Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ



Ριζικές αλλαγές στον χώρο της ακτοπλοΐας, με μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και με τη δημιουργία μιας Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων που θα αναλάβει τον σχεδιασμό ενός νέου, σύγχρονου και ελκυστικού πλαισίου ανάπτυξης των δικτύων των θαλασσίων μεταφορών, σχεδιάζει το υπουργείο Ναυτιλίας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ


Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου  Β. Αιγαίου

Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα ζητούμε την σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα  ημερήσιας διάταξης  την  σχεδιαζόμενη εγκατάσταση 
Αιολικών Πάρκων στα νησιά μας με 353 γιγάντιες ανεμογεννήτριες στα νησιά Λήμνο,Λέσβο και Χίο και 110 ακόμα μεγαλύτερες στην Ικαρία..

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ -ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ




Σύμφωνα με προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις επόμενες ημέρες.
Συγκεκριμένα μέχρι και την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012 προβλέπονται για τα νησιά μας θερμοκρασίες με μέγιστες τιμές τους 38 και τοπικά 39 Βαθμούς Κελσίου.
Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν εκδοθεί οι παρακάτω οδηγίες προφύλαξης για ανάλογες περιπτώσεις υψηλών θερμοκρασιών.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ VISA ΓΙΑ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΔΟΚΙΜΟΥΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ



Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε από 8/6/2012 η Ελληνική Αστυνομία ανέλαβε την υποχρέωση χορήγησης VISA στους Τούρκους υπηκόους που επισκέπτονται το νησί μας. Για τον σκοπό αυτό η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου ενισχύθηκε με 5 δόκιμους αστυφύλακες οι οποίοι ανέλαβαν την έκδοση VISA στο σημείο εισόδου (λιμένας της Χίου).
Θα ήθελα να υπογραμμίσω την ουσιαστική συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην υποστήριξη της τουριστικής ανάπτυξης στο Νομό μας. Ήδη, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, κατά τον Ιούλιο 2012 εκδόθηκαν 391 VISA. Με δεδομένο ότι η ροή επισκεπτών από την Τουρκία  συνεχίζεται και κατά τους χειμερινούς μήνες, είναι προφανές ότι η εξυπηρέτηση τους θα έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική μας οικονομία, ιδιαίτερα κατά την παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Παρακαλούμε για την παραμονή των δοκίμων αστυφυλάκων της ενισχυτικής δύναμης και πέραν της 17ης/9/2012, ώστε να συνεχιστεί η υποστήριξη της τουριστικής κίνησης για τους επόμενους μήνες. Είμαι βέβαιος ότι κατανοείτε το βάσιμο του αιτήματός μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.




Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ