Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΝΕΟ ΔΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ -ΣΑΜΟΥ




Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Σ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 13ης Δεκεμβρίου 2012 και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΦΛΑΜΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΤΕΙΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΟΥΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΜΑΛΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΟΝΤΟΥΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΥΠΕΥΘ.ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΜΟΡΟΜΑΛΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ

ANAKOINΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ


Εμείς οι σπουδαστές των τριών διδακτικών ετών του θεατρικού εργαστηρίου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βορείου Αιγαίου, αναγνωρίζουμε όσα προσφέρει στον τόπο μας το Δη.Πε.Θε και συμπαραστεκόμαστε σε όσους μοχθούν προκειμένου να καθίσταται όχι απλώς βιώσιμο, αλλά σε διαρκή και πλούσια δράση. Συμπαραστεκόμαστε σε όσους βάλλονται άδικα μέσω του τοπικού τύπου.
Ουσιαστικό ρόλο για την ύπαρξη και λειτουργία του θεατρικού εργαστηρίου του Δη.Πε.Θε. διαδραματίζουν ο Δάσκαλος και εμψυχωτής Γιώργος Παυλιδάκης και ο υπεύθυνος του εργαστηρίου και Διευθυντής του θεάτρου Γιάννης Ζαφείρης, που βρίσκονται καθημερινά δίπλα μας, δίχως καμία οικονομική  απολαβή, προσπαθώντας να βρουν λύσεις σε πρακτικά ζητήματα που ανακύπτουν λόγω οικονομικής στενότητας, ενώ παράλληλα όλοι μαζί μέσα από δύσκολες συνθήκες καταφέρνουμε να πραγματοποιούμε στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής περιόδου παραστάσεις εφαρμογής.  Το 2011, με τα έργα ''Λαίδη Φθειροζόλ'' ''Προς Κατεδάφιση'' και ''Μια υπέροχη Κυριακή για εκδρομή'' (αφιερωμένη  στα 100 χρόνια από την γέννηση του Τένεσι Ουίλιαμς και στη μνήμη του Ιδρυτή του θεάτρου Κωνσταντίνου Μάριου). Το 2012 «Τα Μάγια της Πεταλούδας» του Φ.Γκ. Λόρκα, (στα πλαίσια της παράστασης αυτής εφαρμόστηκε η ιδέα του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου» που στηρίχτηκε από πλήθος θεατών, οι οποίοι προσέφεραν τρόφιμα μακράς διαρκείας που διατέθηκαν στον Ε. Ε. ΣΤΑΥΡΟ και στο Κ.Α.Π.Η Δήμου Χίου). Τέλος το 2013, πρόκειται να παρουσιάσουμε το έργο «ΓΙΟΥΝΑΝ» του Δημόκριτου Τσουκάπα, το οποίο και διακρίθηκε από το «Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου» που οργάνωσε το 2012 το Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου.
Όλες οι δράσεις μας ωστόσο, δεν πραγματοποιούνται υπό ιδανικές συνθήκες, αλλά εν μέσω δυσχερειών και στα πλαίσια των γενικών προβλημάτων του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου. Για τους λόγους αυτούς  παρουσιάσαμε και συζητήσαμε με τον Πρόεδρο του θεάτρου μια σειρά αιτημάτων μας, μεταξύ αυτών το ζήτημα της τακτικής και έγκυρης χρηματοδότησης του θεάτρου από το  Δήμο Χίου και το Υπουργείο Πολιτισμού και την ένταξη του Εργαστηρίου στον νέο προϋπολογισμό του 2013
Για όλα τα παραπάνω, θα είμαστε μαζί με τους δάσκαλούς μας στην προσπάθεια να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί η λειτουργία του θεατρικού εργαστηρίου αλλά και του θεάτρου γενικότερα. Επιλέγουμε να αξιοποιήσουμε τη δημιουργικότητα μας στο θέατρο και να "επενδύσουμε" στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Θα θέλαμε συμπαραστάτες όλους εσάς μαζί μας
.
Οι σπουδαστές του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘΕ Β. Αιγαίου

EΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
τον Υπουργό Οικονομικών
και
τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη


Θέμα: Προβλήματα στον ανεφοδιασμό των περιπολικών και τη συντήρηση του στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας.

"MAΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ"


Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας της Μ.Κ.Ο. ΄΄Αποστολή΄΄ στη Χίο, διοργανώνουν την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, στις 11 π.μ. ΄΄Μαγειρέματα αγάπης΄΄, στο κτήριο του Κέντρου (Κουντουριώτου 14, Χίος) στα πλαίσια των εορταστικών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.
Συγκεκριμένα, οι εξυπηρετούμενοι στο Κέντρο Ημέρας, θα συμμετάσχουν στην παρασκευή χριστουγεννιάτικων γλυκισμάτων, στα πλαίσια της ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους, σε μια ευχάριστη γιορτινή ατμόσφαιρα, με την καθοδήγηση της ευγενώς προσφερόμενης διαιτολόγου κας Αννας Καρυστιανού. Τα γλυκά που θα παρασκευάσουν θα προσφερθούν στη συνέχεια από το Κέντρο Ημέρας στα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου καθώς και στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Χίου (Διονυσίειον Οικοτροφείο).
            Παράλληλα θα συζητήσουμε για τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκίσματα των γιορτινών ημερών στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Επιμέλεια εκδήλωσης: Βάσω Κριτάκη (από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Χίου, τηλ. 2271044206) με την συνεργασία ομάδας εθελοντών και του καταστήματος WORKSHOP (Μιχ. Λιβανού 3-5, Χίος)

             

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ HANDICRAFTOUR

ΘΕΜΑ:


Πραγματοποιήθηκε συνάντηση ενημέρωσης για το έργο: «HANDICRAFTOUR: Ανάδειξη της χειροτεχνίας ως ιδιαίτερου πολιτιστικού και οικονομικού πόρου μειονεκτουσών περιοχών της Διασυνοριακής ζώνης Ελλάδας-Κύπρου στο πλαίσιο επιλεγμένων αγροτουριστικών διαδρομών», του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ- ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013. Η πράξη συγχρηματοδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και κατά 20% από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΙΟΥ :ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/12/2012 : Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ


Ο χορός των κατασκόπων (Shadow dancer)
Δραματικό θρίλερ/2012/Μ. Βρετανία, Ιρλανδία/101’
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς Σενάριο: Τομ Μπράντμπι
Πρωταγωνιστούν: Κλάιβ Όουεν, Γκίλιαν Άντερσον, Άντρεα Ράιζμποροου, Άινταν Γκίλεν.
Στο Μπέλφαστ του 1973, η μικρή Κολέτ αγγαρεύει τον μικρό της αδελφό με ένα θέλημα που ήταν η ίδια να κάνει, και αργότερα γίνεται μάρτυρας του φρικτού θανάτου του από σφαίρες που δέχθηκε σε μια οδομαχία. 20 χρόνια μετά, μαχήτρια του ΙRΑ πια και μητέρα ενός αγοριού, συλλαμβάνεται από τις αγγλικές αρχές στην απόπειρά της να τοποθετήσει μια βόμβα στο λονδρέζικο μετρό. Πεπεισμένη από έναν πράκτορα της MI5 πως την περιμένει πολυετής φυλάκιση μακριά από το παιδί της, δέχεται την πρότασή του να κατασκοπεύσει τα ίδια της τα αδέλφια, σκληροπυρηνικά μέλη του ΙRΑ, και να τον ενημερώνει για τα σχέδιά τους...
Βασισμένη στο βιβλίο ενός Βρετανού δημοσιογράφου, ανταποκριτή στην Βόρεια Ιρλανδία και σκηνοθετημένη από τον βραβευμένο με ‘Οσκαρ ντοκιμενταρίστα Τζέιμς Μαρς («Σε τεντωμένο σχοινί»), η ταινία πετυχαίνει να μεταδώσει την αίσθηση μιας πιστής αναπαράστασης της ταραχώδους εποχής και του περιβάλλοντος όπου λαμβάνει χώρα η ιστορία.