Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Χίου για την προϊσταμένη της β΄βάθμιας εκπαίδευσης και την ...AISEC

Σε απαράδεκτη λαθροχειρία προέβη η Προϊσταμένη Β/μιας Εκπαίδευσης παραποιώντας πλήρως απόφαση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Παιδείας Β/μιας εκπαίδευσης με αφορμή την άρνηση της τελευταίας για δεύτερη φορά, μετά και τη σθεναρή στάση της ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, να χρηματοδοτήσει τη μη κυβερνητική οργάνωση AISEC για δήθεν εκπαιδευτικά προγράμματα με το ποσό των 1500 Ευρώ , την ώρα που στην κυριολεξία τα σχολεία βογγούν από τις αυξημένες ανάγκες τους.

Συγκεκριμένα απέστειλε επιστολή στα σχολεία – άνευ αριθμού πρωτοκόλλου για ευνόητους λόγους – στην οποία αναφέρει ότι η Σχ. Επιτροπή ενέκρινε κονδύλι προκειμένου η AISEC να εκτελέσει το πρόγραμμα της στην πλάτη της κρατικής χρηματοδότησης των σχολείων.

Ανερυθρίαστα αναφέρει:

«ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ AIESEC ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Δ/ΝΤΕΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (ΑΡ. ΠΡΑΞΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ)

Ε.Β.»

Πρόκειται για τρανταχτό ψέμα. Ουδέποτε υπήρξε τέτοια απόφαση από τη σχολική επιτροπή γι αυτό και αποχώρησε η Προϊσταμένη της Δ/μιας Εκπ/σης από την επιτροπή , διαμαρτυρόμενη γιατί δεν της έγινε το χατίρι, ώστε να φανεί αρεστή σ’ αυτά που υπόσχεται σε διάφορους εντός του Πανεπιστημίου, έχοντας πλήρη αναρμοδιότητα.

Εμμέσως μάλιστα απείλησε και εκβίασε τους εκπαιδευτικούς της δ/μιας μέλη της Σχολικής επιτροπής, ότι δεν θα είναι ανεκτική σε υπεράριθμους εκπαιδευτικούς από δω κι εμπρός, για λόγους οικονομίας όπως είπε, μιας και τα συγκεκριμένα μέλη της επιτροπής, επικαλέστηκαν συν τοις άλλοις λόγους οικονομίας αρνούμενα την ενίσχυση της AIESEC .

Η απόφαση που ψηφίστηκε από την Ενιαία Σχολική Επιτροπή αφορούσε διαμόρφωση και της πρότασης της ΕΛΜΕ, αλλά και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που έλεγε ότι το ζήτημα πρωτίστως είναι θέμα του συλλόγου διδασκόντων αν θα εκτελέσει το πρόγραμμα και ότι η Σχολική Επιτροπή ΔΕΝ το χρηματοδοτεί.

Ο εκπρόσωπος της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ κατήγγειλε και την εκβιαστική στάση , αλλά και τη λογική της Προϊσταμένης, που ήθελε να προωθήσει ως πλασιέ αυτά τα αγοραία προγράμματα, που ο υπογράφων αυτά, φέρει τον τίτλο «Υπεύθυνος Πωλήσεων και εισερχόμενων ανταλλαγών» .

Γίνεται λοιπόν φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε υποβολιμαία ενέργεια, μπροστά σε παραποίηση μιας απόφασης της Σχολικής Επιτροπής, για να εξυπηρετηθούν οι στόχοι της συγκεκριμένης ΜΚΟ και οι στόχοι του σχολείου της αγοράς, που θα είναι ξέφραγο αμπέλι για τους λογής λογής πραματευτάδες του κεφαλαίου, που θα πουλούν τα καθρεφτάκια του Κολόμβου αντί για γνώση και στάση ζωής.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους εκπαιδευτικούς Β/μιας Εκπαίδευσης, τους συλλόγους διδασκόντων που είναι τα κυρίαρχα όργανα, να γυρίσουν την πλάτη και στους ψευδείς ισχυρισμούς και λαθροχειρίες της προϊσταμένης τους αρχής και στα «μαϊμού» εκπαιδευτικά προγράμματα της AISEC , που με τις πλάτες ορισμένων της πανεπιστημιακής κοινότητας, που συντάσσεται με το πανεπιστήμιο της αγοράς και της αμάθειας, έχει κυριολεκτικά εισβάλλει στους πανεπιστημιακούς χώρους ξεκοκαλίζοντας κονδύλια και αλλοτριώνοντας συνειδήσεις στο life – style μιας χαμερπούς και μονήρους ζωής, παντελώς άσχετης με τα πραγματικά προβλήματα της νεολαίας και των φοιτητών.