Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ



Με τη φράση "η σημερινή πρώτη μεταμνημονιακή Βουλή καλείται μαζί με τον ελληνικό λαό να γράψει ιστορία και να αποδείξει ότι Δημοκρατία και Λαϊκή Κυριαρχία εξακολουθούν να αποτελούν αδιαπραγμάτευτη αξία", η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία εξελέγη με ρεκόρ 235 ψήφων Πρόεδρος της Βουλής, έδωσε στίγμα προθέσεων για το κοινοβουλευτικό έργο στο εξής.
"Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι δε θέλουν να ζήσουν τη ζωή τους σκυφτοί" είπε η νέα Πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας ότι "όλη η Ευρώπη, όλη η υφήλιος κοιτά την Ελλάδα με ελπίδα.

O κοινοβουλευτικός έλεγχος

Μεταξύ άλλων έθεσε ως στόχο την ουσιαστική λειτουργία του κοινοβουλευτικού ελέγχου εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί θα προσέρχονται να απαντούν στις ερωτήσεις όλων των βουλευτών.
"Σε αυτή τη βουλή δεν πρέπει να συνεχιστούν φαινόμενα εκφυλισμού της διαδικασίας" είπε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι δε θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες τροπολογίες, άσχετες με το περιεχόμενο των νομοσχεδίων διατάξεις ή νομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων χωρίς διάρθρωση.

"Αβάσιμη" η δήλωση Σόιμπλε για Ζίμενς

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της διαφάνειας, υπογραμμίζοντας ότι "η Βουλή δε μπορεί να λειτουργεί ως πλυντήριο σκανδάλων και ως νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών", ενώ προανήγγειλε ανάσυρση και διερεύνηση υποθέσεων που "ενώ έχουν διαβιβασθεί στη Βουλή από τη Δικαιοσύνη αραχνιάζουν στα συρτάρια".
Με ιδιαίτερη αναφορά στις υποθέσεις της Ζίμενς και των εξοπλιστικών, χαρακτήρισε άστοχη και αβάσιμη τη χθεσινή δήλωση Σόιμπλε ότι κάθε χώρα κοιτάζει απλώς τα του οίκου της.
"Η χώρα και ο λαός μας υπήρξαν θύματα μεγάλης κλίμακας διαφθοράς που δεν περιορίζεται στα εθνικά σύνορα και δεν αφορά μόνο τον οίκο μας. Είναι υποχρέωση και των ευρωπαϊκών κρατών να συμπράξουν για να ξεκαθαρίσουν τα του ευρωπαϊκού μας οίκου" είπε χαρακτηριστικά.

Γερμανικές αποζημιώσεις και διαγραφή χρέους

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεσμεύθηκε για αναβάθμιση της διακομματικής επιτροπής διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, προαναγγέλοντας και πρωτοβουλίες από την ίδια με τον νέο θεσμικό ρόλο της.
Ανάλογες πρωτοβουλίες προανήγγειλε και για την ενεργό συμβολή του ελληνικού κοινοβουλίου στην διεκδίκηση διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και μορατόριουμ πληρωμών.
Στρεφόμενη προς τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά τόνισε ότι 100.000 νέοι και νέες 18 ετών δεν ψήφισαν ενώ είχαν το δικαίωμα. "Οι βουλευτές οφείλουμε να εγγυηθούμε ότι ποτέ ξανά δε θα αποκλειστούν οι πιο νέοι ψηφοφόροι" είπε.
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η Βουλή των Ελλήνων έχει ως οδηγό το άρθρο 120 του Συντάγματος που λέει σήμερα το ίδιο που έλεγε παλιότερα το 114 άρθρο των δημοκρατικών αγώνων. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους και η αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων. Η τήρηση του συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον όποιων επιχειρούν να το καταλύσουν με τη βία.
"Όποιος επιχειρήσει να εκβιάσει το λαό μας θα προσκρούσει σε αυτό" είπε η νέα πρόεδρος της Βουλής.

Ενοχλήθηκαν

Ορισμένα σημεία της νέας προέδρου της Βουλής, όπως αναμενόταν, ενόχλησαν σφόδρα τα κόμματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Έτσι Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, αλλά και το "Ποτάμι", έσπευσαν να εκδώσουν ανακοινώσεις με τις οποίες κατηγορούν -χρησιμοποιώντας παρόμοια επιχειρήματα- τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι η ομιλία της δεν ήταν υπερκομματική και ότι αναφέρθηκε σε προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ...

πηγη ΑΥΓΗ

TI ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ- ΑΡΘΡΟ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES



Το αποκαλυτπικό άρθρο του W. Münchau στους Financial Times: «Η καταστροφή του… Grexit μπορεί να αποτραπεί» τονίζει ο γνωστός αρθρογράφος των Financial Times W. Münchau.
Στο άρθρο του αναλύει τις επιπτώσεις στην Ευρώπη από το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και επισημαίνει ότι: «Η περασμένη εβδομάδα μας υπενθύμισε τρεις αλήθειες. Η πρώτη είναι ότι η κρίση της ευρωζώνης δεν θα λήξει μέχρι να επιλυθεί, δηλαδή, μέχρι να διαγραφεί το υπερβολικό χρέος. Αυτή η αλήθεια αποδείχθηκε αδιαπέραστη στις εναλλαγές ψυχολογίας του Νταβός. Η δεύτερη είναι ότι, κάτι που είναι αφόρητο, θα πρέπει να λήξει κάποια στιγμή. Αυτό το είδαμε, όταν οι Ελληνες ψηφοφόροι έθεσαν τέλος σε μια στρατηγική που δεν κατάφερε να προσφέρει, ούτε καν με τα δικά του περιορισμένα στάνταρ, την μείωση στο δανειακό βάρος. Το τρίτο είναι ότι ατυχήματα συμβαίνουν.
Από όλα τα προβλεπόμενα ατυχήματα, το δυνητικά πιο καταστροφικό θα ήταν, φυσικά, το Grexit –μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Θα μπορούσε να συμβεί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αναπόφευκτο».
Όπως εξηγεί η κυρίαρχη γερμανική άποψη είναι ότι το Grexit θα ήταν όλεθρος για την Ελλάδα, μικρό σοκ για την ευρωζώνη και αδιάφορο για την παγκόσμια οικονομία και τονίζει ότι κάνουν μεγάλο λάθος όσοι το πιστεύουν αυτό.
Τονίζει ότι: «Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι οι επιπτώσεις του Grexit θα ήταν εξίσου καταστροφικές για την ευρωζώνη, όσο και για την ίδια την Ελλάδα. Όσοι υποτιμούν τον κίνδυνο είναι καλοί στην αριθμητική, αλλά δεν αντιλαμβάνονται τις περίπλοκες δυναμικές μιας χρεοκοπίας τέτοιου μεγέθους.
Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι οι Αμερικανοί ρυθμιστές υποτίμησαν τις επιπτώσεις της χρεοκοπίας της Lehman Brothers το 2008 με ανάλογο σκεπτικό. Δεν ήταν η επίδραση σε όσους είχαν άμεση έκθεση στην Lehman που είχε σημασία. Σημασία είχαν οι τεράστιες παγκόσμιες αλυσιδωτές επιπτώσεις».
Υπογραμμίζει ότι αν η Ελλάδα έφευγε από την ευρωζώνη, οι τιμές των μετοχών και άλλων χρεογράφων θα βούλιαζαν σε όλη την Ευρώπη, πολλοί θα έμεναν ξεκρέμαστοι και τότε οι επενδυτές θα αναρωτηθούν αν η ευρωζώνη παραμένει μια νομισματική ένωση ή ένα χαλαρό νομισματικό καθεστώς με μεγάλα σημεία εισόδου και εξόδου. Θα αναρωτηθούν αμέσως αν η Πορτογαλία είναι ασφαλής.
«Με το Grexit η Ελλάδα θα έμενε εκτός της ευρωζώνης αλλά εντός της Ε.Ε. Θα μπορεί η Ε.Ε. να υπολογίζει στην υποστήριξη της Ελλάδας στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας; Ποιός λογικός πολιτικός θα ήθελε να αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα, για λίγα δισεκατομμύρια ευρώ; Και τι θα σήμαινε το Grexit για την Ελλάδα;» αναφέρει ο γνωστός αρθρογράφος.
Επισημαίνει ακόμη ότι: «Από τα διάφορα αρνητικά σενάρια, το απολύτως χειρότερο είναι η συνέχιση πολιτικών που δεν έχουν καμία ελπίδα να πετύχουν και δεν τις υποστηρίζουν οι Ελληνες ψηφοφόροι.
Η καλύτερη λύση θα ήταν μια ελάφρυνση από το χρέος, σε συνδυασμό με μεταστροφή από το δημοσιονομικό πλεόνασμα σε έναν δημοσιονομικά ουδέτερο προϋπολογισμό, συν τις μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροείσπραξης. Πιστεύω ότι αυτοί είναι στόχοι που αξίζει να επιδιώξει κάποιος, πριν παραιτηθεί στο Grexit».
Ο ίδιος τάσσεται επίσης υπέρ μιας ευρείας διάσκεψης πιστωτών και δανειοληπτών που θα καταλήξει σε συμφωνία για μείωση του επιπέδου του χρέους σε ένα βιώσιμο επίπεδο και θα σταματήσει άμεσα την λιτότητα.
«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, έχουν δίκιο στις οικονομικές τους απόψεις, αλλά πρέπει να θυμούνται ότι μια λεπτή γραμμή ξεχωρίζει το σωστό από το δίκαιο. Οι ποικίλες μονομερείς διακηρύξεις της περασμένης εβδομάδας δεν ήταν καλή αρχή.
Τι θα γίνει αν ο κ. Τσίπρας δεν κάνει σωστό υπολογισμό; Ή αν δεν κάνουν οι πιστωτές σωστό υπολογισμό; Οι Έλληνες είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουν μια στάση «take-it-or-leave-it» από μέρους των πιστωτών, ως οικονομική βιαιοπραγία» σημειώνει.
: http://ingossip.gr/?

ΔΙΠΛΟ " ΧΑΣΤΟΥΚΙ " ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Διπλό χαστούκι «τρώει» η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από ΗΠΑ και Ρωσία για το ελληνικό θέμα για διαφορετικούς ασφαλώς λόγους. Τα μηνύματα που τις στέλνουν είναι βρείτε λύση στην υπόθεση χρέους της Ελλάδας, οι μεν Αμερικανοί γιατί θεωρούν πώς η αστάθεια στην Ευρωπαική Ένωση πλήττει τις ΗΠΑ, οι μεν Ρώσοι γιατί στην Αθήνα βρήκαν έναν συμπαραστάτη όσον αφορά στις κυρώσεις λόγω Ουκρανίας.
Σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί στη Μόσχα με την Άνγκελα Μέρκελ και το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με το κρίσιμο θέμα της ατζέντας να είναι η Ουκρανία. Από τη Ρωσία ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πώς ο κ. Πούτιν θα θέσει και το θέμα της Ελλάδας και πιθανόν ένας από τους λόγους της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα να ήταν και αυτός.
Να θέλησε δηλαδή να έχει ενημέρωση από πρώτο χέρι ο Ρώσος Πρόεδρος προκειμένου να βάλει στο «τραπέζι» το θέμα της Ελλάδας. Αυτό που εκτιμάται ότι θα κάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πώς θα επιβεβαιώσει τους υψηλούς συνομιλητές του την πρόθεση της Μόσχας να ενισχύει την Ελλάδα με το ποσό των 10 δισ. δολαρίων αν βέβαια η ελληνική κυβέρνηση το ζητήσει για να αντιμετωπίσει τις έκτακτες χρηματοδοτικές τις ανάγκες, αλλά και το ενεργειακό.
Όπως προέκυψε από το Κρεμλίνο στη συνομιλία που είχε ο Β. Πούτιν με τον Α. Τσίπρα συζητήθηκε επίσης και το θέμα των αγωγών μεταφοράς φυσικού αερίου, τόσο του South Stream, όσο και του αγωγού που θα παρακάμπτει την Ουκρανία και θα περνά μέσω της Τουρκίας προκειμένου να τροφοδοτεί την Ε.Ε. με φυσικό αέριο η Ρωσία από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Το ενεργειακό ζήτημα είναι ένας άλλος τρόπος μέσω του οποίου η Ρωσία μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα και να στείλει μήνυμα στην Ευρωπαική Ένωση και ειδικά στη Γερμανία για τη στάση που κρατά στην κρίση της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα που οι Βρυξέλλες θέλουν να συνεχίσουν στην τακτική της πόλωσης με τη Ρωσία. Η Ελλάδα ήταν αυτή που άσκησε βέτο σε νέες κυρώσεις και κατάφερε να τις αποτρέψει. Είναι κάτι που αναγνωρίζεται στην Αθήνα από τη Μόσχα.
Στη Γερμανία ασκείται επίσης πίεση να βρεθεί λύση στην κρίση χρέους της Ελλάδα και από το ΗΠΑ. Μετά την ηχηρή τοποθέτηση του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα υπέρ της χώρας μαςέφτασαν στην Αθήνα και θα έχουν σήμερα συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης (Δραγασάκη, Βαρουφάκη, Σταθάκη) ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και η επικεφαλής του γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λια Μπούζις.
Οι δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ειδικευμένοι και γνώστες της υπόθεσης χρέους της Ελλάδας θα συζητήσουν και θα ζητήσουν περισσότερα στοιχεία από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως επίσης και προτάσεις για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Αποστολή τους είναι να έχουν μία αποσαφηνισμένη και καθαρή εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει για να την μεταφέρουν στον Μπάρακ Ομπάμα.
Σημειώνεται πώς ο Μπάρακ Ομπάμα θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα με την Άνγκελα Μέρκελ και επρόκειτο να της θέσει και το ελληνικό ζήτημα, καθώς θεωρεί πώς η σύγκρουση Ελλάδας και Ε.Ε. δεν ευνοεί κανέναν, αντιθέτως δημιουργεί περαιτέρω αστάθεια στην οικονομία της Ευρωζώνης, από την οποία πλήττονται και οι ΗΠΑ.
Η πρόσφατη παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου μπορεί να μην ήταν η πρώτη δήλωση στήριξης σε ελληνική κυβέρνηση, ήταν όμως η πιο σαφής και πιο ηχηρή με συγκεκριμένες μάλιστα αναφορές στη Γερμανία. Κι αυτό κάτι σημαίνει, όπως επίσης και το ταξίδι της Α.Μέρκελ στην Ουάσιγκτον μετά από δικό της αίτημα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Νίκη Του ΝΟΧ Στο Φινάλε Του Α' Γύρου Του Πρωταθλήματος


Τη δεύτερη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε σήμερα 4/2/15 ο ΝΟ Χίου εκτός έδρας κόντρα στο Νηρέα Λαμίας στο φινάλε του Α' γύρου του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών. Η ομάδα μας ήταν μπροστά στο σκορ από την αρχή του αγώνα και το διατήρησε μέχρι το τέλος φτάνοντας εύκολα στη νίκη. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:
Νηρέας Λαμίας - ΝΟ Χίου: 6-12
Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-2, 1-3, 4-5
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Νηρέας Λαμίας (Α. Χαριτάκης): Χαριτάκης, Χρυσανθακόπουλος, Πίσσας, Χάλαρης 2, Καστανάκης, Σταυρόπουλος 1, Φλώρος Ανδ. 2, Μπελέρης 1
ΝΟ Χίου (Μ. Τζόρτζεβιτς): Γαλανόπουλος, Γκιάλης 4, Μιμίδης, Γκιουβέτσης, Κανδιόγλου, Βιτέλλας 2, Ντούλος 2, Φουντούλης Γιώρ., Καλαργυρός 3, Γαβαλάς Ι. 1, Μένης - Μαστρομιχαλάκης

Πανιώνιος - Παναθηναϊκός: 6-11
Τα οκτάλεπτα: 2-3, 0-3, 1-3, 3-2
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Πανιώνιος (Α. Βάσσος): Παρασκευόπουλος, Κανελλόπουλος, Καζάζης, Φώσκολος, Θωμάκος 1, Δανούρδης 1, Ζώρζος, Γρηγορόπουλος, Λύκαρης, Βέκκος, Γαβαλάς Γ. 2, Καρακατσάνης 1, Μιγόπουλος, Παπαλουκάς, Αθυμαρίτης 1
Παναθηναϊκός (Κ. Λούδης): Καραμπέτσος, Κομάντινα 3, Σαρτζετάκης 1, Κόχειλας Ν. 2, Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 1, Παπαδόγκωνας 1, Καλογεράκος, Αφρουδάκης Γ. 2, Δερμιτζάκης Δ., Χαραλαμπόπουλος 1, Γερακούδης, Γρηγοριάδης, Πανταζόπουλος, Σπυρόπουλος

Ολυμπιακός - Παλαιό Φάληρο: 21-6
Τα οκτάλεπτα: 6-0, 6-2, 5-2, 4-2
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Θ. Βλάχος): Γαλανίδης, Μυλωνάκης 2, Δελακάς, Βλαχόπουλος 3, Φουντούλης Ι. 6, Ποντικέας, Ντόσκας, Μουρίκης 6, Μάλιαραχ 2, Γούνας 2, Δεληγιάννης, Δερβίσης
Παλαιό Φάληρο (Ν. Βενετόπουλος: Σαλτερής, Αμπατζόγλου, Τσβέτκοβιτς 2, Ξενάκης, Σιώνης 1, Σπηλιωτόπουλος, Παναγούλης, Βερύκοκος 1, Αλεξίου 1, Φωκάς, Κουκουμάκης, Πολυχρόνης, Καζάκος, Τρούλος Χ., Παπαναστασίου 1

ΝΟ Καλαμακίου - ΑΝΟ Γλυφάδας: 6-7
Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 1-1, 1-1
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΟ Καλαμακίου (Α. Σταϊκόπουλος): Πρωτονοτάριος, Αλεβίζος, Μητρόπουλος, Σάντα 2, Δουδέσης, Σαλάχας,
Χατζηδάκης, Καφετζόπουλος 1, Κατσαούνης 1, Αφρουδάκης Ζ., Λιοτσάκης 1, Δερμιτζάκης 1, Μπακιρτζόγλου
ΑΝΟ Γλυφάδας (Μ. Βολτυράκης): Πλατίδης, Καζάζης 1, Πατακός, Αγγελίδης 2, Κουλιεράκης 2, Κατρουτζανάκης, Φούτρης, Χατζηγούλας 1, Παπαδόπουλος, Γιαννόπουλος, Λομβάρδος, Λέντζος, Φωτόπουλος 1, Δουρίδας

Υδραϊκός ΝΟ - ΝΟ Βουλιαγμένης: 3-9
Τα οκτάλεπτα: 1-3, 0-0, 1-4, 1-2
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Υδραϊκός ΝΟ (Δ. Μαυρωτάς): Φλέγκας, Καϊάφας, Εμμανουηλίδης Γ, Κοκκινάκης 1, Μαυρωτάς Γ., Αγκόρτσας, Μπλάνης 1, Λάζαρης, Αργυρόπουλος, Μπιτσάκος, Βλοντάκης, Εμμανουηλίδης Β., Παγάνης, Στελλάτος 1
ΝΟ Βουλιαγμένης (Τ. Λοράντος): Τσαλκάνης, Κοπελιάδης 1, Μασμανίδης, Βελώνιας, Χρυσοσπάθης, Γούβης 1,
Αφρουδάκης 2, Ελμισιάν, Αλβέρτης, Καπότσης 4, Τίγκας 1, Καπετανάκης, Ζερδεβάς, Ποταμιάνος, Μαυρωτάς Λ.

ΠΑΟΚ - Εθνικός Πειραιά: 9-13
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 1-3, 1-4, 4-2
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Π. Βέργος): Κεχαγιάς, Σαρησάββας 1, Μιτελούδης, Αληχανίδης 1, Προσινικλής, Νικολαϊδης 1, Κόλιανιν,
Παπαποστόλου 2, Βογιατζόγλου, Σολανάκης 3, Μαζοκοπάκης 1, Βαχαρέλης, Φοροντζίδης, Κίσσας, Αντιβαλίδης
Εθνικός Πειραιά (Φ. Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης 1, Θαλασσινός, Κουτσιαλής 2, Χατζηκυριακάκης 5, Μπιλάλης, Βουλγαράκης 1, Καρούντζος 2, Τσαχειλίδης, Κόχειλας, Μπεριστιάνος, Αϊβαλιώτης, Αργυρόπουλος 2



Επόμενη Αγωνιστική
12η Αγωνιστική7/2/2015Σάββατο
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ-ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ-ΑΟΠ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ
ΠΑΟΚ-ΝΟ ΧΙΟΥ
ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΥΔΡΑΪΚΟΣ ΝΟ


noxiou.gr

Φινάλε Α' Γύρου Πρωταθλήματος A1 Πόλο Ανδρών


Ολοκληρώνεται την Τετάρτη 4/2/15 ο Α' γύρος του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών. Ο ΝΟ Χίου αντιμετωπίζει το Νηρέα Λαμίας εκτός έδρας στο κολυμβητήριο του ΑΝΟΓ στη 13:00. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής: 
Τετάρτη 4/2/15
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός (Σταυρίδης, Κατσαρός): Κολ. Νέας Σμύρνης (19.00)
Ολυμπιακός - Παλαιό Φάληρο (Δαμανιάκης, Ποσποτίκης): Κολ. Εθν. Πειραιά (19.00)
ΝΟ Καλαμακίου - ΑΝΟ Γλυφάδας (Μπιράκης, Αχλαδιώτης): Κολ. Αλίμου (18.00)
Υδραϊκός ΝΟ - ΝΟ Βουλιαγμένης (Σκαλοχωρίτης, Κουρτίδης): Κολ. ΑΝΟΓ (21.00)
Νηρέας Λαμίας - ΝΟ Χίου (Σταυρόπουλος, Κωνσταντινίδης): Κολ. ΑΝΟΓ (13.00)
ΠΑΟΚ - Εθνικός Πειραιά (Κουρέτας, Μπουδραμής): Κολ. Ποσειδώνιο (16.00)

noxiou.gr

Προκρίθηκαν Στη Β' Φάση Οι Νέοι Άνδρες Του ΝΟΧ


Στη Β' φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος προκρίθηκε η ομάδα πόλο Νέων Ανδρών του ΝΟΧ (γεν. 1996 και νεώτεροι). Η ομάδα του Μάκη Μικέδη πέτυχε 3 νίκες και 2 ήττες και έτσι  πέρασε στην επόμενη φάση, καταλαμβάνοντας την 3η θέση του Γ' Ομίλου Αττικής. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Ιλίσιο κολυμβητήριο το τριήμερο 30/1-1/2 2015. Η επόμενη φάση θα διεξαχθεί στις 6-8 Απριλίου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Τρίτων ΑΟ Αμαρουσίου - ΝΟ Χίου: 2-23
Τα οκτάλεπτα: 0-7, 0-7, 1-5, 1-4
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Βούμβας 3, Μαχαλιάς 1, Πατέτσος 2, Δεββές 3, Σωτηριανός Γ. 4, Σωτηριανός Ν. 3, Σωτηράκης 4, Αλάτσης 3

ΚΟ Ποσειδώνας Ιλισίων - ΝΟ Χίου: 9-6
Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-3, 4-2, 2-1
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Μαχαλιάς 2, Πατέτσος 1, Σωτηριανός 2, Σωτηράκης 1

ΝΟ Χίου - Υδραϊκός ΝΟ: 10-9
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 1-2, 2-2, 4-1
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Βούμβας 1, Μαχαλιάς 1, Σωτηριανός Γ. 2, Σωτηριανός Ν. 1, Σωτηράκης 2, Αλάτσης 3

ΑΟ Παλαιό Φάληρο - ΝΟ Χίου: 16-9
Τα οκτάλεπτα: 5-1, 4-2, 2-3, 5-3
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Βούμβας 1, Μαχαλιάς 1, Καλαργυρός 2, Σωτηριανός Γ. 1, Αλάτσης 1, Πρέκας 3

ΝΟ Χίου - ΓΣ Ηλιούπολης: 25-7
Τα οκτάλεπτα: 8-2, 4-2, 9-1, 4-2
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Βούμβας 3, Καλαργυρός 6, Σωτηριανός Γ. 3, Σωτηριανός Ν. 1, Δεββές 4, Αλάτσης 2, Πρέκας 6

Βαθμολογία Ομίλου
1.Παλαιό Φάληρο 15
2. ΚΟ Ποσειδών Ιλισίων 12
3. ΝΟ Χίου 9
4. Υδραϊκός 6
5. ΓΣ Ηλιούπολης 3
6. Τρίτων Αμαρουσίου 0

Η σύνθεση της Ομάδας
1)  Ορφέας Μεννής-Μαστρομιχαλάκης (Τερμ.)
2)  Αντώνης Βούμβας
3)  Αντώνης Μαχαλιάς
4)  Γιώργος Πατέτσος
5)  Νίκος Καλαργυρός
6)  Γιώργος Σωτηριανός
7)  Νίκος Σωτηριανός
8)  Άγγελος Δεββές
9)  Τάσος Αλάτσης
10) Κώστας Γκιουβέτσης
11) Μανώλης Πρέκας
12) Σταμάτης Κούτης
Προπονητής: Μάκης Μικέδης
Έφορος: Τάκης Γκίλας

noxiou.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΧΙΟΥ

Η Ε.Π.Σ Χίου και ο ενωσιακός προπονητής Νέων κ.Κρουσουλούδης Δημήτριος καλούν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2000 των οποίων οι ομάδες τους δεν συμμετείχαν στο πρωτάθλημα Νέων να προσέλθουν την Δευτέρα 08/02/2015 και ώρα 16:00 στο Δημοτικό Στάδιο Χίου για την προεπιλογή στελέχωσης της Μικτής ομάδας Νέων της Ένωσης μας για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2015-2016.

«Αυταρχική και αντιδημοκρατική δικαστική δίωξη σε βάρος ναυτεργατών»

gefura_riou_antiriou_

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει την νέα δικαστική δίωξη σε βάρος του μέλους της ΠΕΝΕΝ και Προέδρου του τοπικού Σωματείου Ναυτεργατών Ρίου – Αντιρρίου που άσκησε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πατρών για παράβαση του νόμου περί παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Η υπόθεση εκδικάζεται στις 4/3/2015 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείου Πάτρας και ο ανωτέρω συνάδελφός μας αντιμετωπίζει (όπως αναφέρεται στο κλητήριο θέσπισμα) την κατηγορία για παράβαση των άρθρων 1, 14, 26 παρ. 1, 27, 45, 51, 53, 79, 94, 98, 292 παρ. 1, 330 Π.Κ.
Το ιστορικό της υπόθεσης αφορά την 24ωρη απεργία του Σωματείου Ναυτεργατών Ρίου – Αντιρρίου την 1/1/2012 όπου με πρόταση του Δ.Σ η Γενική Συνέλευση ενέκρινε και ψήφισε ομόφωνα την διεξαγωγή της απεργίας στα F/B της πορθμειακής γραμμής. Μετά την λήψη της απόφασης τα πληρώματα των πλοίων που είχαν προγραμματισμένα δρομολόγια απήργησαν κανονικά υλοποιώντας την απόφασή τους.
Αναφορικά με την δικαστική δίωξη που ασκήθηκε εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά αφού τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τον νόμο, πώς οι λιμενικές αρχές ανακάλυψαν παρεμπόδιση και παρακώλυση συγκοινωνιών όταν η συμμετοχή των Ναυτεργατών στην απεργία ήταν 100%.
Πρόκειται για μια προκλητική και αντιδημοκρατική δικαστική δίωξη η οποία επικαλείται τον νόμο για παρακώλυση συγκοινωνιών και στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζουν οι τοπικές λιμενικές αρχές οι οποίες είτε με εντολή της ιεραρχίας και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑ είτε από δικό τους υπερβάλλοντα ζήλο επιδιώκουν την υπονόμευση του δικαιώματος της απεργίας, την δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας εναντίον των πληρωμάτων αλλά και των συνδικαλιστικών στελεχών του ναυτεργατικού κινήματος.
Σημειώνουμε ότι τον τελευταίο χρόνο έχουμε μια βιομηχανία διώξεων σε βάρος Ναυτεργατών και συνδικαλιστών στελεχών που εύλογα μας δημιουργούν την πεποίθηση ότι μέσα από αυτές επιχειρείται ο εκφοβισμός και η τρομοκράτηση των Ναυτεργατών, η ανοιχτή αμφισβήτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και ταυτόχρονα η επιβολή ενός καθεστώτος σιωπής, παράλυσης και αποδυνάμωσης των Συνδικάτων και των δίκαιων διεκδικήσεών τους.
Ενδεικτικά αναφέρουμε την δίκη του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERFERRYΙΙ» στις 26/2/2015 που αντιμετωπίζει την κατηγορία περί παραβίασης του νόμου για την επιστράτευση, την δίωξη σε βάρος των πληρωμάτων των Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π» και «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» με την κατηγορία παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Η νόμιμη άσκηση του απεργιακού δικαιώματος και της περιφρούρησης των απεργιακών αγώνων χαρακτηρίζεται παρακώλυση συγκοινωνιών από τις λιμενικές και εισαγγελικές αρχές παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό κατάφωρα τα συνταγματικά και δημοκρατικά δικαιώματα των Ναυτεργατών, καταστρατηγώντας επίσης και παραβιάζοντας τις διεθνείς συμβάσεις.
Η ΠΕΝΕΝ καλεί την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ να παρέμβει άμεσα και να τερματίσει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο των κρατικών και λιμενικών αρχών που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση υπονόμευσης και αμφισβήτησης των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων.
Καλούμε τα συνδικάτα, τα πολιτικά κόμματα και τα κοινωνικά κινήματα να παρέμβουν αποφασιστικά για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων


e-nautilia.gr

Εκτός δρομολογίων το «Μυτιλήνη» έως το τέλος Φεβρουαρίου


mytilene_nel_lines_aktoploia_

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «NEL Lines»λόγω βλάβης στη Νο 1 ηλεκτρομηχανή του Ε/Γ-Ο/Γ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, τα δρομολόγια του πλοίου από χθες Πέμπτη 05/02/2015 έως τέλος Φεβρουαρίου θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.


epoli.gr

ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ



Οι Οικολόγοι Πράσινοι χαιρετίζουν την ορκωμοσία του Γιώργου Δημαρά, του πρώτου Οικολόγου Πράσινου Βουλευτή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Γιώργος Δημαράς, ιδρυτικό στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής την περίοδο 2010-2014, ορκίστηκε σήμερα και θα συμμετέχει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Δημαράς μας έκανε όλους περήφανους με την εκλογή του ως υποστηριζόμενος οικολόγος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Β’ Αθηνών.
H εκλογή του Γιώργου Δημαρά θεωρείται ιστορική και αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη, αλλά και αναγνώριση της αξίας των θέσεων του οικολογικού χώρου.
Ευχόμαστε δυναμική και δημιουργική θητεία και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας εκφράζοντας μια ισχυρή φωνή που θα μεταφέρει τα αιτήματα της πολιτικής οικολογίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΛΑΣ :ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ!


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, στις 4-2-2015, τέθηκε το θέμα της παραγραφής των οφειλομένων τελών ύδρευσης και κατάληψης θαλάσσιου χώρου, από εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών προς το Δήμο, που ανέρχονταν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, με βάση γνωμάτευση του Συμβουλίου της Επικρατείας και σχετικούς νόμους του κράτους που υπηρετεί την ολιγαρχία του πλούτου.
Συγκεκριμένα με αυτή τη νομοθεσία «υποχρεωνόταν» ο δήμος να περιορίσει τις απαιτήσεις του στο 15% μόνο των χρεών των εν λόγω εταιρειών, κι αυτό οι  εκάστοτε κυβερνήσεις το ονομάζουν , ρύθμιση χρεών!!!!!  
Σύσσωμη η συμπολίτευση και η αξιωματική  αντιπολίτευση, ταυτισμένες με την επιβίωση και προστασία του κεφαλαίου, μη απαρνούμενες την πολιτική τους μήτρα,-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-  αλλά  και η ελάσσων αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) με τη γνωστή   τακτική «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ…», και οι μεν και οι δε έδειξαν τις πραγματικές προθέσεις τους απέναντι στα λαϊκά στρώματα, που συνθλίβονται καθημερινά στο αλεστήρι των πολυποίκιλων χαρατσιών της Τοπικής και της Κεντρικής Διοίκησης. Γνήσιοι μαθητές της αστικής διαχείρισης, η οποία δε θα πάψει να ματώνει το λαό στα πλαίσια της αναδιανομής του πλούτου και των μεγιστάνων του.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, δια του επικεφαλής της,ήταν η μοναδική φωνή  στη Συνεδρίαση που υποστήριξε τη μη παραγραφή της οφειλής της συγκεκριμένης εταιρείας προς το Δήμο ούτε  κατά κεραία, αλλά τη δυνατότητα αποπληρωμής της σε προκαθορισμένο χρόνο με σχετικό διακανονισμό, πράγμα που  θα γινόταν για κάθε δημότη που αδυνατούσε να αποπληρώσει την οφειλή του.

Με την ενέργειά τους αυτή έδειξαν ως γνήσιες αστικές παρατάξεις,  ότι αλλιώς εννοούν την ισονομία, που οφείλουν να εφαρμόσουν,  για τους απλούς δημότες και αλλιώς για τους εκλεκτούς επιχειρηματίες.

Ούτε η Καλογήρου, ούτε ο Γιακαλής αλλά για να τα ακούσουν οι πολίτες, αυτός είναι ο σταθερός στόχος των δημόσιων παρεμβάσεων μου


Εχω δηλώσει από την αρχή της ανάμειξης μου με την ενεργό πολιτική και ειδικά με τα θέματα της Περιφέρειας Β.Αιγαίου (γιατί για τα κοινά το ενδιαφέρον μου ως πολίτη και η ενεργοποίηση μου υπάρχει από την ενηλικίωση μου) ότι στόχος των παρεμβάσεων μου είναι να αντιμετωπιστούν προβλήματα των νησιών που βαλτώνουν εξ αιτίας των λαθών ή παραλείψεων τόσο των προηγούμενων κεντρικών κυβερνήσεων και περιφερειακών αρχών, αιρετών και μη, όσο και αυτών που σήμερα διοικούν.
Ένα από τα θέματα αυτά αφορά την ανάπτυξη της εφαρμοσμένης έρευνας και την εισαγωγή καινοτομιών στις επιχειρήσεις αλλά και στη λειτουργία της διοίκησης ώστε να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικές προς όφελος των ιδίων και των πολιτών, αντικείμενο που συνδέεται στενά με την επαγγελματική μου δραστηριότητα. Το θεωρώ θέμα υψηλής προτεραιότητας και πιστεύω ότι πρέπει να τύχει της ιδιαίτερης προσοχής σε περιφερειακό επίπεδο ώστε να υπάρξει αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που δίνει το πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, αφού χάθηκαν πολλές ευκαιρίες τα προηγούμενα δεκαπέντε τουλάχιστον χρόνια γιατί οι τοπικές πολιτικές ηγεσίες είχαν στραμμένη αλλού τη προσοχή τους.
Με την ιδιότητα μου του ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής παρακολούθησα την άνοιξη του 2013 τα αναπτυξιακά συνέδρια και των 4 νησιωτικών περιφερειών καθώς και τις συναντήσεις για την καινοτομία που γίνονταν παράλληλα. Η διαδικασία για την συγκρότηση της στρατηγικής καινοτομίας του Β.Αιγαίου στη Χίο (που ήταν υποχρεωτική με βάση τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) έγινε χωρίς τη παρουσία του τότε Περιφερειάρχη κ. Γιακαλή αντίθετα με ότι συνέβη στις άλλες 3 νησιωτικές περιφέρειες. Η συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας που συζητήθηκε τότε, δεν έγινε, προφανώς λόγω άλλων προτεραιοτήτων του κ. Γιακαλή. Η εκπόνηση της μελέτης για την καινοτομία δεν αποτελεί επιλογή του κ.Γιακαλή, αλλά υποχρέωση της Περιφέρειας αν ήθελε να έχει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στη νέα προγραμματική περίοδο. Κρίνοντας την προηγούμενη στάση του φαίνεται ότι αν ήταν στο χέρι του δεν θα την είχε εκπονήσει.
Τώρα με την ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου, ήθελα να δώσω δημοσιότητα στη συγκρότηση του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Ερευνας και Καινοτομίας που επιβάλει σήμερα ο νόμος. Θεώρησα ότι η νυν Περιφερειακή Αρχή υποβάθμισε με τη διαδικασία που επέλεξε για να δημοσιοποιήσει τη προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος με κίνδυνο να μην υπάρξουν ενδιαφερόμενοι με τα αναγκαία προσόντα ώστε το Συμβούλιο να πετύχει στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του. Ομολογώ ότι η δημόσια αντιπαράθεση του κ.Γιακαλή μαζί μου, έδωσε περισσότερη δημοσιότητα στη κίνηση μου αυτή και τον ευχαριστώ γι’αυτό.
Σε ένα σημείο του κειμένου του έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Γιακαλής. Στη φράση που γράφει ότι «Όλα τα άλλα του Γ.Σπιλάνη είναι για να ικανοποιηθούν αυτοί που έπρεπε να τον ακούσουν». Και αυτοί, κ.Γιακαλή, είναι οι πολίτες του Β.Αιγαίου. Αυτοί πρέπει να ακούσουν και να μάθουν το πως πολιτεύτηκαν οι προηγούμενοι και πως πολιτεύονται οι σημερινοί, υπογραμμίζοντας τα λάθη τους και υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις, ελπίζοντας να γίνουν τα πράγματα καλύτερα. Και με αυτόν τον γνώμονα και μόνο τοποθετούμαι ως επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ τόσο μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και δημόσια με τα κείμενα μου. Η στείρα αντιπολίτευση, οι λαϊκισμοί και οι κραυγές εντυπωσιασμού δεν με εκφράζουν και το έχω αποδείξει στη σύντομη θητεία μου. Αλλωστε αυτές οι πρακτικές οδήγησαν τη χώρα και τη περιφέρεια στη σημερινή τους κατάσταση. Ας τις αφήσουμε στο χτες προς όφελος αυτών που μας εξέλεξαν για το αύριο.

Γιάννης Σπιλάνης
Περιφερειακός Σύμβουλος με τον συνδυασμό ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ με το ΑΙΓΑΙΟ

Αναπληρωτής Καθηγητής.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ : ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

Εκλογές Επιτροπής των Περιφερειών: Οι υποψήφιοι Πρόεδροι
Στις 12 Φεβρουαρίου 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ) θα ξεκινήσει τη νέα πενταετή θητεία της, με την πρώτη συνέλευση των μελών της, στις Βρυξέλλες. 
Κατά την εναρκτήρια Σύνοδο Ολομέλειας, τα μέλη της ΕτΠ θα εκλέξουν, επίσης, τον νέο Πρόεδρο και Α' Αντιπρόεδρό τους.
Οι κύριες πολιτικές ομάδες της ΕτΠ έχουν ήδη επιλέξει τους υποψηφίους τους: 
Η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) προτείνει τον κ. Karl-Heinz Lambertz, Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Γερμανόφωνης κοινότητας του Βελγίου, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (EPP) προτείνει τον κ. Markku Markkula, μέλος του Δημοτικού συμβουλίου του Έσπο (Φινλανδία) και Πρόεδρο του Συμβουλίου Αστικού Σχεδιασμού. Τέλος, η Ομάδα ALDE προτείνει τον κ. Bas Verkerk, Δήμαρχο Ντελφτ (Ολλανδία). 
Επισημαίνεται, ότι για να εκλεγεί ένας υποψήφιος, πρέπει να συγκεντρώσει απλή πλειοψηφία - πάνω από 50% - των μελών που συμμετέχουν στην ψηφοφορία. 
Επιπλέον, θα οριστούν 28 Αντιπρόεδροι επιλεγμένοι από τις Εθνικές αντιπροσωπείες και τα μέλη του διοικητικού οργάνου της ΕτΠ - του Προεδρείου. 


epoli.gr

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  
Το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, όπως είναι λογικό αποτελεί ένα κρίσιμο ορόσημο για την κυβέρνηση Τσίπρα, όμως την ίδια στιγμή είναι χρονικό σημείο-κλειδί και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για τη χώρα μας, αναμένεται να κινηθούν και ευρύτερες δυνάμεις στο εσωτερικό της ΝΔ. 
Ο Αντώνης Σαμαράς χθες άλλωστε, από το βήμα της κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ξεκαθάρισε ότι η πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές, αφορούσε «τα άμεσα και τα επείγοντα» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή και προανήγγειλε νέα συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου για την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, όπου όσοι βουλευτές θα μπορούν να τοποθετηθούν ανοικτά, να παρουσιάσουν προτάσεις, αλλά και αν εκφράσουν την κριτική τους. 
Αρκετοί ήταν οι βουλευτές που ικανοποιήθηκαν από την εξέλιξη αυτή, καθώς είχαν ζητήσει ήδη και δημόσια να τοποθετηθούν σε μια πιθανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως οΝικήτας Κακλαμάνης, ωστόσο υπήρχαν και κάποια γαλάζια στελέχη, όπως ο Γιώργος Βλάχος, που εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τη χθεσινή ημερησία διάταξη της συνεδρίασης, που προέβλεπε μόνο την ομιλία του κ. Σαμαρά και την εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα. 
Ήδη από χθες το βράδυ συνεχίστηκαν τα τετ α τετ και οι συναντήσεις μεταξύ κορυφαίων στελεχών του κόμματος, με γνώμονα τη διατήρηση της ενότητας στο εσωτερικό της ΝΔ, αν και υπάρχουν διαφορετικές οπτικές για το πώς μπορεί αν επιτευχθεί αυτό, με πολλούς να κοιτούν και προς τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ωστόσο δεν ξεκινά καν καμία συζήτηση που τον εμπλέκει. 
Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως μιλώντας προς τους γαλάζιους βουλευτές, επεσήμανε την ανάγκη να μην ξεκινήσει κύκλος εσωστρέφειας, καθώς όπως είπε, αυτή την επιδιώκουν όσοι θέλουν να υπάρχει μια αδύναμη αντιπολίτευση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίοι για το λόγο αυτό χτυπούν τον ίδιο όπως χτύπησαν και προηγούμενους αρχηγούς της παράταξης.  
Μάλιστα μίλησε για συνειδητή επιλογή ορισμένων να διαλύσουν το πολιτικό σύστημα, καθώς όπως είπε «όταν το πολιτικό σύστημα διαλύεται, τότε αναδεικνύονται άλλα «παράκεντρα» εξουσίας». Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τα στελέχη του να μην τους κάνουν το χατίρι και να παραμείνει η ΝΔ ένας ισχυρός πόλος αντιπολίτευσης που «θα στηρίζει τα σωστά και θα στηλιτεύει τα λάθη», μέχρι να κληθεί ξανά από τον ελληνικό λαό.

newpost.gr

ΓΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ , ΓΙΑ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΤΟ ... ΣΥΖΗΤΑΜΕ

Γράφει ο Τάκης Χατζής  
Από χθες το απόγευμα, όλοι γνωρίζουμε ότι με τους γερμανούς βρισκόμαστε ο ένας στην Ανατολή και ο άλλος στη Δύση. Σόιμπλε και Βαρουφάκης έκλιναν σε όλους τους τόνους το ρήμα «διαφωνώ», αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα.  
Η καγκελαρία δείχνει ότι δεν θέλει να εμφανίσει τη διαφωνία σαν διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά σαν διαφωνία της χώρας μας με όλη την Ευρώπη, μαζί και με την Αμερική. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι όσοι συναντώνται με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγες ώρες αργότερα κάνουν δηλώσεις περί της αναγκαιότητας να τηρηθούν οι συμφωνίες και άλλα σχετικά. Το είπαμε από χθες: άλλο είναι να σε συμπαθούν και άλλο να συγκρουστούν (για σένα) με την Γερμανία. 
Το χειρότερο είναι ότι μετά τις δηλώσεις Μοσκοβισί, κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχουν μεγάλα χρονικά περιθώρια προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, μετά την απόφαση της ΕΚΤ. Χρόνος υπάρχει μέχρι Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.  
Πληροφορίες που έχουν φτάσει στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, λένε ότι ως τότε η Ελλάδακαλό είναι να έχει παρουσιάσει πλήρες και αναλυτικά κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμματο οποίο θα  μπορεί να αντικαταστήσει το υπάρχον.  
Στην παρούσα κατάσταση, ιδιαίτερη σημασία προσλαμβάνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Το τι θα πει ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί. Και να είστε βέβαιοι ότι οτιδήποτε ειπωθεί, αυτομάτως θα κοστολογηθεί από τους δανειστές, για να διαπιστωθεί αν οι κυβερνητικές εξαγγελίες μπορεί να αντικαταστήσουν υπάρχοντα μέτρα. Αν μπορούν να λειτουργήσουν σαν ισοδύναμα- ένα πράμα.  
Πολλοί πιστεύουν ότι με τον φόβο της οικονομικής ασφυξίας, η ελληνική κυβέρνηση, τελικά θα κάνει την κωλοτούμπα. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου όμως, το διαψεύδουν κατηγορηματικά.Και παραπέμπουν στη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος (είναι αλήθεια ότι) απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο. «Σκεφτόμαστε να πρωτοτυπήσουμε και να εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία δεσμευθήκαμε»- τόνισε ο πρωθυπουργός καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές, ενώ σε άλλο σημείο  υπογράμμισε: «Δώσαμε ελπίδα και ταυτότητα στην πατρίδα». Πρόκειται προφανώς για δηλώσεις που δεν υποδηλώνουν διάθεση για κωλοτούμπες.  
Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο η ελληνική κυβέρνηση να προλάβει τις ασφυκτικές προθεσμίες και να παρουσιάσει ένα οικονομικό πρόγραμμα που θα πείσει τους εταίρους. Ή που θα διασκεδάσει τις ανησυχίες τους και θα ανοίξει δρόμο για συζήτηση και διαπραγμάτευση, με διασφαλισμένη την  οικονομική ρευστότητα. Μακάρι!  
Γιατί το άλλο σενάριο προβλέπει μετωπική σύγκρουση. Και αυτό, καλύτερα να μην το σκεφτόμαστε… 

newpost.gr

Ψαλίδι διαρκείας σε πάνω από 20.000 συντάξεις - Τι λέει η ανακοίνωση του ΕΤΕΑ για τις αναδρομικές κρατήσεις


Επιβεβαιώνει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) την αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου για τις αναδρομικές μειώσεις που επέβαλλε αιφνιδιαστικά στις επικουρικές συντάξεις του Φεβρουαρίου.
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο «Ε.Τ» την περασμένη Παρασκευή (30/1/15) με ντοκουμέντα που έδειχναν ότι στην πληρωμή του Φεβρουαρίου, χιλιάδες συνταξιούχοι (όπως της Εμπορικής που λαμβάνουν μαζί κύρια και επικουρική), είδαν μειώσεις μέχρι και 191 ευρώ στις αποδοχές τους. Σε δικαιούχους με μικρότερα ποσά οι μειώσεις ήταν της τάξης των 15 με 20 ευρώ. Μάλιστα σε αυτούς που είδαν μείωση και μάλιστα πάνω από 191 ευρώ ήταν και ο Νίκος Αγγελόπουλος πρώην υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων επί κυβέρνησης Καραμανλή, ο οποίος αποκάλυψε σε νεότερο ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής (01/02/15) ότι είχε και αυτός αναδρομική κράτηση στο ποσό που παίρνει ως συνταξιούχος της Εμπορικής τράπεζας.
Το ΕΤΕΑ λοιπόν επιβεβαιώνοντας το θέμα, ανακοίνωσε χθες ότι ο λόγος που έκανε αυτές τις μειώσεις είναι επειδή δεν εφάρμοσε σε χιλιάδες συνταξιούχους τις νέες περικοπές που επιβάλλονται στο άθροισμα όλων των συντάξεων από τα 1.000 ευρώ και πάνω. Οι μειώσεις αυτές είναι 5% ως 15%, και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «λόγω δυσχέρειας υπολογισμού» η κράτηση αυτή δεν εφαρμόστηκε από την 1/1/2013, αλλά ξεκίνησε από 9/1/2014 σε περιορισμένο αριθμό δικαιούχων. Εκτιμάται ότι οι συνταξιούχοι που είδαν αναδρομικές μειώσεις ξεπερνούν τους 20.000.
Για παράδειγμα συνταξιούχος που θα έπρεπε να είχε μείωση κατά 20 ευρώ από την 1/2/2013, αλλά του επιβάλλεται με 24 μήνες καθυστέρηση θα πρέπει να επιστρέψει στο ΕΤΕΑ 480 ευρώ δηλαδή θα παίρνει 20 ευρώ λιγότερα για τους επόμενους 24 μήνες.
Τι λέει η ανακοίνωση του ΕΤΕΑ για τις αναδρομικές κρατήσεις:
Από τη Διοίκηση του ΕΤΕΑ διευκρινίζεται ότι η πρόσθετη κράτηση του ν.4093 / 2012, που υπολογίστηκε στις συντάξεις Φεβρουαρίου 2015 σε συνταξιούχους του, οφείλεται σε αναδρομική εφαρμογή του νόμου στις συντάξεις που έχουν ήδη λάβει χωρίς την κράτηση αυτή και αφορούν σε διάστημα από 01.01. 2013 μέχρι το μήνα της πρώτης πληρωμής της σύνταξης τους, ο οποίος διαφοροποιείται κατά περίπτωση συνταξιούχου.
Τονίζεται ότι η κράτηση του ν.4093 / 2012 υπολογίζεται βάσει του συνόλου των συντάξεων που λαμβάνει κάθε συνταξιούχος, πρόβλεψη που λόγω δυσχέρειας υπολογισμού των, εφαρμόζεται κανονικά από 01/09/2014.
Επισημαίνεται ότι στα ενημερωτικά σημειώματα των συντάξεων, τα οποία κάθε συνταξιούχος μπορεί να εκτυπώσει από την ιστοσελίδα του ΕΤΕΑ www.etea.gov.gr, υπάρχει αναλυτική πληροφορία για το συνολικό ύψος της οφειλής και τον αριθμό των δόσεων αποπληρωμής της.


aftodioikisi.gr

Έρχονται 1.685 προσλήψεις για μόνιμους και εποχικούς


Μέσα στον Φεβρουάριο θα προσληφθούν 1.685 μόνιμοι και συμβαιούχοι σε διάφορους φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Οι φορείς που θα ενισχυθούν με προσωπικό είναι δήμοι, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, Ελληνική Στατιστική Αρχή, ΕΚΑΒ, ΟΑΕΔ, υπ. Δικαιοσύνης κ.α. Η πλειοψηφία των θέσεων αφορά ειδικότητες όπως διοικητικοί οδηγοί, εργάτες, πληρώματα ασθενοφόρων, στατιστικοί, καλλιτεχνικό προσωπικό, χειριστές μηχανημάτων κ.α.
Η επιλογή των υποψηφίων, όπως γράφει ο Ε. Τύπος, θα γίνει σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: χρόνος ανεργίας, πολυτεκνία η τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, τριτεκνία ή τέκνο μονογονείκής οικογένειας, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών και εμπειρία.
ΕΛΣΤΑΤ30
ΕΛΤΑ84
ΕΚΑΒ186
ΟΑΕΔ918
Δήμοι262
ΕΒΕΘ2
ΕΛΓΟ2
ΔΕΗ132
Υπ. Δικαιοσύνης54
ΚΑΠΕ15