Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Μιχαλάκη επιχορηγήθηκαν οι Δήμοι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2014 με ποσό 109.752.738,62 € προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους, για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2013.

Για το Νομό Χίου το ύψους της δαπάνης είναι 476.721,10 Ευρώ

Επισημαίνεται ότι οι αποδιδόμενες με την Απόφαση πιστώσεις, αφορούν στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους για τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2013 ή για όσο διάστημα των μηνών αυτών καθίστανται δικαιούχοι λήψης τους.

Τέλος με την ίδια απόφαση κλήθηκαν οι Δήμοι να γνωρίσουν έως τη Παρασκευή 28.2.2014 τα ποσά που 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ EXPOTROF

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην έκθεση τροφίμων, ποτών & παραδοσιακών γεύσεων “ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014”, που  διοργανώθηκε από την εταιρεία RM INTERNATIONALστο εκθεσιακό κέντρο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων ξιφασκίας (Ελληνικό, Αθήνα). Η έκθεση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων & Ποτών Εξωτερικού: Association of Overseas Greek Food & Drinks Importers).

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των 28 επιχειρήσεων από τα 5 μεγάλα νησιά του Βορείου Αιγαίου που συμμετείχαν στο μεγαλύτερο περίπτερο της έκθεσης, η ακτοπλοϊκή εταιρεία “BLUE STAR FERRIES”. Αρωγοί στο όλο εγχείρημα το Επιμελητήριο Λέσβου και η ακτοπλοϊκή εταιρεία “NEL LINES”.        

Την έκθεση, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, επισκέφθηκαν χιλιάδες τελικοί καταναλωτές από το λεκανοπέδιο Αττικής, καθώς και πολύ μεγάλος αριθμός επαγγελματιών του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο όλες τις ημέρες λειτουργίας της. Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής, πλαισιωμένος από περίπου 50 εκπροσώπους των επιχειρήσεων των νησιών που έδωσαν δυναμικό παρόν, ενώ παρεβρέθηκαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Θεανώ Βρέντζου, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Πάνος Λειβαδάς, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, σύμβουλος κ. Θεοδόσης Βάλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, ο Αντιπρόεδρος της Ο.Λ.Σ.Α. κ. Νεκτάριος Βακάλης και άλλοι επίσημοι. Το γενικό συντονισμό της συμμετοχής της Π.Β.Α. είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, ενώ την οργάνωση της όλης αποστολής – παρουσίας των επιχειρήσεων είχε ο υπεύθυνος marketing της Π.Β.Α. κ. Πάνος Πίτσιος. Αξιοσημείωτη επίσης ήταν η προσέλευση μεγάλου αριθμού Βορειοαιγαιοπελαγιτών της Αθήνας, που επισκέφθηκαν την έκθεση και προμηθεύτηκαν παραδοσιακά προϊόντα από την ιδιαίτερη πατρίδα τους σε πολύ συμφέρουσες τιμές, ενισχύοντας παράλληλα τις τοπικές επιχειρήσεις των νησιών. 

Κυρίαρχο ρόλο στην “ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2014”, διαδραμάτισε όπως είχε προαναγγελθεί, η παρουσία Ρώσων εισαγωγέων – μελών του διμερούς Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, καθώς και Ελλήνων εισαγωγέων του εξωτερικού – μελών του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. (κυρίως από Σουηδία, Γερμανία, Σλοβενία, Ελβετία, Πολωνία, κ.α.), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν τα stands των επιχειρήσεων του Βορείου Αιγαίου, να γνωρίσουν τα προϊόντα τους και να διαπραγματευτούν με τους επιχειρηματίες για την έναρξη εμπορικών συμφωνιών.

Επιπλέον, όσοι επιχειρηματίες επιθυμούσαν, παρακολούθησαν το ενδιαφέρον “3ο Ελληνορωσικό  Εξαγωγικό Συμπόσιο”, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του χώρου της έκθεσης με θέμα: "Προωθώντας ελληνικά προϊόντα στη ρωσική αγορά: Τρόφιμα – ποτά", στα επίσημα lunch breaks του οποίου οι σύνεδροι γεύθηκαν συνταγές από τα προϊόντα των εκθετών και φυσικά εκείνων του Βορείου Αιγαίου.

Παράλληλα με τις εργασίες της έκθεσης και καθόλη τη διάρκεια του τετραημέρου, διοργανώθηκαν διάφορες εκδηλώσεις – events, με προεξέχουσα την ενότητα “Μαγειρεύουμε Ελλάδα”, με την επιμέλεια και τη φροντίδα του διακεκριμένου chef κ. Λευτέρη Λαζάρου, όπου εκτός των άλλων προϊόντων – συνταγών από το Βόρειο Αιγαίο, την τιμητική της είχε η Λήμνος, με το Λημνιό chef κ. Νίκο Γιαννούλα, να παρουσιάζει παραδοσιακές συνταγές με φλομάρια και άλλα τοπικά εδέσματα, που ενθουσίασαν το κοινό.

Και η δεύτερη επίσης ενότητα με τίτλο “Πίνουμε Ελλάδα”, είχε έντονη παρουσία από το Βόρειο Αιγαίο, αφού οι bartenders κατά τις ζωντανές επιδείξεις τους – παρουσιάσεις ελληνικών cocktails, χρησιμοποιούσαν προβάλλοντάς τα και τα αλκοολούχα ποτά (οίνους, αποστάγματα & λικέρ), αλλά και τα αεριούχα ποτά – soft drinks των επιχειρήσεων από το Βόρειο Αιγαίο.            

Όπως είχε επισημανθεί, η οργάνωση της έκθεσης αυτής είχε διπλό χαρακτήρα. Αφενός τη διενέργεια άμεσων λιανικών πωλήσεων προς το καταναλωτικό αθηναϊκό κοινό – επισκέπτες της και αφετέρου τις εμπορικές επαφές χονδρικής με Έλληνες και ξένους επαγγελματίες. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών εκθέσεων, υπήρχε διαχωρισμός των χώρων λιανικής (κοινού) και χονδρικής (επαγγελματιών) με την Περιφέρεια  να δίνει τη δυνατότητα στους εκθέτες για διπλή παρουσία και στους δύο ανεξάρτητους χώρους.     

Ο τρόπος με τον οποίο οργανώθηκε η συμμετοχή της Π.Β.Α. στο κεντρικό περίπτερο, ήταν η εν σειρά, κατά νησί και κατά επιχείρηση τοποθέτηση των προϊόντων του Βορείου Αιγαίου (με αποφυγή γειτνίασης ομοειδών προϊόντων), στον ενιαίο χώρο των 100 περίπου τ.μ. και κατά τρόπο που να διευκολύνονται οι υποψήφιοι – δυνητικοί αγοραστές και οι επαγγελματίες (ανεξάρτητα ατομικά booths). Εκτός της ατομικής παρουσίας της κάθε επιχείρησης, ώστε να επιτυγχάνεται ο κυρίαρχος και πρωταρχικός στόχος της διττής προώθησης των προϊόντων τους, καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια, ώστε να διασφαλιστεί και η προώθηση του Βορείου Αιγαίου συνολικά ως παραγωγική περιοχή τροφίμων & ποτών υψηλής ποιότητας. 

Οι επιχειρήσεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου καθώς και από καταστήματα της Αθήνας (με αποκλειστική πώληση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων), που έδωσαν το παρόν στο μεγάλο stand της Π.Β.Α. (με τη φυσική παρουσία εκπροσώπου ή εκπροσώπων τους απολύτως υποχρεωτική), ήταν:


1.      ΚΑΤΣΙΚΗΣ Σ. ΗΛΙΑΣ: ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΙΟΥ (+ χονδρική)
2.      ΑΝΕΜΟΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ (+ χονδρική) 
3.      “ΚΑΚΙΤΣΗΣ” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ – ΟΥΖΟ «ΑΝΤΡΙΚΙΟ» (+ χονδρική)
4.      “ΚΤΗΜΑ ΚΕΦΑΛΑ”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΟΙΝΟΥ ΧΙΟΥ (+ χονδρική)
5.      ΖΑΝΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΧΙΟΥ (+ χονδρική)
6.      ΚΑΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΙΟΥ (+ χονδρική)
7.      “ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΕΛΑΡΙ”: ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΧΙΟΥ (+ χονδρική)
8.      ΣΤΟΥΠΑΚΗΣ: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ (+ χονδρική)
9.      ΚΟΡΑΚΗΣ – ΜΑΡΙΝΟΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΧΙΟΥ (+ χονδρική)
10.  “ΤΑ ΧΕΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑΣ”: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΧΙΟΥ (+ χονδρική)
11.  “ΧΙΩΝ” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΙΑΛΗΣ & ΥΙΟΣ Ο.Ε.: ΑΕΡΙΟΥΧΑ ΠΟΤΑ, ΟΥΖΟ, ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑ – ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ – ΤΣΕΡΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΙΟΥ (+ χονδρική)
12.  “ΓΚΑΡΑΛΗ: ΓΕΥΣΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ” ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΦΛΩΜΑΡΙ
13.  ΚΟΥΚΟΥΛΙΘΡΑΣ Ν. & ΥΙΟΙ Ο.Ε.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΡΑΣΙ ΛΗΜΝΟΥ (+ χονδρική) 
14.  ΛΗΜΝΙΑ ΓΗ” – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΡΡΗΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΗΜΝΟΥ
15.  VAKAKIS WINES”: ΚΡΑΣΙΑ ΣΑΜΟΥ
16.  ΠΑΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΡΟΥΑΣΑΝ & ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΩΝ ΣΑΜΟΥ
17.  “ΤΣΑΝΤΙΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΙΝΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
18.  “ΤΕΣΚΟΣ Γ. ΣΠΥΡΟΣ” ΓΛΥΚΑ ΙΚΑΡΙΑΣ
19.  “ΚΑΡΟΥΤΣΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ” ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΜΑΤΟΜΕΛΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
20.  “ΟΙΝΟΦΟΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ” Κ. ΛΟΥΠΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.: ΟΙΝΟΙ ΛΕΣΒΟΥ
21.   ΚΟΚΚΙΝΟΦΟΡΟΣ ΠΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ε.Π.Ε.: ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
22.  TERRA LESVIKA – ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΟΡΔΑΝΟΥ: ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ
23.   “OLEVEFAMILY ESTATE & PRODUCTS: ΠΑΡΑΓΩΓΗ,  ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
24.  “ΑΙΟΛΙΚΟΣ Α.Ε.Β.Ε.Τ.” ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ
25.  ΣΑΞΙΩΝΗΣ Κ. & Χ. Ο.Ε. “Ο ΚΙΜΩΝΑΣ”: ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΛΕΣΒΟΥ (+ χονδρική)
26.  ΛΕΣΒΙΓΑΛ” ΑΦΟΙ Δ. ΡΟΔΟΥ Ο.Ε.: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ
27.  “ΜΕΣΑΝΤΡΑ” ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΣΥΚΑ ΛΕΣΒΟΥ
28.  “Ε.Β.Α. A.E.”: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΛΕΣΒΟΥ (+ χονδρική).  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης, αφού συνεχάρη τις επιχειρήσεις που για ακόμη μια φορά συνέβαλαν τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια προώθησης και ανάπτυξης της εξωστρέφειας του Βορείου Αιγαίου υπό τις σημερινές αντίξοες οικονομικές συνθήκες, δήλωσε ότι: «η τεράστια συμμετοχή του αθηναϊκού κοινού και των επαγγελματιών στην εν λόγω έκθεση, καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τα παραδοσιακά ποιοτικά τοπικά προϊόντα της χώρας και εν προκειμένω των νησιών μας. Ο νέος τρόπος παρουσίασης των επιχειρήσεων αναλόγως του οικονομικού ενδιαφέροντός τους, ήταν μία καινοτομία που κέρδισε τις εντυπώσεις» ενώ τόνισε ότι: «οι προσπάθειες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ενδυνάμωση των εξαγωγών και την εξεύρεση νέων αγορών, θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό».    


H MINOAN LINES ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ




Η MINOAN LINES, μέλος του Ομίλου Grimaldi – παγκόσμιου ηγέτη στο χώρο των θαλάσσιων μεταφορών – σε ανακοίνωσε ότι από την 1η Φεβρουαρίου 2014 αναλαμβάνει τη ναυτική και εμπορική πρακτόρευση των φορτηγών πλοίων (Ro-Ro, Car & Truck Carriers) που ανήκουν ή είναι ναυλωμένα από τον Όμιλο Grimaldi στο λιμάνι του Πειραιά.
Η σημαντική αυτή συνεργασία θα δώσει τη δυνατότητα στη MINOAN LINES να διευρύνει περεταίρω τις δραστηριότητές της στην ελληνική αγορά στον τομέα των θαλάσσιων εμπορικών μεταφορών.
Ο όμιλος Grimaldi με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά εδώ και 40 χρόνια. Ήδη προσφέρει δύο τακτικές θαλάσσιες συνδέσεις με οχηματαγωγά πλοία, στο χώρο της Μεσογείου και της Αδριατικής, για τη διακίνηση Ι.Χ. αυτοκινήτων, λοιπών οχημάτων ή εμπορευματοκιβωτίων. Εξυπηρετεί το λιμάνι του Πειραιά με 100 έως 120 προσεγγίσεις ετησίως.
Με την κίνηση αυτή, ενισχύεται επίσης και το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο θα αποτελέσει μέρος ενός θαλάσσιου δικτύου μεγαλύτερου των 130 λιμένων στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Ευρώπη, στη Δυτική Αφρική, στη Βόρεια και στη Νότια Αμερική, το οποίο θα εξυπηρετείται από τα πλοία του Ομίλου Grimaldi.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθυνθούν στο αρμόδιο τμήμα Grimaldi Ro-Ro / Car Carrier, στα γραφεία της MINOAN LINES στον Πειραιά, Θερμοπυλών 6-10, Fax: 210 4145730, Κεντρικό E-mail: grimaldi.ccrr.pir@minoan.gr.

apodimoi- krites.gr

Μ.ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΨΗΦΟΥ



Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε μια σοβαρή προσπάθεια σε ΜΜΕ να πειστούμε όλοι για δύο βασικά πράγματα . Το πρώτο ότι στο Δήμο της Χίου δεν υπήρχε αντιπολίτευση και δεύτερον, πως μπροστά στις επικείμενες  εκλογές το φαβορί των εκλογών είναι ο δήμαρχος Λαμπρινούδης, αφού είναι το «παιδί του λαού» , για να θυμηθούμε τον Ξανθόπουλο.  Η απλότητα και προσήνεια του Δημάρχου Χίου αναγορεύεται στο ατού του, λες και όλοι εμείς οι υπόλοιποι είμαστε η αριστοκρατία των Βερσαλλιών.
              Αν βεβαίως δεχτούμε ότι ο Λαμπρινούδης είναι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας επειδή εφαρμόζει εκείνος και η παράταξή του το «όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη» και αν αυτό είναι τελικά το κριτήριο ψήφου, θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι δικαίως πάσχομε ως λαός, δικαίως υποφέρουμε, και όχι μόνο αυτό , αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι τέτοιος λαός τέτοια θέλει.
Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι! Το κύριο είναι, ότι επιδιώκεται να έχει τέτοιο κριτήριο ο λαός, καλλιεργείται συνειδητά ή ασυνείδητα, εσκεμμένα ή μη αυτή η αντίληψη χειραγώγησης συνειδήσεων.
Τη μια το κάλπικο  κριτήριο είναι να κρίνει ο λαός αν είναι «κομματικός « ή ακομμάτιστος», την άλλη ποιος είναι ικανός ή ανίκανος, την άλλη νέος ή ηλικιωμένος, φθαρμένος ή άφθαρτος και ΠΟΤΕ δεν τον καλούν να κρίνει ποια πολιτική, ποια κοινωνικά και εξόχως ταξικά συμφέροντα υπηρετεί.
Το κύριο κριτήριο όμως είναι να κρίνουμε με βάση την κατάντια της ζωής μας,  να καταλάβουμε ότι ο Λαμπρινούδης και κάθε Λαμπρινούδης είναι το βαθύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ δεν έχει σημασία, της πολιτικής διαπλοκής,  ένα μόνο παράδειγμα είναι το αίσχος  με τις κοινωνικές επιχειρήσεις, να καταλάβουμε πως το πανάκριβο νερό, ο μαρασμός των πρώην δήμων,  τα δεκάδες τέλη, ο κύκλος των ομοίων που ανακυκλώνεται στα μικρά και μεγάλα έργα του δήμου, στις προσλήψεις συνεργατών, νομικών, προέδρων και παρατρεχάμενων , τα σχολεία που υπολειτουργούν, είναι μέρος από τα αβάσταχτα βάρη στις πλάτες του λαού εξ αιτίας της αντιλαϊκής τους πολιτικής.
Το κύριο είναι να κατανοήσουμε ότι πίσω από άχρωμες και άοσμες λέξεις κρύβονται οι εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ που είδαμε στους δέκτες μας στην παράταξή του, να παίζουν το γνωστό παιχνίδι των συλλογικοτήτων, των δικτύων, των κινημάτων, για να καταλήξουν στην υποψηφιότητα του στελέχους τους.
Να καταλάβουμε τελικά πως η ούγια γράφει Ευρωπαϊκή ένωση, εντολές και διαταγές για τη πτώχευσή μας σε αγαστή συνεργασία κυβέρνησης και τοπικών της φερέφωνων.
 Μπορούμε να ξεχάσουμε στο δρόμο προς τις εκλογές, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τις ελλείψεις σε προσωπικό;  Τους δρόμους;  Την αδυναμία των τεχνικών υπηρεσιών λόγω  υποστελέχωσης σε αναγκαίο προσωπικό;  Τις ανύπαρκτες υποδομές στα χωριά;  Την αδυναμία των εκεί προέδρων να κάνουν μια παρέμβαση, ακόμα και να αλλάξουν μια λάμπα;  Τις μειώσεις του προσωπικού ελέω Καλλικράτη, το σύγχρονο δουλεμπόριο με τις διαλυμένες εργασιακές σχέσεις,  τον προϋπολογισμό που με χαρά διαχειρίζεται ο Λαμπρινούδης αν και τον έχουν περικόψει κατά 60%; Τις χιλιάδες απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους στα έργα την ώρα που πεινά η πλειοψηφία των οικοδόμων;  Τα "μαγαζάκια" εντός δήμου με ορισμένους αντιδημάρχους και προέδρους οργανισμών;
Θα τα πετάξουμε όλα αυτά από το οπτικό μας πεδίο, από το πλαίσιο της κριτικής μας πολιτικής αξιολόγησης για να αυτοεξευτελιστούμε, κρίνοντας με το ποιος είναι δίπλα μας όταν βλέπουμε τον Ολυμπιακό ή με το ποιος μας χτυπά «φιλικά» στην πλάτη;
Με ταξικό κριτήριο λοιπόν καλούμε εμείς το λαό να κρίνει, να σκεφτεί και να βγάλει συμπεράσματα και για το Δήμο και για την περιφέρεια και για τις ευρωεκλογές, γι αυτό και Λαϊκή Συσπείρωση πρέπει να ψηφίσει και ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, για να είναι δυνατή η ψήφος του , να μην ακυρώνει η μια την άλλη!
Όσο για τη Λαϊκή Συσπείρωση , που  ορισμένοι προβληματίζονται καλοπροαίρετα και όχι για το αν θέλει να διοικήσει ή θέλει μόνο να αντιπολιτεύεται, εμείς δηλώνουμε ότι έχουμε και τα κότσια και το στελεχικό δυναμικό να διοικήσουμε το δήμο, να τον μετατρέψουμε σε κάστρο για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των αναγκών του λαού μας.
              Όσοι θυμούνται και όσοι δεν ξέρουν, ας ρωτήσουν ποιο ήταν το έργο των κομμουνιστών δημάρχων και των συμμάχων τους στο παρελθόν , έστω και σε άλλες συνθήκες, αλλά και τι γίνεται σήμερα στην Πετρούπολη, που η δημοτική αρχή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή να ελαφρύνει τα δεινά των δημοτών της, μειώνοντας τέλη, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες, αντιστεκόμενη σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο.
Κλείνοντας ,   πρέπει να πω ότι δε μας εκπλήσσουν  όσα ΜΜΕ έχουν βάλει μπροστά το αποπροσανατολιστικό τους έργο, ψάχνοντας το «νέο» εντός των καπιταλιστικών τειχών, αλλά δεν μπορούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη ενός λαού προεκλογικά και κυρίως να προσβάλλουν εκείνο το κομμάτι του, που βλέπει πίσω από τις κουρτίνες γι αυτό και πάει κόντρα στον καιρό, κόντρα και στους εκλεκτούς του συστήματος τύπου Λαμπρινούδη, που τέσσερα περίπου χρόνια δεν τους άφησε σε χλωρό κλαδί, αποκαλύπτοντας και καταγγέλλοντας την πολιτική τους, που πάλεψε με προτάσεις συγκεκριμένες στο πλευρό του λαού, που οργάνωσε αγωνιστικές παρεμβάσεις αποτρέποντας δεινά, γι αυτό και η Λαϊκή Συσπείρωση  στη Χίο και στην περιφέρεια θα ζητήσει την ψήφο του λαού με ψηλά το κεφάλι και περήφανη για το έργο της.
                                                             
 Μάρκος Σκούφαλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου