Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  
Το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, όπως είναι λογικό αποτελεί ένα κρίσιμο ορόσημο για την κυβέρνηση Τσίπρα, όμως την ίδια στιγμή είναι χρονικό σημείο-κλειδί και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για τη χώρα μας, αναμένεται να κινηθούν και ευρύτερες δυνάμεις στο εσωτερικό της ΝΔ. 
Ο Αντώνης Σαμαράς χθες άλλωστε, από το βήμα της κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ξεκαθάρισε ότι η πρώτη συνεδρίαση μετά τις εκλογές, αφορούσε «τα άμεσα και τα επείγοντα» που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή και προανήγγειλε νέα συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου για την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, όπου όσοι βουλευτές θα μπορούν να τοποθετηθούν ανοικτά, να παρουσιάσουν προτάσεις, αλλά και αν εκφράσουν την κριτική τους. 
Αρκετοί ήταν οι βουλευτές που ικανοποιήθηκαν από την εξέλιξη αυτή, καθώς είχαν ζητήσει ήδη και δημόσια να τοποθετηθούν σε μια πιθανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως οΝικήτας Κακλαμάνης, ωστόσο υπήρχαν και κάποια γαλάζια στελέχη, όπως ο Γιώργος Βλάχος, που εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τη χθεσινή ημερησία διάταξη της συνεδρίασης, που προέβλεπε μόνο την ομιλία του κ. Σαμαρά και την εκλογή νέου Γενικού Γραμματέα. 
Ήδη από χθες το βράδυ συνεχίστηκαν τα τετ α τετ και οι συναντήσεις μεταξύ κορυφαίων στελεχών του κόμματος, με γνώμονα τη διατήρηση της ενότητας στο εσωτερικό της ΝΔ, αν και υπάρχουν διαφορετικές οπτικές για το πώς μπορεί αν επιτευχθεί αυτό, με πολλούς να κοιτούν και προς τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ωστόσο δεν ξεκινά καν καμία συζήτηση που τον εμπλέκει. 
Ο Αντώνης Σαμαράς πάντως μιλώντας προς τους γαλάζιους βουλευτές, επεσήμανε την ανάγκη να μην ξεκινήσει κύκλος εσωστρέφειας, καθώς όπως είπε, αυτή την επιδιώκουν όσοι θέλουν να υπάρχει μια αδύναμη αντιπολίτευση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίοι για το λόγο αυτό χτυπούν τον ίδιο όπως χτύπησαν και προηγούμενους αρχηγούς της παράταξης.  
Μάλιστα μίλησε για συνειδητή επιλογή ορισμένων να διαλύσουν το πολιτικό σύστημα, καθώς όπως είπε «όταν το πολιτικό σύστημα διαλύεται, τότε αναδεικνύονται άλλα «παράκεντρα» εξουσίας». Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τα στελέχη του να μην τους κάνουν το χατίρι και να παραμείνει η ΝΔ ένας ισχυρός πόλος αντιπολίτευσης που «θα στηρίζει τα σωστά και θα στηλιτεύει τα λάθη», μέχρι να κληθεί ξανά από τον ελληνικό λαό.

newpost.gr