Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

KKE : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940




          Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 1940 στο φασισμό - ναζισμό, καθώς και η μετέπειτα μαζική ηρωική πάλη του ενάντια στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, εμπνέει και διδάσκει σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία, για να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές εξαθλίωσης που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές που εμπλέκουν την Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, όπως αυτούς που προετοιμάζουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σε βάρος λαών και χωρών.
          Όπως ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής κρίσης της δεκαετίας του ’30 και των αντιθέσεων μεταξύ των τότε ιμπεριαλιστικών χωρών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, έτσι και σήμερα η καπιταλιστική κρίση και η επιδίωξη των πολιτικών εκπροσώπων των μονοπωλίων να ξεπεραστεί προς όφελος του κεφαλαίου, οδηγούν στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και στην όξυνση των ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και αγορών. Οδηγούν σε μεγάλους κινδύνους ιμπεριαλιστικού πολέμου. Γι’ αυτό και ο λαός πρέπει να χαράξει το δικό του δρόμο, να οικοδομήσει τη δική του Λαϊκή Συμμαχία απέναντι στις επιδιώξεις της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
          Είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να εμπιστευτεί τη δύναμή του. Να απορρίψει τα ψέματα, τα τρομοκρατικά διλήμματα και τις αυταπάτες που καλλιεργούν κόμματα και μηχανισμοί που υπηρετούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, το οποίο βρίσκεται σε κρίση. Οι θυσίες του αγώνα αξίζουν και μπορούν να πιάσουν τόπο όταν στρέφονται ενάντια στην πολιτική που διαμορφώνει η αστική τάξη και τα κόμματά της με βάση τα συμφέροντά της.
          Το ΚΚΕ σάλπισε από την πρώτη στιγμή την αντίσταση απέναντι στον εισβολέα. Με το ιστορικό του γράμμα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ν. Ζαχαριάδης, από τη φυλακή, κάλεσε τον ελληνικό λαό να δώσει όλες του τις δυνάμεις σε αυτόν τον αγώνα, τονίζοντας ότι «έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια Ελλάδα της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ' ένα πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό». Οι φυλακισμένοι κομμουνιστές της Ακροναυπλίας από την πρώτη στιγμή ζήτησαν να αποφυλακιστούν για να πολεμήσουν στο μέτωπο, κάτι το οποίο αρνήθηκε η μεταξική δικτατορία, η οποία στη συνέχεια τους παρέδωσε στους Γερμανούς κατακτητές.
Το ΚΚΕ καθ’ όλη τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής αποτέλεσε το βασικό εμπνευστή, καθοδηγητή και αιμοδότη της ΕΑΜικής Αντίστασης. Έδωσε σε αυτόν τον αγώνα τα καλύτερα παιδιά του. Παρά το γεγονός ότι αυτός ο αγώνας δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι την ανατροπή της εκμεταλλευτικής εξουσίας και του συστήματός της, που γεννά φτώχεια και πολέμους, η ΕΑΜική Αντίσταση και στη συνέχεια η πάλη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας προσφέρουν παραδείγματα αξεπέραστου λαϊκού ηρωισμού, διδάγματα για τη λαϊκή πάλη σήμερα και αύριο.
Σήμερα, που η ΕΕ και τα αστικά κόμματα προσπαθούν να κρύψουν τον πραγματικό χαρακτήρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Που αποκρύβουν την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων ανάμεσα στις τότε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τον στόχο τους για την συντριβή του πρώτου εργατικού – λαϊκού κράτους στον κόσμο.
Που κρύβουν την τεράστια προσφορά της Σοβιετικής Ένωσης και του σοβιετικού λαού, του Κόκκινου Στρατού στη συντριβή του φασισμού.
Που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό ταυτίζοντας την εγκληματική δράση ναζιστικών μορφωμάτων, όπως η Χρυσή Αυγή, με την πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Είναι ανάγκη το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, οι μαζικοί φορείς, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και κάθε τίμιος άνθρωπος, να πρωτοστατήσουν στους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές για να  μάθουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία όλη την αλήθεια για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το φασισμό, την ηρωική πάλη του λαού. Να μην περάσει η παραχάραξη και η διαστρέβλωση της ιστορίας των λαών που επιχειρεί η ΕΕ.
Η ιστορία, αλλά και η σύγχρονη εμπειρία διδάσκουν ότι ο ναζισμός και όλα τα αντιδραστικά μορφώματα είναι γνήσια παιδιά του σύγχρονου καπιταλισμού. Γεννιούνται από τα σαπισμένα σπλάχνα του και τους μηχανισμούς του, αναπτύσσονται με τη στήριξη και την ανοχή του συστήματος, από τον αντικομμουνισμό, τη συκοφάντηση της ταξικής πάλης. Αυτό αποδεικνύει η διαμόρφωση και η κυριαρχία του ναζισμού στην περιβόητη «δημοκρατία της Βαϊμάρης» στη Γερμανία του μεσοπολέμου. Αυτό αποδεικνύει και η δικτατορία των Μεταξά – Γλίξμπουργκ που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από την αστική τάξη και τους Εγγλέζους, με τη βοήθεια των αστικών κομμάτων που έδωσαν ψήφο ανοχής και υποστήριξης στην κυβέρνηση Μεταξά.

          Η ιστορική γνώση αποτελεί ισχυρό όπλο του λαού για να αποκρούσει αντιδραστικά ιδεολογήματα και παγίδες, για να βαδίσει αποτελεσματικά και νικηφόρα στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας, για να ανήκει ο πλούτος στους εργαζόμενους και στο λαό, για να αναπτυχθεί η χώρα χωρίς ιμπεριαλιστικά δεσμά, αποδεσμευμένη από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με έπαθλο την ευημερία του λαού και τη σοσιαλιστική κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και φτώχεια. 

ΥΠΕΣ : ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 4.500 ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - 3.000 ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ , ΠΕΙΡΑΙΑ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε ασκήσεις επί χάρτου με στόχο, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, να γεμίσουν τη «δεξαμενή» των απολύσεων-διαθεσιμοτήτων με 5 έως 6.000 υπαλλήλους επιδίδονται στο υπουργείο Εσωτερικών μετά το «κόλλημα» της αξιολόγησης στους Δήμους.  Στο πλαίσιο αυτό η γνωστή «ομάδα Ραπακούλια» (του διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου) για την οποία έγραψε πρόσφατα η aftodioikisi.gr προχωρά σε (μονομερή) καταγραφή του (δήθεν;) πλεονάζοντος προσωπικού. Τα κριτήρια με τα οποία γίνεται αυτό είναι άγνωστα μέχρι στιγμής στους ίδιους τους δημάρχους στους οποίους δεν έχει δοθεί «ούτε ένα φύλλο χαρτί», όπως λέει στην aftodioikisi.gr μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, προσθέτοντας με έμφαση: «Μόνος στόχος είναι να βρεθούν από τους δήμους οι υπάλληλοι που θα καλύψουν τις ανάγκες της κυβέρνησης για απολύσεις και διαθεσιμότητες».
Ο ίδιος θυμίζει τη σοβαρότητα την οποία έχει επιδείξει μέχρι τώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών,  όταν έκανε πρόσφατα λόγο για απολύσεις 12.000 υπαλλήλων στους δήμους, όταν είχε μιλήσει για 850.000 προσλήψεις (!) επί κυβερνήσεων Καραμανλή, αλλά και όταν είχε προβλέψει ότι ότι 20% των δημοτικών αστυνομικών θα απολυθούν γιατί έχουν πλαστά πτυχία, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία το ποσοστό δεν ξεπερνάει το 3%.
«Θολά» σενάρια που οδηγούν σε αντιφατικά αποτελέσματα
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «βήματος» η πρώτη αξιολόγηση της «ομάδας Ραπακούλια» έβγαλε 4.500 υπεράριθμους (δηλαδή, λίγους λιγότερους από όσους είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση) δημοτικούς υπαλλήλους. Ο υπολογισμός, σύμφωνα με τους «μελετητές» γίνεται με βάση οικονομικά και πληθυσμιακά κριτήρια αλλά δεν είναι σαφές ποια είναι τα πρώτα καθώς οι δήμοι έχουν χωριστεί σε πέντε  κατηγορίες μονο ανάλογα με τον πληθυσμό: «μητροπολιτικός» (άνω των 100.000 κατοίκων), «μείζων» (50.000 έως 100.000), «μεγάλος» (25.000 έως 50.000), «μεσαίος» (13.000 έως 25.000), «μικρός» (6.000 έως 13.000) και «ελάσσων» (έως 6.000 κατοίκους).
Ενδεικτικό, δε, της σοβαρότητας της «μελέτης» της «ομάδας Ραπακούλια» είναι, όπως γράφει και η εφημερίδα, ότι , για παράδειγμα, ο Δήμος Χαλκιδέων όταν περιλαμβάνεται στους δήμους της διοικητικής του περιφέρειας δηλαδή, της Στερεάς Ελλάδας (δεν είναι σαφές αν ο χωρισμός ανά περιφέρεια αποτελεί επιπλέον κριτήριο)  εμφανίζεται με πλεονάζον προσωπικό 37 υπαλλήλων επί συνόλου 745, ενώ όταν περιλαμβάνεται στους δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 εμφανίζεται να χρειάζεται επιπλέον προσωπικό!
Το ίδιο και στην Πελοπόννησο όπου βρίσκεται η Λακωνία, εκλογική περιφέρεια του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Γρηγοράκου, η «μελέτη» δείχνει ότι από τους 4.612 δημοτικούς υπαλλήλους που εξυπηρετούν 584.989 κατοίκους ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό 212 εργαζομένων ή έλλειμμα 86!
«Κόβονται» έως 3.000 υπάλληλοι σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη
Επίσης, για τους 16 δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων όπου υπηρετούν 26.681 υπάλληλοι για 2.887.179 κατοίκους, ανάλογα με τα σενάρια  εμφανίζεται πλεονάζον προσωπικό από 1.263 έως 1.712 υπαλλήλους (βλ. σχετικό πίνακα ανά δήμο στο τέλος του κειμένου)
Συγκεκριμένα, στο Δήμο Αθηναίων επί του συνόλου 7.522 υπαλλήλων εμφανίζεται πλεονάζον προσωπικό 752 έως 1.918, στο Δήμο Πειραιά από τους 1.553 εργαζόμενους ο πλεονάζον αριθμός κυμαίνεται μεταξύ 155 και 186, στο Δήμο Θεσσαλονίκης οι υπεράριθμοι υπολογίζονται στους 367 έως 934 σε σύνολο 3.673 εργαζομένων, στο Δήμο Λαρισαίων 38 σε σύνολο 1.454, στο Δήμο Αχαρνών 38 από τους 920, στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη 113 έως 256 σε σύνολο 1.134 και στο Δήμο Ρόδου 100 σε σύνολο 1.496. Αντίθετα, από τους μητροπολιτικούς δήμους εκείνοι που είτε δεν έχουν πλεονάζοντες είτε χρειάζονται ενίσχυση προσωπικού είναι αυτοί του Βόλου,  του Ηρακλείου Κρήτης, των Ιωαννιτών, της Κέρκυρας, του Κορδελιού – Ευόσμου , των Πατρέων, του Περιστερίου και των Χανίων.
Πλεονάζον προσωπικό στη Στερεά Ελλάδα
Συνολικά, στους 24 Δήμους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  που έχουν 4.138 υπαλλήλους για 559.457 κατοίκους, έχει καταγραφεί με βάση το πρώτο σενάριο πλεονάζον προσωπικό 202 υπαλλήλων και με βάση το δεύτερο 174. Με βάση τη (δήθεν;) μελέτη ελλειμματικοί ή «ίσα βάρκα ίσα νερά» εμφανίζονται οι Δήμοι Αλιάρτου (56 υπάλληλοι για 10.754 κατοίκους), Θηβαίων (280 για 36.192), Ορχομενού (59 για 11.688), Αγράφων (54 για 14.365), Αμφίκλειας – Ελάτειας (62 για 11.089), Δομοκού (77 για 12.015), Μακρακώμης (72 για 16.468) και Δωρίδας (88 για 15.624). Αντιθέτως υπεράριθμους υπαλλήλους εμφανίζουν με βάση της «μελέτη» εμφανίζουν οι δήμοι Διστόμου – Αράχωβας  (8 έως 20 υπάλληλοι από του 79), Λεβαδέων (22 από τους 278), Τανάγρας (19 ως 64 από τους 193), Διρφύων – Μεσσαπίων (3 έως 6 από τους 134),  Ερέτριας ( 3 από τους 92), Ιστιαίας – Αιδηψού (16 έως 19 από τους 162), Καρύστου (13 έως 39 από τους 125), Κύμης – Αλιβερίου (1 από τους 125), Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας  Άννας (10 έως 12 από τους 95), Σκύρου (3 από τους 39), Καρπενησίου (18 έως 71 από τους 175), Λαμιέων (8 από τους 432), Λοκρών (5 από τους 139) Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου (12 έως 31 από τους 115), Στυλίδας (2 από τους 90) και Δελφών (27 έως 33 από τους 267)
aftodioikisi.gr

ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ : ΖΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΙΑ


Επιστολή προς τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας σχετικά με τα προνοιακά επιδόματς απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Στην επιστολή του ο κ. Ρακιντζής ζητά να του αποσταλούν στοιχεία για τα προνοιακά επιδόματα που δίνονται και τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 600 εκατ. ευρώ,
Στόχος του Επιθεωρητή είναι, με αφορμή την υπόθεση στο Δήμο Αθηναίων όπου μετά την υπόθεσης της μικρής Μαρίας, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 15 δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων είχαν κάνει ετεροχρονισμένες δηλώσεις γέννησης, να προχωρήσει σε σχετική έρευνα στους Δήμους της χώρας.
Να σημειωθεί ότι σε παλαιότερη έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή στο Δήμο Λεβαδέων αποκαλύφθηκε ότι προνοιακά επιδόματα έπαιρναν περίπου 2000 Ρομά και το κόστος έφτανε τα 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Ωστόσο, μετά από τον έλεγχο, το ποσό έπεσε στο 1,2 εκατ. ευρώ.

aftodioikisi.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ : ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ...



Το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών και η
παραπέρα υποβάθμιση των νησιών μας ταλανίζει αρκετές δεκαετίες τους αιγαιοπελαγίτες και τη Χίο μας.
 Η  απομόνωση και η  εγκατάλειψη των ακριτικών νησιών
από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με δεξιά και αριστερά δεκανίκια, σηματοδοτούν τα  έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως νησιώτες,  τόσο από τη μη δρομολόγηση πλοίων όσο και από τη μείωση της συχνότητας των δρομολογίων.
 Το πρόβλημα οξύνθηκε με την άρση του Cabotage που απελευθέρωσε τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τις παρέδωσε ακόμα περισσότερο στην ασυδοσία των εφοπλιστών, οι οποίοι δρομολογούν τα πλοία όποτε και όπου θέλουν με μοναδικό κριτήριο το μέγιστο κέρδος, τους έδωσε το δικαίωμα να δρομολογούν πλοία υπέργηρα, ενώ καρπώνονται τεράστια ποσά από τις επιδοτήσεις.
Μεγάλες ευθύνες έχουν οι κατά καιρούς Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι , αλλά και οι Νομάρχες του παρελθόντος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αποκλείονται και δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ως νεροκουβαλητές της εκάστοτε κυβερνητικής και φιλοεφοπλιστικής πολιτικής, αναμασούν τα ίδια επιχειρήματα χρόνια τώρα για την οικονομία της αγοράς, κηρύττουν τον ανένδοτο με σαπουνόφουσκες και εκκλήσεις προς τους εφοπλιστές και τις κυβερνήσεις που οι ίδιοι προσκυνούν, καπηλεύονται το γνήσιο αγώνα του λαού των νησιών μας , για να τα μαζέψουν στη συνέχεια και να συμφωνήσουν με τα ψίχουλα των ακτοπλόων εφοπλιστών , αφού στην ουσία έχουν λειτουργήσει ως λαγοί των απαιτήσεών τους. Πρέπει να ντρέπονται γι αυτή τους τη στάση δεκαετίες ολόκληρες!
Αυτή η κατάσταση,   έρχεται να επιβεβαιώσει άλλη μια φορά  τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης, των κομμουνιστών  των συμμάχων τους και συμπορευόμενων μαζί τους , ότι μόνο ένας δημόσιος κρατικός φορέας, θα εξασφαλίσει  σύγχρονα ασφαλή πλοία, συστηματική εξυπηρέτηση των νησιών όλο το χρόνο, ικανοποιητικές αποδοχές στους ναυτεργάτες, φτηνά εισιτήρια  και αξιοποίηση αλλά και ζωντάνεμα των ναυπηγοεπισκευαστικών υποδομών.
 Οι  κινητοποιήσεις των νησιωτών, οι κινητοποιήσεις των Χιωτών, έχουν νόημα στη μόνη κατεύθυνση που μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα των συγκοινωνιών, που δεν είναι άλλη από την αντιμετώπιση των συγκοινωνιών ως κοινωνικό αγαθό.
Ας μας αποδείξουν οι οπαδοί της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ότι έχουμε άδικο. Ας μας αποδείξουν ότι η εφοπλιστική ασυδοσία μπορεί τιθασευτεί ή μπορεί πειστεί να μην αισχροκερδεί σε βάρος μας. Ας μας αποδείξουν πώς με τα περί «νησιωτικότητας» και «μεταφορικού ισοδυνάμου», μπορεί να πειστεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο να εμπορεύεται το ανθρώπινο δυναμικό με ζημιά!
Τους γνωρίζουμε όμως από άλλες φορές που πρότειναν την κατάργηση της φορολογίας στα καύσιμα και την κατάργηση της φορολογίας στους μισθούς των εργαζομένων που πληρώνουν οι εφοπλιστές, λες και έχουν λίγα προνόμια σήμερα.
Την ίδια ώρα που οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν από τη δυσβάσταχτη φορολογία στο πετρέλαιο, την ίδια ώρα που τα ταμεία έχουν βουλιάξει από τη ληστρική πολιτική, οι εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ,  προτείνουν κατά καιρούς  άλλο ένα δώρο στο εφοπλιστικό κεφάλαιο από τις πλάτες των εργαζομένων.
Για μια ακόμα φορά, δηλαδή  ρίχνουν στάχτη στα μάτια των νησιωτών με τη σύσταση επιτροπών,  αφού πράγματι   γνωστά και καταγεγραμμένα είναι τα προβλήματα, ενώ αυτό που φρενάρει τη λύση τους είναι η ίδια η αιτία που τα γεννά:  η πολιτική που γεμίζει τις τσέπες των εφοπλιστών  πτωχεύοντας το λαό. Αυτή είναι που πρέπει να ανατραπεί.
Γι αυτό λέμε ξεκάθαρα: Οι συγκοινωνίες σε θάλασσα, γη και αέρα πρέπει να αποτελούν δικαίωμα και δημόσιο αγαθό.

Γι αυτό ως Λαϊκή Συσπείρωση καταθέτουμε το παρακάτω  διεκδικητικό πλαίσιο, με αυτό θα πορευτούμε και αυτό καλούμε οι φορείς να ενστερνιστούν και να παλέψουν :
·         Σύγχρονα και ασφαλή πλοία με καθημερινή σύνδεση με Πειραιά.
·         Τακτική σύνδεση με Βόρεια Ελλάδα, με Θεσσαλονίκη και με τα άλλα Νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου.
·         .Αύξηση των δρομολογίων των αεροπλάνων (πρωινό και βραδινό).
·         Μείωση 50% των εισιτηρίων σε αεροπλάνα και καράβια και κατάργηση των φόρων σε αεροδρόμια και λιμάνια.
·         Κατάργηση του Ν.2932/2001. Όχι στην άρση του Cabotage που οδηγεί τους Ναυτεργάτες στην Ανεργία.
·         Δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών, που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας και την ανάπτυξη του τόπου.

 Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί όλο το λαό των νησιών μας να πάρει ακόμα πιο αγωνιστικά   την υπόθεση στα χέρια του, διεκδικώντας το αυτονόητο: Ασφαλείς και σύγχρονες και φτηνές συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και θα συμβάλουν ταυτόχρονα στην ανάπτυξη των νησιών.