Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος: Θα επιστρέψουν στο Δημόσιο όλοι οι απολυμένοι - Μόλις 1.065 αυτοί που δεν μισθοδοτούνται


Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στο Δημόσιο, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος , μιλώντας στον Ρεάλ Fm.
Ερωτηθείς τι θα κάνει σε σχέση με τις επαναπροσλήψεις απολυμένων του προηγουμένου, μνημονιακού διαστήματος, ανέφερε: «Είναι ένα θέμα που το θεωρούμε ζήτημα δικαιοσύνης και σε ό, τι με αφορά την αποκατάσταση μιας αντισυνταγματικότητας. Η δαπάνη δεν θα είναι μεγάλη και ούτως ή άλλως θα συμψηφιστεί με ήδη προβλεπόμενες δαπάνες προσωπικού - προσλήψεων ».
«Ξέρετε» , συνέχισε, «πόσοι έχουν απολυθεί και δεν μισθοδοτούνται? 1.065. Παραμένουν στη θέση τους, για παράδειγμα, πάρα πολλοί με δικαστικές αποφάσεις ».
Στο ερώτημα αν θα επιστρέψουν μόνο όσοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε:  «Όχι, όλοι θα επιστρέψουν, όλοι οι απολυμένοι. Το κόστος μισθοδοσίας των περισσότερων από αυτών ήδη καταβάλλεται γιατί έχουν παραμείνει στη θέση τους λόγω δικαστικών αποφάσεων ή επειδή εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και τους καταβάλλεται ένα τμήμα των αποδοχών τους ».
Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης , «η επιβάρυνση είναι μόλις 33 εκατ. ευρώ, είναι μεγάλο ποσό, αλλά εξασφαλίζεται ».


aftodioikisi.gr