Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Πρόγραμμα ὁμιλιῶν κατά τήν ἑορτήν τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν.


E-mailΕκτύπωσηPDF
EgkS-6

ΤΟΝ ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΠΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ Χίου αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει τον κ.ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ για υποψήφιο Πρόεδρο της Ε.Π.Ο

Η επιστολή παραίτησης του Προέδρου ΔΣ/ΕΠΟ Σαρρή Γεώργιο.




Αγαπητοί συνάδελφοι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, χρόνος αρκετά πυκνός σε εξελίξεις, σκέφτηκα πολύ τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα σκέφτηκα με την ευθύνη του ανθρώπου που καθαρά και δημοκρατικά, εκλέχθηκε στη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην εκλογική διαδικασία του Οκτωβρίου του 2012 αλλά και με την περίσκεψη της ήρεμης και χωρίς επηρεασμούς σκέψης.
Δεν κρύβω πως τα πρώτα συμπεράσματα, στα οποία είχα καταλήξει , δεν ήταν απολύτως απογοητευτικά και – το κυριότερο- απαγορευτικά για να συνεχίσω τα καθήκοντα του προέδρου, ακόμη και σε ένα περιβάλλον δηλητηριασμένο, ως το μεδούλι σχεδόν, από την ακραία υποκρισία που παράγει το παραμύθι της «κάθαρσης».
Η απόλυτη διάψευση όμως ήρθε με τον θεαματικότερο τρόπο τις τελευταίες μέρες και με αφορμή τις απίστευτες εξελίξεις που σημειώθηκαν, μέσα από μια οργανωμένη πολιτική παρέμβαση, στο μέτωπο της επιχορήγησης των ερασιτεχνικών σωματείων.
Μια απλή, συνηθισμένη, καθημερινή διαδικασία εκταμίευσης ενός ποσού προς την Ε.Π.Ο και από εκεί προς τις Ενώσεις – Μέλη της, ώστε να φτάσουν σε ένα μόνο αριθμό – και όχι σε όλα- τα ερασιτεχνικά σωματεία μερικά ψίχουλα δήθεν κρατικής επιχορήγησης, μετατράπηκε, οργανωμένα, σχεδιασμένα και καθοδηγημένα, σε μια μετωπική σύγκρουση της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού με την Ομοσπονδία.
Ζήσαμε όλοι την απόλυτη παράνοια των ημερών με τις φορολογικές ενημερότητες, τις δύο Δ.Ο.Υ να διαγκωνίζονται δημόσια, αλλά και την θεαματική απόδειξη της μοναδικής αλήθειας που η Ε.Π.Ο από την αρχή υποστήριζε. Ότι είναι απολύτως εντάξει φορολογικά, έχει στα χέρια της και έχει καταθέσει καθαρή φορολογική ενημερότητα.
Δυστυχώς, τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν συμπυκνωθεί όλα, από καταβολής του αθλήματος στη χώρα, σε ένα και μοναδικό πρόσωπο. Στον πρόεδρο της Ε.Π.Ο.
Η παρουσία του στη συγκεκριμένη θέση είναι η αποκλειστική αιτία από την οποία προκαλούνται τα πάντα. Κάθε απόπειρα, λοιπόν, να οδηγηθεί στην έξοδο περίπου «καθαγιάζεται», ακόμη και να πρέπει για το σκοπό αυτό να συγκρούονται δημοσίως δύο εφορίες, ο υφυπουργός, η ΥΔΑ του Υπουργείου Πολιτισμού και το βαθύ κράτος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε τη σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.
Ήταν η ενέργεια που δρομολόγησε αναπότρεπτες εξελίξεις.
Δύο και πλέον χρόνια από την εκλογική συνέλευση του 2012 υπέμεινα τα πάντα: «Καταγγελίες», αναφορές, δηλώσεις, στημένα δημοσιεύματα, εκπομπές εγκάθετων, παρελάσεις μπροστά από τα μικρόφωνα κάθε φαντάσματος που κάποτε ευδοκίμησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ακραίες εκδηλώσεις υποκρισίας από άτομα ταραγμένης ψυχοσύνθεσης λόγω ιδιαιτεροτήτων σε πολύ προσωπικές επιλογές, επιθέσεις εναντίον ανθρώπων της Ε.Π.Ο  και στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας συνέθεσαν ένα περιβάλλον βαριά άρρωστο.
H αγάπη μου για το άθλημα και μια έντονη διάθεση προσφοράς με κρατούσαν ακόμη ενεργό και θάμπωναν την κρίση μου για τη βασική αιτία όλων όσων συνέβαιναν. Είχα την προσδοκία πως πρόκειται για συγκρούσεις συμφερόντων στον στενό ποδοσφαιρικό ορίζοντα.
Πλέον εκτιμώ πως πρόκειται για ένα βαθύτατα πολιτικό πρόβλημα που έχει αφετηρία εκτός ποδοσφαίρου και γεννιέται από την διαχρονική επιθυμία κάποιων αφανών κύκλων να πάρουν εκδίκηση για όσα συνέβησαν το 2006.
Γύρω τους στοιχήθηκαν οι ηγέτες των ηττημένων των εκλογών του 2012 που ποτέ δεν παραδέχθηκαν την ήττα τους σε μια διαδικασία καθαρή και δημοκρατική, αφεντικά ( τυπικά και ουσιαστικά ) ομάδων που ζητούσαν ένα μερίδιο σε μια πίττα που οι ίδιοι και μόνο φαντάζονται ότι υπάρχει ή ελέγχεται από την Ε.Π.Ο και τον Πρόεδρο της, περιπλανώμενοι άφραγκοι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών …. «ανωνύμων εταιρειών» !!!, πικραμένοι σε προσωπικό επίπεδο παράγοντες που τους ξέβρασαν οι εξελίξεις και ένας συρφετός ατόμων που κάπου, κάποτε είχαν συγκυριακά μια θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ψάχνουν τρόπο να καθίσουν στα πόδια, έστω, ενός, δήθεν, τραπεζιού με όραμα ένα κοκαλάκι από την εξουσία.
Είμαι πια σαν έτοιμος από καιρό να παραδεχθώ πως τα κατάφεραν.
Δεν επιθυμώ πλέον με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο να παραμείνω στη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
Οι λόγοι;
Δεν επιθυμώ πλέον με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο να αποτελώ καθημερινό «κίνδυνο» για τους συνεργάτες μου, τους φίλους μου, την οικογένεια μου, τους δικούς μου ανθρώπους.
Δεν επιθυμώ πλέον με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο να με απειλούν τηλεφωνικά, να καταγγέλλω στην αστυνομία επιθέσεις σε βάρος ανθρώπων της Ε.Π.Ο  και να εισπράττω αιδήμονα σιωπή, να δημοσιοποιώ τις προτάσεις για την ουσιαστική αναβάθμιση του αθλήματος και να προσκρούω σε τοίχο, να μετέχω με όλη την καλή διάθεση σε επιτροπές για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό του αθλήματος και να εισπράττω σχέδια της εποχής και της νοοτροπίας του κρατικού ολοκληρωτισμού.
Δεν επιθυμώ πλέον για κανένα λόγο να βρίσκομαι απέναντι σε ένα εσμό αχαλίνωτης υποκρισίας από «αρχαγγέλους της κάθαρσης» που ευαγγελίζονται το «καθαρό» ποδόσφαιρο και την ίδια ώρα εξαφανίζονται παρέα με το όραμα όταν το σφύριγμα είναι υπέρ τους. Τότε αποτελεί απλώς ένα… ανθρώπινο λάθος!!!
Δεν επιθυμώ να γίνομαι εμπόδιο για να εισπράξουν τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας ένα βοήθημα ελεημοσύνης από την Πολιτεία κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια ή να προτείνεται στην Ε.Π.Ο από την Πολιτεία η κατασκευή προπονητικού κέντρου των Εθνικών Ομάδων  στο Σχιστό και μόλις η Ομοσπονδία θέτει τα ουσιαστικά ζητήματα των ζητημάτων αυτά να εξαφανίζονται από το τραπέζι.   
Δεν επιθυμώ, τέλος, να γίνομαι, με αφορμή την κατάθεση της παράνοιας τουκαθένα, υποκείμενο ελέγχου επειδή υπερασπίστηκα τις δομές και τις λειτουργίες της Ομοσπονδίας και αναβάθμισα τα οικονομικά της δεδομένα.

Είμαι περήφανος για όλα όσα πετύχαμε μαζί.
Για την αλλαγή του καταστατικού μας που αναβαθμίζει τη δημοκρατική νομιμοποίηση των οργάνων της Ομοσπονδίας από ένα σώμα Γενικής Συνέλευσης περισσότερο αντιπροσωπευτικό και αυξάνει ακόμη περισσότερο την ήδη αυξημένη συμμετοχή των Ενώσεων στις λειτουργίες και τις Επιτροπές της Ομοσπονδίας.
Για την υπογραφή του Μνημονίου κατανόησης μεταξύ των δύο επαγγελματικών Λιγκών και του ΠΣΑΠ, ώστε να μην καταρρεύσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Για την απόφαση να διακοπεί η Κάρτα Υγείας και να απεμπλακεί η Ομοσπονδία από μια λεόντειο σύμβαση από την οποία δεν είχε κανένα όφελος.
Για την οριστική επίλυση της εκκρεμότητας που άφησε ο παλιός «σωτήρας» της Ε.Π.Ο με τα Αθλητικά Κέντρα των ΕΠΣ που κόστισε στην ΕΠΟ περί τα τρία και πλέον εκατομμύρια ευρώ.
Για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στο Μουντιάλ του 2014, την πρόκριση στους «16»  της διοργάνωσης και την αντίστοιχη της Εθνικής Νέων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τουρκίας.
Για τον εκσυγχρονισμό της διοικητικής δομής και λειτουργίας της Ομοσπονδίας.
Για την επίτευξη συνεχών θετικών αποτελεσμάτων στην οικονομική διαχείριση. Για την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων, ειδικώς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με την νέα Γ΄ Εθνική κατηγορία που αντικατέστησε την παλιά Δ΄ Εθνική αλλά και τη νέα αριθμητική συγκρότηση των δύο επαγγελματικών κατηγοριών.
Για τις εξαιρετικά σύγχρονες προτάσεις τόσο στην αντιμετώπιση των ζητημάτων στοιχηματισμού  όσο και στα υπόλοιπα ζητήματα θεσμικής λειτουργίας του αθλήματος όπως αυτές κατατέθηκαν στις επαφές για το νέο αθλητικό νόμο.
Για την υπογραφή όλων των νέων χορηγικών και τηλεοπτικών συμβάσεων σε μια περίοδο έντονης υποχώρησης του οικονομικού κλίματος στη χώρα.
Για την απόλυτα πετυχημένη υπεράσπιση της αυτονομίας και ανεξαρτησίας του αθλήματος απέναντι στις οργανωμένες απόπειρες αυτές να καταλυθούν ώστε να εξυπηρετηθούν εξωποδοσφαιρικά συμφέροντα.
Για την βελτιωμένη οργάνωση και απόδοση της διαιτησίας, η οποία με την έλευση του κ.Χιού Ντάλλας πρέπει να βοηθηθεί ακόμη περισσότερο ώστε ταχύτατα να περάσει σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.
Οι επιτυχίες μας αυτές πρέπει να είναι οδηγός για το μέλλον για όλους εσάς και κυρίως για όποιον με διαδεχθεί στην καρέκλα του Προέδρου.
Ποτέ δεν είχα άποψη πως η καρέκλα δημιουργεί συνείδηση. Αυτή ή την έχεις από πριν ή δεν πρόκειται ποτέ να την αποκτήσεις επενδύοντας σε μια συγκυριακή έκφραση εξουσίας, ειδικά σε ένα χώρο που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ρευστότητα.
Βεβαίως αναλαμβάνω τις ευθύνες και για τα λάθη που έγιναν.
Για όλα τα λάθη όλης αυτής της διετίας.
Για κανένα δεν επιθυμώ να καταλογιστεί σε άλλον έστω το παραμικρό μερίδιο.
Ακόμη για το γεγονός της πρόσληψης του κ.Ρανιέρι, για την οποία κανένας Έλληνας δεν είχε την παραμικρή αντίρρηση και κατόπιν, εκ του αποτελέσματος, όλες οι ευθύνες είναι δικές μου.
Διατηρώ μια ελάχιστη ελπίδα με την πράξη μου αυτή να συμβάλλω στο να αλλάξει η ατζέντα και το ποδόσφαιρο να αποφασίσει επιτέλους να μιλήσει επί της ουσίας των θεμάτων που το απασχολούν και το κρατούν δέσμιο νοοτροπιών περασμένων δεκαετιών.
Προσδοκώ το ελληνικό ποδόσφαιρο να αντιληφθεί, επιτέλους, πως το πρόβλημα του είναι πολιτικό και πρέπει να το αντιμετωπίσει με το βλέμμα στο μέλλον σε όλα τα επίπεδα, Οι δρόμοι που πρέπει να διαβεί είναι γνωστοί.
Είναι δρόμοι της αυτονομίας και της ανεξαρτησίας.
Τους έχουν διαβεί όλες οι ομάδες στις ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες και δεν χρειάζεται να ανακαλυφθεί κανένας νέος.
 
Αγαπητοί συνάδελφοι
Αποχωρώντας από τη θέση του Προέδρου σας παρακαλώ να διατηρήσετε, ως κόρη οφθαλμού την ενότητα σας και την δεδομένη διάθεση σας να στηρίξετε την ΕΠΟ, το ελληνικό ποδόσφαιρο, τις Ενώσεις, την αξιοκρατία την ισονομία και την αντικειμενική διάσταση των επιλογών και των αποφάσεων.
Εκλέχτηκα στη θέση του Προέδρου πλουσιότερος. Αποχωρώ φτωχότερος αλλά σοφότερος για ανθρώπους, συμπεριφορές και νοοτροπίες.
Βεβαίως δεν αποχωρώ από το ποδόσφαιρο. Θα παραμείνω στο χώρο και θα συνεχίσω να εργάζομαι για όλα εκείνα που πιστεύω και με καθορίζουν χρόνια τώρα.
Ελπίζω πως πολύ σύντομα οι εξελίξεις θα διαμορφώσουν ένα ευρύτερο τοπίο που θα είναι διαφορετικό και θα μπορεί κάθε φωνή προόδου να λειτουργήσει με πραγματικό όραμα την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σας εύχομαι υγεία, καλές γιορτές και επιτυχίες για το καλό του αθλήματος και της Ομοσπονδίας. 

ΣΧΟΟΑΠ ΤΗΣ Δ.Ε. ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΩΝ

Στα πλαίσια της Δημόσιας Διαβούλευσης για το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. της Δ.Ε. Mαστιχοχωρίων θα πραγματοποιηθεί από τους επιβλέποντες της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Χίου δημόσια ενημέρωση την Τετάρτη 28 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 το απόγευμα στη Δημοτική Αίθουσα Καλαμωτής και την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 το απόγευμα στο Δημαρχείο Πυργίου. 
Επίσης, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 17:30 η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Χίου συγκαλεί συνεδρίαση με θέμα: «Το Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. της Δ.Ε. Mαστιχοχωρίων», στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δ. Χίου.
Το κείμενο και τα σχέδια της μελέτης είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου Χίου (www.chioscity.gr) και στην Yπηρεσία Δόμησης Δήμου Χίου, Τμήμα Πολεοδομικών Εφαρμογών, (Δ/νση : Οινοπίωνος 1 – Τ.Κ. 82100 ΧΙΟΣ).

Καταγγελία εκπαιδευτικών των ΑΕΝ


aen_aspropurgou_
Eπιστολή – Καταγγελία προς το peiratikoreportaz.blogspot.gr έστειλε η ομάδα εκπαιδευτικών των ΑΕΝ.
Δείτε ολόκληρη την επιστολή
- Με βάση το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ), τα μαθήματα στις ΑΕΝ έχουν έναρξη για το Α’ εξάμηνο (νεοεισερχόμενοι) το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
- Τα μαθήματα, λοιπόν, ξεκίνησαν για τους πρωτοετείς στις 8/10/2014, έχει διεκπεραιωθεί το 90% της προβλεπομένης ύλης, έχουν προγραμματιστεί διαγωνίσματα για τη διαμόρφωση του προφορικού βαθμού μετά τις 7/1/2105, που επαναλειτουργούν οι ΑΕΝ (λόγω διακοπών Χριστουγέννων), και η εξεταστική περίοδος ξεκινά την 1/2/2015.
Εμβόλιμα στην προαναφερόμενη πορεία του ακαδημαϊκού έτους 2014-2015 για τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και λίγες μέρες πριν την αποτυχία για εκλογή του ΠτΔ, όπου όλα δείχνουν ότι η χώρα οδεύει σε εθνικές εκλογές, ο απερχόμενος κ. ΥΝΑ υπογράφει την ΑΔΑ: Ω8Σ5ΟΠ-73Μ (17 Δεκεμβρίου 2014). Η απόφαση αυτή ορίζει την εισαγωγή 184 σπουδαστών/σπουδαστριών για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015!!!
Και ερωτάται ο κ. ΥΝΑ:
1. Για ποιο λόγο εισάγονται αυτοί οι πρωτοετείς υποψήφιοι στις ΑΕΝ χωρίς να ερωτηθούν τα συμβούλια των ΑΕΝ, ώστε να εξηγήσουν στον απερχόμενο κ. ΥΝΑ ότι στις ημέρες του και με τα έργα του η δημόσια ναυτική εκπαίδευση είναι πλήρως εγκαταλελειμμένη και δεν “αντέχει” στο τέλος του χειμερινού εξαμήνου ανακατανομές τμημάτων των σπουδαστών, προγραμμάτων κ.α
2. Για ποιο λόγο δεν εισήχθησαν μαζί με τους υπολοίπους (δηλ. στις 8/10/2014). Τότε δεν είχε ανάγκη η ναυτική εκπαίδευση από 184 σπουδαστές επιπλέον και τώρα έχει?
3. Για ποιο λόγο ο απερχόμενος κ. ΥΝΑ ακολουθεί την τακτική “να σε κάψω Γιάννη και να σ’ αλείψω μέλι”, εφόσον οι συγκεκριμένοι νεοεισερχόμενοι, στο χρονικό διάστημα από 7/1/2015 έως 1/2/2015 δεν πρόκειται να αντιληφθούν τίποτε από τις τελευταίες παραδόσεις και, επομένως, όταν θα διαγωνιστούν τον Φεβρουάριο θα αποτύχουν όλοι με μαθηματική ακρίβεια και θα “χάσουν” το εξάμηνο.
4. Έχει επισκεφτεί ο απερχόμενος κ. ΥΝΑ στα χρόνια της Υπουργικής θητείας του οποιαδήποτε ΑΕΝ για να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα και την εγκατάλειψη της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης και μετά να υπογράφει τέτοιες αποφάσεις? Εδώ δεν χρειάζεται απάντηση. Την απάντηση την γνωρίζουμε: ένα μεγάλο ΟΧΙ.
Βεβαίως, υπάρχει και η πλέον πιθανή περίπτωση, αυτοί οι νεοεισερχόμενοι να ζητήσουν αναστολή σπουδών, συμβουλευόμενοι από τους “πανεπιστήμονες” του γραφείου του απερχόμενου κ. ΥΝΑ. Τότε, κατοχυρώνοντας τη θέση για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, θα έρθουν να φοιτήσουν τον Οκτώβριο του 2015.
Σε αυτή την περίπτωση ερωτάται πάλι ο απερχόμενος κ. ΥΝΑ:
1. Γιατί να υπάρχουν για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 184 θέσεις “κατειλημμένες” από υποψηφίους που απέτυχαν στη μοριοδότηση των τυπικών τους προσόντων, και αυτές οι θέσεις να αφαιρεθούν από νέους υποψηφίους που θα υποβάλλουν αίτηση το καλοκαίρι του 2015 και οι οποίοι πιθανότατα να έχουν αυξημένα τυπικά προσόντα?
2. Ενδιαφέρει τον απερχόμενο κ. ΥΝΑ η δημόσια ναυτική εκπαίδευση και το ανθρώπινο δυναμικό της ή το μοναδικό μέλημά του είναι η άγρα ψήφων, ούτως ώστε να μην μελαγχολήσει στην οδό Γενναδίου μετά τις 25/1/2015?
Όσο και να προσπαθείτε, με κάθε τρόπο, να το αποφύγετε κ. απερχόμενε ΥΝΑ, στις 25 του μηνός κατά κει σε βλέπουμε!!

e-nautilia.gr

ΚΛΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΤΗΣ ΚΛΑΣΗΣ 2018

Από το Τμήμα Δημοτικής και Αστικής Κατάστασης του Δήμου Χίου, ανακοινώνεται ότι οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2018 (γεννημένοι το έτος 1997) που διαμένουν στο Δήμο Χίου υποχρεούνται να παρουσιαστούν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Χίου μέχρι τις 31/3/2015, προκειμένου να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής Στρατευσίμων.
Κατά την προσέλευση να έχουν μαζί τους φωτοτυπία του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Σχετική ανακοίνωση υπάρχει αναρτημένη στον Πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Χίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ «Η αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οδηγεί σε υπολειτουργία το Νοσοκομείο του νησιού»


Να δυναμώσει τη φωνή του ΚΚΕ για δημόσιο σύστημα υγείας για όλο το λαό.

            Η πολιτική της μετεξέλιξης του νοσοκομείου σε επιχείρηση, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, δείχνει με άγριο τρόπο τις συνέπειες αυτής της πολιτικής για τη ζωή των κατοίκων του ακριτικού νησιού μας.

Η πολιτική της υποχρηματοδότησης και των δραματικών περιορισμών στις προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Χίου, οι παραχωρήσεις σε ιδιώτες τμημάτων (π.χ. μαγειρεία, τραπεζοκόμους, πλυντήρια, κλπ), που υλοποίησαν διαχρονικά τα ΔΣ με τους εκάστοτε διοικητές, οδήγησε σε δραματικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού το Νοσοκομείου Χίου. Έχουμε την απαράδεκτη κατάσταση με μονές ειδικότητες νεφρολόγου, νευρολόγου, αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού, αφού τα κύρια τμήματα – κλινικές, πχ παθολογική και χειρουργική λειτουργούσαν με προσωπικό που έδινε τιτάνια μάχη για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς. Την ίδια στιγμή οφείλονται χιλιάδες μέρες αδειών σε εργαζόμενους (γιατρούς, νοσηλευτές) οι οποίοι καλούνται να δουλεύουν, χωρίς για χρόνια να’ χουν στοιχειωδώς κι άλλους συναδέλφους, γιατρούς ή νοσηλευτές, για βοήθεια. 
           
Οι ανατροπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την Πρόνοια. Επιδιώκουν να μετακυλήσουν το κόστος και την ευθύνη στις πλάτες των ασφαλισμένων, που έχουν ήδη πληρώσει γι' αυτά, μέσα από τη φορολογία και τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όλα αυτά υλοποιούνται μέσα από ήδη ψηφισμένους νόμους σε ασφαλιστικό - υγεία, που σημαίνει ότι ακόμα και αν σταματήσει εδώ η επίθεση, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να μετρούν απώλειες, από την εφαρμογή παλιότερων νόμων. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να γίνει κυβέρνηση, όχι μόνο δεν υπόσχεται να καταργήσει τους νόμους αυτούς, αλλά δεν υπόσχεται ούτε να αναστείλει τις αρνητικές συνέπειες από τις διατάξεις των νόμων που τώρα μπαίνουν σταδιακά σε εφαρμογή.

Η τάση είναι δεδομένη και μπορεί να αντιστραφεί μόνο με την οργανωμένη παρέμβαση του λαού. Αυτό προϋποθέτει ισχυρό ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που υπερασπίστηκε διαχρονικά και αταλάντευτα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών, που παλεύει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια για όλους, κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις επικείμενες εκλογές θα είναι συμβολή στον αγώνα ασφαλισμένων και συνταξιούχων να ανακόψουν την επίθεση σε βάρος τους και με την πάλη τους να ανοίξουν δρόμους για Υγεία – Πρόνοια - Ασφάλιση στο ύψος των σύγχρονων δυνατοτήτων και αναγκών τους.


ΛΑΣ :ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΙΟΥ: ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.



Με περισσή αναλγησία η δημοτική αρχή Χίου προχώρησε στην ψήφιση των αυξήσεων στα ανταποδοτικά τέλη, που χαρατσώνουν το λαό της Χίου από  20-200%, αποδεικνύοντας την πλήρη ταύτισή της με την πολιτική μήτρα που τους στήριξε και τους στηρίζει το λόμπι της ΝΔ, πολιτευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες και τη συντριπτική πλειοψηφία των προέδρων των χωριών,που με την παρουσία τους και την οργή τους εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τα χαράτσια της δημοτικής αρχής και την απαίτησή τους να τα πάρουν πίσω.
Σε απάντηση οι «λογιστές» της δημοτικής αρχής με πρώτο το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους κ.κ. Γδύση και Μπελέγρη, προσπαθούσαν να πείσουν τους εκπρόσωπους του ΠΑΜΕ, του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ, του Επιμελητηρίου, των επαγγελματιών και εμπόρων,δεκάδων πολιτών και των προέδρων των χωριών ότι τους χαρατσώνουν για το καλό τους.
Ανακόλουθοι με τα δικά τους λόγια περί αναβαθμισμένων υπηρεσιών, περιορίστηκαν στην μπακαλίστικη λογική να καλύψουν τα ελλείμματα , αρνούμενοιπεισματικάνα αγγίξουν τα μεγάλα εισοδήματα, να ορθολογικοποιήσουν τα έξοδα, να διεκδικήσουν χρήματα που τους ανήκουν, στην ανάγκη να καλύψουν όποιο κενό μένει από τους κεντρικούς πόρους, όπως γινόταν μέχρι τώρα, για να αποφεύγονται οι αυξήσεις.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έδωσε τη μάχη μέχρι το τέλος, αποκάλυψε τη βαθιά ταξική πολιτική της δημοτικής αρχής, επανέλαβε τις προτάσεις της και συνέβαλε στο να συνδιαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο με κορμό τις προτάσεις της που τελικά ψηφίστηκαν και από τις άλλες αντιπολιτεύσεις  και αφορούσαν:
·         Αυξήσεις σε επιχειρήσεις , τράπεζες, ΔΕΚΟ, αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ, Βίλες κλπ πάνω από 700 τμ με 4,5-5 ευρώ το τμ.
·         Πάγωμα των τελών και διατήρηση των διαφορετικών συντελεστών πλην συμβολικής μείωσης στο Βροντάδο που ήταν η ακριβότερη περιοχή.
·         Μειώσεις στις ευπαθείς ομάδες και απαλλαγή απόρων και ανέργων.
Οι προτάσεις αυτές καταψηφίστηκαν με 22 «καρφιά» με ονοματεπώνυμο στο σώμα του χιώτικου λαού, προκρίνοντας τα επιχειρήματα Σαμαρά και συγκυβέρνησης ότι όλα γίνονται για να μην πτωχεύσουμε, πληρώνοντας εμείς τη νύφη.
Σε κάθε περίπτωσηο μοναδικός κριτής και τιμωρός είναι ο ίδιος ο λαός της Χίου που πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματα του και να καταλάβει επιτέλους ότι δεν αρκεί να αλλάζεις πρόσωπα, αλλά πρέπει να αλλάζεις πολιτικές, να έχει κριτήριο ψήφου τα βάσανά του, τις ανάγκες του και αυτούς που καθημερινά είναι δίπλα του.
Κυρίως όμως χρειάζεται να δρα, να αγωνίζεται αντί να αναθέτει σε όψιμους σωτήρες τα προβλήματά του.
Διαφορετικά  θα συνεχίζει να πληρώνει το μάρμαρο όχι μόνο τώρα αλλά ες αεί!


Χίος, 9-1-2015

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε τέσσερις δημοσκοπήσεις - Ποια κόμματα μπαίνουν στη Βουλή


Προβάδισμα από 2 έως 3,5% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τέσσερις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται και στην παράσταση νίκης, ενώ προβάδισμα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία διατηρεί ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ προηγείται του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου το οποίο εμφανίζεται μαζί με τους ΑΝΕΛ να μην μπαίνει στη Βουλή.
Αναλυτικά: 
GPO
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,2% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% και η ΝΔ 25,3%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 5,8%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Χρυσή Αυγή με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2, 6%, ο ΛΑ.Ο.Σ με 2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.
'Αλλο κόμμα επιλέγει το 2% δείγματος του. Το Λευκό / Άκυρο συγκεντρώνει 0,9%, ενώ ένα 13,1% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν έχουν αποφασίσει.
Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό για μετά τις εκλογές», τον Αντώνη Σαμαρά επέλεξε το 40,3% και τον Αλέξη Τσίπρα το 34,9%. Ένα 23,5% απάντησε «Κανένας».
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-7 Ιανουαρίου 2015.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Στο 2% μειώνεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ενώ το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αγγίζει το 2,1% σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση εταιρείας ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ για την «ΒΕΡΓΙΝΑ TV», που διενεργήθηκε στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2015.
Στην ερώτηση, εάν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, οι ερωτηθέντες απάντησαν: ΣΥΡΙΖΑ 27,1%, ΝΔ 25,1%, Ποτάμι 6,3%, Χρυσή Αυγή 5,7%, ΚΚΕ 4,6%, ΠΑΣΟΚ 3,6% , Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,1%, ΑΝΕΛ 1,7%, ΔΗΜΑΡ 0,2%, άλλο κόμμα 6%, αναποφάσιστοι εμφανίστηκαν το 10%, ενώ άκυρο / λευκό ανέφεραν το 7,6%.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης το 53% των ερωτηθέντων δεν εμπιστεύεται ως ρεαλιστικό το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε βλέπει ρεαλιστική τη θέση του για τέλος της λιτότητας και των μνημονίων σε ποσοστό 59%. Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε ποσοστό 41% έναντι 29% που προτιμούν τον Αλέξη Τσίπρα. Το 41% ​​ακόμη των πολιτών που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση εκτιμούν πως ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους δανειστές μας.
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, η διαφορά ήταν στο 2,3% (ΣΥΡΙΖΑ 27,4% και ΝΔ 25,1%).
Σφυγμός
Η πρώτη δημοσκόπηση της Pulse για την εκπομπή Βράδυ Έκθεση του Γιώργου Κουβαρά στο Action24, μετά την προκήρυξη εκλογών καταγράφει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ με διαφορά 3,5% στην εκτίμηση ψήφου, έναντι 4% που κατέγραφε η προηγούμενη έρευνα που δημοσιοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2014.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου εθνικών εκλογών με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 30,5% (ακριβώς το ίδιο ποσοστό με την προηγούμενη δημοσκόπηση) και η ΝΔ 27% (έναντι 26,5% που είχε στην προηγούμενη έρευνα). Την τρίτη θέση μοιράζονται το ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 6%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%, οι ΑΝΕΛ με 3% και το νεοσύστατο κόμμα Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου με 2,5%.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπησης, προκύπτει βουλή 7 κομμάτων, με το ΣΥΡΙΖΑ να καταλαμβάνει 141 έδρες, τη ΝΔ 80, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τη ΧΑ από 18, το ΚΚΕ 16 και τους ΑΝΕΛ 8.
Ο Αντώνης Σαμαράς εξακολουθεί να προηγείται ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με 36% έναντι 30% του Αλέξη Τσίπρα.
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 61%, έναντι 29% της ΝΔ.
Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (57%) προτιμούν μία κυβέρνηση συνεργασίας δύο ή περισσότερων κομμάτων, έναντι του 32% που θεωρούν καλύτερο να προκύψει από τις εκλογές μία αυτοδύναμη, μονοκομματική κυβέρνηση. Από αυτούς που προτιμούν μία κυβέρνηση συνεργασίας, το 43% προτιμούν να είναι μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με όσο το δυνατόν περισσότερα κόμματα, το 29% μία κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τη ΝΔ και το 25% μία κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.
Μικρή αύξηση εμφανίζει το ποσοστό αυτών που εκτιμούν ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ (50%). Σημειώνεται ότι στην πρώτη έρευνα της Pulse για το Action24 με αυτό το ερώτημα, το ποσοστό αυτών που θεωρούσαν ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ ήταν 39%.
Σημαντική αύξηση παρουσιάζεται στο ποσοστό αυτών που επιθυμούν σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά σε συνεννόηση με την τρόικα. Το ποσοστό αυτό έχει εκτοξευθεί από το 41% ​​(23 Νοεμβρίου 2014) στο 56% σήμερα.
ΑLCO
Προβάδισμα 3,3 ποσοστιαίων μονάδων ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ έναντι Της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO Της , που δημοσιεύεται την Πέμπτη, στην εφημερίδα Το Ποντίκι.
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου η εικόνα της πρόθεσης ψήφου έχει ως εξής: ΝΔ 28,6%, ΣΥΡΙΖΑ 31,6%, Ποτάμι 4,2%, Χρυσή Αυγή 4,1%, ΚΚΕ 3,8%, ΠΑΣΟΚ 3,6%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,5%, ΑΝΕΛ 2,2% άλλο κόμμα το 3,2% και οι αναποφάσιστοι στο 9,7%.
Με αναγωγή στα έγκυρα, η δύναμη των κομμάτων διαμορφώνεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ως εξής: ΝΔ 30,5%, ΣΥΡΙΖΑ 33,8%, 4,5% Ποτάμι, Χρυσή Αυγή 4,4%, ΚΚΕ 4,1%, ΠΑΣΟΚ 3,9%, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 2,7%, ΑΝΕΛ 2,4%, άλλο κόμμα το 3,4% και οι αναποφάσιστοι στο 10,3%.
Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 59% έναντι 20% της ΝΔ.

aftodioikisi.gr

ΟΑΕΔ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους 7.000 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πότε τελειώνει η προθεσμία


Συνεχίζονται ΟΙ αιτήσεις ΓΙΑ ΤΟ Πρόγραμμα ΓΙΑ 7.000 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Πανεπιστήμιων / ΤΕΙ που έθεσε σε εφαρμογή ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Παιδείας.
Οι αιτήσεις ξεκίνησαν να υποβάλλονται από τις 22 - 12 ΚΑΙ ΟΙ ωφελούμενοι πτυχιούχοι Ανεργοι μπορούν ΝΑ υποβάλλουν αιτήσεις εως 01/14/2015 ώρα 24:00 . Αντίθετα, οι παρόχοι κατάρτισης ξεκίνησαν να υποβάλλουν αιτήσεις από 29/12/2014 ώρα 11:00 έως ώρα 24:00 14/1/2015.
Με το νέο πρόγραμμα παρέχονται σε 7.000 άνεργους, αποφοίτους Πανεπιστημίων / ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης με έμφαση σε θέματα ανάπτυξης οριζόντιων δεξιοτήτων καθώς και σε θέματα τους αγοράς απασχόλησης, σύνταξη βιογραφικού και σε έννοιες που σχετίζονται με το περιβάλλον του « επιχειρείν »καθώς και σε δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 
Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 208 ωρών 
. Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα τους οικονομίας διάρκειας 832 ωρών 
Υπηρεσίες Υποστήριξης ΚΑΙ Συμβουλευτικής καθοδήγησης
Τα κριτήρια επιλογής είναι τα ακόλουθα: 
. Βαθμός Κτήσης Πτυχίου 
. Ηλικία υποψηφίου 
ΕΤΗΣΙΟ φορολογητέο Εισόδημα ΑΤΟΜΙΚΟ το η / και συζύγου (οικονομικό έτος 2014) 
Χρόνος ανεργίας
Ημερομηνίες Υποβολής αιτήσεων 
1) Για τους ωφελούμενους πτυχιούχους ανέργους: 
από 12/22/2014 ώρα 11:00 έως ώρα 24:00 01/14/2015 
2) Για τους παρόχους κατάρτισης: 
από 29/12/2014 ώρα 11:00 έως ώρα 24:00 01/14/2015
Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι πτυχιούχοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr. Πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και η Δημόσια Πρόσκληση έχουν αναρτηθεί στο www.oaed.gr.

aftodioikisi.gr

Εκτός «Εξοικονομώ» έργα 39 δήμων – Άγνοια δηλώνει η ΚΕΔΕ


Να απενταχθούν 40 έργα  σε 39 δήμους αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς με τη μη ολοκλήρωσή τους υπήρχε κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που είχαν δεσμευτεί.
Σύμφωνα με την απόφαση, απεντάχθηκαν έργα τα οποία δεν παρουσιάζουν πρόοδο σε σχέση με τις κύριες συμβάσεις που υπεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα.
Όπως γράφει το euro2day.gr από τους 39 Δήμους, περίπου οι μισοί βρίσκονται στο Λεκανοπέδιο Αττικής και οι υπόλοιποι κατανέμονται στις άλλες Περιφέρειες. Τα ποσά που χάνουν οι Δήμοι κυμαίνονται από 500.000 έως 1,4 εκατομμύρια (π.χ. o Δήμος Παπάγου – Χολαργού συμμετείχε με δύο προγράμματα).
Οι Δήμοι τα έργα οποίων απεντάχθηκαν από το πρόγραμμα είναι οι εξής: Αγίας Βαρβάρας Αττικής, Ποοσοτσάνης, Δοξάτου, (Ν.Δράμας), Αβδήρων, Μύκης (Ν.Ξάνθης), Δυτικής Αχαΐας, Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Ηράκλειας (Ν. Σερρών), Κατερίνης, Αιγάλεω, Παπάγου –Χολαργού, Αλεξάνδρειας, Φυλής, Καισαριανής, Ζωγράφου, Κηφισιάς, Κιλκίς, Φιλοθέης –Ψυχικού, Πάρου, Περάματος, Μάνδρας, Μεγαρέων, Ρόδου, Εορδαίας (Ν.Πέλλης), Χαϊδαρίου, Νέας Ζίχνης (.Σερρών), Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Θεσσαλονίκης, Αχαρνών, Ν. Ιωνίας Αττικής, Λουτρακίου –Αγ.Θεοδώρων, Σοφάδων, Αλμυρού (Ν. Μαγνησίας), Χαλκιδέων, Λέσβου, Χανίων, Ορχομενού, Χαλανδρίου, Αγίων Αναργύρων –Καματερού.
Πάντως, αν και δήμαρχοι των οποίων τα έργα απεντάχθηκαν υποστήριζαν στην aftodioikisi.gr ότι πληροφορήθηκαν σήμερα το γεγονός, από την ΚΕΔΕ με την οποία επικοινώνησε η aftodioikisi.gr δήλωναν άγνοια και τόνιζαν ότι ο πρόεδρος της Γ. Πατούλης μετά από πιέσεις  στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είχε εξασφαλίσει την ομαλή συνέχιση έργων των δήμων, τα οποία είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΤΩΝ ΟΤΑ», βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και αφορούν σε δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, κοινόχρηστων χώρων .

aftodioikisi.gr

Πώς υπολογίζονται οι συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου - Ποιοι επηρεάζονται


Με ένα «μεικτό» σύστημα υπολογίζονται από την 1 το η Ιανουαρίου ΟΙ κύριες συντάξεις ΣΤΟ Δημόσιο ΚΑΙ ΣΕ που ασχολούμαι ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ Ασφαλιστικά. Το τελικό ποσό προκύπτει από το άθροισμα της «βασικής» και της «αναλογικής» σύνταξης με βάση όσα προβλέπονται στους νόμους 3863/2010 και 3865/2010.
Οι αλλαγές αυτές δεν επηρεάζουν περίπου 150.000 ασφαλισμένους που έχουν προλάβει να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2014. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι θα δουν τη σύνταξή τους να υπολογίζεται με το «παλαιό» σύστημα ανεξαρτήτως του πότε θ ανοίξουν την πόρτα εξόδου. Ωστόσο, θα επηρεαστούν 100.000 άτομα που θα «κλειδώσουν» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα την επόμενη διετία.
Για δημοσίευμα στο Έθνος:
syntaxeis_ethnos_aftodioikisi


aftodioikisi.gr

"Στον αέρα" και επίσημα οι εκλογές - Σε απεργία προχωρούν οι δημοτικοί υπάλληλοι


Απεργία-αποχή από τις εκλογές αποφάσισε και επίσημα κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επιβεβαιώνοντας Σχετικές Πληροφορίες Η που είχε δημοσιεύσει το ηaftodioikisi.gr. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «μετά και την συνάντηση που χθες είχε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχάλη Θεοχαρίδη, η Ε.Ε. ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε την Απεργία-Αποχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κάθε διαδικασία για την προετοιμασία, διεξαγωγή και μεταφορά των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 ».
Αιτία, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, είναι ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η άρνησή της να βρει λύση και να καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση-φιλοδώρημα για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου 2014, αλλά σε ορισμένους Δήμους και για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.
Να σημειωθεί ότι την στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ δικαιολογεί ΚΑΙ Ο πρόεδρος Της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης Ο οποίος ΜΕ χθεσινή ΤΟΥ Επιστολή καλεί ΤΟΝ υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ΝΑ θέσει τελος "σ ε αυτή ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ καταχρηστική, διαφορετικά τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, από τη δικαιολογημένη άρνηση του προσωπικού των Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν σε αυτήν, εξαιτίας της άρνησης του Κράτους να τους καταβάλλει την αποζημίωση που δικαιούνται εκ του Νόμου. "
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι το εξής:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε συνεδρίασή της σήμερα, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015, μετά και την συνάντηση που χθες είχε με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχάλη Θεοχαρίδη, αποφάσισε την Απεργία-Αποχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από κάθε διαδικασία για την προετοιμασία, διεξαγωγή και μεταφορά των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Αιτία, ο εμπαιγμός της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η άρνησή της να βρει λύση και να καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση-φιλοδώρημα για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Μαΐου 2014, αλλά σε ορισμένους Δήμους και για τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.
Πολλοί Ο.Τ.Α. Α 'Βαθμού δεν έχουν φορολογική ενημερότητα ή έχουν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο με αποτέλεσμα τα ποσά που αφορούν στην εκλογική αποζημίωση να παρακρατούνται από τις Υ.Δ.Ε. και να μην αποδίδονται στους Ο.Τ.Α. για χορήγηση στους δικαιούχους εργαζόμενους. Το πρόβλημα αυτό το γνωρίζει η κυβέρνηση αλλά δεν έπραξε το παραμικρό για την επίλυση του.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με έγγραφό της προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα που φέρει ημερομηνία 7 Νοεμβρίου 2014 τους καλούσε να δώσουν λύση στο πρόβλημα και τους προειδοποιούσε πως η τακτική αυτή αποθαρρύνει και τους τελευταίους εργαζόμενους να θέλουν να απασχοληθούν στην εκλογική διαδικασία που θα προέκυπτε.
Αυτή η ώρα έφτασε και κανείς δεν επιθυμεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην εκλογική διαδικασία όταν δεν έχει πληρωθεί την προηγούμενη εκλογική αποζημίωση και δεν γίνεται απολύτως καμία νύξη για την εκλογική αποζημίωση στις προσεχείς Βουλευτικές εκλογές.
Κατά την συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Θεοχαρίδης εξέφρασε την κατανόησή του και δήλωσε πώς θα μεταφέρει το αίτημα στους ... ανωτέρους του, χωρίς να δεσμευτεί για τίποτα.
Αποτέλεσμα αυτού είναι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να μην συμμετάσχει κανείς εργαζόμενος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προετοιμασία, διεξαγωγή και αποστολή των αποτελεσμάτων των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Αρκετά πια οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. υφίστανται τον εμπαιγμό, την απαξίωση και τον εξευτελισμό της κυβέρνησης ".

Είναι αυτοί που βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος της εκλογικής εργασίας (προετοιμασία εκλογικών κέντρων, μεταφορά και φύλαξη εκλογικού υλικού, μεταφορά, στήσιμο καλπών παραβάν, μεταφορά ψηφοδελτίων, μεταφορά εκλογικών αποτελεσμάτων, καθαριότητα χώρων, τροφοδοσία, εκλογικές επιτροπές, Δημοτολόγια και Κ.Ε.Π. για έκδοση πιστοποιητικών, φύλαξη εκλογικών κέντρων, κ.λπ.) και η κυβέρνηση τους υπόσχεται εκλογική αποζημίωση-φιλοδώρημα το οποίο μάλιστα δεν καταβάλει.

Η εκλογική αποζημίωση που είχε ορισθεί για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ήταν στα 223,00 ευρώ μικτά, όταν η εκλογική αποζημίωση για το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν από 2.850,00 ευρώ έως και 3.350 ευρώ, για προσωπικό των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων 2.500,00 ευρώ, για το προσωπικό των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων 500,00 ευρώ και για το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητων Απασχολούμενων 450,00 ευρώ.

Η μεροληψία, η αδικία και απαξίωση πρέπει να σταματήσει. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να δεχθούν άλλο να τσαλαπατούν την αξιοπρέπειά τους υποσχόμενοι ψιχία για εκλογική αποζημίωση τα οποία δεν δίνουν, ούτε πρόκειται να πέσουν ξανά στην παγίδα της κυβέρνησης, όπως έγινε το 2014, όταν ο τότε Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας εξέδωσαν την κοινή Υπουργική Απόφαση καθορισμού του ύψους της εκλογικής αποζημίωσης δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για να περιοριστούν οι αντιδράσεις.

aftodioikisi.gr