Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

    Το Περιφερειακό Τμήμα Χίου  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ενημερώνει ότι στα πλαίσια των δράσεών του,  διοργανώνει εκδήλωση ΤΣΑΙ την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 6.00 το απόγευμα, στο Κέντρο <ΧΑΡΑΜΑ> στο Κοντάρι.
     Η παρουσία των συμπολιτών μας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή και αναγνώριση , ενισχύοντας τις προσπάθειες του Τοπικού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χίου , προς τις ευάλωτες  κοινωνικές ομάδες.

Από το Περιφερειακό Τμήμα Ερυθρού Σταυρού Χίου


Την Πέμπτη στις 12 η ονομαστική ψηφοφορία για τα κουπόνια των κομμάτων – Ψηφίστηκε η τροπολογία για το ακατάσχετο


Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, ορίστηκε η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, επί των επίμαχων άρθρων που αφορούν την ονομαστικοποίηση των κουπονιών και τη δυνατότητα χρηματοδότησης των κομμάτων από ΝΠΙΔ.
Οι δύο ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, δέχθηκαν τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για φακέλωμα και για νομιμοποίηση μαύρου χρήματος.
Η κυβέρνηση, τόσο δια του υπουργού Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλου, όσο και των εισηγητών της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη και του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκου, αντέτεινε ότι πλέον γίνεται ουσιαστικότερος ο έλεγχος και ενισχύεται η διαφάνεια στη χρηματοδότηση των κομμάτων.
Εξάλλου, η βουλευτική τροπολογία των εισηγητών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που προβλέπει ότι είναι ακατάσχετο και ανεκχώρητο ποσοστό μέχρι 40% από τη συνολική κρατική χρηματοδότηση που λαμβάνει κάθε κόμμα ή συνασπισμός κομμάτων, και την οποία είχε κάνει δεκτή ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με τη στήριξη των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν τη συγκεκριμένη τροπολογία, υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση αυτή εξυπηρετεί μόνο τα κόμματα της συγκυβέρνησης που είναι υπερχρεωμένα, λόγω των δανείων που έχουν πάρει.
ΑΠΕ

aftodioikisi.gr

Ποια είναι τα αλλαντικά που ανακάλεσε ο ΕΦΕΤ


Την ανάκληση αλλαντικών προϊόντων αποφάσισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) καθώς δεν. αναφέρονταν στον κατάλογο των συστατικών οι αλλεργιογόνες ουσίες, από την εταιρεία που τα παράγει και τα διακινεί.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου στην επιχείρηση με την επωνυμία «Αλεξανδρίδης Νικόλαος & Σία ΟΕ» και διακριτικό τίτλο «ΑΛΚΗΣ», διαπίστωσε ότι σε δύο προϊόντα που παρασκευάζονται και διανέμονται στην Ελλάδα από την εταιρεία, με τις εμπορικές ονομασίες «Λουκάνικα Τρικαλινά» και «Λουκάνικα Βραστά – СΟCИCKИ MOЛOЧHЬIE», δεν αναφέρονταν στον κατάλογο των συστατικών οι αλλεργιογόνες ουσίες, στη μεν πρώτη περίπτωση σέλινο στη δε δεύτερη περίπτωση σπόροι μουστάρδας (σιναπιού), αν και αυτές προστίθενται κατά την παρασκευή των προϊόντων αυτών, όπως δηλώθηκε από τον υπεύθυνο της επιχείρησης και διαπιστώθηκε κατά των έλεγχο των συνταγών τους.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εταιρεία «Αλεξανδρίδης Νικόλαος & Σία ΟΕ» την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των παρτίδων των προϊόντων, για τα μεν «Λουκάνικα Τρικαλινά» με ημερομηνίες παραγωγής από 22.09.2014 έως και 03.10.2014 (αντίστοιχες ημερομηνίες λήξης: 22.10.2014 έως και 03.11.2014), για τα δε «Λουκάνικα Βραστά – СΟCИCKИ MOЛOЧHЬIE» με ημερομηνίες παραγωγής από 18.09.2014 έως και 07.10.2014 (αντίστοιχες ημερομηνίες λήξης: 18.11.2014 έως και 07.11.2014), ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, εφόσον έχουν ευαισθησία στις ως άνω ουσίες να μην τα καταναλώσουν


aftodioikisi.gr

Ο Κ. Αγοραστός νέος πρόεδρος της ΕΝΠΕ – Ποιες συμμαχίες-έκπληξη έβγαλε η κάλπη και γιατί δεν κατέβηκε η Ρ. Δούρου


Με ευρεία πλειοψηφία (15 ψήφους υπέρ), όπως είχε προβλέψει η aftodioikisi.gr,  ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είναι ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών. Ο κ. Αγοραστός, όπως φαίνεται, ψηφίστηκε όχι μόνο από τους 10 «γαλάζιους» του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ αλλά και από τους τέσσερις του Πέτρου Τατούλη και του Απόστολου Τζιτζικώστα, ενώ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πήρε και την ψήφο του Γιάννη Σγουρού, τον οποίο πρότεινε για α΄ αντιπρόεδρο της Ένωσης (εξελέγη με ψήφους 14 υπέρ, 9 λευκά και 2 αποχές-ο Π. Τατούλης και η περιφερειακή σύμβουλος Αργολίδας Ελένη Παναγιωτοπούλου η οποίοι διαφώνησαν με τη μη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκτελεστική Επιτροπή). Στην θέση του Β΄ αντιπροέδρου εξελέγη ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής του Απόστολου Τζιτζικώστα Γιάννης Γιώργος (15 υπέρ, 8 λευκά και 2 αποχές), στη θέση του γενικού γραμματέα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης με 12 έναντι 11 ψήφων του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου και στη θέση του ταμία, αφού προηγουμένως είχαν αποχωρήσει οι πέντε του ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο του Θ. Καρυπίδη, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου (15 και 1 λευκο).
Για την εκλογή των τεσσάρων (4) μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής ψήφισαν 16 και έλαβα 15 σταυρούς: Ο πρωήν περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Χρήστος Μιχαλάκης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
Δεν κατέβηκε  η Δούρου
Βλέποντας ότι θα ηττηθεί, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δεν κατέβηκε απέναντι στον κ. Αγοραστό, με την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να επιλέγει τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο ο οποίος, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις, πήρε εφτά ψήφους (τις πέντε του ΣΥΡΙΖΑ και τις δύο του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρου Καρυπίδη).Δεν έβαλε υποψηφιότητα η Δούρου
Υποψήφιος, από την πλευρά των «πράσινων» περιφερειαρχών κατέβηκε ο Απόστολος Κατσιφάρας ο οποίος πήρε τρεις ψήφους: τη δική του, του Σ. Αρναουτάκη και του Γ. Μαχαιρίδη αλλά όχι και του Γ. Σγουρού.
Ευρύτερη πολιτική σημασία
Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα στην ΕΝΠΕ φαίνεται ότι έχουν ευρύτερη πολιτική σημασία σε τουλάχιστον δύο σημεία:
-Στη σύμπλευση του Γ. Σγουρού με το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο, επιβεβαιώνοντας τις φήμες για προσέγγιση του πρώην περιφερειάρχη Αττικής με τη ΝΔ
-Στην συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τον προερχόμενο από τους ΑΝΕΛ (και παραλίγο υποψήφιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές του Μαΐου) περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη, η οποία έρχεται την ίδια ημέρα που ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προανήγγειλε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δήλωση Αγοραστού
Σε δήλωσή του ο Κ. Αγοραστός τόνισε: «Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους μου για την τιμή που μου έκαναν. Πιστεύω ότι τα επόμενα πέντε χρόνια η ΕΝ.Π.Ε. θα κληθεί να παίξει ένα εθνικό ρόλο γιατί θα είναι ίσως η μόνη σταθερά του πολιτικού συστήματος. Θα εργαστούμε όλοι μαζί με συνοχή και δυναμικό τρόπο, ώστε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών που μας εξέλεξαν. Ζήτησα στις σημερινές εκλογικές διαδικασίες να υπάρξει διαπαραταξιακό Προεδρείο και Εκτελεστική αλλά δυστυχώς η πρόωρη αποχώρηση και η εμμονή ορισμένων για συγκεκριμένη θέση δεν το επέτρεψε. Λυπάμαι για την αντίδραση αυτή. Όμως και πάλι απευθύνω πρόσκληση προς όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρά τις διαφορετικές θέσεις που έχουμε, να πορευθούμε για τα επόμενα πέντε χρόνια μαζί γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον των συνανθρώπων μας. Δεν πρέπει να απολέσουμε το πολύτιμο απόθεμα της προσφοράς που έχουμε όλοι μέσα μας. Ξέρουμε να διεκδικούμε κι όταν χρειάζεται να συγκρουόμαστε πάντα προς όφελος των Περιφερειών»

aftodioikisi.gr

200 ΕΚΑΤΟΜ.ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

200 εκ. € στο Ελληνικό Δημόσιο από διαφθορά & κακοδιοίκηση
Ποσό που αγγίζει τα 200.000.000 ευρώ έχουν επιστραφεί στο Ελληνικό Δημόσιο, μετά τον εντοπισμό φαινομένων διαφθοράς, κακοδιοίκησης, αναποτελεσματικότητας, αδιαφάνειας και χαμηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών από τις Δημόσιες Υπηρεσίες, μέσω του ελεγκτικού μηχανισμού του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ). 
Με τον τρόπο αυτό, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμβάλλει στην επιστροφή στο Δημόσιο παρανόμως και αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, στην επιβολή και είσπραξη οφειλομένων προστίμων και τελών και γενικά στην εξοικονόμηση δημόσιων πόρων. 
Ειδικότερα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το epoli.gr τους τελευταίους μήνες έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένες περιπτώσεις επιστροφής χρημάτων στο Δημόσιο Ταμείο, κάτι που αποτελεί και αίτημα της κοινωνίας. Και αυτό γιατί, καλός είναι ο εντοπισμός εκείνων των επίορκων υπαλλήλων, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους, οικειοποιήθηκαν χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη, ωστόσο την ίδια στιγμή πρέπει με κάποιον τρόπο να επιστραφούν. 
Οι "ηχηρές" περιπτώσεις 
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που αποκαλύπτει σήμερα, το epoli.gr, το ποσό που έχει ήδη επιστραφεί αγγίζει τα 200.000.000 ευρώ. 
Οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι οι εξής:  
1. Από έλεγχο που διενεργήθηκε σε ΟΤΑ της Νότιας Εύβοιας, με αντικείμενο την αξιοποίηση των εσόδων που προέρχονταν από το ειδικό ανταποδοτικό τέλος 3% υπέρ ΟΤΑ από παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) διαπιστώθηκε, ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας εισέπραξε από τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης, χωρίς να αποδώσει στην οικεία Δ.Ο.Υ. (Καρύστου), η οποία ασκούσε την ταμειακή υπηρεσία της εν λόγω Κοινότητας, συνολικό ποσό 1.308.603,34 ευρώ. Η έκθεση διαβιβάστηκε στην Οικονομική Επιθεώρηση του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να προβεί στον καταλογισμό του ως άνω ποσού. 
2. Κατόπιν σχετικών επιθεωρήσεων σε πέντε Πολεοδομικές Υπηρεσίες του Ν. Αττικής, επισπεύστηκε η επί μακρόν εκκρεμούσα βεβαίωση προστίμων ανέγερσης και διατήρησης αυθαίρετων κατασκευών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται, ότι ήδη κατά τη διάρκεια του ελέγχου βεβαιώθηκαν πρόστιμα, ύψους1.876.390,93 ευρώ. 
3. Κατόπιν ελέγχου του ΣΕΕΔΔ σε Δασαρχείο της Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με τη νομιμότητα πράξεων χαρακτηρισμού εκτάσεων, ως μη δασικών, οι οποίες στη συνέχεια οικοδομήθηκαν, σε υλοποίηση πρότασης του ΣΕΕΔΔ, η αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία, κατέγραψε αυθαίρετες κατασκευές και καταλόγισε πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης αυθαιρέτων ύψους 1.200.000 ευρώ. 
4. Κατόπιν ελέγχου του ΣΕΕΔΔ, με αντικείμενο την έκδοση αποφάσεων δημοσιονομικής διόρθωσης, για την ανάκτηση των αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέντων από πόρους του Κρατικού Προϋπολογισμού, για τηνυλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων, στο πλαίσιο του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, του Ταμείου Συνοχής και των Κοινοτικών Πρωτοβουλιών για την Προγραμματική Περίοδο 2000 - 2006, η Ειδική Υπηρεσία - Αρχή Πληρωμής της Γενικής Γραμματείας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του πρώην Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε υλοποίηση σχετικής πρότασης του ΣΕΕΔΔ, προέβη άμεσα στην έκδοση όλων των εκκρεμουσών αποφάσεων δημοσιονομικής διόρθωσης και στην αποστολή χρηματικών καταλόγων στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. για συνολικό ποσό 2.019.187,00 ευρώ.


epoli.gr

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΣΤΟ Α.Τ. ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Ανακοίνωση απόγνωσης, με αφορμή τα κρούσματα φυματίωσης που εμφανίστηκαν σε κρατουμένους του Α.Τ. Πατησίων, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.
Σε αυτήν, οι αστυνομικοί υπάλληλοι, αφού τονίζουν πως «οι χώροι προαναχωρησιακής κράτησης αποτελούν ωρολογιακή υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί με θύματα τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους», καταλήγουν ότι «ο εχθρός για την υγεία μας και τις ζωές μας δεν είναι πλέον ‘’ante portas’’, αλλά έχει βρει ήδη την κερκόπορτά του».
Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Με αφορμή τα κρούσματα φυματίωσης που εμφανίστηκαν σε κρατουμένους του Α.Τ. Πατησίων, η Ένωσή μας δυστυχώς δικαιώθηκε που σε όλες τις συναντήσεις με τους υπευθύνους έθετε ως πρόβλημα πρώτης γραμμής ότι τα Αστυνομικά Τμήματα και οι χώροι προαναχωρησιακής κράτησης αποτελούν ωρολογιακή υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί με θύματα τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους. Έχουμε κατά καιρούς τονίσει με όλους τους τρόπους ότι τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι φυλακές ψυχών και ούτε χώροι κράτησης ακόμα και ποινικών κρατουμένων για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έχουμε επισημάνει ότι οι χώροι των αστυνομικών καταστημάτων έχουν ορισμένες αντοχές και συγκεκριμένη επάρκεια κράτησης ανθρώπων, η οποία όμως συνεχώς υπερβαίνεται. Δώσαμε επίσης έμφαση, ακόμα και στις πρόσφατες συναντήσεις μας με τους επικεφαλής της Φυσικής Ηγεσίας, στην επιτακτική ανάγκη για υγιεινή και καθαριότητα στους παραπάνω χώρους. Δυστυχώς όμως κανένα αποτέλεσμα.
                                                                                                                       Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
Οι Αστυνομικοί αποτελούν για ορισμένους αναλώσιμο είδος. Δυστυχώς ο εχθρός για την υγεία μας και τις ζωές μας δεν είναι πλέον ΄΄ante portas΄΄ αλλά έχει βρει ήδη την κερκόπορτά του».

newsbomb.gr

ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΝΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ...

Κι όμως! Τα σαϊνια του υπουργείου Οικονομικών έστειλαν το μαγικό χαρτάκι του ΕΝΦΙΑ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, παρότι είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ζητώντας συνολικά να πληρώσει φόρο 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, την Ακαδημία της Αρχαίας Ολυμπίας, το γήπεδο Καραϊσκάκης και το κολυμβητήριο στην Βασιλίσσης Όλγας!Πιο αναλυτικά:
ΟΑΚΑ: Συμπεριλήφθηκαν όλοι οι χώροι, ακόμα και το Golden Hall
Ακαδημία Αρχαίας Ολυμπίας: Ευτυχώς δεν συμπεριέλαβαν και τον αρχαιολογικό χώρο αλλά μόνο το ακίνητο που είναι μέσα στην Ακαδημία
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την γ.γ. δημοσίων εσόδων αναφέρεται ότι ο ΕΝΦΙΑ βεβαιώθηκε μετά από λάθος κατά την συμπλήρωση του Ε9 από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Δηλαδή δεν είχαν δηλώσει ότι πρόκειται για ακίνητα που ανήκουν σε  Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.


newsit.gr

ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Στα πλαίσια ενημέρωσης του φοιτητικού κόσμου πάνω σε θέματα έμφυλης βίας και φυσικά της πρόληψης του φαινομένου, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Χίου  θα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Μιχάλειου κτιρίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τις ημερομηνίες 16/10 και 17/10 και ώρες 12:00-14:000μ.μ..

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της δράσης, θα γίνεται πληροφόρηση στο χώρο του Πανεπιστημίου σχετικά με τα ζητήματα της έμφυλης βίας, διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου που αφορά το Κέντρο και τις υπηρεσίες που παρέχει, συμπλήρωση ερωτηματολογίων για διερεύνηση του φαινομένου σε τοπικό επίπεδο και τέλος συμμετοχή στην δράση συμβολικού χαρακτήρα «ΨΗΦΙΖΩ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ».

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. ΤΗΣ Δ.Ε. ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ

   Στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης σε εφαρμογή του άρθρου 5 του Ν.2508/97 (ΦΕΚ 125/Α/97), και προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς και οι πολίτες ανακοινώνεται ότι έχει εκπονηθεί το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης Δημοτικής Ενότητας Καμποχώρων και έχει τεθεί σε διαβούλευση.
Το κείμενο και τα σχέδια της μελέτης του Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. Δημοτικής Ενότητας Καμποχώρων Δήμου Χίου θα βρίσκονται διαθέσιμα:
α) στην ιστοσελίδα του Δήμου Χίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.chioscity.gr όπου αναρτήθηκε στις 9-10-2014 για δύο μήνες.
β) σε ηλεκτρονική μορφή στην υπηρεσία Δόμησης Δήμου Χίου, Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών, (Δ/νση : Οινοπίωνος 1 – Τ.Κ. 82100 ΧΙΟΣ ), και στα τηλέφωνα  2271351645 και 2271351618 για όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί.
Υπεύθυνος Σταματουλάκης Μιχαήλ

Διενέργεια Εξετάσεων για την απόκτηση ειδικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτων Ε.Δ.Χ.


Σας διαβιβάζουμε την Προκήρυξη για την Διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση ειδικής άδειας αυτοκινήτων Ε.Δ.Χ. όπως μας κοινοποιήθηκε από την Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και παρακαλούμε για την ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εξετάσεων της Δ/νσης Μεταφορών της Π.Ε. Χίου στις 5 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10 π.μ.  Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων και οι δηλώσεις συμμετοχής (όσων έχουν ήδη καταθέσει δικαιολογητικά) θα γίνονται δεκτά μέχρι την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ


Ο Δήμος Χίου πρόκειται να προβεί στην προμήθεια μίας (1) μηχανής καταμέτρησης και ελέγχου γνησιότητας χαρτονομισμάτων, για την εύρυθμη λειτουργία του ταμείου του Δήμου και την αποφυγή της εκ παραδρομής είσπραξης πλαστών τραπεζογραμματίων.
Η μηχανή θα πρέπει να διαθέτει :
Α. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
1. Αισθητήρα Υπερύθρων (ΙR)
2. Αισθητήρα Μαγνητισμού (MG)
3. Αισθητήρα Υπεριώδους Ακτινοβολίας (UV)
4. Αισθητήρα Χρώματος (PD)
5. Αισθητήρα Τριών Διαστάσεων (3D)
6. Αισθητήρα Κώδικα Μαγνητικής Ταινίας Ασφαλείας (EuroMag)
7. Να είναι στη λίστα της Ε.Κ.Τ. στο δικτυακό τόπο www.ecb.europa.eu και η οποία περιέχει τα μηχανήματα επεξεργασίας τραπεζογραμματίων που έχουν επιτύχει σε ελέγχους εντός των τελευταίων δώδεκα ημερολογιακών μηνών και με ποσοστό επιτυχίας 100%
8. Να δέχεται και να καταμετρά με απόλυτη ακρίβεια και ασφάλεια όλα τα χαρτονομίσματα ευρώ
Β. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
1. Καταμέτρηση χαρτονομισμάτων μικτή (ΜΙΧ)
2. Καταμέτρηση τεμαχίων (SINGLE)
3. Ταχύτητα καταμέτρησης τριών (3) επιλογών
4. Χωρητικότητα τροφοδότη : 200 τεμ. τουλάχιστον
5. Χωρητικότητα θυρίδας εξόδου : 200 τεμ. τουλάχιστον
Η μηχανή θα πρέπει να λειτουργεί χωρίς εμπλοκές και να καλύπτεται από εγγύηση καλής λειτουργίας τουλάχιστον ενός έτους.
Η προσφορά μαζί με τα απαραίτητα ενημερωτικά φυλλάδια, πιστοποιητικά και άλλα σχετικά έγγραφα, πρέπει να παραδοθεί στο Τμήμα Προμηθειών ( Κανάρη 18, 82100 Χίος) μέχρι την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 και ώρα τις 2.00 μ.μ.
Εκ του Τμήματος Προμηθειών
του Δ. Χίου

Έκτακτα μέτρα στο λιμάνι του Πειραιά για τον «ιό Έμπολα»


Ebola outbreak in Uganda
Έκτακτα μέτρα λαμβάνουν οι αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά για την πρόληψη μετάδοσης του «ιού Έμπολα», με επίκεντρο στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.
Ειδικότερα, σε κάθε εμπορικό πλοίο, που θα καταφθάνει στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά (Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, Car Terminal και ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη) ή θα παραμένει στο αγκυροβόλιο, διαβιβάζεται αμέσως και πριν επιτραπεί η αποεπιβίβαση σε αυτό μια ειδική φόρμα, προκειμένου να συμπληρωθεί από τον πλοίαρχο του πλοίου.
Σε αυτή την φόρμα θα ζητείται αναλυτική καταγραφή των τελευταίων ταξιδιών του πλοίου όχι μόνο με αναφορά στο λιμάνι απόπλου αλλά και σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς, ακόμα και για ανεφοδιασμό, με την υποχρέωση αναγραφής λεπτομερώς της διάρκειας του ταξιδιού.
Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται γνωστό εάν το πλοίο έχει προσεγγίσει σε λιμάνι «ύποπτης» χώρας για μετάδοση του ιού και πριν από πόσες ημέρες, δεδομένου ότι ο χρόνος επώασης και εκδήλωσης της ασθένειας είναι 21 ημέρες.
Σε περίπτωση, που υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιο μέλος του πληρώματος έχει ή μπορεί να έχει ασθενήσει από τον «Εμπολα» θα ενημερώνεται άμεσα το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και το ΕΚΑΒ, ώστε να επιληφθούν σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο πρόληψης.

e-nautilia.gr

Ξεκινάει η διαθεση του πετρελαίου θέρμανσης -Στο 1,045 ευρώ το λίτρο


Χαμηλά αναμένεται να κρατήσουν τη μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης που ξεκινά να διανέμεται από σήμερα Τετάρτη τόσο η υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου όσο και η καλοκαιρία που επικρατεί στη χώρα.
Μετά τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% εκτιμάται ότι η μέση τιμή διάθεσης του καύσιμου στα αστικά κέντρα θα προσεγγίσει το 1,045 ευρώ το λίτρο, ενώ στις παραμεθόριες και νησιωτικές περιοχές θα είναι 6 με 10 λεπτά ακριβότερο. Σημειώνεται πως η τιμή αυτή είναι σημαντικά χαμηλότερη από πέρυσι καθώς τον Οκτώβριο του 2013 η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμάνθηκε στο 1,28 ευρώ το λίτρο.
Αλλά η τιμή του πετρελαίου θα είναι ακόμα χαμηλότερη για τα νοικοκυριά που δικαιούται επίδομα θέρμανσης. Για αυτά η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθεί στα επίπεδα του 0,80 ευρώ ανά λίτρο, τιμή δηλαδή χαμηλότερη κατά 0,245 ευρώ ανά λίτρο ή κατά 24% έναντι της τιμής του Απριλίου 2012 (1,045 ευρώ ανά λίτρο), δηλαδή της τελευταίας τιμής προ της αύξησης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Δικαίωμα επιδόματος θέρμανσης έχουν:
Άγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ( 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά).
Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.
Στα 120 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος φορολογούμενος.
Πρέπει να σημειωθεί πως από τον Οκτώβριο του 2013 η τιμή του πετρελαίου Μπρέντ έχει υποχωρήσει κατά 24 δολάρια το βαρέλι, ήτοι από τα 113 δολάρια στα 88,89 δολάρια το βαρέλι σήμερα. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς καύσιμων αν η φορολόγηση του πετρελαίου ήταν σήμερα αντίστοιχη με αυτή του Απριλίου 2012 η μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στο σύνολο της χώρας θα ήταν χαμηλότερη των 0,90 ευρώ ανά λίτρο.
Τέλος, ενόψει της χειμερινής περιόδου και της έναρξης διακίνησης και διανομής του πετρελαίου θέρμανσης από αύριο 15 Οκτωβρίου 2014, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός ζήτησε από τις υπηρεσίες του υπουργείου να προβούν στην σύσταση συνεργείων ελέγχων των βυτιοφόρων διανομής πετρελαίου θέρμανσης για την προστασία του καταναλωτικού κοινού.

aftodioikisi.gr

Μάθετε με ένα κλικ… πόσο θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας του 2015 (εφαρμογή)


Από την 1η Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα πρέπει να επισκέπτονται της ηλεκτρονική εφαρμογή για να δουν και να εκτυπώσουν τα ειδοποιητήρια πληρωμής ή αλλιώς τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015. Για τη νέα χρονιά το κόστος των τελών κυκλοφορία για τα οχήματα θα ξεκινάει από από 22 και φτάνει ακόμα και τα 1.320 ευρώ ανάλογα με τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα.
Οι τιμές αυτές είναι για όσα αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010. Για τα ΙΧ που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη κυκλοφορίας θα υπολογιστούν με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
Ωστόσο για τον ακριβή υπολογισμό των τελών οι ιδιοκτήτες ΙΧ μπορούν με ένα κλικ να μάθουν τι θα πληρώσουν. Το money-money.gr έχει μία εφαρμογή στην οποία απλώς εισάγετε πληροφορίες για το πότε αποκτήσατε το ΙΧ σας και πόσα κυβικά είναι ο κινητήρας του ή πόσες είναι οι εκπομπές ρύπων (διοξειδίου του άνθρακα) και αμέσως, θα λάβετε απάντηση για το ποσό που θα υποχρεωθείτε να καταβάλετε.


aftodioikisi.gr

Νομοσχέδιο με ανατροπές στην Υγεία: Μονιμοποιήσεις 2.500 γιατρών – αλλαγές στις εφημερίες


Νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες από τον αρμόδιο υπουργό, Μάκη Βορίδη, σύμφωνα με το Έθνος.
Με το πολυνομοσχέδιο έρχονται, επίσης, σημαντικές αλλαγές στο σύστημα των εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τελικό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, προβλέπονται:
-Τέσσερις εφημερίες το μήνα για κάθε γιατρό που εργάζεται στο ΕΣΥ.
-Κατάργηση της ανώτατης μηνιαίας αποζημίωσης για τις εφημερίες και κατάργηση των πρόσθετων εφημεριών.
-Ωράριο επτά ωρών, το οποίο θα είναι συνεχές, πρωινό και θα έχει πενθήμερη διάρκεια.
Επίσης, το πολυνομοσχέδιο απαγορεύει την πώληση συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέσω Διαδικτύου και ποινικοποιεί τη διάθεση σκευασμάτων τα οποία πρέπει να διατίθενται μόνο από φαρμακεία και με συνταγή γιατρού.

aftodioikisi.gr

Προσλήψεις: 181 νέες θέσεις εργασίας σε 18 δήμους (πίνακας)


Εκατόν ογδόντα μια προσλήψεις θα κάνουν 18 δήμοι της χώρας με οκτάμηνη διάρκεια μετά από έγκριση που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και το ΑΣΕΠ.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr, το υπουργείο Εσωτερικών εγκρίνει τη σύναψη εκατόν ογδόντα μίας συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ α” βαθμού, για χρονικό διάστημα έως οκτώ μήνες, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:
proslipseis_dimoi1proslipseis_dimoi2proslipseis_dimoi3


aftodioikisi.gr

Έρχονται προκηρύξεις για 50.000 προσλήψεις σε Δήμους & Οργανισμούς – Όλες οι λεπτομέρειες & τα κριτήρια


Ξεκινάει όπως όλα δείχνουν το νέο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας 2014 μέσα στις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας, οι 15.000 προσλήψεις θα γίνουν σε υπουργεία και οργανισμούς και οι 35.000 σε Δήμους και Περιφέρειες.
Έως την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, πεντάμηνης απασχόλησης σε δήμους και Οργανισμούς του Δημοσίου. Σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι σχεδόν οι μισές θέσεις θα καλυφθούν από εργαζόμενες στις υπηρεσίες καθαριότητας.
Στην σχετική προκήρυξη θα υπάρχουν θέσεις απασχόλησης γενικών καθηκόντων και για εργάτες στους τομείς πυρασφάλειας και πυροπροστασίας. Το πρόγραμμα απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ανέργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Στόχος του ΟΑΕΔ είναι το συγκεκριμένο πρόγραμμα να αποτελέσει την αφετηρία, για την προκήρυξη και άλλων αντίστοιχων προγραμμάτων, σε διάφορες ειδικότητες, που θα καλύψουν τη συνολική υποχρέωση για 50.000 ωφελούμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Οι προσλήψεις θα γίνουν σε δήμους και άλλους δημόσιους φορείς, όπως είναι ασφαλιστικά ταμεία, εκκλησίες, ΚΕΠ, μουσεία, λιμάνια, δικαστήρια και σχολεία. Ας σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αφορά ανέργους ηλικίας 18 ετών και άνω, με μισθό που κυμαίνεται από 427 ευρώ (κάτω των 25 ετών) έως 490 ευρώ μικτά το μήνα.
Αυτή τη στιγμή συγκεντρώνονται τα αιτήματα των υπουργείων και άλλων οργανικών για τις κενές θέσεις και τις ελλείψεις σε προσωπικό και ειδικότητες. Η τελική κατανομή των θέσεων ανά φορέα θα γίνει αφού σταλούν όλα τα αιτήματα στην Ειδική Γραμματεία Κοινοτικών Πόρων του υπουργείου.
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα εφαρμοστεί σε δυο δόσεις:
  • Έως τις 20 Οκτωβρίου θα δημοσιευτεί η πρώτη προκήρυξη και θα αφορά στην πρόσληψη 15.000 ανέργων σε υπουργεία και οργανισμούς του Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
  • Από τον Ιανουάριο του 2014, θα δημοσιευτούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη των ανέργων σε μια από τις 35.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας των Δήμων και των Περιφερειών της χώρας.
Η κατανομή των 50.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας ειναι η παρακάτω:
Υπουργεία – οργανισμοίΔήμοι – Περιφέρειες
Υγείας15.000θέσεις.Προκήρυξη: Οκτώβριος 201435.000 θέσεις.Προκήρυξη: από Ιανουάριο 2015
Παιδείας
Πολιτισμού
Δικαιοσύνης
Ασφαλιστικά ταμεία
Σύνολο θέσεων50.000
Τα κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αφορούν στα ακόλουθα:
1.    Διάρκεια ανεργίας
2.    Ετήσιο φορολογητέο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό (οικ. έτος 2013).
3.    Ηλικία
4.    Οικογενειακή κατάσταση
5.    Εκπαιδευτικό επίπεδο (όπου απαιτείται).
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2.    εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
3.    εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4.    εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5.    άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.


aftodioikisi.gr