Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΝΗ



Φωτια έχει ξεσπάσει στην περιοχη Κεράμου και Αφροδισίων Αμανης . Μόλις έχουμε νεότερα για την έκταση της θα επανέλθουμε

ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Δράση για να μη δημιουργηθούν προβλήματα σε κοινωνικές υποδομές, δημόσια υγεία αναλαμβάνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενόψει προειδοποίησης για έκτακτα καιρικά φαινόμενα


Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου 2011 θα καθαρίσει όλα τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και διάφορα ευαίσθητα σημεία.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει, ότι θα αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά των κοινωνικών δομών και την εξυπηρέτηση αδύναμων ομάδων και μοναχικών ατόμων, που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας.

Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνει ότι συνεχίζει την αποκομιδή των απορριμμάτων από νοσοκομεία, ιδρύματα και λαϊκές αγορές, καθώς και ότι εξυπηρετεί τις οικογένειες που δεν μπορούν να αφήσουν αλλού τα παιδιά τους με την λειτουργία Δημοτικών Παιδικών Σταθμών.

"Κοινωνική ευαισθησία και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τον τόπο έχουν πλέον μόνο οι εργαζόμενοι-μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι που θέλοντας και μη αιμοδοτούν τις οικονομικές πολιτικές των σωτήρων της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια", τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Με την ίδια ανακοίνωση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να επανεκτιμήσουν την κατάσταση, που διαμορφώνεται από τα νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και να μεταφέρουν την Γενική Απεργία της 19ης Οκτωβρίου 2011 την επόμενη εβδομάδα, αλλά και να γενικεύσουν τον αγώνα με κινητοποιήσεις διάρκειας μέσα από απεργίες, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και κάλεσμα η στάση και η συγκέντρωση της Τρίτης, 11 Οκτωβρίου 2011 να πάρει Πανδημοσιοϋπαλληλικό χαρακτήρα.

Στις 11/10, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει αποφασίσει στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή.

news247.gr

ΧΙΟΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ




Στη Χίο από 7 μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου, η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου, στα πλαίσια της 23ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.
Συμμετέχουν 24 ερασιτεχνικοί θίασοι του Αιγαίου και η είσοδος είναι ελεύθερη