Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ RETE 4




Στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο εξωτερικό, και μετά από συνεργασία του ΕΟΤ Μιλάνου με την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αποστολία Λύκου, θα επισκεφθεί τη Λέσβο (6 έως 9 Σεπτεμβρίου) και τη Χίο (9 έως 13 Σεπτεμβρίου) 8μελές τηλεοπτικό συνεργείο από την Ιταλία, που θα πραγματοποιήσει κινηματογραφικές λήψεις για την παραγωγή δύο εκπομπών αφιερωμένων στη Λέσβο και τη Χίο, διάρκειας 21 λεπτών η καθεμία, στο πλαίσιο της εκπομπής “PIANETA MARE” του ιταλικού τηλεοπτικού σταθμού REΤE4 (MEDIASET GROUP).

Η AEGEAN REGGATTA ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ , ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΚΑΙ ΒΟΛΙΣΣΟ




Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο των ενεργειών της για την τουριστική προβολή των νησιών και την προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού στο Βόρειο Αιγαίο, συνδράμει και στηρίζει τους Διεθνείς Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες Aegean Regatta 2012, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο με την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας στοχεύοντας στη διαμόρφωση θετικής εικόνας για τα νησιά μας. 
Φέτος, η διαδρομή της Aegean Regatta ξεκινά από τη Μυτιλήνη, όπου στις 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης, συνεχίζει στις Οινούσσες, στη Βολισσό της Χίου, και καταλήγει στη Σύρο. Δεδομένου ότι τα τρία από τα τέσσερα νησιά-σταθμούς ανήκουν στο Β. Αιγαίο, η εν λόγω διοργάνωση θεωρείται μια καλή ευκαιρία για την οικονομική τόνωση των τοπικών αγορών και την τουριστική προβολή δεδομένου ότι η καλύτερη διαφήμιση ενός τόπου είναι η μεταφερόμενη από στόμα σε στόμα εμπειρία.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΜΗΣ - ΚΕΠ



Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο μετεγκατάστασης των υπολογιστικών υποδομών του συστήματος ΕΡΜΗΣ-ΚΕΠ στο νέο Κέντρο Δεδομένων φιλοξενίας κεντρικών Υπολογιστικών Συστημάτων της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε., το σύστημα ΕΡΜΗΣ-ΚΕΠ δεν θα είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 και ώρα 13:00 έως τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 και ώρα 09:00.
Ως εκ τούτου στο διάστημα αυτό δε θα είναι δυνατή η πρόσβαση τόσο στην παλιά όσο και στη νέα εφαρμογή διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών, ενώ παράλληλα δε θα είναι διαθέσιμες και όλες οι λειτουργίες του ΕΡΜΗ, συμπεριλαμβανομένης της Υποδομής Δημοσίου Κλειδιού, του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης για τις διαδικασίες της Οδηγίας των Υπηρεσιών, καθώς και της υποβολής αιτήσεων μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1500.
Για τον λόγο αυτό ενημερώνουμε τους δημότες μας, ότι δεν θα είναι δυνατή η υποδοχή αιτήσεων πολιτών στο ΚΕΠ σε αυτό το διάστημα, για τις διαδικασίες, που διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά.

Η ... ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΧΙΟ



Σας ενημερώνουμε ότι, σε μια ομολογουμένως περίοδο τουριστικής κάμψης, η κίνηση επισκεπτών από την Τουρκία προς τη Χίο παρουσιάζει αυξητικούς ρυθμούς, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το Τελωνείο Χίου.
Ιδιαιτέρως, παρατηρείται διαρκής αυξητική τάση του τουριστικού ρεύματος από τη γείτονα, από την περίοδο που καταργήθηκε η έκδοση βίζας για τα πράσινα διαβατήρια (28-7-2010).
Συγκεκριμένα, τα στατιστικά στοιχεία έχουν ως εξής:
2008 : Τούρκοι επισκέπτες 14.571
2009 : Τούρκοι επισκέπτες 15348
2010 : Τούρκοι επισκέπτες 23.717
2011 : Τούρκοι επισκέπτες 39.439
2012( έως τον Ιούλιο) : Τούρκοι επισκέπτες 20799
Με βάση αυτά τα δεδομένα, η αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, έρχεται να ενισχύσει την κίνηση της τοπικής αγοράς και των επαγγελματιών του νησιού μας.
Η δημοτική αρχή, θεωρώντας επιτακτική την ανάγκη τόνωσης του τουριστικού εισοδήματος, θα ενισχύσει με κάθε μέσο αυτή την αυξητική τάση Τούρκων επισκεπτών, θα επιδιώξει την αύξηση του χρόνου παραμονής των τούρκων επισκεπτών στο νησί μας και θα προωθήσει την προβολή της Χίου στη γείτονα, μέσω του επιχειρησιακού σχεδίου: «Δράσεις τουριστικής προβολής Δήμου Χίου», προϋπολογισμού 192.000 ευρώ από το Ε.Σ.Π.Α.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2007-2013 "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ" - ΑΞΟΝΑΣ 3



Σας ενημερώνουμε ότι αναμένεται η υπογραφή σύμβασης μεταξύ της ΑΜΚΕ, Δίκτυο συνεργαζόμενων Ομάδων Τοπικής Δράσης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορά τον Άξονα 3 (πρώην ΟΠΑΑΧ) του προγράμματος: Αγροτική Ανάπτυξη 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Στο δίκτυο συμμετέχουν η ΕΤΑΧ ΑΑΕ για τη Χίο, η ΕΤΑΛ ΑΕ για τη Λέσβο, η Αναπτυξιακή Λήμνου ΑΕ και το Κέντρο Απασχόλησης και Επαγγελματικής κατάρτισης Ν. Σάμου, των οποίων ο ρόλος θα είναι υποστηρικτικός κατά την υλοποίηση του προγράμματος, όπως συνέβη και σε προηγούμενη περίοδο.
Συγκεκριμένα για το εν λόγω πρόγραμμα έχουν εγκριθεί 41 προτάσεις ιδιωτών επενδυτών για τη Χίο με περιοχές παρέμβασης όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα, πλην της πόλης της Χίου και της παραλιακής ζώνης Καρφά, Μέγα Λιμνιώνα και Αγία Φωτεινή.
Ο Άξονας 3 έχει τίτλο «Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας», οι επενδύσεις αφορούν την ενθάρρυνση της τουριστικής δραστηριότητας, και στοχεύουν στη βελτίωση και οργάνωση του τουριστικού προϊόντος, στην ενίσχυση της απασχόλησης, στην αύξηση της επισκεψιμότητας των περιοχών παρέμβασης, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και στην προβολή-προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών.

ΥΠ.ΔΙΟΙΚ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ : ΖΗΤΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2016 ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ



Μέχρι τις 20 Αυγούστου, ζητεί με κατεπείγουσα εγκύκλιό τουτο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ο υπουργόςΑντώνης Μανιτάκης από τα υπουργεία, τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, τις ανεξάρτητες Αρχές και τις ΔΕΚΟ, να αποστείλουν στοιχεία με τις εκτιμήσεις για τις αποχωρήσεις προσωπικού από το στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα την επόμενη τριετία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΕΟ ΚΑΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΙΧΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ




Συνάντηση γνωριμίας με το νέο Στρατιωτικό Διοικητή Ταξίαρχο κ. Δημόκριτο   Ζερβάκη, καθώς και τον απερχόμενο Στρατιωτικό Διοικητή Ταξίαρχο κ. Μενέλαο Μεϊμάρη, είχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Κ. Γανιάρης και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Βορ. Αιγαίου κ. Απ. Λύκου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογραμμίστηκαν οι στενοί δεσμοί της τοπικής κοινωνίας των νησιών μας με τις Ένοπλες Δυνάμεις και η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με τους τοπικούς φορείς.
Ο κ. Γανιάρης είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον απερχόμενο Στρατιωτικό Διοικητή κ. Μεϊμάρη, και να εκφράσει τη βεβαιότητα για τη συνέχιση της συνεργασίας με το νέο Στρατιωτικό Διοικητή.

ΔΗΜΟΙ : ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΛΟΥΚΕΤΑ



Μπορεί η ΚΕΔΕ να μην έχει το... κληρονομικό χάρισμα, αλλά το είχε προβλέψει όταν ζητούσε επιμερισμό των 140 εκατ. ευρώ στους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης, επί υπουργίας Γιαννίτση, στα κονδύλια του ΥΠΕΣ ελέω τρόικα: αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, της περικοπής των πόρων, τότε πολλές δημοτικές υπηρεσίες, πολλοί δήμοι θα κλείσουν και η ανάπτυξη θα υπάρχει μόνο «στη χώρα της φαντασίας».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ


Πρόσκληση
Ο Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο Αντιδήμαρχος Καρδαμύλων Γεώργιος Λιγνός και ο Ξενώνας «Σπήλια» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Καραμούζου
«Εκατό Καρδαμυλίτες»
την Πέμπτη 9 Αυγούστου και ώρα 8.30 το απόγευμα στο πέτρινο θεατράκι στα Σπήλια Άνω Καρδαμύλων.
Το βιβλίο θα προλογίσει η Δέσποινα Δαμιανού, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Είσοδος Ελεύθερη