Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

945 TA NEOTEΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΩΠΑ ΦΩΤΙΑΣ





16.55 Άλλο ένα μέτωπο φωτιάς προς Ολύμπους.
19.21 Η φωτιά έφτασε έξω από τους Ολύμπους και απειλεί μέχρι και την Καρύντα.
19.24 Χάθηκε η μάχη στον Κοντυλόπο. Η φωτιά πέρασε στην άλλη πλευρά του δρόμου. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν την μάχη για την θέσουν υπό έλεγχο. 
19.55 Χάθηκε οριστικά η μάχη του Κοντυλόπου...Η φωτιά τώρα καίει το λόφο πάνω στο Φράγμα Κατράρη ενώ και τα ελικόπτερα έχουν αποχωρήσει. Η φωτιά δεν σταματάει , άμεσος κίνδυνος για Καλαμωτή. 
20.08 Προληπτική εκκένωση της Καλαμωτής. Πούλμαν μαζεύουν ηλικιωμένους και παιδιά. 
21.24 Μεγάλο πρόβλημα στο Λιθί...Οι αναζωπυρώσεις απειλούν ξανά το χωριό. Ανα΄λογο πρόβλημα σε Πυργί και Ολύμπους.
πηγη kounoupi.gr
---------------------------------------
8.21: Χωρίς νερό έχει μείνει ο Ανάβατος, έκκληση για παροχή βοήθειας από υδροφόρες.  
18.34: Έξω από τη Μονή Βρεττού στα Αρμόλια η φωτιά. 
18.59: Δυο τα επικίνδυνα μέτωπα στη Ν. Χίο. Το ένα από Αρμόλια προς Πυργί και το άλλο από Πυργί προς Καρύντα και Φανά.
19.20: Έξω από το Πυργί η φωτιά. 
19.50: Καμένη γη τα Φάνα και η Καρύντα. 
19.54: Στον Κατράρη πλησιάζει η φωτιά. Συντονισμένες ενέργειες από μηχανήματα του Δήμου για την δημιουργία αντιπυρικής ζώνης μήκους 6μ. προκειμένου η φωτιά να μην φτάσει στην Καλαμωτή. "Εξαιρετικά δύσκολη αλλά και ανεξέλεγκτη", περιγράφουν την κατάσταση όσοι βρίσκονται στα νότια.  
20:10: Δραματικές προσπάθειες εθελοντών να περισώσουν οτι εχει απομείνει στη νότια Χιο προς την περιοχη της Καρίντας.

πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ 

ENHMEΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ


Α. ΙΣΤΟΡΙΚΟ
1.      Η πυρκαγιά σήμερα 18/8/2012 εκδηλώθηκε στις 02.25 στις Καρυές Χίου.
2.      Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  στις 17/8/2012 και Ω/12.30 (www.gscp.gr) και αφορά την εκτίμηση κινδύνου για την 18η /8/2012 η κατηγορία κινδύνου για την Νήσο Χίο ήταν (4)-ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ.
3.      Η ΠΥ Χίου και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος (199 ΣΕΚΥΠΣ/ΣΚΕΔ) τα οποία ενημερώθηκαν ξεκίνησαν την άμεση κινητοποίηση και κλιμάκωση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ενώ παράλληλα ενημερώθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Γ.Γ.Π.Π.  (ΚΕΠΠ) και ξεκίνησε άμεσα τις προβλεπόμενες διαδικασίες ενεργοποίησης του Τοπικού και Περιφερειακού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

ΩΡΑ 12.25 : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΪΑ ΣΤΗ ΧΙΟ


ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

Η φωτιά κατακαίει σπίτια στη Χίο- Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους


Η φωτιά κατακαίει σπίτια στη Χίο- Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους
Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν να κατακαίνε τα πάντα στο πέρασμά τους τα δύο πύρινα μέτωπα στις περιοχές του Κοντυλόπου και των Αυγωνύμων στη Χίο ενώ τα υπόλοιπα μέτωπα, για την ώρα είναι σε ύφεση.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η AEGEAN REGATTA- H TEΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ


Τελετή έναρξης της Aegean Regatta 2012 στη Μυτιλήνη
Με τα Αυγουστιάτικα μελτέμια στα πανιά τους αναμένεται να ξεκινήσουν αύριο Κυριακή στις 10 το πρωί τη διαδρομή τους τα 100  περίπου πληρώματα σκαφών που συμμετέχουν φέτος στην Aegean Regatta 2012. Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Σαπφούς ενώ ακολούθησε πάρτυ για τα πληρώματα των σκαφών στο χώρο της μαρίνας Μυτιλήνης.
Στην τελετή έναρξης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονίας Α. Τσαλίκης, μίλησε για τη σημασία της διοργάνωσης στην ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στα νησιά του Αιγαίου ενώ αναφέρθηκε στις πολλές συμμετοχές στους φετινούς αγώνες και ευχαρίστησε τοπικούς φορείς για την υποστήριξη. Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Σπιλάνης ενώ αμέσως μετά απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα στα πληρώματα των σκαφών που συμμετέχουν στους αγώνες. Την τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου ενώ δεν έλειψαν και επώνυμες παρουσίες όπως ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι λάτρης της ιστιοπλοϊας.
Τhn Κυριακή τα σκάφη θα ξεκινήσουν από το λιμάνι της Μυτιλήνης με διαδρομή για Οινούσσες, Χίο και Σύρο.

ΠΗΓΗ lesvosreport.gr

ΜΙΑ ΧΙΩΤΙΣΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ




Κέρδισε την έδρα της στη Μελβούρνη με το Εργατικό κόμμα. Τι είπε στους Έλληνες ψηφοφόρους της
Από την Βολισσό της Χίου έλκει την καταγωγή της η ομογενής Τζένιφερ Κάνις που πρόσφατα εξελέγη μέλος του κοινοβουλίου της Βικτώριας.
Η κα Κάνις κέρδισε την έδρα της Μελβούρνης, για λογαριασμού του Εργατικού κόμματος σε επαναληπτικές εκλογές και μόλις την περασμένη εβδομάδα έκανε την παρθενική της ομιλία στο πολιτειακό κοινοβούλιο.
Μέσα στην ευφορία της για τη νίκη, η κ. Κάνις δεν ξέχασε τους Έλληνες ψηφοφόρους της έδρας της.
''Τους ευχαριστώ όλους θερμά για τη συμπαράστασή τους και τα καλά τους λόγια κατά την είσοδό τους στα εκλογικά κέντρα που περιόδευα. Τους διαβεβαιώνω, ότι θα κάνω πράξω όλα όσα έχω υποσχεθεί'' είπε.
Η Τζένιφερ Κάνις είναι το έκτο ελληνικής καταγωγής μέλος του πολιτειακού κοινοβουλίου. Οι άλλοι πέντε είναι οι Νίκος Κότσιρας (υπουργός σήμερα), Γιάννης Πανταζόπουλος και Ανδρέας Κάτος στη Βουλή και οι Τζένι Μικάκος και Λι Ταρλάμης στη Γερουσία.
news247.gr