Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ANAKOINΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΙΟΥ


Θέμα 1: Καταδίκη των συλλήψεων συνδικαλιστών σωματείων και ομοσπονδιών
Το διοικητικό συμβούλιο καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άγρια καταστολή, τις συλλήψεις και τους τραυματισμούς μελών σωματείων και ομοσπονδιών, που πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το ασφαλιστικό έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Το συνδικαλιστικό κίνημα καταγγέλλει το κλίμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει η συγκυβέρνηση, προκειμένου να προωθήσει την πολιτική της Ε.Ε.  και του Δ.Ν.Τ..
Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεσηκωθούν ενάντια στην κλιμάκωση της κυβερνητικής καταστολής, προκειμένου να προασπίσουν τα αναφαίρετα κοινωνικά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και ιατροφαρμακευτικά δικαιώματά τους. Φραγμό στην πολιτική αυτή μπορεί να βάλει μόνο η παλλαϊκή κινητοποίηση. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Θέμα 2: Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών
Ο αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στο νομοσχέδιο που καταργεί βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων στα πλοία, προκειμένου να προωθηθεί η ανταγωνιστικότητα των εφοπλιστών είναι δίκαιος και αποτελεί πηγή ζωής και ελπίδας για τη ναυτομάνα Χίο.
Βρισκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, γιατί παλεύουμε από την ίδια πλευρά για να μην περάσουν οι αντεργατικοί και αντιλαϊκοί νόμοι που χτυπούν τα εργασιακά ασφαλιστικά δικαιώματά μας και που μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις μας.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
Πλοία σύγχρονα – ασφαλή, που απρόσκοπτα και με επάρκεια θα συνδέουν τα νησιά μας με την ηπειρωτική χώρα και που θα εξυπηρετούν με φθηνά εισιτήρια τις κοινωνικές ανάγκες μας.


Ο Πρόεδρος

Αμπαζής Γιώργης
Ο Γραμματέας

Τσίγκος Στέφανος

KAΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Η γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ, εκτιμώντας ότι η ολομέτωπη επίθεση της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. απέναντι στο λαό, τον οδηγεί σε ολόπλευρη αφαίμαξη με τους φόρους και τα χαράτσια, πραγματοποιεί πικετοφορία την Παρασκευή 1/2/2013 και ώρα 18.00 στην είσοδο της Απλωταριάς, με κεντρικά συνθήματα:
Μέτωπο στη φορομπηχτική πολιτική
Όχι στους φόρους και τα χαράτσια
Δωρεάν υγεία για όλο το λαό
Μονόδρομος για τους εργαζόμενους η πάλη για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής.

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΩΝ "ΛΗΣΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ"


Στην ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Τριαντάφυλλου, για την υπόθεση της αποφυλάκισης των "ληστών με τα καλάσνικωφ", απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης.
 
Ο Α. Ρουπακιώτης αναφέρει ότι "διενεργείται  κατεπείγουσα πειθαρχική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν πειθαρχικά παραπτώματα από τους χειρισθέντες τις δικογραφίες δικαστικούς λειτουργούς".
 
Αναφέρει, επίσης, ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί στην Βουλή σχέδιο νόμου, που θα προβλέπει ότι οι δίκες για κακουργήματα θα πρέπει να ολοκληρώνονται εντός δώδεκα μηνών και με τις παρατάσεις, εντός δεκαοκτώ μηνών.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ κ.ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ , ΚΟΒΕΙ ΠΙΤΑ ... ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ


Ο Υπουργός Κωστής Μουσουρούλης στη Μυτιλήνη - Απολογισμός δράσης
Ο  Υπουργός Ναυτιλίας  και Αιγαίου  κ. Κωστής Μουσουρούλης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Ν.Π.κ. Ιωάννη Σπιλάνη σας προσκαλεί στην κοπή της Βασιλόπιτας το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12.00,στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής,  στη Μυτιλήνη.
Θα προηγηθεί απολογισμός Δράσης  2012  του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και ο προγραμματισμός για το 2013.

ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
Αισθητά μειωμένη εμφανίστηκε η διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες το β΄ τρίμηνο του 2012. 

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η συνολική διακίνηση επιβατών στους ελληνικούς λιμένες το β΄ τρίμηνο του 2012 ήταν μειωμένη κατά 7,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη διακίνηση του β΄ τριμήνου 2011, έναντι μείωσης 7,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.

Αντιθέτως, η συνολική διακίνηση εμπορευμάτων στους ελληνικούς λιμένες, παρουσίασε αύξηση 27,4% το β΄ τρίμηνο 2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη διακίνηση του β΄ τριμήνου 2011, έναντι αύξησης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2011 προς το 2010.
dealnews.gr

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΠΛΟΙΟ "ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ" - ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ !Την αγορά πλοίου σεισμικών ερευνών το οποίο μπορεί να διεξάγει δισδιάστατες και τρισδιάστατες έρευνες ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Taner Yıldız . 

Ο Taner Yıldız ανακοίνωσε την αγορά (κατ'άλλες πηγές μακροχρόνια μίσθωση) ενός πλοίου σεισμικών ερευνών που "έχει αποδείξει την αξία της σε διεθνές επίπεδο στις δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες", όπως ανέφερε ο ίδιος..

«Πληρώσαμε γύρω στα 130 εκατομμύρια δολάρια. Θεού θέλοντος σήμερα θα περάσει από τα Στενά του Çanakkale και θα πλεύσει προς την Κωνσταντινούπολη ».

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων είπε ότι το πλοίο θα ονομαστεί «Barbaros Hayrettin Paşa» με τη συγκατάθεση και του Πρωθυπουργού, Recep Tayyip Erdoğan.

Ο υπουργός στις δηλώσεις που προέβη είπε ότι η σημερινή μέρα αποτελεί ένα σημαντικό σημείο καμπής στις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου και πως έφτασαν στο τελευταίο στάδιο στις εργασίες που προωθούν εδώ και 6-7 μήνες σχετικά με τις σεισμικές έρευνες.

Όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.gr stiw 17/12, Τουρκία ακύρωσε την ναυπήγηση σκάφους σεισμικών ερευνών (για ανεύρεση υδρογονανθράκων) γιατί επρόκειτο να παραδοθεί στα ... τέλη του 2014 γιατί όπως είχαν δηλώσει οι Τούρκοι "Το χρειαζόμαστε άμεσα στις αρχές του 2013"!

Το αποτέλεσμα είναι η τουρκικός κρατικός οργανισμός πετρελαίων η γνωστή Turkish Petroleum Corp (TPAO) ενεπλάκη σε αποκλειστικές, καταληκτικές διαπραγματεύσεις (final negotiations) με τη νορβηγική ιδιοκτήτρια εταιρεία Polarcus που κατέληξαν στην μακρού χρόνου μίσθωσή του πλοίου «Polarcus Samur», ναυπήγησης 2001 το οποίο ήδη "σήκωσε" άμεςσα και την τουρκική σημαία.

«Η TPAO σχεδιάζει να πραγματοποιήσει εκτεταμένες τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε περιοχές της τουρκικής υφαλοκρηπίδας της» είχε αποκαλύψει ο διευθύνων σύμβουλος της Polarcus, Rolf Ronningen.

Η Τουρκία προχώρησε σε αυτή την ενέργεια καθώς για να προχωρήσει στις συνήθεις "πειρατικές" προσπάθειές της στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να αμφισβητήσει στην πράξη την ελληνική ΑΟΖ που συνιστά το σύμπλεγμα των νήσων της Μεσίστης, δεν μπορεί να υπολογίζει σε ενοικιάσεις υπηρεσιών από σκάφη τρίτων χωρών γιατί είναι εκτεθειμένα σε ελληνικές διπλωματικές πιέσεις στος διεθνείς οργανισμούς και στην χώρα προέλευσης του σκάφους. Με αποτέλεσμα την αποχώρηση των σκαφών.

Όπως είναι ευνόητο οι ελληνικές ΕΔ, αλλά και το γενικότερο κυβερνητικό σύστημα διαχείρισης κρίσεων, πολύ γρήγορα θα χρειαστεί να δοκιμάστουν τις ικανότητές τους σε όλα τα επίπεδα.
defencenet.gr

ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ 8 ΣΩΜΑΤΕΙΑΤην απόσυρση του νομοσχεδίου- σκούπα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους 8 σωματεία από τον χώρο της Ναυτιλίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:

Οι Διοικήσεις των Σωματείων 1) Πανελλήνια ‘Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), 2) Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), 3) Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών, 4) Ένωση Μονίμων Υπαλλήλων ΟΛΠ, 5) Σύλλογος Υπαλλήλων ΝΑΤ, 6) Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υ.Ε.Ν, 7) Πανελλήνια Ένωση Κυβερνητών – Μηχανοδηγών, 8) Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Πλοηγικής Υπηρεσίας.

Καταδικάζουν το σχέδιο νόμου έκτρωμα που έδωσε στην δημοσιότητα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλης. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο ικανοποιεί τις πιο ακραίες θέσεις και αξιώσεις του εφοπλιστικού κεφαλαίου ενισχύοντας παραπέρα το προκλητικό και σκανδαλώδες καθεστώς των Ναυτιλιακών επιχειρήσεων και την ανταγωνιστικότητά τους.

Η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα συνεχίζουν και κλιμακώνουν την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων και των κοινωνικών, οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλης αναδεικνύεται σε εντολοδόχο και πιστό υπηρέτη του μεγάλου κεφαλαίου και του εφοπλισμού.

Το σχέδιο νόμου έχει ξεσηκώσει την δίκαιη κατακραυγή όλων των μαζικών συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στον χώρο της Ναυτιλίας. Οι μόνοι που στήριξαν ως τώρα το νομοσχέδιο ήταν οι εφοπλιστικές οργανώσεις.

Με το σχέδιο νόμου καταργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες Ναυτεργάτες με αποτέλεσμα η ανεργία να εκτιναχθεί σε υψηλότερα ακόμη επίπεδα και τα ασφαλιστικά τους ταμεία να οδηγούνται με βεβαιότητα σε οικονομική κατάρρευση και χρεοκοπία.

Επίσης επιχειρείται η κατάργηση του θεσμού των ΣΣΕ στην ποντοπόρο Ναυτιλία για τα κατώτερα πληρώματα με κίνδυνο να επεκταθεί στην συνέχεια σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου υπονομεύεται το δικαίωμα της απεργίας, καταργείται ουσιαστικά η δεκάμηνη δρομολόγηση και ναυτολόγηση των Ναυτικών στα Ακτοπλοϊκά πλοία ενώ ανοίγει ο δρόμος να εφαρμοσθεί στα Ε/Γ διεθνών γραμμών η σύνθεση ασφαλείας.

Βασικό στοιχείο της Πολιτικής του Σχεδίου Νόμου είναι οι Ιδιωτικοποιήσεις των Λιμανιών, είτε με παραχώρηση του μετοχικού κεφαλαίου, είτε με παραχωρήσεις λιμενικών δραστηριοτήτων τύπου Cosco παραβιάζοντας συνταγματικές επιταγές και θεσμικούς κανόνες.

Η πολιτική αυτή συνοδεύεται με την επιχείρηση κατάργησης των θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων καθώς και των ΣΣΕ.

Ακόμη ελλοχεύει ο κίνδυνος να δημιουργηθούν συνθήκες ιδιωτικών μονοπωλίων στα μικρά λιμάνια με αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Η στρατικοποίηση των υπηρεσιών του ΥΝΑ το οποίο από οικονομικό – παραγωγικό Υπουργείο γίνεται στρατόπεδο, αυξάνοντας ταυτόχρονα την γραφειοκρατία και γυρίζοντας την δημόσια διοίκηση στην δεκαετία του 60.

Στο σχέδιο νόμου εκφράζεται με ανάλγητο τρόπο για άλλη μια φορά η ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Οι γενικολογίες και τα ευχολόγια συνιστούν έλλειψη πολιτικής βούλησης.

Απαιτούμε την διατήρηση του Δημόσιου χαρακτήρα της Πλοηγικής Υπηρεσίας όπως αυτό συμβαίνει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, για την διαφύλαξη της ασφάλειας των επιβατών, των πλοίων, των λιμενικών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντος, Ρυθμίσεις ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών πλοήγησης έχουν απορριφθεί και στο παρελθόν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι Διοικήσεις των Σωματείων μας διακηρύσσουν την θέλησή τους να παλέψουν προκειμένου η κυβέρνηση και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου να αποσύρουν άμεσα το αντεργατικό αυτό τερατούργημα.

Παράλληλα δηλώνουν την ουσιαστική συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των Ναυτεργατών και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

Καλούν την κυβέρνηση να εγκαινιάσει ένα ουσιαστικό διάλογο που θα πρέπει να γίνει βάση των δίκαιων αιτημάτων όλων των εργαζομένων στην Ναυτιλία με πλήρη αποδοχή και σεβασμό των κοινωνικών – εργασιακών δικαιωμάτων τους.
pireas2day.gr

OI OIKOΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥΤελευταία κατάλοιπα ψηφοθηρικών τακτικών παλαιοκομματικής περιόδου.


Με λύπη παρακολουθήσαμε στο περιφερειακό συμβούλιο της Τρίτης 29/1/2013 τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ Γανιάρη να εισηγείται την εξαίρεση τεσσάρων υγροτόπων της Χίου από το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στην προστασία μικρών νησιωτικών υγροτόπων. Υιοθετώντας τις αιτιάσεις κατοίκων που θίγονται οι ιδιοκτησίες τους, καθώς ήθελαν να οικοδομήσουν μέσα στους υγροτόπους και τώρα δεν μπορούν, ακούστηκαν από τους περιφερειακούς μας συμβούλους πολλά αναληθή δεδομένα και σε αυτά θέλουμε να απαντήσουμε.

Πρώτα από όλα όλοι «έπεσαν από τα σύννεφα» ακούγοντας ότι υπάρχει τέτοιο ΠΔ. Εμείς προφανώς δεν πέσαμε από σύννεφα καθώς για το θέμα έχουμε κάνει πολλές αναφορές και ανακοινώσεις, τον Ιούνιο του 2011, τον Φεβρουάριο και τον Ιούλιο του 2012. Πώς οι «εκπρόσωποι» μας (έρημοι και απρόσωποι όπως έλεγε και ο Σαββόπουλος) δεν έχουν καμία ενημέρωση για το θέμα δεν το καταλαβαίνουμε. Και εάν οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι ήθελαν ενημέρωση γιατί δεν απευθύνονταν στο ΥΠΕΚΑ ή στις υπηρεσίες της Περιφέρειας που έχουν στις τάξεις του περιβαλλοντολόγους ενήμερους για το ζήτημα και αντί αυτού περιορίζουν την ενημέρωση τους στις αναφορές ιδιοκτητών, που έχουν κάθε όφελος να τους παραπλανήσουν;; Πώς πήραν μια τέτοια απόφαση οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι χωρίς να δουν έστω ένα χάρτη με τις περιοχές που αναφέρονται και απλά πίστεψαν όλα όσα τους κοινοποιήθηκαν από τους “θιγόμενους” ιδιοκτήτες;

Ακούστηκε ότι δεν έγινε καμία διαβούλευση. Να τους ενημερώσουμε ότι έγινε διαβούλευση το 2011 και τα σχόλια είναι ακόμα αναρτημένα στο διαδίκτυο. Εκεί θα βρουν και τα σχόλια των Οικολόγων Πράσινων στη Χίο που κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις βελτίωσης του ΠΔ.
   
Ακούστηκε ότι δεν υπάρχει επιστημονικά στοιχεία, δεδομένα για τον χαρακτηρισμό των υγροτόπων. Να τους ενημερώσουμε ότι από το 2004 τοWWF, καταξιωμένη διεθνώς περιβαλλοντική οργάνωση, έχει εκπονήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την καταγραφή των νησιωτικών υγροτόπων, με πλήρη καταγραφή στοιχείων. Το 2007 εκδόθηκε μάλιστα και βιβλίο με το κατάλογο των μικρών νησιωτικών υγροτόπων ενώ όλα τα στοιχεία δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο. Και βέβαια το ΥΠΕΚΑ για να προχωρήσει στην έκδοση ενός τόσο σημαντικού ΠΔ είχε πλήρη επιστημονική προετοιμασία.   

Ακούστηκε ότι θίγεται το συνταγματικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας κάποιων ιδιωτών και αυτό πρέπει να προστατευτεί. Προφανώς αυτό είναι ένα νομικό ζήτημα και ούτε εμείς, ούτε το περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει καμία αρμοδιότητα να γνωμοδοτήσει επ’αυτού. Από ότι φαίνεται οι «φερόμενοι ως θιγόμενοι» έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα οπότε η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της. Είναι προφανές λοιπόν ότι η προχθεσινή ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΠΣ το μόνο που εξυπηρετεί είναι ψηφοθηρικά συμφέροντα παλαιοκομματικής περιόδου. Σύμφωνα με το νόμο εάν δικαιούνται αποζημίωση οι θιγόμενοι, μπορούν να τις διεκδικήσουν και δια της νόμιμης οδού να την αποσπάσουν. ‘όλα τα άλλα είναι περιττά.

Επί της ουσίας του ζητήματος δεν θα αναφερθούμε, καθώς θεωρούμε ότι είναι άσκοπο να αποδείξουμε ότι μια περιοχή με το όνομα «Βάλτος» είναι έλος, ή ότι η εκβολή ενός ποταμού (Κοκαλάς) πρέπει να προστατευθεί. Όπως και είναι άσκοπο να αναφερθούμε στις επιπτώσεις της οικοπεδοποίησης των ελών αυτών ιδιαίτερα μετά τις καταστρεπτικές πυρκαγιές στη Χίο του περασμένου έτους (έλη Λιθίου και Κώμης). Είναι εντελώς παράλογο να συζητάμε για οικοπεδοποίηση υγροτόπων για λόγους περιβαλλοντικής προστασίας, υγιεινής, δημόσιας υγείας, αλλά και προστασίας από τις πλημμύρες που είναι μια από τις βασικές χρηστικές αξίες των υγροτόπων. Όταν κτίσουν τα πάντα και μετά πνιγούμε στις πλημμύρες πάλι κάποιοι θα φωνάζουν για την απουσία τους κράτους των Αθηνών που μας αφήνει απροστάτευτους και θα ζητάνε εκατομμύρια για την αποκατάσταση των ζημιών από τους εργολάβους......

Για εμάς τους Οικολόγους Πράσινους οι υγρότοποι των νησιών μας δεν είναι πληγή αλλά ευλογία και η προστασία τους αποτελεί τμήμα της αναπτυξιακής διαδικασίας για το Αιγαίο που ονειρευόμαστε.


ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΧΙΟΥ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του  Φιλοτεχνικού  Ομίλου Χίου με την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος: Μαρία Βασιλακάκη - Ντούλου,
Αντιπρόεδρος: Αλεξάνδρα Ευαγγελινού-Φουσφούκα,
Γραμματέας: Φιλία Γιαγκουδάκη-Χαλάτση
Ταμίας: Kώστας Αμπανούδης,
Μέλη: Ανδρέας Μιχαηλίδης,
Σιδερής Λοϊζος,
Γιάννης Βούλγαρης.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ
Εργασία σε ναυτικούς, έναντι αμοιβής, υποσχόταν ένας 44χρονος, που συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά.
Ο συλληφθείς που προσποιούνταν τον ναυτικό πράκτορα, σε προκαθορισμένο ραντεβού που είχε με ναυτικό μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να του βρει εργασία σε πλοίο, παρέλαβε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που ανέρχονταν στο ποσό των τετρακοσίων 400 ευρώ.
'Ανδρες της ασφάλειας του λιμεναρχείου που τον συνέλαβαν, βρήκαν στην κατοχή του μεγάλο αριθμό εγγράφων ναυτικών.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ο ΣΦΟ για πρώτη φορά διοργανώνει μια μεγάλη κυριακάτικη αποκριάτικη γιορτή στην ιστορική ΑΙΓΛΗ του Ζαππείου στις 10 Μαρτίου ώρα 14.30 με ζωντανή μουσική, πλούσιο μπουφέ, άφθονο εκλεκτό κρασί, αρκετές εκπλήξεις και πολύ κέφι για διασκέδαση με νησιώτικα και τανγκό, με παλιά ελληνικά και σύγχρονα, με λαϊκά και μπραζίλ και με ό,τι θα μας κρατήσει για μια Κυριακή μακριά από την καθημερινότητα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ : ΑΠΟ 12 ΟΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΑπό 12 ΟΤΑ και μία Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα ξεκινήσει-σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr- στις αρχές Μαρτίου η αξιολόγηση σε φορείς του υπουργείου Εσωτερικών.
Πρόκειται για δήμους και περιφέρειες που στα πρότυπα του Δήμου Αθηναίων (σ.σ. μέσω του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη έχει ζητήσει πιλοτικά να αξιολογήσει από μόνος του τις δημοτικές δομές και υπηρεσίες, προτού εφαρμοσθεί η κινητικότητα) έχουν ζητήσει να… αυτοαξιολογηθούν.
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας, πρόκειται για τους δήμους Καλλιθέας (ο δήμαρχός της Κώστας Ασκούνης είναι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ), Θεσσαλονίκης (ο δήμαρχός τηςΓιάννης Μπουτάρης είναι ο α” αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ) και Καρδίτσας (δήμαρχος ο Κωνσταντίνος Παπαλός)· τις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας (ο περιφερειάρχης της Απόστολος Κατσιφάρας είναι ο α” αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ) και Δυτικής Μακεδονίας (περιφερειάρχης ο Γιώργος Δακής). Αυτοαξιολόγηση έχει ζητήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (γενικός γραμματέας ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρώην πρόεδρος ΤΕΔΚΝΑ και πρώην δήμαρχος Αιγάλεω).
Αξιολόγηση δομών και όχι προσωπικού
Πάντως, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης στην εκτελεστική επιτροπή τηςΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά τη διάρκεια συνάντησή τους, δε θα γίνει αξιολόγηση προσωπικού αλλά μόνο δομών και υπηρεσιών και δε θα γίνουν απολύσεις σε περίπτωση που καταργηθούν ή συγχωνευθούν δημοτικές δομές από την αξιολόγηση την οποία θα αναλάβει το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών. Σε περίπτωση που προκύψει πλεονάζον προσωπικό, τότε αυτό με τη διαθεσιμότητα θα μετακινηθεί σε κενές θέσεις άλλων δήμων, όπως θα γίνει και με τους υπαλλήλους των ΟΤΑ που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και θα καλύψουν τις 1.975 κενές θέσεις που υπάρχουν σε 225 φορείς.
aftodioikisi.gr