Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η ΒΡΟΧΗ ΧΑΛΑΣΕ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ


Η βροχή που έπεφτε από το πρωί, ανέβαλε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρονων από την απελευθέρωση της Λέσβου.
Όπως διαβάζουμε στο lesvospost.com , στην παρέλαση η οποία έγινε υπό βροχή πήραν μέρος μόνο τμήματα του Ελληνικού στρατού αλλά και τμήματα του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντικές ομάδες.
Ο εορτασμός ξεκίνησε με την Στρατιωτική Μουσική της 98 ΑΔΤΕ να παιανίζει, κατά μήκος των οδών της πόλης της Μυτιλήνης, θούρια και εμβατήρια ενώ αμέσως μετά έγινε η μεταφορά με πομπή, της Εθνικής Σημαίας από το Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης στο Φρούριο της πόλης, με τη συμμετοχή τμηματικού Στρατιωτικού Αποσπάσματος.
Γύρω στις 12:00 και αφού η βροχή δεν έλεγε να σταματήσει, αποφασίστηκε να παρελάσουν υπό βροχή μόνο τα τμήματα του Ελληνικού στρατού αλλά και τμήματα του ερυθρού σταυρού και εθελοντικές ομάδες.
Στις εκδηλώσεις βρέθηκαν οι βουλευτές του νησιού, η Γ.Α.Δ.Α Χριστιάνα Καλογήρου, ο περιφερειάρχης Β.Α, ο δήμαρχος Λέσβου κ.α
newsit.gr

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 6ης ΚΑΙ 7ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2012





   Δυναμικό παρόν έδωσαν εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι , επαγγελματίες και πολίτες, στις απεργιακές συγκεντρώσεις, της Τρίτης και Τέταρτης.
   Η πολιτική εξόντωσης των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας που ακολουθεί η τρικοματική κυβέρνηση, θα βρίσκει ολοένα και περισσότερους απέναντι της, παρ’ όλες τις προσπάθειες υποβάθμισης των συγκεντρώσεων από ΜΜΕ.
   Δυστυχώς γι αυτούς  , που υπονομεύουν και υποβαθμίζουν την μαζικότητα των συγκεντρώσεων, ο κόσμος έχει καταλάβει ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος και εκφράζει ειρηνικά αλλά ηχηρά την οργή και την αντίθεση του.
   Χαιρετίζουμε  όλα τα σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για μαζική συμμέτοχη των μελών τους , καθώς και κάθε πολίτη που ένωσε την φωνή του μαζί μας.
   Η φωνή μας τους τρομάζει.  Η ψήφιση των μέτρων  με ιδιαίτερα ισχνή πλειοψηφία, δείχνει ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος,  με πρώτον αυτόν που θα δώσουμε για την μη εφαρμογή τους. 

ΟΠΙΣΘΕΝ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ



Ένα βήμα πίσω σχετικά με την κοινή δήλωση με την ΕΝΠΕ στην οποία ζητούνταν ούτε λίγο ούτε πολύ να περικοπούν οι ΚΑΠ (δηλαδή, και πόροι οι οποίοι αφορούν τις κοινωνικές δομές των δήμων, δηλαδή τους πολίτες) για να μην κοπούν οι μισθοί των αιρετών, κάνει η ΚΕΔΕ μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ



Αναφορά
Προς
τον Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Θέμα: Κενά σε αναπληρωτές καθηγητές στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της Χίου

Μεσούσης της σχολικής χρονιάς εξακολουθούν να υπάρχουν ειδικότητες αναπληρωτών καθηγητών, οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί. Οι ειδικότητες αυτές, σε πολλές περιπτώσεις αφορούν μαθήματα, στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι στις γενικές εξετάσεις.
Σας επισυνάπτεται, ενδεικτικά, σχετικό έγγραφο του Συλλόγου Γονέων του 1ου ΕΠΑΛ Χίου, για τη λειτουργία του τμήματος Γεωπονίας, η οποία ενδέχεται να ανασταλεί εξαιτίας της έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

06 Νοεμβρίου 2012
Ο αναφέρων βουλευτής

Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος

ENHMEΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Χίου θα πραγματοποιήσει ενημέρωση την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 12 μ.μ στην αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, με τα κάτωθι θέματα:

  1. Διαχείριση και διάθεση Ζωικών Υποπροϊόντων – Καταχώρηση Εγκαταστάσεων. Αφορά καταστήματα λιανικής πώλησης, βιοτεχνίες διαχείρισης ζωικών προϊόντων, κτηνοτρόφους.
  2. Διαχείριση, διάθεση κτηνιατρικών φαρμάκων. Αφορά φαρμακεία που πωλούν κτηνιατρικά φάρμακα, κτηνιάτρους-γραφεία παραγωγικών ζώων, κτηνοτρόφους.
  3. Σήμανση αιγοπροβάτων με νέα ηλεκτρονικά ενώτια ή βώλους. Αφορά τους κτηνοτρόφους.
  4. Αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Αφορά κτηνοτρόφους και μελετητές.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παραβρεθούν στη σχετική ενημέρωση.


ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ , ΟΤΑ



Απολύσεις τουλάχιστον 2.000 υπαλλήλων εντός του 2012, κυρίως, από τις κατηγορίες των ΥΕ και ΔΕ που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ αλλά και πειθαρχικά ελεγκτέων, καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε ΔΕΚΟ και επιχειρήσεις ΟΤΑ αλλά και«τσεκούρι» στις αντιμισθίες των αιρετών, καθώς και μείον 50% στους μισθούς στελεχών Επιχειρήσεων ΟΤΑ, επιτροπεία στους «κόκκινους» δήμους και απαγόρευση προσλήψεων στους δήμους μέχρι το 2016, πλην των νησιωτικών επιβάλει για το Δημόσιο και την Αυτοδιοίκηση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016 (ΜΠΔΣ) που ψηφίσθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες από τη Βουλή. Επιπλέον, περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια των δήμων με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.
Συγκεκριμένα:

100 XΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ : "Η ΜΥΡΟΒΟΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ"



Πρόγραμμα Εκδηλώσεως

Χαιρετισμός από τον Σεβασμιότατο
Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκο
Χαιρετισμός από τις Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές
“100 Χρόνια από την Έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων”
Ομιλητής: Δρ. Αντωνόπουλος Ιωάννης, Καθηγητής Σχολής Εθνικής Αμύνης
“Η Μυροβόλος Ελευθέρα”
Ομιλητής: Στρατιώτης (ΠΖ) Χαλαζωνίτης Γιάγκος, Αρχαιολόγος
“Ιδαίοι Αγωνισταί”
Ομιλητής: Ταξίαρχος Ζερβάκης Δημόκριτος, Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ»

Κρήτες Αγωνιστές- Βιογραφικό Ι. Παστρικάκη
Ομιλητής: Συνταγματάρχης (ΠΒ) Βερυκάκης Αντώνιος

Απονομή Τιμητικού Αναμνηστικού Εμβλήματος  
στον Αναστάσιο Παστρικάκη
Παραδοσιακοί Χοροί της Χίου και Κρήτης
Συντελεστές: ΠΕΚΕΒ και Σύλλογος Κρητών «ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ»
Απονομή Αναμνηστικού στους Συμβάλλοντες στην Εκδήλωση