Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Χίου για την προϊσταμένη της β΄βάθμιας εκπαίδευσης και την ...AISEC

Σε απαράδεκτη λαθροχειρία προέβη η Προϊσταμένη Β/μιας Εκπαίδευσης παραποιώντας πλήρως απόφαση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας Β/μιας εκπαίδευσης με αφορμή την άρνηση της τελευταίας για δεύτερη φορά, μετά και τη σθεναρή στάση της ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, να χρηματοδοτήσει τη μη κυβερνητική οργάνωση AISEC για δήθεν εκπαιδευτικά προγράμματα με το ποσό των 1500 Ευρώ , την ώρα που στην κυριολεξία τα σχολεία βογγούν από τις αυξημένες ανάγκες τους.

Συγκεκριμένα απέστειλε επιστολή στα σχολεία – άνευ αριθμού πρωτοκόλλου για ευνόητους λόγους – στην οποία αναφέρει ότι η Σχ. Επιτροπή ενέκρινε κονδύλι προκειμένου η AISEC να εκτελέσει το πρόγραμμα της στην πλάτη της κρατικής χρηματοδότησης των σχολείων.

Ανερυθρίαστα αναφέρει:

«ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ AIESEC ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΑΡ. ΠΡΑΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ)

Ε.Β.»

Πρόκειται για τρανταχτό ψέμα. Ουδέποτε υπήρξε τέτοια απόφαση από τη σχολική επιτροπή γι αυτό και αποχώρησε η Προϊσταμένη της Δ/μιας Εκπ/σης από την επιτροπή , διαμαρτυρόμενη γιατί δεν της έγινε το χατίρι, ώστε να φανεί αρεστή σ’ αυτά που υπόσχεται σε διάφορους εντός του Πανεπιστημίου, έχοντας πλήρη αναρμοδιότητα.

Εμμέσως μάλιστα απείλησε και εκβίασε τους εκπαιδευτικούς της δ/μιας μέλη της Σχολικής επιτροπής, ότι δεν θα είναι ανεκτική σε υπεράριθμους εκπαιδευτικούς από δω κι εμπρός, για λόγους οικονομίας όπως είπε, μιας και τα συγκεκριμένα μέλη της επιτροπής, επικαλέστηκαν συν τοις άλλοις λόγους οικονομίας αρνούμενα την ενίσχυση της AIESEC .

Η απόφαση που ψηφίστηκε από την Ενιαία Σχολική Επιτροπή αφορούσε διαμόρφωση και της πρότασης της ΕΛΜΕ, αλλά και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που έλεγε ότι το ζήτημα πρωτίστως είναι θέμα του συλλόγου διδασκόντων αν θα εκτελέσει το πρόγραμμα και ότι η Σχολική Επιτροπή ΔΕΝ το χρηματοδοτεί.

Ο εκπρόσωπος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κατήγγειλε και την εκβιαστική στάση , αλλά και τη λογική της Προϊσταμένης, που ήθελε να προωθήσει ως πλασιέ αυτά τα αγοραία προγράμματα, που ο υπογράφων αυτά, φέρει τον τίτλο «Υπεύθυνος Πωλήσεων και εισερχόμενων ανταλλαγών» .

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε υποβολιμαία ενέργεια, μπροστά σε παραποίηση μιας απόφασης της Σχολικής Επιτροπής, για να εξυπηρετηθούν οι στόχοι της συγκεκριμένης ΜΚΟ και οι στόχοι του σχολείου της αγοράς, που θα είναι ξέφραγο αμπέλι για τους λογής λογής πραματευτάδες του κεφαλαίου, που θα πουλούν τα καθρεφτάκια του Κολόμβου αντί για γνώση και στάση ζωής.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους εκπαιδευτικούς Β/μιας Εκπαίδευσης, τους συλλόγους διδασκόντων που είναι τα κυρίαρχα όργανα, να γυρίσουν την πλάτη και στους ψευδείς ισχυρισμούς και λαθροχειρίες της προϊσταμένης τους αρχής και στα «μαϊμού» εκπαιδευτικά προγράμματα της AISEC , που με τις πλάτες ορισμένων της πανεπιστημιακής κοινότητας, που συντάσσεται με το πανεπιστήμιο της αγοράς και της αμάθειας, έχει κυριολεκτικά εισβάλλει στους πανεπιστημιακούς χώρους ξεκοκαλίζοντας κονδύλια και αλλοτριώνοντας συνειδήσεις στο life – style μιας χαμερπούς και μονήρους ζωής, παντελώς άσχετης με τα πραγματικά προβλήματα της νεολαίας και των φοιτητών.

Η ΔΕΗ ακύρωσε τη συνάντηση με τους Δημάρχους για το "χαράτσι"

Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση της διοίκησης της ΔΕΗ με δήμαρχους της Αθήνας για το τέλος ακινήτων, ανακοίνωσε απόψε η επιχείρηση.
"Η ΔΕΗ υποχρεούται να εφαρμόζει πλήρως όλα όσα προβλέπονται για το τέλος ακίνητων που ψηφίστηκε με νομό από την Πολιτεία. Ως εκ τούτου η ΔΕΗ υλοποιεί αποφάσεις της Πολιτείας και οποιοσδήποτε τρίτος εκφράζει διαφορετικές απόψεις θα πρέπει να τις απευθύνει προς την Πολιτεία", αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

enet.gr

Η HELLENIC SEAWAYS ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

Η Hellenic Seaways, η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή εταιρία έτρεξε για την Action Aid Hellas στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών 2011 που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή και ήταν αφιερωμένος στον Βαλκανιονίκη και Ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη. Με την ομάδα της Action Aid Hellas, συνεργαζόμενη ΜΚΟ του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, έτρεξαν 54 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων ήταν και στελέχη της Hellenic Seaways, οι οποίοι φορώντας τη φανέλα της Action Aid Hellas Hellas, έτρεξαν στις διαδρομές των 10χλμ και 42χλμ, διαδίδοντας το μήνυμα της ανθρωπιστικής οργάνωσης σε κάθε συμμετέχοντα.



H Hellenic Seaways με έντονα ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης αγκαλιάζει και στηρίζει κάθε πρωτοβουλία και προσπάθεια για το κοινό καλό, ενισχύοντας τους σκοπούς και τα οράματα όλων όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.

23 εκατομ.ευρώ σε Δήμους για Πολιτική Προστασία

Σε 23.000.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό που προβλέφθηκε να κατανεμηθεί στους δήμους της χώρας για την κάλυψη δράσεων Πολιτικής Προστασίας, όπως σπεύδει να υπενθυμίσει στην πρώτη έγγραφη απάντησή του που διαβίβασε στη Βουλή ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχαν υποβάλει στο υπουργείο Εσωτερικών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και Ηρώ Διώτη, σχετικά με τις πιστώσεις που διατέθηκαν για την πυροπροστασία στην Αιτωλοακαρνανία για την πυροπροστασία, καθώς οι πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή το καλοκαίρι κατέστρεψαν ολοσχερώς μεγάλο μέρος των δασικών και καλλιεργητικών εκτάσεων.

Στην απάντηση του, ο Τ. Γιαννίτσης ενημερώνει ότι από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των δήμων για έργα και επενδυτικές δραστηριότητες, χρηματοδοτείται ειδική δράση για την Πολιτική Προστασία που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των δήμων στον τομέα της πυροπροστασίας των δασών. Ειδικότερα, οι χρηματοδοτούμενες δράσεις πυροπροστασίας αφορούν σε καθαρισμό περιαστικών δασών, συντήρηση δασικού δημοτικού οδικού δικτύου, καθαρισμό και έλεγχο χωματερών, προμήθεια εξοπλισμού.

Ο υπουργός θυμίζει την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Κριτήρια και διαδικασία κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των Δήμων (ΣΑΤΑ) για κάλυψη επενδυτικών δαπανών έτους 2011», που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, στην οποία προβλέπεται να κατανεμηθεί πόσον ύψους 23.000.000 ευρώ στους δήμους της χώρας για την κάλυψη δράσεων Πολιτικής Προστασίας, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η χρηματοδότηση δράσεων πυροπροστασίας.

Η χρηματοδότηση αυτή είναι ίση με αυτή του 2010, αναφέρει ο υπουργός ενώ ειδικότερα για τους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, αναφέρει ότι χρηματοδοτήθηκαν με το ποσό των 551.800 ευρώ.
aftodioikisi.gr

Ανησυχία για προϋπολογισμό και "βοήθεια στο σπίτι" από τους Δημάρχους

Την έντονη ανησύχια της τόσο για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» όσο και για τον Προϋπολογισμό του 2012 εξέφρασε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Μάλιστα, αναφορικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι δήμαρχοι ζήτησαν να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και μετά την 31.12.2011. Κι αυτό γιατί αν δεν διασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ΕΣΠΑ, ακόμη κι αυτό γίνει με εθνικούς πόρους, θα σημαίνει προσωρινή διακοπή, καθώς διακόπτονται οι συμβάσεις των εργαζομένων και θα πρέπει να γίνουν νέες προσλήψεις συμβασιούχων μέσω ΑΣΕΠ.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, εξέφρασε την αγωνία του για τη συνέχιση του προγράμματος, καθώς τυχόν διακοπή του σημαίνει και διακοπή των παροχών προς τους ευπαθείς πολίτες μέσω του οποίου εξυπηρετούνται: ηλιωμένοι, ΑμεΑ, ανήμποροι κ.λπ. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο για το 12 χρειάζεται για να συνεχιστεί 75 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη συνέχιση του προγράμματος.

Μείωση κονδυλίων που φτάνει το 30%

Οι δήμαρχοι όμως εξέφρσαν την έντονη ανησυχία τους και για τα μειωμένα κονδύλια κατά περίπου 25-30%, όπως υποστηρίζουν, που προβλέπονται από τον Προϋπολογισμό του 2012 για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο διοικητικό συμβούλιο.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά στο νέο υπουργό Τάσο Γιαννίτση, «θα βάλουμε λουκέτο στους δήμους με αυτά τα κονδύλια».

Μάλιστα, του επισήμαναν πως πλέον οι δήμοι δεν έχουν να πληρώσουν εξαιτίας των παρακρατήσεων από το κράτος αλλά και τους μειωμένους πόρους από ιδία έσοδα (αλλαγή στα τετραγωνικά, ανεξόφλητοι λογαριασμοί, χαράτσι μέσω ΔΕΗ για τα ακίνητα κτλ.). Επιπλέον, του υπογράμμισαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα που δημιουργεί ο «Καλλικράτης» και ζήτησαν άμεσα λύσεις.

«Προβλήματα υπάρχουν», παραδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών. «Άλλα από αυτά επιζητούν γρήγορη επίλυση, άλλα χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση και άλλα διαπραγματεύσεις με διάφορους φορείς», υπογράμμισε και προσέθεσε πως έγινε κατανοητό πως ζούμε σε μια έκτακτη κατάσταση και χρειάζεται έκτακτη αντιμετώπιση. Σημείωσε, δε, πως «με κοινό πνεύμα θα πορευθούμε δημιουργικά».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, όσον αφορά στα προβλήματα «Καλλικράτη», υπογράμμισε πως θα διορθωθούν στο επόμενο διάστημα, καθώς στις 10 Γενάρη θα καταθέσει το σχετικό πολυνομοσχέδιο-σκούπα που υπουργείου Εσωτερικών.

Αναφορικά με τα οικονομικά, τους είπε πως έως το τέλος του 2011, και συγκεκριμένα μέσα στο επόμενο 15νθήμερο, θα τους δώσει 80 εκατ. ευρώ από τη ΣΑΤΑ και άλλα 107 εκατ. ευρώ από τα παρακρατηθέντα έσοδα της Αυτοδιοίκησης περασμένων ετών (ΠΟΕ), ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τους δοθούν επιπλέον χρήματα μέσα από αυτούς τους δύο κωδικούς.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, σύντομα θα αντλήσει χρήματα από το ΕΣΠΑ προκειμένου να πληρωθούν και να αποπερατωθούν τα έργα του «Θησέα», ενώ αν περισσέψουν χρήματα θα «ανοίξει» και το Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ». Θα προχωρήσει, δε, άμεσα το πρόγραμμα αυτεπιστασίας, η χρηματοδότηση του οποίου θα γίνει από πολλούς φορείς και από την Αυτοδιοίκηση. Τέλος, μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος σχετικά με τη σύνταξη των προϋπολογισμών των δήμων.




ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ,
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σε αυτήν την πρώτη κρίσιμη συνάντηση θέσαμε τα αναπτυξιακά θέματα που έχουν σχέση με την απασχόληση, με την προσπάθεια που θα καταβάλλουν οι δήμοι για να αντιμετωπίσουν αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Θέσαμε επίσης οικονομικά και θεσμικά ζητήματα. ΄Εγινε μία συζήτηση σε βάθος, θεωρώ ότι σήμερα υπήρξαν κάποιες δεσμεύσεις σε θέματα οικονομικής φύσεως, όπως, για παράδειγμα, ότι θα αποδοθούν οι δόσεις η ΣΑΤΑ για το 2011 και των παρακρατηθέντων και αυτό ήταν ένα καλό μήνυμα. Επίσης, συζητήσαμε για την επίλυση σειράς θεσμικών ζητημάτων, αυτά που με μια λέξη τα ονομάζουμε γραφειοκρατία. Αν αυτά δεν επιλυθούν, νομίζω ότι θα έχουμε πρόβλημα στη λειτουργία των δήμων.

Ο υπουργός Οικονομικών σας χαρακτήρισε σήμερα ως παράγοντες που κακώς παραγοντίζετε για το θέμα της ΔΕΗ, Πώς το σχολιάζετε;


Απάντηση: Δε γνωρίζω το περιεχόμενο της δήλωσης του υπουργού. Ωστόσο, αυτό που θέλω με σαφήνεια να πούμε είναι ότι η Αυτοδιοίκηση έχει τηρήσει μια υπεύθυνη στάση απέναντι στο θέμα. Δεν προτρέπουμε κανέναν πολίτη να μην πληρώνει τους φόρους και τα τέλη. Αντίθετα, όπως δηλώσαμε και στον υπουργό, και ο ίδιος το αποδέχτηκε, πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί μία αντικειμενική αδυναμία πληρωμής από τις ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι τα κοινωφελή προγράμματα θα γίνουν υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ. Σας ικανοποιεί αυτή η εξέλιξη;

Απάντηση: Συζητήσαμε για τα αναπτυξιακά προγράμματα, μεταξύ αυτών και το πρόγραμμα της αυτεπιστασίας, και θεωρούμε ότι μπορεί πράγματι μέσα στο Γενάρη να προχωρήσει.

Όσον αφορά στο άλλο πρόγραμμα, που θα γίνει μέσω των ΜΚΟ;

Απάντηση: Είναι ένα ζήτημα που το συζητήσαμε και νομίζω ότι μπορεί να δοθεί σύντομα μία λύση.

Ερώτηση: Δεν θα ήταν καλύτερα τα κονδύλια να τα διαχειριστεί η Τ.Α. αντί για τις ΜΚΟ;

Απάντηση: Υπάρχει πρόβλημα με την Ε.Ε. το οποίο το γνωρίζετε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο καταφεύγουμε σε αυτήν τη λύση. Θεωρούμε ότι η συμμετοχή του ΑΣΕΠ εξασφαλίζει την αντικειμενικότητα για να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια από οποιονδήποτε, ότι ο κάθε δήμαρχος θα επιλέξει τους δικούς του. Και νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.



ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Δ.Σ. ΚΕΔΕ,
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΔΑΚ

Είχαμε μια συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στην οποία θέσαμε ξανά μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δόθηκαν κάποιες υποσχέσεις από την πλευρά της ηγεσίας, εκείνο όμως το οποίο μας ανησύχησε ιδιαίτερα και το μεταφέραμε είναι ότι σήμερα πήραμε στα χέρια μας τον προϋπολογισμό και ιδιαίτερα το κομμάτι που αφορά Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και με μεγάλη λύπη διαπιστώσαμε ότι θα δοθούν άλλο 1,2 δισ. ευρώ λιγότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από αυτά του 2011, τα οποία ήταν πολύ λιγότερα από το 2010 και πάει λέγοντας.

Αυτό μας ανησυχεί πάρα πολύ, και είπαμε στον κ. υπουργό και στην υπόλοιπη ηγεσία ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν. Οι δήμοι θα κλείσουν εάν εφαρμοστεί αυτό το πρόγραμμα. Βέβαια και η ηγεσία είπε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, εμείς περιμένουμε να συναντηθούμε τάχιστα με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, γιατί διαφορετικά οι δήμοι δε θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Τι έχετε να πείτε για τα προγράμματα για τους ανέργους;

Απάντηση: Αυτά είναι προγράμματα που τα διεκδικούσαμε χρόνια. Πράγματι όταν δίνονται τέτοιες λύσεις, είναι καλύτερα. Η ανεργία είναι αυτή που τσακίζει κόκαλα σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην επαρχία. Το μεγάλο ζήτημα είναι αυτό. Και βέβαια εάν οι δήμοι δεν έχουν χρήματα τότε η ύφεση βαθαίνει.

Εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούμε να βοηθήσουμε τα μέγιστα, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Δόθηκαν κάποιες υποσχέσεις, ειδικά μας δόθηκε η υπόσχεση ότι θα δοθούν αρκετά χρήματα για να εξοφληθούν τα χρέη που υπάρχουν από τον «ΘΗΣΕΑ» για έργα που είναι σταματημένα και όχι μόνο θα εξοφληθούν είπε η ηγεσία, αλλά θα δοθούν χρήματα ώστε να ολοκληρωθούν αυτά, και κάπου στο βάθος να ξεκινήσει και το «ΕΛΛΑΔΑ». Όλα αυτά είναι καλά. Μένει όμως να τα δούμε.

Θα υπάρξουν αυξήσεις των δημοτικών τελών για να αναπληρώσουν τις περικοπές του Προϋπολογισμού;

Απάντηση: Όχι. Με τίποτε δε θα αυξηθούν τα δημοτικά τέλη. Δε θα υπάρξει κανένας συνάδελφος που θα τολμήσει να αυξήσει τα δημοτικά τέλη. Αυτό πρέπει να το ξεχάσει και η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και πολύ περισσότερο η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.



ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Στην πρώτη συνάντηση που είχαμε σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επικεντρώσαμε τη συζήτηση στα οικονομικά προβλήματα των δήμων, οι οποίοι είναι ένα βήμα πριν από την κατάρρευσή τους, διότι από τη μία έχουμε τρομακτικές περικοπές της κρατικής επιχορήγησης και από την άλλη μεγάλη μείωση των εσόδων μας από ίδιους πόρους, λόγω της αδυναμίας των πολιτών να ανταποκριθούν. Υποσχέσεις έχουμε πάρει πάρα πολλές, οψόμεθα.

Με τη ΔΕΗ τι βλέπετε να γίνει;

Απάντηση: Με τη ΔΕΗ αυτό που ξέρω και λέω είναι ότι το θέμα βρίσκεται στο επίκεντρο και αποδεικνύεται από όλες τις μέχρι τώρα κινήσεις, είτε από τους δήμους είτε από τις κοινωνικές ομάδες, πόσο άκαιρο και πόσο πρόχειρο ήταν αυτό το μέτρο. Και νομίζω πως αυτός ο αγώνας είναι αυτός που θα καταργήσει αυτό το μέτρο.



aftodioikisi.gr

Tα αποτελέσματα στις εκλογές της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ)

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, το Σάββατο 19/11/2011. Οι θέσεις του Δ.Σ. είναι 9. Πρώτος σε αριθμό σταυρών ήρθε ο Μονίαρος, με δεύτερο τον νυν πρόεδρο και Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Κώστα Γανιάρη. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

1)ΜΟΝΙΑΡΟΣ 39
2)ΓΑΝΙΑΡΗΣ 37
3)ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ 32
4)ΑΒΔΕΛΙΩΔΗς 29
5)ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ 26
6)ΠΙΤΤΑΣ 24
7)ΑΓΚΑΣ 23
8)ΤΟΥΜΠΟΣ 21
9)ΨΑΡΡΟΣ 20
----------------------------------------------------------------------------
10)ΝΥΚΤΑΣ 20
11)ΚΛΕΙΣΣΑΣ 20
12)ΜΑΝΑΡΑΣ 18
13)ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 18
14)ΒΡΟΥΛΗΣ 17
15)ΛΥΜΠΕΡΗΣ 14
16)ΚΟΥΚΟΥΡΗΣ 11
17)ΒΑΡΒΑΚΗΣ 9
18)ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ 8
19)ΝΕΑΜΟΝΙΤΗΣ 7

Εκλέγονται οι 9 πρώτοι. Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ., για να εκλεγεί ο πρόεδρος. Υποψηφιότητα θα θέσει ο πρώτος σε αριθμό σταυρών Μονίαρος.

πηγή: Chiospress.gr