήθεια από όλους εμάς, τους πολίτες, και όχι από το κράτος, διότι γνωρίζει πως δε θα πάρει, τουλάχιστον άμεσα.
Ο λόγος για το δήμαρχο ΧίουΠολύδωρο Λαμπρινούδη, που ζητεί από τους πολίτες να βοηθήσουν για να αντιμετωπιστούν οι πρώτες έκτακτες ανάγκες από τις καταστροφές που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά στο δήμο του.
Να σημειωθεί πως ο δήμαρχος έχει ήδη ζητήσειμε επιστολή του, από την αντιπεριφέρεια Χίου να κηρύξει το νησί ως «πυρόπληκτο» προκειμένου «να μπορούμε να τύχουμε των όποιων αποζημιώσεων ή χρηματοδοτήσεων για έργα υποδομών ή ανασχετικά έργα».
aftodioikisi.gr