Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ - ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ
Το Ιδρυμα "Μαρία Τσάκος-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και παράδοσης" σε συνεργασία με τις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών και την Περιφ. Βορ. Αιγαίου και με την συνδιοργάνωση και φιλοξενία του Συλλόγου "Φίλοι Οινουσσών" θα πραγματοποιήσει στις Οινούσσες ημερίδα με θέμα:" Προκλήσεις-Αινίγματα στη Ναυτιλία". Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαΐου2014 στις 11 το πρωί στην Αίθουσα "Μαρίας Π. Λαιμού". Στο βήμα θα ανέλθουν διαπρεπείς ομιλητές, πανεπιστημιακοί και επικεφαλής ναυτιλιακών οργανισμών και φορέων. Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα. Παρακαλείσθε να τιμήσετε με την παρουσία σας την ημερίδα.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣΤα παρακάτω έργα είναι σε εξέλιξη και δεσμευόμαστε για την αποπεράτωση τους!
Μεγαλα Εργα

1.ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
Α) ΕΝΤΑΞΗ ΥΠΟΕΡΓΩΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΊΗΣΗΣ ΔΙΚΤΎΩΝ ΔΕΗ/ΟΤΕ
Β) ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ & ΛΗΨΗ ΕΓΚΡΙΣΕΩΝ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ
Γ) ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΟΥ & ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΛΙΜΕΝΑ – ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΑΣΗΣ & ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ
Δ) Η ΜΕΛΕTΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΕΚΚΡΕMΕΙ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ

2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ – ΘΕΣΗ «ΑΚΡΑ ΠΟΥΝΤΑ»
Α) ΕΚ ΝΕΟΥ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ – ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ ΟΤΜΕ ΛΟΓΩ ΠΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ
Β) ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗΣ COMPACT (ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ), ΠΛΗΡΩΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ
Γ) ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΧΙΟΥ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΟΔΕΥΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Δ) ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ
Ε) ΝΕΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ – ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
ΣΤ) ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΧΕΔΙΩΝ 1:5000 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ & ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΑΚΡΑ ΠΟΥΝΤΑ» ΓΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΕΚΤΑΣΗΣ
Ζ) ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
Η) ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ, 99,9% ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ (ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ), ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ – ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ – ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑ.

3. LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ (Ε.Τ.Α.Χ.) – ΘΕΣΗ «ΜΑΡΜΑΡΟ»
Α) ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Β) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΓΛΙΣΤΡΑΣ ΚΑΘΕΛΚΥΣΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ, ΕΠΙΣΚΕΥΗ/ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΛΩΤΩΝ ΕΞΕΔΡΩΝ 100Μ2
Γ) ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ – ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΟΥ.

4. ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ – ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΓΗΠΕΔΟΥ 5Χ5
Α) ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ – ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΩΔΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Β) ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Γ) ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ.

5. ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗΣ ΝΗΣΙΔΩΝ – ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
Α) ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ «ΣΤΡΑΚΑΛΗΣ» - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ
Β) ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΜΕΛΕΤΩΝ
Γ) ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ.

6. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ – ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΛΗΣ – Wi-Fi
Α) ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΟΥ ΠΟΛΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ – ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ (ΧΑΡΤΕΣ – ΟΔΕΥΣΕΙΣ)
Β) ΥΠΟΔΕΙΞΗ 15 ΣΗΜΕΙΩΝ ΔΩΡΕΑΝ Wi-Fi ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ & ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ.

7. ΣΤΑΔΙΟ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
Α) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΑΔΙΟΥ – ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
Β) ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΧΙΟΥ
Γ) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
Δ) ΥΠΟΒΟΛΗ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ & ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ (ΟΜΑΔΑΣ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ & ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

8. ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2014-2020 (Σ.Ε.Σ. 2014-2020)
Α) ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ
Β) ΕΚΚΡΕΜΕΙ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Μικρα Εργα

1. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΧΙΟΥ
2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ 2 ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
3. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΡΟΜΟΥ «ΦΑΣΟΛΙ-ΜΠΙΛΑΛΙ»
4. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
5. ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ 4Χ4 ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
6. ΠΑΡΟΧΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ
7. ΒΥΘΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΑΛΑΣΣΩΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΩΝ
8. ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΤΑΧΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΑΤΣΙΓΚΑΝΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ
Στόχος της «Πρωτοβουλίας» είναι η εξασφάλιση ποιοτικού πόσιμου νερού στις βρύσες των καταναλωτών με το μικρότερο δυνατό κόστος.
O υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς με στελέχη της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο» επισκέφτηκε χθες, Δευτέρα 31/3, τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ. προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα για τη λειτουργία της και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει
Κατά τη συζήτηση που έγινε με τη Διεύθυνση της εταιρείας, ο Μανώλης Βουρνούς ανέπτυξε την άποψη της «Πρωτοβουλίας» ότι η Δημοτική Αρχήκαι οι εκπρόσωποι της πρέπει να εμπιστεύονται το προσωπικό του Δήμου και των Νομικών προσώπων του. Ιδιαίτερα για τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ., η πολιτική Διοίκηση της εταιρείας πρέπει να κινείται στη διεκδίκηση πόρων και προγραμμάτων από τα Υπουργεία και την Περιφέρεια για την υλοποίηση του έργου της και να μην αναλώνεται σε τεχνικά θέματα, που μπορούν να αντιμετωπίζονται πολύ πιο αποτελεσματικά από το αξιόλογο τεχνικό προσωπικό της εταιρείας.
Επιπλέον, όσον αφορά τη διαχείριση των υδάτων, ο Μανώλης Βουρνούς υποστήριξε την άποψη του συνδυασμού του για «Ενιαίο σχεδιασμό διαχείρισης των υδάτων» ολόκληρου του νησιού.

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 200.000 πολίτες – Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις


Περίπου 200.000 άτομα θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας για το 2014 το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δωρεάν διανομή βιβλίων και εισιτηρίων θεάτρων και διακοπές έξι ημερών.
Η κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προβλέπει τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι για να κάνουν χρήση των παροχών της Εστίας.
H απόφαση
Όπως προβλέπεται στην απόφαση, ο αριθμός των δικαιούχων για τη φετινή χρονιά, διαμορφώνεται ως εξής:
• Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού εκατόν τριάντα χιλιάδες (130.000) άτομα εκ των οποίων:
α) εκατό δέκα πέντε χιλιάδες (115.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις).
β) δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) συνταξιούχοι, θα πραγματοποιήσουν έξι (6) ημέρες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις (4)απλές λούσεις σε εγκαταστάσεις αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών της χώρας, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού.
• Στο εκδρομικό πρόγραμμα πενήντα χιλιάδες (50.000) άτομα, εκ των οποίων, πέντε χιλιάδες (5.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν 3ήμερες εκδρομές, επτά χιλιάδες (7.000) άτομα θα πραγματοποιήσουν 2ήμερες εκδρομές και τριάντα οκτώ χιλιάδες (38.000) άτομα μονοήμερες εκδρομές.
• Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων, ενενήντα τρείς χιλιάδες (93.000) άτομα.
• Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων, τριακόσιες χιλιάδες (300.000) άτομα εκ των οποίων διακόσιες χιλιάδες (200.000) άτομα θα προμηθευτούν δωρεάν βιβλία της επιλογής τους, από τα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκατό χιλιάδες (100.000) άτομα, άμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ θα παραλάβουν δωρεάν βιβλία τα οποία θα προμηθευτεί ο ΛΑΕ/ΟΓΑ.
• Στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες τριακόσια (300) άτομα.
• Στο πρόγραμμα παροχής τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς χίλια διακόσια πενήντα (1250) άτομα.
• Στο πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών δέκα χιλιάδες (10.000) άτομα

aftodioikisi.gr

ΣΧΟΛΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Ανταρσία στο Αιγαίο –
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Λέσβος: 6977811114
Σάμος: 6973812817
Χίος: 6946062167

1
Κυβέρνηση, Περιφέρεια Β. Αιγαίου και εκπαιδευτικές αρχές καταργούν το δικαίωμα των παιδιών στην πρόσβαση στο σχολείο! Η νέα διακοπή της εκτέλεσης των σχολικών δρομολογίων στη Λέσβο δεν εκπλήσσει πια κανέναν. Το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι δρομολογημένο ήδη με την εφαρμογή του Καλλικράτη και στοχεύει στον αποκλεισμό των μαθητών από τις φτωχές αγροτικές περιοχές από το σχολείο. Είναι μια εξέλιξη πιστή στο «αναπτυξιακό» μοντέλο που επιβάλλει το ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ύπαιθρο.
Ας μην πέφτουν λοιπόν από τα σύννεφα Γιακαλής, Βερβέρης και λοιποί αυτοδιοικητικοί υπεύθυνοι, ούτε να μεταθέτουν αλλού τις ευθύνες, γιατί αυτό το μοντέλο υπηρετούν με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτοί και οι προϊστάμενοι της εκπαίδευσης είναι ένοχοι γιατί υπηρετούν με πείσμα μια πολιτική που μας γυρίζει 60 χρόνια πίσω, μια πολιτική που θέλει τους μαθητές για να πάνε σχολείο να πληρώνουν χαράτσια και να καβαλάνε καρότσες αγροτικών οχημάτων. Αυτοί που χαλάνε τον κόσμο όταν απεργούν οι εκπαιδευτικοί ή κάνουν καταλήψεις οι μαθητές υπερασπιζόμενοι το δημόσιο σχολείο, σήμερα σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Το δίλημμα που θέτουν απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία είναι σαφές: ή θα πληρώσουν για την εκπαίδευση των παιδιών με μεγάλες θυσίες ή αυτά θα εγκαταλείψουν το σχολείο.

Ας τους απαντήσουμε: ως εδώ! Κανένας γονιός να μην βάλει το χέρι στην τσέπη! Να δοθεί τώρα λύση το πρόβλημα της μεταφοράς! Λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στις πολιτικές της κοινωνικής καταστροφής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου! 

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΟΥ!!


Μετά την περσυνή απόφαση του Υπουργείου να μπουν πιο αυστηρά κριτήρια με βάση το οικογενειακό εισόδημα (45.000 ευρώ), πολλοί συνάδελφοί μας πετάχτηκαν έξω από τη δωρεάν σίτιση. Μάλιστα το προεδρικό διάταγμα προέβλεπε πως είναι στην αρμοδιότητα των Ιδρυμάτων, αν δεν έχουν λεφτά στα ταμεία, να προσαρμόζουν το όριο προς τα κάτω. Έτσι έχουμε φτάσει σήμερα, από τους 12.000 εγγεγραμμένους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μόλις οι 2.000 σιτίζονται δωρεάν. Την ίδια ώρα που στο Πανεπιστήμιο της Ρόδου υπήρξαν κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης από το άθλιο φαγητό που τους σέρβιραν, με ευθύνη του εκεί ιδιώτη-εργολάβου!!!!
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έρχεται τώρα με απόφασή της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου να μειώσει κι άλλο τον αριθμό των δικαιούχων. Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει πως αν κάποιος δεν φάει στη λέσχη μία φορά το μήνα, αν δηλαδή δε δώσει το «παρών», θα πετιέται αυτόματα έξω από το ηλεκτρονικό σύστημα και θα μπαίνει σε λίστα αναμονής «μέχρι νεοτέρας….»!!!!!!!!
Όσο παρατηρούμε όλες αυτές τις εξελίξεις αμέτοχοι, αυτοί θα συνεχίζουν να παίρνουν όποιο δικαίωμα μας έχει απομείνει! Παίρνουμε θέση!!
ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 01/04 στις 12.00 ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ…..
·         ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΜΙΑΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ στις λέσχες σίτισης-
·         ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ μας στις κατά τόπους Διοικήσεις των σχολών μας.
Διεκδικούμε εδώ και τώρα:
1.    ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ανεξαρτήτως εισοδήματος! Κανένας να μην πληρώσει το άθλιο «χαράτσι» των 3 ευρώ.
2.    Χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας. Απαιτούμε άμεσα κονδύλι από το Υπουργείο Παιδείας. Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση της Συγκλήτου.

Ήδη έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής: ο Σύλλογος εστιακών Φοιτητών Σάμου, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, ΜΠΕΣ και ΣAΧΜ Σάμου και συνεχως αυξάνονται οι αποφάσεις!
       
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Δεν είναι όλοι με τα συμφέροντα των φοιτητών.
Για άλλη μια φορά αποδυκνείεται περίτρανα ότι η ΔΑΠ είναι το μακρύ χέρι της συγκυβέρνησης. Στα περισσότερα τμήματα καταψήφισαν την κινητοποίηση. Συγκεκριμένα στη Ρόδο είπαν ότι είναι πολύ λίγα τα χρήματα που δίνουν οι φοιτητές. Στο τμήμα περιβάλλοντος η ΔΑΠ μέσω του ΔΣ αποφάσισε να πραγματοποιήσουν την ίδια ώρα με την παναιγιακή κινητοποίηση σε άλλο μέρος. Και στο τμήμα γεωγραφίας η ΔΑΠ με την αυτοδυναμία που έχει στο ΔΣ έχει αποφασίσει ότι θα εμποδίσει την πραγματοποίηση κάθε κινητοποίησης που θα εμποδίζει τους φοιτητές να ΜΗΝ πληρώνουν τον ιδιώτη στη σίτιση.


                                                            Επιτροπή αγώνα του ΜΑΣ

ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΟΥΝ ΦΑΚΕΛΛΟΙ, ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΝ , ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ...

Φάκελοι, χαρτί για ψηφοδέλτια και παραβάν. «Συστατικά» απαραίτητα για κάθε προσφυγή στις κάλπες, που όμως κοστίζουν ακριβά. Συγκεκριμένα, οι προμήθειες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου θα ξεπεράσουν τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ.

Οι σχετικές αποφάσεις για τις εν λόγω δαπάνες εγκρίθηκαν με τη σήμανση του «κατεπείγοντος εκλογικού» από τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως αναφέρει το aftodioikisi.gr.

Σύμφωνα με αυτές λοιπόν, το υπουργείο Εσωτερικών θα προμηθευτεί 20 εκατ. φακέλους για τις δημοτικές εκλογές και άλλους τόσους για τις περιφερειακές. Εγκρίνοντας την προσφορά των 12,20 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά χιλιάδα φακέλων στην πρώτη περίπτωση και 11,90 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) ανά χιλιάδα στη δεύτερη, θα δαπανηθούν συνολικά (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) 592.600 ευρώ.

Πιο ακριβά είναι τα ψηφοδέλτια, αφού θα κοστίσουν πάνω από τα διπλά. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών θα δαπανήσει 1.348.326 ευρώ, (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) για την προμήθεια 45.000 δεσμίδων (500 φύλλων η κάθε μία) χαρτιού ψηφοδελτίων, ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου, καταβάλλοντας 1,16 ευρώ/κιλό.

Φτηνότερα είναι όμως τα ψηφοδέλτια για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αφού το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα δαπανήσει συνολικά 239.995,47 ευρώ για την προμήθεια 158,357 κιλών χαρτιού γραφής μπρίστολ, λευκό, velvet, σε φύλλα και ρολά με ενιαία 1,15 ευρώ/κιλό (πλέον ΦΠΑ) και την προμήθεια 6.956 κιλών χαρτί τύπου μπρίστολ χρωματιστό με ενιαία τιμή 1,87 ευρώ/κιλό (πλέον ΦΠΑ).

Ακόμη, 1.555.335 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) θα δαπανήσει το υπουργείο Εσωτερικών για την προμήθεια και την μεταφορά 22.000 τεμαχίων παραβάν, 1.000 τεμαχίων υφασμάτων και 60 ξύλινων αναλογίων για αυτά που θα χρησιμοποιηθούν τόσο για τις αυτοδιοικητικές όσο και τις ευρωπαϊκές εκλογές.

Με όλα αυτά, το συνολικό ποσό δαπάνης για τις εκλογές του Μαΐου φτάνει τα 3.736.256,47 ευρώ.

yahoo!news

Στηρίζουμε τους αγώνες των ναυτεργατώνΣτην Ελλάδα της κρίσης  και των «χρυσών μεταρρυθμίσεων», και ενώ τα κέρδη των εφοπλιστών αυξάνονται μέρα με την μέρα, η ανεργία, τα προβλήματα και οι άσχημες συνθήκες εργασίας για τους ναυτεργάτες μεγαλώνουν.
Τα στοιχεία που καταγράφονται στην ετήσια έκθεση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) για το 2013 συνιστούν κυριολεκτικά πρόκληση. Σύμφωνα με αυτά:
·         Το 16,25% του παγκόσμιου στόλου και το 46,7% του κοινοτικού (σε ποσοστό χωρητικότητας – dwt) κατέχεται από Έλληνες εφοπλιστές. Ειδικότερα, σε αυτούς ανήκουν το 23,5% του παγκόσμιου στόλου δεξαμενόπλοιων και το 18,5% του παγκόσμιου στόλου των φορτηγών χύδην φορτίων.
·         Για τους Έλληνες εφοπλιστές «τρέχουν» ήδη παραγγελίες για την κατασκευή 372 νέων πλοίων.
·         Οι Έλληνες εφοπλιστές, μόνο για το 2013, επένδυσαν 18,1 δισ. δολάρια σε 690 πλοία, παραμένοντας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Από αυτά, 319 πλοία αφορούν νέες ναυπηγήσεις και 371 αγορά από δεύτερο χέρι (second hand).
Όμως την ώρα που τα αφεντικά του κλάδου κάνουν χρυσές δουλειές, η ανεργία στους ναυτεργάτες έχει χτυπήσει κόκκινο. Με βάση τα  αμφίβολης ακρίβειας στοιχεία του ΓΕΝΕ, η καταγεγραμμένη ανεργία για τον Ιανουάριο του 2014 έχει εκτοξευτεί στους 5.112 ναυτεργάτες (η πραγματική υπολογίζεται ότι είναι αισθητά μεγαλύτερη), ενώ το εξευτελιστικό επίδομα (235 ευρώ άγαμος, 294 ευρώ έγγαμος) λαμβάνεται από μόλις 887 ναυτεργάτες (17,3%).
Την ίδια περίοδο θεσπίζονται πρόσθετα κατασταλτικά μέτρα σε βάρος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, νέα χτυπήματα στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενώ διογκώνεται η μαύρη ανασφάλιστη εργασία αλλά και η απλήρωτη εργασία. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για τα «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των αντεργατικών μέτρων της κυβέρνησης, τα οποία ξεθεμελιώνουν κυρίαρχα και αναμφισβήτητα δικαιώματα των Ελλήνων ναυτεργατών.
Δυνάμει αυτού του νομοσχεδίου, στα πλοία αυτής της κατηγορίας, καταργούνται οι οργανικές συνθέσεις, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η υποχρεωτική ασφάλιση των ναυτεργατών στο ΝΑΤ. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι καταργούνται ο Οίκος Ναύτου και το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και δημιουργείται ενιαίος φορέας (ΟΝΝΕ). Η κυβέρνηση, με τη συγκατάθεση της τρόικας, θέλει να ενταφιάσει και να ρίξει στον καιάδα τον ιστορικό φορέα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτικών, τον οποίο οι ναυτεργάτες με το μόχθο και τους αγώνες τους κατάφεραν να φτιάξουν.
Άλλη μία πρόβλεψη του νομοσχεδίου αφορά τη δρομολόγηση «πλοίου ασφαλείας» σε περίοδο απεργίας των ναυτεργατών. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα αντεργατική και απεργοσπαστική διάταξη, που φανερώνει το μέγεθος της υποκρισίας των κυβερνώντων: Αυτοί που έχουν αφήσει τα νησιά μας χωρίς πλοίο τις μισές περίπου μέρες του χειμώνα και προσαρμόζουν τα δρομολόγια με όρους κερδοσκοπίας, και όχι τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, έχουν το θράσος να επικαλούνται την «προστασία του δημοσίου συμφέροντος» προκειμένου να μην απομείνει στους ναυτεργάτες κανένα ουσιαστικό μέσο διεκδίκησης.
Θα ήταν ακριβέστερη επομένως μια άλλη διατύπωση από πλευράς των εφοπλιστών: «Να δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας του μεσαίωνα οι ναυτεργάτες, να κινδυνεύουν οι νησιώτες, να πληρώνουν ακριβά εισιτήρια», και όλα αυτά με πλοία που πολλές φορές δεν τηρούν καν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται από τους διεθνείς κανονισμούς και τη διεθνή σύμβαση SOLAS. Μετά από αυτά είναι απύθμενο το θράσος αυτών που επικαλούνται την αγανάκτηση των νησιωτών απέναντι στους απεργούς, οι οποίοι δίνουν τη μάχη για όλους.
Τα κέρδη των εφοπλιστών προέρχονται από το αίμα και τον ιδρώτα των ναυτεργατών και των εργαζομένων. Όσο θα παραμένει η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, αναπόφευκτα θα χειροτερεύει διαρκώς η κατάσταση της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, καθιστώντας μονόδρομο την ανάπτυξη αγώνων, με οργάνωση και συσπείρωση των δυνάμεων για την ολόπλευρη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχονται κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, γι’ αυτό και μόνη ρεαλιστική λύση είναι αυτή της άμεσης ανατροπής τους.
Για άλλη μια φορά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλάι τόσο των ναυτεργατών, όσο και των νησιωτών που αγωνίζονται εναντίον της μαφίας της θάλασσας, στο πλάι των πολιτών που διεκδικούν ασφαλείς δημόσιες συγκοινωνίες. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε σε κάθε αγώνα που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση και εντάσσουμε τις κινητοποιήσεις αυτές μέσα στο συνολικό κύμα αγώνων, ενάντια στις τροϊκανές πολιτικές, αγωνιζόμενοι για έξοδο από ευρώ και ΕΕ, άρνηση πληρωμής, διαγραφή του χρέους και ανατροπή όσων είναι υπεύθυνοι για τις πολιτικές επιλογές που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο.


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΧΙΟΥ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 "ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ"

Let’s Do It Greece 2014
την Kυριακή 6 Απριλίου  
Για τρίτη συνεχή χρονιά, φιλοξενούμε στηχώρα μας το «Let's do it World", τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια διεθνώς. 
Η ΕΕΔΣΑ, σε συνεργασία με τον εθελοντικό φορέα «Ώρα για Δράση», συντονίζει στην χώρα μας τον διεθνή αυτό θεσμό.
Το φετινό ραντεβού, με το σύνθημα «Καθαρίζουμε όλη την Ελλάδα σε μια μέρα», 
δίνεται για την προσεχή Κυριακή, 6 Απριλίου.
Η ΕΕΔΣΑ καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν σεαυτήν την προσπάθεια! Γίνετε και εσείς μέλη της μεγάλης εθελοντικής οικογένειας, συμμετέχοντας στο μεγαλύτερο εθελοντικό ραντεβού της χώρας!
Για την σχετική ενημερωτική επιστολή πατήστε εδώ.


Kυριακή 6 Απριλίου, “Let’s Do It Greece 2014