Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΛΙΘΙΟΥ «Ο ΑΛΗΘΗΣ ΛΙΜΗΝ»





Σημείο συνάντησης έχει οριστεί η διασταύρωση επαρχιακής οδού Λιθίου - Σιδηρούντας με δρόμο προς παραλία Λιθίου, και ώρα 8.30 το πρωί της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου.

"από τη συναυλία, που πραγματοποίησε στις 12 Σεπτεμβρίου 2012, σε συνεργασία με το ξενοδοχείο «ΑΛΜΥΡΙΚΙ», με τίτλο: «
ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ  ΓΙΑ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ», συγκέντρωσε 3.890 ευρώ και, σε έκτακτη Γ.Σ., αποφασίσθηκε ο καθαρισμός και η δενδροφύτευση στις παρυφές του δρόμου στα όρια της τοπικής μας κοινότητας.
Ο στόχος του Συλλόγου μας είναι, μεταξύ άλλων, η αποκατάσταση της πληγείσας περιοχής μας από την καταστροφική πυρκαγιά της 18ηςΑυγούστου 2012 και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Για την υλοποίηση αυτών των δράσεων, ξεκινάμε με την προμήθεια δενδρυλλίων από τη Δ/νση Δασών, τα οποία θα φυτέψουν τα μέλη του συλλόγου μας και όσοι επιθυμούν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 8.30 π.μ. (σημείο συνάντησης: διασταύρωση επαρχιακής οδού Λιθίου - Σιδηρούντας με δρόμο προς παραλία Λιθίου).
Στην εν λόγω δράση θα γίνει καθαρισμός των καμένων δένδρων και στη συνέχεια δενδροφύτευση από τη διασταύρωση προς παραλία έως το Τραχήλι. Για κάθε πληροφορία: τηλ.6946155958."


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ : ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ... ΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ... ΔΕΚΑΕΞΙ ΝΗΣΙΑ



Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 9, 2013
20130209-134720.jpg
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις σχετικά με το κυρίαρχο καθεστώς των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, με την διαφορά ότι τώρα τα «παράνομα κατεχόμενα» από την Ελλάδα νησιά, σύμφωνα με τους Τούρκους, έγιναν δεκαέξι, δηλαδή αυξηθήκαν από τα τρία που διεκδικούσαν πριν λίγες μέρες.
Την σκυτάλη των τουρκικών προκλήσεων πήρε τώρα ο Kamer Genç, βουλευτής του Λαϊκού κόμματος της τουρκικής αντιπολίτευσης, της περιοχής του Tunceli. Ο εν λόγω 
Τούρκος βουλευτής σε δηλώσεις που έκανε στην μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Vatan, υποστήριξε ότι η Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και όλων των διεθνών συνθηκών, έχει εισβάλει και κατέχει παράνομα περί τα δεκαέξι νησιά του ανατολικού Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου. Τα νησιά αυτά, σύμφωνα με τις τουρκικές απόψεις, ανήκουν δικαιωματικά στην Τουρκία. Μάλιστα ο Kamer Genç επικαλείται τις συνθήκες της Λοζάννης, του 1923, καθώς και την συνθήκη των Παρισίων, του 1947, για να δικαιολογήσει τις τουρκικές απόψεις, χωρίς βέβαια να μας εξηγεί από που βγάζει αυτά τα αυθαίρετα συμπεράσματα γιατί οι συνθήκες αυτές έχουν καθαρίσει με σαφή τρόπο την ελληνικότητα αυτών των νησιών.
Σύμφωνα λοιπόν με τον Τούρκο βουλευτή, τα νησιά Kouyn, Hurşıt, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar Koçbaba, Ardacık, δηλαδή τα νησιά, Οινούσσες, Φιμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, (εκεί που τελευταία έχουν ανακαλυφθεί τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα), Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα
Μάλιστα ο Kamer Genç ισχυρίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει στα χέρια της πρόσφατες μελέτες που αποδεικνύουν την παράνομη ελληνική κατοχή αυτών των νησιών και ότι τα νησιά αυτά ανήκουν δικαιωματικά στην Τουρκία. Απευθυνόμενος δε στον Τούρκο πρωθυπουργό, Ταΐπ Ερντογάν, ζητά να μάθει τι ενέργειες έχει κάνει στις συνομιλίες του με τους Έλληνες για να διεκδικήσει την τουρκική κυριαρχία αυτών των νησιών.
Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι οι Τούρκοι στήνουν μια «πολύ ωραία ατμόσφαιρα» στο επικείμενο ταξίδι του κ Σαμαρά στην Άγκυρα, που θα γίνει στις 4 Μαρτίου, στα πλαίσια του «Συμβούλιου Ελληνοτουρκικής Συνεργασίας».
Κατά τα άλλα ο Ερντογάν διεκδικεί, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, και το… βραβείο Νόμπελ ειρήνης, προς μεγάλη ζήλεια του δικού μας, του ΓΑΠ. Εμείς όμως, μην τυχόν και χάσουμε κάποιο επεισόδιο από τα τουρκικά σήριαλ.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
olympia.gr

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ




Τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια προσεγγίζει το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει σε εξέλιξη η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία GasLog του κ. Πήτερ Λιβανού, μετά την προσθήκη μιας ακόμη παραγγελίας για δύο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers).

Ειδικότερα η GasLog ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία με τα ναυπηγεία Samsung Industries για τη ναυπήγηση δύο LNG Carriers, μεταφορικής ικανότητας 174.000 κ.μ. 

Τα δύο πλοία αναμένεται να παραληφθούν το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2016 και θα απασχοληθούν αμέσως από θυγατρική του BG Group με δεκαετή ναύλωση.

Το κόστος ναυπήγησης θα φθάσει τα 410-420 εκατ. δολ. για τα δύο πλοία, ενώ αναμένεται τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους να συνεισφέρουν στα EBITDA της εταιρείας περί τα 47-48 εκατ. δολ. Επιπλέον, η GasLog έχει εξασφαλίσει μία οψιόν για την κατασκευή με τους ίδιους όρους και τιμές, άλλων τεσσάρων LNG Carriers. Η οψιόν λήγει τον Ιούλιο του 2013.


Στήριξη
Η GasLog τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι χάρη στη στήριξη των ναυπηγείων της Samsung Heavy Industries, δεν χρειάζεται προς το παρόν να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου για να χρηματοδοτήσει τη ναυπήγηση των δύο νέων παραγγελιών. 

Ακόμη υπενθυμίζει παλαιότερη ανακοίνωσή της για την επανεξέταση της κεφαλαιακής δομής της εταιρείας με τέτοιο τρόπο που θα εξασφαλίζει τη μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους της. Οι νέες παραγγελίες ενισχύουν τη θέση της εταιρείας σαν έναν από τους ηγέτες στην αγορά των LNG Carriers, τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog, Paul Wogan.

Σημειώνεται ότι, πρόσφατα, η εταιρεία παρέλαβε ένα νεότευκτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου από τα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries της Κορέας. Το πλοίο που απασχολείται ήδη από την εταιρεία Methane Services που ανήκει στον όμιλο του BG Group, είναι μεταφορικής ικανότητας 155.000 κ.μ. και είναι τύπου Tri-Fuel Diesel Electric LNG carrier, θέτοντας νέα πρότυπα σε ό,τι αφορά την ενεργειακή απόδοση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μετά την εν λόγω παραλαβή και την παραγγελία των δυο πλοίων η GasLog, ελέγχει ένα στόλο από 12 ιδιόκτητα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, εκ των οποίων τρία είναι ήδη σε λειτουργία και τα υπόλοιπα εννέα υπό ναυπήγηση. Επίσης διαχειρίζεται για λογαριασμό τρίτων άλλα 12 LNG Carriers.

Ολα τα πλοία καλύπτονται ήδη από συμφωνίες ναύλωσης εκτός από δύο τα οποία αναμένεται να παραλάβει η εταιρεία στο τέλος του 2014 και στις αρχές του 2015 και τα οποία θα επιδιώξει να ναυλώσει στη spot αγορά, προκειμένου να αξιοποιήσει τις αναμενόμενες ανοδικές τάσεις των ναύλων.

Παράλληλα, η GasLog ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με το BG Group στην τροποποίηση και επέκταση του ναυλοσύμφωνου που αφορά ένα υπό ναυπήγηση LNG Carriers (Hull Number 2017), το οποίο αναμένεται να παραλάβει το τρίο τρίμηνο του 2013.

Με βάση τη νέα συμφωνία, η συγκεκριμένη ναύλωση θα αποφέρει 14-16 εκατ. δολ. στα EBITDA στη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών απασχόλησης του πλοίου.


Σε παγκόσμιο επίπεδο
Επισημαίνεται ότι ο παγκόσμιος στόλος LNG Carriers ανερχόταν στο τέλος του 2012 στα 372 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 53,2 εκατ. κ.μ., αυξημένος κατά 0,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, αλλά αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,6% το 2013 και κατά 7,5% το 2014 λόγω των πολλών νέων παραγγελιών.

Σε ό,τι αφορά τους ναύλους, εκτιμάται ότι το 2013 η αγορά των LNG θα είναι από τις καλύτερες. Σύμφωνα με τη Wells Fargo Securities, δεν αναμένεται να κινηθούν υψηλότερα από το μέσο των 150.000 δολαρίων την ημέρα που κινήθηκαν το 2012, αλλά θα κρατήσουν ένα σταθερό ρυθμό, ιδιαίτερα κατά το πρώτο εξάμηνο και πριν «πέσουν» στο νερό πολλά νεότευκτα.




naftemporiki.gr

ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ




Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ για το σαββατοκύριακο. Στην Αθήνα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα μεταξύ 6-14 βαθμών Κελσίου, ενώ στην Θεσσαλονίκη από 1-12 βαθμούς Κελσίου.
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ χιόνια αναμένονται στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια της χώρας. Στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα, Σάββατο (9/2) έχει ως εξής:
Αττική
καιρός: λίγες νεφώσεις αυξημένες το μεσημέρι/απόγευμα με πιθανότητα βροχής η πρόσκαιρης καταιγίδας το μεσημέρι.
άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.
άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου και της δυτικής στερεάς.
άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι/απογευμα θα είναι αυξημένες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια Τοπήκα 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρούς: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης.
άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Για αύριο, Κυριακή (10/2), στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί- νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
ethnos.gr

TO ΘΕΜΑ ΤΟΥ "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ" ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ





Το θέμα της έλλειψης «Δημοτικού Συνηγόρου του Πολίτη», σε πολλούς Δήμους της Δυτικής Ελλάδος, επαναφέρει ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Θανάσης Νταβλούρος, σε ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο κ. Νταβλούρος  σημειώνει ότι στο μεγαλύτερο μέρος των Δήμων της επικράτειας δεν έχει εκλεγεί «Συμπαραστάτης του Δημότη» Ο Αχαιός βουλευτής απευθύνει τα ακόλουθα ερωτήματα στον υπουργό Εσωτερικών:
1. Με το δεδομένο ότι η λήξη της θητείας των υφιστάμενων Δημοτικών Αρχών σύμφωνα με το άρθρο 9 παράγραφος 5 του Νόμου 3852/2010, λαμβάνει χώρα την 31η Αυγούστου του έτους 2014, μήπως θα ήταν αναγκαία η πλήρης τροποποίηση της διάταξης που αφορά τον Συμπαραστάτη του δημότη και της Επιχείρησης και προκειμένου να ενεργοποιηθεί πλήρως ο θεσμός, να προβλεφθεί εκ νέου ρητά αποκλειστική προθεσμία τεσσάρων (4) μηνών από την εγκατάσταση των Δημοτικών Αρχών γι α να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και να επιβάλλονται κυρώσεις σε περίπτωση που τα αρμόδια όργανα δεν προβούν στην έναρξη και στην ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής;
2. Επειδή με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο η επιλογή του προσώπου για τη θέση του Συμπαραστάτη γίνεται στην βάση μιας γενικής προκήρυξης που δεν θέτει ειδικά προσόντα αλλά απλά επαναλαμβάνει την διάταξη του άρθρου 77 του νόμου 3852/2010 και λαμβάνει χώρα μόνο με την υποβολή αίτησης και ενός βιογραφικού σημειώματος του ενδιαφερόμενου, με συνέπεια η διαδικασία να στερείται ουσιαστικής  αξιολόγησης αλλά και να ευνοεί τη συμμετοχή και την επιλογή ατόμων χωρίς ειδικές γνώσεις και νομική κατάρτιση, μήπως, θα έπρεπε να προβλεφθεί ως αναγκαίο και απαραίτητο προσόν για τη συμμετοχή στην διαδικασία επιλογής το πτυχίο νομικής σχολής και να αξιολογείται επιπλέον η γνώση και η εμπειρία στον κλάδο του δημόσιου - διοικητικού δικαίου ήτοι κλάδου απολύτου συναφούς με τη φύση και το γνωστικό αντικείμενο των καθηκόντων του Συμπαραστάτη;
3. Με βάση τα προαναφερθέντα μήπως θα έπρεπε να τεθεί στάδιο προεπιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης που να προσομοιάζει με τον τρόπο επιλογής των έμμισθων δικηγόρων των Δήμων;
Μήπως θα έπρεπε οι υποψήφιοι να αξιολογούνται από τριμελή επιτροπή απαρτιζόμενη από τον πρόεδρο του οικείου Διοικητικού Πρωτοδικείου (ως πρόεδρο), τον πρόεδρο του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου (ως μέλος) και Δικαστικό Αντιπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ως μέλος), η οποία και θα αξιολογεί τους υποψηφίους στα κριτήρια της επιστημονικής κατάρτισης, της προσωπικότητας και της επαγγελματικής εξειδίκευσης και επάρκειας και θα εκδίδει ειδικώς αιτιολογημένη απόφαση επιλογής η οποία και θα κυρώνεται με απλή πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο;
4. Τέλος, προκειμένου να καταστεί ο θεσμός ελκυστικός και να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες αλλά και το κύρος του, πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης να προβαίνει σε αυτεπάγγελτο έλεγχο και διαμεσολάβηση καθώς και να επανεξεταστεί το ποσό της αντιμισθίας του, το οποίο και έχει μειωθεί δραματικά σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη για αμοιβή ισόποση με την τότε αντιμισθία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (σήμερα περικοπή αποδοχών 50%).

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΜΕΣΩ ΤΟΥ Δ.ΧΙΟΥ





ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ (για όσους έχουν υποβάλει αίτηση στο ΚΑΠΗ και στο Δ. Χίου)
ΚΤΙΡΙΟ ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ – περιοχή Κολυμβητηρίου -
ΔΕΥΤΕΡΑ 11/2/2013 (όσων το επώνυμο αρχίζει από: Α έως και  Ι)
ΤΡΙΤΗ      12/2/2013 (όσων το επώνυμο αρχίζει από: Κ έως και Ξ)
ΤΕΤΑΡΤΗ 13/2/2013 (όσων το επώνυμο αρχίζει από: Ο έως και Σ)
ΠΕΜΠΤΗ 14/2/2013 (όσων το επώνυμο αρχίζει από: Τ έως και Ω)
ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ (Τ.Κ. Χαλκειούς)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/2/2013
ΔΗΜΟΣ ΑΓ. ΜΗΝΑ (Πρώην Δημαρχείο – Θυμιανά)
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/2/2013
ΔΗΜΟΣ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ (Πρώην Δημαρχείο – Πυργί)
ΤΡΙΤΗ 19/2/2013
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2/2013
ΔΗΜΟΣ ΙΩΝΙΑΣ (Συν/σμός Μαστιχοπαραγωγών - Καλλιμασιά)
ΠΕΜΠΤΗ 21/2/2013
ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ (πλατεία  Μαρμάρου Καρδαμύλων)
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/2/2013
ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΝΗΣ (πρώην Δημαρχείο - Βολισσός)
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/2/2013

19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ . ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΧΙΟ

Η Ν.Ε. Χίου του ΚΚΕ καλεί φίλους και οπαδούς στην παρουσίαση - συζήτηση των θέσεων της Κ.Ε. του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο, στην αίθουσα Συμβουλίων της πρώην Νομαρχίας Χίου , την Τετάρτη 13/2/2013, στις 6.30 η ώρα το απόγευμα. Θα μιλήσει ο Βασίλης Αμπελογιάννης,μέλος της Κομμ. Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ.

ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ




Δύο Eλληνες υπηκόους συνέλαβαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου τα ξημερώματα Λιμενικοί, γιατί κατά την έξοδο τους απ' το πλοίο, , βρέθηκαν πάνω τους 6 και 14 γραμμάρια χασίς.

ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΧΙΟΥ




Tρεις σεισμικές δονήσεις εντάσεως 3,4 ρίχτερ «ξύπνησαν» σήμερα Σάββατο, το πρωί την περιοχή μεταξύ Μυτιλήνης – Χίου.
Συγκεκριμένα ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 5.49 το πρωί  με επίκεντρο 47χλμ. Βόρεια – Βόρειο Δυτικά της Μυτιλήνης. Ακολούθησε νέα σεισμική δόνηση  στις 6.43 και πάλι 3,4 ρίχτερ με επίκεντρο 46χλμ Βόρεια – Βορειοδυτικά της Μυτιλήνης. Τέλος ένας τρίτος σεισμός σημειώθηκε στις 8.24 το πρωί ,32χλμ. Βόρεια – Βόρειοδυτικά της Χίου

ΠΗΓΗ lesvosreport.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΡΠΑΓΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ





Γράφει η Ντίνα Βερβέρη / εφημερίδα Τα Νέα της Λέσβου

- Μετά το Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης ύποπτα περιστατικά σε Αγιάσο, Σκαλοχώρι, Ερεσό και Άντισσα
- Όλοι μιλούν για ένα κόκκινο αυτοκίνητο, του οποίου οι επιβάτες φοράνε σκούφους και γυαλιά και πλησιάζουν παιδιά όταν σχολάνε
- Αν. Τσολερίδου: «Κανένα παιδί ασυνόδευτο ιδιαίτερα στα χωριά, που δεν υπάρχει κίνηση τώρα το χειμώνα»

“Βροχή” πέφτουν οι καταγγελίες σε καθημερινή βάση στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφορικά με ύποπτα περιστατικά έξω από σχολεία με άγνωστους δράστες που επιχειρούν να πλησιάσουν μικρούς μαθητές. Μετά από το περιστατικό που συνέβη στα μέσα Ιανουαρίου έξω από Νηπιαγωγείο Μυτιλήνης (για το οποίο υποβλήθηκαν μηνύσεις από δύο μητέρες στην Αστυνομία), ανάλογες ύποπτες κινήσεις έχουν αναστατώσει σε μεγάλο βαθμό πολλά χωριά του νησιού. Σύμφωνα με την Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Τσολερίδου η ίδια έχει ενημερωθεί για ανάλογα συμβάντα στην Αγιάσο, την Ερεσό, το Σκαλοχώρι, ενώ χθες κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι και στην Άντισσα εντοπίστηκε από γονείς ύποπτο ΙΧ, χωρίς πινακίδες, με επιβαίνοντες δύο άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια, σε κοντινή απόσταση από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.
Από την πρώτη στιγμή που συνέβη το περιστατικό έξω από το 6ο Νηπιαγωγείο της Μυτιλήνης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμανε συναγερμό. Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό της προς όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του νησιού εφιστούσε την προσοχή των εκπαιδευτικών, των γονέων αλλά και των ίδιων των παιδιών κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους από τα σχολεία. Λίγες μέρες αργότερα υπήρξε ανεπίσημη καταγγελία από μητέρες άλλου Νηπιαγωγείου της πόλης, ενώ τις τελευταίες δύο εβδομάδεςκαταγγέλλονται συνεχώς ύποπτα περιστατικά από γονείς σε χωριά του νησιού.

Αναστάτωση στα χωριά

Για το χθεσινό περιστατικό που σύμφωνα με πληροφορίες συνέβη στην Άντισσα δεν υπήρξε επίσημη καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, ούτε και στην Διεύθυνση του σχολείου. Ωστόσο, στη μικρή κοινωνία της Άντισσας συζητήθηκε έντονα ότι άγνωστοι πλησίασαν με αυτοκίνητο μία μαθήτρια όταν αποχωρούσε το μεσημέρι από το Δημοτικό Σχολείο, αλλά αυτή τους προσπέρασε χωρίς να την ακολουθήσουν. Μάλιστα ειπώθηκε ότι επρόκειτο να στηθεί μπλόκο στον δρόμο από την Αστυνομία ή τους ίδιους τους γονείς για να εντοπίσουν τους δράστες, χωρίς αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Άγνωστοι με ξυρισμένα κεφάλια, γυαλιά και σκουφιά

Όλες οι καταγγελίες (από την Αγιάσο, το Σκαλοχώρι, την Ερεσό και την Άντισσα) αφορούν τα ίδια άτομα, σύμφωνα με τις περιγραφές και το ίδιο αυτοκίνητο, χρώματος κόκκινου, που συνήθιζε να σταθμεύει έξω από τα σχολεία, ιδιαίτερα κατά τις μεσημβρινές ώρες αποχώρησης των μαθητών. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι άγνωστοι πλησιάζουν τα παιδιά και τα ρωτάνε πού είναι οι γονείς τους ή πού πάνε, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, όταν διαπιστώνουν ότι συνοδεύονται βάζουν μπροστά το αυτοκίνητο και εξαφανίζονται.
Αν και οι μικροί μαθητές προσπαθούν να περιγράψουν τα χαρακτηριστικά των αγνώστων για να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία στην Αστυνομία, ωστόσο αυτό αποδεικνύεται δύσκολο, γιατί οι επιβάτες του Ι.Χ. φορούν γυαλιά ηλίου και σκούφους, προφανώς για να μην μπορούν να αναγνωριστούν. Παρ’ όλα αυτά η Αστυνομία έχει στην διάθεσή της κάποια στοιχεία από τις έρευνες που διεξήγαγε στις περιοχές απ’ όπου υπήρξαν οι καταγγελίες.
Οι γονείς πάντως στις καταγγελίες που διατυπώνουν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μιλούν για απόπειρες αρπαγής των παιδιών τους (είτε είναι ασυνόδευτα αλλά ακόμη κι όταν οι ίδιοι βρίσκονται λίγα μέτρα πιο πίσω). Γι’ αυτό ζητούν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και να προχωρήσει η Αστυνομία στην σύλληψη των αγνώστων που παραφυλούν τα παιδιά έξω από τα σχολεία τους για να τα αρπάξουν.
«Να προσέχουν οι γονείς»
Μιλώντας στα “Νέα της Λέσβου” για τα απανωτά αυτά περιστατικά που έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα και δη στους γονείς, η Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Τσολερίδου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Καλά κάνουν οι γονείς και προσέχουν τα ξένα αυτοκίνητα και τους άγνωστους που επιβαίνουν σ’ αυτά μετά από τα ύποπτα περιστατικά που έχουν καταγραφεί. Αλλά αυτό που πρέπει να προσέχουν περισσότερο είναι να μην αφήνουν τα παιδιά τους ασυνόδευτα. Δεν πρέπει να κυκλοφορούν μόνα τους πουθενά και πολύ περισσότερο στα χωριά που δεν υπάρχει κίνηση, ειδικά τώρα τον χειμώνα. Έχουμε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή όλα τα σχολεία, γιατί ακόμη και μία πιθανότητα να υπάρχει για απόπειρα αρπαγής παιδιού πρέπει να μηδενιστεί».


πηγη ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ 

ΠΟΕ - ΟΤΑ : 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ



Κάλυψη προσφέρει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στους εργαζομένους στις κοινωνικές δομές, «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΔΑΠ κ.λπ., οι οποίοι πραγματοποιούν 48ωρη απεργία στις 13-14 Φεβρουαρίου. Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους στα προγράμματα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Οι εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούν:
  1. Νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει τη συνέχιση της εργασίας του υπηρετούντος προσωπικού στις Κοινωνικές Δομές, οι οποίες μετά από δέκα (10) χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς είναι αναγκαίες για την κοινωνία.
  2. Άμεση σύσταση μέσω των ΟΕΥ, οργανωμένων Κοινωνικών Υπηρεσιών σε κάθε Δήμο και την στελέχωση των υπηρεσιών αυτών με την ενσωμάτωση του έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.
  3. Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που για πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι και οδηγούνται μαθηματικά, όπως και οι υπόλοιποι πολίτες, στην οικονομική εξαθλίωση.
  4. Την παύση του σχεδιασμού της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των αιρετών για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιρισμών που οδηγεί τις Κοινωνικές Δομές σε διάλυση και σε νέα επιβάρυνση τους πολίτες.

«Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές της συγκυβέρνησης έχουν στόχο το σύνολο της κοινωνίας και των εργαζομένων, έχουμε ΟΛΟΙ υποχρέωση να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην παροχή της κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε όλους τους δικαιούχους που το έχουν ανάγκη και να προστατεύσουμε τους περίπου 5.000 εργαζόμενους που απασχολούνται στα προγράμματα αυτά», σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
aftodioikisi.gr

ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ 15.000 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ



Το πρώτο «κύμα» από τους 25.000 υπαλλήλους που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013 έρχεται το Μάρτιο, καθώς τότε θα κατατεθεί από την κυβέρνηση νομοσχέδιο για τη συγχώνευση 400 φορέων. Εκτιμάται ότι μετά την ψήφισή του θα τεθούν σε διαθεσιμότητα περίπου 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι.
Σύμφωνα με το «Έθνος», η «δεξαμενή» των 15.000 «διαθεσίμων» θα προέρχεται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα: τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τις ΔΕΚΟ, τις ανώνυμες εταιρείες του κράτους και τις δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς από τους οργανισμούς του Δημοσίου και τις περιφερειακές κρατικές υπηρεσίες.
Οι καθυστερήσεις που καταγράφονται στη μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά και τα μειωμένα έσοδα των δημόσιων ταμείων έχουν κινητοποιήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν πρόσφατα από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να παρουσιάσουν το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από 25.000 απολύσεις.
Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός και επιταχύνεται, με παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο σχεδιασμός για την αναδιοργάνωση των δομών και τη διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων. Το χρονοδιάγραμμα που καταρτίζει η κυβέρνηση για τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων θα συζητήσουν, εξάλλου, σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν, στις 11 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου.
 aftodioikisi.gr