Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Pantelis Thalassinos - Tou Feggariou

ΜΙΑ ΒΕΡΑΝΤΑ ΣΕ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ




αρχοντικο του καμπου

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Το ελληνόκτητο MV Dover άφησαν ελεύθερο Σομαλοί πειρατές έπειτα από καταβολή λύτρων. Το πλοίο είχε καταληφθεί από το Φεβρουάριο, με ομήρους τα 23 μέλη του πληρώματός του.


Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των μελών του πληρώματος -απαρτίζεται από 3 Ρουμάνους, έναν Ρώσο και 19 Φιλιππινέζους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο μέλος της ομάδας πειρατών που είχαν καταλάβει το πλοίο με το οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά, τα λύτρα παραδόθηκαν σε συμφωνημένο σημείο και το MV Dover αφέθηκε ελεύθερο.

«Λάβαμε λύτρα 3,5 εκατ. δολάρια και εγκαταλείψαμε το πλοίο» ανέφερε στο πρακτορείο το εν λόγω πρόσωπο.

Πηγή: in.gr

ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΣ "ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΑ"




Tη δημιουργία εθελοντικών ομάδων που θα υποστηρίζουν το έργο του Λιμενικού Σώματος, προβλέπει το σχέδιο νόμου "Σύσταση και Λειτουργία Επικουρικής Ακτοφυλακής", το οποίο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.


Στόχος του είναι η θεσμοθέτηση του "εθελοντή ακτοφύλακα" και η δημιουργία "Επικουρικής Ακτοφυλακής".

Για τους εθελοντές ακτοφύλακες, που θα έχουν αποδεδειγμένη τουλάχιστον τριετή υπηρεσία και θα θέλουν να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς για κατάταξή τους στο Λιμενικό Σώμα, θεσπίζονται ευεργετικές διατάξεις με μόρια.

Αποστολή των εθελοντών, θα είναι η παροχή συνδρομής σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, υπό την εποπτεία του Λιμενικού Σώματος, καθώς και η πρόληψη και εφαρμογή μέτρων θαλάσσιας ρύπανσης.

Υποψήφιος εθελοντής ακτοφύλακας μπορεί να είναι κάθε Έλληνας και Ελληνίδα υπήκοος κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή υπήκοος τρίτου κράτους, ηλικίας 18 έως 60 ετών, που διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα κατά την τελευταία τριετία.

Οι ομάδες των εθελοντών, θα υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στον προϊστάμενο τής κάθε Λιμενικής Αρχής, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύσταση μιας ομάδας είναι να εγγραφούν τουλάχιστον 5 άτομα.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν
Στις ομάδες αυτές θα μπορούν να συμμετέχουν και ιδιοκτήτες σκαφών ή ιδιωτικών αεροπλάνων, ενώ οι γνώσεις και δεξιότητες που ζητούνται είναι κυρίως:

ναυτικός,
επαγγελματίας αλιέας ή ερασιτέχνης,
κυβερνήτης επαγγελματικού σκάφους,
απόφοιτος σχολείων Ειδικών Δυνάμεων,
εκπαιδευτής ταχύπλοων σκαφών,
ξυλουργός,
σιδηρουργός,
επισκευαστής τηλεπικοινωνιακών συσκευών,
μηχανολόγος,
μηχανικός,
δύτης,
αθλητής,
ναυαγοσώστης
ιατρός
Οι εθελοντές ακτοφύλακες, που δύνανται προαιρετικά να φέρουν στολή επιχειρήσεων, αφού παρακολουθήσουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, θα λάβουν από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ θα φέρουν και βαθμό.

Σε περίπτωση ατυχήματος κατά την εκπαίδευση ή κατά τη συμμετοχή τους σε εθελοντικές δράσεις, θα καλύπτονται από το δικό τους ασφαλιστικό φορέα. Η ιδιότητα του εθελοντή ακτοφύλακα αφαιρείται μετά τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση τού νομοσχεδίου, το μέτρο έχει εφαρμοστεί με επιτυχία σε Μ. Βρετανία, ΗΠΑ και σκανδιναβικές χώρες.

e-go.gr

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΙΟΥ

Ενημερώνουμε τους δημότες μας για τη δράση της Δημοτικής Αστυνομίας Χίου κατά το χρονικό διάστημα από 01-01-2011 έως και 28-09-2011:

Ρύθμιση κυκλοφορίας στα δημόσια έργα (π.χ. ΔΕΥΑΧ) για την απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων.
Διασφάλιση κίνησης πεζών και οχημάτων σε περιπτώσεις απώλειας λαδιών επί του οδοστρώματος (ρίψη ειδικού υλικού επί του οδοστρώματος π.χ. ροκανίδι).
Επισήμανση και απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων:

384 έχουν επισημανθεί για να απομακρυνθούν

59 αυτοκίνητα και 20 δίκυκλα έχουν απομακρυνθεί

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο προγραμματισμός για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων γίνεται σε συνεργασία με τον αντιπρόσωπο της Ε.Δ.Ο.Ε (Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος) στο Νομό μας .
Κοινός σχεδιασμός και προγραμματισμός με ΕΛ.ΑΣ και Λ.Σ. για την καλύτερη αντιμετώπιση προβλημάτων που ανακύπτουν στην κυκλοφορία των οχημάτων (ιδιαίτερα κατά την περίοδο των εορτών και την καλοκαιρινή περίοδο με τις καθημερινές αφίξεις πλοίων).
Παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. που βεβαιώθηκαν στα πλαίσια τροχονομικού ελέγχου (πεζοδρόμους, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, δεκάλεπτη στάθμευση, ΑΜΕΑ, διπλές σειρές) : 1855
Έλεγχοι Ν3868/2010 περί ολικής απαγόρευσης καπνίσματος σε καταστήματα υγειονομικού καταστήματος : πραγματοποιήθηκαν 81 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης.
Αυτοψίες επί θεμάτων καθαριότητας, κατάληψης και καταπάτησης κοινόχρηστου δημοτικού χώρου
Σφραγίσεις καταστημάτων
Στα πλαίσια της τήρησης των διατάξεων που αφορούν το πλανόδιο εμπόριο προσήχθησαν στην Υπηρεσία 22 άτομα που δεν κατείχαν την απαιτούμενη άδεια και συνεπώς κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν συνολικά 2.059 προϊόντα παράνομης ή μη απομίμησης.

Έλεγχος ανεξέλεγκτης εγκατάστασης πλανόδιων νομάδων ( αθίγγανοι ) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.
Προστασία φυσικού περιβάλλοντος σε συνεργασία με ΠΣΕΑ και Π.Σ.: κινήσεις πυρασφάλειας.
Βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής ηλικιωμένων ατόμων (ασφαλισμένων του ΙΚΑ) με κατ’ οίκον παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας.
Έκδοση καρτών μονίμων κατοίκων
Δέχεται, εξετάζει και επιλύει τις καθημερινές καταγγελίες δημοτών , που αφορούν ποικίλες διατάξεις νόμων και διατάξεων.

Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι η Δημοτική Αστυνομία Χίου στελεχώνεται από 17 άτομα, εκ των οποίων 2 είναι σε άδεια κύησης και ανατροφής παιδιού και 2 ασχολούνται με τη γραμματειακή υποστήριξη της Υπηρεσίας. Συνεπώς, η δύναμη της Δημοτικής Αστυνομίας - χωρίς να υπολογίσουμε τα ρεπό και τις άδειες - είναι 13 άτομα που μοιράζονται σε δύο βάρδιες κατά το ωράριο της Υπηρεσίας από τις 07.00 έως τις 22.00.

Στα πλαίσια λοιπόν των αυξημένων αναγκών του νέου Καλλικρατικού Δήμου Χίου η Δημοτική Αρχή έχει προβεί στην αγορά ενός δεύτερου περιπολικού οχήματος για καλύτερη και έγκαιρη άσκηση των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας και για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

Για επιβεβαίωση και εξακρίβωση των στοιχείων που σας προσκομίζουμε μπορείτε να μεταβείτε στο γραφείο της Δημοτικής Αστυνομίας για περαιτέρω ενημέρωση.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΙΜΑΝΙ

Κύριε Υπουργέ,

χθες ανακοινώθηκε στα πλαίσια του θεματικού προγράμματος του Υπουργείου Υποδομών, η χρηματοδότηση του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου, με το ποσό των 45.000.000€ περίπου.


Επ’ ευκαιρία αυτής της ευχάριστης ανακοίνωσης για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου μας, επανερχόμενοι για μία ακόμη φορά, ρωτάμε αν μπορείτε να μας ενημερώσετε και για την πορεία δημοπράτησης του νέου λιμανιού της Χίου, ένα έργο ώριμο και από πλευράς μελετών και από πλευράς αδειοδοτήσεων.

Ευλόγως οι κάτοικοι της Χίου αναρωτιούνται γιατί αυτή η καθυστέρηση στην εξασφάλιση πίστωσης για την δημοπράτηση του νέου λιμανιού της Χίου ;


Με εκτίμηση


Πολύδωρος Λαμπρινούδης

Δήμαρχος Χίου

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΜΕ 3 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ




Ο Δήμος Χίου συμμετέχει στο διακρατικό πρόγραμμα CITIZENS EUROPE και συγκεκριμένα στο δίκτυο αδελφοποιημένων Δήμων “Net4Sud" μαζί με 3 ακόμα δήμους:

Miggiano Ιταλίας, Suhindol Βουλγαρίας και Trzemeszno Πολωνίας.

Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος διοργανώνεται η τέταρτη και τελευταία συνάντηση στη Χίο από 29 Σεπτεμβρίου έως 02 Οκτωβρίου 2011, όπου θα συμμετέχει αντιπροσωπεία από τους παραπάνω δήμους.

Στη συνάντηση αυτή ο Δήμος Χίου θα φιλοξενήσει 3 αποστολές, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Παρασκευή 30/9/2011

10.00 Συνάντηση στο Δημαρχείο

11.00 Παρουσίαση των πόλεων στο Ομήρειο Π.Κ.

12.00 Εκδήλωση για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας

13.00 τελετή αδελφοποίησης των τεσσάρων πόλεων

13.30 Επίσκεψη στην ΕΜΧ και παρουσίαση για τη μαστίχα



Το απόγευμα της Παρασκευής η αντιπροσωπεία των αδελφοποιημένων Δήμων θα επισκεφθεί τον Κάμπο και τον πολυχώρο «Citrus»



To πρόγραμμα του Σαββάτου 1/10/2011περιλαμβάνει επισκέψεις σε αξιοθέατα της Χίου: Πυργί, Μεστά (με δράση αγροτουριστική για την μαστίχα από «Masticulture») Μαύρα Βόλια, Κώμη, ενώ την Κυριακή 2/10/2011 η αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τη Βολισσό και την εταιρεία «Αριούσιος».

Όλες οι δαπάνες για τις παραπάνω εκδηλώσεις χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΦΑΝΤΙΚΗΣ ΚΕΝΤΗΜΑΤΟΣ, ΚΟΠΤΙΚΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ



Από Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο Επιμορφωτικό Εργαστήρι του ΦΑΡΟΥ Βαρβασίου και των Φίλων του Χιώτικου Χωριού θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους τα ακόλουθα τμήματα: Υφαντική, Κέντημα, Κοπανέλλι, Κοπτική - Ραπτική - Πατρόν. Η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι δωρεάν. Για πληροφορίες και εγγραφές απευθύνεστε στα τηλέφωνα: Τσαμπαρλή Μαριάνθη 22710 25616, Θεοδωράκη Μαριάνθη 22710 26564, Ζαφειράκη Έφη 694 7029780.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ



Η Χιακή Αδελφότης Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής», σε εκτέλεση των οριζομένων από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Γεωργίου Σίμου - Μιχαήλ & Άννας Σίμου - Θεοδώρου & Αικατερίνης Καρακατσάνη, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 τη χορήγηση υποτροφιών σε φοιτητές και σπουδαστές χιακής καταγωγής χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να αποστείλουν μόνον ταχυδρομικώς στα γραφεία της Αδελφότητος, Γερανίου 47, ΤΚ 10431, Αθήνα, το αργότερο μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2011, την αίτησή τους, συνοδευόμενη απαραιτήτως από:
1. Βεβαίωση εγγραφής από το οικείο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης εσωτερικού.
2.Εκκαθαριστικό σημείωμα ή αν δεν έχει γίνει εκκαθάριση αντίγραφο τελευταίας φορολογικής δήλωσης της οικογένειας του αιτούντος και αντίγραφο εντύπου Ε9 έτους 2005 με τυχόν μεταβολές του ή εκκαθαριστικό ΕΤΑΚ.
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως.
4.Απολυτήριο Λυκείου για τους πρωτοετείς και αναλυτική κατάσταση βαθμολογίας προηγουμένων ετών για τους φοιτητές υπολοίπων ετών.
5.Υπεύθυνη Δήλωση του αιτούντος με το ακόλουθο κείμενο: «Δεν λαμβάνω υποτροφία ή σπουδαστικό βοήθημα από άλλο φορέα και σε περίπτωση χορήγησης άλλου ποσού για το τρέχον ακαδ. έτος, εφόσον επιλέξω αυτό, θα επιστρέψω το χορηγηθέν από το Ίδρυμα ποσό».
Σε περίπτωση μη προσκόμισης όλων των ανωτέρω εγγράφων η αίτησις θα απορρίπτεται. Πληροφορίες: στα γραφεία του «Κοραή» ΤΗΛ. 210-5243485 και κ. Γεώργιο Δανιήλ τηλ. 210-3807651 ή κα Ευαγγελία Σιδεράτου κιν. 697 2220667
Αθήνα 27/09/2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ




-Δικαιούχοι είναι πολύ μικρές , μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2003/361/Ε.Κ. ( Ατομικές ή Νομικά πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου).
- Ελάχιστο ύψος επένδυσης 100.000 ΕΥΡΩ.
-Ύψος οικονομικής ενίσχυσης για τα μικρά νησιά του Αιγαίου
65% για επενδύσεις μέχρι 1.5 εκατομ Ευρώ
60% « από 1.5 εκατομ. ΕΥΡΩ μέχρι 3 εκατομ ΕΥΡΩ
55% « « 3 « μέχρι 6 «
35% « άνω των 6 εκατομ ΕΥΡΩ
-Τομείς που ενισχύονται
Κρέας ,Γάλα, Αυγά-Πουλερικά, Μέλι, Σηροτροφία, Δημητριακά, Ελαιούχα προϊόντα, Οίνος,
Οπωροκηπευτικά ,άνθη, Ζωοτροφές,Σπόροι και Πολλαπλασιαστικό υλικό ,Αρωματικά και
Φαρμακευτικά φυτά.
- Η έναρξη ισχύος της πρόσκλησης και παραλαβής του εν λόγω υλικού ξεκινά από την 7-10-2011
- Καταλυτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ενίσχυσης είναι η 28-12-2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 15.00.
Οι αιτήσεις ενίσχυσης συνοδευμένες με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στοιχεία θα κατατίθενται.
1. Στην Δ/νση Προγραμματισμού & ΓΔ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Δύο αντίγραφα σε έντυπη μορφή και ένα σε ηλεκτρονική μορφή)
2.Στην αρμόδια καθ΄ ύλη κάθετη ή οριζόντια Υπηρεσία του Υπουργείου. ( 1 αντίγραφο)
3. Στην Δ/νση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου , προκειμένου για επενδύσεις στους τομείς κρέατος , γάλακτος και αυγών - πουλερικών. ( 1 αντίγραφο)
4. Στην Γενική Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας. ( 1 αντίγραφο)
-Πληροφορίες μπορούν να παίρνουν οι ενδιαφερόμενοι από την υπηρεσία μας καθώς και από το διαδυκτιακό τόπο www.agrotikianaptixi.gr - www.minagric.gr