Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

TEΛΟΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑσ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2016



Το τέλος της λειτουργίας των εφοριών μέσα στο 2016, τουλάχιστον όπως τις γνωρίζουμε, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους εκπροσώπους των εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ).
«Οι εφορίες μέσα στο 2016 σταδιακά θα σταματήσουν να υποδέχονται κοινό και όταν απαιτείται προσέλευση στη ΔΟΥ θα γίνεται με ραντεβού για να εξοικονομηθεί προσωπικό για τον έλεγχο».
Σύμφωνα με το capital.gr, στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι η επίσκεψη σε πρώτη φάση με την εφορία να γίνεται κατόπιν ραντεβού και σταδιακά κάθε συναλλαγή να πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά ή με αλληλογραφία.
Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟΥ, ο κ. Αλεξιάδης τους ενημέρωσε πως από τον Οκτώβριο αρχίζει νομοθετικό έργο για αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία και περιμένει προτάσεις για ηλεκτρονική διασύνδεση ταμειακών μηχανών, χρήση καρτών, απλοποίηση φορολογικής διαδικασίας κλπ. από την ΠΟΕ ΔΟΥ.
iefimerida
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΧΙΟ

TO ΨΗΦΟΔΕΛΤΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΧΙΟ

Ο Καραχάλιος μιλάει με τον… Ρουσόπουλο, για την καμπάνια της ΝΔ!

Ο Καραχάλιος μιλάει με τον… Ρουσόπουλο, για την καμπάνια της ΝΔ!


Η κεντρική επιλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να επενδύσει στη συστράτευση “όλων των φυλών” της Κεντροδεξιάς σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, δεν φαίνεται μονάχα από την αξιοποίηση στελεχών από όλες τις τάσεις της Παράταξης.
Αποδεικνύεται περίτρανα και από το γεγονός ότι, ο πιο στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Καραχάλιος, έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τον… Θόδωρο Ρουσόπουλο.
Για όσους θυμούνται το παρασκήνιο της “γαλάζιας” διακυβέρνησης της περιόδου 2004-2009, η σχετική είδηση την οποία δημοσιεύει σήμερα ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, προκαλεί… σοκ.
Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο Νίκος Καραχάλιος ήταν το “αταίριαστο” δίδυμο της επικοινωνιακής στρατηγικής του Κώστα Καραμανλή, με τις σχέσεις τους να είναι εχθρικές, και τελικά να καταλήγουν αμφότεροι εκτός νυμφώνος, λίγο πριν την πρώτη της κυβέρνησης το 2009.
Σήμερα, ο Νίκος Καραχάλιος είναι εκείνος που έχει το πάνω χέρι, καθώς “τρέχει” την καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας μέσα από τη Συγγρού, με μια task force γνωστών επικοινωνιολόγων κοντά του.
Όπως αποκαλύπτει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων” όμως, ο Νίκος Καραχάλιος έχει τακτική επικοινωνία και με τον άλλοτε εχθρό του, Θόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος βρέθηκε πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, στην τελευταία περίοδο της θητείας του πρώην πρωθυπουργού στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Η έγκυρη στήλη των “Νέων” αποκαλύπτει ακόμη ότι ο Νίκος Καραχάλιος έχει επικοινωνία και με τον Γιάννη Λούλη, με τον οποίο είχε ξεκινήσει ουσιαστικά μαζί τη “συγγραφή” του θεωρήματος περί μεσαίου χώρου και κοινωνικού κέντρου, πριν οι δρόμοι τους χωρίσουν, με τον Γιάννη Λούλη να βρίσκεται πιο κοντά στον Θόδωρο Ρουσόπουλο και απέναντι στον Νίκο Καραχάλιο, την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Καραμανλή.

Η ΚΕΔΕ και οι δήμαρχοι δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δήμο Λέσβου


Με πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη συγκεντρώνεται υλικοτεχνική υποδομή και ιατροφαρμακευτικό υλικό  

Μεγάλος αριθμός κάδων και υλικοτεχνικής υποδομής συγκεντρώνεται με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ προκειμένου να βοηθηθεί έμπρακτα ο δήμος Λέσβου που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λόγω του τεράστιου όγκου προσφύγων και μεταναστών που δέχεται καθημερινά.

Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ επιδιώκεται να εξασφαλιστούν μηχανήματα, απορριμματοφόρα, σάρωθρα, και βυτία τα οποία θα διατεθούν, έστω και προσωρινά, στο δήμο Λέσβου προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του.

Την ίδια ώρα η ΚΕΔΕ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συντονίζουν κλιμάκιο ιατρών το οποίο θα επισκεφθεί το νησί προκειμένου να παράσχει ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια όπου απαιτείται.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με επιστολή του προς όλους τους δημάρχους, ζητεί να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη της αυτοδιοίκησης στο δήμο Λέσβου με τη παροχή της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής.

Σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί ο δήμος χρειάζεται άμεσα μηχανήματα καθαριότητας, όπως απορριμματοφόρα, σάρωθρα, κάδους, βυτία, κ.α.. Επιπλέον καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις  ιατροφαρμακευτικού υλικού στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.


Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία ο Γ. Πατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «για άλλη μια φορά καλούμαστε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να αποδείξουμε ότι το πρόβλημα του ενός, είναι πρόβλημα όλων μας. Η αλληλεγγύη μας δεν περιορίζεται μόνος στη περίπτωση του δήμου Λέσβου, διαβεβαιώνω κάθε συνάδελφο που έχει ανάγκη ότι θα είμαστε δίπλα του».