Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ANOIΞΕ Η ΕΙΔΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ LAPTOP



Aνοιξε η ειδική ιστοσελίδα e-inclusion όπου εντός του Ιανουαρίου θα αναρτηθούν τα κουπόνια (voucher) και θα δώσουν δωρεάν σε 289.300 δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος, laptop ή tablet και internet για ένα χρόνο.
Η λειτουργία της ιστοσελίδας είναι δοκιμαστική και δεν έχουν αναρτηθεί τα κουπόνια ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα.
Ειδικότερα σήμερα 31/12 η ΕΔΕΤ άνοιξε την ιστοσελίδα e-inclusion.gr όπου μέσα στον Ιανουάριο θα αναρτηθούν τα κουπόνια που θα παρέχουν δωρεάν laptop ή tablet και internet σε όσους έχουν λάβει το κοινωνικό μέρισμα. Οι προσφορές των παρόχων δεν έχουν ακόμη αναρτηθεί αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.
Οι ημερομηνίες κατά τις οποίες οι ωφελούμενοι πολίτες θα μπορούν να κάνουν έκδοση και χρήση της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης θα ανακοινωθούν, σύντομα, με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης του ΤΕΕ.
Κριτήρια Συμμετοχής
Δικαιούχοι του κουπονιού είναι όλοι οι ωφελούμενοι πολίτες, που αιτήθηκαν και έλαβαν το Κοινωνικό Μέρισμα και οι οποίοι, σύμφωνα με το Μητρώο του «TAXIS», κατά την έναρξη της Δράσης (δημοσίευση της πρόσκλησης) κατοικούσαν σε μία από τις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη).
Οι ένστολοι που έλαβαν την προβλεπόμενη από το ν.4254 εφάπαξ χρηματική ενίσχυση δε συγκαταλέγονται στους δικαιούχους.
Διαδικασία Εξαργύρωσης Κουπονιού
Σε κάθε ωφελούμενο (πολίτη που έλαβε το Κοινωνικό Μέρισμα και κάτοικο μίας εκ των οκτώ (8) Περιφερειών Αμιγούς Σύγκλισης) χορηγείται ένα κουπόνι (Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης) με αποκλειστικό σκοπό την ανταλλαγή του με τα προϊόντα των Παρόχων/Προμηθευτών της δράσης.
Κάθε ωφελούμενος δικαιούται μόνο μία Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης και κάθε Επιταγή έχει συνολική οικονομική αξία που καλύπτει τις ακόλουθες παροχές:
  • Διαδικτυακή σύνδεση (σταθερή ADSL/VDSL ή κινητή (mobile) 3G (ή ανώτερη) ή δορυφορική) -μέχρι 12 ευρώ το μήνα
  • Βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο (tablet ή netbook ή laptop/notebook) -μέχρι 230 ευρώ
  • Υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης/ενημέρωσης στη χρήση ΤΠΕ κατ' οίκον (προαιρετικά) -μέχρι 60 ευρώ
Καθεμιά από τις παραπάνω παροχές είναι διακριτά προκοστολογημένη και δεν επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της δράσης και με χρήση των συνθηματικών (username/password) του ΠΣ TAXISNET να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της δράσης. Θα μπορεί να τυπώνει το μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail του ή στο κινητό του.