Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΣΧΟΛΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Ανταρσία στο Αιγαίο –
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Λέσβος: 6977811114
Σάμος: 6973812817
Χίος: 6946062167

1
Κυβέρνηση, Περιφέρεια Β. Αιγαίου και εκπαιδευτικές αρχές καταργούν το δικαίωμα των παιδιών στην πρόσβαση στο σχολείο! Η νέα διακοπή της εκτέλεσης των σχολικών δρομολογίων στη Λέσβο δεν εκπλήσσει πια κανέναν. Το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι δρομολογημένο ήδη με την εφαρμογή του Καλλικράτη και στοχεύει στον αποκλεισμό των μαθητών από τις φτωχές αγροτικές περιοχές από το σχολείο. Είναι μια εξέλιξη πιστή στο «αναπτυξιακό» μοντέλο που επιβάλλει το ευρώ και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ύπαιθρο.
Ας μην πέφτουν λοιπόν από τα σύννεφα Γιακαλής, Βερβέρης και λοιποί αυτοδιοικητικοί υπεύθυνοι, ούτε να μεταθέτουν αλλού τις ευθύνες, γιατί αυτό το μοντέλο υπηρετούν με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτοί και οι προϊστάμενοι της εκπαίδευσης είναι ένοχοι γιατί υπηρετούν με πείσμα μια πολιτική που μας γυρίζει 60 χρόνια πίσω, μια πολιτική που θέλει τους μαθητές για να πάνε σχολείο να πληρώνουν χαράτσια και να καβαλάνε καρότσες αγροτικών οχημάτων. Αυτοί που χαλάνε τον κόσμο όταν απεργούν οι εκπαιδευτικοί ή κάνουν καταλήψεις οι μαθητές υπερασπιζόμενοι το δημόσιο σχολείο, σήμερα σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Το δίλημμα που θέτουν απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία είναι σαφές: ή θα πληρώσουν για την εκπαίδευση των παιδιών με μεγάλες θυσίες ή αυτά θα εγκαταλείψουν το σχολείο.

Ας τους απαντήσουμε: ως εδώ! Κανένας γονιός να μην βάλει το χέρι στην τσέπη! Να δοθεί τώρα λύση το πρόβλημα της μεταφοράς! Λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στις πολιτικές της κοινωνικής καταστροφής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου!