Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

OI "ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ" ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

ΟΙ  «ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΒΟΛΟΥ
Όταν  η ποίηση συναντά το λυρισμό
και τα ερωτικά τραγούδια
του Γρηγόρη Μπιθικώτση  
και του Μάνου Χατζιδάκι  
το συναίσθημα…
Η “MusicView-Κοιν.Σ.Επ.» διοργανώνει και παρουσιάζει την
ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ ΔΟΓΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «ΙΑΜΒΟΣ»
ΣΤΗ ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«Όταν οι ηχηρές σιωπές του έρωτα, τραγουδούν Μπιθικώτση- Χατζιδάκι»
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ, την Παρασκευή 28 Μαρτίου και ώρα 21:30, θα λάβει χώρα η μουσική παράσταση της ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ που βασίζεται στο νέο βιβλίο της «Ηχηρές σιωπές του έρωτα» που κυκλοφορεί από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ:ΛΟΓΟΣ -ΕΙΚΟΝΑ-ΜΟΥΣΙΚΗ
Η συγγραφέας Άννα Μπιθικώτση συντροφιά με τους καλλιτέχνες που την πλαισιώνουν, συνδέει με τις δραματοποιημένες αφηγήσεις της που βασίζονται σε αποσπάσματα  του βιβλίο της «Ηχηρές σιωπές του έρωτα» τα ερωτικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι τα οποία  αποδίδονται από τον ερμηνευτή Σωτήρη Δογάνη συνοδεία του Μουσικού  Συνόλου  «ΙΑΜΒΟΣ»( Κωνσταντίνος Γράβος - τρομπέτα, Σέβη Μαζέρα- πιάνο και Ζαφειρούλα Χαντή - βιολοντσέλο) , ενώ περίτεχνα και ευρηματικά προβάλλονται videoclip ανάλογου περιεχόμενου.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ: Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ  ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΣΤΗΣ
Ένα ποιητικό οδοιπορικό μέσα από τις βιωματικές μνήμες της κόρης του Σερ Μπιθί ,Άννας Μπιθικώτση. Αποδίδονται συνθέσεις του Γρηγόρη Μπιθικώτση , μεταξύ αυτών: «Επίσημη αγαπημένη », «Μια γυναίκα φεύγει», «Ο έρωτας γεννήθηκε για δύο» κ.α
·        Σενάριο: Άννα Μπιθικώτση
·        Σκηνοθεσία: Αθηνά Αβούρη
·        Διοργάνωση: «Music View-ΚΟΝ.Σ.ΕΠ»
·        Είσοδος 6 ευρώ
·        Σκίτσα του βιβλίου που δημιούργησε ο Μάνος Σταματινός  θα εκτεθούν στο φουαγιέ του θεάτρου
·        Έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ¨ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α΄ΜΕΡΟΣ

1.ΟΡΧΗΣΤΙΚΟ: ΤΟ ΒΑΛΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ
2.ΒΙΝΤΕΟ: ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
3.ΑΠ΄ΟΛΑ Τ΄ ΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ
4.ΑΣΠΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
5.ΒΙΝΤΕΟ: ΝΥΧΤΕΣ ΛΕΥΚΕΣ
6.ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΜΟΥ ΤΗ ΛΥΠΗ
7.ΤΖΟΚΟΝΤΑ
8.ΑΧ! ΟΥΡΑΝΕ
9.ΒΙΝΤΕΟ:ΑΝΝΑ
10. ΚΑΘΕ ΚΗΠΟΣ
11.ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΣ ΣΤΗ ΞΕΝΙΤΙΑ
12. ΧΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ
13.Τ' ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΙΑ

Β΄ΜΕΡΟΣ

14. ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ
15:ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ
16.ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ
17.ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΦΕΥΓΕΙ
18.Ο ΕΡΩΤΑΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΔΥΟ
19.ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΟΥ
20.ΣΤΟΥ ΜΠΕΛΑΜΙ
21.ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΖΑΡΙΑ
 22.ΕΓΝΑΝΤΙΑΣ 406
 23.ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ

 24.ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΔΥΟ ΑΛΟΓΑ

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ρίχνει τις μάσκες με την τρίτη εγκύκλιό της για την αξιολόγηση. Εντείνει τον αυταρχισμό μπροστά στην μαζική αντίσταση του εκπαιδευτικού κόσμου.


Το ΔΣ καταδικάζει και καταγγέλει την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Η συγκυβέρνηση, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ προχωρεί στον αυταρχικό κατήφορό της θεωρώντας ότι με το εντέλεσθαι μπορεί να αναστρέψει το αντικειμενικό γεγονός ότι 60 χιλιάδες περίπου εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έκαναν κουρελόχαρτα την πολιτική της αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων.
Θεωρεί ότι επιστρατεύοντας τους ωμούς εκβιασμούς και τον αυταρχισμό θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνμημα του κλάδου. Μπροστά στην οργανωμένη αντίσταση των εκπαιδευτικών επισπεύδει την πορεία ιδιωτικοποίιησης της εκπαίδευσης. Βάζει όλα τα μέσα προκειμένου να επιβάλλει τις αντιλαϊκές-αντιεκπιδευτικές επιλογές της καλώντας τους διευθυντές να συγκροτήσουν απευθείας ομάδες εργασίας. Συγκρότηση ομάδων εργασίας με το βούρδουλα, δηλαδή. Πλήρης τραγέλαφος...
Επιβεβαιώνεται η θέση ότι ο ρόλος των στελεχών της εκπαίδευσης, είναι ρόλος εφαρμοστών της κρατικής πολιτικής για την εκπαίδευση μέσα στο σχολείο. Ο αγώνας αντικειμενικά σκληραίνει.
Επιβεβαιώνεται ηθέση του Συλλόγου ότι δεν έχει θέση στον κλάδο όποιος τρέχει να υλοποίησει τις ταξικές πολιτικές κόντρα στα συφέροντα των εργαζόμενων εκπαιδευτικών που τις αντιμάχονται από τη μια και από την άλλη κόντρα στα συμφέροντα των εργαζόμενων γονιών που τις υφίστανται (ιδιωτικόκοποίησεις, συμπτήξεις, συγχωνεύσεις, χαράτσια πετρελαίου κλπ).
Επιβεβαιώνεται επίσης η θέση ότι όσο η εξουσία παραμένει σε όσους εξυπηρετούν την αγορά και τη δράση των επιχειρηματιών στην εκπαίδευση, τόσο οι όποιες κατακτήσεις μας θα είναι υπό αίρεση, θα έχουμε να αντιμετωπίζουμε σειρά ελιγμών σε βάρος μας, θα είμαστε σε δύσκολή θέση. Γι’αυτό και οι αγώνες μας πρέπει να μη χάνουν το σταθερό προσανατολισμό μιας άλλης οργάνωσης της κοινωνίας, με μια εκπαίδευση προς όφελος των αναγκών μας και όχι της καπιταλιστικής αγοράς.
Το σωματείο χαιρετίζει τους συναδέλφους που ασταμάτητα έβαζαν ως και τη Δευτέρα τη δική τους σφραγίδα στις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων, δίνονας τα δικά τους μηνύματα για αντίσταση.
Το σωματείο καλεί τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να υπερασπίσουν τις απόφασεις των συλλόγων διδασκόντων όπου εκφράστηκε η κοινή διάθεση να μπουν εμπόδια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική συγκυβέρνησης – ΕΕ.
Συνεχίζουμε τη μάχη ενάντια την αξιολόγηση.  Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση να παίρνουμε αποφάσεις άρνησης συγκρότησης ομάδων εργασίας. Η συγκρότηση των ομάδων εργασίας είναι πάντα ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει να καταλήξουν σε άρνηση, ψηφίζοντας το σχετικό πρακτικό. Ειδικά σήμερα, μετά από την νέα εγκύκλιο.

Καλούμε τους διευθυντές να μη σπεύσουν να υλοποιήσουν εντολές αντίθετες στις αποφάσεις του κλάδου, αν φυσικά νιώθουν ότι ανήκουν στον κλάδο αυτό. Ακόμα και στην περίπτωση που ορίζει κάποιος διευθυντής ομάδες εργασίας, δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή μας. Δεν συμμετέχουμε στις ομάδες. Να μην κουνήσουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι για την αυτοαξιολόγηση.

Τέλος, καλεί τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση, να πάρουν μέρος στις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου να δόσουν αγωνιστική απάντηση που θα μπλοκάρει και τη νέα επιχείρηση τρομοκρατίας και φίμωμασης των εκπαιδευτικών. Καλεί όλους τους συναδέλφους να παρακολουθησουν το έκτακτο ΔΣ του Συλλόγου και τη Γενική Συνέλευση του κλάδου, που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Το ΔΣ τονίζει για ακόμα φορά ότι θα παραμείνει σταθερά στο πλευθρό των εργαζομένων εκπαιδευτικών.

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος                                      Τσίγκος Στέφανος

TA ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ... ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ !!!



Πρόσφατα ρωτήθηκε ο κ. Δήμαρχος από το Μάρκο Σκούφαλο, από ποιο κωδικό θα πληρωθεί  όλος αυτός ο χορός διαφημίσεων που βλέπουμε στα ΜΜΕ, αφού ούτε από Δημοτικό Συμβούλιο έχει περάσει κάτι τέτοιο ούτε από οικονομική επιτροπή. Η απάντηση ήταν ότι δεν  πρόκειται για διαφήμιση , αλλά για δελτία τύπου, που απλά τα ΜΜΕ αν θέλουν τα βάζουν αν  θέλουν όχι! Τόσο απλά και κουτοπόνηρα!

Η δημοτική αρχή  διαφημίζει το έργο της, αλλά να είναι σίγουρη ότι θα το πληρώσει από την τσέπη της.
Ωστόσο δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε ότι τα όμορφα βίντεο , οι καλαίσθητες φωτογραφίες , τα χρώματα που εμπνέουν και προκαλούν ευφορία  στον πολίτη καθώς γυρίζει τις σελίδες στα twitter και  στα facebook, αφορούν στο αυτονόητο,  σε έργα που έπρεπε να γίνουν  , προγραμματίστηκαν πριν χρόνια,   είναι τα δικά του  λεφτά, είναι  οι περικοπές των συντάξεων και των μισθών , είναι  τα αυξημένα τέλη , το ειδικό τέλος της ΔΕΥΑΝΧ, τα ανταποδοτικά  των σκουπιδιών , είναι αυτό που του οφείλεται  και όχι του το χάρισαν  και είναι πολύ λιγότερο από αυτό που του αξίζει . Αυτή είναι η μια πλευρά η στημένη στο επικοινωνιακό  γίγνεσθαι των καιρών μας .
Υπάρχει και η άλλη , αυτή που δεν φαίνεται και δεν χρειάζεται μνα γίνεται γνωστή.
Η δημοτική αρχή  δυο μήνες πριν από τις εκλογές κατά πάγια τακτική των τριάντα χρόνων  εμπειρία της, έχει αποφασίσει να τα δώσει όλα προκειμένου να  υποκλέψει τις ψήφους  των πολιτών. Έτσι στην τελευταία συνεδρίαση της  Επιτροπής ποιότητας Ζωής αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία  να τροποποιηθεί ο κανονισμός  για τους κοινόχρηστους χώρους προκειμένου να  υλοποιήσει υποσχέσεις  σε ημετέρους ο Δήμαρχος με τον αντιδήμαρχό του κ. Στεφάνου!
Έτσι αποφασίστηκε η κατά παρέκκλιση  κατάληψη χώρων και η διάθεση  τους,   σε μαγαζιά  με τραπεζοκαθίσματα . Σαφώς θα μπορούσε  να είχε  περάσει  μια τέτοια διάταξη ,  όταν  συντασσόταν ο κανονισμός , εφόσον υπήρχε τεκμηριωμένη πρόταση από την τεχνική υπηρεσία  και τις εμπλεκόμενες  κατά αρμοδιότητα υπηρεσίες του Δήμου .
Σήμερα ,απόντων των υπηρεσιών όλων , άρον αρον προσαρμόζεται ο ψηφισμένος κανονισμός  για εξυπηρέτηση  ημετέρων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, παραμένει σταθερή στις ξεκάθαρες διαδικασίες  γιατί μόνο  έτσι μπορεί  να ξεπεραστεί αυτή η βαρβαρότητα  και η αδικία  που βιώνει ο κόσμος καθημερινά  και οι κάθε κατηγορίας επαγγελματίες  γνωρίζουν   από πρώτο χέρι είτε στα μαγαζιά του κέντρου ,είτε στα χωριά.
Γι αυτό και αξίζει της καθολικής ψήφου του Χιώτικου λαού!

ΚΛΑΙΡΗ ΓΙΟΜΕΛΟΥ-ΚΩΣΤΑΛΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ


ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ Ε2 ΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑ

Πώς θα συμπληρώσετε σωστά το έντυπο Ε2 για ακίνητα & ενοίκια
Η διαδικασία υποβολής της φορολογικής δήλωσης για το 2014, ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης, 20 Μαρτίου και όσοι διαθέτουν ακίνητα, τα οποία εκμισθώνουν, τα έχουν παραχωρήσει ή είναι κενά πρέπει να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο Ε2. 
Σημειώνεται ότι, το έντυπο Ε2 συμπληρώνεται και υποβάλλεται πριν από την οριστική υποβολή του βασικού εντύπου της φορολογικής δήλωσης Ε1. 
Ακολουθούν ερωτήσεις και απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση του εντύπου Ε2.
1. Πώς υποβάλλεται το έντυπο Ε2 της συζύγου σε περίπτωση εγγάμων;
Στην περίπτωση εγγάμων και εφόσον η σύζυγος έχει εισοδήματα από ακίνητα, που ανήκουν στη δική της κυριότητα, έχει υποχρέωση υποβολής του εντύπου Ε2, είτε χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς της κωδικούς πρόσβασης, είτε του υπόχρεου συζύγου, με την επιλογή «Ε2 συζύγου».
2. Συμπληρώνω σωστά την αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα των ακινήτων και εμφανίζεται μήνυμα «το πεδίο δέχεται μόνο αριθμητικούς χαρακτήρες». Τι πρέπει να κάνω;
Στο πεδίο που αναγράφετε το ποσοστό συνιδιοκτησίας θα πληκτρολογήσετε το ποσοστό που σας αναλογεί και όχι το σύμβολο (%).
3. Είναι δυνατόν να φορολογηθώ για ανείσπρακτα ενοίκια;
Σε φορολογία υπόκειται η απαίτηση ποσού και όχι η είσπραξη. 
Στις περιπτώσεις των μισθωμάτων που αποδεδειγμένα δεν εισπράχθηκαν, παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογουμένους να μη φορολογηθούν, εφόσον εκχωρήσουν την απαίτησή τους στο Δημόσιο. Αυτό γίνεται - εκχώρηση δικαιώματος - με απλή έγγραφη δήλωση του υπόχρεου στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., μέσα στο οικονομικό έτος που τα εισοδήματα αυτά φορολογούνται. Με την έγγραφη δήλωση, παραδίδονται στον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. τα αποδεικτικά της εκχωρούμενης απαίτησης.
Ο εκμισθωτής θα συμπληρώσει στο έντυπο Ε2 τα στοιχεία του ακινήτου, γράφοντας στο ονοματεπώνυμο ενοικιαστή, «εκχώρηση δικαιώματος στο Δημόσιο», χωρίς ποσά, αναγράφοντας μόνο τους μήνες μίσθωσης και τον ΑΦΜ του ενοικιαστή.
4. Πώς συμπληρώνω ένα κενό ακίνητο (οικία, γραφείο, κ.λπ.);
Στην αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακινήτων περιγράφετε το ακίνητο στις αντίστοιχες στήλες. 
Στα στοιχεία ενοικιαστή, στο πεδίο ονοματεπώνυμο γράφετε τη λέξη κενό, στο πεδίο αριθμός φορολογικού μητρώου δεν γράφετε τίποτα και στη διάρκεια ενοικίασης γράφετε τους μήνες που το συγκεκριμένο ακίνητο παρέμενε κενό.
Τέλος, στο πεδίο ποσοστό συνιδιοκτησίας γράφετε το ποσοστό που σας ανήκει (χωρίς το σύμβολο %).
5. Πώς συμπληρώνω μια κύρια κατοικία (μέχρι 200 τ.μ.) που έχει παραχωρηθεί από γονείς προς τα παιδιά ή και αντίστροφα;
Στην αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακινήτων περιγράφετε το ακίνητο στις αντίστοιχες στήλες. 
Στα στοιχεία ενοικιαστή, στο πεδίο ονοματεπώνυμο γράφετε τη λέξη δωρεάν παραχώρηση, στο πεδίο αριθμός φορολογικού μητρώου γράφετε τον ΑΦΜ του προσώπου που κατοικεί στο ακίνητο και στη διάρκεια ενοικίασης γράφετε τους μήνες παραχώρησης.
Τέλος, στο πεδίο ποσοστό συνιδιοκτησίας γράφετε το ποσοστό που ανήκει στον παραχωρητή (χωρίς το σύμβολο %).
6. Πώς συμπληρώνω ένα ακίνητο που έχω παραχωρήσει σε τρίτο πρόσωπο (φίλο, αδερφό κ.λπ.);
Στην αναλυτική κατάσταση για τα μισθώματα ακινήτων περιγράφετε το ακίνητο στις αντίστοιχες στήλες. 
Στα στοιχεία ενοικιαστή, στο πεδίο ονοματεπώνυμο γράφετε τη λέξη δωρεάν παραχώρηση, στο πεδίο αριθμός φορολογικού μητρώου γράφετε τον ΑΦΜ του προσώπου που κατοικεί στο ακίνητο και στη διάρκεια ενοικίασης γράφετε τους μήνες παραχώρησης.
Τέλος, στο πεδίο ποσοστό συνιδιοκτησίας γράφετε το ποσοστό που ανήκει στον παραχωρητή (χωρίς το σύμβολο %) και συμπληρώνετε τη στήλη 11 με το τεκμαρτό μηνιαίο μίσθωμα και το αντίστοιχο ποσό στη στήλη 13, 14, 15.
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

e-poli.gr

Μαστιχοπαραγωγοί: Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Χιακή Συμπολιτεία ή αλλιώς άνθρακες ο θησαυρός.




                Μετά από πρόσκληση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε στις 6-3-2014 συγκέντρωση στο Πυργί με ομιλήτρια τη βουλευτή Σάμου του κόμματος αυτού κα Καλογερή, με θέμα τα προβλήματα των μαστιχοπαραγωγών.
                Στη συζήτηση ακούσθηκαν, εκτός από κάποιες προτάσεις και παρατηρήσεις, τέσσερις βασικές απόψεις.
Η πρώτη πρόταση σχετικά με το φορολογικό, ήταν η πρόταση της ΠΑΣΥ και της Λαϊκής Συσπείρωσης από το Γιάννη Νομικό υποψήφιο δημοτικό Σύμβουλο, που αφορούσε στη μη φορολόγηση των μικρομεσαίων αγροτών.  Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και τήρηση βιβλίων και στοιχείων για εισοδήματα άνω των 40.000 συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Για τις αποζημιώσεις, πλήρη κάλυψη του καταστραφέντος κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ, χωρίς όρους και αποκλεισμούς, ενώ σχετικά με την αναγκαστικότητα της Ε.Μ.Χ.  η ριζική διαφωνία   με την άρση της γιατί τη θεωρούμε ως  όρο επιβίωσης για τους μαστιχοπαραγωγούς της Χίου.
Η δεύτερη πρόταση κατατέθηκε  από τον πρόεδρο της Ένωσης και περιλάμβανε ανάμεσα στα άλλα τη δίκαια φορολόγηση. Έναν όρο που εφεύρε ο κ. Μονίαρος για να καλύψει τη συμφωνία του με τις θέσεις της ΠΑΣΕΓΕΣ, με κάποιες μικροβελτιώσεις που προστέθηκαν από το Δ.Σ. της Ε.Μ.Χ. για εσωτερική κατανάλωση, καθώς και κύρια την ουσιαστική συμφωνία του με τη φορολόγηση των αγροτών.
Η τρίτη πρόταση που κατατέθηκε από παρευρισκόμενο, ήταν υπέρ της φορολόγησης των αγροτών σύμφωνα με το νόμο, κατά της καταβολής αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές και υπέρ της άρσης της αναγκαστικότητας της Ένωσης. Ο καθείς καταλαβαίνει τους σκοπούς  και το νόημα αυτής της πρότασης καθώς και τα συμφέροντα που αυτή εξυπηρετεί.
Η τέταρτη πρόταση δεν ήταν πρόταση. Κατατέθηκε από τους οργανωτές της εκδήλωσης και συνοπτικά έλεγε ότι δεν υπάρχει πρόταση, ότι η συνάντηση είχε τον σκοπό να ακούσουν τους αγρότες και έτσι να διαμορφώσουν τις θέσεις τους, που θα τις εφαρμόσουν όταν γίνουν κυβέρνηση! Μέχρι τότε δηλαδή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Σε επίμονες μάλιστα ερωτήσεις  σχετικά με την αναγκαστικότητα, προς την κα Καλογερή, αυτή απάντησε ότι όταν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση ( οποία βεβαιότητα ),  θα παζαρέψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση τη διατήρησή της και στη συνέχεια αντιλαμβανόμενη την γκάφα ολκής που έκανε προσπάθησε να τα μπαλώσει λέγοντας το άκρως αντιφατικό  ότι θα παζαρέψει και θα απαιτήσει.
              Περιμέναμε λοιπόν με αγωνία, τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες μας ήρθαν πριν από λίγες ημέρες σαν προτάσεις της Χιακής Συμπολιτείας. Το γιατί ας το αναλογισθεί ο καθένας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν έχει πρόταση χωρίς να έχει πρόταση, αφού αυτή θα είναι πρόταση της δημοτικής του παράταξης και έτσι δε δεσμεύεται σε σχέση με όσα έχει πει μέχρι σήμερα, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι πήρε καλά μαθήματα από τους συντρόφους, πρώην Πασόκους, που προσχώρησαν σ’ αυτόν,  οι οποίοι είχαν διακριθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στη μετατροπή  του μαύρου  σε άσπρο.
Ας δούμε λοιπόν τι προτείνει ή τι δεν προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ:
1.  Απουσιάζει τελείως από τις θέσεις του το φορολογικό. Πράγμα που σημαίνει ότι αποδέχεται τις κυβερνητικές θέσεις για 13% φορολόγηση και τήρηση βιβλίων και στοιχείων από τους αγρότες.
2. Στο θέμα των αποζημιώσεων ζητά ¨να μην εγκαταλειφθεί η προσπάθεια διεκδίκησης ειδικών προγραμμάτων από την Ε.Ε και το υπουργείο Γεωργίας¨.  Καμία τοποθέτηση στο απόλυτα συγκεκριμένο θέμα της πλήρους αποζημίωσης όλων ανεξαιρέτως των πληγέντων από την καταστροφική πυρκαγιά του 2012.
3. Στο θέμα της αναγκαστικότητας της Ε.Μ.Χ. ζητά ¨να προετοιμασθεί ο οργανισμός για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου¨, (τι κομψή διατύπωση), δηλαδή να γίνει αποδεκτή η άρση της αναγκαστικότητας. Ούτε καν παζάρια λοιπόν, ούτε απαιτήσεις όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, όπως μας διαβεβαίωσε η κ. Καλογερή.
Ακόμα το σοβαρό αυτό θέμα εξαφανίζεται από τη σύνοψη των θέσεων της Συμπολιτείας, ενώ διατυπώνεται σαφώς και ευκρινώς στο αναλυτικό κείμενο των θέσεων του. Προφανώς γιατί καίει.
4.   Ζητά μείωση   της  παραγωγής  του  μαστιχιού,   ταυτόχρονα  επέκταση καλλιέργειας σε Δαφνώνα, Βερβεράτο και Θυμιανά και είσοδο με κίνητρα νέων καλλιεργητών. Δηλαδή παραπέρα μείωση του εισοδήματος των αγροτών που παραμένει στάσιμο, αν όχι συνεχώς μειούμενο τα τελευταία τουλάχιστο 10 χρόνια. (Προφανώς όμως αγνοεί ότι οι αγρότες των περιοχών αυτών συνεχώς και αδιαλείπτως ασχολούνται με τη μαστιχοκαλλιέργεια).
5.    Ζητά τη δημιουργία αποθεματικού κεφαλαίου  για την εξάλειψη των κινδύνων από την έκθεση της ΕΜΧ στον τραπεζικό δανεισμό, χωρίς να μας πει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό. (Σύμφωνα με τους οικονομικούς κανόνες που εμείς γνωρίζουμε αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη μείωση της τιμής  παραγωγού ή την αύξηση της τιμής  καταναλωτή).
6.     Όλα   τα   παραπάνω   σε  συνδυασμό   με   τις  υπόλοιπες  δευτερεύουσες προτάσεις  του  οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδο των μικροκαλλιεργητών από την παραγωγή και τη συγκέντρωση του φυτικού κεφαλαίου σε λίγους.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους μαστιχοκαλλιεργητές της Χίου, τους εργάτες, άλλους αγρότες, εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους, στους μικρομεσαίους επαγγελματίες και τους καλούμε να απομονώσουν όλες αυτές τις προτάσεις και αυτούς που τις εκφράζουν, γιατί το μόνο που επιδιώκουν είναι την ολοκληρωτική καταστροφή των σκληρά εργαζόμενων αγροτών – μαστιχοκαλλιεργητών.

Τους καλούμε να σπάσουν τις αλυσίδες με  τις οποίες τους έχουν δεμένους και ξεκινώντας από τις επικείμενες εκλογές να ανοίξουν το δρόμο για τη δική τους εξουσία, ανατρέποντας το σημερινό τέλμα στο Δήμο, στην Περιφέρεια, δυναμώνοντας το ΚΚΕ στην Ευρωβουλή τη μόνη εγγύηση για τη λαϊκή εξουσία.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ -ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

DSC02982 - Αντίγραφο.JPGΑντρέας Μπάλλας: Γεννήθηκε το 1978 στην Αμαλιάδα, μεγάλωσε στην Ακράτα και τέλειωσε το Λύκειο στο Αίγιο Αχαΐας. Σπούδασε στο Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π. Αθηνών όπου συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα ενάντια στην αντι-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Αρσένη. Μετά τη στρατιωτική του θητεία εργάστηκε ως ιδιωτικός υπάλληλος στην Αθήνα. Το 2005 διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση και εγκαταστάθηκε στη Λέσβο, όπου δούλεψε στα Λύκεια Πέτρας και Μανταμάδου.
Από το 2005 δεν έχει λείψει στιγμή από την σχολική τάξη και από τους εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Από το 2007 εκλέγεται τακτικά στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου. Σήμερα είναι γενικός γραμματέας της Ένωσης και μέλος της Ε.Γ. του νομαρχιακού τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. Προσπάθησε να συμβάλει στην αναζωογόνηση του εκπαιδευτικού και του εργατικού κινήματος στο νησί, συμμετέχοντας στον Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και στην ίδρυση της Εργατικής Λέσχης, καθώς και στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση της επαναστατικής Αριστεράς που κατέληξαν στην ίδρυση και ανάπτυξη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.. Είναι μέλος της Αριστερής Ανασύνθεσης. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά».

IMGP1359f.jpgΣτρατής Παυλής: Γεννήθηκε το 1967 στη Μυτιλήνη και μεγάλωσε στο Σκουτάρο. Τελείωσε το Λύκειο Καλλονής και είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε ενεργή πολιτική και συνδικαλιστική δράση στο πλαίσιο των Συλλόγων Φοιτητών Ιατρικής Σχολής και Οικότροφων Φοιτητικής Εστίας– ήταν μέλος του Δ.Σ. του δεύτερου συλλόγου επί 3ετία. Συμμετείχε στην ίδρυση της οργάνωσης της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) και της φοιτητικής παράταξης της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης (Ε.Α.Α.Κ.), ενώ είναι μέλος του Νέου Αριστερού Ρεύματος από την ίδρυση του το 1990.
Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας δραστηριοποιήθηκε στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος. Ως ειδικευόμενος γιατρός του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην Αθήνα συμμετείχε στην ίδρυση του πολιτικού και συνδικαλιστικού σχήματος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών (Α.Ρ.Σ.Ι.).
Από το 2003 ζει μόνιμα στη Άντισσα, όπου εργάζεται ως Παθολόγος στο τοπικό Κέντρο Υγείας. Συμμετείχε στον Συντονισμό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου καθώς και στην Επιτροπή «Δεν πληρώνω», που συγκροτήθηκε για τη μαζική ανυπακοή στους φόρους-χαράτσια. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου και ιδρυτικό μέλος της Εργατικής Λέσχης Λέσβου. Ήταν υποψήφιος βουλευτής Λέσβου στις εκλογές του 2000 με το Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΜΕ.Ρ.Α.) και στις εκλογές του Μαΐου του 2012 με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.. Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, με το σχήμα «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά».
Τάκης (Σεβαστός) Διαμαντίδης: Γεννήθηκε στο Μαραθόκαμπο της Σάμου το 1960. Σπούδασε Φυσικός και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη “Μαθηματική μοντελοποίηση στις Φυσικές Επιστήμες”. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, ζει στη Σάμο και εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Διαμαντίδης.jpgΑπό τα μαθητικά του χρόνια ήταν ενταγμένος στην Αριστερά και συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα καθώς και σε διάφορες συλλογικότητες και κινητοποιήσεις για την αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων. Από το διορισμό του και μετά συμμετείχε ενεργά σε όλους τους συνδικαλιστικούς αγώνες του κλάδου για την επίλυση εργασιακών θεμάτων αλλά και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Εκπαίδευσης. Υπήρξε για τέσσερα χρόνια αιρετό μέλος του υπηρεσιακού συμβουλίου Β΄θμιας εκπαίδευσης Σάμου. Εδώ και πολλά χρόνια εκλέγεται στο διοικητικό συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. Σάμου (τα τελευταία στη θέση του προέδρου). Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος με την «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά».
Θεωρεί πως σήμερα- περισσότερο από ποτέ- έχουν γίνει φανερά, από τη μια, η χρεοκοπία του παραγοντισμού και της διαχειριστικής πολιτικής των “ειδικών” στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και από την άλλη η ανάγκη διαμόρφωσης ενός μαζικού, πολιτικοποιημένου και ανατρεπτικού κινήματος που θα παρέμβει αποφασιστικά προκειμένου να αλλάξει την κατάσταση. Για τη διαμόρφωση αυτού του κινήματος είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί.


P9130231 - Αντίγραφο.JPGΠαντελής Καλόγερος: Γεννήθηκε στην Λαγκάδα της Χίου το 1967 και αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Χίου. Μετά από ένα ατύχημα όταν ήταν 15 χρονών, ζει κάτω από συνθήκες αναπηρίας (τετραπληγία). Αυτό δεν τον εμπόδισε να τελειώσει το Λύκειο και να συνεχίσει τις σπουδές του στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά, στο τμήμα Λογιστικής. Σήμερα εργάζεται στον Δήμο Χίου. Συμμετέχει ενεργά σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες για τους ανθρώπους με αναπηρία καθώς επίσης στο αντιρατσιστικό, εργατικό κίνημα. Μέλος της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. από την ίδρυσή της, ήταν και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» το 2010.

Ασχολείται με τον αθλητισμό από το 2000, πανελληνιονίκης στην κολύμβηση, και από το 2005 στην δισκοβολία. Ιδρυτικό μέλος του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ και αντιπρόεδρος, ιδρυτικό μέλος και πρώτος αθλητής με αναπηρία στον αθλητικό σύλλογο ΑμεΑ ΙΩΝΕΣ. Μέλος της εθνικής ομάδας στίβου από το 2006 μέχρι το 2012, δύο φορές ολυμπιονίκης με αναπηρία (6η θέση στο Πεκίνο το 2008 και 7η θέση το 2012 στο Λονδίνο). 3η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ολλανδίας το 2006,  2η θέση το 2007 στην Ταϊβάν, 4η θέση το 2011 στην Νέα Ζηλανδία και 1η θέση το 2009 στην Τυνησία. Κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στην δισκοβολία (οκτώ φορές ρέκορντμαν στο δικό του ρεκόρ από το 2005). 

Ανταρσία στο Αιγαίο – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Ανταρσία στο Αιγαίο –
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Λέσβος: 6977811114
Σάμος: 6973812817
Χίος: 6946062167

24-3-2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ – ΒΑΣΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
Η Ανταρσία στο Αιγαίο παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου τους υποψηφίους της για τις περιφερειακές εκλογές το Β. Αιγαίο και βασικές θέσεις της για την προεκλογική παρέμβαση.
Υποψήφιος περιφερειάρχης εκλέχτηκε από την παράταξη ο εκπαιδευτικός Ανδρέας Μπάλλας, αντιπεριφερειάρχης Λέσβου ο γιατρός Στρατής Παυλής, Σάμου ο εκπαιδευτικός Τάκης Διαμαντίδης και Χίου ο δημοτικός υπάλληλος Παντελής Καλόγηρος. [Βιογραφικά στο συνημμένο]

Αναλυτικότερα οι θέσεις της Ανταρσίας στο Αιγαίο θα παρουσιαστούν σε ανοιχτή σύσκεψη-εκδήλωση στη Μυτιλήνη και στα άλλα νησιά το επόμενο διάστημα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται περιοδείες στελεχών του ψηφοδελτίου. 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΠΥΡΓΙ

Καλούμε όλους τους φορείς και συμπολίτες των χωριών μας στην εκδήλωση ενημέρωσης – διαμαρτυρίας  με θέμα τις εξελίξεις στην  Υγεία, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:30 μμ στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πυργίου.
 Θα μιλήσουν εκπρόσωποι του Ιατρικού συλλόγου, του συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου, του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου, του συλλόγου οδοντιάτρων, του συλλόγου  φαρμακοποιών καθώς και εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Πυργίου.
*                                            Το πρόβλημα στην υγεία δεν είναι κλαδικό,
 είναι κοινωνικό και μας αφορά όλους
*                                            Παλεύουμε να παραμείνει ανοιχτό και πλήρως στελεχωμένο το Κέντρο Υγείας Πυργιού

*                                          Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους

'ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΒΥΘΟΥ¨ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ



Αλλαγή σχεδίων έφερε η μη απόκτηση από ότι όλα δείχνουν των Φρεγατών ανοιχτής θάλασσας έστω και με την ενοικίαση από το Γαλλικό Ναυτικό που είχε πέσει στο τραπέζι κατά την επίσκεψη του Ολάντ στην Ελλάδα.

 Αρκετοί Έλληνες πολιτικοί τότε είχαν πανηγυρίσει με την εκλογή Ολάντ ,αλλά αποδείχθηκε τόσο λίγος και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Σαρκοζί .

Ας όψεται όμως στην Ελλάδα που κάποιοι φρόντισαν να “κανιβαλίσουν “ την Φρεγάτα Μπουμπουλίνα και να την αποσύρουν πρόωρα στερώντας την από το Ναυτικό μας (οι ευθύνες είναι και στους ίδιους) από την Αντιαεροπορική Άμυνα του Αιγαίου σε πλοία επιφανείας !

Αν αναλογιστούμε ότι και κάποιοι άλλοι φρόντισαν να κατεβάσουν εντελώς πρόωρα και χωρίς κανένα σχεδιασμό τα Αεροπλάνα Ναυτικής Συνεργασίας ,σε έναν τομέα που η Ελλάδα ήταν πρωταγωνιστής στη συλλογή πληροφοριών του ΝΑΤΟ , αφήνοντας την Τουρκία να αλώσει το Αιγαίο με τα” CN-235” ου πρόσφατα αναβαθμίστηκαν .

 Με την παραλαβή δε του πρώτου αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW&C) της εταιρείας Boeing. η Τουρκία κυριαρχεί στο Αιγαίο από πλευράς πληροφοριών !

 Στα πλοία επιφανείας είχαμε την ανακοίνωση του Τούρκικου Ναυτικού για την ναυπήγηση του μίνι Αεροπλανοφό
ρου (Ελικοπτεροφόρου στην ουσία ) Αφού με ανακοίνωση του Προέδρου της κατασκευάστριας Ισπανικής εταιρίας δεν κατασκευάζεται καταπέλτης απογείωσης μαχητικών !

Τα Υποβρύχια της Ελλάδος ήταν η έσχατη λύση για την άμεση αντιμετώπιση των Τουρκικών Ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο και η εισήγηση των Επιτελείων πέρασε στον ΥΕΘΑ Αβραμόπουλο που τράβηξε τον” Άσσο” κερδίζοντας την παρτίδα !

 Δεν πέρασε ευτυχώς η πρόταση κάποιων να αποσύρουν για κάθε καινούργιο Υποβρύχιο και ένα παλαιό ,την στιγμή που με ελάχιστα χρήματα και με την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε μπορούμε και να τα συντηρήσουμε και δεν ήταν τυχαία από ότι φάνηκε η παραγγελία των μπαταριών των Υ/Β πριν από λίγους μήνες !


πηγη hellas- lyste.blogspot.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ Ο ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΣ

Ανάμεσα στους υπερπολυτελείς τάφους του 1ου Νεκροταφείου Αθηνών...

  
Το παρακάτω μου έγραψε ο Άγγελος από τα Εξάρχεια, του οποίου είναι και οι φωτογραφίες. 
 1ο Νεκροταφείο Αθηνών 13.1.2014...
 Ανάμεσα στους υπερπολυτελείς και υπερμεγέθεις, με πεντελικό μάρμαρο και διακοσμημένους με εκπληκτικά αγάλματα Ελλήνων και ξένων γλυπτών, τάφους των κάθε λογής και εποχής επωνύμων, πολιτικών, στρατιωτικών, τραπεζιτών, παπάδων, εφοπλιστών και λοιπών μεγαλόσχημων παραγόντων της ψωροκώσταινας, και δίπλα σε ένα κυπαρίσσι που ακούμπησα να ξεκουραστώ,   είδα εντελώς τυχαία έναν λιτό τάφο, με έναν απλό 
μαρμάρινο σταυρό και μια μικρή πλάκα μπροστά του στο χώμα, μισοσκεπασμένη από πευκοβελόνες, που καθάρισα λίγο εγώ, ενός μεγάλου Έλληνα, του Κωνσταντίνου Κανάρη... 
Η πλάκα τα λέει όλα, παρ'όλο που είναι τόσο μικρή που δεν χωράει ολόκληρες τις λέξεις...   

Υ.Γ. Για το ποιος ήταν ο Κανάρης και π.χ. πόσες φορές διετέλεσε πρωθυπουργός και πόσα προσέφερε στην Ελλάδα:   [via bookia] Ο Κωνσταντίνος Κανάρης, Έλληνας ατρόμητος πυρπολητής κατά την Επανάσταση του 1821, ναύαρχος, υπουργός και πρωθυπουργός της Ελλάδας, γεννήθηκε, κατά δική του μαρτυρία που υπάρχει καταγραμμένη στο ημερολόγιό του, «τώρα περνάμε από τη γενέτειρά μου την Πάργα», το Σεπτέμβριο του 1790 στην Πάργα της Ηπείρου και πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου 1877, ενώ ήταν πρωθυπουργός της οικουμενικής κυβερνήσεως.
Τάφηκε δίπλα από την Εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, λίγα μέτρα από την είσοδο του Α' Νεκροταφείου στην Αθήνα. 

Βιογραφία 
Το πραγματικό του όνομα ήταν Κωνσταντής Νικολάου Σπηλιωτέας και σύμφωνα με το Γεώργιο Βρέλλη, εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στα Ψαρά, σε ηλικία 15 ετών.  Πατέρας του ήταν ο Μικές, ναυτικός και δημογέροντας των Ψαρών, γνωστός ως Κανάργιος ή Κανάριος, μητέρα του η Μαρία και είχε δύο αδέλφια τον Αναγνώστη και το Γεώργιο.
Έμεινε ορφανός από τον ναυτικό πατέρα του σε νεαρή ηλικία και ο ίδιος αφού έμαθε λίγα γράμματα, ακολούθησε ως μούτσος το ναυτικό επάγγελμα, στο μπρίκι του θείου του Δημήτρη Μπουρέκα ή Βουρέκα, και ταξίδευε σ' όλες τις ελληνικές θάλασσες. Στην Αίγινα το 1825, την εποχή που η Μπουμπουλίνα έχανε τη ζωή της στις Σπέτσες, κινδύνευσε να σκοτωθεί στη διάρκεια μια οικογενειακής διαμάχης.

Προεπαναστατική δράση 
Το 1807, όταν βρέθηκε στα βόρεια του Ιονίου, μετέφερε στη Λευκάδα Ηπειρώτες και Σουλιώτες για να πολεμήσουν τον Αλή πασά. Μετά το θάνατο του θείου του το 1810, με δικό του πλέον το καράβι, βρέθηκε στην Οδησσό της Ρωσίας, όπου έμαθε για τη Φιλική Εταιρεία και τους σκοπούς της. Μόλις κηρύχτηκε η Επανάσταση, κατατάχτηκε αμέσως ως πυρπολητής, [μπουρλοτιέρης], στο στόλο του Νικολή Αποστόλη, επηρεασμένος από το κατόρθωμα του Παπανικολή στην Ερεσό το Μάϊο του 1821 και έγινε ένας από τους ικανότερους μπουρλοτιέρηδες. Πολεμική δράση Τη νύχτα της 6ης προς την 7η Ιουνίου 1822, μαζί με τον Πιπίνο μπήκε κρυφά στο λιμάνι της Χίου και πυρπόλησε τη ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου και κατά την πυρπόληση σκοτώθηκε ο Τούρκος ναύαρχος Καρά Αλή, από την πτώση ενός αναμμένου καταρτιού, που τον χτύπησε στο κεφάλι και παράλληλα τη βύθισε με όλο της το πλήρωμα, περίπου δύο χιλιάδες άντρες.
Ο Άγγλος ιστορικός της επανάστασης Τόμας Γκόρντον γράφει ότι ἡ πράξη αυτή ήταν ένα «από τα πιο καταπληκτικά στρατιωτικά κατορθώματα που αναφέρει η ιστορία». Στις 22 Οκτωβρίου 1822 μαζί με το Βρατσάνο, ανατίναξε την αντιναυαρχίδα «Ριάλα Γεμισί» που βρισκόταν στο στενό ανάμεσα στην Τένεδο και την Τρωάδα και προκάλεσε το θάνατο του ναύαρχου Κακλαμάν Μεχμέτ πασά και 800 μελών του πληρώματος, ενώ ο υπόλοιπος στόλος κρύφτηκε αμέσως στα Δαρδανέλια. Τον Αύγουστο του 1824 έκαψε τουρκική φρεγάδα κοντά στη Σάμο, όπου σκοτώθηκαν 600 άντρες, ενώ στη συνέχεια μια κορβέτα στη Μυτιλήνη, παίρνοντας έτσι εκδίκηση για την καταστροφή της Κάσου και των Ψαρών. Στις 10 Αυγούστου 1825, στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, με ρωσική σημαία και χωρίς τους συνοδούς του, Κριεζή, Βώκο και Μπούτη, επιχείρησε να κάψει 60 πολεμικά και περίπου 180 φορτηγά πλοία, που ήταν έτοιμα να μεταφέρουν στρατό στην Ελλάδα, όμως απέτυχε, λόγω της αλλαγής του ανέμου.
Στάλθηκε από τον Ιωάννη Καποδίστρια το 1831, για να καταστείλει την ανταρσία στην Ύδρα και τον Πόρο. Με την εγκαθίδρυση της βασιλείας, ο Όθωνας τον επανέφερε στο Ναυτικό και έφτασε μέχρι το βαθμό του υποναύαρχου. 

Πολιτική δράση 

Πήρε ενεργό μέρος στην πολιτική ζωή της ελεύθερης Ελλάδος, το 1827 αντιπροσώπευσε τα Ψαρά στην Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας, το 1828 ήταν φρούραρχος Μονεμβασιάς, ενώ όταν ήρθε ο Ιωάννης Καποδίστριας, τον διόρισε αρχηγό μοίρας του ελληνικού στόλου.
Μετά τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια αποσύρθηκε και έμεινε στην Ερμούπολη της Σύρου και αργότερα ο Όθωνας τον διόρισε το 1843 γερουσιαστή και ναύαρχο του Ελληνικού στόλου.

Υπουργός 

Έγινε γερουσιαστής, το 1843 υπουργός Ναυτικών, όπως και το Μάιο του 1854 όταν τοποθετήθηκε στην κυβέρνηση Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου.
Γύρω του συγκέντρωσε περί το 1860, φιλελεύθερους νέους που δε συμπαθούσαν τη βασιλεία και τον Όθωνα, ο οποίος το 1862 του ανέθεσε το σχηματισμό κυβερνήσεως, όμως κατέθεσε την εντολή καθώς ο βασιλιάς δε δεχόταν τα πρόσωπα που του πρότεινε.
Τότε προσχώρησε στην αντιπολίτευση και πήρε μέρος στην έξωση του Όθωνα.  Λίγο αργότερα, ανέλαβε υπουργός Ναυτικών στην κυβέρνηση Ρούφου και έκτοτε αποσύρθηκε από την πολιτική με τον τίτλο του ναυάρχου.
Τέλος το 1877 μετά από λαϊκή απαίτηση, ανέλαβε και σχημάτισε οικουμενική κυβέρνηση, για να διεκδικήσει τα εθνικά δίκαια, ύστερα από τις συνθήκες που δημιούργησε ο Ρωσοτουρκικός Πόλεμος.  

Πρωθυπουργός
Διατέλεσε πρωθυπουργός:   *από τις 16 Φεβρουαρίου 1844 ως τις 30 Μαρτίου 1844, [διαδέχθηκε τον Ανδρέα Μεταξά και παρέδωσε στον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο ], από τις 15 Οκτωβρίου 1848 ως 12 Δεκεμβρίου 1849, [διαδέχθηκε τον Γεώργιο Κουντουριώτη και παρέδωσε στον Αντώνιο Κριεζή], από τις 5 Μαρτίου 1864 ως τις 16 Απριλίου 1864, [διαδέχθηκε τον Δημήτριο Βούλγαρη και παρέδωσε στον Ζηνόβιο Βάλβη], από τις 26 Ιουλίου 1864 ως τις 9 Φεβρουαρίου 1865, [διαδέχθηκε το Ζηνόβιο Βάλβη και παρέδωσε στον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο], από τις 26 Μαΐου 1877 ως τη 2α Σεπτεμβρίου 1877, [επικεφαλής οικουμενικής κυβερνήσεως, ο όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά, η οποία στηρίχθηκε από τους τότε πολιτικούς αρχηγούς, Χαρίλαο Τρικούπη, Δηλιγιάννη, Θρασύβουλο Ζαΐμη, Αλέξανδρο Κουμουνδούρο, διαδέχθηκε και παρέδωσε στον Αλέξανδρο Κουμουνδούρο.],



Στην Αθήνα έμενε στην συνοικία της Κυψέλης.



Στη θέση του σπιτιού του στην οδό Κυψέλης 56, έχει κτισθεί πολυκατοικία, στην οποία υπάρχει εντοιχισμένη μαρμάρινη επιγραφή, ενώ στην οδό Ζακύνθου έκτισε την Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, που σώζεται.  

http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/45715