Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ : Για όσους γεννήθηκαν πριν το 1980…



Το κείμενο μιλάει για το πώς ήταν η ζωή πριν από μερικά χρόνια, αποκαλύπτοντας πολλές αλήθειες για το σήμερα και καταδεικνύοντας τη μεγάλη διαφορετικότητα σχετικά με το πώς μεγάλωσαν οι προηγούμενες γενιές και οι «σύγχρονες

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ : Δήλωση του Γιάννη Ζερδελή για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου



Στις εκλογές της 6ης Μαΐου με αναδείξατε πρώτο μεταξύ των ισάξιων συνυποψήφιων μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λέσβου. Με εκλέξατε βουλευτή στο νομό.

Εκκενώθηκαν κατοικίες στο Fethiye (απέναντι από την Ρόδο) από το φόβο για το τσουνάμι

Ο Δήμαρχος της Περιφέρειας Oλουντενίζ Φεδιγιέ, Mugla, ανάλογα με την κλίμακα του σεισμού με μέγεθος 6 Ρίχτερ που συνέβη την Κυριακή.

Σύσκεψη για τις προβληματικές ακτοπλοϊκές συνδέσεις

Το ακτοπλοϊκό ζήτημα και η πορεία των έργων που εκτελούνται σε Σύμη και Τήλο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο ... αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Φώτης Χατζηδιάκος,

Η κατανομή για 4.703 θέσεις στην καθαριότητα των δήμων



Mε κοινή τους απόφαση τα υπουργεία Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών είπαν «ναι» στη σύναψη.

Σημεία ομιλίας του υπ. Βουλευτή Επικρατείας Χαράλαμπου Αθανασίου στην κεντρική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας Χίου, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012.


Σημεία ομιλίας του υπ. Βουλευτή Επικρατείας Χαράλαμπου Αθανασίου στην κεντρική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας Χίου, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012.

Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού στη Χίο, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.


  image2586.jpg
Συνελήφθη, χθες (14-06-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χίο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.)

Μαρία Τσάκου-Ή με την Ευρώπη, ή με το τίποτε











Στην πολιτική, και ειδικά στην υποτιθέμενη άσκησή της στη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου, ζούμε μέσα σε ένα απειλητικό και στενό πλαίσιο παραδοξοτήτων. Θα κάνω λόγο για μία μόνο από αυτές, αλλά χαρακτηριστική και (δυστυχώς) τρανταχτή.





Οι πολιτικοί, λοιπόν, και όχι μόνο σε μικρούς τόπους αλλά οπουδήποτε και διαρκώς, συνηθίζεται να τάζουν διορισμούς. Οι δε πολίτες, οι ψηφοφόροι, να τους απαιτούν. (Το ακούω κάθε μέρα στο νησί όταν μού απευθύνονται προσωπικά, και πληροφορούμαι ότι εξακολουθούν, ακόμη και τώρα που είναι των αδυνάτων αδύνατο και εκ των πραγμάτων πέρα για πέρα απαγορευμένο, να το κάνουν σχεδόν όλα τα κόμματα — όχι το δικό μου). Αυτό, από τη μία πλευρά. Από την άλλη, και οι μεν και οι δε κάνουν λόγο —και δικαίως— για την ανεργία: τη μεγαλύτερη πληγή, τον μεγαλύτερο θάνατο, για έναν παραγωγικό άνθρωπο.



Το παράδοξο εδώ έγκειται στο εξής: οι διορισμοί αυξάνουν την ανεργία — δεν τη μειώνουν. Την αυξάνουν δραματικά. Κάθε ένας που διορίζεται στο υπερφορτωμένο Δημόσιο στερεί μία θέση εργασίας από έναν άλλο ή, συνηθέστερα, από πολύ περισσότερους άλλους. Στερεί υπερπολύτιμους πόρους από το κράτος: πόρους για την Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλεια. Στερεί την ίδια τη δυνατότητα ανάπτυξης. Και όχι μόνο: οι διορισμοί ακριβαίνουν τη ζωή σε όλα της τα επίπεδα: για τους ανέργους, για τον ίδιο τον νεοδιορισμένο, για τους πάντες. Με δυο λέξεις: οι ανεξέλεγκτοι και πέραν πάσης λογικής διορισμοί των «δικών μας» οδηγούν σταθερά και απρόσκοπτα και τους δικούς μας και τους μη δικούς μας και τη χώρα ολόκληρη στον σταδιακό αφανισμό: σε ένα κράτος-ζητιάνο.



Είναι πολύ απλό, και ο λαός έχει μια σπουδαία εικόνα γι’ αυτό: την πίτα. Αν έχουμε ένα ταψί με είκοσι κομμάτια, μπορούν να φάνε είκοσι άνθρωποι. Αν απαιτήσουν κι άλλοι είκοσι από ένα κομμάτι, θα πάρουν και οι σαράντα από μισό — και κανείς δε θα χορτάσει. Αν, μάλιστα, απαιτήσουν κι άλλοι είκοσι μερίδιο από την πίτα, θα πάρουν όλοι τους μόνο από μια μπουκιά: ίσα-ίσα για να νιώσουν τη νοστιμιά. Και θα λιμοκτονήσουν.



Το θέμα είναι άλλο: να έχουμε τη δυνατότητα να φτιάχνουμε πολλές πίτες. Το θέμα είναι να δώσουμε, πολιτικοί και πολίτες, τη δυνατότητα στον τόπο μας να παράγει θέσεις εργασίας, πλουσιοπάροχα αμειβόμενες, μέσω της ανάπτυξης, αξιοποιώντας τις πελώριες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, νοικοκυρεύοντας το σπάταλο, αδηφάγο, κομματικό κράτος, φέρνοντας με κάθε τρόπο επενδύσεις, πολεμώντας άμεσα (χθες, όχι σήμερα) τη φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή, καταργώντας τις θέσεις αργομισθίας και εικονικής εργασίας, και κόβοντας τα παράλογα (και παράνομα) επιδόματα εξαιτίας των οποίων ογκώδη στρώματα του πληθυσμού μπαίνουν καθημερινά στη Ζώνη του Λυκόφωτος. Διαφορετικά, φίλες και φίλοι, αν δεν τα κάνουμε άμεσα όλ’ αυτά, θα πεινάσουμε όλοι. Και δε θα πεινάσουμε μόνο: θα αποκτηνωθούμε — ας μην αυταπατώμεθα: η φτώχεια, δυστυχώς, δε γεννά τίποτε καλό.



Πώς θα μπορέσουμε να τα κάνουμε όλα αυτά; Προφανώς δύσκολα. Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν υπάρχει καν άλλη πιθανότητα. Εκτός και αν επιλέξουμε με το χέρι στην καρδιά πως μια κοινωνία «τριτοευρωπαϊκή», βαθύτατα παλαιοβαλκανική, είναι ποθητή από την πλειοψηφία μας. Αν είναι έτσι, ας δοκιμάσουμε ξανά μία κατάσταση «πολιορκίας Μεσολογγίου». Δε θα έχουμε να φάμε μεν, αλλά θα μας μείνει ο ηρωισμός…



Σας ευχαριστώ πολύ — και εύχομαι την Κυριακή να ψηφίσουμε κατά του λαϊκισμού, απ’ όπου κι αν προέρχεται (ειδικά όταν τούς ακούμε να μιλούν για ακύρωση του Μνημονίου: ένα, μόλις, δισεκατομμύριο ευρώ καθυστέρησε να εκταμιευθεί τον προηγούμενο μήνα, και όλοι είδαμε τι έγινε με τα φάρμακα…), κατά των ύποπτων και αντεθνικών υποσχέσεων, και υπέρ τής Ευρώπης: της μόνης μας πατρίδας.



Η Μαρία Τσάκου είναι υποψήφια βουλευτής Χίου με το συνδυασμό Δημιουργία Ξανά (ΔΞ, Δράση, ΦιΣ).

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΝΑΔΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ





Σας κοινοποιούμε συγχαρητήρια επιστολή, η οποία διαβιβάστηκε στο Δήμο Χίου, στην Προϊσταμένη του Τμήματος Απασχόλησης, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Ρένα  Παγούδη-Δαμίγου,

Κανονικά τα άγονα δρομολόγια της ΝΕΛ




Κανονικά τα δρομολόγια της ΝΕΛ,

ΠΥΡΑ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΧΙΟ

Στα τοπικά θέματα αλλά και στην πολιτική ανάπτυξης των ακριτικών νησιών, αναφέρθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, εγκαλώντας παράλληλα τους δύο υποψήφιους τοπικούς Βουλευτές Κώστα Μουσουρούλη και Κώστα Τριαντάφυλλο για τις επιλογές τους μέσω της στήριξης του μνημονίου.

Πληροφορίες για τα εκλογικά τμήματα

DSC_1941

Ενημερώνουμε τους εκλογείς του Δήμου Χίου ότι θα μπορούν να παίρνουν πληροφορίες για το Εκλογικό Τμήμα που ψηφίζουν για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ως εξής:
Παρασκευή 15/6/2012:

«Τζάμπα» διακοπές για τους ξένους

του Λευτέρη Ζαβλιάρη
Μπορεί η καλοκαιρνή σεζόν να έχει ξεκινήσει και επίσημα για τους επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά ελάχιστοι θα είναι φέτος οι...
Έλληνες που θα περάσουν λίγες μέρες ξεκούρασης, κάνοντας τις άλλοτε πατροπαράδοτες διακοπές.

Δρομολόγηση δράσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τις ΑΣΤΕ του ΟΤΕΚ

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπογράφηκε στις 06 Απριλίου 2012.

Αύξηση στην τουριστική κίνηση για τα νησιά

Μπορεί ο τουρισμός φέτος να μη διάγει και την καλύτερη του περίοδο, ωστόσο η τουριστική δραστηριότητα στα ελληνικά νησιά, δείχνει να σημειώνει άνοδο της τάξεως του 15%...

Η πεζογραφία στη Χίο μετά την απελευθέρωση (1912) ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΗ ΔΙΛΜΠΟΗ


Η τελευταία περίοδος της χιακής λογοτεχνίας από το 1912 ώς τις μέρες μας σημαδεύεται, όσον αφορά την πεζογραφία, με τον απόηχο του Γιάννη Ψυχάρη