Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ




Με αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη και ενότητα συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Κόντρα στους εκβιασμούς της κατάπτυστης συγκυβέρνησης και τις χυδαίες επιθέσεις των ντόπιων φερέφωνων της, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πετύχαμε ήδη την πρώτη μεγάλη νίκη. Καμία διαπιστωτική πράξη απόλυσης συναδέλφου δεν έχει αποσταλεί από τη Χίο και ενώ οι προθεσμίες του μεσοπρόθεσμου παρέρχονται η μία μετά την άλλη.
Κερδίσαμε την πρώτη και αποφασιστική μάχη. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη. Μέχρι να υπογραφεί η οριστική διαπιστωτική πράξη απόλυσης των αθλίων της συγκυβέρνησης.
Ο ενωτικός αγώνας που συνεχίζουμε υπονομεύεται και λοιδορείται πρωτίστως από εκείνους που όλο το προηγούμενο διάστημα παρείχαν φιλόξενο βήμα και πρόβαλαν τα εργολαβικά επιχειρήματα για την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων τομέων της Αυτοδιοίκησης. Μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας δεν δεχόμαστε από κανέναν αφού τα δάκρυα τους γνωρίζουμε ότι είναι κροκοδείλια.
Ο αγώνας μας θα είναι δύσκολος θα είναι μακροχρόνιος αλλά στο τέλος σίγουρα θα είναι νικηφόρος. Από αυτόν τον αγώνα κανένας δεν περισσεύει. Η εκφρασμένη αλληλεγγύη των συμπολιτών μας αποτελεί την καλύτερη απάντηση στον προωθούμενο κοινωνικό κανιβαλισμό. Ο αγώνας που δίνουμε είναι αγώνας για το σύνολο των πολιτών που εξαθλιώνονται από τη βαρβαρότητα των μέτρων της μνημονιακής συγκυβέρνησης.
Συνεχίζουμε τις καταλήψεις του Δημαρχείου και όλων των Δημοτικών κτιρίων. Με απόφαση του Συλλόγου εξαιρούμε τους συναδέλφους των Παιδικών Σταθμών οι οποίοι και θα λειτουργήσουν κανονικά από αύριο. Κλείσαμε προσωρινά τους Παιδικούς Σταθμούς για να αποτρέψουμε το οριστικό τους λουκέτο λόγω της υποχρηματοδότησης.
Την Τρίτη συγκαλούμε Γενική Συνέλευση στις 11.30 το πρωί στο Ομήρειο για να οργανώσουμε τη συνέχεια του αγώνα μας.  Όλοι στο δρόμο του Αγώνα! Όλοι για όλους. Κανενας μόνος του!

TO EΘΙΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ



Όπως ανακοινώνει ο Σύλλογος ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ :

Tο έθιμο της κατ' έτος διανομής του άρτου του Αγίου Νικολάου θα τηρηθεί και φέτος από τον Σύλλογο "Φίλοι Οινουσσών". Ήδη έχουν ξεκινήσει οι επιτροπές των κυριών, που επισκέπτονται τα αιγνουσιώτικα σπίτια για να φέρουν την ευλογία του Αγίου μας και να συγκεντρώσουν το προϊόν της αγάπης για την χωριεκκλησιά μας. Στην εβδομάδα, που ξεκινάει από αύριο, οι επιτροπές του άρτου θα επισκεφθούν τα οινουσσιακά ναυτιλιακά γραφεία και περιοχές των Αθηνών