Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ 16 - 6 ΝΙΚΗΣΕ Η ΧΙΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΣΤΟ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ , ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



Χίος: Βόλτα… στην Πλατεία | onsports.gr
Εύκολο απόγευμα είχε η Χίος στη Νέα Σμύρνη, καθώς επιβλήθηκε χωρίς να δυσκολευτεί 16-6 του Πανιωνίου για τη 12η αγωνιστική της Α1 Ανδρών στο Πόλο.Η Χίος επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την ήττα από το Αργοστόλι, ενώ οι «κυανέρυθροι» κινδυνεύουν, πλέον, άμεσα με υποβιβασμό.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΝΟ ΧΙΟΥ 6-16.
ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-5, 2-3, 1-5, 1-3.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Πασλής): Τζωρτζάτος, Αναστασιάδης, Λύκαρης, Κουτσιαλής Χρ. 4, Θωμάκος 1, Τζαμαντάκης, Φούτρης, Σάκιτς 1, Αλεξάκης, Αλβέρτης, Καρακάσης, Γαβαλάς Γ., Γαρταγάνης, Κουκής, Μανδηλάρης.
ΝΟ ΧΙΟΥ (Γιώργος Μπελέγρης): Καραμπέτσος, Δεβές, Μιμίδης 2, Κατσουλάκης 2, Κόχειλας Γ. 4, Θεοδωρόπουλος 1, Κανδιόγλου 1, Βιτέλας 1, Ντούλος 1, Φουντούλης Γιώρ. 1, Μπεριστιάνος 1, Γαβαλάς 1, Μισεντζής, Κώστας, Χατζηκυριακάκης 1.
onsports.gr

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΓΛΥΚΩΝ



Έγινε και αυτό, επιδότηση σε παραδοσιακή παραγωγή τροφίμων, αν «πιάνουν» τα χέρια σας και έχετε καλές νόστιμες και παραδοσιακές συνταγές να η ευκαιρία!

Από 35% έως 60% κυμαίνεται το ποσοστό των επιδοτήσεων για τη δημιουργίααγροτουριστικών καταλυμάτων καθώς και την παραγωγή αγροτικών παραδοσιακών προϊόντων που προβλέπουν τα προγράμματα, ύψους 65 εκατ. ευρώ του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» που προκηρύχθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος φτάνει τα 65 εκατ. ευρώ και το συνολικό κόστος ανά επένδυση ανέρχεται έως 600.000 ευρώ για ορισμένες υποδομές και έως 300.000 ευρώ για τις υπόλοιπες δράσεις (ιδρύσεις και εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων).

Η προκήρυξη αφορά τα Μέτρα 311312 και 313 του Άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007–2013 ( «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»).

EΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2013



Νέο: Το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων» προκήρυξε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα ήταν από καιρό αναμενόμενο και δίνει ελπίδα σε αρκετές γυναίκες που θα ήθελαν εν μέσω οικονομικής κρίσης και ανεργίας να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Εταιρίας (ΕΛΑΝΕΤ), με την υπ’αριθμ. Πρωτ.: 316/49/Α2 Απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Κωνσταντίνου Χατζηδάκη προκηρύχθηκε το πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».

Δ.Σ. ΛΕΣΒΟΥ : ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΝΙΖΕ !



Τελικά, στο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου όλα μπορούν να γίνουν, όπως το να πάει η Αστυνομία όχι για να επιβάλλει την τάξη επειδή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν πιαστεί στα χέρια, αλλά για να… επιβάλει το νόμο περί απαγόρευσης καπνίσματος, και ειδικά
Την Αστυνομία κάλεσε η πρώην αντιδήμαρχος και νυν ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ανθούλα Βαμβουρέλλη, η οποία επέστρεψε στα καθήκοντά της με απόφαση της Αποκεντρωμένης Αιγαίου, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και εκλεκτός του δημάρχου Παναγιώτης Ζαφειρίου δεν μπορούσε να επιβάλλει την απαγόρευση του καπνίσματος στην αίθουσα. Ανάμεσα σε αυτούς που κάπνιζαν και παραβίαζαν το νόμο και ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος.
Όταν πήγε η Αστυνομία, προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, αλλά ο δήμαρχος δεν ήταν στην αίθουσα – κάπνιζε κάπου αλλού, όπως κατήγγειλε η Ανθούλα Βαμβουρέλλη .
Έτσι, οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν τους χώρους για να βρουν αυτούς που κάπνιζαν, μεταξύ των οποίων και το δήμαρχο.
Με πληροφορίες από lesvosnews.gr
aftodioikisi.gr

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΛΟΤΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΧΙΟΥ , ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ



Σας ενημερώνουμε ότι, σε συνέχεια της απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Χίου, για έγκριση ατελούς υλοτομίας, 3 τόνων, καυσόξυλων (για ατομικές ανάγκες) καμένης πεύκης εκατέρωθεν του οδικού δικτύου από τις δημοτικές δασικές εκτάσεις, παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων έως 31 Μαρτίου 2013, προκειμένου να εξυπηρετηθούν περισσότεροι δημότες μας.
Για σχετικές πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Δήμο Χίου στο τηλέφωνο: 22713-50869.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ : ΟΧΙ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ



«Η αποτελεσματικότητα της χρηματοδότησης διαρθρωτικών μέτρων για υποδομές διαχείρισης αστικών αποβλήτων στη συμβολή της επίτευξης των στόχων της πολιτικής διαχείρισης αποβλήτων της ΕΕ από τα κράτη μέλη», καθώς «παρεμποδίστηκε από την ανεπαρκή εφαρμογή συνοδευτικών μέτρων, καθώς και από αδυναμίες στους κανόνες και τις κατευθυντήριες οδηγίες της ΕΕ. Κατά την αξιολόγηση επιχειρησιακών προγραμμάτων ή έργων για τα οποία ήταν υπεύθυνη, η Επιτροπή δεν ενθάρρυνε την εφαρμογή συνοδευτικών μέτρων».
Αυτό υπογραμμίζει, σε ειδική του Έκθεση το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, συστήνοντας παράλληλα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει από κοινού με το Συμβούλιο των Αρχηγών και το Ευρωκοινοβούλιο «το ενδεχόμενο στήριξης της οικονομικής υποστήριξης της ΕΕ με την επίτευξη των στόχων της πολιτικής διαχείρισης των αποβλήτων της».
Σύμφωνα με την Έκθεση: