Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Παράταση της χρηματοδότησης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ενέκρινε το Υπουργιό Συμβούλιο.

Στην Πράξη, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών Φ.Γεννηματά, εκτός από το θέμα της χρηματοδότησης ρυθμίζεται και η παράταση έως τις 30.6.2012 τόσο του προγράμματος όσο και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα νομικά τους πρόσωπα, για την υλοποίηση της συγχρηματοδοτούμενης κατά το 2011 πράξης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Έτσι, εξασφαλίζεται η συνέχιση της παροχής των υπηρεσιών από τους ίδιους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την πηγή της χρηματοδότησης (συγχρηματοδοτούμενης ή μη), γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και δικαιούχους του προγράμματος και στην Κρήτη.

Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι το «Βοήθεια στο Σπίτι» να μετεξελιχθεί σταδιακά σε ένα σύγχρονο σύστημα πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας και προώθησης κοινωνικής ένταξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, όπως οι μοναχικοί ηλικιωμένοι και οι ανάπηροι, ενσωματώνοντας τις καλές πρακτικές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.
newpost.gr

TO "CHIOSVITRINE"ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ"

Ταλαιπωρία για τους 279 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Αγιος Γεώργιος", το οποίο παρουσίασε χθες μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Κύθνου.

Στο πλοίο απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, ενώ οι επιβάτες του θα προωθηθούν σήμερα το πρωί στους προορισμούς τους, με το πλοίο "ΑΚΟΥΑ ΤΖΟΥΕΛ".

Το "Αγ.Γεώργιος" πραγματοποιεί το δρομολόγιο από Πειραιά για Κύθνο - Σέριφο - Σίφνο - Μήλο και Κίμωλο.
newpost.gr

H ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ
Σας εύχεται

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Ευτυχισμένο και ειρηνικό το 2012
και σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας στις εγκαταστάσεις του

1. Την Παραδοσιακή γιορτή των μποναμάδων την Κυριακή 1η Ιανουαρίου 2012 και ώρα 5.30 μ.μ που τελείται ανελλιπώς από το 1956.
Την πίτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ.κ. Μάρκος. Θα ακουστούν μποναμάδες (έμμετροι σατυρικοί στίχοι) των Ιάκωβου Μπριλή, Νίκου Φλάμου, Δημήτρη Κυριαζή, Δέσποινας Βλυσίδου και Αγγελικής Καστάνου-Τζούμα. Η χορωδία του Φ.Ο.Β. υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Σταύρου Στείρου θα τραγουδήσει τα παραδοσιακά κάλαντα και ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα.
Θα δοθούν τιμητικές πλακέτες στο μέλος του Φ.Ο.Β. Αντώνιο Ηλιαδάκη για την πολυετή προσφορά του στον Όμιλο και στα κοινά του Βροντάδου, στην εθελοντική ομάδα δράσης «ΟΜΙΚΡΟΝ» για την εθελοντική προσφορά της στο περιβάλλον της Χίου και θα τιμηθούν οι αθλητές του ΦΟ.Β. Χριστόφορος Μερούσης και Αμαλία Παραδείση στο Στίβο, Μαρία Δόλωμα και Σμάρω Μπαχά στο Βόλεϊ και Μαρία Κατσάλα στο Μπάσκετ.

2. Την θεατρική παράσταση «Ο Άγιος Βασίλης… Κοκκινοσκουφίτσα» της Μαρίας Κίτρα σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ελπίδας Γεωργαντή. Η θεατρική Ομάδα του Φ.Ο.Β. θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους την Δευτέρα 2 και Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 στον Φ.Ο.Β. και Σάββατο 14 Ιανουαρίου στο ΟΜΗΡΕΙΟ και ώρα 6.30 μ.μ. Τιμές εισιτηρίων. Μαθητικό 3€ και ενηλίκων 5€.
Το ζουμπουρλούδικο ξωτικό σημειώνει για την παράσταση.
« O Άγιος - Βασίλης…..Κοκκινοσκουφίτσα»
Παιδιά, μήπως περιμένετε το χοντρούλη χαμογελαστό γέροντα να κατέβει από την καμινάδα, για να σας αφήσει το φετινό σας δωράκι; Αν ναι, λυπάμαι…. Χάσατε!
Φέτος, τα δώρα θα τα μοιράσει η Κοκκινοσκουφίτσα… Όχι, δε διαβάσατε λάθος! Ούτε πρέπει να πάτε σε οφθαλμίατρο… Στο Φ.Ο.Β. πρέπει να έρθετε… και θα σας λυθούν οι απορίες… Όσο για τη γιαγιά σας…. πρέπει να σχίσει το πτυχίο της παραμυθούς… γιατί τα πράγματα άλλαξαν πολύ… πιο πολύ δε γίνεται…. Σας μπέρδεψα, ε; Σε τυχόν απορίες, απαντώ στις 2 και 4 Ιανουαρίου 2012, στις 18:30 μ.μ. Φεύγω τώρα, γιατί χορεύω απόψε…. στο μπαλέτο της Χιονάτης, που τραγουδάει στο κέντρο « Οι εξίμισι Νάνοι»


Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. τουΦ.Ο.Β.