Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΧΙΟΥ "ΕΛΠΙΖΩ"

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου "Ελπίζω" σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας-τσάι, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 5.30 μ.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Χανδρής". Την βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά ο Αλέκος και η Κική Γεωργούλη. Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά και τιμή.
Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των καρκινοπαθών.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

ΟΑΕΔ : ΕΝΑΡΞΗ ΔΥΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι από τις 12 το μεσημέρι σε δύο νέα προγράμματα στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr.

Πρόκειται για την πρόσληψη:
- 2.000 ανέργων νέων, ηλικίας έως 35 ετών, με τον διακριτικό τίτλο «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία»
- 4.000 ανέργων, ηλικίας έως 29 ετών, με τον διακριτικό τίτλο «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών»
«Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία»
Σκοπός του Προγράμματος είναι η προώθηση ανέργων νέων στην απασχόληση, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, με έμφαση στην καινοτομία.
Ο αριθμός των ωφελουμένων ανέργων νέων, ηλικίας έως 35 ετών, θα ανέλθει συνολικά στα 2.000 άτομα.
Προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους νέους, που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας, που ενσωματώνουν την καινοτομία.
«Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέου έως 29 ετών»
Σκοπός είναι η δημιουργία 4.000 νέων θέσεων εξαρτημένης και πλήρους απασχόλησης από ιδιωτικές επιχειρήσεις ή εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι νέοι μέχρι 29 ετών που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα της «Επιταγής Εισόδου στην αγορά εργασίας», ενώ ωφελούνται και όσοι έχουν ήδη προσληφθεί από τις επιχειρήσεις στις οποίες πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση.
Οι δικαιούχες επιχειρήσεις επιχορηγούνται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς Πόρους.
Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ωφελούμενων, κάτω των 25 ετών, ανέρχεται στο ποσό των 15 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα.
Επίσης, η επιχορήγηση για κάθε ημέρα απασχόλησης ωφελούμενων, άνω των 25 ετών, ανέρχεται στα 18 ευρώ και μέχρι 25 ημέρες ασφάλισης τον μήνα.
Τα ποσά επιχορήγησης καλύπτουν τμήμα του μισθολογικού κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 6 μήνες.


newsbomb.gr

MHNYMA TOY ANΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ




Αγαπητές  συμπατριώτισσες, αγαπητοί συμπατριώτες,

Το τέλος της χρονιάς σηματοδοτεί ταυτόχρονα μια νέα αρχή. Είναι εποχή απολογισμών, αλλά και ταυτόχρονα νέων σχεδιασμών. Κάθε νέα χρονιά φέρνει μαζί της νέες δυνατότητες και προοπτικές.
Ας ευχηθούμε η νέα χρονιά να φέρει πρωτίστως υγεία και ειρήνη, αγαθά που αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της ανθρώπινης ευημερίας.
Ας ευχηθούμε δύναμη για να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις και τις ανάγκες της εποχής, που είναι πολλές και απαιτητικές.
Ας ευχηθούμε ο νέος χρόνος να φέρει στην επιφάνεια ό,τι καλύτερο  διαθέτει  ο καθένας μας, σε ένα κοινό αγώνα για την πρόοδο του τόπου μας.
Εύχομαι σε όλες και σε όλους μια Καλή Χρονιά, ας γίνει το 2014 ο χρόνος που θα σηματοδοτεί μια νέα ανοδική πορεία.


Κωνσταντίνος Γανιάρης

Αντιπεριφερειάρχης Χίου

ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ "ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ"


Κάλυψη θέσεων σε Βρεφονηπιακούς μέσω της κινητικότητας
Η αξιοποίηση του Προγράμματος «κινητικότητας» για την ενίσχυση των Βρεφονηπιακών Σταθμών των Δήμων, αλλά και για την κάλυψη κενών θέσεων στις Δομές της Δια Βίου Μάθησης, επιτυγχάνεται με την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα, αξιοποιώντας το προσωπικό που έχει τεθεί σε «διαθεσιμότητα», θα καλυφθούν συνολικά 925 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με έμφαση στις Διευθύνσεις Διά Βίου Μάθησης και 150 θέσεις σε Δήμους ειδικοτήτων βρεφονηπιοκόμων και βοηθών βρεφοκόμων.
Ειδικότερα, με την εν λόγω Υπουργική Απόφαση καλείται το προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχει τεθεί σε «διαθεσιμότητα» λόγω κατάργησης ειδικοτήτων κατά κλάδο και κατηγορία, να υποβάλει, στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στις οποίες κατείχε οργανική ή προσωποπαγή θέση, αίτηση - υπεύθυνη δήλωση για τη μετάταξή του.
Οι αιτήσεις πρέπει να γίνουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ο αιτών καλείται να καθορίσει τη σειρά προτίμησης των φορέων όπου επιθυμεί να μεταταχθεί, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία τυχόν δεν περιλαμβάνονται στο προσωπικό του μητρώο.
Παράλληλα, καλούνται οι ως άνω Διευθύνσεις, εντός προθεσμίας δέκα ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων - υπεύθυνων δηλώσεων των υπαλλήλων, να καταχωρίσουν τα ορθά τους στοιχεία στα σχετικά έντυπα αιτήσεων και να τους τα κοινοποιήσουν με σχετικό αποδεικτικό επίδοσης. 
Εντός της ίδιας προθεσμίας και σε διάστημα τριών ημερών από την ανωτέρω κοινοποίηση, οι υπάλληλοι δύνανται να υποβάλουν αιτήσεις διόρθωσης στοιχείων ενώπιον των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση. 
Μετά την εξέταση των αιτήσεων διόρθωσης, η κατά περίπτωση αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συντάσσει με ευθύνη της πίνακες συνδρομής κριτηρίων των ως άνω υπαλλήλων και τους αποστέλλει στο ΑΣΕΠ, προκειμένου οι υπάλληλοι να διατεθούν και τοποθετηθούν στους φορείς υποδοχής.
Στη συνέχεια, κατόπιν διενέργειας του απαιτούμενου ελέγχου νομιμότητας, εκδίδεται η απόφαση μετάταξης του υπαλλήλου από το οικείο όργανο διοίκησης του φορέα υποδοχής σε υφιστάμενες κενές θέσεις ή σε θέσεις που συστήνονται με την πράξη μετάταξης.


epoli.gr