Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ
γιορτάζει φέτος 90 χρόνια παρουσίας και προσφοράς
 στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα της Χίου
1924-2014
και σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας στις εγκαταστάσεις του
 τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Την  Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2014 και ώρα 5.30 μ.μ την παραδοσιακή γιορτή των Μποναμάδων που τελείται ανελλιπώς από το 1956.
Την πίτα θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ.κ. Μάρκος.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί από το Δήμο Χίου ο πανελληνιονίκης αθλητής του Φ.Ο.Β.  Χριστόφορος Μερούσης με το Ασημένιο μετάλλιο της πόλης της Χίου για τις αθλητικές του επιτυχίες που προβάλλουν το νησί μας. Επίσης θα επιδοθεί στον Ταξίαρχο Χίου κ. Δημόκριτο Ζερβάκη το αναμνηστικό του Φ.Ο.Β. των  100 χρόνων  της μάχης του Αίπους για την αγάπη του προς το σωματείο μας. Θα επιδοθούν αναμνηστικά διπλώματα στους αθλητές της παμπαιδικής ομάδας μπάσκετ του Φ.Ο.Β. για την κατάκτηση του πρωταθλήματος παμπαίδων το 2013 και στον ιατρό κ. Γεώργιο Νομικό για τις υπηρεσίες που προσφέρει αφιλοκερδώς στους αθλητές μας.
Θα ακουστούν μποναμάδες (έμμετροι σατιρικοί στίχοι) των Ιάκωβου Μπριλή,Δημήτρη ΚυριαζήΜαρίας Αθηναίου-ΚάκαρηΔέσποινας Βλυσίδου καιανώνυμου φίλου.
          Η χορωδία του Φ.Ο.Β.  υπό τη διεύθυνση του μουσικού κ. Σταύρου Στείρουθα τραγουδήσει τα παραδοσιακά κάλαντα και ο Άγιος Βασίλης θα μοιράσει δώρα. 

2. Τη θεατρική παράσταση «Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ελπίδας Γεωργαντή. Η θεατρική Ομάδα του Φ.Ο.Β. με τους ερασιτέχνες ηθοποιούς Αγγελική Καστάνου-Τζούμα, Σταυρούλα Βασιλάκη-Τσαμπαρλή, Τζένη Καλλίτση-Βούκουνα, Μάρκο Κάβουρα, Δημήτριο Αρμενάκη, Ιωάννη Τσαμπαρλή και μαθητές από το 1ο και 3ο Δημοτικό ΣχoλείοΒροντάδου θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους την Πέμπτη 2, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014 στον Φ.Ο.Β. και ώρα 6.30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: μαθητικό 2€ και ενηλίκων 3€. Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Φ.Ο.Β.

-- 
Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου (Φ.Ο.Β.)
Γραφεία: Άγιος Γεώργιος -
82200 Βροντάδος - Χίος. 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΤΟΥ 2014 : ΤΕΛΟΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ -ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ


Σημαντικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος εντός του 2014 θα διαπιστώσουν οι φορολογούμενοι καθώς το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν θα είναι βάσει του νέου τρόπου φορολόγησης.
Οι αλλαγές ισχύουν από τα φετινά εισοδήματα, αλλά οι φορολογούμενοι θα τις δουν στην τσέπη τους το 2014.
Οι ανατροπές έχουν ως εξής::
1. Θεσπίζεται αυτοτελής φορολόγηση για το εισόδημα από ενοίκια, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ που ίσχυε. Για ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ ο φορολογικός συντελεστής ορίστηκε στο 11% και για υψηλότερο εισόδημα στο 33%. Με την αλλαγή αυτή επιβαρύνομαι όσοι φορολογούμενοι έχουν χαμηλό εισόδημα αποκλειστικά από μισθώματα ακινήτων και ελαφρύνονται όσοι έχουν πολύ υψηλό εισόδημα από ενοίκια, όπως αυτοί που έχουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ (ο συντελεστής φορολόγησής τους μειώνεται από το 45% στο 33%).
2. Καταργείται το αφορολόγητο όριο μισθωτών και συνταξιούχων και θεσπίζεται νέα κλίμακα φορολόγησης με συντελεστή από 22% έως 42%. Στον φόρο που προκύπτει γίνεται έκπτωση για όσους έχουν εισόδημα έως 21.000 ευρώ, που οδηγεί σε έμμεση καθιέρωση αφορολόγητου ορίου ύψους περίπου 9.000 ευρώ.
3. Καταργούνται από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων σχεδόν όλες οι φοροαπαλλαγές, όπως είναι αυτές που αφορούν τα δίδακτρα ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων, ασφάλιστρα υγείας και σύνταξης, ενοίκιο κύριας κατοικίας και παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτήν της μόνιμης κατοικίας τους. Επίσης, ψαλιδίζεται και η φοροαπαλλαγή για τις ιατρικές δαπάνες. Από την αλλαγή αυτή αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το φορολογικό βάρος για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
4. Καταργείται το αφορολόγητο όριο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και θεσπίζεται συντελεστής 26% από το πρώτο ευρώ για εισόδημα έως 50.000 ευρώ και 35% για εισόδημα υψηλότερο των 50.000 ευρώ. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα έχουν ωστόσο, τη δυνατότητα να εκπίπτουν το σύνολο των επαγγελματικών τους δαπανών και των ασφαλιστικών τους εισφορών.
5. Αυξάνεται ο συντελεστής φορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων νομικής μορφής ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών από το 20% στο 26%. Επίσης, ο ίδιος συντελεστής ισχύει για τα κέρδη των ανωνύμων εταιρειών και εταιρειών περιορισμένης ευθύνης.
6 Διατηρείται στην υφιστάμενη μορφή του το μέτρο της συλλογής αποδείξεων από τους φορολογουμένους. Η μόνη αλλαγή είναι ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν σε αποδείξεις το 10% του εισοδήματός τους.
7. Επανέρχεται το πόθεν έσχες για την αγορά ακινήτων, τη σύσταση εταιρειών και την απόκτηση εταιρικών μεριδίων και χρεογράφων γενικώς. Με αυτόν τον τρόπο, κλείνουν όλες οι «τρύπες» για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και «ξέπλυμα» χρήματος.
8. Θεσπίζεται η υποχρέωση των αγροτών να φορολογούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες με συντελεστή 13% και υποχρεώνονται να τηρούν βιβλία εσόδων και εξόδων και να εκδίδουν παραστατικά πώλησης των προϊόντων αλλά και να λαμβάνουν τιμολόγια για τις αγορές τους.
9. Θεσπίζεται φόρος υπεραξίας των μετοχών και καταργείται παράλληλα ο φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών. Ο φόρος υπεραξίας μετοχών θα υπολογίζεται με συντελεστή 15% στη διαφορά μεταξύ της τιμής κτήσης και της τιμής πώλησης των μετοχών. Επίσης, ο φόρος υπεραξίας θα εφαρμοστεί σε κάθε είδους επενδυτική κινητή αξία, όπως χρεόγραφα.
ΠΗΓΗ exedra

aftodioikisi.gr

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ (ΦΕΚ)


Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκαν  οι υπουργικές Αποφάσεις για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς και για τη δωρεάν παροχή ρεύματος στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου. Τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης προβλέπουν από απλές συστάσεις μέχρι  λουκέτο στα σχολεία.
Για τις περιόδους που η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων υπερβαίνει τα 150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα, λαμβάνονται τα εξής μέτρα:
  • Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση- δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. “Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

  • Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

  • Διακοπή λειτουργίας των δημόσιων ή ιδιωτικών βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Σύσταση για διακοπή χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και για χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης έναντι της χρήσης στερεών καυσίμων και καυσίμων στερεής βιομάζας.

  • Σύσταση για ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18οC σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης.

  • Απαγόρευση λειτουργίας αποτεφρωτικών κλιβάνων.

  • Απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοικτούς χώρους.

  • Διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, με εξαίρεση των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν αέρια καύσιμα. Εξαιρούνται τα κτίρια περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία, οι κλινικές, τα αγροτικά – περιφερειακά ιατρεία, οι υγειονομικοί σταθμοί, τα κέντρα υγείας, τα ψυχιατρεία, τα ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα ιδρύματα χρονίως πασχόντων, οι οίκοι ευγηρίας ? γηροκομεία, τα βρεφοκομεία, τα οικοτροφεία – ορφανοτροφεία, οι ξενώνες, τα άσυλα καθώς και οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

  • Περιορισμός κατά 30% της βιομηχανικής-βιοτεχνικής δραστηριότητας ο οποίος θα αποδεικνύεται με στοιχεία μείωσης παραγωγής ή και κατανάλωσης καυσίμου, σε σχέση με το μέσο όρο λειτουργίας των προηγούμενων επτά ημερών. Εξαιρούνται οι μονάδες συνεχούς πυράς και οι μονάδες που χρησιμοποιούν αέρια καύσιμα.

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των ΙΧ επιβατικών βενζινοκίνητων μη καταλυτικών, των ΙΧ πετρελαιοκίνητων και όλων των πετρελαιοκίνητων φορτηγών ιδιωτικής χρήσης στις περιοχές που θα καθορίζονται στην ανακοίνωση κήρυξης της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων.

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των σχολικών λεωφορείων καθώς και όλων των φορτηγών δημόσιας χρήσης στις περιοχές που θα καθορίζονται στην ανακοίνωση κήρυξης της εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων.

  • Κυκλοφορία των ταξί με σύστημα μονών -ζυγών.
Οι αποφάσεις για την εφαρμογή των μέτρων λαμβάνονται για την Αττική από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και για την υπόλοιπη χώρα από τους περιφερειάρχες. Για χαμηλότερα επίπεδα ρύπανσης προβλέπονται επίσης ηπιότερα μέτρα. Το σύνολο του σχεδίου αναγράφεται στη συνημμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Με δύο ακόμη αποφάσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη και του υφυπουργού Μάκη Παπαγεωργίου:
  • Θεσπίζεται η δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας (εκτός από τις χρεώσεις για δίκτυα κλπ) στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου για διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Στόχος είναι να δοθεί κίνητρο για χρήση ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης αντί για τζάκια, σόμπες κλπ.

  • Επεκτείνεται η έκπτωση στο τιμολόγιο του ηλεκτρικού για οργανώσεις που παρέχουν υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Πρόκειται αναλυτικά για φορείς ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εκκλησιαστικά ιδρύματα τα οποία παρέχουν συσσίτια και διαθέτουν μαγειρεία, εστιατόρια κλπ, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου προνοιακού χαρακτήρα που εποπτεύονται από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν δημιουργήσει πρωτοβάθμιοι ΟΤΑ, οι οποίες στεγάζονται σε δημοτικά κτίρια (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά ιατρεία και κοινωνικά συσσίτια). Για τις δύο πρώτες περιπτώσεις το όριο τετραμηνιαίας κατανάλωσης είναι 1200 κιλοβατώρες και για τις δύο επόμενες 1000 kWh. Η έκπτωση για όλες τις κατηγορίες είναι 70 % επί του τιμολογίου του προμηθευτή.


aftodioikisi.gr

ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ Η ΘΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ



Οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα γύρω στις 7 με 8 Ιανουαρίου με σκοπό να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, ώστε να δοθεί πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στο Γιούρογκρουπ της 27ης Ιανουαρίου. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η δόση θα καταβάλλεται τμηματικά και ότι η πίεση που θα ασκηθεί από τους εκπροσώπους των πιστωτών θα είναι ελεγχόμενη.
Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι λόγω ελληνικής προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014, Βρυξέλλες και Βερολίνο δεν θέλουν να προκαλέσουν πολιτική αστάθεια εδώ και για το λόγο αυτό θα βάλουν νερό στο κρασί τους. Αυτό αφορά ειδικά το ευαίσθητο θέμα των απολύσεων και είναι ενδεικτικό ότι το 2013 κλείνει χωρίς να έχουν γίνει οι 4.000 απολύσεις που προβλέπονται από το μνημόνιο. Αθροίζονται οι 2000 που έφυγαν από την ΕΡΤ, κάποιοι επίορκοι και όσοι πρόκειται να αποχωρήσουν από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, των οποίων ο αριθμός είναι ακόμη απροσδιόριστος, ενώ ούτε το νούμερο των 4.000 απολύσεων συμπληρώνεται ούτε τα ονόματα υπάρχουν σε κατάλογο. Κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, η «χαλαρότητα» που επιδεικνύεται σχετικά είναι ενδεικτική του κλίματος που θα επικρατήσει στη διαπραγμάτευση στις αρχές του 2014, στη διάρκεια του οποίου προβλέπονται 11.000 απολύσεις.

aftodioikisi.gr

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ : Ο ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ 7.400 ΑΝΕΡΓΟΥΣ


Στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (oaed.gr) αναρτήθηκε σήμερα ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 7.400 θέσεις πλήρους απασχόλησης».
Για τα ονόματα των επιλεγέντων και για οδηγίες σχετικές με τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς, οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα e-Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.
Όσοι έχουν επιλεγεί θα πρέπει να προσέλθουν άμεσα στις υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι, προκειμένου να παραλάβουν συστατικό σημείωμα υπόδειξης και να παρουσιαστούν στους Επιβλέποντες Φορείς.

aftodioikisi.gr

TA KAΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

EYXEΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΑΚΑ

Αγαπητοί φίλοι,
Χρόνια πολλά, υγεία για όλους. Ευημερία και προκοπή για τα νησιά μας.
Το 2014 να είναι έτος αλληλεγγύης και ο καθένας από εμάς να γίνει ο Μάγος του πλησίον μας. 
Με την ευκαιρία αυτή να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία και τη στήριξη σας στον αγώνα μας για ένα καλύτερο μέλλον για τα νησιά μας.

Μιχάλης Μπάκας
Περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου
Οικολογικός Άνεμος