Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Πόλεμος Ντινόπουλου-ΚΕΔΕ για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς


To υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι όλοι οι γονείς που θα κάνουν αίτηση θα βρουν θέση για τα παιδιά τους στους δημοτικούς σταθμούς, εφόσον πληρούν τις εισοδηματικές προϋποθέσεις, αλλά η ΚΕΔΕ προειδοποιεί ότι χιλιάδες παιδιά θα μείνουν εκτός.
Ο υπεύθυνος κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, μιλώντας στον Σκάι, υποστήριξε ότι τα 160.000 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για τους δημοτικούς σταθμούς δεν αρκούν, καθώς λόγω της κρίσης, θα υποβληθούν περίπου 100.000 αιτήσεις. Κατά την εκτίμησή του, περίπου 37.000 με 40.000 παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, αφού, κατά τους υπολογισμούς της ΚΕΔΕ, τα κονδύλια που έχουν προβλεφθεί επαρκούν για τις ανάγκες μόλις 62.000 παιδιών.
Ο κ. Δανιηλίδης σημείωσε πως προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα θα πρέπει να αποδεσμευτούν από τώρα παγωμένα και λιμνάζοντα κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Η υποβολή των αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.
Σύμφωνα πάντως με τον υπουργό Εσωτερικών, οι υπολογισμοί αυτοί είναι αυθαίρετοι και τα χρήματα που διατίθενται από το ΕΣΠΑ είναι ικανοποιητικά. Μιλώντας τη Δευτέρα στο MEGA, ο Αργύρης Ντινόπουλοςδήλωσε ότι και φέτος θα επιδοτηθεί ο ίδιος αριθμός παιδιών.


aftodioikisi.gr

Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών


Σε νέα διαδικασία επιλογής και πριμοδότησης των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν ως αναπληρωτές προχωρεί το υπουργείο Παιδείας. Προβλέπονται αυξημένη μοριοδότηση για υπηρετούντες σε δυσπρόσιτες περιοχές και επανάκαμψη του μπόνους προϋπηρεσίας.
Ειδικότερα:
Διπλάσια μοριοδότηση θα έχουν από φέτος οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα υπηρετήσουν ως αναπληρωτές σε δυσπρόσιτες περιοχές (ορεινούς όγκους και απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές).
Η σχετική διάταξη θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, αλλά αναφέρεται ήδη και στην εγκύκλιο που εξέδωσε προχθές το υπουργείο Παιδείας, με την οποία καλούνται οι δάσκαλοι και οι καθηγητές υποψήφιοι αναπληρωτές να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από σήμερα έως και τις 8 Αυγούστου 2014.
Στην ίδια διάταξη θα υπάρχει και επικαιροποίηση των περιοχών που θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση.
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

aftodioikisi.gr

Δηλώστε και σώστε τον τραπεζικό λογαριασμό σας


Aπο αύριο οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δηλώνουν στην ειδική εφαρμογή του TAXISnet τον τραπεζικό λογαριασμό τους ο οποίος θα είναι ακατάσχετος από την εφορία μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, κάθε φορολογούμενος μπορεί να προστατεύσει από το ενδεχόμενο κατάσχεσης έναν και μόνο λογαριασμό καταθέσεων, ανεξάρτητα αν οι καταθέσεις προέρχονται από μισθούς και συντάξεις ή άλλη πηγή εσόδων.
Στην περίπτωση, όμως, που υπάρχει τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο καταβάλλονται οι μισθοί του φορολογούμενου τότε αυτός θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλωθεί στην ειδική εφαρμογή του TAXIS net.
Σημειώνεται ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει απλώς να μπει στο ΤΑΧΙSnet χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης και μετά να δηλώσει το IBAN του λογαριασμού που επιθυμεί να τύχει της προστασίας που παρέχει η συγκεκριμένη νομοθετική πρόβλεψη.


aftodioikisi.gr

Μισθοί ιδιωτικού τομέα: Από 500 μέχρι 10.000 ευρώ (πίνακας)


Μια προσπάθεια ανάλυσης του μισθολογίου του ιδιωτικού τομέα επιχειρήθηκε μέσω της βάσης δεδομένων του ΙΚΑ, για να σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για τους μισθούς με τους οποίους αμείβονται οι Έλληνες μετά την …λαίλαπα της τελευταίας 4ετίας. Όπως γράφει το fpress.gr, η αρμόδια διεύθυνση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου συνέλεξε τα στοιχεία από τις ΑΠΔ που υποβάλλουν οι εργοδότες και κατέληξε στα εξής:
-Περίπου ο ένας στους τέσσερις (ποσοστό 23,2%) αμείβονται με λιγότερα από 500 ευρώ μεικτά. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2011 ήταν μόλις 12%
-Περίπου οι 55 στους 100 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα (συνολικά είναι 1,6 εκατομμύρια) έχουν μεικτό μισθό κάτω από 1000 ευρώ. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2011 ήτα 38%. Προκύπτει λοιπόν μια σαφής «φτωχοποίηση» των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα.
-Φαίνεται όμως ότι κάποια στελέχη εξακολουθούν να απολαμβάνουν υψηλούς μισθούς. Προκύπτει από τον πίνακα που ακολουθεί ότι οι έχοντες μεικτές αποδοχές από 4000 ευρώ και πάνω αυξήθηκαν από 38528 το 2011 σε 47656 το 2013. Εξ” αυτών οι 6277 έχουν αποδοχές άνω των 10.000 ευρώ μεικτά.




aftodioikisi.gr

Ασφαλιστικό: Τα τρία στάδια της ενοποίησης των Ταμείων


Είδαν το φως της δημοσιότητας τα βήματα βάσει των οποίων θα γίνει η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, προκειμένου να μείνουν τα τρία Ταμεία κύριας ασφάλισης και ένα επικουρικό.
Πραλλάληλα,  θα γίνει ενοποίηση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, ώστε να υπάρχουν ενιαίοι όροι για όλους τους ασφαλισμένους.
Στο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για ψήφιση το φθινόπωρο, προβλέπεται η διατήρηση του ΙΚΑ, που θα είναι το Ταμείο όλων των μισθωτών, του ΟΑΕΕ για τους αυτοαπασχολούμενους και του ΟΓΑ για τους αγρότες, ενώ για ένα διάστημα θα διατηρηθεί ως αυτόνομο το ΝΑΤ, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».
Προς τον ΟΑΕΕ οδεύει το ΕΤΑΑ (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί), ενώ πιθανότατα στο ΙΚΑ θα ενταχθεί το ταμείο Τύπου (ΕΤΑΠ ΜΜΕ), παρότι υπάρχουν απόψεις για ενοποίησή του με τον ΟΑΕΕ. Μάλιστα, στις προτάσεις περιλαμβάνεται και η ενσωμάτωση στο ΙΚΑ, ως ειδικών λογαριασμών, όλων των αντίστοιχων ταμείων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας των μισθωτών.
Σε τρία στάδια της ενοποίησης:
Διοικητική αναδιοργάνωση του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.
Απορρόφηση των φορέων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας.
Δημιουργία ενός Εθνικού Φορέα Απονομής Σύνταξης που θα καλύπτει όλα τα Ταμεία
Μετά από τη διοικητική ενοποίηση των Ταμείων θα ακολουθήσει αντίστοιχη κίνηση για τις παροχές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, σχεδιάζεται η καθιέρωση ενιαίων εισφορών, αλλά και παροχών στο σύνολο των ασφαλισμένων είτε απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα είτε σε ΔΕΚΟ, τράπεζες ή σε επιχειρήσεις του Δημοσίου.
Μάλιστα, θεωρείται βέβαιο ότι η δημιουργία ενιαίων εισφορών και παροχών θα γίνει με την εξομοίωση των υψηλότερων παροχών με τις χαμηλότερες. Πάντως, τα σενάρια που εξετάζονται, όπως σημειώνεται, περιλαμβάνουν και την πλήρη κατάργηση όλων των συνταξιοδοτήσεων για ηλικίες κάτω των 62 ετών.
Σε αυτήν την περίπτωση, θα αυξηθούν άμεσα τα όρια ηλικίας που ισχύουν σήμερα για τη συνταξιοδότηση σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο, αλλά και θα καταργηθούν όλες οι ευνοϊκές διατάξεις που ισχύουν στο ΙΚΑ για μητέρες με ανήλικα παιδιά.

aftodioikisi.gr

Eπανέλεγχος συμβάσεων: Τα υπουργεία και οι δήμοι που θα περάσουν από «κόσκινο» – Κίνδυνος να διπλασιαστούν οι απολύσεις


Από τα υπουργεία Υποδομών-Μεταφορών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και από δέκα μεγάλους δήμους της χώρας ξεκινάει ο επανέλεγχος της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στο στόχαστρο του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) βρίσκονται σε πρώτη φάση συνολικά 5.300 συμβάσεις και, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, Κωνσταντίνο Ασκούνη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, «η επιλογή των ανωτέρω φορέων και δήμων έγινε με αποκλειστικό κριτήριο τον συνολικό αριθμό μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτούς».
Επισημαίνεται ότι, πέραν των υπουργείων Πολιτισμού, Υποδομών-Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης, οι δήμοι που βρίσκονται πρώτοι στη λίστα και ελέγχονται από το ΣΕΕΔΔ είναι οι Δήμοι Αθηναίων, Πειραιά, Ασπροπύργου, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ζωγράφου, Χαλανδρίου, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πατρέων και Ρεθύμνου.
Ο κ. Μητσοτάκης με την επιστολή που απέστειλε στον κ. Ασκούνη ζητεί τη συνδρομή του για την απρόσκοπτη διενέργεια των ελέγχων καθώς, όπως επισημαίνει, παρά το γεγονός ότι υπηρεσιακοί παράγοντες των δήμων δέχονται πρόθυμα να συνεργαστούν με τα κλιμάκια των ελεγκτών, ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις όπως αυτές των Δήμων Πειραιά, Ζωγράφου, Πάτρας και του Χαλανδρίου όπου «υπάλληλοι που δηλώνουν συνδικαλιστές με τη δημόσια και πέρα από κάθε λογική προτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ παρακωλύουν τους ελέγχους κατά παράβαση των προβλέψεων, σύμφωνα με τις οποίες η όποια παρακώλυση συνιστά το πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος».
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει τα προβλήματα στους συγκεκριμένους δήμους «μεμονωμένα περιστατικά», ωστόσο «επειδή θα μπορούσαν να γενικευθούν», ζητεί από την ΚΕΔΕ «στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου να μεριμνήσει για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του επανελέγχου και την εξάλειψη των ως άνω αρνητικών φαινομένων».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», ορατός είναι ο κίνδυνος να υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των υπό απόλυση δημόσιων υπαλλήλων, καθώς η τρόικα επιμένει να αρνείται να εντάξει στο μνημονιακό στόχο των 6.500 απολύσεων τους περίπου 7.000 συμβασιούχους, των οποίων καταργούνται οι προσωρινές διαταγές παραμονής στο Δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις.
Αυτό θα δημιουργήσει τεράστιο πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση και θα την φέρει προ πολύ δύσκολων αποφάσεων. Διότι σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, δεν έχει καταστεί σαφές από την ηγεσία του υπουργείου κατά πόσο υπάρχει εναλλακτικό πλάνο, την ώρα που ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει διατυμπανίσει σε όλους τους τόνους ότι θα τηρήσει μέχρι κεραίας τα προαπαιτούμενα.

aftodioikisi.gr

Άνοιξε η “δεξαμενή” των απολύσεων – Από πού θα φύγουν 6.500 υπάλληλοι


Ξεκαθαρίζει μέρα με τη μέρα το νέο κύμα απολύσεων στο Δημόσιο, που πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2014. «Δεξαμενή» για την επίτευξη του στόχου των 6.500 απομακρύνσεων θα αποτελέσουν εργαζόμενοι σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των υπουργείων Υποδομών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού. Παράλληλα, υπάλληλοι που ήταν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, επίορκοι, αλλά και περιπτώσεις μετατροπής της σύμβασης σε αορίστου χρόνου χωρίς τις προϋποθέσεις είναι κοντά στην πόρτα της εξόδου.
Ήδη έχουν εντατικοποιηθεί οι εργασίες των πειθαρχικών συμβουλίων, καθώς από αυτές τις υποθέσεις των επίορκων θα προέλθει ένας σημαντικός αριθμός υπαλλήλων που θα απολυθούν. Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έχουν μπει οι εργαζόμενοι που διορίστηκαν κάνοντας χρήση πλαστών πιστοποιητικών, ενώ σχετική εντολή για την εντατικοποίηση των ελέγχων δόθηκε και σε ό,τι αφορά στις συμβάσεις που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.
Ακόμη, από τη «δεξαμενή» της διαθεσιμότητας και κινητικότητας θα συμπληρωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων προς απόλυση από όσους δεν πετύχουν μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία του δημόσιου τομέα, μέχρι να λήξει το 8μηνο της παραμονής τους στο πρόγραμμα. Παράλληλα, θα γίνει και μείωση του προσωπικού σε «μεγάλα» Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», με βάση τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό, έως το τέλος του 2014 θα αποχωρήσουν μεταξύ άλλων υποχρεωτικά από το δημόσιο τομέα:
-4.000 υπάλληλοι (από τους συνολικά 25.000) οι οποίοι βρίσκονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας – διαθεσιμότητας.
-1.000 εργαζόμενοι από το Δημόσιο, οι οποίοι υπολογίζεται ότι θα απομακρυνθούν, λόγω ανικανότητας, ύστερα από εισήγηση των αρμόδιων υγειονομικών επιτροπών.
-600 επίορκοι, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα απομακρυνθούν με τελεσίδικες αποφάσεις, με βάση τις υποθέσεις που εξετάζουν τα πειθαρχικά συμβούλια, μετά την επιτάχυνση των διαδικασιών που επιβλήθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.
-850 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των νομικών προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, που εποπτεύει το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Τροφίμων.
-90 υπάλληλοι από τη μείωση του μεγέθους των νομικών προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου του υπουργείου Πολιτισμού.


aftodioikisi.gr

Οι δέκα αλλαγές για την αξιολόγηση στο Δημόσιο


Η επαναξιολόγηση της… αξιολόγησης προωθείται αυτήν την εβδομάδα από την Κυβέρνηση και σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, δημιουργούνται νέα δεδομένα και ένα πρώτο λίφτινγκ στο νόμο, ώστε να μπορέσουν να καμφθούν οι αντιδράσεις και να προχωρήσει το μέτρο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή από πλευράς δημόσιων υπαλλήλων.
Οι αλλαγές θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θα «κλειδώσουν» άμεσα -και πάντως μέσα στην εβδομάδα που έρχεται- σε νέα συνάντηση κορυφής που θα έχουν για το συγκεκριμένο θέμα οι Σαμαράς-Βενιζέλος.
Το πλαίσιο των αλλαγών μπορεί να συνοψιστεί σε δέκα σημεία, που είναι τα εξής:
1. Σε ειδική ρύθμιση που θα προωθηθεί θα υπάρχει η ρητή διαβεβαίωση ότι κανένας υπάλληλος δεν θα απολυθεί εξαιτίας κακής αξιολόγησης. Η φράση που θα προστεθεί είναι: «Κανένας υπάλληλος δεν πρόκειται να απολυθεί βάσει της αξιολόγησής του, ούτε πρόκειται να υποστεί μισθολογικές κυρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή».
2. Ευελιξία στο σύστημα των ποσοστώσεων που όμως διατηρούνται. Θα διευρυνθεί ο επιμερισμός των ποσοστών σε επίπεδο γενικής διεύθυνσης και παράλληλα θα δοθεί η ευχέρεια σε προϊσταμένους να προχωρήσουν σε επιμερισμό ποσοστών είτε μέχρι το επίπεδο της Διεύθυνσης είτε μέχρι το επίπεδο του Τμήματος, ανάλογα με τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε υπηρεσίας. Αυτό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση σημαίνει ότι θα υπάρξει ευελιξία στο επίπεδο του δήμου και των υπηρεσιών του, όσον αφορά την ποσόστωση. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε μονάδες μέχρι έξι υπαλλήλους δεν εφαρμόζεται ο επιμερισμός σε ποσοστά.
3. Θα εφαρμοσθεί αντι-μπόνους σύστημα για όσους υπαλλήλους δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση. Υπό τη μορφή των αντικινήτρων οι υπάλληλοι που δεν θα αξιολογηθούν δεν θα μπορούν στη συνέχεια να ζητήσουν μετάταξη, μετάθεση ή απόσπαση. Επίσης, θα αποκλείονται από τις προαγωγές, καθώς δεν θα τους επιτρέπεται να διεκδικήσουν θέσεις προϊσταμένων. Αντιθέτως, όσοι συμμετάσχουν στην αξιολόγηση θα μπορούν να διεκδικήσουν όλα τα παραπάνω, ανεξάρτητα από τη βαθμολογία που πήραν στην αξιολόγηση.
4. Ο αξιολογητής μαζί με τη βαθμολογία θα πρέπει να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για τη βελτίωση των υπαλλήλων που θα πέσουν στην κατηγορία του 15% (κάτω από τη βάση).
5. Ενα πρώτο μέτρο για όσους πέσουν κάτω από τη βάση είναι να επιμορφωθούν πάνω στο αντικείμενό τους σε πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ή του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης.
6. Ενα δεύτερο στάδιο είναι η επιμόρφωση σε ένα άλλο αντικείμενο εργασίας σε πρόγραμμα διά βίου μάθησης.
7. Ο υπάλληλος θα κληθεί να βελτιώσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που άπτονται της εργασίας και της συμπεριφοράς του ή να αναπτύξει ατομική καλλιέργεια ορισμένης δεξιότητας.
8. Σε περίπτωση ακόμα χειρότερης βαθμολογίας ο υπάλληλος θα κληθεί να αλλάξει προσωρινά αντικείμενο εργασίας.
9. Μια άλλη εναλλακτική λύση που θα του προσφερθεί είναι να μετακινηθεί εντός της υπηρεσίας σε άλλη θέση (με τη θέλησή του).
10. Τέλος, ο υπάλληλος μπορεί με βάση τα προσόντα και τις ικανότητές του να μεταταχθεί σε διαφορετικό κλάδο (πάντα με τη θέλησή του)

aftodioikisi.gr

ΣΤΟΥΣ 3.600 ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

     Συνεχίζονται με ανοδικούς ρυθμούς οι αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στο νησί μας, καθώς από την Παρασκευή 25 Ιουλίου έως και σήμερα Δευτέρα  28  Ιουλίου 2014  σύμφωνα με τα στοιχεία του Τελωνείου Χίου, ο αριθμός των επισκεπτών    έχει φτάσει  τον αριθμό των 3.600 αφίξεων.

     Το κύμα των αφίξεων αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες 2 ημέρες , περίοδος κατά την οποία οι γείτονες μας γιορτάζουν την θρησκευτική εορτή τους (Μπαϊράμι),

     Η προτίμηση των Τούρκων γειτόνων μας για το νησί της μαστίχας δείχνει να έχει παγιωθεί μετά και από τις στοχευμένες ενέργειες που έχει κατ’ επανάληψη πραγματοποιήσει ο Δήμος Χίου  και η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, για την προσέλκυση επισκεπτών.
         

     Ο Δήμος Χίου συνεχίζει  τις προσπάθειες για την προβολή της Χίου, σε όλα τα επίπεδα  ενώ παράλληλα καλεί όλους τους επαγγελματίες που εμπλέκονται με τον Τουρισμό, να επιδείξουν επαγγελματισμό, στοχεύοντας σε μια μακροχρόνια ανάπτυξη δεσμών ,αποφεύγοντας ενέργειες που εκθέτουν το νησί μας και αφήνουν αρνητικές εντυπώσεις στον επισκέπτη. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΙΟΥ


Το Σωματείο Οικοδόμων Χίου ενημερώνει τους συναδέλφους Οικοδόμους, σύμφωνα και με σχετιική ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ότι από 28/07/2014 αρχίζει η πληρωμή δωροσήμου Β’ Τετραμήνου από τα Υποκ/τα-Παρ/τα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Η πληρωμή θα γίνει στο χρονικό διάστημα από 28/07/2014 ως 21/08/2014, κατά τις ημερομηνίες 28, 29/07/2014 και 5,6,7,20,21/08/2014 εντός του πρωινού ωραρίου λειτουργίας των Υποκ/των.
Δικαιολογητικά πληρωμής:
·        Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο
·        Για τους απογραφέντες μέχρι 3/2/2002, η προσκόμιση ΔΑΤΕ ή Βιβλιάριο Εντολών Ασφάλισης ή Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφαλισαμένου.
·        Για τους απογραφέντες από 4/2/2002 και μετά η προσκόμιση της Βεβαίωσης Απογραφής Ασφαλισμένου ή Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφαλισμένου.
Το Δωρόσημο καταβάλλεται και μέσω Τραπεζών σε όσους οικοδόμους εκδήλωσαν επιθυμία και υπέβαλαν την σχετική αίτηση-δήλωση. Ειδικά για τους παραπάνω, η κατάθεση του δικαιούμενου ποσού δωροσήμου θα πραγματοποιηθεί την 28/07/2014, στον τραπεζικό τους λογαριασμό.


Για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθούν στο τοπικό ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

«2η Πρόσκληση υποβολής Αιτήσεων για την ένταξη επενδυτικών σχεδίων στο Μέτρο 1.1 ‘ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΥΣΗ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ’ του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013».



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση για χρηματοδότηση της μόνιμης παύσης αλιευτικών δραστηριοτήτων στο πλαίσιο του Μέτρου 1.1. του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007- 2013
Στην παρούσα Πρόσκληση υπάγονται οι Πράξεις για τη μόνιμη παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων αλιευτικών σκαφών με κύριο αλιευτικό εργαλείο τη «βιντζότρατα» (SB), ηλικίας άνω των δέκα (10) ετών, με τον τρόπο της διάλυσης.
Οι ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες σκαφών με κύριο αλιευτικό εργαλείο τη «βιντζότρατα» (SB) μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής  Ενότητας Χίου ως εξής :
·         Έως την Δευτέρα 25-8-2014 θα προηγηθούν αιτήσεις επανεκδήλωσης ενδιαφέροντος για αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και πρωτοκολληθεί στην ΕΥ ΕΦΔ ΕΠΑΛ, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 123/29.12.2010 και των τροποποιήσεων αυτής, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007–2013 και δεν εντάχθηκαν λόγω έλλειψης πιστώσεων, και
·         Έως την Πέμπτη 04-9-2014 για νέες αιτήσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο Τμήμα Αλιείας της Περιφερειακής  Ενότητας Χίου, Ιχθυόσκαλα Ταμπάκικα Χίος, στο τηλέφωνο 2271044438, στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ, Μιχαλακοπούλου 103, Αθήνα, στα τηλέφωνα 2131501166 & 2131501182 και στην ιστοσελίδα www.alieia.gr.




.                                                                                                                               Η ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ


                                                                                                                                 ΕΙΡΗΝΗ ΚΕΛΟΓΛΟΥ



Επιδότηση επιχειρήσεων για 4-άμηνη πρόσληψη ανέργων, χωρίς επιπλέον δέσμευση


ependitika.gr
Επιτροπάκης & Συνεργάτες,
Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης
14


Ιουλίου 27, 2014
Από 24/7/2014 οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του Ιδιωτικού τομέα, μπορούν να κάνουν αίτηση (ηλεκτρονικά) στον ΟΑΕΔ, προκειμένου να επιδοτηθούν για να προσλάβουν ανέργους για χρονικό διάστημα 4 μηνών.
Το ποσό της επιδότησης ανέρχεται έως 450€ ανά μήνα απασχόλησης και, προφανώς, καλύπτει μέρος του κόστους μισθοδοσίας του νεοπροσλαμβανόμενου, αφού το συνολικό του κόστος ανέρχεται στο ύψος που καθορίζεται από την κείμενη εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.  Τα σημαντικά όμως για τις επιχειρήσεις, πέραν της επιδότησής τους, είναι ότι:
1) Δεν έχουν υποχρέωση για επιπλέον διατήρηση του απασχολούμενου πέραν του 4-αμήνου
2) Ο άνεργος που θα προσληφθεί έχει ήδη  δεχθεί συμβουλευτική υποστήριξη και κατάρτιση, στα πλαίσια των προγραμμάτων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ, έτσι ώστε να βελτιωθούν τα προσόντα του.