Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΝΕΑ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ IONIAN SKY- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ




Νέα βλάβη διαπιστώθηκε στο πλοίο "Ionian Sky" της ΝΕΛ σήμερα Τετάρτη ενώ βρισκόταν στο λιμάνι της Καβάλας. Το πλοίο θ' αναχωρήσει αύριο Πέμπτη στις 8 το πρωί για Λήμνο- Μυτιλήνη - Χίο- Βαθύ, ενώ η ΝΕΛ ανακοίνωσε σειρά αλλαγών στο πρόγραμμα δρομολογίων του.
Σε ανακοίνωσή της η ΝΕΛ αναφέρει τα εξής:
"Κατόπιν ελέγχου στο λιμάνι της Καβάλας, σήμερα Τετάρτη 11/09/2013, στα πλαίσια συντήρησης του πλοίου της εταιρείας μας Ε/Γ-Ο/Γ IONIAN SKY, διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στην αριστερή κύρια μηχανή.   Μετά την αποκατάσταση της δυσλειτουργίας, το πλοίο θα αναχωρήσει την Πέμπτη 12/09/2013 και ώρα 08.00 αντί την Τετάρτη 11/09/2013 και ώρα 20.00 από Καβάλα προς Λήμνο – Μυτιλήνη – Χίο – Βαθύ και επιστροφή. Για αποφυγή επιπλέον καθυστέρησης το πλοίο δεν θα προσεγγίσει το λιμάνι του Αγ. Κηρύκου. Τα δρομολόγια του πλοίου διαμορφώνονται ως κάτωθι:
ΠΕΜΠΤΗ 12/09: ΚΑΒΑΛΑ (ΑΝ 08:00) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 12:10 ΑΝ 12:40) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 18:00 ΑΝ 19:00) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 22:00 ΑΝ 22:30) ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/03: ΒΑΘΥ (ΑΦ 01:40 ΑΝ 02:10) - ΧΙΟΣ (ΑΦ 05:20 ΑΝ 05:50) - ΜΥΤΙΛΗΝΗ (ΑΦ 08:50 ΑΝ 10:00) - ΛΗΜΝΟΣ (ΑΦ 15:20 ΑΝ 16:00) - ΚΑΒΑΛΑ (ΑΦ 20:10


ΠΗΓΗ LESVOSREORT.GR

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΟΜΗΡΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΣΤΑ

    Ο  Δήμος Χίου  συνεχίζοντας τις στοχευμένες ενέργειες τουριστικής προβολής του νησιού  μας στη γείτονα χώρα Τουρκία, οργανώνει σε συνεργασία με το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή της ομάδας παραδοσιακών χορών ΟDTU/METU από τη Σμύρνη και την ΄Αγκυρα.
   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ.Χίου το Σαββάτο 14/9/2013 στις 20.30 με πρόγραμμα ελληνικών και τουρκικών παραδοσιακών χορών, καθώς και με τραγούδια και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου.
   Την Κυριακή  15/9/2013 το μεσημέρι 12.00 θα γίνει αντίστοιχη εκδήλωση στην Πλατεία των Μεστών.
    Στην ομάδα των εξαίρετων χορευτών συμμετέχει και η κ. Μαρία Βουγιούκα, η οποία έχει αναφερθεί στα τουρκικά και ελληνικά Μ.Μ.Ε. ως η Ελληνίδα, που διδάσκει συρτάκι τους Τούρκους.
   Οι κοινές αυτές δράσεις, θα καλυφθούν από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας (Τ.R.T.), καθώς και από άλλα τουρκικά και ελληνικά Μ.Μ.Ε.
    Επίσης το Σαββάτο 14/9/2013 στις 19.30 εγκαινιάζεται στο χώρο εκθέσεων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου η Φωτογραφική ΄Εκθεση με αεροφωτογραφίες από Αλάτσατα – Τσεσμέ Τουρκίας  του  κ. Ηakan Cetinkaya, με τίτλο «Βuradan 4mil-Tέσσερα μίλια από εδώ».

     Όλες οι παραπάνω δράσεις αναμένεται να δώσουν περαιτέρω ώθηση στην ανάπτυξη πολιτιστικών και τουριστικών επαφών με τη γείτονα χώρα στο πλαίσιο συνεργασιών, που έχει καθιερώσει ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με την Τουρκία.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΦΥΛΑΞΞΗ ΙΔΙΩΤΩΝ


Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει ανακοινώσει ότι θα ελέγξει εξ υπαρχής την λίστα των ιδιωτών που χρήζουν αστυνομικής φύλαξης και θα υποχρεώσει τους εύπορους εξ αυτών, επιχειρηματίες κ.λ.π. να καταβάλουν τα έξοδα φύλαξης τους.
Είναι γνωστό, ότι τα τελευταία χρόνια είχε μεγαλώσει υπερβολικά ο αριθμός ανθρώπων του θεάματος, της οικονομίας, των Μ.Μ.Ε., του αθλητισμού κ.α., που χρησιμοποιούσαν αστυνομική φύλαξη, χωρίς πάντοτε αυτό να είναι απολύτως αναγκαίο, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να στερείται προσωπικού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και να διατίθενται ανορθολογικά δημόσιοι πόροι, σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Επειδή φαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις συνεχίζεται η σχετική πρακτική και δεν έχει ενημερωθεί η κοινή γνώμη για τα αποτελέσματα της  απόφασης του Υπουργείου
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Πόσοι ιδιώτες έχουν σήμερα αστυνομική φύλαξη;
- Ποιοι είναι και ποιες ιδιότητες κατέχουν;
- Πόσα έσοδα εισπράττει το Δημόσιο από την πληρωμή των εξόδων φύλαξης από τους ιδίους;
Επίσης, αιτούμαι την κατάθεση των σχετικών εγγράφων.

10 Σεπτεμβρίου 2013
Ο ερωτών βουλευτής



Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος

ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΜΠΟΧΩΡΩΝ ΧΙΟΥ



Με Απόφαση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Αθ. Γιακαλή τροποποιήθηκε η Πράξη Ένταξης της κατασκευής του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη & Νήσοι Αιγαίου».
Με τη συγκεκριμένη Απόφαση εξασφαλίζεται η Αποπεράτωση του Σχολικού Κέντρου Καμποχώρων δυναμικότητας 150 μαθητών με συνολικό προϋπολογισμό 2.594.415 €, και προϋπολογισμό υπολειπόμενων εργασιών 1.700.000 €.
Η απεμπλοκή του σημαντικού αυτού έργου έγινε δυνατή χάρη στην προσπάθεια και το συντονισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χίου και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου.
Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Χίου είναι η άμεση δημοπράτηση του έργου ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποπεράτωσης το συντομότερο δυνατό. 


ΛΗΞΗ ΔΡΑΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ "ΠΑΡΟΧΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ BLOOM"

Ολοκληρώθηκε    την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη  η   δράση του Εργατικού Κέντρου Χίου «παροχή εισιτηρίων σε παιδιά ανέργων για δωρεάν πρόσβαση στα BLOOM».

Το πρόγραμμα διήρκεσε από τις 15 Ιουλίου έως και τις 08 Σεπτέμβρη, ωφελήθηκαν συνολικά 98 παιδιά και κόπηκαν 287 εισιτήρια. Επιπρόσθετα, δόθηκε η δυνατότητα στα 100 παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» που βρέθηκαν για λίγες μέρες στο νησί μας να επισκεφθούν το «Bloom».

Ο απολογισμός σημειώνεται θετικός τόσο από την  συμμετοχή του κόσμου όσο και από  τα θετικά σχόλια  του καθώς και από την ποιότητα των παροχών που προσέφερε η επιχείρηση ΚΟΥΤΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ, ΜΑΝΩΛΑΚΗ-ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΣΑΡΑΝΤΙΝΗ Ο.Ε. (BLOOM waterpark).

Ευχαριστούμε θερμά  την επιχείρηση για την άμεση ανταπόκριση στην πρότασή μας για την πραγματοποίηση του προγράμματος, καθώς και για την άψογη συνεργασία που είχαμε καθ ‘όλη τη διάρκειά του.

Ελπίζουμε το ραντεβού μας να ανανεωθεί και για το καλοκαίρι του 2014!
Καλό χειμώνα!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΗΜΕΡΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ




Όπως είναι γνωστό η 14η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε, με το Ν.2645/1998, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.
Η Μικρασιατική καταστροφή δεν είναι ένα απλό ιστορικό γεγονός. Αντιπροσωπεύει μία πραγματική τομή για την Ελληνική Ιστορία. Γιατί πέρα από τα πραγματικά γεγονότα, επέφερε παράλληλα και μία ανανέωση στις δομές της Ελληνικής Κοινωνίας και τον Πολιτισμό της.
Το πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας αυτής, η οποία μετατέθηκε για φέτος στις 15 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει τις κατωτέρω εκδηλώσεις:

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

Τέλεση δοξολογίας και Αρτοκλασία στις 10:15 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου στην Επάνω Σκάλα. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο  Διδάκτωρ Θεολογίας Α.Π.Θ. – Θεολόγος Καθηγητής στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Αθανάσιος Καλαμάτας.
Μετά τη δοξολογία και περί ώρα 10:45 π.μ. θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του αγάλματος της Μικρασιάτισσας Μάνας (Επάνω Σκάλα), με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της 98 ΑΔΤΕ, από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, το Στρατιωτικό Διοικητή, το Δήμαρχο Λέσβου, εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, αντιπροσωπείες των απόστρατων Αξιωματικών, των εκπροσώπων των εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, εκπροσώπους νομικών προσώπων και συλλόγων που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

Όσοι επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στον Τελετάρχη  κ. Αργύρη Χατζημαλή  (στο τηλ. 22510-48002)




Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΖΑΧΑΡΟΜΗΛΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΑΡΤΙΟΝ"




      Ο πιο «γλυκός πειρασμός» του δρόμου για τα παιδιά ,τα καραμελωμένα μήλα ή ζαχαρόμηλα όπως τα ξέρουμε στη Χίο, φορτωμένα με τις παιδικές αναμνήσεις των μεγαλυτέρων, θα γεμίσουν την πάροδο της Απλωταριάς στην οδ. Χωρέμη 1,
το Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου από τις 11 το πρωΪ έως τις 2μ.μ.
με την ευγενική συνδρομή των καταστημάτων « Μέσα κει», «Απλώ καφέ», « Aplo-bar», «Νίτσα», «Ιριδα» , «Αργυρώ Τσουρή»  και «Magda».
         Ο μάγειρας του Συλλόγου ΑΡΤΙΟΝ  κ. Γιάννης Κανταλής  με τις πολύτιμες συμβουλές του κ. Γιώργου Μεστούση , βοηθούμενος από μέλη του συλλόγου μαζί με τους μαθητές του ιδ. Νηπιαγωγείου ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ και όσα άλλα μικρά και…μεγάλα παιδιά επιθυμούν, θα παρασκευάσουμε ζαχαρόμηλα, στην κλασσική και πιο σύγχρονη εκδοχή τους.
          Μετά λοιπόν τα ψώνια σας στην αγορά και την περαντζάδα σας στην Απλωταριά πάρτε τα παιδιά σας και ελάτε να φορέσετε τα σκουφάκια του μάγειρα και τις ποδιές που μας χάρισε το κατάστημα WORK SHOP και να βουτήξτε τα μήλα στην καραμέλλα.,μμμμμμ!.
          Την προσπάθειά μας υποστηρίζουν ευγενικά οι χορηγοί μας :

 SUPER MARKET KEY FOOD, τα ζαχαροπλαστεία  Αla crème και Candio ,τα καταστήματα Βαγιάνος και Regina και το ανθοπωλείο Ξυντάρη  

ΟΤΑ : 8.826 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ


Θέμα λίγων ημερών είναι η προκήρυξη διαγωνισμού στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, για την πρόσληψη 8.826 άνεργων απόφοιτων Δημοτικού και Γυμνασίου από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες σε διάφορες δημοτικές υπηρεσίες, από τις 22 Οκτωβρίου.
Οι προσληφθέντες θα ενισχύσουν 321 δήμους ως υπάλληλοι Γενικών Καθηκόντων ΥΕ και θα καλύψουν τομείς όπως η καθαριότητα, ενώ οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
Οσοι επιλεγούν, θα λαμβάνουν 748 ευρώ μεικτά τον μήνα (490 καθαρά) μαζί με ασφάλιση, ενώ για τους επιλεχθέντες κάτω των 25 ετών ο μισθός «πέφτει» στα 652 ευρώ μεικτά τον μήνα (427 ευρώ καθαρά).
Ποια είναι τα κριτήρια για πρόσληψη στους δήμους:
-Η διάρκεια ανεργίας
-Το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
-Η ηλικία των ανέργων
-Η οικογενειακή κατάσταση
aftodioikisi.gr

ΠΡΟΣ ΠΛΑΦΟΝ 7% ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Στη θέσπιση ορίου 7% για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων με βάση το νέο σύστημα του ενιαίου ψηφοδελτίου προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια αφενός να μείνουν εκτός οι μικρές παρατάξεις και αφετέρου να είναι εφικτό να διοικηθεί ο δήμος ή η περιφέρεια.
Συγκεκριμένα, μετά και το προχθεσινό δείπνο των δημάρχων της ΝΔ στην Αττική με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών αλλά και από τις επαφές, που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγιναν τις προηγούμενες ημέρες τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη ΔΗΜΑΡ αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες (σ.σ. δεν είναι τυχαίο ότι ο Π. Καμμένος κατά τη χθεσινή του συνέντευξή Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘεκφράστηκε θετικά για το νέο εκλογικό νόμο), κατέστη περισσότερο από σαφές ότι οι βασικές ενστάσεις αφορούν το ενιαίο ψηφοδέλτιο και τη δυνατότητα διοίκησης του δήμου ή της περιφέρειας.
Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση προσανατολίζεται:
-          Να θεσπιστεί πλαφόν 7% (αντί για 5% που ήταν η αρχική σκέψη)  ώστε αφενός να αποκλείονται οι μικροί σχηματισμοί από το δημοτικό συμβούλιο και αφετέρου ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων που θα εξέλεγαν με βάση την απλή αναλογική να δίνεται ως μπόνους στην πλειοψηφούσα παράταξη που θα διοικήσει το δήμο ή την περιφέρεια. Με αυτό τον τρόπο είναι πιθανόν ακόμη και με 42% που είναι το όριο εκλογής, ο δήμαρχος να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία ώστε να διοικεί το δήμο. Βεβαίως, με αυτό τον τρόπο η, αρχικά εξαγγελθείσα, απλή αναλογική δίνει τη θέση της στην ενισχυμένη.
-          Να αναγράφεται στο ενιαίο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα του υποψηφίου δημοτικού ή περιφερειακού συμβούλου και η παράταξη στην οποία ανήκει, ώστε στην επιλογή τους οι πολίτες να λαμβάνουν υπόψη της και αυτό το στοιχείο.

aftodioikisi.gr

ANOIKTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ , ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ανοιχτή Επιστολή σε κάθε μαθήτρια και μαθητή
Σου στερούν τη μόρφωση, δεν έχεις ελεύθερο χρόνο, φτιάχνουν ένα σχολείο που σε εξοντώνει.
Δεν σου χαρίζονται, μην τους χαρίζεσαι, ανάτρεψέ τους!

Αγαπητέ μαθητή–μαθήτρια,
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σου εύχεται καλή πρόοδο για τη νέα σχολική χρονιά. Η χρονιά αυτή είναι ακόμη πιο δύσκολη από την προηγούμενη, με τις νέες αλλαγές που για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση φέρει στο σχολείο: το νέο νόμο για το «Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο».
Εσένα έχει στόχο αυτός ο νόμος!
Τσακίζει σήμερα τη δυνατότητά σου στη μόρφωση, αύριο τα δικαιώματά σου στη ζωή και στη δουλειά!
          Α) Βάζουν πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε όλες τις τάξεις. Το Λύκειο θα γίνει ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο. Όλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό. Ταΐζουν τα φροντιστήρια και την παραπαιδεία, αναγκάζουν τους γονείς σου να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη και τώρα πια η τσέπη τους δεν έχει... Θέλουν να σε σπρώξουν έξω από το σχολείο, να στραφείς βίαια στην ψευτοκατάρτιση, στη τζάμπα εργασία.
Β) Η κυβέρνηση λέει ότι: «Με το νομοσχέδιο αυτό αναβαθμίζεται το Λύκειο». Η αλήθεια όμως είναι ότι με το νομοσχέδιο αυτό χτυπούν παραπέρα τη γενική μόρφωση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι επιλέξουν να γίνουν ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί δεν θα διδάσκονται ιστορία, μαθηματικά, γλώσσα, φυσική. Άρα είναι «μούφα», όπως θα λέγες κι εσύ, ότι σε θέλουν καλό τεχνικό. Θέλουν εσένα, το νέο άνθρωπο, χωρίς γνώσεις και γνώμη, χωρίς απαιτήσεις και δικαιώματα στη ζωή, να είσαι σκυφτός και υποταγμένος μπροστά στα αφεντικά, ζητούν τη ζωή σου για τα κέρδη τους. Χωρίς μόρφωση όμως δε μπορείς να παρακολουθείς την τεχνολογία που κάνει άλματα, να γίνεις καλός μάστορας, έτσι θα είσαι του χεριού τους.
Γ) Η κυβέρνηση λέει ότι: «Με το νομοσχέδιο αυτό έρχονται οι μαθητές σε επαφή με την αγορά εργασίας, θα βρίσκουν εύκολα δουλειά». Λέει ψέματα! Μετά το ΕΠΑΛ και την ΣΕΚ δεν θα έχεις πτυχίο και επάγγελμα! Πρέπει πρώτα να πας τζάμπα εργάτης 12 μήνες στη μαθητεία, στις επιχειρήσεις, μεροκάματα το πολύ 7 ευρώ την ημέρα, χωρίς ένσημα, χωρίς ασφάλιση…κι αν βρεις θέση. Και στη συνέχεια πάλι εξετάσεις και εξέταστρα για να πάρεις ειδικότητα! Το θράσος τους ξεπερνά κάθε όριο! Εκείνοι που τσακίζουν κάθε μέρα τη ζωή των γονιών σου με την ανεργία και τα χαράτσια, που τα αρπάζουν από το λαό για να τα δώσουν στους τραπεζίτες, στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, τώρα σου τάζουν πτυχίο, αφού δηλώσεις εθελοντής στην εκμετάλλευση! Το σχολείο που φτιάχνουν είναι το σχολείο που θέλουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να συνεχίσουν να βγάζουν τρελά κέρδη, θέλουν εσένα φτηνό εργαζόμενο.

Ενάντια σε όλα αυτά αγωνιζόμαστε κι εμείς, οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ. Γιατί το σχολείο που φέρνουν κλέβει τη μόρφωση και το μέλλον και από εσένα και από εμάς, κλέβει τη δουλειά μας.
Γι’ αυτό σου λέμε ότι ο αγώνας για μια ζωή με δικαιώματα, με μόρφωση και σταθερή δουλειά είναι κοινός, ενιαίος. Είναι και δική σου υπόθεση! Πάρε πρωτοβουλία να λειτουργήσει η μαθητική κοινότητα, τα μαθητικά συμβούλια. Οργάνωσε την πάλη σου μέσα από αυτά. Μαζί με τους γονείς σου, με τους καθηγητές σου που παλεύουν και αγωνίζονται.
Είσαι νέος, πάλεψε για το σχολείο και τη ζωή που ονειρεύεσαι.
Κάνε τον αγώνα για το μέλλον δική σου υπόθεση!
-Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, στα φροντιστήρια, στις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις. Κατάργηση των φροντιστηρίων.
-Όχι στο διαχωρισμό του Λυκείου σε Γενικό και Επαγγελματικό. Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο για όλους. Δημόσιες επαγγελματικές σχολές μετά το 12χρονο.
-Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά το Λύκειο, με ευθύνη του κράτους κι όχι των Πανεπιστημίων. Δικαίωμα επανάληψης των εξετάσεων για εισαγωγή όσες φορές θέλει ο καθένας. Κατοχύρωση βαθμολογίας.
-Κατάργηση κάθε πιστοποίησης, το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα. Κατάργηση του έτους μαθητείας, πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση. Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα στα ΕΠΑΛ και να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός.

-Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία. Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων. Όχι στα 27άρια τμήματα. Δωρεάν μεταφορά και μετακίνηση των μαθητών παντού. Ένα γεύμα για τους μαθητές με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων.