Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, δηλώσε σήμερα σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ότι όσον αφορά την ρευστότητα των τραπεζών δεν υπάρχει κίνδυνος για τις καταθέσεις, αλλά περιορισμός για τα νέα δάνεια. Παράλληλα, θέτει βασικά ερωτήματα στην κυβέρνηση, όπως του τι διαπραγματευόμαστε καθώς η σχέση της Ελλάδας με την Ευρώπη είναι πολύπλευρη.
Συνέντευξη Ν. Μηταράκη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1

Video 1: Το βασικό ερώτημα είναι τι διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση 

Η συμφωνία με την Ευρώπη πρέπει να ολοκληρωθεί. Τα νέα, εκτός προγράμματος, μέτρα που πιθανώς χρειαστούν, εξαρτώνται από την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το 2015. Αν το 2015 δούμε συνέχεια επενδύσεων, συνέχεια εξαγωγών, νέα μέτρα δε θα χρειαστούν. Αν όμως δούμε αντιστροφή στις επενδύσεις, τις εξαγωγές, τον τουρισμό, πράγμα απεύχομαι, τότε καμία συμφωνία με την τρόικα δε μπορεί να μας σώσει, καθώς θα δημιουργηθεί μεγάλο έλειμμα στον προϋπολογισμό.

Video 2: Τα μέτρα που ίσως χρειαστούν, εξαρτώνται από την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Η μείωση του χρέους και η απομάκρυνση της τρόικας είχαν ήδη δρομολογηθεί πριν τις εκλογές. Το ερώτημα είναι ποιος θα χρηματοδοτήσει τη μείωση της λιτότητας.

Video 3: Το ερώτημα είναι ποιος θα χρηματοδοτήσει τη μείωση της λιτότητας -

Η κυβέρνηση ζητάει από τα άλλα μέλη της Ευρώπης να χαρίσει στην Ελλάδα ένα μέρος του χρέους, γεγονός που δεν αναποκρίνεται στην λογική. Επιπλέον, τονίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τις επιδοτήσεις γιατί αυτή τη στιγμή αντιτίθεται στην Ευρώπη. Τέλος, επισημαίνει ότι η μείωση του χρέους είχε ήδη δρομολογηθεί, η αποχώρηση της Τρόικα ήταν προγραμματισμένη για τέλη Φεβρουαρίου και το δικαίωμα της χώρας να διανέμει το 70% του επιπλέον πλεονάσματος σε κοινωνική πολιτική είναι επίσης συμφωνημένο.

Video 4: 
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί τις επιδοτήσεις γιατί αυτή τη στιγμή αντιτίθεται στην Ευρώπη