Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΠΟΥ : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ





Την Παρασκευή 16 Απριλίου επισκέφτηκε το Λόφο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη το Γυμνάσιο Κάμπου Χίου. Οι 40 μαθητές του ενημερώθηκαν για τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενώ επισκέφτηκαν και το Εργαστήριο του Τμήματος Πολιστισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Τα παιδιά εντυπωσίασαν με τις ερωτήσεις τους και έδειξαν το έντονο ενδιαφέρον τους για τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

H NAYTΙΛΙΑ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΝΥΧΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ




Τα άγρια νεοφιλελεύθερα και αντεργατικά δόντια του επιμένει να δείχνει ο βουλευτής Χίου της ΝΔ και υπουργός ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης. Παρά την προ ολίγων ημερών καταψήφιση του άρθρου 19 από την πλειοψηφία των βουλευτών (116 υπέρ - 151 κατά - 1 «παρών»), στην ψηφοφορία επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας, που επέτρεπε τη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας για τα κατώτερα πληρώματα στην ποντοπόρο ναυτιλία και τα σκάφη αναψυχής, ο Κωστής Μουσουρούλης επιμένει πως θα επαναφέρει το συγκεκριμένο άρθρο με διαφορετική διατύπωση προκειμένου να υπερψηφιστεί!

Δείχνοντας πως προκειμένου να εξυπηρετήσει το εφοπ-ληστρικό κεφάλαιο και να συμβάλλει καθοριστικά στην πλήρη ισοπέδωση των μισθών των εργατών του ναυτικού επαγγέλματος -προς το παρόν των κατώτερων πληρωμάτων και παρά τις επιπλέον κρατήσεις και τις περικοπές στο σύνολο των ναυτικών- δε σέβεται ούτε καν τις ίδιες τις κοινοβουλευτικές αποφάσεις. Όταν αυτές δε συμβαδίζουν με τις επιταγές των προϊσταμένων τους και δε μετατρέπουν τη χώρα σε παράδεισο του μεγάλου κεφαλαίου, ο ίδιος ο “ναός της δημοκρατίας” τους και οι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους κατά τα άλλα διαδικασίες του, πάνε περίπατο. Όταν δεν καταστεί δυνατό να ληφθούν οι “απαραίτητες” αποφάσεις για να τεθεί η χώρα και το εργατικό δυναμικό της στα πλαίσια καθεστώτος ειδικής οικονομικής ζώνης με τους εργαζόμενους να μετατρέπονται σε δούλους για 300 και 400 ευρώ, δια της ευθείας οδού, τελικά ακολουθούνται οι πλαϊνοί παράδρομοι.

Ο υπουργός Μουσουρούλης, αλλά και ο έτερος κυβερνητικός βουλευτής  Τριαντάφυλλος (που με ανακοίνωση του αναμένει την κυβέρνηση να επανέλθει με διαφορετική διατύπωση, ενώ θεωρεί θετική εξέλιξη τον διάλογο για το «πλοίο ασφαλείας» ή καθαρότερα απεργοσπασίας), δείχνουν ξεκάθαρα πόσο πιστοί ακόλουθοι και γνήσιοι εκπρόσωποι είναι της κυβερνητικής και τροϊκανής αντιλαϊκής πολιτικής. Εκείνης που ξεπουλάει τη χώρα, τον δημόσιο πλούτο της, περικόπτει μισθούς και συντάξεις, διαλύει τη δημόσια παιδεία, υγεία και κάθε κράτος δικαίου και πρόνοιας, καταργεί κάθε εργατικό δικαίωμα και δυνατότητα συλλογικής διεκδίκησης και σύμβασης, μετατρέπει τον εργαζόμενο λαό σε αυτόχειρες, μετανάστες ή δούλους για ένα ξεροκόμματο. Η κυβέρνηση παρέα με την Τρόικα, δείχνει ξεκάθαρα πως είναι αποφασισμένοι να φορτώσουν την κρίση του μεγάλου κεφαλαίου και του συστήματός τους στις δικές μας πλάτες. Δείχνουν αποφασισμένοι να μας εξαθλιώσουν μέχρι τέλους. Ας φέρουμε λοιπόν εμείς το δικό τους τέλος!

Αποδεικνύουν καθημερινά πως κανείς εργαζόμενος δε θα γλιτώσει από τα νύχια τους. Καμιά αυταπάτη λοιπόν δε χωρά στους εργαζόμενους για ατομικούς δρόμους και ατομικές λύσεις. Η απάντηση βρίσκεται στη συλλογική διεκδίκηση και τον ανυποχώρητο αγώνα. Έτσι και για τη ναυτιλία σαν επιμέρους κομμάτι του συνολικού αγώνα, απαιτείται τουλάχιστον κοινή συμπόρευση των ναυτεργατών, των συνταξιούχων του Ν.Α.Τ. , των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών στις Α.Ε.Ν. , αλλά και όλων των κατοίκων των νησιών, η ακτοπλοΐα των οποίων υποβαθμίζεται. Όλοι στους δρόμους για αξιοπρεπή και αξιοβίωτη ζωή. Όλοι στους δρόμους για την ανατροπή της σάπιας πολιτικής τους και του παρηκμασμένου συστήματός τους που δεν μπορεί να ξεπεράσει αλλιώς την κρίση του!

 Ή αυτοί ή εμείς!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ task force ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



Ομάδα δράσης  για το δημόσιο με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση πρόκειται να συσταθεί τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη ο πρωθυπουργός έχει επικοινωνήσει με τους κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη και τους έχει ζητήσει να ορίσουν πρόσωπο το οποίο θα συνεργάζεται με τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη αλλά και με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο να προχωρήσει ταχύτατα η εφαρμογή της συμφωνίας με την τρόικα για τις 15.000 απολύσεις στο δημόσιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την Ιπποκράτους πρόκειται να ορίσουν το πρόσωπο αυτό τις επόμενες ημέρες, ενώ στην Αγίου Κωνσταντίνου, αν και αρχικά υπήρχαν επιφυλάξεις λόγω της παρουσίας του Α. Μανιτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τελικώς προσανατολίζονται να συμμετέχει και η ΔΗΜΑΡ στο συγκεκριμένο σχήμα.
aftodioikisi.gr

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΒΙΡΒΙΔΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ



Δεν είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση από το ρυθμό απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.  «Θα μπορούσε η αυτοδιοίκηση να τα πάει καλύτερα στον τομέα αυτό» επισημάνουν κυβερνητικά στελέχη που πάντως παραδέχονται ότι το γραφειοκρατικό κράτος και οι διαδικασίες του αποτελούν εμπόδιο στην προσπάθεια των τοπικών αρχόντων.
Ενδεικτική της μη ικανοποίησης της κυβέρνησης για την απορρόφηση των  πόρων του ΕΣΠΑ είναι η τοποθέτηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Κυριάκου Βιρβιδάκη στη αναπτυξιακή ημερίδα της περιφέρειαςΚεντρικής Μακεδονίας.
« Οι εντάξεις έργων με τελικούς δικαιούχους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέρχονται σε 5,2 δις ευρώ. Τα συμβασιοποιημένα έργα έχουν ύψος 1,5 δις ευρώ και οι απορροφήσεις υπολογίζονται σε 730.000 εκ ευρώ. Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η επίδοση των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων μέχρι στιγμής. Θα ήθελα να ήταν άλλη» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βιρβιδάκης.
Ο κ. Βιρβιδάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων τονίζοντας ότι οι δήμοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους καθώς η Ευρωπαική Επιτροπή είναι έτοιμη να ταχυδρομήσει πρόστιμα και μάλιστα ιδιαίτερα τσουχτερά.
 aftodioikisi.gr

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΓΕΛ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ




Το Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων είναι ένα σχολείο της Βόρειας Χίου με λιγοστούς μαθητές, λόγω πληθυσμιακής συρρίκνωσης της περιοχής. Αποτελεί ένα πολύτιμο κύτταρο ζωής για τον τόπο και προσπαθεί πάντα να δίνει το παρόν σε κάθε πολιτιστική ή εκπαιδευτική δράση. Χρόνια τώρα συμμετέχει στους σχολικούς αθλητικούς αγώνες, έχοντας σπουδαία παράδοση, ειδικά στο βόλεϊ των κοριτσιών. Τη φετινή σχολική χρονιά η Α΄ φάση των σχολικών αγώνων τελείωσε περίπου στις 15 Μάρτη και η ομάδα του σχολείου μας αποτελούμενη μόνο από οκτώ αθλήτριες κατέλαβε την πρώτη θέση. Η Β΄ φάση ξεκίνησε, μετά από μεγάλη καθυστέρηση και συνεχείς αναβολές, στις 16 Απρίλη. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε φτάσει ένα βήμα πριν τις εξετάσεις και έτσι δύο αθλήτριες της Γ΄Λυκείου να μην μπορέσουν να συμμετέχουν λόγω σχολικών τους υποχρεώσεων και προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η ομάδα μας όμως συνέχισε τον αγώνα της και με πάθος και πείσμα συμμετείχε μόνο με έξι αθλήτριες. Όλοι καταλαβαίνουν τι σήμαινε αυτό , αφού οι παίκτριες ίσα- ίσα έφταναν για να συγκροτήσουν ομάδα (δεν υπήρχε ούτε αλλαγή…)
Κι όμως η πορεία της ομάδας μας ανέτρεψε τα λογικά δεδομένα. Νίκησε τις σχολικές ομάδες της Ρόδου, της Σάμου και της Σύρου και προκρίθηκε στις οκτώ. Την Παρασκευή 19 Απρίλη θα γινόταν ο αποφασιστικός αγώνας για την πρόκριση στις τέσσερις πανελλαδικά καλύτερες ομάδες. Κανένας ούτε καν ο γυμναστής της ομάδας μας δε γνώριζε με ποια σχολική ομάδα θα αγωνιζόμασταν. Δυο μόλις ώρες πριν τον αγώνα μάθαμε ότι η σχολική ομάδα που θα αντιμετωπίζαμε ήταν αυτή του λυκείου Ίλιου. Θα αναμετριόμασταν με το συγκεκριμένο σχολείο,στο γήπεδο «Πεταλούδα» που βρίσκεται στην περιοχή του Ιλίου, δηλαδή στην έδρα της αντίπαλης ομάδας !! Αυτό από μόνο του συνιστούσε σαφές πλεονέκτημα για την άλλη σχολική ομάδα, γιατί θα αγωνιζόταν με πλήθος φιλάθλων στις κερκίδες και με αίσθημα ψυχολογικής υπεροχής. Αυτό σίγουρα δεν είναι ηθικά αποδεκτό όσο κι να υποστηρίζεται πως δεν είναι παράτυπο.
Στο time break κι ενώ η ομάδα μας προηγείτο συνεχώς, στο 4-7 ζητήθηκε η απομάκρυνση των αθλητριών μας από τον αγωνιστικό χώρο λόγω του ότι κινδύνευε η σωματική τους ακεραιότητα. Έγινε διακοπή του αγώνα χωρίς όμως καμία ουσιαστική παρέμβαση ώστε να εκκενωθεί το γήπεδο. Οι αθλήτριες μας κατέβαλαν υπεράνθρωπη προσπάθεια και αγωνίστηκαν με αξιοπρέπεια σε ένα πράγματι χουλιγκανικό – τρομοκρατικό περιβάλλον το οποίο δεν είχαν συνηθίσει. Μετά όμως από όλη την ψυχολογική βία που υπέστησαν και μέσα στο ανεπίτρεπτο αυτό κλίμα για σχολικούς αγώνες, έχασαν στο time break με 15-10.
Ας σημειώσουμε ότι δεν δόθηκε στο γυμναστή του σχολείου μας φύλλο αγώνα γιατί σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή δεν υπήρχε καρμπόν(!!!). Επίσης δεν υπήρχε κανένα έγγραφο για ένσταση με αποτέλεσμα ο γυμναστής μας να μην έχει τη δυνατότητα να διαμαρτυρηθεί για ό,τι διαδραματιζόταν στο γήπεδο.
Ως γονείς μαθητριών – αθλητριών, μετά απ’ όλα αυτά έχουμε προβληματιστεί και αναρωτιόμαστε σχετικά με το στόχο και την ουσία αυτών των σχολικών αθλητικών διοργανώσεων. Ποιος είναι τελικά; Ας μας απαντήσουν οι αρμόδιοι. Είναι η νίκη με κάθε μέσο θεμιτό ή αθέμιτο ; Υπάρχουν κάποιες άλλες σκοπιμότητες που υποθάλπονται εξαιτίας της μοριοδότησης που λαμβάνουν οι μαθητές στις πανελλαδικές εξετάσεις;
Ας προβληματιστούμε με αυτές τις τακτικές για το ποιο παράδειγμα δίνουμε στα παιδιά μας και για το αίσθημα του δικαίου που τους καλλιεργείται. Γιατί σίγουρα οι αθλήτριες του μικρού σχολείου του νησιωτικού μας χώρου δεν είχαν την ευκαιρία να αναμετρηθούν με ίσους όρους με τα υπόλοιπα σχολεία της πρωτεύουσας. Εξάλλου, ο χρονικός προγραμματισμός των αγώνων ήταν ο πλέον άκαιρος για παιδιά Λυκείου, που ετοιμάζονται για τις εξετάσεις τους και επιπλέον αντιμετωπίζουμε πάντα και τη δυσκολία της μετακίνησης από τα νησιά μας προς το κέντρο.
Μετά από όλα, αυτά θα θέλαμε ως σύλλογος γονέων την ακύρωση του αγώνα Λυκείου Ιλίου –ΓΕΛ Καρδαμύλων της τρίτης φάσης και την επανάληψή του σε ουδέτερο γήπεδο καθώς επίσης και την αναβολή των ημιτελικών και τελικών αγώνων της γ΄ φάσης.
Εμείς, ως γονείς ενός μικρού σχολείου του νησιωτικού μας χώρου το γνωρίζουμε καλά πια , το έχουμε βιώσει ότι «Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα», αλλά δεν μπορούμε τουλάχιστον να μη διαμαρτυρηθούμε για ζητήματα που θίγουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και την αξιοπρέπειά μας. Μόνο αυτό μας απέμεινε….
Με τιμή,
Για το ΔΣ του συλλόγου
Η Πρόεδρος Η Γραμματέας
ΑΝΝΑ ΧΕΙΛΑ-ΠΑΝΤΕΛΟΥΚΑ ΚΑΙΤΗ ΓΡΕΓΟΥ-ΚΟΚΟΛΙΑ

ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ





Στα πλαίσια του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου HEP 2013 που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διοργανώνεται ομιλία με θέμα: “Δομή της ύλης και ιστορία του σύμπαντος" από τον χιακής καταγωγής Καθηγητή Κώστα Μπαχά, Διευθυντή του Εργαστηρίου Θεωρητικής Φυσικής École Normale Supérieure, Paris, France, το Σάββατο στις 6:00 στο Ομήρειο.

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ,25/4/2013, Ο "ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ" ,ΘΑ ΨΑΛΗ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΥΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ


ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Πρός
Τόν Ἱερόν Κλῆρον
καί τόν εὐσεβῆ λαόν
τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
Ἐνταῦθα
Φέρεται εἰς γνῶσιν τῶν εὐσεβῶν Χριστιανῶν, ὅτι, ἐπ' εὐκαιρίᾳ τῶν ἐπερχομένων Ἁγίων Ἡμερῶν τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος, τήν προσεχῆ Πέμπτην, 25ην Ἀπριλίου ἐ.ἔ. καί ὥραν 7.30 μ.μ., εἰς τόν Ἱερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Χίου, ἡ Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν θά πραγματοποιήσῃ Μουσικήν Ἐκδήλωσιν ἀπό τήν Χορῳδία τοῦ Συλλόγου Ἱεροψαλτῶν Χίου "ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛῼΔΟΣ" ἡ ὁποία θά ψάλῃ ἐπικαίρους Βυζαντινούς Ἐκκλησιαστικούς Ὕμνους
Τῆς ἐκτελέσεως τῶν Ὕμνων θά προηγῆται Θεολογική Ἑρμηνεία αὐτῶν.
Παρακαλεῖσθε, ὅπως προσέλθητε καί τιμήσητε μέ τήν παρουσίαν σας τήν Ἐκδήλωσιν ταύτην.
Ἐντολῇ τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου
Ὁ Πρωτοσύγκελλος
Ἀρχιμανδρίτης
Γεώργιος Κ. Λιαδῆς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΧΙΟΥ



Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ σχετικά με το 1ο Περιφερειακό συνέδριο με αφορμή το σχέδιο Προγραμματισμού για την περίοδο 2014-2020 έχει να παρατηρήσει τα εξής:
1.      Οι εκλεγμένοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στην Π.Β.Α. έχουν πολλές φορές αναδείξει την Τοπική Διοίκηση και ειδικά το Περιφερειακό Συμβούλιο ως βασικό μοχλό υλοποίησης της κεντρικής πολιτικής Ελληνικών Κυβερνήσεων και Ε.Ε. Μέσω και  του συγκεκριμένου Συνεδρίου η Περιφερειακή Αρχή του Β. Αιγαίου παρουσίασε τον σχεδιασμό υλοποίησης σε τοπικό επίπεδο, της  αντιδραστικής στρατηγικής  «ΕΥΡΩΠΗ 2020»   της «Ενισχυμένης Οικονομικής  Διακυβέρνησης» και φυσικά αναδεικνύει την κατεύθυνση  διαχείρισης  των ΕΣΠΑ.

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ


Το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση εναντίον μεταναστών εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας. Οι εργάτες διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα 6 μηνών και συνάντησαν τα όπλα!  Δεν είναι η πρώτη φορα που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αυτός είναι ο καπιταλισμός και οι σιδερένιοι νόμοι του, που μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζει καμιά ανθρώπινη ζωή. Οι εργάτες όμως δεν είναι σκλάβοι ούτε θα γυρίσουν στην εποχή των τσιφλικιών.  Όσο οι εργαζόμενοι ντόπιοι και μετανάστες θα παραμένουν χωρίς φωνή και δικαιώματα, όσο ζούμε σε μια κοινωνία που κινητήρια δύναμη είναι το κέρδος, τέτοια φαινόμενα θα επαναλαμβάνονται.
Είμαστε αλληλέγγυοι στους εργάτες της Μανωλάδας, τις οικογένειές τους και απαιτούμε:
·      Την άμεση απονομή δικαιοσύνης.
·      Τον πλήρη σεβασμό και τήρηση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργατών γης από τους εργοδότες τους, με έλεγχο της εφαρμογής τους από τους αρμόδιους φορείς.
·      Την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών κατακτήσεων όλων των εργαζομένων, που καταστρατηγήθηκαν από την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών.

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ ΟΜΙΛΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ


Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του Πασχαλινό Bazaar και ανοιξιάτικη καλλιτεχνική έκθεση με έργα από τα χέρια των μικρών παιδιών που παρακολούθησαν τα δημιουργικά εργαστήρια «ΕΥ ΖΗΝ» αλλά και των «Καλλιτεχνών εν Δράσει» που δίδαξαν σε αυτά. 

Ώρες και ημέρες λειτουργίας : 
Από Παρασκευή 26/4/2013 έως και Τετάρτη 1/5/2013 από ώρα  5:00 μμ έως 7:00 μμ
Την Κυριακή 28/4/2013 από ώρα 10:00  έως 12:00 πμ και από  5:00 έως 7:00 μμ

Επίσης το Σάββατο 27 Απριλίου 2013  προσκαλούμε τους μικρούς μας φίλους  5-12 ετών  από ώρα10:00 έως12:00 πμ,  σε ένα εργαστήριο πασχαλιάτικης λαμπάδας.
Ποσό συμμετοχής : 3 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής στην κ. Μαρία Παπαζή,  τηλέφωνο: 6983309761

Αμέσως μετά τη λήξη του εργαστηρίου , όσα παιδιά το επιθυμούν μπορούν να περπατήσουν μαζί μας στις γειτονιές του Βροντάδου, κρατώντας Λαζαράκια για να τραγουδήσουμε τα καθιερωμένα πια κάλαντα του Λαζάρου και να προετοιμάσουμε έτσι τους πιστούς για την Ανάσταση του Χριστού.

                                                                                Σας περιμένουμε!

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ , ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ


ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ
ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΟΙ ΙΚΑΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ»

«Είναι σαφές ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, με κύριο πρωταγωνιστή το φανατικό οπαδό της τρόικας Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, κοροϊδεύουν ασύστολα τους Ικαριώτες με το θέμα του Νοσοκομείου.

Ως σύγχρονος Πινόκιο υπόσχεται ότι θα ακυρωθεί η συνένωση με το Νοσοκομείο της Σάμου, αλλά την υπογραφή του δεν τη βάζει, με εντολή Τόμσεν, ώστε η μη συνένωση να πάρει ΦΕΚ.

Σε όλη αυτή την αισχρή αντιμετώπιση του ακριτικού νησιού, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ονόματι Πελοπίδας Καλλίρης που κρύβεται και σιωπά.

Ας το καταλάβει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ότι το Νοσοκομείο της Ικαρίας, όπως και της Λήμνου, όπως και της Σύρου, δεν θα τα ισοπεδώσει στο πρόσκαιρο πέρασμά του από το Υπουργείο Υγείας. Και αν δεν βάλει εκείνος τις υπογραφές που πρέπει, το διαβεβαιώνουμε ότι η επόμενη κυβέρνηση, που δεν θα προσκυνάει μνημόνια, θα καταργήσει όλες αυτές τις εγκληματικές, για τα ακριτικά νησιά μας, αποφάσεις».

Αυτά δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μετά το τέλος σύσκεψης που έγινε στο Νοσοκομείο της Ικαρίας, παρουσία της Διοικήτριας Αγγελικής Βασιλάκη και εκπροσώπων των ιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζομένων οι οποίοι μόλις είχαν επιστρέψει από τη Σάμο, όπου και είχαν κάνει συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης του εκεί Νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για τη μη τήρηση των υποσχέσεων του μνημονιακού Υπουργού.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης έκτακτης επίσκεψής του στην Ικαρία, ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του ευθύνη όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, συναντήθηκε με το προεδρείο των εθελοντών πυροσβεστών του νησιού και με την Αντιδήμαρχο Μαρία Μπινίκου.

Επισκέφθηκε επίσης την αγορά του Άγιου Κήρυκου όπου και συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους.

Μερικά από τα ζητήματα που κατέγραψε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και που χρήζουν επίλυσης από πλευράς των αρμόδιων Υπουργείων, είναι τα εξής:

1.Σύσταση μονάδας νεφροπαθών στο Νοσοκομείο της Ικαρίας.

2.Έναρξη εκσυγχρονισμού και αναστήλωσης του «ετοιμόρροπου» λιμανιού του Άγιου Κήρυκου.

3.Επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Ικαρίας για την υποδοχή τσάρτερς.

4.Επανασχεδιασμός της σύνδεσης του Πειραιά με την Ικαρία με ταχύπλοα πλοία που θα «πιάνουν»  εναλλάξ τον Εύδηλο και τον Άγιο Κήρυκο.

5.Τροποποίηση των νόμων που δεν επιτρέπουν την αξιοποίηση των εθελοντών πυροσβεστών για την κίνηση των δημοτικών οχημάτων σε περιπτώσεις πυρκαγιών που χρήζουν άμεσης και γενικευμένης κινητοποίησης.

6.Διατήρηση του Γηροκομείου Ικαρίας για το οποίο –ως γνωστόν- υπάρχει εμπλοκή με την Ιερά Μητρόπολη Σάμου.

Για όλα αυτά τα ζητήματα ο Τέρενς Κουίκ μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει Ερωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις και θα κάνει σχετικά διαβήματα στα αρμόδια Υπουργεία. 

«ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΙΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ





Το 4ο Γυμνάσιο Χίου σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 25/4/2013 και ώρα 12:30 μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεών του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Θέμα της εκδήλωσης θα είναι «Ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου. Από την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία στο e-book
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με εισηγήσεις τους για την καλλιτεχνική βιβλιοδεσία και το ηλεκτρονικό βιβλίο οι κ.κ.  Κώστας  Στείρος, βιβλιοδέτης τέχνης, και Αντώνης Κουνέλης, ηλεκτρονικός χηχανικός Τ.Ε  αντίστοιχα 
Στο χώρο του σχολείου θα λειτουργεί από 19-26/4/2013 έκθεση λογοτεχνικού βιβλίου, καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και ηλεκτρονικού βιβλίου

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΑΥΓΩΝΥΜΑ




Εθελοντικός καθαρισμός στα παλιά πέτρινα μονοπάτια και διαβατά των Αυγωνύμων την Κυριακή 21 Απριλίου.
Σημείο εκκίνησης στην είσοδο των Αυγωνύμων ώρα 8.30′
Χρειάζεται να έχετε μαζί σας γάντια πριόνια τσάπες και κλαδευτήρια.
Η συμμετοχή του κάθε ενός γίνεται δική του ευθύνη.
Για όσους χρειάζονται μετακίνηση να καλέσουν.
Κώστας Δροσινός 6944532546 & Γιώργος Ν. Μισετζής 6974175471

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΤΡΟΪΚΑΣ



Την απόλυση και μόνιμων υπαλλήλων των οποίων η οργανική θέση καταργείται προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας. Σύμφωνα με την επίμαχη παράγραφο του κειμένου που δημοσιεύει ο «Ελεύθερος Τύπος»: «Εργαζόμενοι που θ περιληφθούν στις υποχρεωτικές αποχωρήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα θα προέλθουν από αυτούς που απασχολούνται στη γενική κυβέρνηση (εξαιρούνται 16 κρατικές επιχειρήσεις) με μόνιμη σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και όσους δεν έχουν δυνατότητα να θεμελιώσουν δικαίωμα πρόωρης σύνταξης μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Υποχρεωτική αποχώρηση σημαίνει ότι ο εργαζόμενος εγκαταλείπει το δημόσιο σε μη εθελοντική βάση».
Υπενθυμίζεται ότι με βάση το άρθρο 103 του Συντάγματος «οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον οι θέσεις αυτές υπάρχουν», ενώ σε συνέντευξή του το προηγούμενο Σάββατο ο πρωθυπουργός είχε μιλήσει για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων των οποίων η οργανική θέση καταργείται.

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ :ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



Ρύθμιση με την οποία θα περιορίζεται  η σημασία των χρόνων προϋπηρεσίας στο δημόσιο στις προαγωγές των δημοσίων υπαλλήλων, προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Όπως λέει ο κ. Στουρνάρας, στόχος είναι να προωθηθούν σε θέσεις ευθύνης νεότεροι αλλά με υψηλότερα προσόντα δημόσιοι υπάλληλοι.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της προ τεσσάρων ημερών συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της συμφωνίας με την τρόικα ο κ. Στουρνάρας είχε δώσει μία πρόγευση των προθέσεων της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σύμφωνα με την εμπειρία του στο υπουργείο Οικονομικών, υπάρχει ικανό προσωπικό στην ηλικιακή κλίμακα 35 με 45, το οποίο σε συνδυασμό με τους νέους που θα μπουν στο δημόσιο πρέπει να προωθηθεί σε θέσεις ευθύνης.»
aftodioikisi.

ΥΠΟ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟ "ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



Το σχέδιο της πρόσφατης συμφωνίας της κυβέρνησης με την «τρόικα» αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή». Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ,  προκύπτει ότι η συμφωνία για την πρόσληψη ενός νέου υπαλλήλου για κάθε ένα που αποχωρεί δεν έχει και τόσο στέρεη βάση. Αντιθέτως, υπόκειται στο συνολικό στόχο της μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο.
Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, για την  πρόβλεψη για την μία πρόσληψη για κάθε μία απόλυση από το Δημόσιο, αναφέρεται ρητώς στο σχέδιο ότι «εάν κατά την εκτίμηση μας σε οποιοδήποτε σημείο διαφανεί ότι δεν είμαστε πλέον σε καλό δρόμο για να επιτευχθεί ο συνολικός στόχος (σ.σ. μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου), θα μειωθεί αυτή η αναλογία προσλήψεων». Για όλες τις άλλες περιπτώσεις επισημαίνεται ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει ο κανόνας της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις. Μάλιστα, στο προσχέδιο αναφέρεται ως υπό συζήτηση ημερομηνία το τέλος Ιουνίου, ώστε να παρουσιάσει η κυβέρνηση τις λεπτομέρειες του προγράμματος προσλήψεων για το 2013
Οργανογράμματα για 450 χιλιάδες υπαλλήλους
Παράλληλα το κείμενο αναδικνεύει τη δέσμευση της κυβέρνησης για την προώθηση της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο της στήριξης των μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων και της αναβάθμισης της ποιότητας των δημόσιων υπηρεσιών. Μάλιστα, το πρόγραμμα αποχωρήσεων και η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα αποτελεί προαπαιτούμενη δράση για την εκταμίευση των δόσεων. Η κυβέρνηση θα πρέπει εκτός των αποχωρήσεων να ετοιμάσει άμεσα τα οργανογράμματα για 275.000 υπαλλήλους, ενώ μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχει καταρτίσει τα οργανογράμματα για 450.000 δημόσιους υπαλλήλους (αθροιστικά). Μέχρι το τέλος του 2013, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα οργανογράμματα για ολόκληρη τη γενική κυβέρνηση και να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγηση των υπαλλήλων.
aftodioikisi.gr

"KΛΗΡΩΝΕΙ" 1.500 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ



Από τους υπό ιδιωτικοποίηση φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ θα προέλθει ένα μεγάλο τμήμα (ίσως και άνω των 1500) από τις 1800 έως 2000 απολύσεις  που πρόκειται να απολυθούν από το δημόσιο μετά το Πάσχα. Πρόκειται για φορείς όπως η ΕΥΑΘ, η ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος, ο ΟΠΑΠ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και μικρά λιμάνια, μαρίνες και περιφερειακά αεροδρόμια για τα οποία έχει προταθεί κατάργηση οργανικών θέσεων, ακόμη και ολόκληρων κλάδων (όπως για παράδειγμα κλητήρες, καθαρίστριες κλπ) η διοικητικών δομών.
Σύμφωνα με το «Έθνος», το ίδιο μοντέλο με την κατάργηση οργανικών θέσεων αναμένεται να ακολουθηθεί εντός του 2013 για την ΕΥΔΑΠ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ και τα περιφερειακά λιμάνια, τα ΕΛΠΕ, τη ΛΑΡΚΟ, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την Ελληνική Βιομηχανία  Όπλων που έχουν ενταχθεί στις επόμενες κινήσεις του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
250 με 300 υπάλληλοι από 30 υπό κατάργηση οργανισμούς  
Ακόμη μία πηγή όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr θα είναι περίπου 30 οργανισμοί που βρίσκονται στη short list του υπουργού Επικρατείας Δ. Σταμάτη με βάση τις λίστες Πάγκαλου και Βολουδάκη. Οι φορείς αυτοί που θα καταργηθούν δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί επακριβώς ωστόσο πρόκειται, κυρίως για Ινστιτούτα και Κέντρα, τα οποία έχουν λιγότερους από δέκα υπαλλήλους το καθένα. Άρα από αυτή  την κατηγορία αναμένεται να απολυθούν περί τα 200 με 250 υπαλλήλους.
Τρίτη πηγή θα είναι οι επίορκοι, ο αριθμός όμως των οποίων δεν μπορεί να  επίσης να προσδιοριστεί, ενώ από κυβερνητικές πηγές μετά και τη συνάντηση Μανιτάκη – προέδρου του ΣτΕ, κατά την οποία έγινε σαφές ότι η κατάργηση των δευτεροβάθμιων πειθαρχικών σε μπορεί  να ισχύσει  για τις εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, εκφράζονται φόβοι ότι οι απολύσεις επίορκων δεν μπορούν να γίνουν άμεσα.
Σχέδιο για προσλήψεις από τρεις διαγωνισμούς, αλλά…
Παράλληλα με τις απολύσεις η κυβέρνηση ετοιμάζεται και για ανάλογο αριθμό (1800 έως 2000) προσλήψεων από τους επιτυχόντες στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το 2008 και το 2009 (6Κ: 587, 8Κ: 1.215 και 9Κ: 909). Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί βρίσκονται υπό την αίρεση της συμφωνίας με την τρόικα ότι «εάν κατά την εκτίμηση μας σε οποιοδήποτε σημείο διαφανεί ότι δεν είμαστε πλέον σε καλό δρόμο για να επιτευχθεί ο συνολικός στόχος (σ.σ. μείωσης του προσωπικού του Δημοσίου), θα μειωθεί αυτή η αναλογία προσλήψεων».
aftodioikisi.gr

21 AΠΡΙΛΙΟΥ 1967 - 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 : 46 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ... ΟΙ ΧΟΥΝΤΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ !


21 Απριλίου 1967 – 21 Απριλίου 2013
46 χρόνια μετά… Οι Χούντες πέφτουν με εξεγέρσεις!

Στην «ανάπηρη δημοκρατία» των Μνημονίων, δεν είναι μόνο η φτώχεια, η ανεργία και η εξαθλίωση που μαστίζουν. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες μπαίνουν στο στόχαστρο: συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες θρυμματίζονται, η «δημοκρατικά» εκλεγμένη κυβέρνηση παρακάμπτει το Κοινοβούλιο με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου για να ξεπουλήσει δημόσιο πλούτο και κοινωνικά δικαιώματα σε κάθε είδους «δανειστές» ενώ η κρατική καταστολή έρχεται να αντιμετωπίσει ως τρομοκράτη όποιον αντιστέκεται και οργανώνεται απέναντι σ’ αυτή τη λεηλασία. Η ελεύθερη ενημέρωση φιμώνεται, συνδικαλιστές και αγωνιστές φοιτητές διώκονται, τα αστυνομικά τμήματα θυμίζουν κάτι από ΕΑΤ-ΕΣΑ, απεργοί επιτάσσονται και σχέδια για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και την επαναφορά του εργοδοτικού «δικαιώματος» του λοκ-άουτ μπαίνουν στην κυβερνητική ατζέντα.

Χέρι – χέρι με τον παροξυσμό του κρατικού αυταρχισμού, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής – απόγονοι των Ταγματασφαλιτών και νοσταλγοί της Επταετίας – επιτίθενται δολοφονικά σε μετανάστες με την πλήρη κάλυψη των αρχών, διαφημίζονται στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και σπέρνουν ρατσιστικό μίσος σε σχολεία και γειτονιές.

46 χρόνια μετά, είναι στο χέρι μας να αποτρέψουμε να μπει η Ελλάδα για ακόμα μια φορά «στο γύψο». Η κοινωνία, τρία χρόνια τώρα, είναι ένα καζάνι που βράζει: οι μεγαλειώδεις γενικές και κλαδικές απεργίες, οι φοιτητικές καταλήψεις, οι Πλατείες της αγανάκτησης, οι εκατοντάδες τοπικές συνελεύσεις και αντιστάσεις, οι άλλες τόσες αντιφασιστικές πρωτοβουλίες και ο ηρωικός αγώνας της Χαλκιδικής, δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός αγωνίζεται για το δικαίωμά του στη ζωή, την εργασία, την ελεύθερη έκφραση, τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Είναι στο χέρι μας να αποδείξουμε ότι οι αγορές, το κέρδος, η εκμετάλλευση δεν είναι το μέλλον μας αλλά μπορούμε να περπατήσουμε έναν διαφορετικό δρόμο, χωρίς τους εξαναγκασμούς των δανειστών, τα Μνημόνια, το χρέος, το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Να πιστέψουμε ότι μια πραγματική δημοκρατία των «από τα κάτω» δεν είναι μόνο ανάγκη της εποχής αλλά και προϋπόθεση για να πάνε τα πράγματα αλλιώς.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία και κάθε δημοκρατικό πολίτη σε ανυποχώρητους αγώνες ενάντια στον εκφοβισμό, τον εκφασισμό, τον περιορισμό των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και την κρατική καταστολή, για να διώξουμε τη νέας μορφής «Χούντα» που μας έχουν επιβάλει.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου