Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Επιδοτήσεις "ανάσα" από προγράμματα Leader σε 510 πόλεις και χωριά


Ανάσα σε 510 χωριά της χώρας φέρνουν τοπικά προγράμματα ηγέτης που χρηματοδοτούν 50 επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι κάτοικοι των περιοχών αυτών, γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μικρές επιχειρήσεις αλλά και όσοι θέλουν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο, στοχεύοντας να ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα που να αξιοποιεί τα τοπικά χαρακτηριστικά.
Επιδοτούνται σχέδια για τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια, βιοτεχνικές μονάδες, καφενεία, ουζερί, βιοτεχνικές μονάδες παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων, μονάδες εναλλακτικού τουρισμού και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών στον τουρισμό.
Δείτε το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, στο ένθετο «επαγγελματικές ευκαιρίες»
001

002

003

aftodioikisi.gr

Π. Σκουρλέτης: Ίσως και εντός του 2015 η αύξηση του κατώτατου μισθού - Τι διευκρίνισε για τις υπόλοιπες εξαγγελίες Τσίπρα


Ανοιχτό το ενδεχόμενο η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μπορεί να γίνει ακόμη και εντός του 2015, άφησε Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς (από το βήμα fm) αν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα τέλη του 2016 για την αύξησή του , όπως είπε ο πρωθυπουργός κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή , ο κ. Σκουρλέτης είπε χαρακτηριστικά: «Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι αυτό θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2016. Αυτό δεν σημαίνει στα τέλη του 2016 αλλά πιθανόν στις αρχές ή και στα τέλη του 2015». Πάντως, όταν ρωτήθηκε αν αυτό θα γίνει μαζί με την 13 το η σύνταξη, ο υπουργός Εργασίας δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες εξαγγελίες του πρωθυπουργού αναφορικά με το υπουργείο Εργασίας, ο κ.Σκουρλέτης είπε ότι αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και θα περιληφθούν στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου του που θα είναι και από τα πρώτα που θα ψηφιστούν από τη νέα Βουλή.
Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρα εξήγγειλε ότι
-Θα Υπάρξει απόλυτη εξίσωση όλων των εργαζομένων και όχι καθεστώς υποτέλειας για τους κάτω των 25
-Θα Αποκατασταθούν άμεσα οι ελέυθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και των τριετιών
-Θα Επανέλθει ο θεσμός της διαιτησίας,
-Θα Αλλάξει υπέρ των εργαζομένων το θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις


aftodioikisi.gr

Σύνταξη ακόμη και πριν από τα 62 για 1,5 εκατ. γονείς – Τα 12 κλειδιά για πλασματικά έτη λόγω τέκνων


Σύνταξη με κέρδος και πριν από τα 62 μπορούν να πάρουν 1,5 εκατ. γονείς του ασφαλιστικού μας συστήματος αξιοποιώντας κατάλληλα το χρόνο ασφάλισης λόγω τέκνων.
Οι ισχύουσες διατάξεις επιτρέπουν σε άνδρες και γυναίκες να χρησιμοποιήσουν το χρόνο των παιδιών τους με 12 διαφορετικούς τρόπους, τους οποίους παρουσιάζει σήμερα το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» με τον Ελεύθερο Τύπο σε έναν αποκαλυπτικό οδηγό που ενδιαφέρει 1,5 εκατ. γονείς από όλα τα Ταμεία, είτε ανήκουν στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα.
Τα 12 μυστικά που κρύβει ο χρόνος των παιδιών
Ο χρόνος των παιδιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί με 12 τρόπους από τις εξής κατηγορίες ασφαλισμένων:

  1. Από τους δημοσίους υπαλλήλους που θέλουν να συμπληρώσουν 25ετία ως το 2010. Ο χρόνος αξιοποιείται μόνο για θεμελίωση, δηλαδή μέχρι να συμπληρωθεί η 25ετία. Οι μητέρες μπορούν να αναγνωρίσουν το χρόνο λόγω τέκνων για σύνταξη με ανήλικο παιδί στα 50.
  2. Από τους δημοσίους υπαλλήλους που θέλουν να συμπληρώσουν την 25ετία για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος τα έτη 2011 και 2012 και κυρίως από τους άνδρες, στους οποίους επεκτάθηκε η δυνατότητα συνταξιοδότησης με ανήλικο. Ο χρόνος λόγω τέκνων μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για προσαύξηση σύνταξης, εφόσον η 25ετία συμπληρώθηκε το 2011 ή το 2012.
  3. Από όλους τους ασφαλισμένους που έχουν διαδοχική, για να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα στο Ταμείο που έχει χαμηλότερο όριο ηλικίας.
  4. Από τις γυναίκες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ που έχουν συμπληρώσει 3.600 ημέρες ασφάλισης με «βαρέα και ανθυγιεινά» ένσημα και τους λείπουν οι 900 ημέρες για να φτάσουν τις 4.500. Η δυνατότητα αυτή ισχύει κατ’ εξαίρεση και μόνο από το 2011 και μετά.
  5. Από τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ που θέλουν να συμπληρώσουν είτε τις 10.000 ημέρες ασφάλισης είτε τις 10.500 μέσα στα έτη 2011 και 2012.
  6. Από τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ για να συμπληρώσουν τα 35 έτη ασφάλισης το 2011 και το 2012, ώστε να κλειδώσουν την έξοδο στα 58 ή τα 59.
  7. Από τους ασφαλισμένους των ειδικών ταμείων για να συμπληρώσουν μέσα στα έτη 2011 και 2012 είτε την 25ετία (μόνο για γυναίκες) είτε την 35ετία είτε την 20ετία όταν πρόκειται για μητέρες με 3 παιδιά.
  8. Από τους νέους μετά το 1993 ασφαλισμένους σε ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, καθώς και σε Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, προκειμένου να αυξήσουν το χρόνο ασφάλισης και να θεμελιώσουν πιο γρήγορα δικαίωμα συνταξιοδότησης αλλά μετά τα 62. Ο χρόνος παιδιών μπορεί να αναγνωριστεί και σήμερα με εξαγορά. Αν όμως τα παιδιά έχουν γεννηθεί μετά το 2000, τότε ο χρόνος αυτός πιστώνεται δωρεάν στην ασφάλιση του κάθε εργαζόμενου όταν θα φτάσει στην ηλικία για πλήρη σύνταξη, δηλαδή στα 67.
  9. Από τους ασφαλισμένους που έχουν διαδοχική ασφάλιση με τελευταίο Ταμείο τον ΟΓΑ. Στην περίπτωση αυτή εκτός από το χρόνο λόγω τέκνων ισχύουν και όλοι οι άλλοι πλασματικοί χρόνοι, δηλαδή η αναγνώριση στρατιωτικής θητείας, ο χρόνος σπουδών, τα κενά ασφάλισης κ.λπ.
  10. Από τις ασφαλισμένες αγρότισσες στον ΟΓΑ, οι οποίες με τη γέννηση του δεύτερου και κάθε επόμενου παιδιού έχουν απαλλαγή εισφορών για ένα έτος, χωρίς να χάνουν όμως τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα για το έτος που δεν καταβάλλουν εισφορές.
  11. Από τις ασφαλισμένες του ΟΑΕΕ, οι οποίες με τη γέννηση του πρώτου και κάθε επόμενου παιδιού κερδίζουν μείωση των ασφαλιστικών τους εισφορών κατά 50% για ένα έτος. Επιπρόσθετα από την 1η/1/2015 δικαιούνται από τον ΟΑΕΕ επίδομα μητρότητας 150 ευρώ το μήνα και για 4 μήνες μετά τη λοχεία. Το επίδομα δηλαδή φτάνει στα 600 ευρώ και καταβάλλεται στη λήξη του 4μήνου. Ανάλογο μέτρο προβλέπεται και για τις ασφαλισμένες του ΕΤΑΑ.
  12. Από τις ασφαλισμένες του ΙΚΑ οι οποίες μετά την άδεια λοχείας δικαιούνται 6 μήνες άδεια μητρότητας με επίδομα 586 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η 6μηνη άδεια συνυπολογίζεται για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, είτε με τις προϋποθέσεις του 2010 είτε με τις προϋποθέσεις που ισχύουν από το 2011 και μετά για τις ασφαλισμένες πριν από το 1993. Για τις μετά το 1993 ο χρόνος αξιοποιείται μεν για σύνταξη αλλά στο 62ο έτος.
1s

2s

aftodioikisi.gr

Ο Αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση συνεχίζεται.


«Ένας λαός – Μια παιδεία» (Δ. Γληνός)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Ο αγώνας ενάντιας στην αξιολόγηση συνεχίζεται και πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση. Δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας ή εφησυχασμού :

·         η εξαγγελία του ίδιου του νέου πρωθυπουργού Α. Τσίπρα ότι «Η αξιολόγηση υπαλλήλων και υπηρεσιών θα γίνεται στη βάση αντικειμενικών δεικτών» (Στο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις 3/1).  

·         Ούτε οι δηλώσεις των νέων παραγόντων του υπουργείου παιδείας ότι «θα υπάρξει κάποιου είδους αξιολόγηση, αλλά με ... «αντικειμενικά κριτήρια».

·         Αλλά κυρίως το τι είπε ο Υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης Κατρούγκαλος, στη συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ (30/1/15) : Δήλωσε «υπέρ ενός συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που θα συνδέεται με την αποδοτικότητα και την υπηρεσιακή τους εξέλιξη». «Γιατί να μη δώσω στους τρεις καλύτερους από τους δέκα κάτι παραπάνω;» αναρωτήθηκε και εξήγγειλε ότι «η συνέντευξη θα διατηρηθεί στη διαδικασία της αξιολόγησης, αλλά θα μειωθεί η βαρύτητά της». Ακόμα, κάλεσε την ΑΔΕΔΥ «να καταθέσει σχετική πρόταση για την αξιολόγηση, αλλιώς θα προχωρήσει μονομερώς».

Με άλλα λόγια, «Ναι στην αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αυτή να γίνεται με ... «αντικειμενικό» τρόπο, βάσει δεικτών». Λες κι οι «προηγούμενοι» δεν έλεγαν τα ίδια περί «αντικειμενικών κριτηρίων και δεικτών».
Τέτοιες «γενικές αρχές» για την αξιολόγηση ακούσαμε όλες τις φορές που κάποιος προσπαθούσε να επιβάλει την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, της αξιολόγησης, της ταξικής διαφοροποίησης και κατηγοριοποίησης, του «Νέου Σχολείου». «Καλή αξιολόγηση», υπέρ δήθεν των εκπαιδευτικών, των μαθητών, του λαού, ούτε υπήρξε, ούτε και μπορεί να υπάρξει. Κάθε αξιολόγηση, έρχεται να υπηρετήσει τα σχέδια της ΕΕ για το «Νέο Σχολείο» και οδηγεί σε ταξική κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Συνεχίζουμε λοιπόν δυνατά ενάντια στο σφαγείο της αξιολόγησης. Ενάντια στο «Νέο Σχολείο». Απαιτούμε την άμεση κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που αφορά την αξιολόγηση, το «Νέο Σχολείο» και την κατηγοριοποίηση – διαφοροποίηση των σχολείων και των σχολικών προγραμμάτων.
Διεκδικούμε :
Ø      Ενιαίο Δημόσιο Δωρεάν σχολείο για όλα τα Παιδιά.
Ø      Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους- Μαζικούς  διορισμούς τώρα
Ø      Έως 20 μαθητές στο τμήμα
Ø      Ετήσια  Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών στο Πανεπιστήμιο με απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.
Απαιτούμε την κατάργηση νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση στο σύνολό του  και ταυτόχρονα να προχωρήσει τώρα η βαθμολογική-μισθολογική εξέλιξη όλων των εκπαιδευτικών.

Όσον αφορά την εφαρμογή του ΠΔ 152/13 για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού , θέλουμε να σας ενημερώσουμε τα παρακάτω:
Α. Το ΠΔ 152/13 σε αυτή την περίοδο έχει παγώσει….
Β) Οι συναδέλφισσες προϊσταμένες Νηπιαγωγείων που κλήθηκαν από τη σχολική σύμβουλο της εκπαιδευτικής περιφέρειάς μας για αξιολόγηση, λόγω του γεγονότος ότι είχε αναβληθεί η αξιολόγησή τους επειδή πρόσφατα είχαν αναλάβει τα καθήκοντά τους δεν είναι υποχρεωμένες να πάνε στην αξιολόγηση .
Γ) Το ίδιο ισχύει και για τους συναδέλφους προϊσταμένους ή διευθυντές σχολείων που ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά από τους σχολικούς συμβούλους δεν είναι υποχρεωμένοι να πάνε σε καμιά αξιολόγηση.
Δ) Το σωματείο καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΥΠΝΗΣΗ για το τι θα γίνει το επόμενο διάστημα με το θέμα της αξιολόγησης.
Ενημερώνει όμως για τη συνάντηση του Υπουργού κ.Κατρούγκαλου με την Εκτελεστική Επιτροπη της ΑΔΕΔΥ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                            ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                       ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Συνεργασία με την Κομισιόν για έλεγχο νομιμότητας και φορολόγησης καταθέσεων Ελλήνων σε ευρωπαϊκές τράπεζες



Με αφορμή τις νέες αποκαλύψεις της ερευνητικής δημοσιογραφίας για το ρόλο της ελβετικής τράπεζαςHSBC (SwissLeaks) στην φοροδιαφυγή και φοροαπάτη αλλά και στην κάλυψη παράνομων δραστηριοτήτων,

Με δεδομένο ότι η φοροαποφυγή, φοροαπάτη, η διαφθορά και το έγκλημα αποστερούν από τα δημόσια έσοδα σε επίπεδο ΕΕ ποσά που ξεπερνούν το 1 τρις Ευρώ ετησίως

Λαμβάνοντας υπόψη ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, της φοροαπάτης και της φοροαποφυγής μέσω του τραπεζικου συστήματος και των offshore εταιριών

οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ζητάνε από την ελληνική κυβέρνηση

να απαιτήσει, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για μια νέα ισορροπημένη Συμφωνία με την ΕΕ και αξιοποιώντας τις σχετικές ευρωπαϊκές Οδηγίες και στρατηγικές, την στενή συνεργασία με την Κομισιόν στο θέμα της διερεύνησης όλων των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ευρωπαϊκές τράπεζες, ιδιαίτερα σε αυτές της Ελβετίας και του Λουξεμβούργου. ώστε να υπάρξει πλήρη διαλεύκανση στο ποιες καταθέσεις είναι νόμιμες και φορολογημένες και ποιες όχι,

να διασφαλίσει ότι εφαρμόζεται άμεσα  η αναθεωρημένη Οδηγία 2011/16/ΕΕ  για την Διοικητική Συνεργασία που αφορά στην υποχρεωτική αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας,

- να ολοκληρώσει την προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο της αναθεωρημένης Οδηγίας 2003/48/EC για την φορολόγηση των καταθέσεων πριν την 1/1/2016,

- να συμμετάσχει ενεργά και ουσιαστικά στην Ομάδα Χωρών Ενάντια στην Διαφθορά Group of States against corruption (GRECO).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ερευνητών, σε ελβετικές και άλλες τράπεζες βρίσκονται καταθέσεις Ελλήνων πολιτών ύψους περίπου 220 δις ευρώ, Ένας ουσιαστικός έλεγχος θα ξεκαθάριζε ποιες καταθέσεις είναι νόμιμες ή όχι (δεν είναι φυσικά όλες οι καταθέσεις παράνομες ή ύποπτες), ποια ποσά έχουν φορολογηθεί κανονικά και ποια όχι, Θα μπορούσαν, επίσης, να εντοπιστούν ποσά που προέρχονται από μίζες κι άλλες παράνομες δραστηριότητες. Έλεγχος θα μπορούσε να γίνει, επίσης, μέσω της επεξεργασίας όλων των εμβασμάτων από την Ελλάδα προς άλλες χώρες,  από το 1970 έως σήμερα, κάτι που σύμφωνα με γνώστες του τραπεζικού συστήματος θα απαιτούσε μόλις 6 μήνες, αν υπήρχε η πολιτική βούληση και κατάλληλη οργάνωση των υπηρεσιών. 

Μεγάλο μέρος από τα 75 δις ευρώ των περικοπών στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν αφαιρεθεί από το εισόδημα των πολιτών θα μπορούσαν να είχαν εξευρεθεί από την αντιμετώπιση της διαφθοράς, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της φορο-απάτης. Η νέα κυβέρνηση θα κριθεί όχι από τις εξαγγελίες της για αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φορο-απάτης (παρόμοιες έχουν γίνει επανειλημμένα) αλλά από την υλοποίηση των εξαγγελιών. Απαιτούνται, λοιπόν, συγκεκριμένοι στόχοι, χρονοδιαγράμματα και δείκτες παρακολούθησης των εξαγγελιών.

To νέο κοινωνικό συμβόλαιο με την Ευρώπη θα πρέπει να έχει σαφή οικολογικό χαρακτήρα



H ρητή αναφορά του Πρωθυπουργού στις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά την ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου (New Deal) με την Ευρώπη είναι απόλυτα λογικές, αλλά ανεπαρκείς χωρίς μια ισχυρή οικολογική διάσταση. Προτάσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για την ενεργειακή μετάβαση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την εξοικονόμηση, για την ανακύκλωση και την ανάκτηση πολύτιμων υλικών από τα απορρίμματα, για την έμφαση στις σιδηροδρομικές μεταφορές, για την υποστήριξη της ποιοτικής βιολογικής γεωργίας ενάντια στα μεταλλαγμένα, δεν μπορούν να λείπουν από μια νέα Ευρωπαϊκή Συμφωνία και έναν αναπροσανατολισμό των ευρωπαϊκών επενδύσεων. Είναι πλέον επιστημονικά αποδεκτό ότι οι προτεινόμενες πράσινες επενδύσεις δημιουργούν πληθώρα θέσεων εργασίας και παράλληλα θωρακίζουν την οικονομία και την κοινωνία απέναντι στην ενεργειακή ανασφάλεια, στην κλιματική αλλαγή και σε άλλους περιβαλλοντικούς κινδύνους.
Ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φ. Γκανούλης δήλωσε σχετικά: "Οι Οικολόγοι Πράσινοι, σε κοινή καμπάνια με τους Ευρωπαίους Πράσινους, εδώ και χρόνια υποστηρίζουμε την υιοθέτηση ενός Ευρωπαϊκού Green New Deal. Ο κ. Βαρουφάκης είχε δείξει ενδιαφέρον. Καιρός είναι να το επιβεβαιώσει και στις δηλώσεις του. Άλλωστε βρισκόμαστε ως Οικολόγοι Πράσινοι σε διαδικασία πρόσκλησης κλιμακίου των Ευρωπαίων Πράσινων προκειμένου να διασαφηνιστούν ζητήματα που άπτονται του GND καθώς και της απαιτούμενης βοήθειας τόσο σε πολιτικό όσο σε τεχνοκρατικό επίπεδο."

Πολύ Μεγάλη Επιτυχία Για Την Κολύμβηση Του ΝΟΧ


Μαριάνθη Λάρδα - Χρυσό Μετάλλιο 200μ πρόσθιο χειμερινοί αγώνες 2015Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων ετών πέτυχε η κολύμβηση του ΝΟ Χίου στους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης. Συγκεκριμένα η κολυμβήτρια μας Μ. Λάρδα κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια σε ισάριθμα αγωνίσματα που αγωνίστηκε (50μ, 100μ και 200μ πρόσθιο) στην κατηγορία Παγκορασίδων Β και έπιασε το όριο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γυναικών. Στην αποστολή του ΝΟΧ συμμετείχαν επίσης η κολυμβήτρια μας Α. Σάντος-Μελαχροινούση στην κατηγορία Παγκορασίδων Β και η Δ. Σκόρδου στην κατηγορία Παγκορασίδων Α'. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κολυμβητριών μας:
Παγκορασίδων Β'

Μαριάνθη Λάρδα
1η 50μ πρόσθιο 00:36.51
1η 100 πρόσθιο 1:18.73
1η 200 πρόσθιο 2:50.48.

Αλεξάνδρα Σάντος Μελαχροινούδη
21η 50μ ύπτιο 00:37.35
26η 100μ ύπτιο 1:22.99
25η 200μ ύπτιο 3:01.44

Παγκορασίδων Α'
Δήμητρα Σκόρδου
19η 50μ πρόσθιο 00:42.19
19η 100μ πρόσθιο 1:31.04
19η 200μ πρόσθιο 3:18.23


Μ. Λάρδα - Χρυσό Μετάλλιο 100μ ΠρόσθιοΜ. Λάρδα - Χρυσό Μετάλλιο 200μ Πρόσθιο
Μαριάνθη Λάρδα - Χρυσό Μετάλλιο 100μ πρόσθιο χειμερινοί αγώνες 2015Μαριάνθη Λάρδα - Χρυσό Μετάλλιο 200μ πρόσθιο χειμερινοί αγώνες 2015

Μ. Λάρδα - Χρυσό Μετάλλιο 50μ Πρόσθιο
Μαριάνθη Λάρδα - Χρυσό Μετάλλιο 50μ πρόσθιο χειμερινοί αγώνες 2015


noxiou.gr

Ήττα Του ΝΟΧ Από Τον ΠΑΟΚ


Πολύ καλή παρουσία είχε  ο ΝΟ Χίου στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο στην πρεμιέρα του Β' γύρου του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας κόντραρε στα ίσα τον ΠΑΟΚ και έχασε στις λεπτομέρειες τη νίκη στο τελευταίο οκτάλεπτο. Επόμενος αγώνας για το ΝΟΧ το άλλο Σάββατο στο Ιωνικό κολουμβητήριο κόντρα στον Πανιώνιο. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής:
ΠΑΟΚ - ΝΟ Χίου: 11-9
Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 2-4, 3-1
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Π. Βέργος): ΠΑΟΚ, Κεχαγιάς Στρ., Σαρησάββας 2, Μιτελούδης 1, Αληχανίδης 3, Προσινικλής, Νικολαϊδης, Κόλιανιν 2, Παπαποστόλου 2, Βογιατζόγλου, Σολανάκης 1, Μαζοκοπάκης, Βαχαρέλης, Μπεζιλιώτης, Δημητριάδης, Αντιβαλίδης
ΝΟ Χίου (Μ. Τζόρτζεβιτς): ΝΟ ΧΙΟΥ, Γαλανόπουλος, Γκιάλης, Μιμίδης 4, Πρέκας 1, Γκιουβέτσης, Κανδιόγλου 1, Βιτέλας, Ντούλος 1, Φουντούλης Γιώρ. 2, Καλαργυρός, Γαβαλάς Ι.
ΝΟ Βουλιαγμένης – ΑΝΟ Γλυφάδας: 14-5
Τα οκτάλεπτα: 4-0, 3-0, 1-2, 6-3
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΟ Βουλιαγμένης (Τ. Λοράντος): Τσαλκάνης, Κοπελιάδης, Μασμανίδης 1, Βελώνιας, Χρυσοσπάθης 4, Γούβης 1, Αφρουδάκης Χρ. 3, Ελμισιάν, Αλβέρτης, Καπότσης 2, Τίγκας 2, Καπετανάκης, Ζερδεβάς, Μαυρωτάς Λ. 1
ΑΝΟ Γλυφάδας (Μ. Βολτυράκης): Λέντζος, Καζάζης, Παττακός, Παπούκας 2, Αγγελίδης, Κουλιεράκης 2, Κατρουτζανάκης, Φούτρης, Χατζηγούλας, Παπαδόπουλος, Γιαννόπουλος 1, Γκίκας, Πουλιόπουλος, Φωτόπουλος, Δουρίδας
ΝΟ Καλαμακίου – Παλαιό Φάληρο: 9-8
Τα οκτάλεπτα: 4-2, 1-2, 2-2, 2-2
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΟ Καλαμακίου (Γκουζέλης): Πρωτονοτάριος, Αλεβίζος 1, Μητρόπουλος 1, Σάντα 1, Δουδέσης 1, Σαλάχας, Χατζηδάκης, Καφετζόπουλος 2, Κατσαούνης 2, Αφρουδάκης Ζ., Λιοτσάκης, Δερμιτζάκης Χ. 1, Μασουρίδης
Παλαιό Φάληρο (Ν. Βενετόπουλος): Γαβαλάς Θ., Αμπατζόγλου, Τσβέτκοβιτς 3, Ξενάκης, Σιώνης, Σπηλιωτόπουλος, Παναγούλης 1, Βερύκοκος, Αλεξίου 2, Φωκάς 1, Κουκουμάκης, Τσαγκάρης 1, Σαλτερής, Πολυχρόνης, Παπαναστασίου
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: 16-7
Τα οκτάλεπτα: 4-3, 6-0, 2-1, 4-3
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Θ. Βλάχος): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Δελακάς 1, Βλαχόπουλος 2, Φουντούλης Ι. 6, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Μάλιαρακ 3, Γούνας 1, Γαλανίδης, Δερβίσης
Παναθηναϊκός (Κ. Λούδης): Καραμπέτσος, Κομάντινα 1, Σαρτζετάκης, Κόχειλας Ν., Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 2, Παπαδόγκωνας 3, Καλογεράκος, Αφρουδάκης Γ., Δερμιτζάκης 1, Χαραλαμπόπουλος, Γερακούδης, Γρηγοριάδης, Πανταζόπουλος, Σπυρόπουλος
Πανιώνιος – Εθνικός Πειραιά: 6-14
Τα οκτάλεπτα: 2-4, 1-4, 1-2, 2-4
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Πανιώνιος (Α. Βάσσος): Παρασκευόπουλος, Κανελλόπουλος, Κοκκάλας, Φώσκολος, Θωμάκος 3, Δανούρδης 3, Ζώρζος, Γρηγορόπουλος,
Λύκαρης, Βέκκος, Γαβαλάς Γ., Καρακατσάνης, Μιγόπουλος, Θεοδόσης - Παπαλουκάς, Αθυμαρίτης
Εθνικός Πειραιά (Φ. Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός 2, Κουτσιαλής 4, Χατζηκυριακάκης 3, Μπιλάλης 1, Βουλγαράκης 2, Καρούντζος
Τσαχειλίδης, Κόχειλας Ι., Μπεριστιάνος, Ξανθόπουλος, Αϊβαλιώτης, Αργυρόπουλος 2
Νηρέας Λαμίας - Υδραϊκός ΝΟ: 3-14
Τα οκτάλεπτα: 0-5, 1-3, 0-1, 2-5
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Νηρέας Λαμίας (Α. Χαριτάκης): Χαριτάκης, Χρυσανθακόπουλος, Πίσσας, Χάλαρης, Καλαμάρης, Πετρόχειλος,   
Καστανάκης 1, Σταυρόπουλος 1, Φλώρος Ανδ. 1, Μπελέρης
Υδραϊκός ΝΟ (Δ. Μαυρωτάς): Φλέγκας, Καϊάφας 1, Εμμανουηλίδης Ι., Κοκκινάκης, Μπαγλατζής 1, Αγκόρτσας, Μπλάνης 2, Λάζαρης 3, Αργυρόπουλος, Μπιτσάκος 3, Βλοντάκης, Εμμανουηλίδης Β. 1, Κονταξής, Στελλάτος 3


Επόμενη Αγωνιστική
13η Αγωνιστική14/2/2015Σάββατο
ΑΟΠ ΦΑΛΗΡΟΥ-ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΥΔΡΑΪΚΟΣ ΝΟ
-ΠΑΟΚ
ΝΟ ΧΙΟΥ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ-ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

noxiou.gr

Χρυσό Μετάλλιο Η Μαριάνθη Λάρδα


Μαριάνθη Λάρδα - Χρυσό Μετάλλιο 100μ πρόσθιο χειμερινοί αγώνες 2015Το χρυσό μετάλλιο κέρδισε  η κολυμβήτρια του ΝΟ Χίου Μαριάνθη Λάρδα στους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης που διεξάγονται στο κολυμβητήριο του Πειραιά. Η αθλήτρια του ΝΟΧ πέτυχε πολύ καλή επίδοση και τερμάτισε 1η στα 100μ πρόσθιο στην κατηγορία Παγκορασίδων Β' με χρόνο 1:18.73. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη επιτυχία της κολύμβησης του ΝΟ Χίου αλλά και της Χίου γενικότερα, καθώς η αθλήτρια μας κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία αυτή ύστερα από πολλά χρόνια.
Μαριάνθη Λάρδα - Χρυσό Μετάλλιο στα 100μ πρόσθιο (Χειμερινοί αγώνες Κολύμβησης 2015)
Μαριάνθη Λάρδα - Χρυσό Μετάλλιο 100μ πρόσθιο χειμερινοί αγώνες 2015


noxiou.gr

Η Ε.Π.Σ Χίου και ο ενωσιακός προπονητής Νέων κ.Κρουσουλούδης Δημήτριος καλούν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2000

Η Ε.Π.Σ Χίου και ο ενωσιακός προπονητής Νέων κ.Κρουσουλούδης Δημήτριος καλούν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2000 των οποίων οι ομάδες τους δεν συμμετείχαν στο πρωτάθλημα Νέων να προσέλθουν την Δευτέρα 08/02/2015 και ώρα 16:00 στο Δημοτικό Στάδιο Χίου για την προεπιλογή στελέχωσης της Μικτής ομάδας Νέων της Ένωσης μας για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

Ανάγκη δημιουργίας Εθνικού Φορέα Ακτοπλοΐας


european_express_nel_lines_

Ο συνδυασμός της Αγλαϊας Κυρίτση «Βορείο Αιγαίου- Γόνιμη Γραμμή» σε ανακοίνωση της αναφορικά με τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση
Σάμου-Φούρνων-Ικαρίας-Πειραιά, κατέθεσε πρόταση για ανάγκη δημιουργίας Εθνικού Φορέα Ακτοπλοΐας.
Δείτε την ανακοίνωση
«Το τεράστιο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών μας ήρθε και πάλι στην επιφάνεια μετά την αποχώρηση της ΝΕΛ από τη γραμμή Σάμου-Φούρνων-Ικαρίας-Πειραιά.
Η εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνει τη θέση μας για την ανάγκη δημιουργίας Εθνικού Φορέα Ακτοπλοΐαςπου θα αναλάβει όλες τις γραμμές συμφέροντος. Επιβεβαιώνει τη θέση μας ότι η επαρκής και ποιοτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό που στηρίζει τις νησιωτικές κοινωνίες και αποτελεί αντισταθμιστικό εργαλείο στις δυσκολίες της Νησιωτικότητας. Αποτελεί εργαλείο με μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική που δεν μπορεί να μπει στην ζυγαριά με οποιοδήποτε προσωρινό οικονομικό κόστος.
Η παράταξή μας παλεύει γι αυτήν ακριβώς την προοπτική, για την άμεση αλλαγή του νομικού καθεστώτος που διέπει τη λειτουργία των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Φυσικά, η ύπαρξη μιας κυβέρνησης με πυρήνα τη ριζοσπαστική αριστερά, αναπτερώνει τις ελπίδες μας. Όμως αυτό το αίτημα για να υλοποιηθεί απαιτεί τη συστράτευση όλης της κοινωνίας του Β. Αιγαίου.
Παράλληλα, η παράταξή μας, Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή, προχωρά σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις προς το αρμόδιο υπουργείο και την Περιφέρεια προκειμένου να διατηρηθεί προσωρινά και με κάθε τρόπο ο αριθμός των 5 δρομολογίων την εβδομάδα στην γραμμή με προσέγγιση των Φούρνων τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.
Επιπλέον, άμεσα θα προχωρήσουμε σε ευρεία σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς τόσο της περιφέρειάς μας, όσο και της όμορης περιφέρειας Δωδεκανήσου, προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειές μας και να καταλήξουμε στις αναγκαίες βιώσιμες λύσεις για την επίλυση αυτού του τόσο ζωτικού για τα νησιά μας θέματος».

e-nautilia.gr

Έρχονται 50.000 προσλήψεις μέσω της κοινωφελούς εργασίας


Σύντομα αναμένεται η μεγάλη προκήρυξη για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο περιλαμβάνει την πρόσληψη 50.000 ατόμων σε διάφορους φορείς του Δημοσίου.
Με την ανακοίνωση της προκήρυξης θα ορίζονται αναλυτικά οι διαδικασίες και οι προθεσμίες για την υποβολή από τους ενδιαφερόμενους των ηλεκτρονικών αιτήσεων.
Ήδη, με πρόσφατη κοινή υπουργική απόφαση ανακοινώθηκε ο νέος αναθεωρημένος πίνακας φορέων που θα συμμετέχουν στην εφαρμογή του θεσμού της παροχής κοινωφελούς εργασίας.
Σύμφωνα με τον πίνακα αυτό, δυνατότητα να προσλάβουν προσωπικό μέσω του θεσμού αυτού θα έχουν 238 δήμοι από όλη τη χώρα, καθώς και δέκα περιφερειακές ενότητες από κάποιες περιφέρειες.
Πηγή: Τα Νέα

aftodioikisi.gr

Η μεγάλη «αφαίμαξη» του Δημοσίου – Πόσο μειώθηκαν οι δημόσιοι υπάλληλοι τα τελευταία 5 χρόνια


Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας προσφάτως στη γερμανική Bild, ενημέρωσε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη για την οριακή λειτουργία του ελληνικού δημοσίου, θυμίζοντας ότι μέσα σε διάστημα 5 ετών, από τους 900.000 υπαλλήλους που εργάζονταν στην δημοσία διοίκηση, πλέον έχουν μείνει μόνο 600.000.
Η αλήθεια δεν είναι πολύ διαφορετική καθώς από το 2009, οπότε στο δημόσιο εργάζονταν 952.625 υπάλληλοι, το Νοέμβριο του 2014 τα επίσημα κρατικά στοιχεία απαριθμούσαν 579.164 μισθοδοτούμενους από το Ελληνικό Δημόσιο. Επομένως, καταγράφεται «αφαίμαξη» του προσωπικού στο δημόσιο κατά 373.461 εργαζομένους στο παραπάνω διάστημα. Σύμφωνα δηλαδή με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από το 2009 μέχρι τα τέλη του 2014 σημειώνεται μείωση που προσεγγίζει τους 75.000 υπαλλήλους ετησίως (74.692 για την ακρίβεια). Αντίστοιχα, το μισ, ολογικό κόστος, το οποίο το 2009 έφτανε τα 24,5 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο του 2013 έπεσε στα 15,8 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 8,7 δισ. ευρώ. Από τότε υπολογίζεται ότι έμεινε σταθερό στη διάρκεια του 2014.
Ωστόσο και εντός του περασμένου έτους η συρρίκνωση του προσωπικού του δημοσίου αποδεικνύεται συνεχής. Τον μήνα Οκτώβριο ανέρχονταν στους 580.669 υπαλλήλους. Αποτυπώθηκε μείωση 2.669 υπαλλήλων από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε, σύμφωνα με τη σχετική καταγραφή που είχε πραγματοποιήσει η aftodioikisi.gr, o συνολικός αριθμός των υπαλλήλων ήταν 583.338. Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία του Αυγούστου, κατέγραψαν μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 6,503 εργαζόμενους, συγκριτικά με τα στοιχία του Ιουνίου (ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων ανερχόταν στους 589.841.
Τον Μάιο του 2014 εμφανίζεται περαιτέρω μείωση καθώς ο αριθμός αυτός πέφτει στις 590.908 υπαλλήλους. Δηλαδή παρατηρείται μείωση του προσωπικού κατά 8.299 υπαλλήλους μέσα σε ένα πεντάμηνο, που σημαίνει ότι αποχωρούσαν 1.660 υπάλληλοι τον μήνα.
Καθοριστικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε αφενός το μεγάλο κύμα των δημοσίων υπαλλήλων προς την σύνταξη, οι απολύσεις, βεβαίως, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών, αλλά και η μεγάλη «σφαγή» στους συμβασιούχους. Το 2009 ήταν 148.634, ενώ τον Δεκέμβριο του 2013 έπεσαν στις 12.196.

aftodioikisi.gr