Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

MEXΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΡΤ




Το στόχο να επανέλθει η ΕΡΤ ως τις αρχές Απριλίου και πάντως πριν το Πάσχα, θέτει η κυβέρνηση. Ο σχεδιασμός προβλέπει την ...
κατάθεση του σχεδίου νόμου στις αρχές του επόμενου μήνα, την ψήφιση του στη Βουλή, εντός του πρώτου δεκαημέρου, το στάδιο των διαβουλεύσεων, διάρκειας επίσης 10 ημερών με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ για τις τεχνικές λεπτομέρειες και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ως τις αρχές Απριλίου.

Η ΕΡΤ θα επανέλθει με το σύνολο των προγραμμάτων της σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Δηλαδή, σύμφωνα πάντοτε με το σχεδιασμό θα εκπέμψουν η ΝΕΤ, η ΕΤ1, και η ΕΤ3 , το Πρώτο, το Δεύτερο, το Τρίτο Πρόγραμμα, το Kosmos και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και το σύνολο των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ. Δυστυχώς δεν θα είναι εφικτή η άμεση λειτουργία της ΕΡΤ World, εξαιτίας των διαγωνισμών που εκκρεμούν. Κι αυτή είναι μόνο μια διάσταση του προβλήματος από την καταστροφική επιλογή επιβολής λουκέτου στην ΕΡΤ. Εκτιμάται πως ο νέος φορέας που θα ιδρυθεί με το νέο νόμο θα χρειαστεί ως και 4 χρόνια για να φτάσει στο σημείο της πλήρους λειτουργίας που βρισκόταν η ΕΡΤ ΑΕ, πριν επιβληθεί το μαύρο από τους υπουργούς Σίμο Κεδίκογλου και Γιάννη Στουρνάρα.

Ο τελικός αριθμός των εργαζομένων είναι στο στάδιο της επεξεργασίας. Καθώς ο νέος νόμος που θα κατατεθεί θα προβλέπει την κατάργηση της ΝΕΡΙΤ, για το προσωπικό της εταιρείας, μέχρι στιγμής υπάρχουν οι εξής σκέψεις. Όσοι προέρχονται από την ΕΡΤ και εργάζονται ως συμβασιούχοι του υπ. Οικονομικών στη ΔΤ, ή στην ΝΕΡΙΤ θα συνεχίσουν και στη νέα ΕΡΤ. Όσοι πέρασαν το διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ, μέσω ΑΣΕΠ θα έχουν θέση εργασίας στη νέα ΕΡΤ. Οι ενοικιαζόμενοι παραγωγοί του Τρίτου και του Kosmos θα παραμείνουν ως το τέλος της σύμβασης τους, η οποία και δεν πρόκειται να ανανεωθεί. Θα παραμείνουν στη νέα ΕΡΤ, μόνο όσοι προέρχονται από την ΕΡΤ.

Θα ζητηθούν οι παραιτήσεις του ΔΣ και του Εποπτικού της ΝΕΡΙΤ, όπως επίσης και των γενικών διευθυντών. Στην περίπτωση που έχουν υπογραφεί συμβόλαια, όπως συμβαίνει με την περίπτωση του Βασίλη Θωμόπουλου, αυτά θα καταγγελθούν. Είναι πιθανό στην περίπτωση που το σύνολο των εργαζομένων ΕΡΤ +ΔΤ-ΝΕΡΙΤ αυξηθεί σημαντικά, να υπάρξει αύξηση του ανταποδοτικού τέλους.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης λειτουργίας της ΕΡΤ θα ακολουθήσει η αξιολόγηση του προσωπικού Το κείμενο του σχεδίου Νόμου είναι στο στάδιο της επεξεργασίας και θα εμπλουτιστεί από τις συναντήσεις του επόμενου διαστήματος. Αυτή την Τρίτη είναι προγραμματισμένες διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού επικρατείας, Νίκου Παππά, με την ΠΟΣΠΕΡΤ, την ΠΟΕΣΥ και τους εργαζόμενους της ελεύθερης ΕΡΤ3, η οποία ως και σήμερα εξακολουθεί να εκπέμπει πρόγραμμα από τη Θεσσαλονίκη.

mediatvnews.gr

Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: ΘΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΕLEMARKETING




Μια νέα καριέρα ανοίγεται για τον πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη: θα πουλάει παπούτσια και παντόφλες μέσω τελεμάρκετινγκ!

Αυτό τόνισε ο ίδιος μιλώντας σε εφημερίδα. 
«Ήδη έχω έρθει σε επαφή με μία εταιρεία παραγωγής και μετά το Πάσχα υπολογίζω θα είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε εκπομπές», είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Και αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που του έβαλαν την ιδέα να μπει μπροστά από τις κάμερες ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Βέβαια, εγώ δεν θα πουλάω βιβλία. Στην αρχή θα πουλάω παπούτσια και παντόφλες για διαβητικούς και ανατομικές κάλτσες, ενώ στη συνέχεια σκέφτομαι να εισάγω διάφορα είδη οικιακής χρήσης και έξυπνα προϊόντα κατανάλωσης», δήλωσε ο πρώην περιφερειάρχης.

Για να καταλήξει: «Πρέπει να δουλέψω για να ζήσω. Εγώ έμπορος ήμουν πάντα. Η πολιτική με κατέστρεψε οικονομικά. Ήμουν ένας από τους μεγαλύτερους παιχνιδάδες που διέθετε η Ελλάδα. Αν τα είχα εγκαταλείψει τότε, τώρα δεν θα υπήρχαν αρκετές από τις μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών».

ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΜΕ E MAILS ΓΙΑ ΝΑ "ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ" Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ



Την επιστολή της κυβέρνησης παίρνουν στα χέρια τους οι εταίροι, ενώ όλο το βράδυ γινόταν ανταλλαγή e-mail με στόχο να γίνει δεκτή η λίστα.

Πληροφορίες λένε ότι υπήρξε ολονύχτια διαβούλευση και ανταλλαγή προσχεδίων, ενώ στο πεντασέλιδο κείμενο που εστάλη καταγράφονται τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για το «κλείδωμα» της συμφωνίας.

Όλη τη νύχτα υπήρξε ανταλλαγή των προσχεδίων προκειμένου το κείμενο της επιστολής που φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, να διασφαλίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις αφενός για την αποδοχή των ελληνικών προτάσεων από τους θεσμούς αρχικά και στη συνέχεια από το Eurogroup.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μία λίστα πέντε σελίδων είχε σταλεί από το μεσημέρι της Δευτέρας στους εκπροσώπους των δανειστών, ωστόσο γινόταν συζήτηση πάνω στο κείμενο όλη τη νύχτα αλλαγές για να γίνει τελικά αποδεκτή.

Κεντρικό στοιχείο των αλλαγών που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση αφορούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής – κυρίως στο λαθρεμπόριο – και της εισφοροδιαφυγής. Από τις δράσεις αυτές αναμένουν στο οικονομικό επιτελείο ότι θα μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν και μεγάλο μέρος του προγράμματός τους.

Επίσης, μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση προωθεί τις ρυθμίσεις για την περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση του φορολογικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, στη λίστα της κυβέρνησης περιλαμβάνονται:

1. Ολόκληρος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

2. Μεγάλο μέρος του δεύτερου πυλώνα που αφορά την άρση της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων, καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

3. Στη λίστα υπάρχουν όλες οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής κυβέρνησης του τέταρτου πυλώνα της Θεσσαλονίκης, όπως:
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα
- Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
- Καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς
- Πάταξη λαθρεμπορίου (ιδιαίτερα σε καύσιμα και καπνό).
- Ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα -μείωση της γραφειοκρατίας

4. Στη λίστα γίνεται αναφορά στις μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά με αναφορά στις συλλογικές συμβάσεις και διαπραγματεύσεις.

5. Επίσης δεν γίνεται αναφορά στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά στη συμφωνία Γκουρία – Τσίπρα για τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη η χώρα.

6. Τέλος δεν γίνεται αναφορά σε επαναπρόσληψη απολυμένων στο Δημόσιο, διότι όπως ο αρμόδιος υπουργός έχει δηλώσει, αυτό θα ενταχθεί στις ήδη προγραμματισμένες προσλήψεις που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό.

Η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα σταλεί το πρωί της Τρίτης στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup, ενώ το απόγευμα θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη.

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ - ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Α.




Ως το πρώτο βήμα ουσιαστικής αποστασιοποίησης από τις ΗΠΑ εκλαμβάνεται η απόφαση της Τουρκίας να μην διασυνδέσει το μελλοντικό της αντιαεροπορικό/αντιβαλλιστικό σύστημα στο δίκτυο αεράμυνας του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με όσα εγγράφως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας İsmet Yılmaz.πριν δύο ημέρες.
Η απόφαση της Τουρκίας κυριάρχησε ως θέμα συζήτησης στην πρώτη ημέρα της κολοσσιαίας έκθεσης αμυντικού υλικού IDEX 2015 που γίνεται στο Αμπού Ντάμπι και μάλιστα στο τουρκικό περίπτερο (ίσο ή και μεγαλύτερο από το αντίστοιχο γερμανικό) οι Τούρκοι ιθύνοντες τόνιζαν ότι"Η Τουρκία είναι πολύ μεγάλη για να δεχθεί να εκχωρήσει της αντιβαλλιστική της άμυνα σε άλλα κράτη ή να κοινοποιεί στους πάντες στοιχεία για την στρατηγική της αεράμυνα"!
Τι σημαίνει - μεταξύ άλλων - αυτό: Οτι χάνεται η γνώση που μέσω του ΝΑΤΟ αποκτά εμμέσως η ελληνική πλευρά για μετακινήσεις και τοποθετήσεις των αντιαεροπορικών δυνάμεων της Τουρκίας και ενισχύεται στο στοιχείο του αιφνιδιασμού από τουρκικής πλευράς.
Το πρόγραμμα του Τουρκικού Αντιαεροπορικού/Αντιβαλλιστικού Συστήματος Μεγάλου Βεληνεκούς (Τ-LORAMIDS) έχει κλείσει οριστικά προς την πλευρά της κινεζικής China Precision Machinery Import-Export Corporation (CPMIEC) που προσφέρει το αντιαεροπορικό/αντιβαλλιστικό σύστημα FD-2000(εξαγωγική έκδοση του ΗQ-9 που αποτελεί αντίγραφο του ρωσικού S-300), με χρηματοδότηση του προγράμματος αξίας $3,44 δισ.
Φυσικά με την επιλογή αυτή αλλάζουν τα πάντα στο Αιγαίο για την Πολεμική Αεροπορία, προς το χειρότερο, βέβαια.
Σε οποιαδήποτε επιλογή των Τούρκων τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα για την ΠΑ, αλλά άλλο να προμηθεύονταν τα Patriot που τα γνωρίζει άριστα η Αεροπορία αφού τα επιχειρεί, άλλο το γαλλικό σύστημα το οποίο και αυτό πιθανον θα επιχειρεί σε λίγο καιρό το Ναυτικό με την χρήση των πυραύλων επιφανείας-επιφανείας ASTER-30 των FREMM και άλλο να επέλεγαν το ρωσικό για το οποίο ισχύει ότι και για τα Patriot: Τα S-300 τα ξέρει πολύ καλά η ΠΑ.
Αντ'αυτού επέλεξαν το μοναδικό που αγνοεί η ΠΑ, έστω και αν βασίζεται στην τεχνολογία των S-300PMU1, αλλά έχει καλύτερες κινηματικές επιδόσεις το βλήμα και φτάνει μέχρι τα 200 χλμ ακτίνα δράσης.
Αν τοποθετηθεί σε μικρό βάθος στα μικρασιατικά παράλια θα αλλάξει ολόκληρη την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή και ίσως αναγκάσει την ΠΑ να προχωρήσει σε προωθημένη διάταξη των μεγάλου βεληνεκούς συστημάτων της πέρα από την Σκύρο...
Σε συνδυσμό με την απόκτηση των 100 F-35 η τουρκική Αεροπορία, "στριμώχνει" στρατηγικά την ΠΑ με ιδιαίτερα πιεστικό τρόπο. Μπορεί να αμύνεται υπερπηδώντας τα νησιά του Α.Αιγαίο και προσβάλλοντας τα ελληνικά μαχητικά και τα ΑΣΕΠΕ ERIEYE πριν καν εγκαταλείψουν την ηπειρωτική Ελλάδα και να επιτίθεται σε πρώτο πλήγμα "αόρατη". Τα ψέματα τελειώνουν.
Η επιλογή του FD-2000 έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της Βορειοατλανικής Συμμαχίας καθώς πρόκειται για αντιαεροπορικό σύστημα που δεν είναι διαλειτουργικό με το Σύστημα Αεροπορικής Διοίκησης και Ελέγχου (ACCS) του ΝΑΤΟ, αλλά η Τουρκία όχι απλώς το ξεπέρασε αλλά δηλώνει ότι ΔΕΝ θέλει να είναι πλέον διαλειτουργικό!
Στην αξιολόγηση πρώτευσε το FD-2000, δεύτερο ήρθε το SAMP/T Aster 30 της ιταλο-γαλλικής κοινοπραξίας ενώ τη τρίτη θέση κατέλαβε το Patriot της αμερικανικής Raytheon. Η οριστική απόφαση επιλογής του συστήματος θα γίνει μέχρι τις 24 Απριλίου.  Και η ολοκλήρωση του προγράμματος με την κήρυξη επιχειρησιακής ετοιμότητας αναμένεται να γίνει το 2020.
Η Κίνα δίνει πλήρη πρόσβαση και τεχνογνωσία στην Τουρκία για κατασκευή όχι μόνο του συγκεκριμένου πυραυλικού συστήματος, αλλά ολόκληρης γενιάς πυραυλικών συστημάτων.
Έχει ακτίνα δράσης 200 χλμ, μπορεί να καταρρίπτει αεροσκάφη μέχρι το ύψος των 30.000 μέτρων και το βλήμα κατευθυνεται προς τον στόχο με ταχύτητα 4,2 Mach, μεταφέροντας την κεφαλή βάρους 180 κιλών!
Που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του 2020, μπορεί η Τουρκία να κατασκευάζει το δικό της Α/Α σύστημα μακρού βεληνεκούς εγχώριας ανάπτυξης.
Στην τυπική της μορφή μία πλήρης πυροβολαρχία του συστήματος HQ-9 αποτελείται από αυτοκινούμενο (επί οχήματος ND1260) ραντάρ έρευνας Type 305B/YLC-2V, αυτοκινούμενο (επί οχήματος Taian TAS-5380) ραντάρ εγκλωβισμού HT-233, αυτοκινούμενο ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος ισχύος 200 kW, αυτοκινούμενο μετασχηματιστή ηλεκτρικής ισχύος, όχημα τοπογραφικής αναγνώρισης EQ-2050 (το κινεζικό ανάλογο του HMMWV), αυτοκινούμενο κέντρο ελέγχου πυρός TWS-312, μέχρι οκτώ οχήματα μεταφοράς – εκτόξευσης (TEL: Transporter Erector Launcher) Taian TAS-5380 με τέσσερα βλήματα έκαστο (δηλαδή συνολικά μέχρι 32 βλήματα έτοιμα προς εκτόξευση) και οχήματα μεταφοράς –αναχορηγίας Taian TAS-5380 που διαθέτουν γερανό και μεταφέρουν τέσσερα βλήματα έκαστο.
Επιπρόσθετα, η πυροβολαρχία μπορεί να εμπλουτιστεί με ένα κινητό ραντάρ έρευνας χαμηλού ύψους Type 120 (χρησιμοποιείται όχημα ND1260), ένα κινητό (επί οχήματος ND1260) ραντάρ έρευνας–εγκλωβισμού Type 305A με κεραία ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA), σύστημα το οποίο προσφέρει αντιβαλλιστικές δυνατότητες, και παθητικά συστήματα εντοπισμού στόχων χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth).
Για όποιον πολιτικό νομιζει ότι "Θα μας σώσουν οι Αμερικανοί από την Τουρκία" ας εξετάσει πολύ προσεκτικά το περιεχόμενο της τουρκικής απόφασης για έξοδο από το Σύστημα Αεροπορικής Διοίκησης και Ελέγχου (ACCS) του ΝΑΤΟ: Θα αντιληφθεί ότι χάνεται για το ελληνικό σύστημα προειδοποίησης μια έγκαιρη και κρίσιμη παράμετρος έγκαιρης προειδοποίησης των τουρκικών κινήσεων-μετακινήσεων και μάλιστα σε στρατηγικό επίπεδο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

" ΚΥΜΑΤΑ " ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

"Κύματα" λαθρομεταναστών κατέκλυσαν σήμερα το Ανατολικό Αιγαίο: Περί τα 300 άτομα μεταφέρθηκαν εντελώς ανενόχλητα από τις ελληνικές αρχές στο έδαφος της χώρας.
Οι Τούρκοι δουλέμποροι σε συνεργασία με τις τουρκικές αρχές "έσπρωξαν" στη χώρα εκατοντάδες Πακιστανιύς, Ιρακινούς, Σύρους κλπ. για τους οποίους πληρώθηκαν μέχρι και 6.000 δολάρια το άτομο!
Υπολογίζεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών ότι 30.000 λάθρομετανάστες περιμένουν στις τουρκικές ακτές έτοιμοι να ... αποπλεύσουν για Ελλάδας τους επόμενους τρεις μήνες.
Πενήντα δύο λάθρο εντοπίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παραθαλάσσια περιοχή Λάμπη της Κω, από στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής λίγα μέτρα από την ακτή..
Είκοσι εντοπίστηκαν το πρωί στο οδικό δίκτυο Καμαριώτισσας-Θερμά στη Σαμοθράκη, ενώ άλλοι 27 συνελήφθησαν, επίσης το πρωί, στα Μιστεγνά Λέσβου.
Σαράντα λάθρο έγιναν αντιληπτοί το πρωί στην περιοχή Αλυκές στις Οινούσσες Χίου, από πλωτό του Λιμενικού που εκτελούσε περιπολία, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών 2015».
Στο μεταξύ, στη διάσωση 29 ατόμων προχώρησαν το πρωί οι λιμενικοί στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου. Ναυαγοσωστικό τούς εντόπισε σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, την οποία στη θέα του περιπολικού σκάφους έσκισαν.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού περισυνέλεξε από τη θάλασσα τους παράνομους μετανάστες και τους παρέδωσε στην τοπική στρατιωτική φρουρά, όπου και κρατούνται μέχρι να μεταφερθούν στη Λέρο.
Αλλοι 27 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Αγαθονησίου.
Πλωτό περιπολικό, που ενημερώθηκε από το τοπικό στρατιωτικό παρατηρητήριο, τους εντόπισε σε φουκσωτό το οποίο στη θέα των λιμενικών το έσκισαν με αποτέλεσμα να πέσουν στην θάλασσα και να μεταφερθούν στο λιμάνι του Αγαθονησίου, όπου και τυπικά συνελήφθησαν.
Ακόμα 45 λάθρο πιάστηκαν το πρωί στη Σάμο πλωτό του Λιμενικού, που ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, για την ύπαρξη πνευστής μηχανοκίνητης λέμβου σε δυσχερή θέση στα βορειοανατολικά του νησιού. Το πλήρωμά του τα περισυνέλεξε και τα μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέος, ενώ η λέμβος βυθίστηκε.
Aλλους έξι παράνομους μετανάστες βρήκε, σε φουσκωτό χωρίς μηχανή, περιπολικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή της Λάμνας Λέσβου. Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μήθυμνας όπου και συνελήφθησαν και ενώ είχαν βυθίσει την βάρκα
Τριάντα δύο λάθρο εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες της Κυριακής, και στην περιοχή Κάπη Λέσβου, από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας και του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Bild: Έσοδα 7 δισ. από τις μεταρρυθμίσεις που παρουσιάζει η ελληνική κυβέρνηση




Η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει έως σήμερα το βράδυ η ελληνική κυβέρνηση θα επιτρέψει στην Αθήνα να συγκεντρώσει έσοδα που θα ξεπερνούν τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία για το δημοσίευμά της επικαλείται πληροφορίες από πηγές κοντά στην ελληνική κυβέρνηση, οι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η Αθήνα, περιλαμβάνουν την πάταξη του λαθρεμπορίου της βενζίνης και των τσιγάρων, από όπου το ελληνικό κράτος θα συγκεντρώσει αντίστοιχα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ και 800 εκατομμύρια ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να συγκεντρώσει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την φορολόγηση των μεγάλων περιουσιών και των ολιγαρχών, καθώς επίσης άλλα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω της είσπραξης των ανεξόφλητων φορολογικών οφειλών των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, αναφέρει το δημοσίευμα της γερμανικής Bild. Συνολικά και σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η Αθήνα στοχεύει στη συγκέντρωση περίπου 7,3 δισεκατομμυρίων ευρώ σε έσοδα.
Η Αθήνα πρέπει να υποβάλει μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ έναν κατάλογο για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει στη βάση της συμφωνίας που εγκρίθηκε με τους εταίρους της κατά το Eurogroup της περασμένης Παρασκευής στις Βρυξέλλες.

topontiki.gr

Το ΕΣΥ... φλέγεται ακόμα



Τις... στάχτες που άφησε το μνημόνιο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καλείται να «μαζέψει» ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής. Η «καμένη» γη, που εξακολουθεί να... φλέγεται, δεν δίνει στον νέο υπουργό κανένα περιθώριο για «χαλαρότητα».

Κι αυτό, φυσικά, διότι τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό ανέρχονται σε 33.000. Επιπλέον τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αποχωρήσει προς συνταξιοδότηση 15.000 υγειονομικοί και έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα αποχωρήσουν άλλοι 5.000. Από το Εθνικό Σύστημα Υγείας λείπουν 6.500, μαζί με όσους είχαν... απολυθεί μνημονιακά, γεγονός που δημιουργεί ήδη τον πρώτο «πονοκέφαλο» στον υπουργό.

Όπως επισημαίνουν γιατροί στο «Ποντίκι», το σκηνικό «κατάρρευσης» του ΕΣΥ συμπληρώνεται από την έλλειψη προσωπικού, καθώς μία στις τρεις οργανικές θέσεις σε υγειονομικό προσωπικό είναι κενή. Παράλληλα η Ελλάδα απειλείται με πρόστιμο ύψους 150 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καθώς παραβιάζει την ευρωπαϊκή οδηγία για τα όρια στα ωράρια εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν διπλάσιο αριθμό εφημεριών από τον κανονικό.

Σε αναμονή

Σύμφωνα με αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί, ο νέος υπουργός θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς την ολοκλήρωση πρόσληψης 717 μόνιμων γιατρών συν 300 επικουρικών για τα νοσοκομεία.

Επίσης διερευνώνται οι δυνατότητες πρόσληψης με ταχείες διαδικασίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την επαναλειτουργία των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ, ενώ βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επαναπρόσληψη των 2.499 γιατρών που απολύθηκαν με τη σύσταση του ΠΕΔΥ, για τους οποίους όμως εκκρεμεί η διευθέτηση της εργασιακής σχέσης με την οποία θα επαναπροσληφθούν.

Μαζί με τους απολυμένους γιατρούς, ωστόσο, βρίσκονται σε... αναμονή για επαναπρόσληψη διοικητικοί υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και ούτω καθεξής, γεγονός που προσθέτει ακόμη έναν «πονοκέφαλο» στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και δυσχεραίνει την υπάρχουσα κατάσταση.

Ακόμη ένα βασικό ζήτημα είναι αυτό των ανασφάλιστων, καθώς, όπως τονίζουν οι γιατροί, υπάρχει «επιτακτική ανάγκη θεμελίωσης ενός αξιόπιστου δημόσιου συστήματος υγείας, στο οποίο θα έχουν άμεση και δωρεάν πρόσβαση όλοι οι πολίτες που ζουν στη χώρα, χωρίς διαχωρισμούς σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους».

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων φέρεται να συμφωνεί στη συγκεκριμένη άποψη και αναμένεται να δρομολογήσει την τροποποίηση των Υπουργικών Αποφάσεων που σχετίζονται με το θέμα. Επίσης η νέα ηγεσία έχει ήδη δεσμευθεί για κατάργηση του πεντάευρου, το οποίο η πολιτική ηγεσία διαβεβαίωσε πως θα πράξει τις επόμενες ημέρες, καθώς το μέτρο αποδείχθηκε «αναποτελεσματικό και δεν επέφερε τα προσδοκώμενα έσοδα».

Ζητήματα που καίνε

 Τα βασικά θέματα τα οποία καλείται να επεξεργαστεί άμεσα ο Π. Κουρουμπλής, καθώς «καίνε», είναι τα εξής:

• Η κάλυψη των κενών θέσεων με άμεσους διορισμούς. Το γεγονός αυτό χρήζει άμεσης επίλυσης, καθώς, για να ορθοποδήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες, απαιτείται κάλυψη κρίσιμων κενών. Υπολείπονται, άλλωστε, προσλήψεις από το... μακρινό 2009, καθώς απαιτείται πολιτική απόφαση σε κυβερνητικό επίπεδο.

• Η αύξηση του προϋπολογισμού για τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 160 εκατομμύρια ευρώ, συγκριτικά με το 2014. Η αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να αποπληρώσει τα νοσοκομεία για νοσήλια ασφαλισμένων έχει κάνει «ασφυκτική» την κατάσταση.

• Το ζήτημα των εφημεριών και η ασφαλής κάλυψή τους με περισσότερο προσωπικό.

• Η αποκατάσταση του ιατρικού μισθολογίου, κάτι για το οποίο οι γιατροί έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

• Η στόχευση σε μέτρα περιορισμού και εξάλειψης της διαφοράς στο ΕΣΥ, χωρίς όμως να θίγεται η αξιοπρέπεια της ιατρικής κοινότητας, προκαλώντας εντύπωση μέτρων συλλογικής ευθύνης.

«Τα νούμερα με τα κενά και τις ελλείψεις που οδηγούν σε κατάρρευση το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι λογικό να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Γι’ αυτό και πρέπει να γίνει κάτι άμεσα και ελπίζουμε να ακουστούν τα δίκαια αιτήματά μας. Περιμένουμε από τον κ. Κουρουμπλή να σταματήσει τον κατήφορο στον οποίο βρίσκεται το ΕΣΥ να σταθεροποιήσει την κατάσταση και να αλλάξει σελίδα με νέο εθνικό σύστημα υγείας που θα εξυπηρετεί όλους τους πολίτες χωρίς διαχωρισμούς, δωρεάν και με ποιότητα. Να γίνει κάλυψη των κενών σε γιατρούς στα νοσοκομεία με άμεσους διορισμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ποντίκι» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος Δημήτρης Βαρνάβας.

«Θα πρέπει να βρούμε ένα χρονοδιάγραμμα για να καλυφθούν οι θέσεις. Τα προβλήματα είναι πολλά και η κατάσταση χαώδης. Πρέπει να επικρατήσει διάλογος, όπως έχει συμβεί έως τώρα με τη νέα ηγεσία, γιατί αυτά τα πράγματα δεν γίνεται να αλλάξουν από τη μία μέρα στην άλλη με μαγικό ραβδί. Παραδείγματος χάρη σημαντικό κομμάτι είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης για τα βασικά μας θέματα.

Θα είμαστε σε διαρκή επαφή με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η προηγούμενη κυβέρνηση συστηματικά απαξίωνε τον δημόσιο τομέα Υγείας με τις πολιτικές που εφάρμοζε. Τα δημόσια νοσοκομεία υποφέρουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες μέρα με τη μέρα υποβαθμίζονται όλο και πιο πολύ» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.
topontiki.gr

Η λιτότητα δεν είναι για...όλους: 576 Έλληνες κροίσοι έχουν περιουσία 88 δισ. δολαρίων!


Οι ανισότητες στην κατανομή του πλούτου αυξάνονται και αποτελούν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της εποχής μας, με την Oxfam να προβλέπει μάλιστα ότι το πλουσιότερο 1% του πληθυσμού του πλανήτη θα αποκτήσει μέσα στο 2016 περισσότερο πλούτο από το υπόλοιπο 99%, δεν είναι να απορεί κανείς που το κλειστό κλαμπ των δισεκατομμυριούχων στο οποίο ανήκει ένας στα 3 εκατομμύρια κατοίκους αποκτά συνεχώς νέα μέλη.

Συμφώνα με την καταγραφή των κροίσων από τη Wealth-X, μια εξειδικευμένη εταιρεία που συγκεντρώνει πληροφορίες για τους κροίσους αυτού του κόσμου για λογαριασμό και των τμημάτων αξιοποίησης περιουσίας των μεγαλύτερων επενδυτικών τραπεζών αλλά και της ελβετικής τράπεζας UBS, σήμερα στον κόσμο υπάρχουν 211.275 εκατομμυριούχοι με κινητή περιουσία άνω των 30 εκατ. Δολαρίων, ενώ την ερχόμενη πενταετία εκτιμάται ότι θα αυξηθούν κατά 23% ξεπερνώντας τις 260.000. Από τη λίστα αυτή το 1% περίπου αφορά απλώς τους δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι από 2.325 το 2014 αναμένεται εφέτος να αυξηθούν κατά 183 φθάνοντας τους 2.508, με πρόβλεψη να ξεπεράσουν τους 3.800 την ερχόμενη πενταετία.

Στις λίστες ελβετικών τραπεζών και εξειδικευμένων εταιρειών που συγκεντρώνουν πληροφορίες για τους πλούσιους αυτού του κόσμου (με περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων) υπάρχουν και 576 Έλληνες που διαθέτουν περιουσία 88 δισ. δολαρίων.
Πληροφορίες από Το Βήμα
- See more at: http://left.gr/news/i-litotita-den-einai-giaoloys-576-ellines-kroisoi-ehoyn-perioysia-88-dis-dolarion#sthash.Gybpj6bV.dpuf

Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΝΑ ΠΟΥΜΕ "ΟΧΙ" ΣΤΟ "ΝΕΙΝ" ΤΟΥ κ.ΣΟΪΜΠΛΕ

ΕκτύπωσηPDF
 Φεβρουαρίου) το άρθρο του Δελαστίκ με τίτλο «Τους έλιωσαν οι Γερμανοί!» (ιστοσελίδα «ΠΡΙΝ», 21.2.2015), που επιβεβαιώνει τις αντιρρήσεις μου για τη συμμετοχή της ΣΠΙΘΑΣ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012, γιατί όπως είχα δηλώσει τότε, πίστευα ότι ο στόχος για μια Κυβέρνηση της Αριστεράς μέσα στον υπάρχοντα συσχετισμό δυνάμεων αποτελεί πράξη τυχοδιωκτική τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για την ίδια την Αριστερά.
Η εικόνα που σχηματίζει κανείς απ' αυτό το άρθρο είναι εκείνη του άτυχου εντόμου που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί.
Όπως είναι γνωστό, από την εποχή που τέθηκε η προοπτική του ευρωπαϊκού προσανατολισμού για τη χώρα μας, υπήρξα ο μοναδικός αριστερός ευρωπαϊστής, όταν οι άλλοι (ΠΑΣΟΚ και σύμπασα η Αριστερά) την θεωρούσαν -μαζί με το ΝΑΤΟ, φυσικά- Συνδικάτο του εγκλήματος («ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο»). Τότε όμως είχαμε να κάνουμε με μια διαφορετική Ευρώπη, στον αντίποδα της σημερινής.
Όταν η Ευρώπη άρχισε να παίρνει τη σημερινή της μορφή, ήταν φυσικό να αλλάξω κι εγώ τη στάση μου απέναντί της και να συνδέσω το σημερινό αρνητικό της πρόσωπο με τις αδικίες, τις προσβολές και τα εγκλήματα που έχει διαπράξει η Ευρώπη ενάντια στον λαό μας στους δύο τελευταίους αιώνες και να θέσω στον εαυτό μου το ερώτημα: «Ως ποιο βαθμό, ως ποιο σημείο θα πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι να εισπράττουμε προσβολές, απειλές και πάσης φύσεως εγκλήματα από μια Ευρώπη στην οποία δεσπόζουν οι Τράπεζες και τα συμφέροντα της Γερμανίας, που έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχη δύναμη με ακόρεστες ορέξεις και με στόχο της υποταγή των λαών της Ευρώπης στη θέλησή της;». Η απάντησή μου ήταν: «Φτάνει πια!».
Το πρόβλημα όμως ήταν, με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε το «ΝΕΙΝ» του Σόϊμπλε με ένα δικό μας «ΟΧΙ». Όποιος έχει διαβάσει την ομιλία μου στην Ακαδημία Αθηνών («Η μόνη λύση»), θα δει μεταξύ άλλων ότι ο Λαός μας που ζει πάνω στο πετσί του τις προσβολές των «Φράγκων», όπως ο ίδιος ονομάζει τους κυρίαρχους δυτικοευρωπαίους και τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, ξεσηκώνεται -στην ουσία επαναστατεί- πολύ δύσκολα. Κι αυτό γιατί οι «Φράγκοι», από την εποχή των Βαυαρών, φρόντισαν να σχηματίσουν ένα κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικό σύστημα που τους εκπροσωπεί 100%, με σκοπό τον απόλυτο έλεγχο του Λαού μας σε όλους τους τομείς και με όλα τα μέσα, ενώ παράλληλα έχει διαμορφώσει ένα Σύστημα Εξουσίας Εκφοβισμού και Ελέγχου (Στρατός, Αστυνομία, Κράτος, ΜΜΕ κ.λπ.) με σκοπό να τον διαμορφώνει, δηλαδή να τον παραμορφώνει στα πλέον ευαίσθητα σημεία του, δηλ. στη σκέψη του, τις συνήθειές του, το ήθος του εξουδετερώνοντας την ιστορική και πολιτική του μνήμη, γεγονός που στην ουσία δημιουργεί ένα καθολικό δέος και μια πλήρη εγκατάλειψη κάθε αντίθετης προς το Σύστημα ιδέας κι ακόμα πιο πολύ, πράξης.
Σήμερα με τα Μνημόνια οι Φράγκοι κατόρθωσαν να πτοήσουν περισσότερο ακόμα και από την γερμανική κατοχή τους συμπατριώτες μας.
Να όμως που ο Λαός μας ξεσηκώθηκε μετά το πρώτο Μνημόνιο με τη μορφή μεγάλων και συνεχών συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας. Λίγο πιο πριν, τον Δεκέμβρη του 2010, έγινε η ομιλία μου στο «Ίδρυμα Κακογιάννη». Τι δήλωσα τότε; Ότι αποβλέπω σε ένα Κίνημα Ιδεών. Στη συνέχεια, μετά από την ξαφνική ανάπτυξη της ΣΠΙΘΑΣ, ενέδωσα στις πιέσεις για τη δημιουργία πολιτικής κίνησης με οργανώσεις κ.λπ. Αυτό ήταν το μεγάλο μου λάθος και το ομολογώ. Τα γεγονότα είναι γνωστά και είναι περιττό να επανέλθω.
Όμως οι αρνητικές εξελίξεις που ακολούθησαν, μου δίνουν το δικαίωμα να πω ότι η αρχική μου άποψη, δηλαδή το Κίνημα Ιδεών, ήταν ορθή. Τόσο ορθή, ώστε σήμερα να επανέρχεται δριμύτερη, θα έλεγα, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που φανερώνουν ότι ο Λαός μας αγνοεί ή θέλει να αγνοεί το παρελθόν, ενώ για το παρόν και για το μέλλον είναι παγιδευμένος από την ... γοητεία του Συστήματος, που όπως είπα -σύμφωνα με το άρθρο του Δελαστίκ- αυτή η γοητεία οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην αγκαλιά της αράχνης.
Και όμως, υπάρχει ελπίδα. Κι αυτή είναι να βρουν οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ τη δύναμη να πουν έστω και τώρα «ΟΧΙ» στο «ΝΕΙΝ» του Σόιμπλε. Να οχυρωθούν στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφούν αποφασιστικά στον Λαό και στον Εθνικό μας Πλούτο, που κακώς –πολύ κακώς- τον αγνοούν επιδεικτικά. Οχυρωμένοι πίσω από τη δύναμη του Ενωμένου Λαού να προτείνουν Κοινοπραξίες για την αξιοποίηση του Εθνικού μας Πλούτου με αντάλλαγμα οικονομικές συμφωνίες που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από τον θανάσιμο εναγκαλισμό των δανειστών μας.
Θα πρέπει όμως, για να ξεκινήσουν αποφασιστικά, να καταργήσουν άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, για την οποία δεν άκουσα ως τώρα να γίνεται λόγος.
Αγαπητέ Αλέξη, μου έγραψες πριν λίγες μέρες ότι είστε έτοιμοι να ματώσετε. Με τα μέτρα που σου προτείνω, δεν πρόκειται να ματώσετε ούτε εσείς ούτε ο Λαός μας. Θα περάσουμε ίσως δύσκολες μέρες μαζί αλλά σκέψου ότι ζούμε στο 2015 και όχι σε εκείνες τις σκοτεινές και επώδυνες εποχές που οι ξένοι και ντόπιοι εξουσιαστές μας αλώνιζαν ανεμπόδιστα, γιατί δεν υπήρχε απέναντί τους δύναμη ικανή να τους σταματήσει.
Σ' αυτόν τον νέο δρόμο που σου προτείνω, δεν θα ΄μαστε μόνοι μας. Ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει. Η διεθνής κοινή γνώμη είναι μαζί μας. Και στο κάτω-κάτω κανείς, ούτε η Ευρώπη, δεν μας εμποδίζει (νομικά εννοώ) να συνάπτουμε οικονομικές συμφωνίες προς το συμφέρον της χώρας μας.
Αθήνα, 22.2.2015
Μίκης Θεοδωράκης

ΜΙΣΟΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕκτύπωσηPDF
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ακρως αποκαλυπτικό για το πώς οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως υποτελές κράτος ήταν το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών του Βερολίνου. Αυτό που κυκλοφόρησε την Πέμπτη το απόγευμα. Αυτό που απέρριπτε εκ των προτέρων τις άκρως συμβιβαστικές (απαράδεκτα υποχωρητικές για πολλούς αριστερούς) προτάσεις της Αθήνας για το Eurogroup της Παρασκευής. «Επ' αυτής της βάσεως δεν έχει νόημα να αρχίσουμε να κάνουμε προσχέδια ανακοίνωσης του Eurogroup» δήλωνε ξερά το γερμανικό έγγραφο.
Οροι νικητών προς ηττημένους ήταν ουσιαστικά οι γερμανικές θέσεις. «Δούρειο ίππο (!) που αποσκοπεί κατ' ουσίαν να θέσει τέρμα στο τρέχον πρόγραμμα» (δηλαδή στο υφιστάμενο Μνημόνιο) χαρακτήριζαν οι Γερμανοί τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Ηξεραν ότι αυτό που έγραφαν ήταν εντελώς αβάσιμο.
Πλήρη υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο Μνημόνιο απαιτούσαν θρασύτατα. Αμεση μετάλλαξη της αντιμνημονιακής κυβέρνησης που προέκυψε μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου σε συνεχιστή της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου απαιτούσε ανερυθρίαστα η καγκελαρία.
Να μη νομοθετήσει οποιοδήποτε φιλολαϊκό μέτρο στο εσωτερικό της χώρας μας απαιτεί από την κυβέρνηση το γερμανικό τελεσί­γραφο. «Η Ελλάδα πρέπει να διαβεβαιώσει δημοσίως ότι θα απέχει από μονομερή εθνικά μέτρα που αντίκεινται στο τρέχον πρόγραμμα (σ.σ. δηλαδή στο Μνημόνιο). Οι (ελληνικές) αρχές, αρχής γενομένης αμέσως, δεν θα πάρουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία ή δεν θα εφαρμόσουν οποιοδήποτε μέτρο ή πολιτική που είναι ασύμβατα με υπάρχουσες δεσμεύσεις υπό το παρόν πρόγραμμα ή επιβαρύνει τη δημοσιονομική κατάσταση» αναφέρεται επί λέξει στο γερμανικό έγγραφο.
Απαγορεύουν στον Τσίπρα δηλαδή οι Γερμανοί να νομοθετήσει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ για κάθε φορολογούμενο! Του απαγορεύουν να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ! Του απαγορεύουν να δώσει τη 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 700 ευρώ! Δεν σταματά εκεί το Βερολίνο. Οι απαγορεύσεις «συμπεριλαμβάνουν την αποφυγή υλοποίησης ανακοινωθεισών μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασίας και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που πρόκειται να ψηφιστούν από τη Βουλή αυτή την εβδομάδα» τονίζει το γερμανικό έγγραφο! Τρίτη τα ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Πέμπτη του τα απαγόρευσαν οι Γερμανοί! Κατόπιν τούτου, τα σχετικά νομοσχέδια θα έρθουν στη Βουλή την άλλη, την παράλλη, ποιος ξέρει ποια εβδομάδα...
Και την... απάντηση (!) στο τελεσίγραφό τους απαιτούν οι Γερμανοί να την υπαγορεύσουν στην κυβέρνηση της Αθήνας. Την υπαγορεύουν μάλιστα επί λέξει στο έγγραφό τους: «Χρειαζόμαστε μια καθαρή και πειστική δέσμευση από την Ελλάδα, η οποία μπορεί να περιέχει μόνο τρεις σύντομες και καλώς κατανοητές προτάσεις: ''Αιτούμεθα την παράταση του παρόντος προγράμματος, κάνοντας χρήση της ενσωματωμένης ευελιξίας. Θα συμφωνούμε με τους θεσμούς οποιεσδήποτε αλλαγές σε μέτρα του υπάρχοντος Μνημονίου. Στόχος μας είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος»!
Θέλουν να διασύρουν τον Ελληνα πρωθυπουργό οι Γερμανοί. Απαιτούν να γελοιοποιηθεί ζητώντας... παράταση του Μνημονίου, καμία αλλαγή στους όρους του χωρίς τη συναίνεση του Βερολίνου και διακήρυξή του ότι στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του Μνημονίου! Αν υποκύψει, τελείωσε!
*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015.

iskra.gr

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Διά τοῦ παρόντος, γνωρίζομεν ὑμῖν, ὅτι αἱ ὧραι ἐνάρξεως τῶν Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν, ἀπό 23-2-2015, ὁρίζονται ὡς κατωτέρω:
Ἑσπερινός - Μ. Ἀπόδειπνον                                 ὥρα 5.00 μ.μ.
Ὄρθρος                                                                    "   7.00 π.μ.
Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία                                  "   6.30 π.μ.
Ἀκολουθία Χαιρετισμῶν                                          "   6.30 μ.μ.
Ἀκολουθία Μεθ. Ἑσπερινοῦ Εὐαγγελισμοῦ Θεοτόκου
καί ἐν συνεχείᾳ τοῦ Μεγάλου Κανόνος                   "   5.00 μ.μ.
Ἀκολουθία Ἀκαθίστου Ὕμνου                                  "   6.30 μ.μ.
Μετά τήν ἀλλαγήν τῆς ὥρας (29. 3. 2015)
Ἑσπερινός - Μ. Ἀπόδειπνον                                  ὥρα 6.00 μ.μ.
Ὄρθρος                                                                     "   7.00 μ.μ.
Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία                                   "   6.30 π.μ.
Πρός τούτοις, διά μίαν εἰσέτι φοράν, παραγγέλομεν, ὅπως τηρῆτε ἐπακριβῶς τό Ὡρολόγιον Πρόγραμμα ἐνάρξεως τῶν Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν, ἡ δέ Ἀπόλυσις τῆς Θείας Λειτουργίας τῆς Κυριακῆς νάμήν πραγματοποιῆται πρό τῆς 9.45 π.μ., εἰς περίπτωσιν δέ ὑπάρξεως καί Ἱεροῦ Μνημοσύνου ἐν τῷ Ἱ. Ναῷ, πρό τῆς 10.00 π.μ.
Εὐνόητον εἶναι, ὅτι, κατά τάς ὥρας τελέσεως τῶν Ἱερῶν Ἀκολουθιῶν (Ἑσπερινός κ.λ.π.), δέν θά ὁρίζωνται ἄλλαι Ἱεροτελεστίαι, οἱ δέ κώδωνες τῶν Ἱερῶν Ναῶν νά κρούωνται ἀκριβῶς κατά τάς ὡς ἄνω ὥρας καί οὐχί ἐνωρίτερον ἤ ἀργότερον. 
Ἐντολῇ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Ὁ Πρωτοσυγκελλεύων 
Ἀρχιμανδρίτης Νεκτάριος Ἐπιτροπάκης

Ηττήθηκε Ο ΝΟΧ Από Τον Ολυπιακό


Την ήττα από τον Ολυμπιακό γνώρισε ο ΝΟ Χίου στην 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών. Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας το ερχόμενο Σάββατο 28/2/15 στο Ιωνικό Κολυμβητήριο κόντρα στο Καλαμάκι. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:
Ολυμπιακός – ΝΟ ΧΙΟΥ: 17-2
Τα οκτάλεπτα: 3-0, 5-1, 5-0, 4-1
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Ολυμπιακός (Θ. Βλάχος): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 3, Δελακάς 1, Βλαχόπουλος 1, Φουντούλης Ι. 6, Ποντικέας 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Μάλιαρακ 2, Γούνας 1, Δερβίσης 1
ΝΟ Χίου (Μ. Τζόρτζεβιτς): Γαλανόπουλος, Γκιάλης, Μιμίδης, Φαζός, Πρέκας, Κανδιόγλου, Βιτέλλας 1, Ντούλος, Φουντούλης Γιώρ., Γαβαλάς Ι. 1

Πανιώνιος - Υδραϊκός ΝΟ: 9-9
Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-3, 4-2, 1-1
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
Πανιώνιος (Α. Βάσσος): Παρασκευόπουλος, Καρακάσης 1, Κοκκάλας 1, Φώσκολος 4, Θωμάκος 2, Δανουρδής, Ζώρζος, Γρηγορόπουλος, Λύκαρης, Βέκκος, Γαβαλάς 1, Καρακατσάνης, Μιγόπουλος, Θεοδόσης, Αθυμαρίτης
Υδραϊκός ΝΟ (Δ. Μαυρωτάς): Φλέγκας, Καϊάφας, Εμμανουηλίδης Ι. 1, Κοκκινάκης 4, Αγκόρτσας, Μπλάνης 2, Λάζαρης, Αργυρόπουλος, Μπιτσάκος, Βλοντάκης 1, Εμμανουηλίδης Β., Κονταξής, Στελλάτος 1

ΠΑΟΚ – Νηρέας Λαμίας: 16-10
Τα οκτάλεπτα: 6-2, 2-1, 5-3, 3-4
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Μ. Γούναρης): Κεχαγιάς Στρ, Σαρησάββας, Μιτελούδης, Αληχανίδης 4, Προσινικλής, Νικολαϊδης 3, Κόλιανιν 2, Παπαποστόλου, Βογιατζόγλου 2
Σολανάκης 2, Μαζοκοπάκης, Βαχαρέλης 1, Φοροτζίδης, Δημητριάδης, Κίσσας 2
Νηρέας Λαμίας (Π. Χρονόπουλος): Χρονόπουλος, Χρυσανθακόπουλος, Πίσσας, Χάλαρης 1, Καλαμάρης, Πετρόχειλος, Χαριτάκης 3, Καστανάκης 2, Φλώρος 3, Μπελέρης 1

ΝΟ Βουλιαγμένης - Παλαιό Φάληρο: 14-4
Τα οκτάλεπτα: 4-0, 4-2, 3-0, 3-2
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΟ Βουλιαγμένης (Τ. Λοράντος): Τσαλκάνης, Κοπελιάδης, Μασμανίδης 2, Βελώνιας, Χρυσοσπάθης, Γούβης, Αφρουδάκης Χρ. 3, Ελμισιάν, Αλβέρτης, Καπότσης 3, Τίγκας 5, Καπετανάκης 1
Ζερδεβάς, Ποταμιάνος, Μαυρωτάς Λ.
Παλαιό Φάληρο (Ν. Βενετόπουλος): Σαλτερής, Τρούλος, Τσβέτκοβιτς 1, Γονιωτάκης, Σιώνης 1, Σπηλιωτόπουλος, Παναγούλης, Βερύκοκος, Αλεξίου 1, Φωκάς, Κουκουμάκης, Τσαγκάρης 1, Πεβέρετος, Καζάκος

ΑΝΟ Γλυφάδας – Παναθηναϊκός: 8-13
Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-2, 2-2, 3-5
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
ΑΝΟ Γλυφάδας (Μ. Βολτυράκης): Πλατίδης, Καζάζης 1, Παττακός, Παπούκας, Αγγελίδης 1, Κουλιεράκης, Κατρουτζανάκης, Δουρίδας, Χατζηγούλας 1, Παπαδόπουλος 4, Γιαννόπουλος, Γκίκας, Πουλιόπουλος, Φωτόπουλος, Κόμτζιας 1
Παναθηναϊκός (Κ. Λούδης): Καραμπέτσος, Κομάντινα 1, Σαρτζετάκης, Κόχειλας Ν., Κουρλιάφτης, Θεοδωρόπουλος 3, Παπαδόγκωνας 5, Καλογεράκος, Αφρουδάκης Γ. 3, Δερμιτζάκης 1, Χαραλαμπόπουλος, Γερακούδης, Γρηγοριάδης, Παπαδημητρίου, Σπυρόπουλος

ΝΟ Καλαμακίου - Εθνικός Πειραιά: 4-7
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-1, 1-2, 0-2
Οι συνθέσεις και τα γκολ των δύο ομάδων:
ΝΟ Καλαμακίου (Α. Σταϊκόπουλος): Πρωτονοτάριος, Αλεβίζος 1, Μητρόπουλος, Σάντα, Δουδέσης, Σαλάχας, Χατζηδάκης, Καφετζόπουλος, Αφρουδάκης Ζ. 1, Κατσαούνης 1, Λιοτσάκης 1, Δερμιτζάκης Χρ., Τίγκας Γ.
Εθνικός Πειραιά (Φ. Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός, Κουτσιαλής 1, Χατζηκυριακάκης 1, Βουνισέας, Βουλγαράκης 2, Καρούντζος 2, Τσαχειλίδης, Κόχειλας Ι., Μπεριστιάνος, Μετάνιας, Αϊβαλιώτης, Αργυρόπουλος 1



Επόμενη Αγωνιστική
15η Αγωνιστική28/2/2015Σάββατο
ΝΟ ΧΙΟΥ-ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ-ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ-ΑΟΠ ΦΑΛΗΡΟΥ
ΠΑΟΚ-ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΝΗΡΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ
ΥΔΡΑΪΚΟΣ ΝΟ
-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ


noxiou.gr

Άνετη Πρόκριση Στη Β' Φάση Για Τους Έφηβους Του ΝΟΧ


Α' Φάση Πρωταθλήματος Εφήβων 2015
Άνετη πρόκριση για την ομάδα Πόλο Εφήβων (γεν. 1998) του ΝΟΧ στη Β' φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Η ομάδα μας πέτυχε 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και κατέλαβε την 1η θέση του Α' ομίλου Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο το τριήμερο 20-22/2/2015. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Ε.Α.Τ.Ε.Κ - ΝΟ Χίου: 0-29
Τα οκτάλεπτα: 0-9, 0-8, 0-3, 0-9
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Μαχαλιάς 1, Πατέτσος 2, Καλαργυρός 1, Αλάτσης 1, Σωτηριανός 2, Ραπίτης 9, Αγιασμάτης 1, Αγιωργούσης 2, Μαυρογιάννης 2, Αλιφιέρης 6, Κυπριάδης 2

ΝΟ Χίου - ΓΣ Ηρακλής: 24-3
Τα οκτάλεπτα: 4-2, 10-0, 4-0, 6-1
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Χαλιάς 1, Μαχαλιάς 2, Πατέτσος 1, Καλαργυρός 4, Σωτηριανός 3, Ραπίτης 1, Γκιουβέτσης 5, Αγιωργούσης 7

ΝΟ Χίου - ΝΑΟ Κέρκυρας: 15 - 7
Τα οκτάλεπτα: 5-2, 4-1, 4-1, 2-3
Τα γκολ για το ΝΟΧ:  Δεββές 3, Μαχαλιάς 2, Πατέτσος 3, Καλαργυρός 3, Αλάτσης 2, Γκιουβέτσης 1, Αγιωργούσης 1

ΧΑΝΘ - ΝΟ Χίου: 3-27
Τα οκτάλεπτα: 0-6, 2-6, 1-7, 0-8
Τα γκολ για το ΝΟΧ: Χαλιάς 5, Σωτηριανός 2, Ραπίτης 2, Αγιασμάτης 2, Αλιφιέρης 3, Μαυρογιάννης 8, Κυπριάδης 5

Βαθμολογία A' Ομίλου Θεσσαλονίκης
1.ΝΟ Χίου12
2.ΝΑΟ Κέρκυρας9
3.ΓΣ Ηρακλής6
4.Χ.Α.Ν.Θ3
5.Ε.Α.Τ.Ε.Κ0

Σύνθεση Ομάδας
1) Στέλιος Τέττερης (Τερμ.)
2) Άγγελος Δεββές
3) Αντώνης Μαχαλιάς
4) Γιώργος Πατέτσος
5) Νίκος Καλαργυρός
6) Τάσος Αλάτσης
7) Νίκος Σωτηριανός
8) Θάνος Ραπίτης
9) Κώστας Γκιουβέτσης
10) Νίκος Χαλιάς
11) Νικοδήμος Αγιωργούσης
12) Σταύρος Μαυρογιάννης
13) Γιώργος Ψυλλής (Τερμ.)
14) Κώστας Αλιφιέρης
15) Στράτος Κυπριάδης
16) Μιχάλης Αγιασμάτης

Προπονητής: Μίλαν Τζόρτζεβιτς
Έφορος: Κώστας Αναγνώστου

Ομάδα Εφήβων 2014-2015
Ομάδα Πόλο Εφήβων ΝΟΧ 2015

noxiou.gr

ΣΥΓΚΛΗΣΗ Δ.Σ. ΔΕΥΑΝ ΧΙΟΥ , ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24/2/2015 , ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 24/02/2015 ΩΡΑ 18:00 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΕΜΑΤΑ ΑΡ. ΘΕΜΑΤΟΣ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ 1 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ (ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΡΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΡΦΑΝΟΥ)» (Φ.665) Διευθυντής 2 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Διευθυντής ΟΧΗΜΑΤΩΝ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ» 3 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Διευθυντής & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ» 4 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΝΤΛΙΩΝ» Διευθυντής 5 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΟΥ ‘Η ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ Διευθυντής ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΙΝΙ ΒΑΝ» 6 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ Διευθυντής 7 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ Διευθυντής 8 ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΣΤΙΣ Διευθυντής ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΟ ΛΙΘΙ» (Φ.672) 9 ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Διευθυντής «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ (ΕΚΚΛΗΣΙΑ)» (Φ.675) 10 ΕΓΚΡΙΣΗ Α ΑΠΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΟΥΣ (ΘΕΣΗ Διευθυντής ΛΙΜΝΙ)» (Φ.566) 11 ΕΓΚΡΙΣΗ Γ ΑΠΕ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΜΥΛΟΣ - ΑΓ.ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΛΑΤΟΜΙΟΥ, ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΡΥΩΝ, ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΥΓΩΝΥΜΩΝ, ΔΕΗ - ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΘΥΜΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΨΑΡΟΠΕΤΡΑ» (Φ.314) Διευθυντής 12 ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΝΕΝΗΤΟΥΡΙΩΝ ΑΠΌ ΑΓΙΟ ΓΑΛΑΣ» Διευθυντής (Φ.540) 13 ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΩΝ Διευθυντής 14 ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΛΩΝ (ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ) ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΕΡΓΩΝ ΔΕΥΑΧ Διευθυντής 15 ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΥΚΩΝΙΑ Πρόεδρος 16 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΦΕΙΛΩΝ Διευθυντής 17 ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ Διευθυντής

Οσμή σκανδάλου εκατομμυρίων στην Κοινωνία της Πληροφορίας


Οταν η εταιρεία του Δημοσίου «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.» απορροφήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ), της κληρονόμησε και μια σειρά δράσεων, χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013. Ως εδώ, τα πράγματα βαίνουν καλώς.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου στην «Καθημερινή της Κυριακής», κάποια στιγμή, ήρθε η ώρα τα αρμόδια όργανα της ΚτΠ να διερευνήσουν τις προτάσεις για ενίσχυση συγκεκριμένων δράσεων, στο πλαίσιο του Προγράμματος, που αφορούσαν στο λιανεμπόριο, το ψηφιακό ευρυζωνικό περιεχόμενο και την ενίσχυση ξενοδοχειακών καταλυμάτων (συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ). Και τότε, οι αρμόδιοι υπάλληλοι ανακάλυψαν ορισμένες «πολύ περίεργες συμπτώσεις». Ειδικότερα: Τρεις βρετανικές εταιρείες, με κοινή έδρα και κοινά στοιχεία επικοινωνίας, στις οποίες εμπλέκονταν τρία φυσικά πρόσωπα, εμφανίζονταν –και στις τρεις διαφορετικές δράσεις– να πραγματοποιούν «δοσοληψίες» στο ίδιο τραπεζικό κατάστημα της οδού Ηροδότου στο Κολωνάκι, ενώ οι καταβολές προς τους προμηθευτές δεν προέκυπτε ότι γίνονταν από εκπρόσωπο της δικαιούχου επιχείρησης αλλά της… προμηθεύτριας εταιρείας. Στη σχετική αναφορά της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η ΚτΠ εξέφρασε τις αμφιβολίες της «για την κανονικότητα των συναλλαγών». Κατόπιν ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα ενημέρωσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και με δύο νεότερα υπομνήματά τους τον τέως πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
Σημειώνεται ότι οι εν λόγω βρετανικές εταιρείες μεσολαβούσαν για την απορρόφηση από άλλες εταιρείες των σχετικών ποσών. Αυτές τις εταιρείες τις «συμβούλευαν» για την ενσωμάτωση ψηφιακών υπηρεσιών στον τρόπο λειτουργίας τους. Ωστόσο, δύο από αυτές, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται εν γνώσει της «Καθημερινής», ουδέποτε είχαν υποβάλει αίτημα για την ολοκλήρωση των επενδυτικών τους σχεδίων! Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα η μία από τις τρεις βρετανικές εταιρείες, που είχε υποβάλει το αίτημα για την ολοκλήρωση των επενδυτικών τους σχεδίων, να αναγκασθεί να επικοινωνήσει με την ΚτΠ για να την ενημερώσει ότι «εκ παραδρομής» διαβιβάσθηκε το αίτημα για την ολοκλήρωση των σχεδίων των δύο επιχειρήσεων…
Στις 26 Ιουλίου του 2013, το γραφείο του πρωθυπουργού λαμβάνει ένα νέο υπόμνημα της ΚτΠ, σύμφωνα με το οποίο κατά τη διάρκεια επανελέγχου δικαιολογητικών των πιστοποιητικών, τον Απρίλιο του 2013, βρέθηκε ότι 27 από τις 133 συνολικά υποβληθείσες προτάσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «ICT4Growth», συνολικού προϋπολογισμού 38,2 εκατ. ευρώ, είχαν υποβληθεί από 27 «υπό ίδρυση» ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους; Είχαν ιδρυθεί όλες την ίδια μέρα, στις αρχές Μαρτίου του 2013! Μάλιστα, καθεμιά από αυτές είχε έναν μέτοχο που ήταν αντίστοιχα μια επίσης βρετανική εταιρεία holding. Στις 25 από τις 27 αυτές εταιρείες, οι διευθυντές των holding ήταν Κύπριοι πολίτες με «πλούσια» βιογραφικά. Αλλά, όταν ένα στέλεχος της ΚτΠ διενήργησε έλεγχο των βιογραφικών τους, ανακάλυψε ότι τα όσα αναφέρονταν σε αυτά μικρή σχέση είχαν με την πραγματικότητα… Σε άλλες δύο εταιρείες παρουσιάζονται δύο Ιρλανδοί εκπρόσωποι με βιογραφικά, που και αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μάλιστα, μία από τις 27 εταιρείες απείλησε τη διοίκηση της ΚτΠ με δικαστικές προσφυγές για παράβαση καθήκοντος.
Δικαστικές πηγές αλλά και πηγές του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι αυτού του είδους η δραστηριότητα δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί χωρίς να υπάρχει υποστήριξη αυτών που έκαναν συναλλαγές «μη κανονικές», από υπαλλήλους του φορέα.
«Απορροφήσαμε τις “Ψηφιακές Ενισχύσεις” με τους “πελάτες” τους» είπε στην «Κ» παλαιότερο στέλεχος της ΚτΠ, υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν ήταν εξουσιοδοτημένο να μιλήσει στον Τύπο.
Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς ανέφεραν στην «Κ» ότι τα ευρήματα της διοίκησης της ΚτΠ αποκαλύπτουν ένα σκηνικό που είναι μόνιμο στην αγορά Πληροφορικής… «Παντού υπάρχουν εταιρείες – μεσάζοντες που πωλούν τεχνογνωσία λογισμικού σε τιμές που είναι άγνωστο αν έχουν σχέση με το κόστος παραγωγής του, για να μην αναφερθούμε σε ζητήματα πνευματικών δικαιωμάτων κ.λπ. Φυσικά, αυτές οι πρακτικές αφορούν και εταιρείες απολύτως και πραγματικά βιώσιμες και καθ’ όλα αξιόλογες, αλλά πρέπει να αλλάξει το τοπίο» τόνισε στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος μεγάλης εταιρείας υπηρεσιών τουρισμού μέσω διαδικτύου, που επίσης δεν επιθυμεί να αναφερθεί το όνομά του.
Οι αρμόδιοι της ΚτΠ, πάντως, ενημέρωσαν για τα ζητήματα αυτά και την υπηρεσία για την αντιμετώπιση της ενδοκοινοτικής απάτης (OLAF), οι αρμόδιοι της οποίας φέρεται να έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις…
Πηγή: «Καθημερινή»

aftodioikisi.gr