Σάββατο 9 Μαΐου 2015

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΡΤ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ


Ο Διονύσης Τσακνής αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στην ΕΡΤ.
Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τοποθετείται ο Λάμπης Ταγματάρχης.
Μεταξύ των μελών του δ.σ. είναι οι Μιχάλης Γρηγορίου (συνθέτης), Έλλη Παπακωνσταντίνου (καλλιτεχνική διευθυντής θεάτρου «Βυρσοδεψείο») και Νίκος Τρανός (αντιπρύτανης Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών).
Ποιος είναι ο Διονύσης Τσακνής
Γεννήθηκε στην Καρδίτσα στις 12 Οκτωβρίου του 1954, όπου και μεγάλωσε. Πήγε στην Αθήνα όπου σπούδασε οικονομικές επιστήμες και μουσική. Κατόπιν, για δύο χρόνια βρέθηκε και πάλι στην Καρδίτσα όπου δίδασκε θεωρητικά της μουσικής στο δημοτικό ωδείο της πόλης.
Η πρώτη δουλειά που κυκλοφόρησε ήταν το 1982 με τίτλο H Mπαλάντα Του Ταξιδιώτη.
Το 1984 κέρδισε το Α’ βραβείο θεατρικής μουσικής στο Διαγωνισμό Θεάτρου Ιθάκης και το Β’ βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.
Το επόμενο έτος κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο του μαζί με τη Σοφία Βόσσου με τίτλο Καλή Ακρόαση.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δίσκοι Τρίτο Μάτι το1987, Φταίνε Τα Τραγούδια το 1989 και Φώτα Παρακαλώ το 1990.
Συνολικά έχει εκδώσει 27 δίσκους και 2 CD single, έγραψε μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Το 1995 έκανε την πρώτη του απόπειρα στο χώρο του βιβλίου, εκδίδοντας ένα διήγημα με τίτλο Υπό προθεσμία.
εχωριστής σημασίας είναι η δωδεκάχρονη συνεργασία του με τονΛαυρέντη Μαχαιρίτσα.
Συνεργάστηκε επίσης με τον Γιώργο Νταλάρα, τη Δήμητρα Γαλάνη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Πάνο Κατσιμίχα, τον Ορφέα Περίδη, Σωκράτη Μάλαμα και άλλους. Συνεργάστηκε, επίσης, με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος το 2000 του ανέθεσε τη μελοποίηση, εκ νέου, του έργο του Ο ήλιος και ο χρόνος.
Στις αρχές του 2001 έθεσε σε κυκλοφορία το άλμπουμ με τίτλο Παίζοντας Με Δυο Ορχήστρες, το οποίο περιέχει ζωντανές ηχογραφήσεις έργων του Τσακνή από τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, του πρότεινε την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2010 για να διεκδικήσει τονΔήμο Αθηναίων, όμως απέρριψε την εν λόγω πρόταση, δηλώνοντας ότι στηρίζει τον υποψήφιο του ΚΚΕ, Νικόλαο Σοφιανό.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος τύπου της Α.Ε.Π.Ι. (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Βιογραφικό: el.wikipedia.org

ΧΛΙΔΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΚΡΙΣΗΣ



Συνωστισμός δημάρχων συν γυναιξί και τέκνοις στο «Πόρτο Καρράς» της Χαλκιδικής για το ετήσιο συνέδριο!
Εμοιαζε με «γαμήλια δεξίωση πάμπλουτου επιχειρηματία και όχι με ετήσιο συνέδριο δημάρχων σε εποχή κρίσης»! Το σχόλιο ανήκει σε παλιό στέλεχος της Αυτοδιοίκησης, που δεν πίστευε στα μάτια του όταν έβλεπε όλα όσα συνέβαιναν γύρω του. Την Πέμπτη το απόγευμα καθόταν στο καφέ του ξενοδοχείου του «Πόρτο Καρράς», με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Εκεί όπου από το πρωί, δίπλα στα πολυτελή κότερα, είχε ξεκινήσει το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, με βασικό θέμα συζήτησης εάν πρέπει οι δήμοι να δώσουν τα αποθεματικά τους για να αποφύγει η χώρα τη χρεοκοπία! Η αντίθεση ήταν προκλητική.

Το ρολόι έδειχνε 17.30 και στο πεντάστερο ξενοδοχείο της Σιθωνίας μόλις είχε τελειώσει η ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση. Ηταν το σύνθημα! Οι σύνεδροι κατευθύνθηκαν προς το «Μελίτων», το δεύτερο πολυτελές ξενοδοχείο του συγκροτήματος «Πόρτο Καρράς», όπου στηνόταν μια μεγάλη όσο και εντυπωσιακή δεξίωση. Δίπλα στην πισίνα στρώθηκαν 80 (τις μετρήσαμε!) ροτόντες - καθεμία από τις οποίες φιλοξενούσε δέκα «προνομιούχους». Αλλοι ήταν δήμαρχοι, άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι δήμων, πολλοί από τους οποίους ήρθαν στο ξενοδοχείο συν γυναιξί και τέκνοις. Αυτό τουλάχιστον πρόδιδαν τα παιδικά καροτσάκια που υπήρχαν διάσπαρτα στον χώρο. Τελικό νούμερο; Περισσότερα από 1.000 άτομα!
Στο βάθος, ακριβώς δίπλα στην πισίνα, είχε στηθεί μια μεγάλη εξέδρα. Σε λίγη ώρα θα ξεκινούσε live πρόγραμμα με βαριά ονόματα, όπως αυτό του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου, ο οποίος χάρισε με το μπουζούκι του γνωστές μελωδίες, τις οποίες ερμήνευσε ο Δημήτρης Μπάσης.

Οσο για το μενού, σε αυτό οι διοργανωτές της ΚΕΔΕ έκαναν μια υποτυπώδη προσπάθεια για οικονομία! Δεν υπήρξε πρώτο και δεύτερο πιάτο, αλλά μόνο κρασί και «καναπεδάκια». Προσφέρθηκε, λοιπόν, λευκό και κόκκινο κρασί «Μελισσάνθη» του «Πόρτο Καρράς», ενώ σε κάθε ροτόντα οι πιατέλες με τα αλλαντικά και τα τυριά διαδέχονταν η μια την άλλη. Η δεξίωση στήθηκε για να διασκεδάσουν οι αυτοδιοικητικοί, αλλά και να τιμηθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τον οποίο βράβευσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης άλλο κοστούμι φορούσε το πρωί και άλλο το απόγευμα, ενώ είχε πάντα δίπλα του τη σύζυγό του, Μαρίνα. Η εμφάνισή της ήταν εξίσου εντυπωσιακή. Είχε επιλέξει ένα φόρεμα γεμάτο χρυσές παγιέτες στο χρώμα της άμμου και δωδεκάποντα τακούνια.

Φυσικά, το ξενοδοχείο ξεχείλιζε από κόσμο, που φιλοξενήθηκε από την ΚΕΔΕ αλλά και από τις επιμέρους ΠΕΔ, οι οποίες κάλυψαν και τα έξοδα. Στους χώρους του πάρκινγκ τα αυτοκίνητα με κρατικές πινακίδες σχημάτιζαν ουρές, ενώ, όπως πληροφορηθήκαμε από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου, το τριήμερο του συνεδρίου δεν υπήρχε ελεύθερο δωμάτιο ούτε για δείγμα.
Χλιδάτη και η εικόνα της συνεδριακής αίθουσας όπου γινόταν το συνέδριο. Οι εργασίες του γίνονταν στο «Olympic Hall», με τα πανάκριβα κότερα να αρμενίζουν δίπλα από τους συνέδρους, που έβγαιναν έξω για να καπνίσουν και να κάνουν τις απαραίτητες συζητήσεις. Εκεί πρωταγωνίστησαν τρία πρόσωπα: Ο Ηλίας Ψινάκης, που κάθε τρίωρο εμφανιζόταν με διαφορετική γραβάτα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αλλά και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που αποδείχτηκε ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους συνέδρους. Εξω από το «Olympic Hall», τo κέτερινγκ είχε συνεχώς δουλειά, προσφέροντας χυμούς, ατομικές συσκευασίες με τοπικά γλυκίσματα και σάντουιτς, που εξαφανίζονταν σε χρόνο dt. Καλώς ήλθατε στον μαγικό κόσμο της Αυτοδιοίκησης. Εν μέσω χρεοκοπίας, το έτος 2015.
Αποφασίζουν για τα αποθεματικά!
Με το θέμα της τελικής στάσης των δήμων για τα αποθεματικά τους να παραμένει μεγάλο ερωτηματικό, συνεχίστηκε χθες το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που ξεκίνησε την Πέμπτη στη Σιθωνία της Χαλκιδικής. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα, αν και το θέμα ήταν κυρίαρχο σε πολλές από τις χθεσινές ομιλίες και παρεμβάσεις των δημάρχων.
Στα αποθεματικά αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, σημειώνοντας ότι η ένωση δεν έχει αλλάξει θέση. «Δεν δώσαμε κανένα πράσινο φως για αλλαγή στάσης στο ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων και δεν αλλάξαμε καμία απόφαση της ΚΕΔΕ. Οι αποφάσεις μας θα ληφθούν συλλογικά από το συνέδριο» σημείωσε και απάντησε στις χθεσινές «βολές» του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, ο οποίος μίλησε περί «φακέλων διαφθοράς».

«Καλούμε τον κ. Βούτση να δώσει σήμερα κιόλας στη δημοσιότητα ονοματεπώνυμα, εφόσον τα γνωρίζει, και να αφήσει τις αόριστες αναφορές. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να πετά λάσπη και να αμαυρώνει συλλήβδην την Αυτοδιοίκηση. Θέση μας σταθερή είναι ''όλα στο φως, όλα με διαφάνεια και με ονοματεπώνυμα''» σημείωσε ο κ. Πατούλης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης κατηγόρησε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, επειδή πήρε απόφαση να ανοίξει λογαριασμό του δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Νίκος Οικονόμου