Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ο ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ : ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Στην παραδοχή οτι αυτήν την ώρα φαίνεται πως δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, επιμένοντας στην άποψή του, οτι οι εκλογές ειναι προ των πυλών (τον ερχόμενο Μάρτιο)!
Μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Γρηγοράκος δεν έκανε καμία προσπάθεια να πάρει πίσω τις σχετικές δηλώσεις του, που έκαναν άνω κάτω την κυβέρνηση την Πέμπτη, τουναντίον έδωσε εξηγήσεις για την ανάλυση που κάνει.
Υπενθύμισε ότι δήλωση περί εκλογών το 2015 έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος προ ημερών και επισήμανε οτι με βάση τον αναμενόμενο αριθμό ψήφων που θα λάβει απόψε η κυβέρνηση, το 180 ειναι πολύ μακριά, περίπου κατά 25 βουλευτές, αφού τα "ναι" θα ειναι γύρω στα 155!
«Αφού ο. Κουβέλης είπε ότι δεν ψηφίζει, πώς θα βγάλουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας;», σημείωσε με νόημα ο κ. Γρηγοράκος, διευκρινίζοντας πάντως ότι η εκλογολογία και οι εκλογές κάνουν κακό στη χώρα. Ο ίδιος αρνήθηκε οτι τροφοδοτεί την εκλογολογία πάντως και έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης να βρεθούν οι 180 όσο δύσκολο κι αν ειναι.
Να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ διαχώρισε τη θέση του την Πέμπτη απο τη προσέγγιση του κ. Γρηγοράκου, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει το Μέγαρο Μαξίμου που δεν έκρυβε την δυσφορία του για τις πρώτες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας


protothema.gr

ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Βελτιωμένος θα είναι σήμερα, Παρακσευή, ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες μόνο νεφώσεις που
θα είναι κατά τόπους αυξημένες στην Κρήτη και το Αιγαίο. Το πρωί στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα
είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη Θράκη γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 25 βαθμούς κελσιου. Στην Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα με πιθανότητα σποραδικών βροχών.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο τις πρωινές ώρες στα βόρεια και ανατολικά θα υπάρχουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ωρες. Τοπικα περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 24 βαθμούς κελσίου.
Σάββατο
Καιρός: στην ανατολική και νότια χώρα αρχικά λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη
Καιρός: στα νοτιοανατολικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Η ορατότητα το πρωί στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά
περιορισμένη.
Άνεμοι: στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


newsit.gr

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΑΕΡΙΟ , ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ¨ΞΥΛΑ ;

Μαζί με τον χειμώνα ξεκινάει και ο πονοκέφαλος για τους Έλληνες σε ό,τι αφορά στη θέρμανση μετά την μεγάλη αύξηση στοπετρέλαιο θέρμανσης λόγω φόρων. Αν και το πετρέλαιο πέφτει φέτος από το 125 που ήταν πέρυσι στην καλύτερη περίπτωση στο 1,07 ευρώ το λίτρο παραμένει η πιο ακριβή μορφή ενέργειας προς θέρμανση.
Αρκεί κανείς να ρίξει μια ματιά στις τιμές για να δει ότι η πιο φτηνή λύση είναι το αέριο που κινείται στα 0,72 ευρώ.
Παράλληλα για την εγκατάσταση το κόστος κινείται από 396 ως και 540 ευρώ τα οποία με την σχετική επιδότηση που υπάρχει μπορούν να κατανεμηθούν στον μηνιαίο λογαριασμό με επιπλέον κόστος 11 με 15 ευρώ.
Και ο κλιματισμός αποδεικνύεται πιο φθηνός από το πετρέλαιο. Εδώ β΄'εβαια εάν δεν υπάρχει ήδη θα πρέπει να υπολογιστεί το κόστος των κλιματιστικών που εάν χρειάζεται να είναι 4 ή 5 των 10.000 dtu τότε μιλάμε για ένα εφάπαξ ποσό ως και 1500 με 2000 ευρώ.
Εάν υπάρχουν ήδη τα σώματα των κλιματιστικών τότε για ένα διαμέρισμα κοντά στα 80 τετραγωνικά το κόστος για τη θέρμανση ολόκληρο τον χειμώνα υπολογίζεται κοντά στα 490 ευρώ.
Την ίδια ώρα για ένα διαμέρισμα των 80 τετραγωνικών το κόστος για θέρμανση με τον κλασικό καυστήρα πετρελαίου θα πρέπει να υπολογιστεί κοντά στα 600 ευρώ για 500 λίτρα που θα χρειαστούν ολόκληρο τον χειμώνα, ενώ το κόστος για μεγαλύτερη κατανάλωση κοντά στα 700 λίτρα σε περιοχές όπου το κρύο είναι πιο δριμύ το κόστος αγγίζει τα 900 ευρώ.
Το κόστος για την θέρμανση με ενεργειακό τζάκι υπολογίζεται κοντά στα 750 ευρώ για να ξεχειμωνιάσει ένα νοικοκυριό σε 80 τετραγωνικά σπίτι, όμως εδώ εάν δεν υπάρχει ήδη εγκατάσταση τότε θα πρέπει να υπολογίσει κανείς και ένα κόστος κοντά στις 3.000 ευρώ
Το πετρέλαιο πέφτει κάπως εφέτος κάνοντας πιο ανεκτή την κατάσταση, ωστόσο παραμένει το πιο ακριβό μέσο ακόμη και σε σχέση με τα ακριβά ξύλα.
Σε κάθε περίπτωση όμως οι καταναλωτές στο κόστος θα πρέπει να υπολογίσουν και το κόστος των αλλαγών στον εξοπλισμό.


newsit .gr

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Η ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ

Στήριξη από πολλά στελέχη της ΝΔ φαίνεται πως έχει η πρόθεση της Ντόρας Μπακογιάννη να καταθέσει τροπολογία για την άρση του αδιεξόδου με τον ΕΝΦΙΑ και τον εξορθολογισμό της φορολογίας ακινήτων.
«Δεν πιστεύω ότι η υπερφορολόγηση θα φέρει έσοδα. Πιστεύω αντίθετα ότι με τη μειωμένη φορολογία θα υπάρχουν αυξημένα έσοδα» είπε η κ. Μπακογιάννη και ανέφερε ότι θα καταθέσει τροπολογία, η οποία θα προβλέπει 30% μείωση στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
Στα πηγαδάκι του Κοινοβουλίου χθες, η κ. Μπακογιάννη απέσπασε τα θετικά σχόλια των συναδέλφων της οι οποίοι τα επεσήμαναν πως κάποιος επιτέλους έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία.
Στο Μαξίμου γνώριζαν από καιρό τη δυσαρέσκεια της κ. Μπακογιάννη και περίμεναν ότι θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση. Αν και αρχικά υπήρξε ένα μούδιασμα, συνεργάτες του κ. Σαμαρά τόνιζαν πως όλες οι προτάσεις εξετάζονται.
Στόχος, όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, είναι η αντικειμενική αξία να φθάσει πιο κοντά στη σημερινή εμπορική αξία, το φορολογικό σύστημα να γίνει πιο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

newsbomb.gr

ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ 50.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ -ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

- 420 εκατομμύρια η ενίσχυση στα Ταμεία για να δοθεί το εφάπαξ
- Μέχρι τέλος του χρόνου θα πάρουν τα χρήματά τους οισυνταξιούχοι
- Δείτε ποιοι θα πάρουν τα ποσά που δικαιούνται εδώ και... χρόνιαΞεμπλοκάρει η διαδικασία χορήγησης των εφάπαξ που έχουν παγώσει σχεδόν τρία χρόνια για χιλιάδες συνταξιούχους.
Παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία για την απόδοση μερισμάτων σε δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς και ναυτικούς.
Όσοι έκαναν δήλωση για σύνταξη ως τον Αύγουστο του 2013 δεν θα έχουν καμία αλλαγή στο εφάπαξ

Ουσιαστικά κερδισμένοι είναι οι συνταξιούχοι που υπέβαλαν τα χαρτιά τους τη διετία 2012, 2013.
Πρόκειται για 50.000 άτομα που λόγω των προβλημάτων των Ταμείων αν και έχουν βγει κανονικά στη σύνταξη δεν έχουν πάρει ακόμη το επίδομα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Έθνους τα 260 εκατομμύρια από το κράτος πάνε στο ταμείο του Δημοσίου, 20 εκατομμύρια στο ΝΑΤ και άλλα 20 εκατομμύρια στο Ταμείο των Σωμάτων Ασφαλείας. Άλλα 70 εκατομμύρια θα πάρει το μετοχικό Ταμείο του Δημοσίου και 50 εκατομμύρια άλλοι φορείς που χορηγούν εφάπαξ.
Δείτε τα ποσά για το Δημόσιο:
Για 35 έτη  ΠΕ: 39.926
Για 35 έτη ΤΕ : 38.214
Για 35 έτη ΔΕ: 34.220
Για 35 έτη ΥΕ:29.603
Για 25 έτη ΠΕ: 25.184
Για 25 έτη ΤΕ: 24.118
Για 25 έτη ΔΕ: 21.600
Για 25 έτη ΥΕ: 18.715
Προσοχή ωστόσο. Υπάρχουν αλλαγές. Για όσους υπέβαλαν τα χαρτιά τους μέχρι τον Αύγουστο του 2013 δεν υπάρχουν αλλαγές, όσοι όμως υπέβαλαν χαρτιά από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά θα δουν αλλαγές, ο μέσος όρος των βοηθημάτων τους θα είναι κάτω από 29.000 ευρω

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ. ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΣΟΥΛΗ


Ένα από τα τελευταία διαλεχτά παιδιά της Εθνικής Αντίστασης, ο Παναγιώτης Καρασούλης πλήρης ημερών στο μακρινό Βανκούβερ του Καναδά, έφυγε στο μακρινό ταξίδι της αιωνιότητας.
Πρόλαβε με τη ζωή, τη δράση, την αγωνιστικότητα, τον πατριωτισμό και την αγάπη  του για τη Χίο να γράψει μια απ' τις πιο ένδοξες ιστορικές σελίδες στην αντίσταση του νησιού μας, ενάντια στο γερμανό, φασίστα, καταχτητή. Απόφοιτος της σχολής των τριατατικών Τ.Τ.Τ. στην Αθήνα, τηλεγραφητής διέφυγε στη Μέση Ανατολή το 1942 και το Γενάρη του 1944 με τον έφεδρο ανθυπολοχαγό Ιάσωνα Καλαμπόκα επέστρεψε στη Χίο, εντάχθηκε στο ΕΑΜ και συμμετείχε στη συλλογή κι αποστολή πληροφοριών στο συμμαχικό στρατηγείο στο Κάιρο. Από τον ασύρματό του έφυγε το τηλεγράφημα της Ν.Ε. Χίου του ΕΑΜ για την απελευθέρωση της Χίου από τους γερμανούς και την ανάληψη της εξουσίας από το ΕΑΜ. 
Πολύτιμο είναι επίσης και το συγγραφικό του έργο, που αποτελεί σεμνή παρακαταθήκη κι ιστορικό ντοκουμέντο για τη δράση και τους αγώνες του ΕΑΜ στη Χίο και τη δική του συμμετοχή.
Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ εκφράζει τα βαθιά συλληπητήριά της στην οικογένεια  και προσωπικά στην κόρη του Σοφία, για την ηρωική μορφή και δράση του πατέρα της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΣΟΥΛΗ, που η ζωή κι οι αγώνες του έχουν χαράξει την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης στη Χίο με χρυσά γράμματα.
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Νέα δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με 9,4%


Αυξάνει τη διαφορά του ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς, στη μηνιαία δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs, καταγράφει ποσοστό 29,8% έναντι 20,4% της ΝΔ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 29,8% με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 20,4%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα φαίνεται πως χάνουν δυναμική.
Ειδικότερα:

Ποτάμι 5,7%
Χρυσή Αυγή 5%
ΠΑΣΟΚ 4,7%
ΚΚΕ 3%
ΑΝΕΛ 2,3%
ΛΑΟΣ 1,7%
ΔΗΜΑΡ 0,4%
Λευκό ή άκυρο 3,1%
Αναποφάσιστοι 8,8%
Αλλο κόμμα 6,9%
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης με το 66% των ερωτηθέντων να απαντά ότι το κόμμα θα έλθει πρώτο στις επόμενες εκλογές, ενώ μόνο το το 23% θωρεί ότι η ΝΔ θα κερδίσει την επόμενη εκλογική μάχη.
Αναφορικά με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και την ψήφο εμπιστοσύνης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 65% θεωρεί ότι ήταν περιττή και εξυπηρετεί κομματικούς σκοπούς της κυβέρνησης. Αντιθέτως το 26% εκτιμά ότι ήταν αναγκαία για να υπάρξει σταθερότητα για την κυβέρνηση και τη χώρα. Επίσης, ένα 7% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν έχει γνώμη, ενώ το 2% απάντησε «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».
Η ΝΔ, ωστόσο, υπερτερεί ακόμη στο ερώτημα του ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, καθώς, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 40%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 34%. Ενα 25%, πάντως, εκτιμά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

aftodioikisi.gr

Ποιοι είναι 25 του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΑ


Μετά τις χθεσινές εκλογές στη Γενική Συνέλευση στο 25μελές νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) εκλέχτηκαν οι παρακάτω εκπρόσωποι των παρατάξεων που συμμετείχαν στις εκλογές:

ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Οι Δήμαρχοι
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΚΑΨΑΛΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ)
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ)
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΦΡΩΝΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΡΤΖΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ)
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΞΥΡΙΔΑΚΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ_)
Και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΚΩΣΤΑΣ ΤΙΓΚΑΣ (Δ.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΛΕΛΗΣ (Δ.Σ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ)

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Οι Δήμαρχοι
ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ)
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ)
Και οι δημοτικοί σύμβουλοι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΡΟΥΛΙΑΣ (Δ.Σ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ)
ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΤΟΥΡΟΣ (Δ.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ)

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
Οι Δήμαρχοι
ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ)
ΣΙΜΟΣ ΡΟΥΣΣΟΥΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ)
Και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΟΥΤΗΣ (Δ.Σ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΚΟΤΙΝΗΣ (Δ.Σ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ)
ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ (Δ.Σ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ)

ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Οι Δήμαρχοι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ)
Και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ (Δ.Σ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ)
ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΡΕΛΑΣ (Δ.Σ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ)

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Ο Δήμαρχος
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ (ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Και ο Δημοτικός Σύμβουλος
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ (Δ.Σ. ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ)

aftodioikisi.gr

Αλλάζουν τα πάντα στα δημοτικά σχολεία


Για μεγάλη διαρθρωτική αλλαγή που αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μίλησε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας και για την οποία θα συγκληθούν όλα τα Συμβούλια και οι Επιτροπές ώστε μέσα από το διάλογο και τη διαβούλευση να διαμορφωθούν οι αλλαγές. Για το χρόνο έναρξης των συζητήσεων ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι «τα Συμβούλια θα συνεδριάσουν μέσα στον Οκτώβριο για τη μεγάλη μας παρέμβαση, έτσι όπως την έχουμε οραματιστεί».
Σύμφωνα με το news.gr, ο υπουργός τόνισε ότι την πρωτοβάθμια εκπαίδευση δεν συνηθίζει να κοιτά και η Βουλή, αλλά και οι κυβερνήσεις. Εκεί, όμως, διαμορφώνονται οι σύγχρονοι Έλληνες, εκεί διαμορφώνονται οι σύγχρονοι πολίτες, εκεί πρέπει να στρέψουμε πια την προσοχή μας.
Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τις αποφάσεις των προκατόχων του όσον αφορά το Λύκειο και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και πως θα προχωρήσει σε μικρές διορθώσεις οι οποίες δεν αλλάζουν τις γραμμές πλεύσης που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα.
Εκτός από την έναρξη του διαλόγου για τις αλλαγές στην Αθμια ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και σε άλλες κινήσεις του Υπουργείου όπως είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου για την Ειδική Αγωγή  την μεθεπόμενη εβδομάδα και στην έναρξη το Νοέμβριο ενός ολοκληρωμένου προγράμματος κατάρτισης και μαθητείας ύψους 250 εκ. ευρώ.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στον εξορθολογισμό της μεταλυκειακής μη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προαναγγέλλοντας νέα λουκέτα για όσους συνεχίζουν  να έχουν οφειλές.
Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «ο χώρος θα εξορθολογιστεί και οι εταιρείες, τα Νομικά Πρόσωπα που καταδυναστεύουν το χώρο θα φύγουν από τη μέση… Ήδη, πριν από λίγες εβδομάδες, ένα πρώτο κύμα έφυγε από τη μέση. Την επόμενη εβδομάδα, έχω προειδοποιήσει ότι θα έρθει το δεύτερο κύμα. Όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις ασφαλιστικές εισφορές –και είναι αρκετοί αυτοί και αρκετά μεγάλοι και πολυδιαφημιζόμενοι- θα φύγουν και αυτοί από τη μέση.
Την επόμενη εβδομάδα η προθεσμία τους λήγει, τη μεθεπόμενη δεν θα λειτουργούν. Αυτή είναι δήλωση και να την κρατήσετε, γιατί δεν παραπέμπει στο μέλλον, αλλά στην επόμενη εβδομάδα».

aftodioikisi.gr

Ντινόπουλος: Ακυρώνονται οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων που αρνούνται τον επανέλεγχο


Την ακύρωση των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων που αρνούνται τον επανέλεγχο προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος: «Οι δήμαρχοι οι οποίοι αρνούνται τον έλεγχο των συμβάσεων δεν πράττουν σωστά. Οι δήμαρχοι οι οποίοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν την είσοδο στους ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης δεν έπραξαν σωστά. Οι αποκεντρωμένες διοικήσεις έχουν ήδη ακυρώσει τις αντίστοιχες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Η πόρτα του υπουργού Εσωτερικών είναι ανοιχτή σε όλους τους αιρετούς υπό την προϋπόθεση πως θα συμφωνήσουν ότι θα τηρηθεί η νομιμότητα», είπε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίρνει λεφτά από την κεντρική διοίκηση, από το υπουργείο Εσωτερικών. Πέρα από τους δικούς της πόρους, παίρνει λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων. Ο κάθε δήμαρχος παίρνει λεφτά από τους ίδιους τους δημότες και από όλους τους άλλους Έλληνες ως φορολογούμενους. Άρα λοιπόν, πέρα από τις συνταγματικές επιταγές, και γι΄ αυτό τον λόγο δεν μπορεί να αρνείται τη συμμόρφωση με νόμους οι οποίοι ψηφίζονται σε αυτή την αίθουσα», κατέληξε.
Να σημειωθεί ότι αρχικά ο κ. Ντινόπουλος δεν είχε αποστείλει το φάκελο του Κ. Μητσοτάκη στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με αποτέλεσμα οι γενικοί γραμματείς του καθώς δεν είχαν αρμοδιότητα για έλεγχο νομιμότητας των συγκεκριμένων αποφάσεων, ναμην παρέμβουν. Φαίνεται ότι μετά την κριτική που του άσκησε ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, τεικώς ο υπουργός Εσωτερικών το έκανε.

aftodioikisi.gr

ΑΣΕΠ: Αυτοί είναι οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των δημοτικών αστυνομικών


Tους οριστικούς πίνακες κατάταξης των δημοτικών αστυνομικών που εντάχθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας (υπ” αριθ. 5/2013 Ανακοίνωση), το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, μετά την εξέταση των αιτήσεων θεραπείας και την υλοποίηση των απαιτούμενων μεταβολών, εξέδωσαν: α) οριστικό πίνακα κατάταξης, β) πίνακα απορριπτέων, γ) οριστικό πίνακα διάθεσης υπαλλήλων και δ) πίνακα υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους.
Οι εν λόγω πίνακες αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. σύμφωνα με την υπ” αρ. ΔΙΠΙΔΔ/Β.2/3/οικ.22274/9−8−2013 Απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Β” 1992), όπως ισχύει.
Οι οριστικοί πίνακες διάθεσης, όπως εκδόθηκαν από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και διαβιβάζονται στους φορείς υποδοχής.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι υπάλληλοι που περιλαμβάνονται στον οριστικό πίνακα διάθεσης της Ανακοίνωσης 5/2013 τοποθετούνται υποχρεωτικά στους φορείς υποδοχής αυτής και παραιτούνται των δικαιωμάτων που απορρέουν από τυχόν συμμετοχή τους στην Ανακοίνωση 15/2014 (αρ. 48 Ν. 4262/2014).
Όσοι είχαν υποβάλει αίτηση θεραπείας στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Ανακοίνωσης, θα ενημερωθούν γραπτώς επ” αυτής από τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, με απόσπασμα Πρακτικού, το οποίο θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά.


aftodioikisi.gr

Κοντά στο στόχο των 3.000 υπαλλήλων η εθελοντική κινητικότητα


Τους 2.827 έφτασαν οι υπάλληλοι που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν το πρόγραμμα της εθελοντικής κινητικότητας έναντι στόχου 3.000. Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος στη Βουλή «βρισκόμαστε κοντά στον στόχο και ίσως τον υπερβούμε».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν σταλεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας στους 961 εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που συμμετείχαν στην εθελοντική κινητικότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2014 προστέθηκαν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ακόμη 1866, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων στους 2827, ενώ η αποστολή στοιχείων από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Να σημειωθεί ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, στη φάση της τρίτης παράτασης που έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Εσωτερικών αναζητούσε περί τους 1.500 υπαλλήλους και μέχρι στιγμής έχει περί τους 1300.

aftodioikisi.gr

Κοντά στο στόχο των 3.000 υπαλλήλων η εθελοντική κινητικότητα


Τους 2.827 έφτασαν οι υπάλληλοι που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν το πρόγραμμα της εθελοντικής κινητικότητας έναντι στόχου 3.000. Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος στη Βουλή «βρισκόμαστε κοντά στον στόχο και ίσως τον υπερβούμε».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν σταλεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας στους 961 εργαζομένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που συμμετείχαν στην εθελοντική κινητικότητα μέχρι τον Ιούνιο του 2014 προστέθηκαν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ακόμη 1866, ανεβάζοντας τον αριθμό των εργαζομένων στους 2827, ενώ η αποστολή στοιχείων από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.
Να σημειωθεί ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, στη φάση της τρίτης παράτασης που έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Εσωτερικών αναζητούσε περί τους 1.500 υπαλλήλους και μέχρι στιγμή

aftodioikii.gr

Εκτός Δημοσίου 65αρηδες γενικοί διευθυντές – Τι προβλέπει τροπολογία Μητσοτάκη


Την πόρτα της εξόδου σε γενικούς διευθυντές στο Δημόσιο που έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας και το 65ο έτος ηλικίας, δείχνει στην ουσια τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, με τίτλο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Εφοδιαστικής».
Όπως επισημαίνεται στη ρύθμιση, το αίτημά τους για παραμονή στο Δημόσιο ως γενικοί διευθυντές μπορεί να απορριφθεί από τους οικείους υπουργούς, εν αντιθέσει με τον προηγούμενο νόμο, που υποχρεωτικά διατηρούσε για ακόμη δύο χρόνια τους γενικούς διευθυντές στη θέση τους μετά από δικό τους αίτημα.
Όπως σημειώνεται στην τροπολογία, η παραπάνω ρύθμιση γίνεται λόγω των ιδιομορφιών που υπάρχουν σε υπηρεσίες υπουργείων, τα οποία, όπως υπενθυμίζεται, θα έχουν από τις 29 Οκτωβρίου νέα οργανογράμματα και δομές, μειωμένες κατά 40%.

aftodioikisi.gr

Μητσοτάκης: «Από τον επανέλεγχο και τα πλαστά οι απολύσεις του 2015 – Συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ!»


Οι επανέλεγχοι των συμβάσεων και τα πλαστά θα είναι οι «δεξαμενές» των απολύσεων για το 2015, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν υπάρχουν ποσοτικοί στόχοι απομακρύνσεων από το Δημόσιο για το 2015. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο Δημόσιο. Οι έλεγχοι για τα πλαστά πιστοποιητικά και τις παράνομες μονιμοποιήσεις θα επεκταθούν, αλλά χωρίς να συνδέονται με ποσοτικούς στόχους», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Αθήνα 9.84.
Επέμεινε, δε, ότι «αν κάποιος μονιμοποιήθηκε στο Δημόσιο χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις, πρέπει να φύγει. Είναι μια παράνομη πρόσληψη. Πρέπει κάποια στιγμή να λύσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν, αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά», πρόσθεσε.
Αναφορικά με το μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας  τόνισε ότι «θα έχουμε μια πραγματική εσωτερική αγορά εργασίας στο Δημόσιο, με διαφάνεια και αξιοκρατία, που θα αντικαταστήσει το σημερινό απαρχαιωμένο σύστημα των μετατάξεων και των αποσπάσεων. Ένα διαρκές σύστημα εσωτερικής κινητικότητας, το οποίο καταρχάς θα έχει εθελοντικά χαρακτηριστικά. Το Δημόσιο πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό του», κατέληξε.
Βλέπει συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και στον επανέλεγχο
Στο θέμα των πλαστών και του επανελέγχου των συμβάσεων αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης και κατά την ομιλία του στη Βουλή επί της πρότασης εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «μετά από διάφορες παλινωδίες, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε τελικά ότι  όποιος υπάλληλος έχει εισαχθεί στο δημόσιο προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά, πρέπει να απομακρυνθεί. Όταν κάποιος έχει μονιμοποιηθεί χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις, πρέπει να φύγει. Αφού φυσικά η διαδικασία που οδηγεί στην έξοδο είναι αμερόληπτη και πλήρως στοιχειοθετημένη». Και κατέληξε: «Αν είχαμε στο παρελθόν λειτουργήσει όπως λειτουργούμε τους τελευταίους 18 μήνες, αν η διαδικασία για τον έλεγχο των πλαστών είχε ξεκινήσει 5 χρόνια νωρίτερα, τότε δεν θα είχαμε καν ποσοτικό στόχο απολύσεων».


aftodioikisi.gr