Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ!


Στις 18 Δεκεμβρίου

Γεγονότα

1917: Η Αμερικανική Γερουσία εγκρίνει την ποτοαπαγόρευση.

1940: Ο Αδόλφος Χίτλερ υπογράφει ένα μυστικό διάταγμα, με το οποίο ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη ναζιστική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση, που έμεινε στην ιστορία με τον κωδικό Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα.

1944: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde».


1969: Ο πολιτικός μηχανικός Δημήτριος Λάκκας, υιός Ελληνίδος εκ Μυτιλήνης, διορίζεται Πρόεδρος του Παναμά.

1991: Η Ελλάδα γίνεται δεκτή στη Συμφωνία του Σένγκεν με το καθεστώς του παρατηρητή.

2000: Σπάνια επίδειξη «ευ αγωνίζεσθαι» από τον ιταλό επιθετικό της Γουέστ Χαμ, Πάολο Ντι Κάνιο, στον αγώνα εναντίον της Έβερτον (1-1), όταν αντί να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα σταματάει τον αγώνα για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον πεσμένο αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο ίδιος παίκτης είχε εξοργίσει τη φίλαθλη κοινή γνώμη της Βρετανίας, όταν διαμαρτυρόμενος έσπρωξε βάναυσα τον διαιτητή Άλκοκ, ενέργεια που του στοίχισε ποινή 11 αγωνιστικών.

Γεννήσεις

1911: Ζιλ Ντασέν, γαλλικής καταγωγής αμερικανός σκηνοθέτης, σύντροφος της Μελίνας Μερκούρη. (Θαν. 31/3/2008)

1913: Βίλι Μπραντ, καγκελάριος της Γερμανίας κατά το διάστημα 1969 - 1974 και «αρχιτέκτονας» της πολιτικής της ύφεσης (Ostpolitik) -το άνοιγμα δηλαδή της Δύσης στην τότε κομμουνιστική Ανατολή- κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Ειρήνης το 1971. (Θαν. 8/10/1992)

1966: Μάριος Φραγκούλης, τενόρος.

Θάνατοι

1737: Αντόνιο Στραντιβάρι, ιταλός κατασκευαστής βιολιών. (Γεν. 1644)

1999: Ρομπέρ Μπρεσόν, γάλλος σκηνοθέτης του κινηματογράφου. (Γεν. 25/9/1901)

2001: Δημήτρης Δραγατάκης, συνθέτης λόγιας μουσικής. (Γεν. 22/1/1914)

ΔΕΛΤΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα αφορά σε ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο.

Ύφεση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα. Παράλληλα οι Νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά στα πελάγη στα 9 Μποφόρ και θα εξασθενίσουν το βράδυ κυρίως στα Δυτικά.

Την Κυριακή 18 του μήνα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα με εξασθένηση από το βράδυ.

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στη χώρα με έντονες βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Δυτικής και Βόρειας χώρας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
• Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.
• Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

newsbomb.gr

ΗΤΑΝ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΚΩΜΑ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΕ!!!



Το θαύμα των Χριστουγέννων έγινε στην Λέσβο.

Η 30χρονη Κωνσταντίνα – Μαρίνα Σπυριάδη, κόρη του γνωστού αναισθησιολόγου Στρατή Σπυριάδη που είχε τραυματιστεί σοβαρότατα το καλοκαίρι του 2009 και επί 2,5 χρόνια παρέμενε σε κωματώδη κατάσταση, εντελώς ανέλπιστα, όπως ομολογούν οι γιατροί της, αλλά και ο ίδιος ο πατέρας της, ανέκαμψε ξαφνικά και απέκτησε τις αισθήσεις της...


Μιλάει, ακούει, κινείται…

Οι γονείς της, που όλο αυτό τον καιρό ήταν δίπλα στο παιδί τους και ανέβαιναν το δικό τους Γολγοθά, είδαν ξαφνικά το παιδί τους να τους μιλάει… να τους χαμογελάει…

Η άτυχη κοπέλα είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο στα Πηγαδάκια του Κάτω Τρίτους, όπου είχε σκοτωθεί ακαριαία ο οδηγός του αυτοκινήτου. Από τότε η Κωνσταντίνα – Μαρίνα Σπυριάδη ήταν σε κώμα, με βαριές εγκεφαλικές κακώσεις.

Οι γονείς της παρ’ ότι είχαν απελπιστεί, δεν το έβαζαν ποτέ κάτω. Δεν εγκατέλειψαν ούτε στιγμή την προσπάθεια να γλυτώσουν το παιδί τους. Κι αυτό γνωρίζοντας ότι το παιδί τους δεν είχε πλέον πιθανότητες να «επανέλθει».

Πολύ περισσότερο το γνώριζε ο πατέρας της κοπέλας, αφού είναι γιατρός και καταλάβαινε την κατάσταση της κόρης του.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι ο πατέρας της κοπέλας Στρατής Σπυριάδης έχει καταφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Νοσοκομείου Μυτιλήνης θεωρώντας ότι έγιναν παραλείψεις και ολιγωρίες, που στοίχισαν στην επιδείνωση της υγείας της κόρης του.

Όμως εδώ και λίγες μέρες το παιδί τους ξαφνικά «αφυπνίστηκε»…

Όλοι τώρα ελπίζουν, ότι μετά από αυτό το θαύμα, η Κωνσταντίνα – Μαρίνα Σπυριάδη θα επανέλθει πολύ σύντομα, σε πλήρη αποκατάσταση της υγείας της!!!

Πηγή: lesvosnews.gr

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΥΝΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, ευχαριστεί όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα της 13ης Νοεμβρίου, με σκοπό την επίσκεψη στο Μουσείο της Ακροπόλεως καθώς και τα πολύ θετικά σχόλιά σας, που με χαρά ακούσαμε.
Με την επιυμία να ξανασυναντηθούμε, τώρα όμως για γλέντι και ξενοιασιά που όλοι έχουμε τόση ανάγκη, σας προσκαλούμε στον ετήσιο χορό του Συλλόγου μας, που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου 2011, Κυριακή μεσημέρι, στην αίθουσα Ανθέλεια (πρώην Ανέστης -μεγάλη αίθουσα), οδός Βουλγαροκτόνου 5 -ΔΑΦΝΙ.
Η ορχήστρα που θα μας δώσει κέφι και θα μας ξεσηκώσει για χορό, είναι γνωστή από την περσινή εκδήλωση του συλλόγου, άρα δοκιμασμένη.
Το φαγητό που θα προσφερθεί φροντίσαμε να είναι προσεγμένο και καλής ποιότητας. Η τιμή της πρόσκλησης είναι 25 ευρώ και σε αυτή, εκτός από το φαγητό, περιλαμβάνει καρσί, μπύρα και αναψυκτικά σε απεριόριστη κατανάλωση.
Για τη συμμετοχή σας παρακαλούμε να τηλεφωνήσετε στα παρακάτω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου
Παντελής Καββάδας, 69 44 14 8445
Νικόλαος Πολίτσης 69 47 72 96 82

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ



Οδηγίες προκειμένου να διευκολυνθεί η μαζική είσοδος Τούρκων στην Ελλάδα έχει δώσει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας στις αρμόδιες προξενικές αρχές σύμφωνα με την αποκαλυπτική απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.
Η υπουργός μάλιστα εξηγεί απροκάλυπτα ότι αρκεί η «καλή πίστη» των ταξιδιωτών και τα «εγκεκριμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία» προκειμένου να παρακαμφθεί  ακόμα και η αυτοπρόσωπη παρουσία στο ελληνικό προξενείο των Τούρκων που θέλουν να εισέλθουν στην χώρα μας!
Συγκεκριμένα, το έγγραφο – απάντηση της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου προς απάντηση σχετικής ερώτησης της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη αναφέρει ότι  «έχουν δοθεί οδηγίες εφ όσον οι περιστάσεις το επιτρέπουν για τη χρήση δυνατότητας εξαίρεσης από την υποχρέωση αυτοπρόσωπης παρουσίας των αιτούντων, προκειμένου περί ταξιδιωτών καλής πίστης ή όταν μεσολαβούν εγκεκριμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία καθώς και οδηγίες για την συντόμευση του χρόνου έκδοσης των θεωρήσεων εντός 24 ωρών».
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά το υπουργείο «εφηύρε» «κάρτες ελευθέρας εισόδου» 5ετούς διάρκειας!
Αναλυτικά η υπουργός εξηγεί ότι «με στόχο την μεγαλύτερη δυνατή διευκόλυνση των Τούρκων ταξιδιωτών «καλής πίστης», δηλαδή, μεταξύ άλλων, επιχειρηματιών, ατόμων εγνωσμένου οικονομικού και κοινωνικού κύρους, πανεπιστημιακών, ερευνητών, κλπ ισχύουν γενικές οδηγίες προς Προξενικές μας Αρχές στην Τουρκία για τη χορήγηση σε αυτούς, κατ αρχήν, θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων μακράς διάρκειας, ισχύος μέχρι 5 ετών».

ΕΚΡΗΞΗ ΑΙΡ ΚΟΝΤΙΣΙΟΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΠΑΠΠΟΥ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΙ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του LesvosNews.gr, η πυρκαγιά που ξεκλήρισε μία οικογένεια, λόγω της οποίας πέθαναν γιαγιά, παππούς και εγγονάκι, εκδηλώθηκε ύστερα από έκρηξη σε συσκευή aircontition.
Ο 59χρονος Δημήτρης Γιάνναρος την ώρα της έκρηξης ήταν στο μπάνιο και για τον λόγο αυτό βρέθηκε χωρίς ρούχα και η βρύση ήταν ανοιχτή.

Από την έκρηξη της συσκευής aircontition αναδύθηκαν τοξικά δηλητηριώδη αέρια, τα οποία μάλλον προκάλεσαν τον άμεσο θάνατο του άτυχου άνδρα.

Η 51χρονη σύζυγός του, Ιωάννα Μουτζούρη – Γιάνναρου, προσπάθησε με το 4,5 χρόνων εγγονάκι της να... βγει στο παράθυρο, αλλά δεν πρόλαβαν, αφού ο θάνατος τους είχε στήσει καρτέρι.

Και οι δυο τους βρέθηκαν νεκροί δίπλα στο παράθυρο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, στο νησί σπεύδει από την Αθήνα ειδικό κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων, για να ερευνήσουν τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία.

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

--- 
 
 
 
 
 
Του ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ--
                                                         Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Χίου
                                                         Περιφερειακού Συμβούλου Βορείου Αιγαίου





«εκ της θαλάττης άπασα ήρτηται σωτηρία».
                                                                         Ξενοφών



      Από της αρχαιότητος , είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο η δύναμη, η αξιοπιστία και η αρτιότητα της  Ελληνικής  ναυτικής δύναμης. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε ότι  στη μακραίωνη Ιστορία μας,  η Εμπορική Ναυτιλία διαδραμάτισε  (και συνεχίζει να διαδραματίζει)  σημαντικό ρόλο,  τόσο στην οικονομική  και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, όσο και στη διεθνή προβολή  του Ελληνικού ονόματος. Το Ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο έχει δώσει στη χώρα μας την παγκόσμια πρωτιά στο δυσκολότερο και πιο ανταγωνιστικό πεδίο οικονομικής δράσης: Τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές. 
 Στη δύσκολη οικονομική και πολιτική περίοδο που περνά η χώρα μας, τη δυσκολότερη τα τελευταία μεταπολεμικά χρόνια, οι δύο πυλώνες στους οποίους θα μπορούσε να στηριχθεί (για να υπάρξει ανάπτυξη και να καταφέρουμε μακροπρόθεσμα τουλάχιστον να βγούμε από την κρίση) είναι η Ναυτιλία και ο Τουρισμός
Η σημερινή κυβέρνηση με την ανάληψη της εξουσίας κατήργησε το ΥΕΝ, το οποίο συγχωνεύτηκε με το νέο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, μεταφέροντας τα τμήματα του Λιμενικού Σώματος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ύστερα, στον ανασχηματισμό του Σεπτεμβρίου του 2010, αναίρεσε την παραπάνω κίνηση, δημιουργώντας το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, ενώ το Λιμενικό παρέμεινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τέλος, σε λιγότερο από ένα χρόνο λειτουργίας, το Υ.Θ.Υ.Ν.ΑΛ. συγχωνεύτηκε με το υπουργείο Ανάπτυξης.
H συγχώνευση ενός τόσου νευραλγικού Υπουργείου και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων, οι οποίες είναι πολλαπλές και ποικίλες, σε άλλο ήδη φορτωμένο Υπουργείο, δημιούργησε μια χαώδη κατάσταση. Παράλληλα, οι αλλεπάλληλες αλλαγές στα διοικητικά όργανα και τις δικαιοδοσίες τους, έχουν δημιουργήσει δυσκολίες στην ομαλή λειτουργία του ναυτιλιακού κλάδου της χώρας.
Ακόμη και ο αναπληρωτής Υπουργός  Χάρης Παμπούκης (ο οποίος είχε αναλάβει τα θέματα ναυτιλίας του Υπουργείου Ανάπτυξης) ,μη μπορώντας να αντέξει, αλλά και να εξηγήσει την αδικία που υφίσταται η Ελληνική Ναυτιλία, διαφώνησε έντονα με τον Πρωθυπουργό για τη επιμονή του να μην υπάρχει Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η χώρα χρειάζεται έναν ενιαίο, οργανωμένο και υπεύθυνο φορέα που θα αντιμετωπίζει και θα διαχειρίζεται συνολικά τα θέματα της ναυτιλίας και δεν μπορεί να είναι άλλος, παρά το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας όταν ανασυσταθεί ,  μπορεί να λειτουργήσει ως θεσμικό εργαλείο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης,. γιατί εκπροσωπώντας το 50% της Ευρωπαϊκής Ναυτιλιακής δύναμης (τόσο δυνατή είναι η Ελληνική Ναυτιλία), είναι ουσιαστικά ένα Ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο πού έχει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του ρυθμιστικού πλαισίου του Παγκόσμιου Θαλασσίου Εμπορίου.
Μια  υγιής Ελληνική ναυτιλία αποτελεί σημαντικό πυλώνα της οικονομίας και εξασφαλίζει την καλή λειτουργία και άλλων σημαντικών κλάδων οι οποίοι εξαρτώνται άμεσα από αυτήν, όπως η ναυπηγική βιομηχανία .
Η ναυτιλία και ο τουρισμός είναι οι πιο εξωστρεφείς κλάδοι  της Ελληνικής οικονομίας:
-             φέρνουν συνάλλαγμα,
-             γεφυρώνουν το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου,
-             δημιουργούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας,
-       ενδυναμώνουν την Οικονομία μας  και ωφελούν ολόκληρη την Κοινωνία.

Οφείλουμε πολλά στην Ελληνική Ναυτιλία, στη μεγάλη ναυτική οικογένεια και τους Έλληνες ναυτικούς. Οφείλουμε να επαναλειτουργήσουμε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας άμεσα, για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την επιτυχημένη πορεία, που ανακόπηκε την τελευταία διετία.







το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο στις 22Σεπτεμβριου 2011