Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Ε9 : ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 20/9/2013 ΓΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΚΤΙΣΜΑΤΑ

Σε παράταση της προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα παρατείνεται:

Μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου 2013 η προθεσμία συμπλήρωσης και υποβολής του Πίνακα 1 του Ε9 στο οποίο δηλώνονται τα κτίσματα εντός και εκτός στοιχείου και τα οικόπεδα που βρίσκονται εντός σχεδίου ή οικισμού.

Μέχρι 14 Οκτωβρίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης, υποβολής και ελέγχου του Πίνακα 2 του Ε9 στον οποίο δηλώνονται στοιχεία αγροτεμαχίων

ethnos.gr

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ 11 ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΕΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΠΥΛΟΥ

Έντεκα διεθνή και εγχώρια επενδυτικά σχήματα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης της μαρίνας και τμήματος του λιμένα Χίου ή/και της μαρίνας και τμήματος του λιμένα Πύλου.Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στο πλαίσιο της αξιοποίησης αναμένεται να υλοποιηθούν επενδύσεις σε υποδομές και υπηρεσίες, που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση και στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος των περιοχών αυτών και, κατ’ επέκταση, στην ενίσχυση των τοπικών οικονομιών και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Η επιλογή των υποψηφίων, που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός του μήνα.

newsit.gr

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ !

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ- ΕΕ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ
ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Εργαζόμενοι / ες, νέοι και νέες
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη σύγκρουση που θα κρίνει πολλά. Δεκάδες κλάδοι, χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στο πόδι για να αντιμετωπίσουν την βάρβαρη επίθεση που δέχονται! Η νίκη τους απέναντι στην κυβερνητική βαρβαρότητα ανοίγει το δρόμο για όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ειδικά η μάχη στην εκπαίδευση δεν θα κρίνει μόνο το αν θα απολυθούν δεκάδες χιλιάδες καθηγητές. Θα κρίνει πάνω από όλα το μέλλον των παιδιών μας που το «νέο σχολείο» πετάει έξω, μέσα από το εξεταστικό μαρτύριο τεσσάρων (!) πανελλαδικών εξετάσεων, για να τα στείλει στην φτηνή ιδιωτική κατάρτιση και την τζάμπα «μαθητεία» για τους εργοδότες. Βγάζουν «υπεράριθμους» καθηγητές γιατί βγάζουν «υπεράριθμα» τα παιδιά μας.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ - ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ!
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΝΤΟΥ.
Η μάχη αυτή μπορεί και πρέπει να κερδηθεί! Αγώνας παντού τώρα! Κανένας χώρος και κλάδος να μην μείνει έξω! Με απεργίες διαρκείας και καταλήψεις. Στην υγεία για να μην κλείσουν τα νοσοκομεία και να μην τα πουλήσουν στους Κοντομηνάδες. Στις βιομηχανίες και τα εργοστάσια που κλείνουν, ή κρατάνε τον κόσμο απλήρωτο και εξαθλιωμένο. Για να μην πουληθούν η ενέργεια, τα νερά, τα δημόσια αγαθά. Για να μην βγάλουν τα σπίτια και τα χωράφια σε πλειστηριασμούς! Για να προστατευθούν και να βρουν δουλειές οι άνεργοι! Για να αποκτήσει μέλλον η νεολαία που την στέλνουν στην ανεργία και την ξενιτιά!
Ο αγώνας στην εκπαίδευση, την υγεία, τους δήμους, στα εργοστάσια που κλείνουν δεν είναι «δικός τους». Είναι δικός μας. Όλων μας. .
Προωθούμε την οργάνωση των αγώνων από τα κάτω! Με γενικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές και συντονιστικά από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Δεν περιμένουμε την γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να κάνουν αγώνα, αυτοί προτιμάνε να τα βρίσκουν με την κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ χύνουν καθημερινά το δηλητήριο του «κοινωνικού αυτοματισμού». Να στραφούμε ενάντια στον διπλανό μας (ή ακόμα χειρότερα στον ακόμα πιο εξαθλιωμένο από εμάς όπως μας καλούν οι ναζί της Χρυσής Αυγής) για να κάνουν μια χαρά την δουλειά τους οι «πάνω», η πολιτική-οικονομική εξουσία. Δεν τους ακούμε. Ενωνόμαστε. Φτιάχνουμε επιτροπές αγώνα παντού, υπερασπίζουμε αυτόν που παλεύει!
Δεν είναι ανίκητοι όπως θέλουν να εμφανίζονται. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες οι αγώνες δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή. Στην ΕΡΤ που κλείνει 3 μήνες αγώνα και συνεχίζει, δείχνοντας τι σημαίνει εργατικός έλεγχος στην πράξη, η κυβέρνηση είχε ένα σημαντικό ρήγμα. Τώρα μπορεί να ανατραπεί!.
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΡΟΙΚΑΣ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ
Για να υπερασπίσουμε την ζωή μας πρέπει να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική της μισητής τρόικας, του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αδίσταχτη δικομματική κυβέρνηση τους. Να φύγει όλο αυτό το επιχειρηματικό-πολιτικό κατεστημένο των τραπεζιτών, των βιομήχανων, των τοκογλύφων και των αστών πολιτικών.
Να μην περάσουν τα μέτρα, να σταματήσει το πρόγραμμα καταστροφής. Να ξηλωθούν όλοι οι άθλιοι νόμοι της τελευταίας τριετίας. Να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία, χωρίς μνημόνια και χρέος, έξω από το ευρώ και την ΕΕ. Για μια οικονομία στην υπηρεσία των αναγκών της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού και όχι στην υπηρεσία των κερδών και του πλούτου του κεφαλαίου.

Η «ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΜΦΟΡΩΝ
Ο Σαμαράς επιμένει στην «ιστορία επιτυχίας» λες και ζει σε άλλη χώρα! Τώρα την ονόμασε «πρωτογενές πλεόνασμα»! Μέσα σε τρία χρόνια μείωσαν τους μισθούς 50%, εξαφάνισαν τις κοινωνικές δαπάνες, σταμάτησαν κάθε δημόσια επένδυση και έστειλαν την ανεργία στο 30%. Φόρτωσαν ένα λαό ασήκωτα χαράτσια –την ίδια ώρα μείωσαν ακόμα περισσότερο τους φόρους για τους φίλους τους επιχειρηματίες και εφοπλιστές. Φούσκωσαν το δημόσιο χρέος στο 180% του ΑΕΠ, για να δώσουν πάνω από 200 δις. για την σωτηρία των τραπεζιτών. Και έχουν το θράσος να μιλάνε για «επιτυχία».
Παρά τα παραμύθια που λένε ετοιμάζουν ήδη νέο μνημόνιο και νέα δανειακή σύμβαση, το ανήγγειλε άλλωστε ο Σόιμπλε. Με θράσος το κεφάλαιο (με πρώτο το γερμανικό) ζητάει σκληρότερη και άμεση εποπτεία της ελληνικής οικονομίας, με απαίτηση για πλήρη υπαγωγή όλης της δημόσιας-κρατικής περιουσίας στο «μηχανισμό στήριξης»!.
Σαμαράς-Βενιζέλος τρέχουν πρώτοι-πρώτοι, σαν κοράκια, για να κάνουν τα καλά παιδιά (και) στους αμερικάνους, να μας μπλέξουν στον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζουν στην Συρία. Ένα πόλεμο που γίνεται για να ελέγξουν και να λεηλατήσουν την περιοχή, να ενισχύσουν τις πολεμικές τους βιομηχανίες, να βάλουν πόδι οι εταιρείες τους «στην ανασυγκρότηση» όταν και αν ποτέ ο πόλεμος τελειώσει. Σε αυτήν την λεηλασία θέλουν να συμμετέχουν σαν υπεργολάβοι και οι εγχώριοι επιχειρηματίες.. Η καπιταλιστική κρίση και ο πόλεμος διαπλέκονται ξανά σε ένα καταστροφικό για τους λαούς μείγμα. Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στο νέο σφαγείο!

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Παλεύουμε για την κατάργηση των μνημονίων και των τοκογλυφικών δανειακών συμβάσεων. Την έξοδο από ευρώ και την ΕΕ. Την διαγραφή του χρέους, και τις εκτεταμένες εθνικοποιήσεις τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση στους ιδιοκτήτες τους. Τον εργατικό έλεγχο ενάντια στις απολύσεις και τα κλεισίματα των επιχειρήσεων. Την αναδιανομή του πλούτου, την κατοχύρωση σύγχρονων δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια στην ντροπιαστική εποπτεία και τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό . Ενάντια σε κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, το κλείσιμο των βάσεων, την έξοδο από το ΝΑΤΟ.
Αυτός είναι ο μόνος άλλος δρόμος για να βρουν οι αγώνες δικαίωση. Για να υπερασπίσουμε την ζωή μας. Για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την εξουσία των εργαζομένων, για μια άλλη κοινωνία.
Με μια Αριστερά ενωτική, μετωπική και αντικαπιταλιστική. Των αγώνων και των κινημάτων. Της ανατροπής και όχι της διαχείρισης. Της εμπιστοσύνης στις δυνάμεις του λαού..
Γιατί δεν θέλουμε να ζήσουμε στην κοινωνία που κλείνει σχολεία και κλέβει το μέλλον των παιδιών, που πετάει αρρώστους στο δρόμο, που ξεπουλάει το νερό και τη δημόσια γη, που σκοτώνει νέους για ένα εισιτήριο!
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Χίου


ANAKOIΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΙΟΥ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ


Ενημερώνουμε τους συναδέλφους οικοδόμους ότι οι εκλογές του σωματείου θα διεξαχθούν στις 25,26 και 27 Σεπτεμβρίου 2013 ημέρες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 17:00-20:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χίου.
Οι συνάδελφοι οικοδόμοι που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν  υποψηφιότητα στις αρχαιρεσίες του Σωματείου για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής,  και Αντιπροσώπων  στο Εργατικό Κέντρο Χίου και στην Ομοσπονδία, παρακαλούνται να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους στη Γραμματεία του Εργατικού Κέντρου Χίου το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 13:00 το μεσημέρι.         

Η μαζική συμμετοχή σας θα δώσει δύναμη στο σωματείο μας,
 ελπίδα στους οικοδόμους του νησιού μας.

Η Εφορευτική Επιτροπή


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΔΩΝ

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Μυτιλήνη Λέσβου γίνεται γνωστό ότι στον Πίνακα Ανακοινώσεων της Υπηρεσίας (Καραντώνη 2, Μυτιλήνη) για την πληρωμή των περιόδων εφαρμογής 2009 και 2010 έχουν αναρτηθεί καταστάσεις προσωρινής πληρωμής που αφορούν σε δικαιούχους του Μέτρου 3.12 «Ανακατασκευή αναβαθμίδων σε επικλινείς εκτάσεις για την προστασία των εδαφών από τη διάβρωση».  Οι καταστάσεις περιλαμβάνουν:
1.     17 δικαιούχους για το έτος εφαρμογής 2009 από τους οποίους οι 4 είναι απορριπτόμενοι και
2.     40  δικαιούχους για το έτος εφαρμογής 2010 από τους οποίους οι 7 είναι απορριπτόμενοι.

Όσοι από τους δικαιούχους της παρούσας ανάρτησης κρίνουν ότι έχουν διαφωνία με τα ποσά κυρώσεων, μπορούν να καταθέσουν ένσταση στην Υπηρεσία μας εντός 10 εργάσιμων ημερών. Επομένως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων είναι η  27η  Σεπτεμβρίου 2013.

Οι ενστάσεις θα εξεταστούν από την τριμελή επιτροπή εξέτασης προσφυγών-ενστάσεων εντός μηνός από την καταληκτική ημερομηνία και οι αποφάσεις της θα είναι τελεσίδικες

BAΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ : Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ


 
Δυόμιση μήνες αφότου ανέλαβε Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου και προϊστάμενος του λιμενικού σώματος, ο κος Βαρβιτσιώτης επισκέφτηκε την Μυτιλήνη και προέβη, στις 31 Αυγούστου, σε εξαγγελίες βελτίωσης των "αισχρών συνθηκών" κράτησης μεταναστών, που σύμφωνα με τον ίδιο επικρατούσαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Μεταξύ αυτών των μέτρων, όπως αναλυτικά τα παρουσιάσαμε και σχολιάσαμε σε αντίστοιχο Δ.Τ, περιλαμβάνονται 2 κοντέινερ με κλιματισμό στο χώρο του λιμανιού για την εξέταση των ασθενών και τη στέγαση ευπαθών ομάδων μεταναστών, ατομικό πακέτο για κάθε μετανάστη που θα συμπεριλαμβάνει είδη υγιεινής (σαπούνι, χαρτί υγείας κλπ) και άμεση καταβολή κονδυλίων για τη σίτιση.
Λίγες μέρες αργότερα όμως άλλαξε γνώμη και στις 4 Σεπτέμβρη εξαγγέλλει την παύση χρήσης του λιμανιού ως χώρου κράτησης και την αντικατάστασή του με το χώρο που λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2012 σαν ανοιχτός, αυτοδιαχειριζόμενος από εθελοντές, χώρος υποδοχής προσφύγων και μεταναστών. Έτσι, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συνεννόηση με τους εθελοντές μεταφέρει τους μετανάστες εκεί και τους εγκαταλείπει στη μοίρα τους, χωρίς καμία περαιτέρω φροντίδα ούτε για τη σίτιση, ούτε για την ιατροφαρμακευτική φροντίδα, ούτε για τη βελτίωση των προβλημάτων των εγκαταστάσεων του ΠΙΚΠΑ. Επιπρόσθετα, την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, ένας μεγάλος αριθμός μεταναστών μεταφέρεται από το ΠΙΚΠΑ στο λιμάνι και εγκαταλείπεται εκεί για πολλές ώρες χωρίς κάποιο προφανή λόγο.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε ζητήσει επανειλημμένως την άμεση λειτουργία των Ανοιχτών Κέντρων Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών, στα οποία οι μετανάστες θα παραμένουν τον ελαχιστότατο δυνατό χρόνο που απαιτείται από πλευράς γραφειοκρατίας και θα ζουν ανθρώπινα, ενώ  οι εθελοντικές οργανώσεις θα προσφέρουν ανεμπόδιστα συμπληρωματικές υπηρεσίες καθημερινής φροντίδας και υγιεινής.
Ταυτόχρονα, η μεταφορά των μεταναστών στο ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης, έτσι όπως γίνεται, χωρίς σχέδιο, χωρίς φροντίδα για σίτιση και λύσεις της λογικής “βλέποντας και κάνοντας”, δεν συνιστά σοβαρή μεταναστευτική πολιτική, αλλά στην ουσία μοναδικό στόχο έχει να μεταφέρει το “πρόβλημα” από το κέντρο της πόλης (λιμάνι), κάποια χιλιόμετρα μακρυά για να το κρύψει στο χαλάκι του ΠΙΚΠΑ.
Καλούμε τον Υπουργό να σταματήσει να το παίζει «μαθητευόμενος μάγος» και να προχωρήσει άμεσα στις παρακάτω αναγκαίες ενέργειες:
α. να απελευθερώσει άμεσα το κονδύλι για την σίτιση των μεταναστών.
β. να παρέχει  ατομικό πακέτο υγιεινής για κάθε μετανάστη.
γ. να συμβάλει ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη στενή συνεργασία λιμενικού και αστυνομίας, με στόχο την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων σε σύντομο χρονικό διάστημα.
δ. να προχωρήσει στις απαραίτητες επιδιορθώσεις στο ΠΙΚΠΑ σε συνεννόηση με τον Δήμο Μυτιλήνης
ε. να σταματήσει να χρησιμοποιεί το λιμάνι της Μυτιλήνης σαν πάρκινγκ ανθρώπινων ζωών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ



     Σήμερα Παρασκευή, 13-09-2013, ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και Θαλασσίων (Ναυτικών) Θεμάτων της Γαλλίας, κ. Frederic Cuvillier. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Cuvillier και του ευχήθηκε καλή διαμονή και περιήγηση στο νησί της μαστίχας.

     Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου, τιμώντας την αγάπη και το σεβασμό του κ. Cuvillier προς την Ελλάδα, αποφάσισε την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Χίου σε δείπνο που θα παρατεθεί σήμερα στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», στο πλαίσιο της 5ης Ετήσιας Τακτικής Συνόδου του Forum Ακτοφυλακών. 

EΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΧΙΟΥ ,ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΙΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ



Την Περιφερειακή Ενότητα Χίου επισκέφθηκε σήμερα, 13/9/2013, ο Υπουργός Μεταφορών, Θαλάσσης και Αλιείας της Γαλλίας κ. Frèdèric Cuviller και είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κωνσταντίνο Γανιάρη. Ο κ. Cuviller συνοδευόταν από το Βουλευτή Χίου και τ.Υπουργό κ. Κ. Μουσουρούλη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στη συνεργασία των δυο χωρών στο πλαίσιο της Ε.Ε. για την προστασία και φύλαξη των θαλασσίων συνόρων, καθώς και ζητήματα συνεργασίας σχετικά με την εμπορική ναυτιλία και την τουριστική ανάπτυξη.   


Ο Κ.ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


Απολύσεις εκπαιδευτικών προανήγγειλε εμμέσως ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ Αθήνα 9.84. Συγκεκριμένα, είπε ότι στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και οι απολύσεις να περιοριστούν στο ελάχιστο.
«Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου για την αξιολόγηση, η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης», ανέφερε επίσης ενόψει της συνάντησής του το μεσημέρι με Πρυτάνεις, οι οποίοι δεν δίνουν λίστες με διοικητικούς υπαλλήλους προκειμένου να μην υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
aftodioikisi.gr

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΤΡΑ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Την κατάργηση, μετά από 24 χρόνια, της «ειδικής» άδειας που προβλεπόταν για τους δημόσιους υπαλλήλους που χειρίζονταν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ανακοίνωσε o υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η άδεια υπολογιστή την οποία δικαιούνταν οι δημόσιοι υπάλληλοι καταργείται, καθώς ανήκει σε μία άλλη εποχή. Σήμερα, στην εποχή της κρίσης, δεν μπορούμε να συντηρούμε αναχρονιστικά προνόμια. Πιστεύω ότι η κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας είναι ένα μικρό, αλλά συμβολικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης», δήλωσε ο υπουργός, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση του κ. Μητσοτάκη εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο επαναξιολόγησης του καθεστώτος των αδειών (ηλεκτρονικού υπολογιστή, αναρρωτικών, εξετάσεων για φοιτητές - υπαλλήλους) που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και στόχο έχει τον εξορθολογισμό του πλαισίου των αδειών στο Δημόσιο Τομέα.
Η συγκεκριμένη «ειδική» άδεια θεσπίστηκε με την υπ΄αριθμόν 130558 Κοινή Υπουργική Απόφαση, στις 12 Ιουνίου 1989, η οποία στη συνέχεια κυρώθηκε με το Νόμο 1876/1990.
Σύμφωνα με τη νομοθετική πρόβλεψη «υπάλληλος ο οποίος χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και απασχολείται μπροστά σε οθόνη οπτικής καταγραφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ωρών του ημερήσιου ωραρίου εργασίας δικαιούται μηχανογραφική άδεια, μετά πλήρων αποδοχών, μίας ημέρας ανά δίμηνο».
newsbomb.gr

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΟΤΑ , ΥΓΕΙΑ , ΝΠΙΔ ΚΑΙ ΝΠΔΔ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


Στην επιβεβαίωση ότι οι «δεξαμενές» της διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου θα είναι οι δήμοι και οι περιφέρειες, η υγεία αλλά και ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ του Δημοσίου, προχώρησε ο υπουργός Διοικητικής ΜεταρρύθμισηςΚυριάκος Μητσοτάκης: «Οι δεξαμενές για την εύρεση προσωπικού θα είναι, μεταξύ άλλων, οι ΟΤΑ, όπου θα καταγραφεί πλεονάζον προσωπικό αλλά και ελλείψεις, ο δεύτερος γύρος αξιολόγησης στην Υγεία, και η αξιολόγηση της «περιφέρειας του δημοσίου», δηλαδή τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στον Σκάι.
Αναφορικά με τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ είπε πως ενδέχεται να υπάρξουν συγχωνεύσεις, αλλά και «σχέδια ορθολογικής διαχείρισης», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες.
Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η κυβέρνηση «θα είναι συνεπής στο στόχο που έχει θέσει για ένταξη 12.500 δημοσίων υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός πώς μέσα σε δύο μήνες πήγαμε από το μηδέν σε πενταψήφιο αριθμό υπαλλήλων.»
Καταργείται το επίδομα υπολογιστή
Μάλιστα,  αναφορικά με την κινητικότητα, σημείωσε πως «δεν πρόκειται μονάχα για ένα προαπαιτούμενο αλλά και για ένα χρήσιμο εργαλείο διαχείρισης του προσωπικού του Δημόσιου.»
Επιπλέον, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε ότι στις προθέσεις του είναι να καταργήσει την εξαήμερη (σε ένα έτος) άδεια για χρήση υπολογιστή στο Δημόσιο, καθώς, όπως είπε, «οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας αντιστοιχούν στην πρόσληψη επιπλέον 5.000 δημοσίων υπαλλήλων.»

aftodioikisi.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΙΟΥ , ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/9/2013 , ΣΤΙΣ 19.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 17/09/2013.
ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 50735/2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
(Άρθρο 67, Ν.3852/10)

Αρ. θέματος
Θέμα
Εισηγητής
 1
Έγκριση μελέτης και έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΣΠΑ του έργου "Ανάπλαση δημοτικού χώρου στην περιοχή Φάρκαινα".
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 2
Έγκριση μελέτης και έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΣΠΑ του έργου "Επισκευή νεοκλασικού δημοτικού κτιρίου στη οδό Απλωταριάς και μετατροπή του σε πολιτιστική υποδομή".
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 3
Έγκριση μελέτης και έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΣΠΑ του έργου "Μετατροπή 3ου και 8ου νηπιαγωγείου σε πράσινο κτίριο-Αξιοποίηση περιβαλλοντολογικών φιλικών μεθόδων, (φύτευση δώματος, ψυχρές βαφές, ενεργειακά φιλικός φωτισμός, τοποθέτηση ενεργειακών κουφωμάτων.»
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 4
Έγκριση μελέτης και έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΣΠΑ του έργου "Δημιουργία υποδομών προσβασιμότητας και επισκεψιμότητας ΑΜΕΑ στα δημοτικά κτίρια και σε κοινόχρηστους χώρους καθώς και προμήθεια ειδικού οχήματος μεταφοράς ΑΜΕΑ.»
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 5
Έγκριση μελέτης και έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΣΠΑ του έργου "Βελτίωση πολιτιστικών υποδομών της πλατείας Καρούλι Δ.Κ. Θυμιανών".
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 6
Έγκριση μελέτης και έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΣΠΑ του έργου "Βελτίωση πολιτιστικών και περιβαλλοντικών υποδομών σχολείου Βολισσού".
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 7
Έγκριση μελέτης και έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΣΠΑ του έργου "Διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου ανοιχτού θεάτρου Καρδαμύλων Δ. Χίου".
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 8
Έγκριση μελέτης και έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΣΠΑ του έργου "Αντιπλημμυρική προστασία Ολύμπων".
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 9
Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων 2013. Τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού.
Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 10
Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών Υποστήριξη του Δ. Καρδαμύλων στην Προσυμβατική Διαδικασία Επιλογής ΣΔΙΤ για την υλοποίηση του έργου "Διαδημοτική συνεργασία με ιδιώτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την εκμετάλλευση αιολικού δυναμικού των Δ. Καρδαμύλων και Αμανής.»
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 11
Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου αυτεπιστασίας "Ανάπλαση και εξωραϊσμός δημοτικών κήπων και παρτεριών".
Δ/νση  Περιβάλλοντος και Πρασίνου
 12
Έγκριση τευχών δημοπράτησης ναυτιλιακού μουσείου Καρδαμύλων.
κ. Στεφάνου, Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών
 13
Αδυναμία κάλυψης αντικειμένου υποστήριξης των μελετών της πράξης "Τεχνική Υποστήριξη του Δ. Οινουσσών, για την επιτάχυνση ωρίμανσης και υλοποίησης, συγχρηματοδοτούμενων πράξεων από ΕΣΠΑ με ίδια μέσα".
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 14
Έγκριση εκτέλεσης τμήματος της "Προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού για τη συλλογή και μεταφορά των απορριμμάτων στους δήμους Ψαρών και Οινουσσών".
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 15
Έγκριση εκτέλεσης της εργασίας "Κοπή, αποκλάδωση δένδρων έτους 2013"
Δ/νση  Περιβάλλοντος και Πρασίνου
 16
Έγκριση εκτέλεσης της εργασίας "Μεταφορά λυόμενων αιθουσών".
Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 17
Αποκατάσταση και καθαρισμός περιβάλλοντος χώρου και δρόμου προς ΧΑΔΑ τ. Δ. Χίου.
κ. Μαρτάκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
 18
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Τροφοδότηση με ζεστό νερό του Ιωνικού Κολυμβητηρίου από τον ΑΣΠ Χίου για τις ανάγκες θέρμανσης του κλειστού κολυμβητηρίου".
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 19
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "Διαμόρφωση και διάνοιξη κοινοχρήστων χώρων (Αμάδες)".
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 20
Παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: "Ανάδειξη Πολιτιστικών Στοιχείων Κληρονομιάς οδού Απλωταριάς και Διαμόρφωση οδού Απλωταριάς."
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 21
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου "Εσωτερική οδοποιία Δ.Ε. Χίου".
Τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος.
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 22
Καθορισμός αριθμού και ειδικοτήτων προσωπικού Ι.Δ. ορισμένου χρόνου για την απασχόληση ατόμων για υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
κ. Δήμαρχος, Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών
 23
Έγκριση αποφάσεων των Νομικών Προσώπων των Δήμων.
Πρόεδροι Ν.Π.
 24
Έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής στην περιοχή "Άγιος Λουκάς" Δ.Ε. Καρδαμύλων.
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 25
Αιτήματα για δωρεάν παραχώρηση της χρήσης δημοτικών ακινήτων.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 26
Εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Φλατσίων.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 27
Κατάληψη κοινοχρήστων χώρων έτους 2013.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 28
Διαγραφές οφειλών.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 29
Αίτημα Πατάπη Κων/νου για διαγραφή ποσού από κατάληψη κοινοχρήστου χώρου.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 30
Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.
Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών
 31
Τροποποίηση της αριθ. 490/2012 απόφασης Δ.Σ. περί Έγκρισης σχεδίου Π.Σ. Δ. Χίου & Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου για την "Αντικατάσταση κιβωτίων παροχής ρεύματος και νερού στο Λιμένα Χίου".
κ. Αποστολίδης, Δ/νση  Τεχνικών Υπηρεσιών
 32
Τροποποιήσεις προϋπολογισμού. Έγκριση προμηθειών, παροχής υπηρεσιών και εργασιών.
Υπηρεσίες Δ. Χίου
 33
Επιχορήγηση Σχολικών Επιτροπών από πιστώσεις της πρώην Εφορείας Σχολείων.
κ. Γιαννάρας, Πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών
 34
Πρακτική άσκηση σπουδαστών.
κ. Δήμαρχος
 35
Επιχορήγηση πολιτιστικών σωματείων.
κ. Δήμαρχος
 36
Καταβολή χρηματικών βοηθημάτων σε οικονομικά αδυνάτους.
κ. Δήμαρχος
 37
Επανεκτύπωση διαφημιστικών έγχρωμων φακέλων-folder
Δ/νση Τοπ. Οικ. Ανάπτυξης
 38
Έγκριση δαπάνης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Αυτοτελές Γραφείο Δημ. Σχέσεων
 39
Αποδοχή του ΚΗΥ-4670 αυτοκινήτου από το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας.
κ. Μαρτάκης, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας
 40
Απόδοση λογαριασμού του 40/2013 Χ.Ε. προπληρωμής της ΔΗ.Κ.Ε.Χ.
Πρόεδρος ΔΗ.Κ.Ε.Χ.
 41
Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής κινητής και ακίνητης περιουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας.
Δ/νση Δημοτικής Αστυνομίας
 42
Μετακινήσεις.
κ. Δήμαρχος