Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ



Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου/ Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προκηρύσσει διαγωνισμό για την κατάταξη στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ογδόντα (80) δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. (ανδρών- γυναικών).

Οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε υψομέτρηση, ιατρικές εξετάσεις, αθλητικές δοκιμασίες (κολύμβηση- αγωνίσματα) και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες. Όσοι κριθούν ικανοί από τις ανωτέρω εξετάσεις – δοκιμασίες υποβάλλονται σε γραπτές εξετάσεις.

Στην προκήρυξη που κυκλοφορεί αναφέρονται η ηλικία και τα λοιπά προσόντα των υποψηφίων, οι Σχολές και τα Τμήματα των οποίων οι πτυχιούχοι δικαιούνται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, οι διαδικασίες του διαγωνισμού, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη πληροφορία.

H προκήρυξη έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr) καθώς και στην ιστοσελίδα του «Δι@ύγεια» (http://diavgeia.gov.gr) (ΑΔΑ: ΒΛΩΗΟΠ-ΟΟ3), από όπου μπορούν να ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι. Επίσης, μπορούν να απευθύνονται στο ΥΝΑ/Α/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ./ΔΕΚ 1Ο (Ακτή Βασιλειάδη, πύλη Ε1-Ε2, Πειραιάς, τηλ. 2104191546-1566) και τις Λιμενικές Αρχές της χώρας.

Κατάθεση δικαιολογητικών, είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, είτε αυτοπροσώπως (ή με νομίμως εξουσιοδοτημένο προς τούτο άτομο) (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 08:00 έως 14:00), από την 19-8-2013, ημέρα Δευτέρα μέχρι και την 06-9-2013, ημέρα Παρασκευή στη Σχολή Λιμενοφυλάκων (τέρμα Οικονόμου και Ξανθοπουλίδου, Χατζηκυριάκειο, Πειραιάς, Τ.Κ. 18510). 




flashnews.gr

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ( ΦΟΡΟΥΣ) ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ



Γνωστά ονόματα του εφοπλισμού φέρονται ότι αρνούνται να πληρώσουν έστω και εθελοντικά μερικά ευρώ επιπλέον ως φόρο, καθώς δεν ανταποκρίθηκαν ούτε στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) για την… εθελοντική φορολόγηση.

Ο Λεωνίδας Δημητριάδης- Ευγενίδης της Niver Lines, ο Κωστάκης Λοΐζου των εταιριών Core Marine και Louis Hellenic Cruises, o Αδαμάντιος Πολέμης της Polembros Shipping, o Λεό Πατίτσας της Atlas Maritime είναι μερικοί από τα πολύ γνωστά εφοπλιστικά ονόματα, που σύμφωνα με δημοσίευμα της «Deal», δεν δήλωσαν συμμετοχή στο… πρόγραμμα εθελοντικής φορολόγησης.

Από την άλλη πλευρά, όμως, σύμφωνα, πάντα, με τη «Deal» δήλωσαν συμμετοχή εταιρείες συμφερόντων επίσης γνωστών εφοπλιστικών ονομάτων, όπως του Δημήτρη Μελισσανίδη (Aegean), της οικογένειας Βαρδινογιάννη (Avin), του Βαγγέλη Μαρινάκη (Capital), της οικογένειας Αλαφούζου, της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, των Αγγελικούση, Χατζηελευθεριάδη (Eletson) και Τσάκου, του Κωνσταντίνου (Arcadia) και του αδελφού του Θεόδωρου Αγγελόπουλου (Metrostar), της Αγγελικής Φράγκου (Navios), της οικογένειας Λασκαρίδη, βέβαια του προέδρου της ΕΕΕ, Θεόδωρου Βενιάμη, που είχε την σχετική πρωτοβουλία κ.α.

Συνολικά, φαίνεται να δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτοφανές πρόγραμμα εθελοντικής φορολόγησης 442 ναυτιλιακές εταιρείες, αν και στην πραγματικότητα είναι λιγότερες καθώς σε αρκετές περιπτώσεις είναι συμφερόντων του ίδιου εφοπλιστή 2 ή και 3 εταιρείες, οι οποίες καταγράφονται μια προς μια.

Το σύνολο των πλοίων, που θα φορολογηθούν ανέρχονται σε 2.769.

Η προ ενός έτους «συμφωνία κυρίων» μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών επισφραγίστηκε πριν από μερικές μέρες με την υπογραφή του συνυποσχετικού, σύμφωνα με το οποίο η ναυτιλιακή κοινότητα θα συνδράμει σε ορίζοντα τριετίας στην εθνική προσπάθεια για την σταθεροποίηση της οικονομίας. 

Σε πρώτη φάση, εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν άμεσα 75 εκατ. ευρώ και από εκεί και πέρα υπολογίζεται ότι ο εφοπλισμός θα ενισχύει τον κρατικό προϋπολογισμό με 140 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Tο συνυποσχετικό προβλέπει την καταβολή ανά πλοίο, είτε υπό ελληνική, είτε υπό ξένη σημαία, ανάλογου φόρου με αυτό που προβλέπει η νομοθεσία περί tonnage tax. H κάθε ναυτιλιακή θα πληρώνει διπλή εισφορά για το κάθε πλοίο που έχει στον στόλο της, ανεξαρτήτου σημαίας.


Ποιοι δεν συμμετείχαν

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσίευσε η «Deal» σε αυτό το πρόγραμμα δεν δήλωσαν συμμετοχή μεγάλα ονόματα του εφοπλισμού. Μεταξύ αυτών είναι ο Πάρης Δράγνης της Goldenport, o Αδαμάντιος Πολέμης της Polembros Shipping, ο Κωστάκης Λοΐζου των εταιριών Core Marine και Louis Hellenic Cruises, ο Βασίλης Θεοχαράκης της Teo Shipping Group, ο Νίκος Ε. Λιβανός της Kyla Shipping Enterprises, ο Πήτερ Λιβανός της Gaslog LNG Services, ο Γιώργος Σακαλής της Fairport Shipping, ο Λεωνίδας Δημητριάδης- Ευγενίδης της Niver Lines, οι Νικόλας Φιστές και Μιχάλης Ζολώτας της Newlead Shipping, ο Νίκος Νοτιάς της Trojan Maritime, o Λεό Πατίτσας της Atlas Maritime, ο Γιώργος Περογιαννάκης της Perosea Shipping Company, o Αδαμάντιος Λεμός της Unisea Shipping, o Νίκος Μαδιάς της Chaian Spirit Maritime Enterprises, o Ηλίας Τσάκος της Entrust Marine, o Πάνος Ηλιόπουλος της Ilios Shipping, ο Σταμάτης Φραγκούλης της S. Frangoulis, ο Γιώργος Φραγκίστας της World Carrier Corporation και Χρήστος Π. Λεμός της Alert Shipmanagement.


Δηλώσεις για το «Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω»

Την δίκη τους απάντηση έδωσαν με δηλώσεις τους στην ναυτιλιακή επιθεώρηση Tradewinds δύο από τους εφοπλιστές που δεν συμμετείχαν στην διαδικασία της οικειοθελούς προσφοράς, ο Ηλίας Τσάκος της Entrust Maritime και ο Νίκος Σάββας της Cosmoship.

Όπως επεσήμανε ο πρώτος,«όταν για πρώτη φορά το μέτρο του έκτακτου φόρου έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων, η εταιρία δεν είχε θεωρήσει πως ήταν πραγματικά αξιόπιστο. Tώρα που έχει πειστεί ότι τα χρήματα θα αξιοποιηθούν προς την σωστή κατεύθυνση, θα το ξανασκεφτόμασταν. Γι αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να μην συμμετέχουμε». 

Πάντως, ο κ. Σάββας άφησε αιχμές και για την στάση του υπουργείου Ναυτιλίας απέναντί τους, καθώς όταν ζήτησε κάποιες περαιτέρω πληροφορίες για το όλο εγχείρημα, υποστήριξαν ότι ορισμένοι από τους υπαλλήλους δεν τους αντιμετώπισαν και με τον πλέον ευγενικό τρόπο.




zougla.gr

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας και βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τις 20 Αυγούστου 2013, αλλάζει το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων για κάθε τάξη Λυκείου όπως και ο τρόπος αξιολόγησης για την προαγωγή ή την απόλυση του μαθητή.

Το πρόγραμμα σπουδών και τα μαθήματα που περιλαμβάνει για κάθε τάξη του Λυκείου, αναλύεται στις παρακάτω παραγράφους. 

Η αξιολόγηση των μαθητών και για τις τρεις τάξεις σύμφωνα σχέδιο νόμου,επικεντρώνεται:
  • στην ουσιώδη κατανόηση τωνκεντρικών θεμάτων και θεμελιωδών εννοιών
  • στην κατάκτηση ανώτερων γνωστικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων όπως
    • η κριτική και συνθετική σκέψη
    • η αξιολόγηση
    • η επιχειρηματολογία
    • η επίλυση προβλημάτων και
    • η πρωτοτυπία 
Η αξιολόγηση βασίζεται ιδίως:
  • στον προσδιορισμό ανά μάθημα εξεταστέας ύλης με βάση τις θεματικές ενότητες
  • στην ικανότητα διασύνδεσης ουσιωδών γνώσεων που προέρχονται από ευρύτερα τμήματα της ύλης του μαθήματος
  • στην κατανόηση των βασικών εννοιών ή, ανάλογα με το γνωστικό αντικείμενο, γεγονότων,διαδικασιών ή διεργασιών του κάθε γνωστικού πεδίου και
  • στη δυνατότητα κριτικής αξιολόγησης και ανάπτυξης λογικών επιχειρημάτων καιτεκμηρίωσης για θέματα συναφή με την ύλη.

    Α΄ Λυκείου

    Το πρόγραμμα αποτελείται αποκλειστικά από μαθήματα Γενικής Παιδείας
    Ο βασικός κορμός του προγράμματος περιλαμβάνει 33 διδακτικές ώρες

    Ο μαθητής καλείται να επιλέξει και 2 διδακτικές ώρες ενός μαθήματος επιλογήςαπό τα τρία που διατίθενται. Το σύνολο των εβδομαδιαίων διδακτικών ωρών ανέρχεται σε35:


    Τα τρία διατιθέμενα μαθήματα επιλογής που οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν ένα, είναι:

    Αξιολόγηση στην Α΄ Λυκείου - Προαγωγή

    Οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς διεξάγονται ενδοσχολικά. Περιλαμβάνουν όλα τα διδασκόμενα μαθήματα εκτός των μαθημάτων της Ερευνητικής Εργασίας και της Φυσικής Αγωγής. Τα θέματα είναι κοινά για όλα τα τμήματα του ίδιου σχολείου και προέρχονται κατά 50%, με κλήρωση, από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και κατά 50% από τονδιδάσκοντα ή τους διδάσκοντες. Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο διδάσκοντα.

    Ο γενικός βαθμός της Α΄ Λυκείου προκύπτει από το μέσο όρο της προφορικής και της γραπτής εξέτασης κάθε μαθήματος (αν αυτό εξετάζεται και γραπτά).  Απαραίτητη προϋπόθεση για τηνπροαγωγή του μαθητή είναι η επίτευξη γενικού βαθμού ίσου ή μεγαλύτερου του δέκα (10).

    Ο βαθμός προαγωγής της Α΄ Λυκείουπροσμετρά στην εξαγωγή του Βαθμού Προαγωγής & Απόλυσης (Β.Π.Α) κατά ποσοστό 20%. Ο Β.Π.Α. με τη σειρά του προσμετρά για την εισαγωγή του μαθητή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση

    Ο βαθμός προαγωγής της Α΄ Λυκείου προσμετρά στον Β.Π.Α. ως έχει εφόσων δεν είναι μεγαλύτερος, περισσότερο από μία μονάδα από το μέσο όρο των τεσσάρων (4) Πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων και επίσης δεν είναι μκρότερος αυτού του μέσου όρου

    Αν ο βαθμός προαγωγής είναι μεγαλύτερος περισσότερο από μία μονάδα από το μέσο όρο των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων τότε προσαρμόζεται προς τα κάτω ώστε να απέχει ακριβώς μία μονάδα.

    Αν ο βαθμός προαγωγής είναι μικρότερος από το μέσο όρο των Πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων τότε προσαρμόζεται προς τα πάνω κατά μία μονάδα μέχρι όμως το μέσο όρο των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων.

    Β΄ Λυκείου

    Το πρόγραμμα μαθημάτων αποτελείται κατά86% από μαθήματα γενικής παιδείας και κατά14% από μαθήματα προσανατολισμού. Τα μαθήματα γενικής παιδείας καταλαμβάνουν30 συνολικά εβδομαδιαίες διδακτικές ώρες και υπάρχουν δύο ομάδες μαθημάτων προσανατολισμού 5 εβδομαδιαίων διδακτικών ωρών η κάθε μία και οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν μία απ' αυτές. Συνολικά Η Β΄ Λυκείου περιλαμβάνει συνολικά 35εβδομαδιαίες διδακτικές ώρες στο πρόγραμμά της.

    Μαθήματα γενικής παιδείας:


    Μαθήματα ομάδων προσανατολισμού:



    Αξιολόγηση στην Β΄ Λυκείου - Προαγωγή

    Οι γραπτές προαγωγικές εξετάσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς διεξάγονται ενδοσχολικά. Περιλαμβάνουν όλα τα διδασκόμενα μαθήματα εκτός των μαθημάτων της Ερευνητικής Εργασίας και της Φυσικής Αγωγής. Τα θέματα είναι κοινά για όλα τα τμήματα του ίδιου σχολείου και προέρχονται κατά 50%, με κλήρωση, από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και κατά 50% από τονδιδάσκοντα ή τους διδάσκοντες. Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο διδάσκοντα.

    Ο γενικός βαθμός της Β΄ Λυκείου προκύπτει από το μέσο όρο της προφορικής και της γραπτής εξέτασης κάθε μαθήματος (αν αυτό εξετάζεται και γραπτά). Απαραίτητη προϋπόθεση για τηνπροαγωγή του μαθητή είναι η επίτευξη γενικού βαθμού ίσου ή μεγαλύτερου του δέκα (10).

    Ο βαθμός προαγωγής της Β΄ Λυκείουπροσμετρά στην εξαγωγή του Βαθμού Προαγωγής & Απόλυσης (Β.Π.Α) κατά ποσοστό 35%Ο Β.Π.Α. με τη σειρά του προσμετρά για την εισαγωγή του μαθητή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Ο βαθμός προαγωγής της Β΄ Λυκείου προσμετρά στον Β.Π.Α. ως έχει εφόσων δεν είναι μεγαλύτερος, περισσότερο από μία μονάδα από το μέσο όρο των τεσσάρων (4) Πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων και επίσης δεν είναι μκρότερος αυτού του μέσου όρου. 
    Αν ο βαθμός προαγωγής είναι μεγαλύτερος περισσότερο από μία μονάδα από το μέσο όρο των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων τότε προσαρμόζεται προς τα κάτω ώστε να απέχει ακριβώς μία μονάδα.

    Αν ο βαθμός προαγωγής είναι μικρότερος από το μέσο όρο των Πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων τότε προσαρμόζεται προς τα πάνω κατά μία μονάδα μέχρι όμως το μέσο όρο των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων.

    Γ΄ Λυκείου

    Το πρόγραμμα μαθημάτων αποτελείται κατά37% από μαθήματα γενικής παιδείας και κατά63% από μαθήματα προσανατολισμού. Έτσι τα μαθήματα γενικής παιδείαςκαταλαμβάνουν τις 12 διδακτικές ώρες του εβδομαδιαίου προγράμματος και οι υπόλοιπες20 διδακτικές ώρες  κατανέμονται σταμαθήματα προσανατολισμούΣυνολικά η Γ΄ Λυκείου περιλαμβάνει 32 εβδομαδιαίες διδακτικές ώρες στο πρόγραμμά της.

    Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας προτείνει 3 ομάδες μαθημάτων προσανατολισμού, όπου οι μαθητές έχουν δικαίωμα να επιλέξουν μια ομάδα: 
    • Την ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών με μαθήματα:
      • Αρχαία Ελληνική Γλώσσα & Γραμματεία
      • Λατινικά
      • Ιστορία
    • την ομάδα Θετικών Σπουδών με μαθήματα:
      • Φυσική
      • Μαθηματικά ή Βιολογία (για τις Επιστήμες Υγείας)
      • Χημεία
    • και την ομάδα Οικονομικών  - Πολιτικών  - Κοινωνικών Σπουδών με μαθήματα:
      • Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής
      • Οικονομία & Διοίκηση ή Αρχές Φυσικών Επιστημών (για τα Παιδαγωγικά)
      • Στοιχεία Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών ή Ιστορία (για τα Παιδαγωγικά)
    Οι μαθητές πρέπει να επιλέξουν μία ομάδα και 3 μαθήματα από κάθε ομάδα. Τα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν και θα εξεταστούν τελικώς εξαρτώνται από την επιλογή του Επιστημονικού Πεδίου Εξειδίκευσης που καθορίζει και την ομάδα Σχολών που θα απευθυνθούν τελικά.
    Έτσι τα μαθήματα Γενικής Παιδείας θα είναι:

    Ενώ τα μαθήματα προσανατολισμού ανάλογα με το Επιστημονικό Πεδίο Εξειδίκευσης που θα επιλέξει ο μαθητής:



    (Η Νεοελληνική Γλώσσα σε όλα τα Ε.Π.Ε. έχει διδαχθεί στα πλαίσια του μαθήματος γενικής παιδείας Νέα Ελληνική Γλώσσα & Γραμματεία γι' αυτό και δεν αναφέρονται στους παραπάνω πίνακες πλήθος Δ.Ω. Οι πίνακες έχουν παρατεθεί σε αυτή τη μορφή γιατί αυτά θα είναι και τα μαθήματα που θα εξετάζονται Πανελλαδικά οι μαθητές.) 

    Αξιολόγηση στην Γ΄ Λυκείου - Απόλυση

    Οι γραπτές απολυτήριες εξετάσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς διεξάγονται ενδοσχολικά. Οι μαθητές θα εξεταστούν γραπτώς στα μαθήματα:
    • Νέας Ελληνικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας
    • Θρησκευτικών
    • Ιστορίας
    • Ξένης Γλώσσας και
    • στα 3 ακόμα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει.
     Τα θέματα είναι κοινά για όλα τα τμήματα του ίδιου σχολείου και προέρχονται κατά 50%, με κλήρωση, από τράπεζα θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας και κατά 50% από τον διδάσκοντα ή τους διδάσκοντες. Τα γραπτά διορθώνονται από τον οικείο διδάσκοντα.

    Ο γενικός βαθμός απολυτηρίου της Γ΄ Λυκείου προκύπτει από το μέσο όρο της προφορικής και τηςγραπτής εξέτασης κάθε μαθήματος (αν αυτό εξετάζεται και γραπτά). Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόλυση του μαθητή είναι η επίτευξη γενικού βαθμού ίσου ή μεγαλύτερου του δέκα (10)καθώς και η επίτευξη μέσου όρου προφορικής και γραπτής βαθμολογίας ίσου ή ανώτερου του δέκα (10) στο μάθημα Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών, ανεξαρτήτως του μέσου όρου της βαθμολογίας αυτού.

    Ο βαθμός απόλυσης της Γ΄ Λυκείουπροσμετρά στην εξαγωγή του Βαθμού Προαγωγής & Απόλυσης (Β.Π.Α) κατά ποσοστό 45%Ο Β.Π.Α. με τη σειρά του προσμετρά για την εισαγωγή του μαθητή στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Ο βαθμός απόλυσης της Γ΄ Λυκείου προσμετρά στον Β.Π.Α. ως έχει εφόσων δεν είναι μεγαλύτερος, περισσότερο από μία μονάδα από το μέσο όρο των τεσσάρων (4) Πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων και επίσης δεν είναι μκρότερος αυτού του μέσου όρου.

    Αν ο βαθμός απόλυσης είναι μεγαλύτερος περισσότερο από μία μονάδα από το μέσο όρο των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων τότε προσαρμόζεται προς τα κάτω ώστε να απέχει ακριβώς μία μονάδα.

    Αν ο βαθμός απόλυσης είναι μικρότερος από το μέσο όρο των Πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων τότε προσαρμόζεται προς τα πάνω κατά μία μονάδα μέχρι όμως το μέσο όρο των Πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων.





    Σημείωση: Εμπεριέχονται οι αλλαγές στο σχέδιο νόμου που έγιναν μέχρι και τις 13/08 το μεσημέρι και αφορούσαν:
    • στην αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του Βαθμού Προαγωγής & Απόλυσης (Β.Π.Α.)
    • σε αλλαγή του πλήθους των διδακτικών ωρών στο μάθημα της Πολιτικής Παιδείας της Β΄ Λυκείου
    • στον καταμερισμό των διδακτικών ωρών σε Α΄ και Β΄ Λυκείου στο μάθημα των Φυσικών Επιστημών στους κλάδους της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

    ΒΟΡΙΑΔΕΣ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

    Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά το απόγευμα. Βόρειοι άνεμοι τοπικά 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.Πιο αναλυτικά
    Μακεδονία, Θράκη
    Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
    Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: από 21 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
    Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα.
    Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: από 22 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
    Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα.
    Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: από 20 έως 37 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη
    Καιρός: αίθριος.
    Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: από 23 έως 30 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
    Καιρός: γενικά αίθριος.
    Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου.
    Αττική
    Καιρός: γενικά αίθριος.
    Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 μποφόρ.
    Θερμοκρασία: από 24 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη
    Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.
    Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί.
    Θερμοκρασία: από 21 ως 35 βαθμούς κελσίου.

    newsit.gr

    ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΣΤΗ ΧΙΟ , ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΕ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

    Σε ληστεία κρεοπωλείου στα Χανιά της Κρήτης, το 2004, έχει χρησιμοποιηθεί ένα από τα πιστόλια που βρέθηκαν στο φουσκωτό,που είχε εντοπισεί πριν από λίγο καιρό ανοικτά της Χίου και στο οποίο επέβαιναν τρεις Τούρκοι υπήκοοι, κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορύνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που διενεργήθηκε, ένα από τα πιστόλια, μέρος του βαρέως οπλισμού που είχε εντοπιστεί στο φουσκωτό σκάφος από το Λιμενικό, είχε χρησιμοποιηθεί από άγνωστο δράστη τον Απρίλιο του 2004 στη διάρκεια πυροβολισμών κατά κρεοπωλείου στην περιοχή Βαμβακόπουλος στα Χανιά της Κρήτης.

    newsit.gr

    ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Ν.Σ. ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ : "ΚΑΡΦΩΣΕ ΔΥΝΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ ' ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ"

    ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΝΣ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

    Προς τα μέλη των αθλητικών συλλόγων του νησιού μας,

    Καλούμε όλυς τους αθλητικούς συλλόγους να καλέσουν ανοιχτά τα μέλη τους να δηλώσουν συμμετοχή στο τουρνουά beach-volley  της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 24/8/2013 στη Bella Vista. Δίνοντας και μ αυτόν τον τρόπο μια απάντηση προς κάθε κατεύθυνση καταδίκης της ναρκωκουλτούρας που πλασάρει το σύστημα και όσοι το υποστηρίζουν.
    Δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα 6978250438, 6932707742.

    Σήμερα δεν υπάρχει πρόβλημα που να μην συνδέεται με την ύπαρξη του συστήματος που ζούμε, του καπιταλισμού.
    Η κρίση, η ανεργία, οι ταξικοί φραγμοί στην Παιδεία, η «μαθητεία»  στην δουλειά χωρίς δικαιώματα, έλλειψη ελεύθερου χρόνου, ο πολιτισμός της παρακμής, η μάστιγα των ναρκωτικών, είναι παιδιά το ίδιου εκμεταλλευτικού συστήματος.
    Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι, οι γονείς μας, η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας αντί να αξιοποιούνται για να ζούμε καλύτερα, γίνονται αμύθητα πλούτη μιας χούφτας επιχειρηματιών, εφοπλιστών, βιομήχανων.
    Μας λένε ότι αυτό το σύστημα είναι αιώνιο, ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για να βγει από την κρίση και τα αδιέξοδά του.
    Όταν αγανακτείς, όταν οργίζεσαι με την αδικία, όταν αναζητάς διέξοδο από την σημερινή ζούγκλα σου πλασάρουν την ατομική λύση, το «βόλεμα», τη φυγή στον ψεύτικο δρόμο των ναρκωτικών.
    Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος πιστεύει στην ευρύτερη αξία της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού που βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του. Γι’ αυτό λέμε  ότι Ευθύνη του κράτους είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για δωρεάν άθληση.
    Παλιά υπουργός στη βουλή έλεγε: «Γήπεδα, στάδια, κολυμβητήρια; Να μάθουν να παράγουν και χρήμα. Μπορούν να το παράξουνε. Εμείς πρέπει να δώσουμε τις κατευθύνσεις και σε κάθε περίπτωση αυτή είναι η κατεύθυνση που δίνει και η ΕΕ...».
    Αποτέλεσμα; Τόσο στην ΕΕ όσο και στη χώρα μας, μέσα από έρευνες, διαπιστώνεται ότι τα επόμενα χρόνια θα αυξηθούν σοβαρές ασθένειες που θα χτυπήσουν κυρίως τη σωματική και ψυχική υγεία του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας
    Είναι προφανές ότι αν δεν καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό, η πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας δε θα μπορέσει να γευτεί τα οφέλη από τη συστηματικά οργανωμένη ενασχόληση με τον Αθλητισμό και γενικότερα τη Φυσική Αγωγή.
     ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ;
    Μας ρίχνουν στην ντόπα και στην αποχαύνωση των Ναρκωτικών, ενώ ταυτοχρονα πλουτίζουν με την πώλησή τους.
     Μας θέλουν άβουλους και μοιραίους.
     Δούλους στις καφετέριες τους, στα πολυκαταστήματά τους, στα γιαπιά, στα όποια εργοστάσια έχει το νησί, αραχτούς και κοιμισμένους!
     Βότσαλα στο κύμα!
    Ακίνδυνους για το σύστημά τους και τις αρπαχτές τους! Χωρίς δικαιώματα στη ζωή.


    Γύρισέ τους την πλάτη! Μη μασάς το χόρτο που σου πασάρουν!
    Έλα μαζί μας! Διεκδίκησε τη ζωή και τα δικαιώματά σου!

    Κάρφωσέ δυνατά, ενάντια σ’ όλα τα ναρκωτικά!



    ΝΣ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ

    ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ : Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


    Η διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά υπαλλήλων, τα κριτήρια επιλογής και κατάταξής τους, καθώς και ο τρόπος μοριοδότησής τους, περιγράφεται σε απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης.
    Η υπουργική απόφαση αποτελεί συνέχεια εκείνης της 2ας Αυγούστου, που προέβλεπε τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα και βασιζόταν, σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε τέσσερις αρχές: αξιοκρατία στον τρόπο εισαγωγής του υπαλλήλου στο δημόσιο, αξιοσύνη σε σχέση με τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αυστηρότητα στον έλεγχο της αρνητικής συμπεριφοράς στην υπηρεσία, αλλά και εμπιστοσύνη στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων.
    Σκοπός της απόφασης είναι η ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων σχετικών με:
    α) τη διαδικασία επιλογής των προς μετάταξη ή μεταφορά των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα,
    β) τα αναγκαία δικαιολογητικά,
    γ) τα επιμέρους κριτήρια μοριοδότησης και
    δ) τον αριθμό των μορίων που αντιστοιχούν στα επιμέρους κριτήρια.
    Σύμφωνα με την απόφαση:
    H μετάταξη μόνιμων πολιτικών υπαλλήλων και η μεταφορά υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, όταν επιβάλλεται από το συμφέρον της υπηρεσίας υποδοχής, ιδίως για την κάλυψη άμεσων υπηρεσιακών αναγκών και την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, γίνονται σύμφωνα με τα κριτήρια και τη διαδικασία της παραγράφου 2 του άρθρου 91 του ν.4172/2013 καθώς και τις ειδικότερες ρυθμίσεις των επόμενων παραγράφων.
    Tο αίτημα που υποβάλει ο αρμόδιος Υπουργός ή ο Πρόεδρος Ανεξάρτητης Αρχής για την κάλυψη των υπηρεσιακών προσδιορίζει ακριβώς τον αριθμό του αναγκαίου προσωπικού κατά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα και συνοδεύεται από έκθεση που καθορίζει το περιεχόμενο των προς κάλυψη αναγκών με  τεκμηρίωση που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης.
    Tα αιτήματα, οι εκθέσεις και το πλεονάζον προσωπικό ανά κατηγορία, διαβιβάζονται στο Τριμελές Συμβούλιο το οποίο εκδίδει εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από τη σχετική εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης αιτιολογημένη γνώμη σχετικά:
    α) με τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μεταταχθούν/μεταφερθούν ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα και φορέα υποδοχής
    β) τη σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής.
    Για τον καθορισμό της σειράς προτεραιότητας των φορέων, με την οποία πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες τους, το Tριμελές Συμβούλιο λαμβάνει υπόψη ιδίως τις προτεραιότητες πολιτικής ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου τομέα καθώς και τη φύση και το μέγεθος των προς κάλυψη αναγκών κάθε φορέα.
    Μετά τη συγκέντρωση των αιτημάτων και τη γνωμοδότηση του Τριμελούς Συμβουλίου εκδίδεται και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που καθορίζει:
    α) τη σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής,
    β) τον αριθμό των υπαλλήλων που θα διατεθεί σε κάθε φορέα ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα, σύμφωνα με τα οικεία περιγράμματα θέσεων εφόσον υπάρχουν,
    γ) τα απαιτούμενα προσόντα.
    Οι φορείς προέλευσης προς τους οποίους απευθύνεται η Ανακοίνωση συντάσσουν με ευθύνη των υπηρεσιών προσωπικού τους, μέσα σε προθεσμία δέκα(10) ημερών από την ημερομηνία λήξης προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, πίνακες συνδρομής κριτηρίων όλων των μόνιμων και των με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων τους, οι οποίοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που καθορίζονται με την Ανακοίνωση.
    Με την ίδια Ανακοίνωση ορίζεται  αποκλειστική δεκαπενθήμερη προθεσμία με την οποία καλούνται οι υπάλληλοι που ενδιαφέρονται, να υποβάλουν Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση στην υπηρεσία προσωπικού του φορέα προέλευσης. Μαζί με την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση ο ενδιαφερόμενος  μπορεί να υποβάλει,  κάθε δικαιολογητικό απαραίτητο για τη βαθμολόγηση των σχετικών κριτηρίων, ιδίως όταν αυτό δεν περιλαμβάνεται ήδη στον υπηρεσιακό του φάκελο.
    Με την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν ή να μεταφερθούν με τη σειρά προτίμησης τους, καθώς και αν συναινούν η μετάταξη ή η μεταφορά τους να γίνει σε θέσεις κατώτερης κατηγορίας από την κατηγορία της θέσης στην οποία υπηρετούσαν στο φορέα προέλευσης.
    Σε περίπτωση που ο υπάλληλος δεν δηλώσει καμία προτίμηση στην αίτηση-υπεύθυνη δήλωση θεωρείται ότι έχει δηλώσει το σύνολο των θέσεων, με τη σειρά αναγραφής αυτών στην Ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
    Υπάλληλοι που δεν καταλαμβάνουν θέση προτίμησής τους, επειδή σε αυτή διατίθενται υπάλληλοι που διαθέτουν μεγαλύτερο αριθμό μορίων, διατίθενται σε κενές θέσεις με τη σειρά προτεραιότητας που ορίζεται στην ως άνω Ανακοίνωση, ανάλογα με τα μόρια που συγκεντρώνουν. Οι προτιμήσεις των υπαλλήλων καταχωρίζονται σε ιδιαίτερες στήλες του πίνακα με ευθύνη των υπηρεσιών προσωπικού των φορέων προέλευσης.
    Οι αιτήσεις των υπαλλήλων, διαβιβάζονται εντός της δεκαήμερης προθεσμίας  στο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του φορέα ή των φορέων υποδοχής για τους οποίους έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι προς μετάταξη ή μεταφορά υπάλληλοι.
    Το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του φορέα υποδοχής υποστηρίζεται λειτουργικά, διοικητικά και μηχανογραφικά από το ΑΣΕΠ, το οποίο αναλαμβάνει βάσει των πινάκων συνδρομής κριτηρίων, τη μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί και καταρτίζει κατά φθίνουσα σειρά πίνακα βαθμολογικής κατάταξης υπαλλήλων, ανά φορέα υποδοχής, κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα προσωπικού και τον διαβιβάζει στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του φορέα υποδοχής.
    Ακολούθως  τα Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια συνεδριάζουν και γνωμοδοτούν εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από την περιέλευση σε αυτά των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ για τη σειρά προτεραιότητας με την οποία οι ως άνω υπάλληλοι των πινάκων μπορεί να μεταταχθούν ή μεταφερθούν και εκδίδουν τους Τελικούς Πίνακες Διάθεσης.
    Εντός της προθεσμίας της προηγούμενης παραγράφου και στην περίπτωση που ο υπάλληλος διατίθεται σε φορείς υποδοχής διαφορετικών Υπουργείων ή Ανεξάρτητων Αρχών, τα Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής, διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει για όλους τους φορείς υποδοχής Ενιαίο Πίνακα Διάθεσης ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα προσωπικού.  Για την κατάρτιση του Ενιαίου Πίνακα Διάθεσης, το ΑΣΕΠ λαμβάνει υπόψη τη βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων, τη σειρά προτίμησης σε φορείς υποδοχής, καθώς και τη σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής όπως έχει καθοριστεί με την Ανακοίνωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
    Στη συνέχεια, ο Ενιαίος Πίνακας Διάθεσης διαβιβάζεται από το ΑΣΕΠ στο Τριμελές Συμβούλιο το οποίο και εκδίδει τον τελικό πίνακα.
    Οι  Πίνακες Διάθεσης διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες προσωπικού των φορέων προέλευσης και των φορέων υποδοχής. Η επιλεγείσα σειρά προτεραιότητας είναι δεσμευτική για τον υπάλληλο.
    Ακολούθως, εκδίδεται απόφαση μετάταξης/μεταφοράς από τον οικείο φορέα υποδοχής που δημοσιεύεται την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
    Μοριοδότηση
    Για τη μοριοδότηση ως πρώτο κριτήριο λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος εισαγωγής στη Δημόσια Διοίκηση πριμοδοτώντας τη διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ και όχι αυτή της μετατροπής της σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή σύμβασης μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.
    Για την αξιολόγηση των υπαλλήλων για τη μετάταξη/μεταφορά τους, λαμβάνονται υπόψη για την αρνητική μοριοδότηση αυτών οι πειθαρχικές ποινές για τις οποίες έχουν εκδοθεί τελεσίδικες πειθαρχικές αποφάσεις  υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν διαγραφεί από το προσωπικό τους μητρώο σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
    Για την αξιολόγηση των υπαλλήλων για τη μετάταξη/μεταφορά τους, λαμβάνονται υπόψη, όσον αφορά στο κριτήριο της υπηρεσιακής αξιολόγησης, οι εκθέσεις αξιολόγησης των τελευταίων οκτώ(8) ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση για να βαθμολογηθεί το κριτήριο αυτό, είναι η ύπαρξη μίας (1) τουλάχιστον έκθεσης αξιολόγησης κατά την τελευταία οκταετία.
    Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπαλλήλων λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή τους κατάσταση, η οποία μοριοδοτείται σύμφωνα με τον Πίνακα IV του Παραρτήματος της παρούσας υπουργικής απόφασης.
    aftodioikisi.gr

    ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΙΙ"

    ependitika.gr
    Επιτροπάκης & Συνεργάτες,
    Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης
    Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2013

    Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα EΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΙΙ

    Αυγούστου 13, 2013
    Το Πρόγραμμα υποστηρίζει την εξωστρεφή και ανταγωνιστική παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο, ιδιαίτερα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Οι επιλέξιμες επιχειρήσεις θα υλοποιούν επενδυτικά σχέδια που θα τις βοηθήσουν να καταστούν παρούσες και ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές δια μέσου ενεργειών απόκτησης διεθνών πιστοποιήσεων, προβολής και προώθησης σε τρίτες χώρες, σύγχρονων συστημάτων και μεθόδων marketing, σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων, υπηρεσιών και συσκευασίας, εκσυγχρονισμού εξοπλισμού κτλ. Στόχος είναι όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις (κυρίως ΜμΕ) να αναδείξουν τον εξωστρεφή προσανατολισμό ως βασική στρατηγική προτεραιότητά τους. Το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)» τις υποστηρίζει προκειμένου να εκπληρώσουν ουσιαστικές προϋποθέσεις που απαιτούνται προς την κατεύθυνση αυτή, με ενισχύσεις που φθάνουν μέχρι και σε 55% του κόστους του επενδυτικού σχεδίου.

    Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση (κύκλο) του προγράμματος έχουν ενταχθεί 746 επιχειρήσεις (με συνολικό επιχορηγούμενο προϋπολογισμό 98.127.008,38€) μεταξύ των οποίων, από τη Χίο, είχε ενταχθεί μόνο το επενδυτικό σχέδιο που ετοίμασε το γραφείο μας για λογαριασμό της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.  Στη νέα φάση του προγράμματος, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 30 εκ. €.

    ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ : ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΟΙ 40.000 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ


    Οι ειδικότητες της πληροφορικής, διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι και γενικών καθηκόντων, συγκεντρώνουν μεταξύ πολλών άλλων, τη μεγαλύτερη ζήτηση στον κατάλογο των 40.000 εποχικών προσλήψεων πεντάμηνης διάρκειας, που θα γίνουν το Σεπτέμβρη μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και ΟΤΑ.
    Οι περισσότερες θέσεις του προγράμματος, κατανέμονται σε Αθήνα, 1.865 και Θεσσαλονίκη, 1.010.  Ακολουθούν ο Δήμος Πάτρας με 845, Ρόδος 674, Κέρκυρας με 694, Ηρακλείου Κρήτης με 688 Λάρισας με 607, Ιωαννίνων 599, Λέσβου με 566, Βόλου με 538, Πειραιά με 455, Χανίων με 457, Κοζάνης, 462, Χαλκίδας με 434, Περιστέρι με 385,  Αγρινόυ 365, Λαμίας 353, Κορδελιό – Εύοσμος με 314, Παύλου Μελά 307, Τρικκαίας 302, Αλεξανδρούπολης 296, Εορδαίας, 296, Αχαρνών 296, καβάλας 286, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Καλαμαριάς 284, Καλλιθέας 278, Κομοτηνής, 269 Κατερίνης 267,  Ζακύνθου 266, Ξάνθης 262, Νεάπολης – Συκεών 260, Κερατσινίου – Δραπετσώνας 253, Ρεθύμνου, 247, Γλυφάδας 242, Δράμας 238, Σερρών 238, Κεφαλλονιάς, 234, Καστοριάς 233, Άρτας 230, Πυλαίας – Χορτιάτη 220.
    Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι, νέοι άνεργοι, μακροχρόνια άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας πλέον ή μέλη οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του ΟΑΕΔ.
    Τα κριτήρια επιλογής αφορούν στη διάρκεια της ανεργίας, ετήσιο φορολογητέο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του 2012, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση και εκπαιδευτικό επίπεδο.
    Το σύστημα επιλογής θα βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων, στον καθορισμό των απαραίτητων δικαιολογητικών, στην αξιολόγηση των δικαιολογητικών αυτών και στη βαθμολόγηση, στην κατάταξη και την τοποθέτηση των υποψηφίων σε αντίστοιχες θέσεις με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού
    Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:
    Οι άνεργοι μετά από την δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής για την απασχόληση τους στις θέσεις που θα προκηρυχθούν, ενώ θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν μέχρι και σε τρεις επιβλέποντες φορείς ακτά σειρά προτίμησης.
    Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει και μέσω ΚΕΠ σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι άνεργος και δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
    Σε κάθε άλλη περίπτωση υποβολής της αίτησης ο υποψήφιος αποκλείεται από τη διαδικασία προσλήψεων.
     aftodioikisi.gr