Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΣΕΙΣΜΟΣ 4,4 R ΣΤΗ ΣΚΥΡΟ



Σεισμός 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί βορειοανατολικά της Αθήνας.
Ειδικότερα, η σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή καταγράφηκε στις 06:49 με το επίκεντρο να εντοπίζεται βορειοανατολικά της Αθήνας, κοντά στη Σκύρο. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ.
Σύμφωνα με την προκαταρκτική του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 112 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Χαλκίδας Το εστιακό βάθος της δόνησης ορίζεται στα 16 χλμ.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημίες ή τραυματισμούς εξαιτίας του σεισμού.
Πληροφορίες: enikos.gr, zougla.gr

"Η ΤΡΟΪΚΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ



Ο νομικός και ερευνητής του Εργατικού Επιμελητηρίου Αυστρίας Λούκας Ομπερντόρφερ δήλωσε την Κυριακή ότι «η μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων οφείλεται στη νεοφιλελεύθερη πολιτική ριζικής λιτότητας που ακολουθήθηκε από την τρόικα».

Σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο της Αυστρίας, ο Ομπερντόφερ χαρακτήρισε
την τρόικα ως «ένα μόρφωμα εκτός Ευρωπαϊκού Δικαίου, όπως είναι επίσης ο EFSF, ο ESM και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο».

Ταυτόχρονα, τάχθηκε υπέρ μιας αλλαγής των ευρωπαϊκών συνθηκών, Συνθηκών με ταυτόχρονη εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και δικαίωμα άσκησης βέτο από μέρους του.

«Τα προγράμματα «διάσωσης» της Ελλάδας υπαγορεύονται από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που επιβάλλει ριζική λιτότητα και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω κοινωνικού ‘dumping’, κάτι που οδήγησε σε μαζική φτωχοποίηση του πληθυσμού, σε μείωση του ΑΕΠ κατά 25% , σε αύξηση της ανεργίας στο 28%, σε αύξηση της παιδικής θνησιμότητας και των αυτοκτονιών, σε εκτίναξη τη δημόσιου χρέους από το 120% το 2010 σε 175% του ΑΕΠ, σήμερα», σημείωσε.

Παράλληλα, το κορυφαίο στέλεχος του Εργατικού Επιμελητηρίου Αυστρίας έκανε παραλληλισμούς με την κρίση της δεκαετίας του 1930 στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και υποστήριξε τη θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να εξαχθούν διδάγματα και να συγκληθεί μια διεθνής διάσκεψη για το χρέος.

Τέλος, ο ίδιος υπενθύμισε ότι το μεταπολεμικό χρέος της Γερμανίας ήταν υψηλότερο, ανερχόμενο στο 200% του ΑΕΠ και μη βιώσιμο, ώστε να αποφασιστεί τότε η διαγραφή του, που συνετέλεσε στην γερμανική οικονομική ανάκαμψη.

Πηγή:  tvxs.gr